Kunnes toisin todistetaan

Syytöksiä kopiokoneesta

Insestisyytöksiä esitetään paljon, vaan todisteita ei. Miksi insestisyytökset kolminkertaistuivat vuosikymmenessä? Onko kyseessä epidemia vai moraalinen paniikki? Vallankäyttöä vai vainoharhaisuutta? Ja miten taataan sekä lapsen että vanhemman oikeusturva?

Vuonna 1999 espoolainen Ari ja hänen vaimonsa erosivat. Lapset jäivät äidille. Isä sai olla lasten kanssa sovittujen tapaamisaikojen mukaisesti. Pian tämän jälkeen asioissa tapahtui yllättävä käänne. Ari tilittää:

“Mulle tuli sosiaaliviranomaiselta puhelu, että nyt mä vien sulta tapaamiset, mä vien lapset, sulle ei jää mitään.”

Asia alkoi syytöksellä oman lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, insestistä. Äiti oli veistellyt syytteet turvakodin johtajan tuella. Tuomiota Arille ei tullut, mutta lapset pidettiin hänestä etäällä. Kolmeen kuukauteen lapset eivät saaneet tavata isäänsä ilman valvontaa ja myöhemmin vain kaksi tuntia joka toinen viikko.

Kun insestisyytteet eivät enää purreet, isä leimattiin väkivaltaiseksi. Myös Arin nuorimman lapsen äiti otti osaa huoltajuuskamppailuun ja syytti miestä väkisinmakaamisesta. Nainen sai tämän johdosta vuonna 2005 tuomion kunnianloukkauksesta.

Isä yritettiin sysätä syytteillä ulos lasten elämästä. Tämä myös tehosi hetken aikaa. Yli kahteen kuukauteen Ari ei saanut tavata lapsiaan ilman valvontaa ja sen jälkeen vain kaksi tuntia joka toinen viikko. Vuotta myöhemmin lastenpsykiatri antoi lausunnon, jonka mukaan isä olisi lapsille parempi huoltaja kuin näiden äiti. Nyt isä on lasten osa-aikainen huoltaja.

1990-luvun alkupuolella Suomen poliisille tehtiin vuosittain noin 300 tutkintapyyntöä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Vuonna 2006 luku oli yli kolminkertainen. Viime vuosina tapauksista noin neljännes on luettu syyksi. Kaikista poliisin tietoon tulevista lapsen hyväksikäytöistä viidenneksessä on kyse isän ja lapsen välisestä insestistä. Sosiaaliviranomaisten mukaan näin on jopa joka toisessa tapauksessa.

Tapausten klassikko: Niko

Arin kokemukset eivät ole millään tapaa poikkeuksellisia. Etenkin avioerotilanteissa on huolestuttavan yleistä lyödä insestikortti pöytään. Isän oikeudet ovat yleensä siinä vaiheessa vähäiset, eikä lapsiakaan kuunnella. Sosiaalitoimi reagoi syytökseen välittömästi ja isä eristetään perheestä.

Aina ei paina edes äidin sana, vaan ainoastaan sosiaalityöntekijän ja lastenpsykiatrin. Näissä tilanteissa lapsi otetaan huostaan ja eristetään molemmista vanhemmista. Tämä saattaa olla äkillinen ja yllättävä toimenpide.

Tapaus Niko on klassikkoesimerkki. Vuonna 1990 Niko leikki päiväkodissa sopimattomia pyllyleikkejä muiden lasten kanssa. Sillä seurauksella, että hänet otettiin huostaan, eikä hän saanut kolmeen vuoteen olla vanhempiensa kanssa ilman ulkopuolista valvontaa. Kolmen ja puolen vuoden lastenkotitaipaleen jälkeen lääninoikeus palautti pojan kotiin.

“Miks just mä oon se poika?” Nikon sanotaan tiukanneen äidiltään myöhemmin.

Syyttäjät ajavat insestisyytteitä läpi henkilökohtaisella palolla, joten puolustuksella on aina tiukka tehtävä edessään. Jos syytetty haluaa pitää huolta oikeusturvastaan, tulee hänen hankkia kunnon lakimies.

Vuonna 2003 erästä pariskuntaa syytettiin tyttärensä hyväksikäytöstä. Tutkinnan aikana se osa todistusaineistosta, joka ei puoltanut syytteitä, hävisi jonnekin. Sperma-analyysiin lähetetyistä vaatteista ei kuulunut mitään. Takavarikoituja valokuva-albumeita, kotivideoita ja tietokonetta ei mainittu raportissa. Vanhemmilla oli onneksi varaa hankkia hyvä lakimies, joka osoitti syytteen farssiksi. Tytär palautettiin vanhemmilleen. Syytteistä vapautettu isä hämmästelee:

“Ei tavallisen duunarin palkalla voi selvitä tuollaisesta prosessista. Kyllä siihen talous kaatuu. Kunnalla on isommat resurssit.”

Tässä tapauksessa oli muutenkin onni matkassa. Nimittäin jos syyte ei mene läpi, tämä ei vielä tarkoita, että lapsi palautettaisiin kotiin. Esimerkiksi eräs pikkutyttö joutui vastoin tahtoaan kiertämään kahdeksan vuotta sijaiskodista toiseen, vaikka rikostuomioistuimet eivät koko tuona aikana löytäneet näyttöä insestistä.

Huostaanotosta voi valittaa hallinto-oikeuteen, mutta prosessi vie vuosia, eikä oikeudessa mielellään puututa lastensuojelun toimintaan. Kyseessä on niin arka aihe, että vastuu halutaan lykätä sosiaalityöntekijöille, vaikkei heillä ole oikeudellista eikä tieteellistä pätevyyttä arvioida tilannetta tasapuolisesti.

Tapaus Leena Muranen

Mielenterveyshoitajana toiminut Leena Muranen on esimerkillinen insestisyytösten tehtailija. Hänet on 2000-luvulla tuomittu kahdeksan kertaa oikeudessa, viimeksi 21.12.2007, kun Toijalan käräjäoikeus langetti hänelle kunnianloukkauksesta yhdeksän kuukauden ehdottoman vankeusrangaistuksen.

Murasen tapana on ollut tukea äitejä viimeiseen saakka. Hän on vääristellyt lasten sanomisia ja kirjoittanut lausuntoja ihmisistä, joita ei ole koskaan edes tavannut. Yleisradion tuottaman MOT-ohjelman haastattelussa vuonna 2002 Muraselta tiedusteltiin, miksei hän kuuntele syyttämiään ihmisiä.

“Mä katson, että ensinnäkin aikapula tulee vastaan ja siks toisekseen yleensä seksuaalirikoksen tekijät ovat niin taitavia sanaseppiä... Että miksi mä heittäisin helmiä sioille, sanotaanko näin.”

Kaiken kukkuraksi Muranen on väittänyt, ettei yksikään hänelle esitetty insestiepäily ole koskaan ollut perätön. Tämä on yleinen periaate niiden ihmisten parissa, jotka laittavat paljon rikostutkintoja alulle.

Syytetylle ei anneta tilaisuutta puolustautua edes, jos oikeus kumoaa syytteet. Oikeuden päätös ei vaikuta yleensä mitenkään lapsen huostaanottoon tai tapaamisoikeuksien rajoittamiseen, ennen kuin hallinto-oikeus toisin määrää, jos määrää. Eivätkä syyttelijät koskaan edes tällaisen määräyksen jälkeen pyydä anteeksi.

Nisäkäs ei himoitse jälkeläistään

Sexpon tutkimuspäällikkö Anu Suomela on käynyt läpi pöytäkirjat ja todistusaineistot lukuisista oikeudenkäynneistä, joissa on selvitelty väitteitä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Hän on analysoinut tutkimusmenetelmien tieteellisyyttä ja myös oikeuskäsittelyjen tasapuolisuutta. Huonolta näyttää.

Vai miltä kuulostaa lastenpsykiatri, joka ensin keksi omasta päästään, että lapsi on tunnustanut hyväksikäytön ja sitten kieltäytyi kuuntelemasta lapsen vastalauseita. Kun lapsi tämän vuoksi suuttui, psykiatri katsoi vihastumisen syyksi sen, että hyväksikäyttö on niin vaikea aihe käsitellä.

Niko-tapauksessa lapsen piirrokset pyssyistä ja tikareista todistivat hyväksikäyttöä tapahtuneen. Toisessa tapauksessa lastenkotiin joutunut pikkupoika kosketteli ikävissään pippeliään ja isää alettiin heti epäillä insestistä. Mitä moninaisimmat seikat voidaan lukea oireiksi. Näin siitä huolimatta, että tutkimusten mukaan lapsen kokemaa hyväksikäyttöä ei voida päätellä oireista.

Suomalaisten psykologien ja psykiatrien käyttämät haastattelumenetelmät antavat vääristynyttä tietoa. Virallisia ohjeita noudatetaan vain harvoin. Kysymyksiä jankutetaan ja lasta johdatellaan antamaan myöntäviä vastauksia. Tietoa hyväksikäytöstä saatetaan kerätä esimerkiksi esittämällä nukkeleikin yhteydessä suggestiivisia kysymyksiä, kuten “mihin isi kosketti”.

Pätevät todisteet insestin tapahtumisesta ovat äärimmäisen harvinaisia. Tämä johtuu siitä, ettei insestiä paljoakaan harjoiteta.

“Jos kyseessä on pieni lapsi ja epäiltynä lapsen vanhempi, niin mitä todennäköisimmin rikosta ei ole tapahtunut”, Suomela tiivistää.

Muiden nisäkkäiden tavoin tavallista ihmistä inhottaa seksi omien jälkeläisten kanssa – tai pienten lasten kanssa ylipäätään. Tästä trendistä poikkeaminen on äärimmäisen harvinaista. Miten on mahdollista, että syytteitä sitten esitetään niin paljon?

“Kai syy on jatkuva julkisuus. Seksuaalinen hyväksikäyttö on ollut yhdysvaltalaisissa filmeissä kestoselitys ihmisten ongelmille”, Suomela pohtii.

Kuka lasta suojelee?

Ruotsalainen oikeuspsykologi Lena Hellblom Sjögren on tehnyt Niko-tapauksesta perusteellisen analyysin. Hänen mukaansa viranomaisten toimet vaaransivat lapsen terveen kehityksen. Tutkimusten perusteella vaikuttaa, että näin on tapahtunut monissa vastaavissa tapauksissa.

Perusteettomien insestisyytösten ruokkima noitavaino satuttaa kaikkein eniten lapsia. Siis juuri heitä, joita lastensuojelun, sosiaalitoimen ja lastenpsykiatrian olisi tarkoitus suojella.

Myöskään silloin, kun hyväksikäyttöä on oikeasti tapahtunut, ei aikuisten hysteerinen käyttäytyminen tee lapselle hyvää. Asiantuntijavoimin lapselle opetetaan uhrin rooli. Joidenkin tutkimusten mukaan tämä voi olla jopa vahingollisempaa lapsen henkiselle hyvinvoinnille kuin seksuaalinen hyväksikäyttö.

“Ei me käydä huutelemaan minkään onnettomuuden uhreille sillä tapaa”, Suomela opastaa.

“Ei selitetä, että voi kun sä oot nyt koko elämäsi ajaksi vammautunut ja tästä tulee sulle tosi vaikeeta. Vaan me ollaan apuna ja tukena ja rohkaistaan lasta.”

HUSissa on reagoitu huolestuttavaan kehitykseen ja perustettu erityinen lasten oikeuspsykiatrinen osaamiskeskus. Keskus helpottaa poliisin ja oikeuslaitoksen kuormaa, kun sairaalan puolelta ei tehdä niin paljon turhia tutkintapyyntöjä. Tämä myös parantaa kansalaisten oikeusturvaa. Muualla vastaavaa asiantuntemusta ei ole yhtä paljon. Etenkin Pirkanmaalla tämä näkyy suurena määränä tutkintapyyntöjä.

Ruotsissa pedofilia- ja insestikohun kärki taittui 1990-luvulla, jolloin perusteettomia tuomioita alettiin kumota. Yhdysvalloissa kehitys kääntyi jo aiemmin. Suomi tulee jälkijunassa. Korkein oikeus antoi viime joulukuussa ainutlaatuisen tuomion, jossa hovioikeuden langettama insestituomio syynättiin harvinaisen tarkasti läpi ja havaittiin perusteettomaksi. Vuosia kestäneen oikeuskäsittelyn päätteeksi isä vapautettiin syytteistä.

Oudoimmat todisteet insestin tapahtumisesta

  1. Lapsi puhuu rumia.
  2. Lapsi kastelee sänkynsä.
  3. Lapsi ei pidä valkokastikkeesta.
  4. Lapsi on huostaanoton jälkeen ahdistunut.
  5. Lapsen isä on shakinpelaaja.

Lähde: Anu Suomela: Psykologinen todistelu seksirikoksissa.

699 kommenttia

Isä ,älä luovu lapsistasi!

8.3.2008 15:14

Iltalehti 6.3.2008 "Isä, älä luovu lapsistasi!

Laaja artikkeli jossa käsitellään mm seuraavia aiheita. Sivustolla linkkejä myös muille tahoille.

"Avioero ja sitä seurannut viikonloppuisyys oli Juhalle rankka paikka. Nyt hän kertoo muille eroiseille, miten yllättävässä tilaneessaa tule toimia -Isät rakastavat lapsiaan yhtä paljon, kun äidit. - Ero on niin kova juttu, että sen kanssa ei kannata jäädä äijäilemään yksin. -Rakasta lapsiasi ihan samalla tavalla, kuin ennen eroa.".

Tutki eropaperit tarkasti. -Älä suostu pikamuuttoon. - Ota yhteyttä läheiseen ihmiseen. -Varaudu kovaan kipuun. -Älä usko turhia lupauksia. -Hyväksy tilanne. - Mene ulkoilemaan. - Älä turvaudu alkoholiin. -Pidä hermot kurissa, -Älä puhu pahaa lapsen äidistä. -Älä luovu lapsistasi.

Sosiaalityöntekijä: Systeemi suosii äitejä. - Yksinhuoltajaisä on harvinaisuus. -Eroisälle apua, - Miten kertoa lapselle avioerosta?. Tarvitsetko lapselle hoitajaa.

Lähteet: Meidän perhe lehti. -Lastensuojelun keskusliitto. -Miessakit ry:n nettisivut.

http://www.iltalehti.fi/perhe/200803067335620_pr.shtml

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

TARSA

8.3.2008 15:51

Miksi kukaan ei kommentoi ANU SUOMELAN kommenttia Case of Nuutinen v. Finland, joka tuo esiin sen korruptoituneisuuden DDR:n tyylisesti tässä jutussa.
PIA-LIISA HEILIÖ 1. STM:n vastuullinen virkamies l. vanhempi hallitussihteeri, jolloin hän 1996 aloitti puolustamaan VALTIOTA, joka muodostuu kansalaisista ja käyttää itsestään nimitystä TASAVALTA. VALTIO on perustuslain nojalla puolustava ja suojeleva KANSALAISIAAN.

Voi VALTIO rassukkaa, jonka pilaa mielivaltaiset jokapaikan agentit virkamiehinään, joka saa TASAVALTAMME näyttämään oudolta demokratiassaan.
Toivottavasti HEILIÖ itse ei koskaan koe VALTION toisen virkamiehen/laitoksen taholta yhtä sairasta virkatoimintaa, kuin hänen suorittamansa DDR:mäinen vakoilu ja toiminta tai kuin USA:n pressavaalien loanheittäjät: kaivetaan kaikki luurangot ja salaisimmatkin asiat, kuten tässä sairaskertomukset ja niitä levitellään vastapuolelle ja sivulle ym. Onko tällaisen virkamiehen toiminta muuta kuin oudoksuttavaa, ei ainakaan korrektia eikä oikeamielistä VALTIOMME TASAVALTAISELLE KANSALAISELLE.

