Näytetään kirjoitukset marraskuulta 2014.

Realisti-Tim jätti ammattinsa ja alkoi esittelemään habaa  2

KYSYMYS: Joko Tim Wiese on aloittanut showpainiuransa?

Juu ja ei.

VASTAUS: Kuuden maaottelun Wiese ilmoitti lopettamisaikeistaan jo syyskuussa. Hän oli vielä MM-kisoissa 2010 Saksan kakkosvahti, muttei viimeisellä kahdella kaudellaan pelannut Hoffenheimissa kuin kymmenen ottelua. 193-senttinen veräjänvartija oli lopulta aika skrodessa kunnossa futiskentälle. Ei noin iso ruho voi enää liikkua kovin ketterästi.

Lopettamisesta kertoessaan Wiese kertoi tehneensä päätöksen siksi, että parhaat vuodet olivat jo takana. Lisäksi hän murjaisi, että on realisti eikä unelmoija. Sitten hän alkoikin vapaapainijaksi.

Wiese, 32, nousi WWE-kehään lauantaina 15. marraskuuta Frankfurtussa. Youtubesta löytyy kännykällä kuvattu video Wiesen illasta. Siitä selviää, että iskuja hän ei vielä päässyt jakamaan.

Tuomaria huvittavat suuresti showpaini-intoilijoiden videoon jättämät kommentit:

“Muistan hänet kyllä Saksan ja Werder Bremenin maalivahtina. Mutta onko hänestä painimaan?”


Se jää nähtäväksi.


Naisetkin tappelevat urheilukentillä

KYSYMYS: Joukkuelajeissa miehet tappelevat mitä ihmeellisimmistä syistä. Miksi naiset eivät flipahda koskaan? Eihän?

VASTAUS: Voi, kyllä naisetkin osaavat. Samalla tavalla naisillakin palaa välillä kiinni kuin miehilläkin. Tosin naisten puolustukseksi on sanottava, ettei kauniimman sukupuolen edustajat riehu niin tiuhaan kuin miehet.

Niin käsipallossa, koripallossa, jalkapallossa kuin jääkiekossakin peliin kuuluu fyysinen kontakti, joka joskus voi johtaa ylilyönteihin. Oli kyse miesten tai naisten otteluista aina siellä kentällä on ainakin yksi joka osaa mennä vastustajan vyön alle ja tämä voi johtaa konfliktiin vastustajan kanssa. Tai jollain sattuu olemaan huono päivä ja hän ajattelee purkaa pahaa oloaan muihin. Pahimmissa tapauksissa pelkkä pään aukominen ei riitä ja on otettu kovemmat otteet käyttöön. Sylkemistä, tönimistä, potkimista, repimistä ja hurjimmissa tapauksessa ihan perus nyrkkihipat.

Käydäänpäs katsomassa videoiden kera muutamia naisten ylilyöntejä.

Tämän vuoden vuoden maaliskuussa nähtiin valitettava tilanne naisten Korisliigassa. Hongan ja ToPon välisessä ottelussa kotijoukkueen yhdysvaltalaisvahvistus Shanel Harrison löi ToPon Niina Laaksosta suoraan kasvoihin. Tillin tallin lyöty Laaksonen sai tilanteesta onneksi vain mustan silmän. Harrison sai pakata laukkunsa. Sopimus purettiin ja päälle vuoden kilpailukielto.

Romanian naisten jalkapallon pääsarjassa nähtiin todella hämmentävä tilanne. CFT Timisoaran ja REAL Craiovan välillä heiluivat kortit. Mieserotuomari oli antanut punaiset kortit sekä Timisoran hyökkääjälle että Craiovan veskarille. Näistä jälkimmäinen ei tuntunut sulattavan tuomiota, vaan yritti käydä tuomariin kimppuun. Hän ehtii kerran tönäistä dumaria ennen kuin omat pelaajat tulivat repimään päätäpidempää tuittupäätä pois.

Jääkiekon World Selects -kutsutunauksessa nähtiin pahan näköinen aivopieru. Spartakin venäläispelaaja Svetlana Starovoitova iski vastustajan Hannah Batesia suoraan viikateiskulla päähän. Ei hyvää päivää!? Onneksi Bates selvisi säikähdyksellä.

New Mexicon yliopistopelaaja Elizabeth Lambertilla ei ollut ihan paras päivä. Videolla Lambert muun muassa repii vastustajajoukkueen pelaajaa hiuksista maahan ja lyö toista pelaajaa nyrkillä. Sairasta katsottavaa.

Lambert on pyytänyt tekosiaan anteeksi ja sanonut katuvansa käytöstään. Kuumakalle, tai siis -lissu selittää tekojaan sillä, että tunteet saivat hänestä vallan pelin tiimellyksessä.

