Keikat & festarit

Frontlè Magazine on vuonna 2015 perustettu musiikin riippumaton sanansaattaja. Kirjoitamme keikoista, festareista, ilmiöistä ja asioista. www.frontle.com

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on Flow Festival.

Frontlén Teemabileet: Flow Festival - Sunnuntai  1

Osa 3 – Sunnuntai

Huomenna alkaa Flow Festival. Frontlén teemabileet: Flow-festivaali on 3 osainen juttusarja jonka kanssa voit kahlata tämän vuoden Flown tärpit läpi, päivä päivältä.

Flow 2015 järjestetään siis tänä vuonna pe 14.8. – su 16.8. ja tapahtuma puhkuu toinen toistaan mielenkiintoisempia artisteja ja artistikattauksen kovaa tasoa hämmästellään ulkomailla asti. Katsaus Flown kolmanteen tapahtumapäivään lupaa paljon, todella paljon.

Flown yksi mielenkiintoisimmista artistivieraista nousee sunnuntaina päälavalle. Kolme Grammya viime levystään kahminut anti-folk artisti Beck (US), joka esiintyy Suomessa nyt ensimmäistä kertaa.

Beck tuli tunnetuksi läpimurtosinglellään Loser vuonna 1994. Miehen meriitit eivät varmasti jätä ketään kylmäksi ja tekevät selväksi, että kyseessä on todella taitava muusikko. Hän soittaa mm. Kitaraa, rumpuja, bassoa, sekä huuliharppua ja soittaakin lähes poikkeuksetta kaikki albuminsa soittimet itse.

Sunnuntain toinen tärppi on brittiläinen indie rock –yhtye Florence + Machine (UK), jonka syvä ja romanttinen soundi taannee kylmät väreet iholla. Yhtyeen laulaja, Florence Welchin huikeat tulkinnat ja upea ääni jäävät takuulla soimaan päähän.

Kolmas tärppi on sinisen teltan illan avaava ihana Mirel Wagner (FI). Herkkä blues / folk –laulajatar on nopeasti saavuttanut kansainvälistä nostetta, josta esimerkkinä viime vuonna solmittu levytyssopimus yhdysvaltalaisen Sub Popin kanssa.

Neljäs nosto on Bright Balloon 360 stagella esiintyvä Kakkmaddafakka (NO). Aurinkoinen indie –meininki on discon, housen, rockin ja rytmien iloinen fuusio, johon yhdistyy poikkeuksellisen hilpeä Kakkmaddafakkan live -keikkojen energia. Tästä tulee hauskaa.

Tässä ei luonnollisesti ole läheskään kaikki, vaan sunnuntai on hyvää musiikkia tulvillaan. Sunnuntain bonustärppeinä mainittakoon ainakin Alt-J (UK), Flying Lotus (US), Tove Lo (SE), ja Emma Salokoski (FI) +++

Enää 1 yö…

Kirjoittanut Mr. Midsummer, Frontlé
Katso keikat, festarit, ilmiöt ja asiat osoitteesta www.frontle.com

Katso Flown esiintyjälista ja esittelyt www.gigwhale.com


Frontlén Teemabileet: Flow Festival - Perjantai  1

Osa 1: Perjantai

Ooooh, viikon päästä perjantaina alkaa Flow Festival. Frontlén teemabileet: Flow-festivaali on 3 -osainen juttusarja, jonka kanssa voit kahlata tämän vuoden Flown annin läpi, päivä päivältä.

Flow 2015 järjestetään siis tänä vuonna pe 14.8. – su 16.8. Festivaali on reilussa kymmenessä vuodessa ehtinyt muodostua oleelliseksi osaksi Helsingin kulttuuritarjontaa. Flow on enemmän kuin pelkkä festari, Flow on kokemus, joka vahvistuu vuosi toisensa jälkeen lukuisine esityksineen.

Tapahtumaa siis riittää, ehkäpä siksi on hyvä skannata festivaalin joitakin mielenkiintoisimpia artistivieraita läpi ennalta. Aloitetaanpa loogisesti perjantaista:

Perjantain pääesiintyjäksi on kiinnitetty Major Lazer (US). Major Lazer on amerikkalaisen DJ-tuottaja Diplon, sekä Jillionaire ja Walshy Firen muodostama elektronisen musiikin fuusio. Musiikissa on runsaasti vaikutteita reggaesta, dancehall ja electro housesta. Toiminta on vauhdikasta ja huumaavaa. Major Lazer on tällä hetkellä niin kuumaa kamaa ympäri maailmaa, että tätä keikkaa ei kannata jättää väliin. Ps. Diplo vetää Flowssa myös oman DJ keikkansa joka kannattanee myös tsekata.


Toinen perjantain must on kultaisen disco-ajan yksi keskeisemmistä edustajista Chic featuring Nile Rodgers (US). Chicin tunnetuimpiin hitteihin lukeutuvat mm. Good Times, Dance, Dance, Dance sekä Le Freak. Vaikka bändin perustajiin kuuluvalla Nile Rodgersilla on ikää jo yli 60 vuotta ei disco katso ikää. Chic tuo takuulla hymyn takaisin 2015 -luvulle.

Kolmas poiminta perjantaille on vastustamaton Lianne La Havas (UK). Ihastuttava, vasta 25 –vuotias La Havas on folk- ja neosoul -laulaja, sekä multi-instrumentalisti. Liannen toinen studioalbumi julkaistiin juuri parahiksi ennen Flowta, joten odotus palkitaan taatusti.


Tässä ei luonnollisesti ole läheskään kaikki, vaan perjantai on hyvää musiikkia tulvillaan. Perjantain tärppeinä mainittakoon ainakin Run The Jewels (US), Clark (UK), ja Elliphant (SE) +++

7 yötä vielä…

Kirjoittanut Mr. Midsummer, Frontlé
Katso keikat, festarit, ilmiöt ja asiat osoitteesta www.frontle.com

Katso perjantain esiintyjälista ja esittelyt www.gigwhale.com