2. Case of:in jälkeen HEILIÖ kampesi itsensä Pelastakaa Lapset RY:n projektiin "palveluksista huostaanotoissa".
3. Sieltä takaisin STM:n tekemään uutta lastensuojelulakia. Kuinka lasta suojelee virkamies, joka on valmis mustamaalaamaan toisen LAPSEN vanhemman arveluttavin keinoin??

Koskahan meidän Valtio ja me tasavaltalaiset kansalaiset saamme uuden ylemmän rodun virkamiehiksemme virkalaitoksiimme, jossa näkyisi se avoin länsimainen demokratia, jossa nyt luulemme olevan.
Tosi kuitenkin, että meidän demokratian harjoittelu alkoi siitä, kun NL kaatui. Virolaiset ovat tämänkin lajin omaksuneet nopeammin kuin suomettuneet suomalaiset= tasavaltamme virkakoneisto.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Suomalaista "lastensuojelua"

8.3.2008 16:02

TARSA, kirjotti:

"2. Case of:in jälkeen HEILIÖ kampesi itsensä Pelastakaa Lapset RY:n projektiin "palveluksista huostaanotoissa".
3. Sieltä takaisin STM:n tekemään uutta lastensuojelulakia. Kuinka lasta suojelee virkamies, joka on valmis mustamaalaamaan toisen LAPSEN vanhemman arveluttavin keinoin??"

Tervetuloa "lastensuojelun" ihmeelliseen maailmaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

8.3.2008 17:39

Heiliö ilmoitti 1995 Demokraattisten lakimiesten järjestämässä keskustelutilaisuudessa, että Euroopan ihmisoikeussopimus on eurooppalaisten macho-miesten tekele, ja meillä Suomessa on huomattavasti kehittyneempi lastensuojelu.

Ensimmäisiin tekemiini EIT valituksiin Heiliö vastasi tuomioistuimelle mm. että lapsi voi tasavertaisena aikuisena ottaa yhteyttä vanhempiinsa ja siten luoda normaalit perhesuhteet. Eli tulkitsi EIS:n täysin päinvastaisesti kuin tuomioistuin oli jo vuosikymmenet asian nähnyt. Huostaanotto on aina väliaikainen toimi, ja se on lakkautettava ja perhe jälleenyhdistettävä aina kun se on mahdollista.

On kai ymmärrettävää, että Suomelle tulee tuomioita, kun sopimuksen allekirjoittajavaltio (Heiliön suulla) vastailee näin arrogantisti ja asiantuntemattomasti.

Jos katselette Suomen maaraportteja YK:lle niissä ei missään mainita suomalaisten perheiden jälleenyhdistämistä, vaan puhutaan maahanmuuttajista ja turvapaikan saajista. Ovat siis Heiliön käsialaa.

Heiliö hankki laittomasti tietoja kansalaisista vastatakseen valtion puolesta EIT:lle, juuri kuten Nuutisen tapauksessa. Kun tämä tuli ilmi, tehtiin lainmuutos, jossa Terveydenhuollon oikeusturvakeskukselle annettiin oikeus vaatia nämä tiedot (STM:n käyttöön).

En ymmärrä miksi valtio ei voisi reilusti tunnustaa, että ihmisoikeussopimusta on loukattu, ja nyt pyritään korjaamaan sellaiset menettelyt. Näin ei tehdä vaan kansalainen joutuu taistelemaan Davidina valtiovallan Goljatia vastaan, jolla on pohjattomat resurssit.

Esim. käsittelyynottamispäätöksen jälkeen kaikki asiakirjat on kirjoitettava ranskaksi tai englanniksi, eikä näitä kuluja korvata. STM:llä on tietenkin kielenkääntäjät, jotka hoitavat nämä tehtävät. Olen itse kirjoittanut ja kääntänyt tuhansia sivuja viranomaisasiakirjoja(jos siis joku luulee, että tällä vapaaehtoistyöllä rikastuu, niin ei voisi olla enempää väärässä).

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

www.lapsenoikeus.info

8.3.2008 18:07

Anu Suomela, kirjoitit:

"Suomen maaraportteja YK:lle niissä ei missään mainita suomalaisten perheiden jälleenyhdistämistä, vaan puhutaan maahanmuuttajista ja turvapaikan saajista. Ovat siis Heiliön käsialaa."

- Näissä "valvontaraporteissa" onkin tapana kerrata etenkin "naisiin ja lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa"... ikään kuin tuo kaikki olisi miesten tekemää... näin siis siitäkin huolimatta että vallan hyvin samalla tiedetään, että naiset ovat syyllisiä noin 2/3:n lapsen kohdistuvasta väkivallasta. Sama suhdeluku sukupuolten kesken säilyy jopa lapsen kuolemaan johtaneessa väkivallassa. Et sillee, pikku raportteja.

Se sen sijaan lienee sanomattakin selvää, että esimerkiksi maassamme tapahtuneesta YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen väärentämisestä, ja virkakuntamme täydellisestä välinpitämättömyydestä tämän edessä, noissa raporteissa YK:lle ei hiiskahdeta sanaakaan.

Anu, jatkoit: "En ymmärrä miksi valtio ei voisi reilusti tunnustaa, että ihmisoikeussopimusta on loukattu, ja nyt pyritään korjaamaan sellaiset menettelyt. Näin ei tehdä vaan kansalainen joutuu taistelemaan Davidina valtiovallan Goljatia vastaan, jolla on pohjattomat resurssit."

- Siitä syystä, että tämän jälkeen kansalaisia pitäisi alkaa kohdella ihmisoikeussopimusten edellyttämällä tavalla, yhdenvertaisesti ja tasa-arvoisesti, sukupuolesta tai iästä riippumatta. Sellaiseen puolestaan ei "tasa-arvostamme" ja "lastemme oikeuksista vastaavilla" viranomaisilla ole ilmiselvästikään minkäänlaista pienintäkän halua, eikä pyrimystä.
( ..."arvoisa" lapsiasiavaltuutettu Aula... )

Neuvoni pienenä lingon kanssa täällä netin reunassa heiluvana Davidina on siis seuraava: Tulta suoraan munille!

antti heiskala

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tutkimusta lainvalmisteluun:

8.3.2008 18:33

Sen, joka haluaa saada edes jonkinlaisen pikaisen kuvan maamme "tasa-arvotutkimusta" lainsäädäntömme tueksi tuottavien opinahjojen prioriteeteistä, kannattaa äkkiä vilaista vaikkapa näitä sivuja:

Queer-seminaari

Pervopöytäkirjat

http://www.uta.fi/laitokset/naistutkimus/queersem/poytakirjat.htm

Pornoakatemia: "Kuinka katsoa pornoa queer-feministisesti"

Lainauksia nyt siivotun Suomen Akatemian avokätisesti tukeman Pornoakatemian omilta kotisivuilta:

http://www.lapsenoikeus.info/Suomen%20Akatemian%20painopiste.html

http://www.lapsenoikeus.info/

antti heiskala

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

8.3.2008 18:41

Tuota noin ...
En hyväksy väkivaltaa missään muodossaan, en edes verbaalisessa. Eikä näillä toimijoilla edes ole munia, vaan keinot ovat toiset.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tulta suoraan munille!

8.3.2008 20:41

Anu,

Eiköhän tuo ollut vain selkeä käsitteellinen kielikuva, sellaisia ne ovat - "käsitteet" - eikä niilläkään enää juuri välttämättä ole mitään tekemistä "käsien" kanssa sinänsä. Mutta ne ovat silti "käsitteellisiä".

Antakaamme siis "pestä" "käsitteelisesti": "Tulta suoraan munille" vain!

:a]

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

8.3.2008 21:19

Demokratiaa ja rauhaa ei rakenneta aggressiolla ja rivoilla puheilla. Yksi kommunikaation lainalaisuus on, että mitä lujempaa huutaa, sitä vähemmän kuulija viestistä kuulee. Kannattaa antaa faktojen puhua puolestaan.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Unforgiven23

8.3.2008 22:53

Naulan kantaan Anu kommenttisi kommunikoinnin tyylilajeista!

Itse olen nyt kaksi vuotta kestäneessä huoltajuusriidassani puhunut vain asioita, jotka pystyn dokumentein tai luotettavin todistajin osoittamaan toteen. Vastapuoli on seonnut valheiden verkkoonsa, menettänyt sosiaalitoimen luottamuksen, kääntänyt kelkansa useaan kertaan ja vauhti vain kiihtyy kalkkiviivan häämöttäessä. Kaikki äärimmäisen likaisin konstein ja alatyylisesti esiintyen.

Itseltäni tämä on kysynyt vain h-e-l-v-e-t-i-n-m-o-i-s-t-a itsehillintää ja valtavan kaipuun lastani kohtaan kestämistä. Katsotaan kuukauden kuluttua sortuuko äitimyytti.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

8.3.2008 23:33

Euroopan ihmisoikeustuomioistuimessa tehdään todella upeaa työtä. Alla kääntämäni osio tuomari Zupancicin kannanotosta. Olisipa meillä jotain tällaista oikeudellista ja filosofista ajattelua perheiden, lasten ja vanhemmuuden suojana (käännös on minun, enkä ole valantehnyt kielenkääntäjä, joten suhtautukaa varauksella, alkuperäisteksti löytyy EIT:n sivuilta nimellä)(voin lähettää koko suomennoksen, se ei näille sivuille mahdu).

Viesti on kuitenkin selvä: valtaa ei tule jättää sossuille, psykologeille ja psykiatreille, koska se porukka ei toimi oikeudenmukaisuuden periaatteella, vaan käyttää 'kenttä oikeudenkäyntejä', jotka hallinto-oikeudet ovat toistaiseksi siunanneet (toivon mukaan eivät enää uuden lain aikana).

Meillä ei onneksi ole perhetuomioistuimia, joiden ratkaisut ovat 'lopullisia', mutta olkoon mikä tahaan tuomioistuin, se on vastuussa siitä, mitä ratkaisu lapselle ja perheelle tuottaa, sekä velvollinen aina uudelleen tutkimaan asian.

Zupancic: 'Scozzari ja Giunta v. Italia osoittaa selkeästi, että Valtion on saatettava tasapainoon alkuperäinen kajoamisensa perhe-elämään sen suhteen mitä tulevaisuuden parens patriae velvollisuuksia se on alkuaan ottanut.

Tarkennettuna nämä velvollisuudet merkitsevät ensinnäkin perhetuomioistuinten velvollisuutta tasapuolisuuteen. Kun ne harkitsevat juridista kajoamista perheen ihmissuhteisiin, niiden on oltava varmoja, että Valtion tarjoama huolenpito on selvästi ja osoitettavasti parempaa, kuin se tilanne, jota tuomioistuin on korjaamassa. Toiseksi, kun kajoamisen perusteena on lapsi-vanhempi –suhde, näiden tuomioistuinten ex officio velvollisuudet säilyvät niin pitkään kunnes suhteet on palautettu. Kolmanneksi, loukatulla osapuolella on oltava jatkuva pääsy oikeuteen, mikä tarkoittaa sitä, että tuomioistuimen tulee olla valmis ratkaisemaan toissijaisia riitoja, jotka johtuvat alkuperäisestä oikeuden päätöksestä, jolla on kajottu lapsen ja vanhemman väliseen suhteeseen.

Tosin sanoen, jos Valtion tuomioistuimet ovat oikeudellisesti tai muutoin kyvyttömiä omaksumaan tällaista pitkäaikaista sitoutumista, niiden ei tulisi kajota asiaan.

Toisaalta tuomioistuimet eivät voi itse toimittaa lapsille päivittäistä hoitoa, ja siksi se uskotaan sosiaaliviranomaisille. Kuitenkin sen sosiaaliviranomaisen toimijan, jolle tuomioistuin on uskonut lapsen, tulee olla tuomioistuimen jatkuvan ex officio -valvonnan alainen.

Konfliktinratkonnan tiukkaa juridista vallankäyttöä, esim. valtaa ratkaista tulevia riitoja, jotka johtuvat alkuperäisistä huostaanottojärjestelyistä, ei saa jättää psykiatreille, psykologeille, sosiaalityöntekijöille, huoltolaitosten johtajille tms. Sijaishuoltojärjestelyt tuottavat usein joukon uusia konflikteja vanhempien ja sosiaaliviranomaisten välillä. Monissa muissakin Tuomioistuimen ratkaisemissa tapauksissa on tullut ilmeiseksi, että sosiaaliviranomaisilla on tapana riistää itselleen mielivaltaan perustuva päätöksenteko-oikeus, joilla he ylittävät lakiin perustuvan päätäntävaltansa. Epäilemättä tämä ongelma johtuu lapsen huoltoon ja huostaanottoihin liittyvästä tapausten ei-retrospektiivisestä ja ainutlaatuisesta luonteesta, jota selitin ylempänä. Kuitenkin lainsäädännön fundamentaalinen periaate edellyttää, että sekä lapsille että vanhemmille taataan oikeus saada asiansa oikeusistuimen käsittelyyn.

Näissä valituksissa on kyse liian merkittävistä asioista, jotta ne voitaisiin jättää sellaisten henkilöiden mielivaltaisesti ratkaistaviksi, joilla on valtuudet ainoastaan järjestää sijaishoitoa. Olettama siitä, että he toimivat bona fide, on voitava saada kiistää, eli se tulee voida saattaa oikeuden jälkikäteiseen arviointiin, ja asia on voitava tuoda sinne esteettä. Yllä mainittujen henkilöiden ratkaisut johtavat sijaisvanhempien, sosiaalityöntekijöiden, psykologien, sijaishuoltoinstituutioiden ym. toimittamaan nk. khadi-oikeuteen (khadi on muslimien sharia -oikeudenkäytössä oleva ratkaisutapa. suom.huom.). Näin ollen he eivät voi itse olla esittelemässä asiaa tilanteissa, joissa heidän omat päätöksensä ovat vanhempien kritiikin ja valituksen kohteena.

Proseduraalisesti tällaiset asiat on otettava käsittelyyn prima facie –periaatteen vuoksi, jos esitetyt seikat nostavat esiin oikeuden päätöstä vaativan ongelman, joka johtuu sijaishuoltojärjestelyistä.

Tämä seikka kuuluu lailla säädeltäviin asioihin. Perheoikeuden ovien tulee olla aina avoinna'.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Pötyä

8.3.2008 23:54

Anu Suomela, kirjoitit: "Yksi kommunikaation lainalaisuus on, että mitä lujempaa huutaa, sitä vähemmän kuulija viestistä kuulee."

Tuo ei kyllä ole juurikaan totta. Etkö ole koskaan kuullut tai nähnyt mielenosoituksia, jotka olisivat johtaneet koko mädän järjestelmän kaatumiseen. Juuri näin tapahtui kuitenkin hiukan yli vuosikymmen sitten koko Itä-Euroopalle. Eikä natsejakaan koskaan millään järkipuheilla taltutettu.

www.lapsenoikeus.info
antti heiskala

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kaksi eri asiaa:

9.3.2008 00:03

Nimimerkki Unforgiven, kirjoitit:

"Naulan kantaan Anu kommenttisi kommunikoinnin tyylilajeista!
...

Itseltäni tämä on kysynyt vain h-e-l-v-e-t-i-n-m-o-i-s-t-a itsehillintää ja valtavan kaipuun lastani kohtaan kestämistä. Katsotaan kuukauden kuluttua sortuuko äitimyytti."

On kokonaan eri asia ajaa yksittäistä oikeustapausta, ja ennen kaikkea olla siinä itse osallisena mukana ( sitoo käsiä aika tavalla ), kuin arvostella järjestelmää ja maantapoja yleisellä tasolla. Näissä tarvitaan aivan eri ominaisuuksia.

Ei ole ihme, että olemme tässä jamassa jos ihmiset todella kuvittelevat, että mädästä systeemistä mielensä ilmaiseminen ( siis yleisellä tasolla ), juuri niin kuin ajatettelee, olisi poissuljettu tai edes huono vaihtoehto. Hetkinen vaan. Hohhoh...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

9.3.2008 00:09

Unforgiven23

Kertomasi linjan valinta on oikea. Kun minulta pyydetään apua, neuvon näyttelemään tyytyväistä ja kiitollista sossulan tekemisiin (itselläni on sosiaalityön laudaturtutkinto). Eli kyseessä on peli, joka pitää pelata oikein, vaikka itseä v-ttaa. Asettua siinä mielessä yläpuolelle taistelun, ettei antaudu henkilökohtaiselle lähietäisyydelle.