Naisten jääkiekko-otteluissa nähdään todella harvoin joukkotappeluja, mutta nyt heilahti. Kanadan ja USA:n välisessä maaottelussa tunteet kuohahtivat huolella, kun matsia oli jäljellä kolmisen minuuttia. Täysi rähinä sai alkunsa kun Yhdysvaltojen Monique Lamoureux ajoi päin Kanadan veskaria Shannon Szabadosta. Kanukkipelaajat eivät katsoneet Lamoureuxin temppua hyvällä. Ja hetki tästä revittiin kilpaa häkkiä päästä.


“Tämä ei ole mikään imaamikoulu” - Turkkilainen seurapomo kielsi pelaajiltaan parrat
  1

KYSYMYS: Kenellä jalkapalloilijalla on komein parta?

VASTAUS: 
Harva asia sopii niin hienosti yhteen, kuin elegantti jalkapalloilija ja tuuhea parta. Katsokaa vaikka Andrea Pirloa, Xabi Alonsoa, Socratesta tai Georgie Bestiä. Tuomari tarjoaa tällä videolla kymmenen ehdokasta. Päätä siitä.Nyt parrakkaiden palloilijoiden tulevaisuus on kuitenkin ainakin Turkissa uhattuna. Ankaralaisen pääsarjajoukkueen Genclerbirligin puheenjohtaja Ilhan Cavcav on kieltänyt joukkueensa pelaajilta parrat. Kyllä, parrat.

- Minä olen 80-vuotias ja ajan partani joka aamu. Tämä ei ole mikään imaamikoulu. Jalkapalloilijoiden pitäisi olla esikuvia nuorille, Cavcav lasketteli turkkilaiselle uutistoimisto Doganille.

Mikäli Genclerbirligin pelaajat kasvattavat jatkossa parran, heille mätkäistään noin 9 000 euron sakko. Cavcav on myös yrittänyt laajentaa partakieltoa koskemaan kaikkia Turkin jalkapalloliiton alaisia sarjoja. Uefa ei ole ollut tästä järin mielissään, mutta Cavcavia ei kiinnosta pätkääkään.

- Olen kurkkuani myöten täynnä tätä Uefaa. Voisimmepa pelata jalkapalloa jonkun muun järjestön alla, Guardian kertoo mursuviiksisen Cavcavin todenneen.Lähteet: Guardian, Metro


Federer ja muut luovuttajat  1


KYSYMYS: Aikamoinen tapaus tuo Federerin luovutus Lontoossa. Onko vastaavaa aiemmin sattunut?

VASTAUS: Ei Masters-finaalissa, mutta tenniksessä yleensä luovutukset ovat toki hyvin tavallisia. Major-turnauskin on voitettu luovutuksella, tosin vain kerran.

Ranskan Amélie Mauresmo voitti Australian avoimet vuonna 2006 kahden peräjälkeen sattuneen luovutuksen ansiosta. Semifinaalissa Kim Clijsters joutui jättämään leikin kesken nilkkavamman vuoksi ja finaalissa “kaatui” Justine Henin-Hardenne belgialaisen vatsatulehduksen seurauksena. Luovutushetkellä Mauresmo tosin johti molempia otteluita.

Aivan puskista Mauresmon voitto Australiassa ei tullut, sillä olihan ranskalainen voittanut jo edellisenä vuonna Masters-turnauksen. Australian jälkeen hän voitti uransa toisen ja viimeisen majorin Wimbledonissa, joten ihan rehtikin voitto ranskattarelta löytyy.Futiksessa on nähty moniakin erikoisia luovutusvoittoja. Ehkä kuuluisin on Neuvostoliiton ja Chilen välinen “ottelu” vuonna 1973.

Augusto Pinochet oli vain kahta kuukautta aiemmin syössyt vallasta vaaleilla valitun vasemmistopresidentti Salvador Allenden. Nyt Pinochet'lla oli kuitenkin ongelma: Stadionia, jolla MM-karsinnan toinen osaottelu piti käydä, käytettiin sotilasvallankaappausta vastustaneiden chileläisten vankileirinä ja teloituspaikkana. Neuvostoliitto kieltäytyi pelaamasta veren tahrimalla stadionilla ja pyysi Fifaa tarkastamaan pelipaikan.


Fifan tarkastajat kävivät paikan päällä tsekkaamassa olot, mutta eivät jostain syystä löytäneet vankeja, jotka piilotettiin stadionin pukuhuoneisiin ja huoltotunneleihin. Heidät vaiennettiin aseilla uhaten. Ottelupäivänä Chile marssi kentälle yksin, lönkötteli pallon maaliin ja eteni vuoden 1974 MM-lopputurnaukseen.

