Instagram - se kaikista kuumin seuranhakupalvelu

  • Sara Lohjelm

Instagramista on mitä ilmeisemmin tullut uusi Tinder. Siellä ovat sekä vapaat että varatut. Jotkut tietämättään, sovellushan oli alkujaan tarkoitettu ihan muuhun käyttöön. Olkoonkin varatun henkilön yhteystietoluettelossa vieraan miehen tai naisen puhelinnumero, mutta jos olet erehtynyt painamaan tämän suositun kuvapalvelun seuraa-painiketta, on se sitäkin suurempi vääryys. Tämä on kaiketi monen mielestä verrattavissa Tinderin pyyhkäise oikealle -toimintoon. Piileekö tässä sitten joku totuuden siemen?

Selaan Instagramia. Vierailen profiileissa, joita en kuitenkaan seuraa. Miksi? En ole niitä ihmisiä, joilla on monta tuhatta seurattavaa. Haluan, että feedini täyttyy ihmisistä, jotka tunnen tai tiedän. En ole kovin kiinnostunut tuntemattomien elämästä - olipa kyseessä sitten Dan Biltzerian tai Kylie Jenner. Seurauspyyntö kohdallani voi tarkoittaa montaa asiaa. Olen ehkä kiinnostunut elämästäsi, en (välttämättä) niinkään sinusta. Ehkä tunnemme jostain. Mahdollisesti haluan tutustua. Älä kuitenkaan ota sitä vielä lupauksena avioliitosta tai juokse kertomaan kavereillesi, että täältä suunnalta on osoitettu kiinnostusta.

Selaan taas Instagramia. Löydän visuaalisesti miellyttävän kuvan ja painan "tykkää". Yleensä ymmärrän vasta tämän jälkeen katsoa kuvan lataajan profiilia ja nimeä tarkemmin. Joskus se on nainen, joskus mies. Tämäkään ei siis vielä ole kutsu soidinmenoille. Kaksi peräkkäistä tykkäystä samaan profiiliin saattaisi jo ollakin. Kolmella haluan ehdottomasti kyseisen henkilön huomion. Tätä kirjoittaessani ymmärrän, kuinka hiuksenhieno se ero onkaan.
Instagram-käyttäytyminen on nykyään verrattavissa flirttailuun. Seuraaminen on kuin harmiton hymy - ei tarkoita vielä yhtään mitään. Tykkäykset ovat niitä katseita, joita vaihdetaan vähän kauempaa. Mitä enemmän tykkäyksiä, sitä pidempiä katseita. Lopulta tulee kliimaksi eli keskustelu ja se on sama, kuin liukuminen Instagramin direct-viesteihin. Tässähän ei sinänsä ole mitään pahaa - paitsi jos olet varattu.

Sain viime viikolla seurauspyynnön henkilöltä, jota en tunne. Selasin profiilin ja hyväksyin pyynnön. Pian sain kasan tykkäyksiä. Selasin profiilin uudelleen. Löysin muutaman kuvan tyttöystävästä. Ei jatkoon. Muutaman päivän päästä sain directiin samalta henkilöltä ulkonäköäni imartelevan kommentin. Englannissa tätä kutsuttaisiin termillä "pre-cheating". Käytännössä verkot heitetään vesille ja katsotaan tarttuuko joku syöttiin. Periaatteessa tässä ei vielä tapahdu pettämistä, mutta kiinnostuksen kohteen näyttäessä vihreää valoa, siihen ollaan kuitenkin valmiita.
Tätä ennen päädyin itse tilanteeseen, jossa jouduin selittämään tapailemalleni miehelle, että miksi seuraan hänen ystäviään Instagramissa. Vedin kahvit väärään kurkkuun. En osannut vastata oikein mitään. Hämmennyin. Olin tavannut ystävät muutamaan otteeseen, joten heidän tullessa vastaan Instagramissa, klikkasin vain seuraa -painiketta. En ajatellut asiaa sen enempää, sillä mitään ajateltavaa siinä ei puoleltani ollut. Ilmeiseti sillä on ollut heille kaikille jokin suurempi merkitys. Siitä asti olen pyöritellyt mielessäni tätä aspektia. Tällaisia ne meidän parisuhdeongelmat nyt sitten tänä päivänä ovat.

3 kommenttia

Behind blue eyes

11.1.2020 15:00

Hyvä kirjoitus asiasta, jota en ollut ollenkaan ajatellut. Kunnes kävi ilmi, että oma rakas vaimo on harrastanut Instagram tyyppien kanssa runkkailu sessioita.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Sara Lohjelm

11.1.2020 20:25

Harmi, että sulle kävi noin!
Sosiaalinen media tosiaan tekee pettämisestä entistäkin helpompaa. Vuonna 2020 on todella vaikea löytää sellaista kumppania, johon voi luottaa niin sosiaalisessa mediassa kuin sen ulkopuolella.
Tsemppiä!

Marika7

5.12.2021 10:28

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus