TeppoSyvarila

Päihdepolitiikka,kieltolaki,lääkekannabis,luonto,yhteiskuntakritiikki,tasa-arvo ja kannabis.:)

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on työ.

PÖLLYSSÄ TÖISSÄ?  1

Kannabiksen käyttö lisääntyy. Pitäisikö siihen varautua myös työpaikoilla?

”LIKI 20 PROSENTTIA suomalaisista on ainakin kerran kokeillut kannabista, miehet yleisemmin kuin naiset. Kannabis liittyy erityisesti nuoriin ikäluokkiin: 25–34-vuotiaiden keskuudessa sitä kokeilleita on lähes 40 prosenttia. Alle 35-vuotiaat käyttävät kannabista Suomessa enemmän kuin Euroopassa keskimäärin.
Tiedot perustuvat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen julkaisemaan raporttiin Suomen huumetilanteesta.
– On järkevää miettiä, missä töissä kannabis on riski, kun sen käyttö näyttää arkipäiväistyneen. Tämä on iso kysymys Yhdysvalloissa, jossa keskustellaan myös lääkekäytöstä ja laillisuudesta. Miten työnantajat suhtau-tuvat mahdollisuuteen, että ihmiset ovat psyykkisesti työkyvyttömiä tekemään tiettyjä tehtäviä? sanoo sosiaalipsykiatrian professori, psykiatri Sami Pirkola Tampereen yliopistosta.
Jotkin Yhdysvaltojen osavaltiot ovat laillistaneet kannabiksen käytön. Usea työnantaja on USA:ssa päätynyt kieltämään työntekijöiltään kannabiksen käytön sekä työajalla että työajan ulkopuolella.
Pirkola korostaa, että kannabiksen vaikutuksista pitäisi keskustella asiapohjalta, vaikka aihe herättää vahvoja tunteita puolesta ja vastaan.”

Painotan asiapohjata, kuinka moni pössyttelee kun tekee töitä, kuinka moni on kännissä? Krapulassa varmasti moni!

Bensaa ei jalosteta päissään
”Kannabiksen vaikutusta työturvallisuuteen ei ole Suomessa tutkittu. Toisaalta Tapaturmavakuutuskeskus ei ole tilastoinut yhtään kuolemaan johtanutta työtapaturmaa, jossa kannabis olisi ollut osallisena.
Neste Oyj:n työntekijät muun muassa jalostavat tulenarkaa polttoainetta, kuljettavat sitä ja tankkaavat säiliö-autoja, lentokoneita sekä laivoja. Yrityksen palkkalistoille pääsee vain huumetestauksen kautta. Kiinni jääneitä on ollut joitakin, yleisin huume on ollut kannabis.
– Jos näissä testeissä jää kiinni, henkilöä ei palkata. Siitä ei enää keskustella, Neste Oyj:n johtava työterveyslääkäri Bernt Savonius sanoo.
Lisäksi tehdään päihtymysepäilyihin liittyviä testejä, mutta niitäkin on Savoniuksen mukaan tarvinnut tehdä erittäin harvoin.
– Viime vuosien aikana on ollut aivan yksittäisiä tapauksia. Alkoholi on sata kertaa suurempi ongelma tuo-tantopuolella, jossa riskit ovat suuremmat.
Savoniuksen mukaan kannabiksen käyttöön voi kuitenkin liittyä sellaisia elämäntapoja, jotka lisäävät työta-paturmien riskejä.
Hän ei usko, että lisääntynyt kannabiksen käyttö on työturvallisuusongelma Suomessa.
– Meillä tutkitaan ja tarkastellaan työtapaturmia hyvin tarkasti. Minulla ei ole sellaista kuvaa, että työtapa-turmat meillä millään tavalla liittyisivät huumeisiin.”

Juu, bensaa ei jalosteta kannabispäissään, eikä kännissä, kankkusessa toki. Suurin osa kannabiksen käyttäjistä tiedostavat, että työ on työtä ja vapaa-aika on omaa aikaa. Niin alkoholi on se suurempi riski ja sen tunma kankkunen.