Jos haluaa lapsen huoltajuuden tai laajat tapaamisoikeudet, pitää purra oma kieli poikki, ja miettiä oikea strategia. Kiittää ja kumarrella sossulan väkeä.

Itämaisissa taistelulajeissa tunnetaan tällainen viisaus ja viekkaus, joka vaatii pidättäytymistä ja kärsivällisyyttä. Aggression ilmaiseminen on aina osoitus henkilökohtaisesta heikkoudesta. Taistelun voittaa se, jolla on tyyni mieli, ja joka tekee rauhalliset pelisiirrot, havainnoiden vastapuolen hyökkäysten sisältämän aggressioista johtuvan heikkouden.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

...Let Hell Loose...

9.3.2008 00:26

Loistavaa Anu!

Nythän sinä olit kirjoituksessasi aivan samalla linjalla kuin mihin juuri tuossa kehotin: Kirjoitit suoraan ja rehellisesti juuri sen mitä järjestelmästä kokonaisuutena ajattelet. Se oli jo Sinun pieni mielenosoituksesi. Tuosta minä pidän.

On uskallettava asettua - v a i k e n e v a a - järjestelmää vastaan, ja tehdä se äänekkäästi,jos muu ei auta.( tai siis: Kun - ja tämän olemme jo nähneet ) Jossain vaiheessa sekin onp akko alkaa jotain pikkuhiljaa kommentoimaan. Tai muuten se jää vaille ä ä n t ä.

On juuri niin kuin kirjoitit: Yksittäisessä oikeustapauksessa ollessasi asianosaisena ( miehenä ) sinun on muututtava jonkinlaiseksi ihmisrobotiksi vailla aitoja tunteita, mutta esittää sellaisia, ja vain hyvin valikoituja. Pelata.

Eli, yleisellä tasolla puolestaan, silloin kun on kyse koko mädästä systeemistä, kehotan kyllä jo pikku hiljaa: Let Hell Loose.

www.lapsenoikeus.info
antti heiskala

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Unforgiven23

9.3.2008 00:30

Antti? taisi kirjoittaa:
"On kokonaan eri asia ajaa yksittäistä oikeustapausta, ja ennen kaikkea olla siinä itse osallisena mukana ( sitoo käsiä aika tavalla ), kuin arvostella järjestelmää ja maantapoja yleisellä tasolla. Näissä tarvitaan aivan eri ominaisuuksia."

Toki ne vaativat eri asioita mutta minä seison sanojeni takana, että molemmissa tulee paremmin kuulluksi kun koittaa kommunikoida sivistyneesti ja olla tekemättä liiallisia kärjistyksiä ja liian suoria omia johtopäätöksiä. Lisäksi ainakin minun tapauksessani on avuksi ollut olla vastaamatta tuleen. Eli lentävä paskasanko osuttuaan vain putoaa maahan. En täytä sitä ja sinkoa takaisin. Pesen vain naamani, puhdistan paperini ja jatkan asialinjalla lisäten senkin sangon asialistani loppuun annettavaksi arvioitsijoiden punnittavaksi harkittaessa kunkin henkilökohtaisia ominaisuuksia. En todellakaan tarkoita, ettenkö olisi ääntäni korottanut ja rumaakin sanaa päästänyt, mutta se on aivan eri asia toimia niin tehokeinona kuin levittää koko sanomansa ja olemuksensa ylle sellainen alatyylinen vire, että 7päivää-lehti, Suomen Kansan Sinivalkoiset ja Joensuun Skinitkin vaikuttavat sanomaltaan varteenottavammilta ja sisäsiistimmeiltä.

Lienee tsaarin aikojen perua, että suhteellisen vaatimattomastikin koulutettu virkamiehistö pitää itseään (ansiotta) sivistyneistönä. Niissä piireissä jos ei henkiset paukut ja faktat riitä, on helppoa sortua nostamaan itseään toisen yläpuolelle sivistykseensä itselleen vedoten. Sivistykseen kaikissa kulttuureissa kuuluvat kulttuurin yhdessä sopimia koodeja noudattavat käytöstavat. Edellä kuvaamassani konfliktitilanteessa alatyylinen sanoma jää siis sen asiasisällön käsittelemisen (faktojen puutteessa) hankalaksi kokevalta tai kiistävältä yksinkertaisesti kuuntelematta, sillä se on helppo leimata vulgaariksi päänaukomiseksi.

Paljon tehokkaampaa olisi säilyttää toimintanne sisältö, tavoite ja vapaaehtoisuuteen perustuva tuotteliaisuus ja pukea se kabinettien ja virastojen kieltä jätkäpoikien asenteella puhuvaksi avoimeksi kansalaistottelemattomuudeksi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

9.3.2008 00:40

Maailmanhistoria on täynnä sotaa ja yksilöihin kohdistuvaa julmuutta. Miljoonat ihmiset ovat menettäneet henkensä, eikä tilanne näytä parantuvan.

Minä en usko, että asiat korjaantuvat halveksunnalla ja aggressiolla muita ihmisiä kohtaan. Niin ei yhteisyötä ja ymmärrystä synny, eikä voida rakentaa rauhaa ja demokratiaa. Tämä toimii sekä mini- että maksikulttuureissa.

Viha synnyttää vihaa ja vastakkainasettelua. En halua olla sellaisessa mukana, vaan toiminnassa joka tukee demokratiaa ja ihmisoikeuksia.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

puisevaa? - Böö!

9.3.2008 01:14

Unforgiven hyvä,

Tyylilajissani ei ole mitään vikaa, ja kirjoituksiani luetaankin juuri sen vuoksi ahkerasti. Ja mikä parasta, ehkäpä jonkun vähän totisen ihmisen mielestä jopa hieman värikkäiden kirjoitusteni sisältö löytää useinkin tiensä aivan suoraan toisten usein paljon puisevampiin, mutta ns. "sisäsiistimpiin" kirjottajien kirjoituksiin!

Tai sitten vaikkapa eräiden toisten mainioiden pakinoitsijoiden kirjoituksiin! Esimerkki tällaisesta: näin kävi hyvin selkeästi mm. Hesarin masinoiman "seksuaalista häirintää eduskunnassa" -jupakan yhteydessä. Tämän huomaat kun luet ensin nämä julkiset kirjeeni:

Sent: Thursday, January 31, 2008 2:14 PM
Subject: Lapsen ihmisoikeuksien mustat aukot Suomessa - sekä kuinka sellaisia ajetaan lainsäädäntöömme
http://miessakit.forum.emedia.fi/viewtopic.php?t=26&postdays=0&postorder=asc&start=1305

Sent: Wednesday, January 30, 2008 3:18 PM
Subject: For Sale
http://miessakit.forum.emedia.fi/viewtopic.php?t=26&postdays=0&postorder=asc&start=1350

Vertaat noita sitten vaikka Aarno Laitisen pakinaan samasta asiasta muutamia päiviä sen jälkeen.

Näkyi jopa usein hiukan vaisu Timo Harakka selvästi ne lukeneen ja yhtä ja toista niista omaksuneen! Samoin MTV:n Timo Haapala.

Ja Tanja Saarelalatakin löytyi reaktio. Hieno tulos kerta kaikkiaa tuossakin!

Saan muuten aika useinkin esimerkiksi kansanedustajilta ja eräiltä toimittajilta kiitosta puheenvuoroistanijoita heille lähetän. Kiitos niistä!Joskus niitä jopa pyydetään.

Ennen kuninkaille uskalsi asiat sanoa suoraan vain narrit. En minä siitä niin kovin välitä mitä minusta puhutaan. Kunhan asia tulee luetuksi. Olen mielelläni vaikka narri, jos, ja kun, se selvästi tuo kuulijoita/lukijoita sille mitä olen sanomassa. Näin voi vaikuttaa asioihin jopa melko suoraan. Kuka sinun kirjoituksiasi lukee Unforgiven-opettaja hyvä?

Ja sopii muuten, ennen enempää kirjottamisopastusta, vielä vertailla vaikkapa Miessakkien keskustelupalstan eri ketjujen lukukertoja ja päätellä niistä jotain itsekin, tulla mieluusti vaikkapa vasta sitten neuvomaan kuinka pitäsi kirjoittaa.

( Muuten, jos et nyt kovin loukkaannu, niin kerron sitten vielä oman mielipiteeni sinun erityisen hienosta kirjoittamistyylistäsi:

Ilmaiset itsesi minun suhteen melkoisen tökerösti ja ajattelemattomasti, ehkäpä jopa tietämättömän röyhkeästi! Niin että, annetaan sitten takaisin suoraa kommenttia sinnekin päin: Kirjoitat mielestäni kovin tylsästi, ja mikä pahinta, yksinomaan jo kaikkien muutenkin tietämiä asioita! )

BÖÖ!

antti heiskala
www.lapsenoikeus.info

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Miksi olet aggressiivinen?

9.3.2008 01:19

Anu kirjoitit:

"Minä en usko, että asiat korjaantuvat halveksunnalla ja aggressiolla muita ihmisiä kohtaan"

.. ja samalla osoitit harvinaisen selvsti halveksuntasi ja aggressiosi minua kohtaan. Aika kummajuttu, vai mitä.

Miksi ihmeessä noin teit kun et sellaisen tehoon usko?

antti heiskala

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Unforgiven23

9.3.2008 01:54

Antti,

Myönnän ymmärtäväni perustelusi tyylillesi. Itse noudatan kuitenkin omaani ja pysyn mielipiteessäni tyylin vaikutuksesta sanoman tehokkuuteen. Haluan kuitenkin välttää antamasta vaikutelmaa, että haluaisin tulla teidän kattamaan pöytään kertomaan miten haarukalla ja veitsellä syödään. Ennemminkin koitin kertoa, että ylipäätään voisi olla hyvä olla se veitsikin kädessä ja ehkä jotkut servietit. Ja hörppiä ei saa :-)

Ilmeisesti kuitenkin olet tyytyväinen löytämiisi vaikutuskanaviin ja en niitä lainkaan väheksy. Moinen piilovaikuttaminen, ideaoiden ja ajatusmallien tarjoaminen jo julkisuudessa oleville äänitorville voi olla hyvinkin toimivaa. Jos sen äänitorven sanoma ei huku muuhun viestinnän hälyyn.

Toivon, ettet ottanut kritiikkiäni esitystyylistä henkilökohtaisesti sinuun kohdistuvana. Useimmitenhan sinun postauksiin kylläkin olen vastaillut, mutta tyylillisesti olen kyllä kommentoinut yleisesti ja yhteisesti sekä miessakit- että vanhemmat-foorumien keskusteluiden tyyliä. Konkreettisen esimerkin tosin otin sinun miessakit-postauksestasi. Lisään vielä, että vanhemmat-foorumilla Jyristi-nimimerkki kirjoitteli melko paljon omiani noudattelevia mielipiteitä. Muistaakseni siinä keskustelussa tuli esiin myös foorumin tarve olla vaikutuskanavan ja tiedonjakelun lisäksi myös purkautumiskanava, jolloin paineen todella pitää saada purkautua joskus "isoillakin kirjaimilla" kirjoittaen ja suomen kielen rikkautta esimerkiksi haukkumanimissä viljellen. Ymmärrän tuon purkautumisen tarpeen ja sen mukanaa tuoman tyylilajin. Parempi purkaa höyryt kuin kerätä sisäänsä ja pimahtaa sopimattomassa tilanteessa. Se kuitenkin valitettavasti leimaa hyvän asian tai ainakin kaventaa sen mahdollisuuksia tulla kuulluksi siellä missä suurimmat kalat kutevat.

Loppukommentistasi en suinkaan loukkaantunut. Kestän kyllä kritiikin, sillä kritiikkiä itsekin viljelevänä mielestäni sitä saa antaa vain se, joka sitä on itsekin valmis vastaanottamaan.

Lopuksi: itse olen ainakin kaikessa kirjoittelussani kokenut olevani sinun ja Arin kanssa samalla puolella aitaa, vaikkakin ehkä hieman "eri kostyymissa", enkä ole halunnut henkilökohtaisesti loukata teitä. Pahoitteluni jos niin kumpikaan on kokenut. Kuten aiemmin mainitsin, on omaankin juttuuni ollut apua ajatusteni selkiyttäjiksi ja mielipiteideni muodostamiseksi/testaamiseksi teidän foorumeilta saaduista vinkeistä ja ideanpoikasista.

"Sama kaiku on askelten
kyllä vaistomme tuntee sen
kuinka kumpujen kätköstä , mullasta maan
isät katsovat poikiaan"

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mr Nobody at work

9.3.2008 02:31

Unforgiven,

Where there is a will there is a way.

Kuvitteletko sinä, että ensimmäiset kirjeet joilla päättäjiä lähestyin olivat tätä sittemmin, kokemuksen kartuttua, erinomaisen hyväksi havaitsemaani tyylilajia?

Voin kertoa sinulle: Eivät todellakaan olleet. Ne olivat hölmön pikkupojan kohteliaita ja korrekteja. Ei sellaista välitä kukaan mitään, yhtään mitään.

Nykyään välitetään. Ja aika paljon.

Ellei jopa jo pelätä. Ja siihen monilla saattaa hyvinkin olla myös syytä. En kuitenkaan paljasta keillä, etukäteen. Kolinaa kuuluu. Joskus voi melkein tuntea en mitä vastaanottavassa päässä tapahtuu kun tekstin liipasee eteenpäin! Merkkejä siitä yleensä ilmaantuu myös pian - :a)

Tietoa, ja valmiutta tuoda sitä esiin, kun alkaa olla jo ihan omiksi tarpeiksi, ja vähän muidenkin, eräiden kutkuttavaksi ja tehokkaaksi kiusaksi. Sillä tavalla on näille sanoilleni on vähän sellaista autoilutermein "vääntöäkin" tukena. - Hip hei, nyt mennään!

Olenkin todennut, että jos en olisi ollut oikeasssa siinä mitä olen vuosien saatossa julkisesti kirjoittanut, niin oikeudessahan minä olisin ilman muuta ollut jo kauan sitten.

Miksi en siis ole oikeudessa? Mitä arvelet? Tavallaan se olisi jopa hyvä asia, median suhteen.

"Jotkut" pelkäävät minua. Ja erinomaisen hyvä niin.

Miksi siis palaisin vanhaan, väsyneeseen ja vaisuun, mutta "korektiin" tyyliin, josta kukaan voisi vähempää välittää?

Vielä, ilman mitään sen suurempia rehentelyjä, pikku esimerkki toimintani tehoista vielä, kyllä minä arvoni tunnen, vaikka tätä aivan omaan piikkiini teen: Erotin edellisen tasa-arvovaltuutetun. Päivi Romanovin. Se oli tavoite ja löysin siihen keinon. Jos et usko, niin voin opastaa sinut vaikkapa huomenna niiden tekstieni pariin joiden avulla tämä hienosti hoidettu hienostunut tasa-arvoteko toteutettiin.

Katsotaan nyt vielä miten tätä vanhaa-nyt-taas-uutta- tasa-arvovaltuutettua puolestaan ehtii ja on syytä paimentaa.

Lapsiasiavaltuutettu Aulankin on kyllä jo parempi alkaa pikku hiljaa tekemään työnsä, mikäli mielii vielä pitkään paikkansa pitää.

Where there is a will there is a way.

Opastusta päättäjien paimentamiseen kirjaili,

antti heiskala

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

tahtipuikkoa vinhasti

9.3.2008 02:51

Kirjoitin tuolla jo aiemmin seuraavaa:

"On kokonaan eri asia ajaa yksittäistä oikeustapausta, ja ennen kaikkea olla siinä itse osallisena mukana ( sitoo käsiä aika tavalla ), kuin arvostella järjestelmää ja maantapoja yleisellä tasolla. Näissä tarvitaan aivan eri ominaisuuksia."

