Silly Salad

Saattaa herättää suuttumusta, ehkä hämmennystä, jopa hymyä tai mahdollisesti kaikkea samaan aikaan.

Näytetään kirjoitukset helmikuulta 2019.

Mistä sitä heteroille suunnattua kahvia saa?  2

Mitä saa, kun yhdistää Kulta-Katriinan, Facebookin ja kuvan kahdesta naisesta läheisissä tunnelmissa? No somekohun tietenkin! Niin että kakkaahan sinne tuulettimeen taas lensi oikein vaippakaupalla.

Seurasin viikonloppuna huvittuneena Kulta-Katriinan Facebook-sivua, jonne ilmestyi kuva kahdesta nuoresta naisesta. Tästä on kyse Linkki. Kuva on sympaattinen. Siinä on pariskunta. Pariskunta voisi koostua kenestä tahansa, mutta se nyt sattuu muodostumaan kahdesta naisesta. Kuvassa ei edes hypetetä seksuaalivähemmistöä. Se on vain kuva Ystävänpäivä-arvontaa varten.

"Inhottava mainos! Jos kyse on ystävyydestä, niin tämä ei ole sitä, vaan yritetään kertoa, että erotiikka on ystävyyttä. Varsinkin homoerotiikka on vastenmielistä. Firmanne teki suuren virheen tässä. Kerkesin ostaa vuosikausia Kulta-Katriinaa, mutta nyt se loppui! Mielestäni ei ole sopivaa yrityksenä mainostaa elämäntapaa. Missä teidän mainos on tosiystävyydestä?"

Kommentin näppäimistönsä kautta bittimaailmaan oksentanut Pirjo (nimi muutettu) on keski-ikäinen nainen. Kristillisdemokraatti. Lieneekö Kulta-Katriinan mainos muistuttanut niistä "sopimattomista" ajatuksista vuosikymmenten takaa? Olen nimittäin lähes varma, että Pirjo on nuoruudessaan helluntailaisten saunavuorolla hikoillut muualtakin kuin naamastaan, koska vieruskaverin rinnat saivatkin aikaan ei-toivotun reaktion alapäässä. Pirjo. Se on ihan normaalia eikä tarkoita, että olisit lesbo. Lupaan, että kaikilla se on käynyt ainakin kerran mielessä. Sama sukupuoli. Paljastan nyt sellaisenkin asian, että suuri osa heteronaisista katsoo muuten lesbopornoa.

Toden totta. Runkkumateriaaliksihan moinen kyllä kelpaa, homoerotiikka nimittäin, mutta ei kahvimainokseen. Yllä oleva kommentti oli kesyimmästä päästä. Tähän kommenttiketjuun saatiin vedettyä mukaan kaikki aina pedofiileista saatananpalvojiin. Kulta-Katriina sensuroi suurimman osan kommenteista. Hyvä niin.

"Kohta me varmaan saadaan panna eläimiäkin!"

Paitsi että saadaan jo; seksi eläimen kanssa ei jostakin kumman syystä ole rangaistava teko Suomessa, vaikka se ei nyt ollutkaan se pointti. Hävettää myöntää, mutta kyseinen lause on omasta suustani. Siitä tosin on jo tovi aikaa. Vertasinko tosiaan seksuaalivähemmistön oikeuksia eläimiin sekaantumiseen? Tällaista sontaa suustaan ulostaa vain ennakkoluuloinen ja ahdasmielinen ihminen. Ihminen, jota todellisuudessa vaan vituttaa, kun ei itse uskalla olla erilainen. Siis sellainen, kun oikeasti haluaisi.

Tähän väliin mainittakoon, että olen juonut Kulta-Katriinaa, ja ei, minusta ei tullut lesboa. Minusta ei tullut lesboa, vaikka joskus pussasinkin tyttöä.

Muistan, että samanlainen kohu nousi viime vuonna Pride-viikon aikana, kun Priden yhteistyökumppanit vaihtoivat sivujensa profiilikuvia sateenkaariväreihin. Näin teki muun muassa Kela, Karhu ja Gigantti. Sankoin joukoin luvattiin boikotoida jokaista "homorummutusta" kannattavaa yritystä. Silti löydän samat ihmiset kommentoimasta Kulta-Katriinan arvonnassa käytettyä kuvaa, vaikka Facebook on myöskin mukana tässä homopropagandassa (siis tukemassa sateenkaariperheitä, ei arvonnassa).

Vaikka itse en kommenteista loukkaantunutkaan, vaan lähinnä nauroin katketakseni, ei tämä silti ole naurun asia. Mainitsemani ennakkoluulot ja ahdasmielisyys ovat niin syvään juurtuneita ajatusmalleja, että niiden kitkemiseen tarvitaan jonkinlainen ahaa-elämys. Minä koin oman lopullisen ahaa-elämykseni ulkomailla. Onneksi. Saan nykyään olla sellainen kuin haluan. Ei tarvitse välittää muiden mielipiteistä. Ei tarvitse loukkaantua eikä tuomita jos joku haluaa olla erilainen. Suosittelen muitakin poistumaan kylänraittia pidemmälle. Tiedä vaikka tulisi suvaitsevaisemmaksi! Olemme jokainen vastuussa itsemme sivistämisestä eikä mielestäni ihminen voi olla sivistynyt silloin, jos hän kokee, että vain heteroilla on oikeus rakastaa ja tulla rakastetuksi.

Meillä muuten juodaan tästä lähtien vain Kulta-Katriinaa.