Turvallisuus tärkeintä

”VR:n ylilääkäri Otso Ervasti kertoo, että yhtiössä on nollatoleranssi päihteiden käytölle.
– Säännöt ovat hyvin yksiselitteiset: työskennellessä elimistössä ei saa olla mitään päihdettä tai huumausainetta. Matkustaja- ja tavaraliikenteessä turvallisuus on niin tärkeä asia, Ervasti toteaa.
Yhtiön päihdeohjelma on tehty yhteistyössä työntekijöiden kanssa. Ervasti kiittää, että työntekijät ovat myös hyvin sitoutuneita siihen. Päihdeongelmien tunnistamista ja hoitoonohjausta painotetaan, jotta hoitoa tarvitseva sitä myös saa.
Yhtiö teettää työhöntulotarkastuksessa huumetestin, ja muutamalla pyrkijällä tulos on ollut positiivinen. Lisäksi huumetestejä tehdään aina liikenneturvallisuustyöntekijöille onnettomuus- ja vaaratilanteiden yhteydessä. Niissä kiinni jääneiden määrää Ervasti ei halua kommentoida.
Ervasti seuraa aktiivisesti huumausaineiden laillistamisesta käytävää keskustelua.
– Olen vähän huolissani. Jos kannabis tai jokin muu huume laillistetaan, meidän turvallisuuskriittisillä aloilla pitäisi pystyä varautumaan siihen etukäteen. Ilman muuta linjana on jatkossakin ehdoton päihteiden nollatoleranssi.”

Vitsi sinänsä, kankkusessa voi olla junaa kuljettamassa, kukaan ei sitä estä, jos puhallat nollat mittariin. Pössyttelijät ovat sentään sen verran järjissään , että ei hiisaa ennen töitä.

Kymmeniä testejä vuodessa

”Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä HUS:ssa ei ole käytössä säännönmukaista huumetestausta työhöntulon yhteydessä. Yli 22 000 työntekijän yhteisössä on myös paljon vuokra- ja keikkatyöntekijöitä, joten kaikkien testaaminen olisi vaikeaakin.
– Huume-epäilyjä ja todettuja tapauksia on ilmennyt, mutta niistä ei pidetä erikseen tilastoa. Sen vuoksi en osaa sanoa tarkkoja määriä. Kyllä niitä ilmenee aina silloin tällöin. Otamme vuodessa kymmeniä huumetestejä, kertoo HUS:n johtava työterveyslääkäri Leena Forss-Latvala.
Hänen mukaansa huumeena käytetyt lääkeaineet vaikuttavat olevan terveydenhuoltoalalla muita huumeita suurempi ongelma.
– Huumeidenkäyttäjää ei voi katsoa terveydenhuoltoalalle sopivaksi. Esimiehet ratkaisevat, miten työsuhteen osalta toimitaan, Forss-Latvala toteaa.”

Huumetesti ovat sinänsä vitsi koska kovat huumeet poistuvat elimistöstä parissa päivässä.

Huumeet vievät työkyvyn

”Leena Forss-Latvala pitää huumeasenteiden lieventymistä huolestuttavana.
– Olen aika järkyttynyt niistä tilastoista. Kannabiksen käyttöä ei pidä vähätellä, koska siitä voi seurata vakaviakin terveyshaittoja ja osa käyttäjistä siirtyy myöhemmin koviin huumeisiin.
HUS:n työterveyshuolto tekee nykyisin huumetestejä muun muassa työkykyongelmia selvittäessään.
– Olemme huomanneet, että joskus työkykyongelman taustalla on päihteiden käyttö. Päihdeongelmien hoito on vaativaa eikä aina onnistu. Siksi päihteiden käytön ennaltaehkäisy on erittäin tärkeää, Forss-Latvala painottaa.”

Joo, alkoholi vie usein työkyvyn, kannabis sitä ei tee, kuin hyvin harvoin. Kovista huumeista ei voi oikein samaan aikaan puhua. Ja porttiteoria tuli taas esille, huokaus, Muistakaa että kannabista käytetään myös lääkkeenä.

Tää löytyi TTT.-lehdestä –
PÖLLYSSÄ TÖISSÄ?
kannabis
Marjaana Anttila
päihteet
terveys
työturvallisuus

Julkaistu myös Lohari.net


Sinäkin rahoitat järjestäytynyttä rikollisuutta..  1

...tukemalla huumeiden kieltolakia. Näin se vaan menee.

"Järjestäytynyt rikollisuus liikuttelee vuosittain 110 miljardin euron arvosta rahaa Euroopan unionin alueella.

Yleisimmin rahaa saadaan laittomasta huumekaupasta, mutta myös petoksista ja omaisuusrikoksista."

Jo pelkästään kannabiksen laillistamisella saisimme osan rahoista verotuksen piiriin ja sitä kautta pois rikollisuudelta.

