Kasvaako Kiinassa koripalloilijoita? Ainakaan Zhou Qi ei ole mikään tsoukki

  • Tuomari

KYSYMYS: Yao Ming kun pelasi NBA:ssa. Sanottiin, että kohta taalaliiga on täynnä kiinalaisia. Ei näy kiinalaisia. Onko sieltä ketään tulossa?

VASTAUS: Yao Ming nostatti kiinassa koripallobuumin, pelatessaan NBA:ssä Houston Rocketsin riveissä vuosina 2002–2011. Aikansa pisin (229cm) koripalloilija varattiin vuoden 2002 varaustilaisuudessa ensimmäisenä ja hän oli samalla ensimmäinen ei-amerikkalainen ykkösvaraus. Näyttävän sentterin ura kesti vain kymmenen kauden verran. Uran viime kaudet olivat rikkonaisia loukkaantumisten takia ja lopulta Ming joutui lopettamaan niiden takia pelaamisen ammattilaistasolla.

Yao Ming -ilmiö sai kiinalaiset innostumaan koripallosta. Nykyään Kiinassa pyörii kovatasoinen CBA-ammattilaisliiga. Kiinassa on yllä laittaa rahaa koripalloon. Liigassa on pelannut viime vuosina useita entisiä NBA-tähtiä, muun muassa Tracy McGrady, Gilbert Arenas ja Metta World Peace. Liigan taso onkin noussut tähtipelaajien myötä ja omiakin pelaajia alkaa pulpahtaa esiin.

Yksi puhutuimpia koripalloilijoita Kiinassa on tällä hetkellä 19-vuotias Zhou Qi, joka on yksi parhaista pelaajista, jonka Kiina on tuottanut vähään aikaan. Lempinimellä Big Devil, tai Da Mowang, kuulostaa melko badassiltä millä tahansa kielellä. 218 cm pitkä pallotaituri on siunattu nopein käsin, mikä tekee miehestä pysäyttämättömän. Todennäköisesti Qi on seuraava NBA-mies, joka tulee Kiinasta. Oman maan nuorisomaajoukkueessa lähes kaikki maan ennätykset rikkonut Big Devil kirjoitti peräti kolmen vuoden sopimuksen Xinjiangin Tigersin kanssa. Taitavan sentterin on tarkoitus ensin vallata kotimaa ja vasta sen jälkeen ottaa haltuun maailman kovimman sarjan NBA:n parketit. NBA-draftaus tulee kuitenkin lähivuosina ja tällä hetkellä suurinta mielenkiintoa miestä kohtaan on osoittanut juuri Yao Mingin entinen seura Houston Rockets. Tulevaisuus näyttää onko Zhou Qista Yao Mingin saappaitten täyttäjäksi.

Seuraa Tuomaria myös Facebookissa ja Twitterissä @casinosportsbar

2 kommenttia

Faktat kuntoon

13.5.2015 18:36

Mychal Thompson - 1978
Hakeem Olajuwon - 1984
Michael Olowokandi - 1998
Kaikki nämä herrat ei-amerikkalaisia, jotka varattiin ennen Mingiä ensimmäisellä varauksella.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Pientä tarkkuutta

23.5.2015 14:17

Niin tää Ming oli ensimmäinen Aasialainen ykkösvaraus NBA:ssa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi