Näytetään kirjoitukset huhtikuulta 2014.

Kulttipelaajan upea volleymaali – katso video!  2

KYSYMYS: Törmäsin tällaiseen videoon. Mikä mies on Steve McNulty?

VASTAUS: McNulty on Luton Townin puolustaja. Hänet valittiin viime kaudella joukkueensa vuoden pelaajaksi. Kesän harjoitusottelussa hän pimensi Aston Villan belgihyökkääjä Christian Benteken täysin. Luton nousi tämän Liverpoolin akatemian kasvatin johdolla Englannin neljänneksi ylimmälle sarjatasolle ensi kaudeksi.

Tätä kaikkea vain on vähän vaikea uskoa kun katsoo McNultya. 30-vuotias toppari on täysin harmaantunut ja hänen ruumiinrakenteensa on lähempänä Tony Sopranoa kuin huippufutaajaa.

McNulty, lempinimeltään Sumo, on valmentajansa John Stillin mukaan kuitenkin yksi konferenssitason parhaista pallollisista puolustajista. Tuomari ei voi videon nähtyään kuin myötäillä ja ottaa hatun päästä.


KHL ja Jokerit: upea palvelus faneille

Kysymys: Paljonko maksaisi käydä katsomassa kaikki Jokereiden vierasmatsit KHL:ssä ensi kaudella?

Vastaus: Siis sehän on aivan naurettavan edullista. Odotas kun Tuomari laskee.

Leikitään, että Moskovan TsSKA passitetaan Tarasov-divisioonaan ja Jokerit ottaa sen paikan Bobrov-divisioonassa. Jos pelataan kuten viime kaudella (neljästi oman divisioonan joukkueita ja kahdesti muiden divisioonien joukkueita vastaan), tulee sesongissa kaksi reissua Minskiin, Riikaan, Prahaan, Pietariin, Zagrebiin, Bratislavaan ja vaikkapa sarjaan ensi kaudeksi mielivään Vålerangaan. Näissä maissa ja kaupungeissa on Norjaa lukuunottamatta muuten äärimmäisen halpaa ottaa häppää.

Oman divisioonan vierasmatseihin pitää tässä skenaariossa lentää noin 26 400 kilometriä. Rome2rio-matkailublogin joitakin mutkia suoraksi vetävän tutkimuksen mukaan Finnairin lento maksaa 36,9 euroa plus yhdeksän eurosenttiä maililta. Tällä laskukaavalla saadaan oman divisioonan 14 vierasmatsiin lentämisen hinnaksi naurettavat 2 000 euroa. Aika tasan saman verran maksoi Tuomarin 14 hengen seurueen reissu pendolinolla Ouluun ja taksilla Raksilaan.

Itäisen konferenssin vierasmatseja varten taas pitäisi raahata perseensä Mystitsiin, Jekaterinburgiin, Habarovskiin, Hanty-Manjsinskiin ja moneen muuhun apean oloiseen neuvostokaupunkiin. Ei niille reissuille kannata sinunkaan lähteä. Jos kuitenkin lähdet, tuohan Tuomarille koko Suomen Jokereiden piraattifanipaita.


NHL-tähti Leino pysyy leivässä  2

KYSYMYS: Ville Leinon kausi oli pettymys. Mitä Ville Leinolle nyt tapahtuu?

VASTAUS: Tuomari haluaa ensi alkuun antaa sinullekin pienet aplodit. Ei sitä joka päivä tulla samalla sijalle NHL:n maalipörssissä Ville Leinon kanssa.

Savonlinnassa syntynyt Spin-o-raman kuningas ei Sabres-manageri Tim Murrayn mukaan ole kovin haluttu kaveri Buffalossa. Tällä kaudella Leino oli jäällä 837 minuuttia, siis melkein 14 tuntia, eikä saanut aikaan maaliakaan.

Jos Leinon sopimus ostetaan ulos, hän saa seuralta 1,22 miljoona dollaria seuraavat kuusi vuotta.

Vastaus kysymykseesi on, että ainakaan Ville Leino ei näe nälkää.


Rap-battle: HJK vs. Seattle  2

KYSYMYS: Kumpi on kovempi räppäri, HJK:n Nikolai Alho vai Seattle Soundersin Clint Dempsey?

VASTAUS: Paha paha.

Clint “Deuce” Dempseyn tekemiset rajoittuvat Tuomarin käsityksen mukaan tähän yhteen biisiin. Dempsey kasvoi trailer parkissa Teksasissa, Geto Boysin naapurissa, joten katu-uskottavuudessa hän vie voiton. Tuomarin tietojen mukaan Deuce pelasi vuonna 2004 kaksi matsia leuka murtuneena, joten kovasta kaverista on kyse. Lisäksi videolla on lowridereita.