Tämä on helppo ymmärtää kun miettii sitä roolia joka kummassakin tapauksessa on tarjolla: Toisessa olet käytänössä, aina ( jos olet isä ), se, joka saa altavastaajan, huonomman, ellei syyllisen, tai pahimmilaan jopa rikollisen roolin( sen josta tämän keskustelun aloittanut lehtijuttu kertoo ).
Toisessa sen sijaan olet se joka alkaa määrätä tahtia. Olen paljon mieluummin tässä viimeiseesä roolissa ja aion tulevaisuudessakin heiluttaa tahtipuikkonani vinhasti, ja tuimasti!

antti heiskala
www.lapsenoikeus.info

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

9.3.2008 08:34

Antti Heiskala, kun nyt kerran avasit aiheen: "tahtipuikkoa vinhasti"

"aion tulevaisuudessakin heiluttaa tahtipuikkonani vinhasti, ja tuimasti!"

Kerro nyt vielä miten iso on se orkesteri joka on ohjauksessasi, oliko se, Valtioneuvosto, Ulkoasiainministeriö, Eduskunta, Kansa, Media jne.

Rintamalla taistelu vaatii luonnetta, perävalojen seuraaminen....?

Ari www.vanhemmat.com / www.9article.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

9.3.2008 08:52

vanhemmat.com foorumilla ei Antin tahtipuikko heilu häiritsevästi, tervetuloa keskustelemaan ja tulemaan nähdyksi.

Foorumia seurataan päivittäin: http://www.vanhemmat.com/Statistiikka.htm

Ari www.vanhemmat.com / www.9article.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ANU SUOMELALLE.

9.3.2008 10:53

Anu Suomela
Eilen 17:39

"Heiliö ilmoitti 1995 Demokraattisten lakimiesten järjestämässä keskustelutilaisuudessa, että Euroopan ihmisoikeussopimus on eurooppalaisten macho-miesten tekele, ja meillä Suomessa on huomattavasti kehittyneempi lastensuojelu".

Tässä muutama Googlen hakutulos, jotka eivät välttämättä tue väitteitä -" A-"Meillä Suomessa on kehittynempi lastensuojelu". B- "Euroopan ihmisoikeussopimus on macho miesten tekele".

Mieleen nousee väistämättä ajatus, että kysmyksessä on itseasiassa "peilikuva".- Nähdään malka toisen silmässä, mutta ei halkoa omassa silmässä". -Muistaakseni Narsiskosilla oli samoja oireita, kuten myös Munchausenillakin, joka oli varsinainen tarinoiden sepittäjä. -Taisi uskoa itsekin niihin tarnoihin.

Sanomalehti Keskisuomalaisessa oli tänään 9.3. 2008. laaja artikkeli "Joka viides potee selittämättömiä oireita. -Terveyskeskuksessa käyvät "luulotautiset" potilaat aiheuttavat terveydenhuollolle vuosittain suuret kustannukset. -Selittämättömät oireet ovat naisilla kuusi kertaa yleisempiä, kuin miehillä".

Artikkelissa on hastateltu. Oulun yliopistollisen sairaalan erikoislääkäri Juha T. Karvonen. -Helsingin yliopiston psykiatrian professori Hasse Karlsson. -Turun yliopiston professori. Jyrki Korkeila. -
Kuopion terveyssosiologian dosentti Markku Myllykangas.

Löytyy Googlen haulla otsakkeessa "Joka viides potee luulosairautta".
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=joka+viides+potee+selitt%C3%A4m%C3%A4tt%C3%B6mi%C3%A4+oireita&btnG=Google-haku&meta=

J.T. Karvosen aikaisempia tutkimuksia.
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=juha+t+karvonen&btnG=Google-haku&meta=

**************************

Suomessa on huomattavsti kehittyempi lastensuojelu.

Huoltoriidat (Googlen hakutulos)
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=huoltoriidat&btnG=Google-haku&meta=

Lasten huostaanotot. (Googlen hakutulos).
http://www.google.fi/search?hl=fi&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&q=lasten+huostaanotot&spell=1

Sosiaalitoimen ylilyönnit huostaanotoissa (Googlen hakutulos).
http://www.google.fi/search?hl=fi&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&q=sosiaalitoimen+ylily%C3%B6nnit++huostaanotoissa&spell=1

Sosiaalitoimen mielivalta. (Googlen hakutulos).
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=sosiaalitoimen+mielivalta&btnG=Google-haku&meta=

Lapsen kaltoinkohtelu Wikipedia.
Sensuroimaton -Sisältää runsaasti "vaiettua ja salattua tietoa".
http://fi.wikipedia.org/wiki/Lapsen_kaltoinkohtelu

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Lala*

9.3.2008 13:05

Tämä keskustelu taitaa vaatia naisen mielipidettä ilman poliittista vakaumusta ja linkkirypästä.

Jos puolisoni olisi oikeasti insesti ja itselläni olisi asiasta vedenpitäviä todisteita esim. "rysän päältä kiinni jääminen", olisin luultavasti niin vihainen että toimisin seuraavalla tavalla:
-Polttaisin insestikortin ja kieltäytyisin yhteiskunnan tarjoamasta avusta.
-Murhaisin/murhauttaisin puolisoni.
-Rauhoittaisin itseäni pullollisella kosanderia.

Summa summarum: oikeat insestitapaukset eivät ui sosiaaliviranomaisten haaviin, vaan löytyvät pikemminkin iltapäivälehtien otsikoista tyyliin "metsästä löytyi tunnistamaton ruumis" tai "juopottelu päättyi puukotukseen".

Ja selvennettäköön että en _halua_ koskaan tehdä em. toimenpiteitä, mutta tosipaikan tullen ei välttämättä jää paljon vaihtoehtoja.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Arin valinta

9.3.2008 13:33

Ari hyvä,

Haluatko sinä todella että avaan sanaisen arkkuni sinua vastaan? En suosittele.

:a[

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tasa-arvovaltuutettu

9.3.2008 14:02

Kirjoitit Antti jossakin vastuksessasi aiheuttaneesi tasa-arvovaltuutetun eron. Netistä kuitenkin löytyy mainitsemasi henkilön nimitysuutinen valituksi kaudeksi, oliko nyt 2002-2007, sekä sen jälkeen aloittaneen seuraajan valinta ajallaan. Mikä sinun vaikutuksesi asiaan oli?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kuinka potkut annetaan:

9.3.2008 14:42

Nykyinen tasa-arvovaltuutettu Pirkko Mäkinen nostettiin t a k a i s i n tasa-arvovaltuutetuksi ja entinen, Päivi Romanov, ajettiin alas.

Miksi näin tapahtui?

Viralliseksi selitykseksi annettiin jotain sellaista, että Mäkinen on asiantuntevampi tuohon virkaan kuin Romanov ( ...pikku piru huomauttaa: kuka tahansa olisi ).

Tässä puolestaan taas sitten todellinen syy potkuihin ( ote oikeuskanslerille ja käytännössä koko valtiomme johdolle sekä mediaan lähettämästäni, ja mm. Hesarin sekä Miessakkien keskustelupalstalle julkisesti esille postaamastani kantelustani: )

Tasa-arvovaltuutettu Päivi Romanovin virkavirhe

1 ) Tasa-arvovaltuutetusta annetun lain mukaan tasa-arvovaltuutetun tehtävä on valvoa ( ainoastaan ) Lain naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta noudattamista - yhteiskunnan kaikilla alueilla, ja edistää sen määräämää.

2 ) Tasa-arvovaltuutettu jätti hallituksen hedelmöityshoitolakiesitystä koskevassa lausunnossaan lakivaliokunnalle kokonaan huomiotta sen lain, jonka valvominen on hänen ainoa virkatehtävänsä - Lain naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta ( johon perustuslakimme suoraan viittaa sukupuolten yhdenvertaisuudesta puhuessaan )

- lain joka kertoo siis, että kiellettyä välittömänä syrjintänä on "naisten ja miesten asettaminen eri asemaan sukupuolen perusteella; tai eri asemaan asettaminen raskaudesta tai synnytyksestä johtuvasta syystä",

- ja, että "välillisellä syrjinnällä tarkoitetaan tässä laissa" : "eri asemaan asettamista sukupuoleen nähden neutraalilta vaikuttavan säännöksen, perusteen tai käytännön nojalla, jos menettelyn vaikutuksesta henkilöt voivat tosiasiallisesti joutua epäedulliseen asemaan sukupuolen perusteella; tai eri asemaan asettamista vanhemmuuden tai perheenhuoltovelvollisuuden perusteella", joka on siis myös kiellettyä.

3 ) Sen sijaan tasa-arvovaltuutettu Päivi Romanov katsoi tarpeelliseksi yrittää vain kiertää se laki jonka noudattamisen valvominen on hänen virkavelvollisuutensa, ja siteerasi sen sijaan Yhdenvertaisuuslakia, vaikka yhdenvertaisuuslain soveltamisala ( liite 1 ) ei edes ulotu hedelmöityshoitolain käsittelemälle elämän alueelle lainkaan, ja näin siis vaikka yhdenvertaisuuslain valvominen ei kuulu tasa-arvovaltuutetun lainmukaiseen toimenkuvaan - kuten alle liittämäni lainaus* tasa-arvovaltuutetun omilta kotisivuilta kertoo.

4 ) Tasa-arvovaltuutettu Päivi Romanov, siis kieltäytyi valvomasta - ja itsekin noudattamasta - sitä lakia jonka valvominen on hänen ainoa lain mukainen tehtävänsä.

5 ) Tasa-arvovaltuutettu Romanov on siis syyllistynyt tahalliseen ja jatkettuun virkatehtäviensä laiminlyömiseen, väärän informaation antamiseen tasa-arvolaista, laista naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta, ja hän on tehnyt tämän kaiken tarkoituksella ja harkiten, vakavan virkavirheen.

Oikeuskansleri Nikula, olen teille tämän johdosta jo aiemmin huomauttanut, mutta tuloksetta, niinpä kysynkin teiltä miksette te joko vaadi tasa-arvovaltuutettu Romanovia noudattamaan lakia, tai vaihtoehtoisesti esitä missä kohtaan väitteeni tapahtuneesta virkavelvollisuuksien räikeästä laiminlyömisestä ei pitäisi paikkaansa.

Suora lainaus tasa-arvovaltuutetun kotisivuilta:*"Syrjintä iän, rodun tai kansalaisuuden ym. perusteella 18.1.2006

Tasa-arvolaki on laki naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta ja koskee ainoastaan syrjintää sukupuolen perusteella. Se ulottuu kaikille yhteiskuntaelämän alueille. Tasa-arvolaki koskee myös syrjintää transsukupuolisuuden perusteella mutta ei seksuaalisen suuntautumisen perusteella. Tasa-arvolaki ei koske myöskään esimerkiksi kansalaisuuteen, alkuperään, vammaisuuteen tai kieleen liittyvää eriarvoisuutta eikä ikäsyrjintää. Tasa-arvovaltuutettu valvoo vain tasa-arvolaissa kiellettyä syrjintää."

"Yhdenvertaisuuslaissa* (6 §), joka tuli voimaan 1.2.2004, kielletään syrjintä iän, etnisen tai kansallisen alkuperän, kansalaisuuden, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden, sukupuolisen suuntautumisen (seksuaalisen suuntautumisen) tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella. Syrjintä näillä perusteilla kielletään myös perustuslaissa (6 §), työsopimuslaissa (2 luku 2 §) ja rikoslaissa (11 luku 9 § ja 47 luku 3 §). "

http://www.stm.fi/Resource.phx/tasa-arvo/tasa-arvovaltuutettu/syrjinta.htx

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kuinka potkut annetaan:

9.3.2008 14:45

( jatkoa )

Lait täysin sekaisin - ja täysin puuttunut laillisuusvalvonta

Oikeuskansleri Nikula, muistutan teitä siitä, että tuon tasa-arvovaltuutetun, yllä olevassa, hänen kotisivuiltaan lainatussa tekstissä mainitun Yhdenvertaisuuslain * soveltamisala liite 1 ei ulotu hedelmöityshoitolain käsittelemälle elämän alueelle,

- kun taas, Laki naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta "ulottuu kaikille yhteiskuntaelämän alueille", "ja koskee ainoastaan syrjintää sukupuolen perusteella", kuten jo tuossa yllä olevassa tasa-arvovaltuutetun kotisivuilta lainatussa tekstissäkin selkeästi todetaan.*


Miksi siis nyt, hedelmöityshoitolain yhteydessä, rikotaan kaikkia mahdollisia kotimaisia ihmisten tasa-arvosta ja yhdenvertaisuudesta säädettyjä lakeja, niin hengeltään kuin kirjaimeltaankin, kiertoilmaisuja, tosiasiallisesti synonyymejä kielletyille asioille käyttäen?


Oikeuskansleri Nikula, haluankin kysyä teiltä nyt aivan suoraan, myös sitä, mikä on syynä siihen, ettette Te, sen paremmin tasa-arvovaltuutettu Päivi Romanov, kuin lapsiasiavaltuuettu Maria Kaisa Aulakaan, ole välittäneet teille virkatehtäväksi annetusta lakien ja sopimusten sisällön noudattamisen valvomisesta ollenkaan tämän lainvalmistelun yhteydessä?


Mistä nyt oikein on kyse?


Kansalaisilla on oltava lakiemme takaama oikeusturva, myös lapsilla ja heidän isillään, ja tämä oikeusturva kyllä ulottuu aina ihmisen perusihmisoikeuksiin asti.

Myös lapset ovat ihmisiä, ja heillä on ihmisoikeutensa, siitä nyt on kyse.

Miten on mahdollista, ja kuka vastaa siitä, että nämä tähän hedelmöityshoitolakiin liittyvät laillisuusvalvontatehtävät ovat nyt jääneet täysin yksityisten ihmisten harteille, harteille joilla ei ole kuitenkaan ole virkamiesten toimintaan mitään mahdollisuuta suoraan itse puuttua, olivat viranomaisten suorittamat lainrikkomukset kuinka räikeitä sitten tahansa, kuten eritoten tasa-arvovaltuutettu Päivi Romanovin tapauksessa on tapahtunut, ja nimenomaan sen lain suhteen jonka noudattamista hänen olisi tullut valvoa.

Äärimmilläänhän tässä asiassa on toiminut nimenomaan tasa-arvovaltuutettu Romanov, joka lausunnollaan hedelmöityshoitolakiin käytännössä lakkautti Lain naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta - tosin vain omissa nimissään.

Haluan kysyä Teiltä oikeuskansleri Nikula myös sitä, miksette te ole tämän lain valmistelun yhteydessä suostunut valvomaan viranomaistemme toimien lainmukaisuutta oikeastaan lainkaan, minkä myös jo aiempaan kanteluuni virastostanne saamani vastaus hyvin pitävästi osoitti?

.......

..... ( Oikeuskaslerille tekemäni kantelun ex-tasa-arvovaltuutettu Päivi Romanovia koskeva osuus on hyvin perusteellinen, joten postaan tähän nyt vain muutaman osan siitä, loput löytyy helpoiten skrollaamalla mainiota kotisivuani www.lapsenoikeus.info sen alaosaan. )

....

No,laitetaan nyt vielä näytille toinenkin osa ex-tasa-arvovaltuuttu Romanovin virkatoimessaan, jatketusti ja tahallisetsi, harrastamaa S y r j i n t ä ä käsittelevästä osuudesta kanteluani ( teille perhanan kiittämättömille lurjuksille ):

...