Tuoreehko luovutusskandaali sattui Aasian kisoissa Etelä-Koreassa, kun Qatarin naisten koripallojoukkue ei saanut pelata turnauksessa hijab-huiveihin sonnustautuneina. Kansainvälisen koripalloliiton FIBAn säännöissä kielletään päähineet ja korut otteluasussa. Aiemmin tänä vuonna FIFA kumosi jo huivikiellon jalkapallo-otteluissa, joten ehkä FIBAkin on pian pakotettu muuttamaan säännöstöään.


105 miljoonan palkka 72 minuutin työstä – parhaiten palkatut urheilijat  2

KYSYMYS: Kuka on maailman parhaiten tienaava urheilija?

VASTAUS: Ylivoimainen ykkönen on nyrkkeilijä Floyd Mayweather. Talouslehti Forbesin parhaiten palkattujen urheilijoiden lista julkaistiin taas marraskuun alkupuolella ja se kuuluu ehdottomasti Tuomarin suosikki-sosiaalipornolukemistoon. Kun muu Suomi selailee kieli pitkällään paikallisia julkisia verotietoja, odottelee Tuomari jo kuumeisesti Forbesin listaa.

Mayweatherilla on mennyt kovaa jo vuosikausia, mutta tuoreimmat luvut ovat vielä entistäkin parempia. 105 miljoonan dollarin ansiot tekivät nyrkkeilijästä vasta toisen urheilijan kautta aikojen, joka on yltänyt yli 100 miljoonan vuosituloihin. Kaveri ei osaa kunnolla lukea, mutta jättitienesteihin pääseminen ei ole sitä vaatinutkaan.

Kun katsoo listaa, huomaa välittömästi erikoisuuden Mayweatherin kohdalla: kun muiden huippujen tulot jakautuvat enemmän tai vähemmän tasaisesti urheilusta tienattujen palkkojen ja sponsorirahan välillä, komeilee Mayweatherin sponsorisarakkeessa nollat. Tämä tekee hänen lajistaan tienaaman summan suhteen vielä ylivoimaisemman. Mayweatherin palkkiot ovat tuplat listan kakkosena majailevaan Cristiano Ronaldoon nähden, jonka futistienestit olivat 52 miljoonaa ja 28 miljoonan sponsoritulot nostivat hänen yhteensä 80 miljoonan tuloihin. Kolmosena majailee koripallon kuningas ja Ronaldon tavoin Niken diilistä rahansa lypsävä LeBron James, jonka tuloista 50 miljoonan sponsorirahat ovat yli kaksinkertaiset verrattuna hänen ansioihinsa kentällä.

Lajeista parhaiten top100-listalla pärjää baseball, jonka pelaajia listalta löytyy peräti 27, tosin heistä vain yksi, Cliff Lee, yltää 30 parhaan joukkoon.

Mayweatherin jättipotti muodostui kahdesta matsista, Canelo Alvarezia ja Marcos Maidanaa vastaan. Mestarin tarvitsi työskennellä noissa matseissa yhteensä 72 minuuttia. Mayweatherin diilit televisiokanavien kanssa ovat jättimäisiä myös siksi, että hän hoitaa samalla myös promoottorin hommia.

Summat ovat tähtitieteellisiä ja olleet viime vuodet vielä kasvussa. TV-sopimusten hinnat nousevat raakan kilpailun myötä ja se tarkoittaa suoraa paksuuntumista urheilijoiden palkkapussissa. Yhteensä 100 parhaiten palkattua urheilijaa vetävät sisään massiivisen 2,75 miljardin dollarin potin.

Lähde: Forbes


Ronaldinho kävi hammaslääkärissä – katso video
KYSYMYS: Missä pelaa Ronaldinho nykyään?VASTAUS: Ronaldinhon tie vei Milanon jälkeen Brasiliaan, Flamengon ja Atlético Mineiron riveihin. Kolmen Brasiliassa vietetyn vuoden jälkeen “Dinho” päätyi hieman erikoisempaan ratkaisuun ja allekirjoitti sopimuksen meksikolaisen Querétaron kanssa. Joukkue on tällä hetkellä sarjan alemmassa keskikastissa, kun kausi on hieman yli puolivälin.34-vuotias brassi ei ole ollut aivan terävimmillään, mutta yleisöä mies on Querétaro FC:n kotistadionille vetänyt. Jopa siinä määrin, että paikallinen poliitikko Carlos Manuel Trevino kyllästyi otteluun matkanneiden ihmisten aiheuttamiin ruuhkiin ja kummaksui Twitterissä, miksi ihmiset jonottavan nähdäkseen “apinan pelaavan”. We´re all monkeys, vai mitenkäs se meni...Tuomari järkyttyi syvästi huomatessaan, että Dinhohan on mennyt ja fiksannut nököhampaansa. Eihän ne vanhatkaan nätit olleet, mutta kyllä tuossa nykyisessä lookissa on jotain todella luonnonvastaista. Vai mitä mieltä olette?
Kautta aikojen kauneimmat omat maalit