Vaaleissa voit asiaa ottaa kantaa äänestämällä puolueita, jotka haluavat muutoksen nykyiseen päihde/huumepolitiikkaan.

Itse annoin ääneni ennakkoon piraattipuolueelle.

Sinäkin voit rahoittaa järjestäytynyttä rikollisuutta – 110 miljardin hämäräbisnes


COMING OUT GREEN  1

https://www.youtube.com/watch?t=26&v=UKWmXU8eIq4

Tällä videolla ihan tavalliset ihmiset kertovat julkisuuteen käyttävänsä kannabista.
Tälläistä tarvittaisiin myös Suomessa, jotta keskusteluun saataisiin aikuisten kannabiksen käyttö.

Lue myös tämä:

Smoking Marijuana for 50 Years, and Turning Out Just Fine


Kannabis ja Harri Jaskari  1

"Halusin lähestyä tätä teemaa tutkimuksen kautta. Tutkimusten mukaan kannabiksen käyttäjistä noin 10% tulee riippuvaiseksi huumeesta. Kannabiksen käyttö lisää riskiä sairastua psyykkisiin sairauksiin yli 40%. Jo satunnainen käyttö lisää selvästi riskejä psykooseihin. Vakuuttavia tutkimustuloksia! Toiset tutkimukset puolestaan väittävät kannabiksen olevan tupakkaa ja alkoholia turvallisempaa ja vähemmän riippuvuutta aiheuttavaa.

Totta! Tutkimukset antavat ristiriitaista tietoa eri päihdyttävistä aineista. No tuskin mikään päihdyttävä aine kansanterveyttä paljonkaan parantaa – ainakaan liiaksi nautittuna. Siksi päädyinkin miettimään kannabis-kysymystä yhteiskunnan arvojen näkökulmasta. Suomessa on onneksi edelleen hyvin huumevastainen ilmapiiri. Lähes 70 prosenttia suomalaisista pitää edelleen kannabiksen käyttöä rangaistavana tekona. Naapurimaa Ruotsi ajaa täysin huumevapaata yhteiskuntaa.

Uskon, että kannabiksen laillistamisella Suomessa olisi negatiivinen arvolataus. Nythän Suomessa pyritään pääsemään myös tupakoinnista eroon. Samoin suomalaisia pyritään opettamaan Eurooppalaisiin juomatapoihin – ei perinteiseen ryyppäämiseen. Kannabiksen laillistaminen antaisi täysin toisenlaisen viestin yhteiskuntaamme. Siksi en kannata kannabiksen laillistamista Suomessa!"

Tälläinen tuli vastaan: Pitäisikö kannabis laillistaa?

Ensinnäkin Ruotsista ei kannata ottaa mallia. Siellä on huumepolitiikka täysin epäonnistunutta ja huumeiden vaaroista valistus perustuu valheisiin ja vääristelyyn.

Ruotsalaiset huumehaukat, osa 2

Mihin tutkimukseen perustuu tuo väite psyykkisten sairauksien riskien lisääntymiseen 40%:lla?

Tuskin tuo luku pitää paikkaansa mitenkään.

Kuinka paljon kannabispsykoosia?

Ja miten rangaistukset ovat tuoneet tulosta?

Onko siitä jotain esimerkkiä tai tilastoja laittaa pöytään. Toimiiko nykysysteemi Jaskari?

Voisiko Jaskari ottaa selvää vaikkapa Porttugalin mallista joka on tuonut oikeasti hyviä tuloksia.

"Hyvä Anna, kyllä minä edelleen haluan eriyttää päihde- ja huumepolitiikan. Monet liberaalisti huumepolitiikkaan suhtautuvat maat ovat tulossa vähitellen takaisin tiukemmalle linjalle. Miksiköhän? Alankomaat ovat kiristäneet lainsäädäntöään. USA:ssa liittovaltio on pitänyt kannabiksen laillistamiseen liittyviä verotuloja suhteessa kansanterveydellisiin haittoihin mitättöminä. Tässä nyt touhotetaan kannabiksesta! Liberaalin huumepolitiikan sijasta meidän pitäisi puhua liberaaleista työelämän säännöistä - sellaisista, jotka toisivat lisää työtä Suomeen."

Hyvä Harri, laillinen kannabis toisi työtä sekä verotuloja. Nyt jo kotikasvattajat maksavat välillisiä veroja kun hankkivat tarvikkeita kaupoista ja tietenkin myös sähkölaskun merkeissä.