”lisääntymisbiologiaan liittyviä eroavaisuuksia”

Tasa-arvovaltuutettu Päivi Romanov kirjoittaa lausunnossaan seuraavaa:

"Tasa-arvolaissa ei kielletä kaikkea naisten ja miesten erilaista kohtelua eikä lain tarkoittamalla tasa-arvolla tarkoiteta samanlaisuutta. Lailla ei ole tarkoitettu - eikä se olisi mahdollistakaan - pyrkiä poistamaan naisten ja miesten välisiä biologisia eroja, kuten esimerkiksi lisääntymisbiologiaan liittyviä eroavaisuuksia"

Kuitenkin tuo laki jonka noudattamista tasa-arvovaltuutettu Romanov "valvoo" nimenomaan kieltää " lisääntymisbiologiaan liittyvien eroavaisuuksien"* ( huomaa jälleen kiero- kiertoilmaisu ) perusteella syrjinnän välittömänä syrjintänä, kertoessaan, että eriarvoiseen asemaan asettamisen raskaudesta tai synnytyksestä johtuvasta syystä * on välittömänä syrjintänä kiellettyä.

Naisen ja miehen lisääntymisbiologiaan liittyvät eroavaisuudet, ne kun johtuvat nimenomaan raskauteen ja synnytykseen liittyvistä syistä, eivät mistään muusta. Ja mikäpä muu kuin biologiset erot erottaisivat sukupuolet toisistaan?

Perusteellisemmin asia / Kanteluni oikeuskanslerille www.lapsenoikeus.info

Tilanne oli siis se, että jos Romanovia ei olisi siirretty syrjään, olisin vienyt hänet raastupaan R i k o s l a i n alaisesta S y r j i n n ä s t ä virkatoimessaan. Eikä hänellä olisi ollut mitään mahdollisuutta menestyä oikeuslaitoksen rikkomatta lakejamme. Hänet oli pakko siirtää syrjään.

Simple as that.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

...potkut ( PS. )

9.3.2008 14:46

PS. En muuten ymmärrä tätä valtavaa, ilmeisesti kateutta, tunkkaista katkeruutta mitä nyt tässäkin keskustelussa kohtaan, mitä ilmeisimmin sen vuoksi, että olen omilla toimillani ( ja olen ollut helvetin ahkera, ei tämä ilmaiseksi ole tullut missään mielessä ) saavuttanut sellaista vaikutusvaltaa näiden asioiden tiimoilta joista monet vain uneksivat.

Minusta on kuitenkin aivan käsittämätöntä, että minua vastaan hyökätään tilanteessa jossa luulisi pikemminkin kannattavan olla yhteistyössä, mikäli todellakin haluaa asioitansa eteenpäin ajaa, eikä vain keekoilla palstoilla.

Arilta kysynkin siis vielä toistamiseen, ennen kuin aloitan: Mikä mahtaakaan olla valintasi?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

9.3.2008 14:54

Antti Heiskala, alennun vielä tämän kerran tasollesi!

"Arilta kysynkin siis vielä toistamiseen, ennen kuin aloitan: Mikä mahtaakaan olla valintasi?"

Saat virallisen ilmoituksen valinnastani Sipoon poliisilaitokselta, riippuen tietysti juorujesi laadukkuudesta.

Ari www.vanhemmat.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

:a]

9.3.2008 15:06

Hei vaan, hulinaa!

:a]

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kinastelu STOP.

9.3.2008 15:08

Ari ja Antti! kinastelu STOP! Siitykää vanhemmat.com, tai miessakkien foorumille inttämään. -Annatte huonon kuvan hyvälle asialle.

"Hiekkalaatikkokiusaamisen" tunnusmerkit - "Jos et leiki ja tee niinkuin minä tahdon, niin otan nukkeni, ämpärini, lapioni, autoni, pois, enkä koskaan enään leiki sinun kanssasi. - Meidän isä on vahvempi, kuin teidän isä. - Meillä on isompi ja parempi auto, kuin teillä".

Sama "hiekkalaatikko" kiusaaminen ja kiukuttelu ovat kaiketinkin yksi merkittävä tekijä ja syy myös perheiden hajoamiseen. -Jokainen tuo suteeseen oman henkilöhostoriansa, eikä "kiukuttelu/ kiusaaminen" suinkaan välttämättä pääty vihkialttarilla papin kysymykseen Tahdotko...... aamen.

Perheen hajoamisessa on kysymys suuremmista arvoista, kuin "hiekkalaatikkokiusamisessa -kiukuttelussa".

Väitetään, että vihkirormukseen olisi kaiverrettu "parasta ennen päivämäärä".

Mieleeni tuli eräs nuori nainen, joka oli 5-vuotiaana hiekkalaatikolla kinastelun päätteeksi nostanut arvoaan ja itsetuntoaan sanomalla ylpeänä muille lapsille -"Mutta meidämpäs äidillä on joka yö eri mies" -Samainen neitokainen iski työpaikalla nuoren, fiksun, kiltin (nössön) nuoren miehen. Teetti pari lasta ja "ukko ulkoruokintaan". -Neitokainen oli ilmeisestikin perinyt äidiltään naisen/ äidin mallin ja noudatti oppimaansa kaavaa.

Mieleeni tuli Saarioisten TV mainos, jossa pikkulapset kinastelivat keskenään hiekkalaatikolla siitä, kenekä äiti tekee parasta ruokaa. -Kinastelu loppui, kun yksi aivan ihana pikkulikka sanoi kinastelijoille "mutta meidämpäs äiti tekee ruokaa kaikken teidän äideille".

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

No Idea

9.3.2008 15:09

Ari, muuten, mikä onkaan motiivisi tuohon käsittämättömään vihamielisyyteesi?

aaa

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tasa-arvovaltuutetusta vielä

9.3.2008 16:16

Perustin Antti kysymykseni näihin linkkeihin:

Valitaan määräajaksi:
http://pre20031103.stm.fi/suomi/tiedote/tied02/haotiedote1911.htm

Toimi määräaikansa loppuun asti:
http://www.tasa-arvo.fi/Resource.phx/tasa-arvo/tasa-arvovaltuutettu/hiukanhistoriaa101007.htx

En oikein näe muuta kuin itse keksimäsi "potkut". Virkahan on määraikainen ja viranhaltija vaihtuu aina. Käsittääkseni esittämilläsi asioilla ei ole ollut vaikutusta hänen lopettamiseensa vaan se aiheutui yksinkertaisesti määräajan umpeutumisesta. Virka näyttää olevan kiertävä ja kukin on istunut määräaikansa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

9.3.2008 17:15

Sanoin keskustelun alussa, että olisi hyvä vaihtaa mielipiteitä tästä aiheesta, mutta palstan valtasi kaksi ihmistä, ja keskustelu siirtyi kokonaan aiheesta ja asiatiedoista syrjään. Nyt nämä keskustelijat ovat ilmeisesti joutuneet riitaan keskenään. Eli alkuperäisestä asiasta puhuminen on tukossa.

Lapsen seksuaalisen hyväksikäytön perusteettomat syytteet on yhteiskunnallisesti vakava ongelma. Lapset menettävät vanhempansa ja vanhemmat lapsensa. City-lehden avaus oli kunnioitettava mahdollisuus vaihtaa tietoja.

Olisi tärkeää jatkaa keskustelua, eikä alistua siihen että jotkut riitapukarit selvittelevät täällä välejään rikossyytteillä uhkaillen. En tiedä mitä on tapahtunut näiden henkilöiden välillä, eikä se minua kiinnosta, mutta soisin että tätä palstaa ei tuollaiseen kukkotappeluun käytettäsi.

Mutta ehkä tässä jo kävi näiden kukkotappelijoiden vuoksi niin, ettei tänne ole syytä enempää kirjoittaa. Mietin kuitenkin miten keskustelua voisi pitää yllä ja tehdä uusia avauksia, joissa voitaisiin keskustella, eikä tapella.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

TARSA

9.3.2008 17:28

Totta, tuo kahdenvälinen kinastelu täyttää turhanpäiten tätä ketjua. Samalla asialla pojat kuitenkin näyttävät olevan, mutta tiimityötaitoja pitäisi vielä hioa.
Anu Suomela kirjoitti, eilen 18:07: Heiliö ilmoitti 1995 Demokraattisten lakimiesten järjestämässä keskustelutilaisuudessa, että Euroopan ihmisoikeussopimus on eurooppalaisten macho-miesten tekele, ja meillä Suomessa on huomattavasti kehittyneempi lastensuojelu."

Macho-miesten "tekele" ei siis kelpaa, koska se ei ole feministi-tekele?, jossa olisi jo valmiiksi jätetty "macho" eli mies pois ja tämä olisi sitä suomalaista "huomattavasti kehittyneempää lastensuojelua"? Eli lapsella ei saa olla isää, josta jo sosiaalivirastojen lastensuojelu kertoo nuorten perheiden huostaanottojen tyylittömällä kasvulla ja arveluttavilla perusteilla suoritettuna.
Tiimityökin on ihmissuhteiden hallintaa, joten mihin Heiliöllä unohtui perheiden ihmissuhteet/tiimityö ja niiden kehittäminen? Fiksuus ei aina koulutetullakaan ole hanskassa, vaan omat suuntaukset ja ajatukset yksityisesti, ei koko kansaa hyödyttävästi.

".....että lapsi voi tasavertaisena aikuisena ottaa yhteyttä vanhempiinsa ja siten luoda normaalit perhesuhteet". Nyt kuulkaa meni niin paksuksi, että ajatteleeko Heiliö mitään ennenkuin julkisesti päästää suustaan tällaista tekstiä?
Hänen mielestään lapset huostaan, sijoitukseen tai adoptoitavaksi, harvat kerrat tapaamisia biojen kanssa jos ollenkaan ja sitten "tasavertaisena aikuisena" alkaa "luoda normaaleja perhesuhteita", jotka lapsen kehitykselle tärkeässä vaiheessa näin simppelisti ajattelevat henkilöt ovat jo tuhonneet!! Haloo, ei näin yksinkertaisia henkilöitä saa laittaa mihinkään projekteihin, jossa projisoidaan "huostaanottojen palveluita".
Tämähän on kuin riistoa vanhemmilta jonkun muun hyödyksi.
Mihin on unohtunut huostaanoton väliaikausuus? Missä on palvelut vanhemmille oman perheen säilyttämiseksi? Missä on viisaita koulutettuja virkailijoita, jotka uskaltaisivat vastustaa tällaisia menettelyjä?

Sitten Anu Suomelan kommentti sosiaaliviranomaisten tai oikeuden jäsenille "kiitä ja kumarra"! Siis kiitä ja kumarra kissaa ja hiirtä vuosikausia leikkivien virkamiesten/laitosten edessä?! On siis niin, että näissä laitoksissa on keskinkertaisia nousukkaita, joiden vääryyksiä ja kyykytystä nöyrästi kiitetään ja kumarretaan. Sen jälkeen ollaan hiljaa oli tulos tästä nöyristelystä mitä tahansa ja meno näissä laitoksissa jatkuu yhtä kehittymättömänä kuin ennenkin. Eli kyllä joskus on hyvä ampua vähän kovimmilla panoksilla kuin ikuinen nöyristely. Nöyryys on ihan eri asia kuin nöyristely. Nöyryys on jo sielun viisautta ja aikuisen ihmisen käytöstä, joka erottaa oikeamielisyyden vääryydestä. Ainainen "kiitä ja kumarra"-tyyli on oman tyhmyytensä esittämistä vaikka ei tyhmä olekaan. Miksi yhteiskuntamme vaatii sitä??

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

www.lapsenoikeus.info

9.3.2008 18:03

Anu Suomela,

Nyt minua alkaa kyllä jo aika lailla kyllästyttää ylimielinen mestarointisi.

Et sinä näissä asioissa millään lailla ylivertainen asiantuntija ole, et miloläänlailla, kuin korkeintaan omalla kapealla sektorillasi, ja sielläkin, nyt näyttää siltä, ilmeisesti enemmänkin vain detaljien tasolla. Joten mitä jos et viitsisi asettua muiden "kenties" kokonaisuuden paljon paremmin ymmärtävien ja hallitsevien yläpuolelle.

Kuten jo aiemmin sinulle sanoin, ongelmat sillä sektorilla jonka hallitset, eivät todellakaan ole yksin sen sektorin sisäisiä ongelmia. Jotenkin sinä alat hetki hetkeltä näyttää yhä asiantuntemattomammalta mitä kokonaisuuteen tulee. Tuntuu kuin haluaisit kieltää koko muun ympäröivän todellisuuden, ja sen vaikutuksen oman erikoisalasi tapahtumiin: pistää pääsi hölmösti pensaaseen ja olla näkemättä mitä ympäröivässä yhteiskunnassa muualla tapahtuu.

Olen pahoillani, että annan sinulle nyt tällaista kuitenkin selvästi nyt ansaitsemaasi palautetta. Ylimielinen ja huonosti verhottu aggressiivisuutesi muita kohtaan on kuitenkin täysin perusteetonta. Huomautan lisäksi edelleen, että nimenomaan sinä olit tässä keskusteluissa ensimäinen joka osoitti suoraa aggressioita muihin keskustelijoihin. Kuten edelleen teet.

Koska olet minua kohtaan noin ylimielinen ja asiaton, sekä kirjoitustesi kapeutta ilmeisesti ymmärtämätön, siis melkoisen asiantuntematon sen suhteen mistä nämä ongelmat kokonaisuudessaan tässä yhteiskunnassa johtuvat, on minun ilmeisesti sitten ilmaistava selkeä paheksuntani tämän sinun asiantunmattomuutesi ja aggressiivisen muihin keskustelijoihin kohdistuvan halveksuntasi edessä. Sinä kirjoitat, kenties mielestäsi korrektisti, mutta et sitä ole.

antti heiskala

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

9.3.2008 18:07

'Macho-miesten "tekele" ei siis kelpaa, koska se ei ole feministi-tekele?, jossa olisi jo valmiiksi jätetty "macho" eli mies pois ja tämä olisi sitä suomalaista "huomattavasti kehittyneempää lastensuojelua".

Tästä ei Heiliön näkökulmassa ollut kyse, vaan siitä että lapsi ei tarvitse kumpaakaan biologista vanhempaansa. Tapauksessa K & T äiti meni psykoosin kun lapsi riistettiin häneltä synnytyssairaalassa. Lapsi sijoitettiin lastenkotiin ja isä hoiti häntä tasolla 10+. Isä antoi äidin käydä katsomassa vastasyntynyttään, jolloin sossulassa päätettiin, ettei isä saa lasta hoitoonsa. Eli kyse oli totaalisesta vanhemmista vieraannuttamisesta.

Kyse ei siis tässä ollut pelkästä vihamielisyydestä suhteessa yksinhuoltajaisään, vaan yleisestä julmuudesta ja virkamiehen typeryydestä kohteena molemmat vanhemmat ja 'lapsen etu'.

Näillä lapsilla ei enää ole juurikaan mitään kontaktia vanhempiinsa. Aikuisina heillä ei ole perhettä johon tukeutua.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tasa-arvovaltuutetun potkut:

9.3.2008 18:09

"Nykyinen tasa-arvovaltuutettu Pirkko Mäkinen nostettiin - t a k a i s i n - tasa-arvovaltuutetuksi ja entinen, Päivi Romanov, ajettiin alas.

Miksi näin tapahtui?

Viralliseksi selitykseksi annettiin jotain sellaista, että Mäkinen on asiantuntevampi tuohon virkaan kuin Romanov.

ks. edellisestä asiaa koskevasta kirjoituksestani uudelleen se mikä oli todellinen syy siihen miksi Romanov siirrettiin ansaistusti vilttiketjuun.

antti heiskala

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Insomnia*

9.3.2008 18:38

Mielenkiintoinen ja avartava viestiketju. Paljon hyviä näkökantoja ja ajatuksia. Itselleni jää kuitenkin päälimmäiseksi mieleen:
ENTÄS NE LAPSET? Ei ole, ei ainakaan pitäisi olla kyseessä mies-naiskiista, mitä naiset miehille tekevät tms. Ei pitäisi olla tärkeintä kuka sanoi mitä. Loppupeleissä tärkeintä on lapsen paras, mikä on hänelle parhaaksi. Esim. ei tietenkään olla kosketuksissa oikeasti insestiä harrastavaan vanhempaan, eikä myöskään tulla eristetyksi rakastavasta vanhemmasta, oli sukupuoli mikä hyvänsä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

TARSA

9.3.2008 19:29

Onko käytäntöjä projektisoitu selvittämään mikä on LAPSEN ETU esim. avioerojen ja muistasyistä johtuvissa huoltajuuskiistoissa, joka voi loppua huostaanoottoon esim. "pitkittyneen huoltajuuskiistan"-nimikkeellä? Mitä LAPSEN ETUA on tuotteen siirrosta vieraille, koska kukaan, ei sitten kukaan ole osannut selväpäisesti ratkaista LAPSEN ETUA ja onko siihen ollut haluakaan vai eikö koulutus ole riittävä vai ajetaanko heiliötyyliä, että lapsen etu on kasvaa ilman vanhempia tai ajetaanko sijaiskotien/perhekotien etuja ns. LAPSEN ETUNA tässä kehittyneemmässä systeemissämme kuin Suomen allekirjoittama ja ratifioima "macho"tekele eli ihmisoikeudet ja lasten oikeudet?