Kuva: © pict rider / Fotolia.com

KYSYMYS: Mikä on kaunein oma maali, jonka Tuomari on ikinä nähnyt?VASTAUS: Maalintekoon tarvitaan malttia, hyvä kosketus, nopeutta, tilanteen ja tilan tajua sekä päätöksentekokykyä. Joskus nämä kaikki yhdistyvät suorituksiksi, joita katsoessa voi vain ihailla, mihin ihmisruumis onkaan kykeneväinen.

Tässä Tuomarin valikoimat viisi kauneinta omaa maalia kautta aikain.5. Arsenal-puolustaja Lauren karkaa vartijaltaan, ottaa täydellisen ensimmäisen kosketuksen ja vilkaisee maalivahdin suuntaan. Vaikka vastustaja ehtiikin selkäpuolelle, ranskalainen pitää tasapainonsa ja tyrkkää pallon vastustamattomasti maaliin. Maali josta Ian Wrightkin olisi ylpeä.

4. Jamie Pollockista tuli tämän kauniin maalin myötä QPR-legenda, sillä Rangers säilytti osin tämän tasapeliin päättyneen ottelun vuoksi paikkansa Valioliigassa. Manchester Citylle, jossa Pollock siis pelasi, tulos tiesi kahden vuoden keikkaa mestaruussarjassa. Vastustaja vipuun ja pusku maalivahdin yli. Ai ai.

3. Pronssimitalisti on kovaluinen Tony Popovic. Australialaistoppari ei välttämättä ollut kentällä se kaikkein kekseliäin ja näyttävin pelaaja, mutta tämä kantapääviimeistely suoraan keskityksestä osoittaa, että paistaa se päivä joskus risukasaankin.2. Listan kakkosena on hieman tuntemattomampi kaveri, nigerialaispuolustaja Festus Baise. Hong Kongissa pelaava toppari ansaitsisi kenties enemmän tunnustusta, sillä aivan joka päivä ei tehdä maalia skorpionipotkulla rangaistusalueen rajalta.

1. Voittajaksi kruunataan ex-Arsenal ja nykyinen NBC-kommentaattori Lee Dixon. Dixon ottaa pallon esimerkillisesti haltuun, odottaa hetken että saa muut mukaan ja peittää laukaisuaikeensa esimerkillisesti. Sitten lyhyellä vipuvarrella ihanasti leijaileva alakierre yli hölmistyneen maalivahdin. Xabi Alonso olisi kateellinen.Keskisormea ATP-finaalissa – mihin unohtui tennisetiketti?  2


KYSYMYS: Näyttikö Tommy Robredo todella Andy Murraylle keskisormea Valenciassa?VASTAUS: Kyllä vain. Tommy Robredo otti tappionsa Valencian avoimissa kohtuullisen “raskaasti”. 32-vuotias espanjalainen oli todella lähellä turnauksen voittoa mutta menetti lopulta viisi ottelupalloa ja hävisi skotti Andy Murraylle lukemin 2–1.

Robredon turhautumisen määrän ymmärtää, kun katsahdamme ajassa kuukautta taaksepäin. Tasan neljä viikkoa aiemmin hän hävisi Murraylle Shenzhenin avointen finaalissa Kiinassa täysin identtisellä tavalla, viisi ottelupalloa tuhrien.

Kun peli Valenciassa oli ohi, Murray ja Robredo kävelivät tavanomaiseen tapaan verkolle. Kädenpuristuksen sijaan Robredo tarjosi Murraylle keskisormea, mutta skotti otti asian ymmärtäväisesti ja tyytyi lohduttelemaan katkeraa katalaania.Robredo kertoi myöhemmin haastattelussa keskisormien näyttämisen olleen harmiton ja ystävällinen ele, osoitus tappion katkeruudesta kovan taistelun jälkeen. “Kun pelaat maailmankiertueen finalistia vastaan ja olet voittaa hänet, on häviäminen tietysti tiukka paikka. Mutta sen jälkeen voit laittaa pelin pyörimään dvd:ltä ja katsoa sen kokiksen ja popcornin kanssa”, Robredo summasi espanjalaismedialle.


Lähde: www.tennis.com