Alholla on levydiili JVG:n nousevassa lafkassa ja tuotanto kunnossa. Alhon äiti on Englannista, mutta aksentista ei ole tietoakaan. Se tekee vertailun vielä haastavammaksi. Alho vaikuttaa ehdottomasti monipuolisemmalta muusikolta.

Dempsey on kovempi pelaaja, Alho kovempi räppäri. Aika näyttää, pitääkö vastausta korjata.


Viekö O'Sullivan Hullia kölin alta snookerin MM-kisoissa?

KYSYMYS: Onko Robin Hullilla mitään saumaa Ronnie O´Sullivania vastaan snookerin MM-kisojen avauskierroksella lauantaina?


VASTAUS: O´Sullivan on ollut lajinsa kirkkaimpia tähtiä kohta parikymmentä vuotta. Hän on viisinkertainen maailmanmestari, joka onnistui tekemään parin vuoden vaisun jakson jälkeen paluun lajin terävimpään kärkeen. Ylivoimaisen kova jätkä, joka kaiken tämän lisäksi näyttää Steve Carellilta.

Ronnie O´Sullivan on siis snookerin Janne Ahonen. Erona Janne Ahoseen voidaan kuitenkin pitää sitä, että O´Sullivanin paluu oli onnistunut. 

Hull on myös tehnyt hienoa jälkeä ja EM-tittelin myötä kaksi seuraavaa vuotta Main Tourilla on taattu. Vastus on Tuomarin laskujen mukaan kuitenkin nyt paria luokkaa liian kova.

Kuten toisesta videosta näemme, Ronnie "The Rocket" O´Sullivan voitti jo parikymppisenä matseja vaikka vasurilla pelaten ja vittuili päälle.


Pelimiesten pojista tulee pelimiehiä

KYSYMYS: Tuleeko pelimiesten pojista pelimiehiä?

VASTAUS: Kyllä. Omena ei kauas puusta putoa. Lahjakkuus periytyy, mutta vielä suurempi merkitys voi olla niillä olosuhteilla, jotka lapsi saa urheiluperheeseen syntyessään.

Esimerkkejä on useita. Sami Kapasen poika Kasperi Kapanen komeilee jälleen ykkösenä NHL-lupausten listalla. Listan kakkosena on myös suomalaisille tutun kaverin jälkikasvua, nimittäin naapurimaan legendan Michael Nylanderin poika William. Voihan tässä yhteydessä mainita Barkovitkin. Tai Jyväskylän Markkaset ja yhdysvaltalais-suomalaiset Murphyt.

Kansainvälisistä nimistä Tuomari on fiilistellyt NBA-takamies Stephen Currya ja hänen faijaansa Dell Currya sekä jäätävän cooleja Muhammed ja Laila Alia. Bobby Hull ja Brett Hull muodostavat myös aika kovan isä-poika-kaksikon.

Ilmiö näkyy myös katsomoissa. Suomen kovimmat korisfanin (heti yhden Tuomarin kaverin jälkeen), ovat myös isä-poika-parivaljakko. Suomen korismaajoukkueen ja Lahden Namikan kannattajayhdistysten puuhamiehet Risto ja Janne Virtanen.


Paljonko Foppa teki massia Crocseilla?

KYSYMYS: Paljonko Foppa teki massia Crocseilla?

VASTAUS: Rakas vihollisemme Peter Forsberg pääsi tahkoamaan mukavasti hilloa Crocs-jalkineilla eli foppatohveleilla. Huippuvuosina niitä myytiin Forsbergin omistaman yrityksen kautta yli puoli miljoonaa paria vuodessa pelkästään pohjoismaihin. Tarkkaa summaa Forsbergin tienesteistä on vaikea sanoa, mutta kyse on miljoonista euroista, sillä Crocs ovat katteeltaan tunnetusti myyjälle herkullisia tuotteita.

Crocsin materiaalit sopivat maagiset pelitaidot omaavalla Fopalle, sillä samasta sähköä eristävästä materiaalista tehdään myös lätkän munasuojuksia.

Armotonta kritiikkiä saaneet kengät ovat myyntihuippunsa nähneet ja piraattiversiot ovat vallanneet maailman. Huippukohta osui vuoden 2007-2008 tienoille, mutta sen jälkeen Crocseja ei ole saatu enää liikkumaan: kaikki, jotka sellaiset suostuvat jalkaansa laittamaan, ovat jo sellaiset hankkineet.

Crocsit sopivat myös tyylitajuttomille ruotsalaisille erinomaisesti. Suomalainen, aina yhtä tyylitietoinen jääkiekkoilija sijoittaisi johonkin uskomattoman laadukkaaseen ja tyylikkääseen, eikä mihinkään noloihin Crocseihin. Miten olisi Teemu, ostapas vaikka Ecco-kengän tuotanto.