LAPSEN ETU on mielestäni kasvaa siinä ympäristössä, joista hänellä on geeniperimä. Jo ammoisista ajoista ns. verisiteet ovat johonkin kuulumiselle eli juuriensa tuntemiselle tärkeät. Pohjautuvatko nykyiset huostaanotto ja toisenvanhemman poistaminen lapsen elämästä halua ilkeämielisesti juurettomuuden luomista ja epävarman ihmisen tuottamista? Miksi ja mitä varten? Maailma on raakaa nykyaikana ja siihen tarvitaan tasapainoista ihmistä. Ei rikollisuutta kasvattavaa, kuten Nekalan tapaus, jossa kolme entistä huostalasta ja yksi vielä huostassa suorittivat murhia. Ei myöskään mielenterveys ja alkoholi/huume kansalaisia. Vai tarvitaanko?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tasa-arvovaltuutettu ei aukea

9.3.2008 20:09

"Nykyinen tasa-arvovaltuutettu Pirkko Mäkinen nostettiin - t a k a i s i n - tasa-arvovaltuutetuksi ja entinen, Päivi Romanov, ajettiin alas."

Nyt Antti täytyy ihmetellä. Pyydät lukemaan uudelleen kilometrin mittaista kanteluasi. Ehkä sieltäkin pointteja löytyi, mutta sinä olet sokeutunut vakavasti asiallesi jos et kykene ymmärtämän mitä kirjoitin tasa-arvovaltuutetun valinnasta.

Missään ei lue Keskistä nostetun uudelleen. Hänet valittiin Romanovin ennalta määritellyn virkakauden päätyttyä. Missä on mainittu, että Romanov olisi edes hakenut uudelleen ja ei tullut valituksi? Missä lukee, että kautensa toiminut edes voisi hakea perättäistä kautta jatkoksi?

Tuntuu vahvasti siltä, että ajamasi asia vie ja on jo vuosia vienyt kaiken kapasitettisi ja asioiden ja vuorovaikutussuhteiden hahmottaminen kärsii. Ymmärrän, että sellaisessa tilanteessa voi olla mahdotonta ottaa ns. muutamaa askelta taakse ja tarkkailla asiaa objektiivisesti. Haavoitettu sielu janoaa kostoa ja balsamia ja sellaiseksi kelpaa loistavasti samaan aikaan sattunut virkakauden päättyminen. Kun ajatuksella, että itse vaikutti asiaan on lääkinnyt itseään ja sieluaan suloisen makeasti, voi olla mahdotonta oikeasti tuosta lääkkeestä luopua ja katsoa tapahtumia objektiivisesti.

Kuten Arille aiemmin huomautettiin Aaltion eron syistä ja seurauksista, niin sama päätee tässä asiassa sinullekin. Pyydän, että postaat selkokielellä suoria perusteita tai linkkejä mistä on todettavissa, että Romanovin kausi päättyi kantelustasi johtuen eikä luonnolliseen virkakauden täyttymiseen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

tasa-arvovaltuutetun potkut:

9.3.2008 20:13

Jessus!

Eikö todellakaan aukea:

Tilanne oli siis se, että jos Romanovia ei olisi siirretty syrjään, olisin vienyt hänet raastupaan R i k o s l a i n alaisesta S y r j i n n ä s t ä virkatoimessaan. Eikä hänellä olisi ollut mitään mahdollisuutta menestyä oikeuslaitoksen rikkomatta lakejamme. Hänet oli pakko siirtää syrjään.

Simple as that.

antti heiskala
Perusteellisemmin asia / Kanteluni oikeuskanslerille www.lapsenoikeus.info

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

suunnaton asiantuntemus..

9.3.2008 20:15

"Missään ei lue Keskistä nostetun uudelleen"

Tällaista tämä teidän suunnaton asiantuntemus sitten on... voi veljet sentään tätä hommaa

aaa

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Arille ja Antille

9.3.2008 20:24

Lopettakaa tuo helvetin typerä "googleta se ja googleta tämä"-viestittely. Kirjoittakaa myös viestinne johdonmukaisesti ja pysyen asiassa.

Toivoisin että ylläpito poistaisi naurettavat viestinne.

Menkää hoitoon.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

T-a potkut

9.3.2008 20:37

"Tilanne oli siis se, että jos Romanovia ei olisi siirretty syrjään"

Nyt alkaa sivustaseuraajallakin jo lämpö nousta!
Vastaa nyt kysymykseen äläkä saatana jankkaa enää yhden yhtä kertaa samaa asiaa vastauksissasi! Osoita, että nuppi vielä toimii tai vaikene ja katso peiliin.

Yksinkertaistan tuolla aiemmin esitettyä kysymystä: Miten kommentoit ennaltamäärätyn virkakauden päättymisen ajankohtana, joka viisi vuotta aiemmin jo sen alussa ilmoitettiin? Välttelet koko ajan antamasta suoraa vastausta ja tuputat tuota yhtä ja samaa itseluomaasi teoriaa. Siinä ei kuule sinun raastuvajorinoillasi ole ollut vitun vertaa merkistystä, mutta nyrjähtänyt mielesi haluaa niin uskoa. Hän istui virassaan valitun aikanasa ja siinä se.

Nyt oikeasti Antti-boy faktat tiskiin tai hevoset alkaa markkinoilla nauraa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

tasa-arvovaltuutetun potkut:

9.3.2008 20:41

PS.

Muuten, tuo ex-tasa-arvovaltuutettu Päivi Romanovin - v i r k a v i r h e - räikeä rikoslain alainen s y r j i n t ä -tapaus ei käsittääkseni ole mihinkään vielä vanhentunut, joten, jos oikein ärsytätet, niin mistäs sen tietää vaikka.

Et tunne asiaa ollenkaan, enkä sinänsä ihmettele, koska et näytä ylipäänsä pystyvän ymmärtämään lukemaasi tekstiä lainkaan. Eikä se ole minun vikani. Oletankin sinun olevan yksi niistä minulle anonyymeinäkin jo hyvin tutuiksi käyneistä kirjoittajista, joiden tarkoitus on yksinomaan keskustelun häirintä.

Niin joo, "Missään ei lue Keskistä nostetun uudelleen"

Ei kai, kun uuden valtuutetun sukunimi on Mäkinen. et sillee. mitä tomppeleita tänne oikein kirjoittaakaan.

Tätä edeltävälle kirjoittajalle vielä kommentti myös: olen kyllä laittanut keskusteluun aivan suoria linkkejä viittaamiini sivuihin, et sitten osannut niitä klikata?

aaa

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Hohhoijaa tunarit

9.3.2008 20:45

Miksi tasa-arvovaltuutetun vaihtumisen yhteydessä viralliseksi selitykseksi m a i n i t t i i n vaihdon syyn olevan sen, että Mäkinen on asiantuntevampi tuohon virkaan kuin Romanov?

niin että:

hohhoijaa vaan x 1 000 0000 x 1 000 000

aaa

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

T-a potkut

9.3.2008 21:02

"Miksi tasa-arvovaltuutetun vaihtumisen yhteydessä viralliseksi selitykseksi m a i n i t t i i n vaihdon syyn olevan sen, että Mäkinen on asiantuntevampi tuohon virkaan kuin Romanov?"

Mistähän tuollainen lausunto on luettavissa? Äläkä viittaa noihin sekaviin linnkipuuroihisi. Suora linkki jonkun muun kuin sinun kirjoittamaan tekstiin kiitos. Sinut jutut on läpi kahlattu eikä silmiin osunut.

Kun et suoraan kysyttäessä pysty vastaamaan esitettyyn kysymykseen, ei voi kuin vetää omat johtopäätökset. Sinulla ei esittää mitään faktaa hellimäsi ajatuksen tueksi, että olisit jonkun potkut aiheuttanut. Ulkopuolisen lukijan silmissä asia näyttäytyy aivan eri valossa.

Kokonaisuutena arvioituina sinun kirjoituksesi ja sivujesi sekä postaustesi siellä rakenne ja siäsltö selkeyden osalta vastaavat helvetin hyvin osoittamaasi hahmotuskykyä tässä keskustelussa. Outoja asinsiltoja ja ajatuskulkuja täynnä molemmat. Sekä mies, että tuotoksensa.

MOT
täältä tähän

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

No hardfeelings, eih?

9.3.2008 21:16

T-a,

Jessus taas vaan,

KUN sinä et mistään mitään tiedä, niin mitäpä jos ensin ottaisit edes jostain selvää, ennen kuin kirjoitat lisää, muuten on todellakin kannaltasi parasta, että kirjoitat tulevaisuudessakin aina vain anonyymiä. Tai no,osaathan sinä sentään, häiritä keskustelua, niin että jotain sinäkin sentään osaat.

antti heiskala
www.lapsenoikeus.info

PS. Arille:

Minusta olisi tärkeää, että palaisit keskusteluun, ja kertoisit miltä sinulle tapahtuneet tapahtumat sinusta tuntuivat aivan henkilökohtaisena kokomuksena, sinulla sentään on keskustelijoista ilmeisesti ainoana suoraa kokemusperäistä tietoa siitä miltä tuntuu joutua tämän keskustelun aloitteen artikkelin kuvaamaan tilanteeseen. No hardfeelings, eih?

a

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Obsevrator.

9.3.2008 21:24

ANU SUOMELA! (Rauha maahan ja hyvä tahto ihmisten kesken")

Olen mielenkiinnosta seurannut useita vuosia "Sukupuolten sotaa" lainatakseni Dialogi 6/2005 lehdessä ollutta Riitta Viialaisen pääkirjoitusta.- Henkilökohtaisesti olen tullut siihen käsitykseen, että kysymyksessä meneillään on "sisällissota ja valtataistelu", jossa "ammutaan kovilla". -Miehet ja lapset on ajettu poterohin ja telaketjupanssari feministit ja profeministit rynnivät. -Keinolla millä hyvänsä ja keinoja kaihtamatta päästääkseen "sorretun ja vuosituhansia alistetun naisen asemastaan".

Osallistuin vuoden 2004 Mot ohjelman "Lääkärit tuomareina" jälkikeskusteluun, jossa minulle alkoi hahmottumaan määrätynlainen käsitys siitä, että kaikilla tahoilla ei ole "puhtaat jauhot pussissa". Myös MOT ohjelmat "Sinun lapsesi eivät ole sinun", "Ei valitusoikeutta" kaikkine "lieveilmiöineen" ovat lisänneet tätä käsitystäni.

Tuorein löytöni on Daphne 1 ohjelman valiokunnan lausunto HaVL 33 1998, jonka löysin aivan sattumalta Googlen välimuistista. -Olen käyttänyt ilmaisua "Stakesin hullut vuodet 1997-2002", näitä sivuja ei kyseiseltä ajankohdalta löydy edes Googlen välimuistista.- En "häveliäisyyssyistä" laita linkkiä löydöksestäni tähän.

Kun tähän "pakettiin" lisätään Raiskauskriisikeskus Tukinaisen perustaminen 2003, sekä vuoden 1998 UTH tutkimus naisiin ja lapsiin kohdistuvasta väkivallasta kaikkine "hatusta vedettyine" lukuineen ja tilastoineen, niin ei voi muutakuin ihmetellä maailmanmenoa. -(Naisten (feministien/profeministien epäsuora aggressio- mutkan kautta vaikuttaminen).

Lisäsin "palapeliin" vuoden 2000 MOT ohjelman "Naisten suurin terveysuhka". Joka toi mieleeni Raimo Mäkelän kirjan nimen "Naamiona terve mieli". Kaikista palapelin osista syntyy uusi näytelmä "Lapsen oikeudet, lapsen parhaaksi".

Laitan linkin tuohon edellämainittuun MOT ohjelmaan. Oletettavsti joudun 5000 merkin rajoituksen vuoksi typistämään joiltain osin ohjelman siältöä. Palkkä linkki ja "asiantuntija" hastetteluineen riittävät kertomaan pääasian.

Keskeisin ongelma käsittääkseni on se, että miehet, isät ja lapset on alistettu "järjestelmän uhreiksi".

MOT OHJELMA. NAISEN SUURIN TERVEYSUHKA.
Esitetty 27.3.2000. Toimittaja Matti Virtanen.

http://lotta.yle.fi/motweb.nsf/sivut/ohjelma?opendocument&pageid=Content2CE3F

Vammoja aiheuttanut parisuhdeväkivalta on vähentynyt jo parinkymmenen vuoden ajan. Yhä useampi puolisoaan hakkaava mies joutuu tekemisiin lain kanssa. Ollaanko väkivalta saamassa kuriin? MOT selvitti asiaa.

Varoitus: Ohjelmassa kuvataan perheväkivaltaa tavalla, joka ei sovellu pienille lapsille.

KÄSIKIRJOITUS.

Lue käsikirjoitus tästä:

LÄHDEAINEISTOA: -Lue haastattelut.

Ohjelmassa esiintyvien henkilöiden haastatteluita kokonaisuudessaan:

Kauko Aromaan haastattelu 14.3.2000.

Projektisuunnittelija Petteri Sveinsin haastattelu 15.3.2000.

Suvi Ronkaisen haastattelu 21.3.2000.

Martti Tuomisen haastattelu 14.3.2000.

Ulla Mäihäniemen haastattelu 17.3.2000.

Ohjelmassa haastatellut:

Petteri Sveins. Projektisuunnittelija
Perheväkivallan ehkäisyprojekti, Stakes
(Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus)

Suvi Ronkainen
Yliassistentti
Naistutkimuksen laitos, Tampereen yliopisto.

Kauko Aromaa. Tutkimusjohtaja
Oikeuspoliittinen tutkimuslaitos

Ulla MäihäniemiToiminnanjohtaja
Pääkaupungin turvakoti r.y.

Martti Tuominen
Tutkija
Helsingin kaupungin tietokeskus

Jarmo HeinonenVanhempi konstaapeli
Helsingin poliisilaitos

Marko Timonen
Sosiaalityöntekijä
Helsingin kaupunki

LINKIT & MUU INFO
Linkit ja kirjallisuutta.

POSTIA
Tähän ohjelmaan ei liity postia.

Lopuksi lainaan erään henkilön kannanottoa muutaman vuoden takaa.

"Lisäksi samanaikaisesti Suomeen pesiytyi Jenkkilän kristillien äärioikeiston ääripuritanismi seksuaalisuuden alueella. Sekä, että äärifemnistien miesviha alkoivat rantautumaan Suomeen ja seksualisesta hyväksikäytöstä tuli muoti-ilmiö, jolla selitetään mitä vain elämänongelmaa.

1900- luvun lopun ja 2000-luvun alun seksuaaliset noitavainot tulevat olemaan oikeuslaitoksen ja käyttäytymistieteiden historiassa todellinen kummajainen."

Valta usein sokaisee ja sattaa muuttua mielivallaksi.".

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

T-a potkut

9.3.2008 21:52

"KUN sinä et mistään mitään tiedä, niin mitäpä jos ensin ottaisit edes jostain selvää, ennen kuin kirjoitat lisää, "

Sinähän täällä asiantuntijana olet liehunut itseäsi kehumassa. Sitten kun joku tuon hellimäsi kuvan itsestäsi kyseenalaistaa, käykin ilmi ettei sinulla todellakaan ole laittaa faktoja pöytään. Lainaamani vastauksesi tämän viestin alussa oikein allekirjoittaa sen, että olet jäänyt housut nilkoissa kiinni ja koitat väistellä ja syyttää toista tietämättömyydestä.

Nythän juurikin tietämätön kysyi "tietäjältä" lisätietoa jota piti "tietäjän" juttujen perusteella olla hänellä. Kun tietoa ei omien ontuvien johtopäätösten lisäksi löydy selkeistä kysymyksistä ja useista väistely-yristyksistä huomattamisesta huolimatta, ruvetaankin väittämään ettei saisi kysyä ikäviä kysymyksiä kun ei itse tiedä. Sinulla ei hissi nouse ihan ylös tai ole ns. kaikki inkkarit kanootissa.

Keisarilla ei ole vaatteita.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Hei vaan "Benjamin2"

9.3.2008 22:04

Niin joo, "Missään ei lue Keskistä nostetun uudelleen"

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

"Ta-potkut"

9.3.2008 22:17

Selvitä itsellesi edes perusasiat.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

T-a potkut

9.3.2008 22:17

Tarttuminen tahattomaan kirjoitusvirheeseen, joka selviää täysipäiselle lukijalle jo virheen sisältävästä vietstistä, ei tuo mitään lisäarvoa keskusteluun, mutta sopii täydellisesti jo itsestäsi antamaasi kuvaan faktojen puutteessa pyristelevänä pellehermannina.

Sinun uskottavuuttasi et Antti palauta millään.

Keisarilla ei ole vaatteita.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

9.3.2008 22:25

Observatorille

Aihe on tärkeä, mutta menossa näyttää olevan sellainen paranoikkojen kiista, ettei sinänsä tärkeästä aiheesta voi näiden henkilöiden osallistuessa keskustella. Ad homimen -keskustelutyylin käyttäminen on merkki siitä, ettei keskustelua kannata jatkaa.

Pahoittelen että näin kävi

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anulle ja Observatorille

9.3.2008 22:39

Anun huomautus on aiheellinen. Pyydän anteeksi innostumistani Antin riisumisessa ja siten keskusteun tason laskemisessa asiakeskutelun edellyttämän tason alle. Sain mitä hain, eli Antilla ei ole faktoja hallussaan antaa vastausta ja siispä lopetan tähän. Antti toki jatkaa tovin vielä yksinään.

Toivon, ettei häiriö ole peruuttamaton ja jatkatte minuakin kiinnostavaa keskuteluanne.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mikä sitä häntää...

9.3.2008 23:03

Tämäpä varsin koomista Anu Suomela hyvä.

Nimenomaan sinä olit se joka aloitti haukkumaan muita keskustelijoita tässä keskustelussa, jo liki heti keskustelun alussa. Asetuit heti muiden yläpuolelle.

Ja nyt sinä olet pahoittelemassa tätä ikäänkuin tuollaisen käytöksen olisi aloittanut joku muu.

Sitä pahoittelen myös miten kapeakatseiseksi sinä olet tässä keskustelussa lopultakin osoittautunut. Jos teet tutkimusta ketun hännästä, on varmasti tarpeen myös jossain vaiheessa edes hiukan tarkastella sitä mikä sitä häntää heiluttaa. Tai edes kuunnella niitä jotka sen ovat jo havainneet.

Tyypillistä on, tässäkin keskustelussa, jossa on aivan keskiössä se miten sosiaalitoimi ja maan viranomaiset yleensäkin kohtelevat, ennen kaikkea isiä, asettuvat jotku sosiaalitädit taas ylimielisinä samantien muiden yläpuolelle. Eikö tämä ala olla jo aika koomista.

Pahoittelen että näin kävi

antti heiskala

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Lainsäädäntöjohtaja

9.3.2008 23:54

Eräitä lakiemme valmisteluun liittyviä, ja jo hyväksyttyjä ja toimeenpantuja periaatteita ( ei taaskaan, varmaankaan, "asiantuntijoiden" mielestä, liity aiheeseen mitenkään ):

* "missään ei sanota että lapsella olisi oikeus isäänsä"

* "missään ei sanota että lapsella olisi oikeus biologisiin vanhempiinsa"

* "äitikin voi olla isä"

* "sitten lapsella vain on kaksi äitiä"

- Et sillee meillä, vähä lakeja, vai mitä lainsäädäntöjohtaja Tiina Astola?

antti heiskala
www.lapsenoikeus.info

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

9.3.2008 23:54

No joo. Jos nyt vielä kerran sanon jotain. En tiedä sanoneeni kellekään mitään loukkaavaa, mutta ymmärrän toki että mikä tahansa voidaan sellaiseksi tulkita. Tyyliini kuulu ad homimen, eli henkilöön menevä syyllistäminen. Aloitin keskustelun avoimesti seuraavilla yleisillä kommenteilla. En ole tämän jälkeenkään käyttänyt ad homimenia, mutta lähetin kyllä Heiskalalle pyynnöstä kotipostiin aika massiivisen määrän tekstejä:

4.3.2008 00:00 Antti Heiskalalle

Esittämäsi tieto Cometin ulosotosta on kiintoisa. Tähän asti aineettomasta loukkauksesta maksettuja EIT:n korvauksia ei ole voitu periä ulosotolla muiden osapuolten kulujen korvaamiseksi. Tosi outoa jos tulkinta nyt oli tällainen.

Anu Suomela
#
Anu Suomela 4.3.2008 00:24 ljubjanalle

Jos ihminen kuten muutkin imettäväiset olisivat läpi historian syyllistyneet sisäsiittoisuuteen, laji olisi rappeutunut sukupolvien myötä. Meillä ihmisillä sisäsyntyinen tieto (geneettinen), että näin ei tule tehdä koska se on turmiollista lajille.

Tämä tosiasia ei muutu siitä, että iltapäivälehdet myyvät itseään hälyuutisilla, ja myös 'luotettavat' päivälehdet uskovat sisäsiittoisuuden olevan ihan tavallista. Näin ei ole. Kyseessä on median aiheuttama harha.

Asiassa kannattaa perehtyä Westermarckin ja seuraajiensa laajoihin tutkimuksiin ja esim. Westermarck-efektiin = ihminen ei sekaannu jälkeläisiinsä.

Soisi etteivät toimittajat levittäisi epäinfoa ja lietsoisi moraalista paniikkia. Vastaavaa paniikkia lietsottiin Suomessa 1700-luvulla eläimeen sekaantumisessa. 1800-luvulla suuri hitti oli masturbointi, jonka väitettiin kuivattavan aivot. Samaa paranoiaa ovat väitteet perheen sisäisestä hyväksikäytöstä, jonka yleisyyttä media on innolla levittänyt, vaikka faktatutkimus ei tue näitä väitteitä.

Media luo yleisiä uskomuksia, eivätkä lukijat osaa niitä kiistää, koska ei ole tietoa. Harmi tässä on se, että myöskään toimittajilla ei ole tietoa yhtään enempää kuin lukijoillakaan. Kovin harva toimittaja jaksaa ja ehtii perehtyä tieteelliseen tutkimukseen.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

5.3.2008 18:59

10.3.2008 00:06

Vai niin:

"Anu Suomela
5.3.2008 18:59

Tämä sinänsä tarpeellisesta aiheesta alkanut keskustelu näyttää tyrehtyneen siihen, että on kaksi ihmistä,... "

et sillee...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

asiantuntemus:

10.3.2008 00:24

Anu Suomela,

Väitän edelleen ja hyvin varmana asiasta, että tunnen nämä asiat kokonaisuutena paljon paremmin kuin sinä. Kenties paremmin kuin kukaan muu tässä maassa? Niin että miksi ihmeessä minun pitäisi, sinun komennuksestasi ja halveksumanasi, olla hiljaa.

Olisitko sinä hiljaa jos minä sinua julkisesti komentaisin? Niinpä.

Tällaista tämä on muutenkin, ruokin omilla havainnoillani ja kirjoituksillani valtavaa joukkoa ns. "asiallisia" "asiantuntijoita" ja palkkioksi saan heiltä vain heidän ylimielisen asennoitumisensa.

Olen havainnut lukemattoman määrän esittämistäni ajatuksista päätyneen erilaisiin kirjoihin, kolumneihin, TV-keskusteluihin, väitöskirjoihin. Arvatkaa vaan kuinka pajon on krediittiä minulle on niistä annettu.

PS. Hesarissa on sikäli mukava keskustella näistä asioista asiatasolla, että
siellä moderaattori karsii keskustelusta kokonaan esimerkiksi tällaisen
sinun nyt osoittaman ylimielisen asennoitumisen muita keskustelijoita
kohtaan. Tämä olikin minulle nyt aikamoinen yllätys, A.S.

terveisin,
antti heiskala
www.lapsenoikeus.info

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Obsevrator.

10.3.2008 00:26

ANU- ARI- ANTTI!

Toivoisin, että keskustelu jatkuisi, sillä uskon että olemme kaikki nimenomaan lapsen asialla. -Vähin, mitä lasten hyväksi voidaan tehdä lasten ja lasten oikeuksien puolustamiseksi on luoda jonkilainen "Tiimi", jonka aito ja rehellinen tominta perustuisi muuhun, kuin politiikkaan. Eli "Tiimi" jolla on konkreettista kosketuspintaa todellisuuteen ja näinollen "tiimin" ryhmän jäsenet voisivat yhdessä tehdä jotain konkreettista uuden lastensuojelulain käytännön toteuttamisen ja valvomisen hyväksi.

Minulla itselläni ei ole henkilökohtaisesti mitään voitettavaa, hävittävää, tai menetettävää tässä "ihmissuhde shakkipelissä". -Menettäjiä ja häviäviä ovat viattomat ja syyttömät lapset. -Asiat voi hoitaa monella eri tavalla käytännön tasolla, mutta niille on vai luotava pelisäännöt.

Henkilökohtaisesti en ole tunkemassa itseäni mikinkään järjestöön tai tiimin. -Matkan varrella olen havainnut käytännön tasolla, että yhteisöllisyys antaa enemmän, kuin itsellisyys.

Ehkä pahimmat patoutumat on jo tullut purettua tässä keskustelussa ulos. -Nyt mielestäni olisi aika alkaa puolustamaan lapsen oikeuksia ja vaatimaan, yhteiskunnan, viranomaisten ja vanhempien vastuuta ja velvollisuuta, huolehtia ja varmistaa, että syyttömät ja viattomat lapset eivät joutuisi olemaan "järjestelmän" uhreja ja pelinappuloita, vaan, että heillä olisi oikeus turvalliseen lapsuuteen ja nuoruuteen.

Jos heitämme tas kerran "pyyhkeen kehään", niin se vain pahentaa tilannetta ja lapset ovat suurimpia kärsijöitä. -Minkälaisia aikuisia, isejä, äitejä, vanhempia. isovanhempia, mummoja, vaareja heistä aikanaan tulee, mikäli tämän nykyisen käytännön ja mielivallan annetaan jatkua?

Yhteiskunnassamme tuleva sukupolvi, mikäli peliä ei vihelletä poikki on tulevaisuudessa pääosiltaan eronneita, jätettyjä, jättäjiä, karanneita, syrjäytyneitä, itsetuhoisia, väkivaltaisia, alkoholisoituneita, narkkareita ym hörhöjä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Lukija vaan Antille

10.3.2008 00:27

Anun kirjoitus jatkui 5.3.
".....jotka tunkevat uudelleen ja uudelleen samat sanomat kaikille mahdollisille palstoille. Ymmärrän toki näiden isien traumatisoitumisen, mutta samojen tekstien vyöryttäminen kaikkiin mahdollisiin paikkoihin karkottaa aiheesta kiinnostuneet ja lopettaa keskustelun tarpeellisen keskustelun."

Anu oli 100% oikeassa. Ei hän mielstäni teitä loukannut jos et loukkaamisena koe tekemisistäsi saamaasi rehellistä, aitoa ja suoraa kommenttia. Sinä ja Ari laitoitte multispämmivaihteen silmään ja keskustelu tyrehtyi. Se kyllä elpyi sittemmin joutuakseen taas alistumaan sinun väittämien kyseenalaistamiselle keskittyvälle kaksintaistelulle.

Toivotaan, että starttaa nyt uudelleen. Koitetaan kaikki pitää siitä kiinni.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tyrehtyi?

10.3.2008 00:32

Onko tämä keskustelu tyrehtynyt? Tuskinpa vaan.

aaa

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

valheellinen tutkimus

10.3.2008 00:47

Oleellista on ymmärtää mihin kokonaisuuteen tämä keskustelu liittyy.

Ei tällainen, City-lehden artikkelissa nyt keskiössä oleva, isien leimaaminen insestillä erojen yhteydessä, eroa oikeastaan mitenkään siitä, että välillä on muodissa jotkut muut keinot:

Tämän mahdollistamiseksi meillä onkin valtava joukko suoraan valehteluun ja tutkimustiedon väärentämiseen valmiita sukupuolipoliittisesti tarkoitushakuista "tutkimusta" tekeviä "tutkijoita".
Tuo "tutkimus" on tehty juuri tällaisia hyökkäyksiä varten. Kovaan käyttöön, miehen asemaa jopa suoraan lainsäädännössämme heikentämään. Viime aikoina on ollut muodissa etenkin "miesten väkivaltaisuus", "isät väkivalta erojen yhteydessä" ...tutkimusta.. taampereelta...

Kamalinta kuviossa on se, että valtiolliset ns. "tasa-arvoviranomaisemme" ovat täysin rinnoin mukana tässä vehkeilyssä. Kyllä, nimenomaan: vehkeilyssä.

antti heiskala
www.lapsenoikeus.info

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Näin se menee

10.3.2008 01:03

Pyydän anteeksi edellisen kommenttini typovirhettä hankalassa kohdassa, näin se menee:

"YTM, Teija Hautanen
Jatko-opiskelija, tutkija
Naistutkimuksen laitos
Tampereen yliopisto

Teen väitöskirjatutkimusta otsikolla

ISYYS JA VÄKIVALTA HUOLTORIIDOISSA"

__________________

Sitten puolestaan tilastoa lapseen kohdistuvasta väkivallasta:

Kuopio 08.11.2002 Kari Karkola,
lääninoikeuslääkäri, dos.

"LAPSEN KUOLEMAAN JOHTANUT VÄKIVALTA:

lapsi ------------------tekijä

lapsen ikä------ äiti------- isä--------muu

alle 1 v--------- 73 %------- 23 %-------4 %

1- 4 v ---------- 63 %------- 29 %-------8 %

5-14 v --------- 41 % -------53 % ------6 %"

lisää infoa:

http://www.lapsenoikeus.info/Suomalaisesta-sukupuolifasismista-LEIKKAUKSIA-vakivallasta.html

antti heiskala
www.lapsenoikeus.info

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

...toisin todistetaan

10.3.2008 01:09

Sukupuolitohtori Sari Näre ja naisviha

Muutamia vuosia sitten, kun "sukupuolitutkija" "tohtori" Sari Näre oli murhaoikeudenkäynnissä syyttämässä surmattua miestä naisvihasta:

Pariskunta ei ollut ehtinyt olla naimisissa kuin hetken, kun sairaanhoitajavaimo jo tuikkasikin tappavan annoksen insuliiniä mieheensä miehen perintö silmissään kiiluen. No mieshän kuolikin kiltisti ihan niin kuin pitikin.

Seurasi oikeudenkäynti. Armoitettu sukupuolitutkija tohtori Sari Näre kiiruhti oikeudenkäyntiin murhattua syyttämään. Mies oli kuulemma ollut naisvihainen. Sen vuoksi oli miesten väkivaltaisuutta kauhistelevan sukupuolitutkijan mielestä ilmeisesti kohtuullistakin, että hänestä oli tuikattu ilmat pihalle.

Myöhemmin kun kohtasin samaisen sukupuolitutkijatohtorin, esitin seuraavan kysymyksen: Olisiko hän ( sukupuolitutkijatohtori Sari Näre ) ollut oikeudessa syyttämässä naista miesvihasta, mikäli tilanne olisi ollut sukupuolten suhteen täsmälleen käänteinen, ja murhattu henkilö olisikin ollut nainen?

- "Tuo ei ole relevantti kysymys" vastasi sukupuoliasiantuntijatohtorimme Näre.

- Mikä kysymyksessäni ei ollut "relevanttia", sekö kun asetin siinä sukupuolet tasa-arvoiseen asemaan? - ehdin vielä kysyä, ennen kuin viisas tohtorimme näytti nyrpeältä ja kääntyi kannoillaan, ja hävisi tuppisuuna yöhön... kuten olin ystävälleni ennustanutkin käyvän, jo ennen kysymykseni esittämistä. ( hän, eräs hyvä naispuolinen ystäväni, rohkaisi minua kysymykseni asiantuntijalle esittämään )

Minkäänlaista viitettä siihen miksi kysymykseni ei ollut "relevantti" en tuollaiselta tohtoristason asiantuntijalta koskaan saanut. Näin siis oli näreet...

... silläkin kerralla

antti heiskala

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

10.3.2008 06:53

"Insestisyytöksiä esitetään paljon, vaan todisteita ei. Miksi insestisyytökset kolminkertaistuivat vuosikymmenessä? Onko kyseessä epidemia vai moraalinen paniikki? Vallankäyttöä vai vainoharhaisuutta? Ja miten taataan sekä lapsen että vanhemman oikeusturva?"

Mikäli aiheen seuraaminen puuduttaa spämmäämisen vuoksi!

Siirry: www.vanhemmat.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

10.3.2008 07:08

Sirkka-Liisa Aaltio alennettiin Espoon Turvakoti ry:n johtajan tehtävistä toiminnanjohtajaksi v2007 alussa, lopulta 31.1.2008 Aaltio "erotettiin" erosi lopullisesti Espoon Naisten Apu ry:n / Espoon Turvakoti ry:n palveluksesta.

Asiakirja: http://www.espoonturmakoti.com/laajennus/Huovinen.jpg

Lisää: http://www.vanhemmat.com/phpbb/viewtopic.php?t=2538

Ari www.vanhemmat.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

antille

10.3.2008 09:02

Ari, kiitos siirtyimisestä

Antti, tuo keskustelusi Sari Näreen kanssa on paranoiasen pääse keksimää, aivan kuten osuutesi siinä, että tasa-arvovaltuutettu sai potkut. Tai se, että tekstejäsi on lainattu kolumneihin yms.

Minulla on tuttavia jotka kärsii samasta taudinkuvasta. Kuvittelevat ihan mitä sattuu ja niin miten asioide haluaisivat olevan. Tunnen persoonia jotka ovat hommanneet potkuja vaikka mihin, mutta tosiasiassa se on vaain heidän päässään.

Sinä olet samanlainen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tohtööri syyttämässä

10.3.2008 09:13

Sopii kysyä arvon sukupuolitohtorilta miten asia oli. Vaan tuskinpa sieltä totuuden sanaa kuitenkaan saa. Joka tapauksessa, sitä hän ei ainakaan kykene kiistämään, että hän oli oikeudessa syyttämässä surmattua.

Siis: Syyttämässsä s u r m a t t u a.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Oletkos ajatellut...

10.3.2008 10:04

Näre ei ole ollut syyttämässä uhria, vaan puolustamassa syytettyä esim. alentamassa hänen syyntakeisuuttaan. Onko tämä naisviha joftanut väkivaltaisiin tekoihin???

Kai sinä kaikkiin asioihin perehtyneenä tiedät, että oikeudessa tuomio voi alentua esim. sen perusteella, että uhri on pahoinpidellyt syytettyä vuosia.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

TANE TIEDOTTAA:

10.3.2008 10:19

"YTL Jaana Kuusipalo: MIKÄ ON SE TASA-ARVO, JOTA TASA-ARVOPOLITIIKKA TAVOITTELEE?
(Lyhennelmä alustuksesta)"
......

"Yhtäläisiin mahdollisuuksiin perustuva lainsäädäntö kohtelee ihmisiä tasapuolisesti vain niiden ominaisuuksien suhteen, jotka liitetään mieheen ja pitää naisten ”erityistarpeita” poikkeuksena. Naisnäkökulma kritisoi tätä ja politisoi henkilökohtaista, kuten naisiin kohdistuva väkivalta perheessä. Se toi tasa-arvopolitiikkaan myös positiiviset erityistoimet. Tasa-arvoa ei taata vain neutraalin lainsäädännön avulla, vaan antamalla naisille tasoitusta sillä vallitseva sukupuolihierarkia suosii miehiä."

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

TANE toteaa

10.3.2008 10:21

"Asia

Oikeusministeriön kansallinen ohjelma väkivallan vähentämiseksi

Tasa-arvoasiain neuvottelukunnan lausunto

Hyväksytty tasa-arvoasiain neuvottelukunnan kokouksessa 2/2005 29.4.2005."

".... Lopputuloksena voi olla uhrin kuolema, tai tekijän kuolema, sillä tutkitusti miehensä taposta tai murhasta tuomitut naiset ovat pääosin pitkän parisuhdeväkivallan uhreja.

Seuraavaan on tehtävänannon mukaisesti listattu tasa-arvoasiain neuvottelukunnan priorisoimat teemat koskien kansallista ohjelmaa väkivallan vähentämiseksi.

1 Naisuhritutkimus

Hallituksen tasa-arvo-ohjelmaan sisältyy naisiin kohdistuvan väkivallan 1997 tehdyn uhritutkimuksen uusiminen vuonna 2005. Tasa-arvoasiain neuvottelukunta korostaa tämän uhritutkimuksen toteuttamisen tärkeyttä. Kansainväliseen naisuhritutkimukseen osallistumista pidetään myös tärkeänä, mutta kansallinen tutkimus tulee priorisoida.

2 Uhrin syyllistäminen

TANE toteaa, että uhrin syyllistäminen ei ole hyväksyttävää.... "

et sillee...Tane toteaa...

antti heiskala
www.lapsenoikeus.info

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Relevantti kysymys:

10.3.2008 10:26

Niin, että voisiko arvon sukupuolitohtööriasiantuntija Sari Näre vastata sitten kysymykseeni vaikkapa nyt, kun ei silloin aikanaan tohtinut:

Kysymykseni siis kuului, silloin, ja kuuluu nytkin, seuraavasti:

"Olisiko hän ( sukupuolitutkijatohtori Sari Näre ) ollut oikeudessa syyttämässä naista miesvihasta, mikäli tilanne olisi ollut sukupuolten suhteen täsmälleen käänteinen, ja murhattu henkilö olisikin ollut nainen?"

antti heiskala

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Miksi Antti täällä kyselet?

10.3.2008 10:54

Mistä päättelet, Antti, että Sari Näre olisi tätä viestiketjua lukemassa? Miksi kyselet täällä? Miksi et etsi hänen suoria yhteystietoja ja kirjoita sinne?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mikä Antti olet miehiäsi?

10.3.2008 11:41

Jatketaan suorilla kysymyksillä Antille. Päätellen postaustesi määrästä ja ajasta jo tähänkin topikkiin, puhumattakaan muista foorumeista ja eritysesti miessakin foorumista, hiipii mieleen, ettet Antti taida olla ansiotyössä. Iältäsi olet vasta viidenkymmenen, joten vanhuuseläkeläinekään et ole.

Hiipii mieleen, että olisitko työkyvyttömyyseläkeläinen? Saisinko kysyä mikä siihen on syynä? Netistä löytyy vaalien 2007 ehdokasasettelu ja siellä esiinnyt tittelillä tekniikan yo. Viiskymppinen tekniikan yo?
http://www.vaalikone.fi/eduskunta2007/naytaehdokas/Antti+Heiskala/1017/4379/11733532709180908

Toinen ammattisi kuvataiteilija tuo Googlella yhden osuman:
"Nauti rahasta - jääkylmänä ! : Antti Heiskala, yksityisnäyttely 20.1.-5.2.95, Kluuvin galleria, Helsinki // Taide, 1995, No 2, s. 60-61"

Lopuksi se tärkein: jonkin verran kirjoituksiasi eri sivustoilta lukeneena en ole löytänyt vastausta siihen, että onko sinulla ajamallesi asialle henkilökohtainen motivaatio? Oletko siis aikoinaan omassa mahdollisessa huoltajuusriidassasi tullut mielestäsi kaltoinkohdelluksi? Onko sinulla ylipäätään lapsia kun isien oikeuksia kuitenkin kovin koitat puolustaa? Voisitko kirjoittaa aivan lyhyen referaatin omasta tapauksestasi, niin ehkä kirjoituksiasi osaisi lukea hieman eri kantilta, ehkä ymmärtävämmin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

10.3.2008 12:43

"Minulla on tuttavia jotka kärsii samasta taudinkuvasta. Kuvittelevat ihan mitä sattuu ja niin miten asioide haluaisivat olevan"

Ettet nyt puhu itsestäsi?

www.vanhemmat.com sivuilla on kaikki virallinen materiaali asiakirjat jne, ei ole tarvinnut kuvitella.

Vaatii rohkeutta huudella nimimerkin suojista, toisaalta ihan ok, näin ei paljasta ihan kaikkea itsestään >:)

Ari www.vanhemmat.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Unforgiven23

10.3.2008 13:02

Arille:
Tuo heitto kuvittelustahan oli tehty Antille. Saman postauksen alussa ainoastaan kirjoittaja viittasi sinuun. Joskus tuntuu, että teillä pojilla on tuo enter-nappi liian höllässä. Luehan nyt uudelleen postaus, johon viittaat.

Nimimerkeistä:
Itse olen jonkun harvan kommentin tähän keskusteluun kirjoittanut. Oma syyni nimimerkin käyttöön, ja useimmiten vain pelkkää asioiden lukemista rekisteröitymättönä, kaikkialla netissä näissä asioisa on, että huoltajuusjuttuni on vielä kesken. Olen valinnut linjakseni katsoa sen ensin loppuun ennenkuin kirjoitan siitä tai itsestäni tunnistettavia yksityiskohtia ja mahdollisesti annan vastapuolelle jotakin millä hämmentää soppaa. Olen toistaiseksi hyvin varovainen itsekkäistä syistä.

Saatan joku ilta ottaa sinuun yhteyttä ja esittäytyä luottamuksellisesti. Katsotaan sitten aikanaan löytyisikö minun kokemuksistani kirjoittelun aihetta neuvoiksi muille. Yksi kysymys: onko vanhemmat.com kirjoittelijoilla mitään tapaamisia eri kaupungeissa? Siis kuten monissa nettiyhteisöissä on tapana, että toisinaan tavataan myös irl vaikkapa tuopin ääressä turisten ja kokemuksia vaihtaen.

Loppukevennykseksi alan klassikko: Paranoideillakin voi olla vihollisia.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

10.3.2008 13:26

Unforgiven23, kiitos huomiosta!

Tosiaankin, tulkitsin hätäpäissäni väärin tuon kirjeen, sory!

Ari www.vanhemmat.com / www.9article.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

pikku hiljaa...

10.3.2008 15:23

Unforgiven,

Mitäpä jos alkaisit itse sitten pikku hiljaa toteuttaa tuota meille opastamaasi hienoa stratregiaa? Ja koskas se alkaa.

Niin tämä on aina ollut, että opastajia ja haukkujia kyllä riittää, niissäkin kenen asialla ollaan, tekijöitä ei.

Tuolle toiselle epäystävälliselle kirjoittajalle totean vain, että mm. SDP:n puoluejohtaja Eero Heinäluoma on oppiarvoltaan ylioppilas, onko hän siis työkyvyttämyyseläkkeellä? ( siihen en ota kantaa tulisiko hänen työn jälkensä puolesta jo olla ). Utelujasi varten minulla oli sivuillani seuraava tiedonanto: http://www.lapsenoikeus.info/hiukan-taustatietoa-itsestani.html

Nyt olen siis jo vuosikausia tehnyt päätöimisesti - mutta kokonaan omaan piikkiini ( minkäänlaisia yhteiskunnan tukia en ole hakenut, enkä nostanut, missään muodossa ) - työtä, jossa olen asettunut vastustamaan kymmenien, ellei satojen, hyvää palkkaa vastaa jatkuvaa yhteiskunnallista tihutyötään tekeviä enimmäkseen femifasisteja. Ja minulla on kansalaisena mielestäni tähän oikeus ja moraalinen velvollisuus. Myös natseja tai stalinisteja vastaan taistelisin samalla innolla.

Jouni Varangan sanoja lainatakseni: "jos minä en puutu asioihin nyt, olen vastuussa siitä, mitä tulevaisuudessa tapahtuu."

antti heiskala
www.lapsenoikeus.info

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

häpeä

10.3.2008 15:28

"Mikä Antti olet miehiäsi?" kyselee siis jälleen joku, joka ei, ymmärrettävästi, kehtaa edes nimikirjaimiaan kirjoitustensa yhteyteen laittaa.

et sillee...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

salatut elämät

10.3.2008 15:34

"naisten osuus parisuhteessa tehdyistä törkeistä puolison pahoinpitelyistä on ollut viime vuosina keskimäärin hieman yli 40 prosenttia vuodessa. Viimeisen tilaston (1997–2005) mukaan luku oli jo 43 prosenttia. Sairaalalähteiden mukaan yli kaksi kolmasosaa hoitoa tarvitsevista perheväkivallan uhreista on miehiä.

Myös ulkomaisissa tutkimuksissa on havaittu, että parisuhdeväkivallan kohteiden ja tekijöiden osuuksien erot sukupuolittain mitattuna ovat olleet useimmiten myös huomattavasti pienempiä kuin aikaisemmin on uskottu ja naisten osuus tekijöinä on yhtä suuri ellei suurempikin kuin miesten[38][19][39][40][41][42][43][44].

Tutkimuksissa joissa on käytetty ns. Murray Straus:n Conflict tactics scale (CTS) –tyyppistä menetelmää, joita käytettiin myös osin em. Usko, toivo, hakkaus- ja Naisiin kohdistunut väkivalta 2005 –tutkimuksissa, erot sukupuolten välillä ovat olleet pieniä[12][13][14][45][14]."

"Vuonna 2000 Tilastokeskus julkaisi raportin, jonka mukaan vuonna 1998 poliisin tietoon tulleista parisuhteessa tehdyistä törkeistä pahoinpitelyistä 37 prosentissa nainen oli pahoinpidellyt miestä. Tilastokeskuksen tiedoista v. 1997–2005 voidaan laskea, että naisten osuus parisuhteessa tehdyistä törkeistä pahoinpitelyistä on ollut keskimäärin hieman oli 40 prosenttia vuodessa. Lisäksi Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskuksen STAKES:n ylläpitämän WHO:n ICD-10 koodistoon perustuvan hoitoilmoitusrekisterin Hilmo STAKES: Hoitoilmoitukset / terveydenhuolto 1994–2003 (Ulkoiset syyt ikä- ja sukupuoliryhmittäin, pahoinpitelyt eritelty ilmoitetun suorittajan mukaan) luokassa "X85-Y09 Pahoinpitely 0 puoliso/partneri" ikäryhmässä 20–64 oli hoidettavana vuosina 2002–2003 noin kaksi kertaa enemmän miehiä kuin naisia. Vielä vuosina 1995 ja 1996 tilanne oli toisinpäin."

http://fi.wikipedia.org/wiki/Perhev%C3%A4kivalta

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Suomen "Amnesty"...

10.3.2008 15:38

"Viime aikoina myös kansainvälisissä meta-analyyttisissä tutkimuksissa on kiinnitetty kasvavaa huomiota siihen, että perheväkivatailmiön käsittely on ollut sekä lapsiin että miehiin kohdistuvan perheväkivallan osalta varsin puutteellista. Esimerkiksi Dutton ja Nicholls (2005)[60] sekä Carney (2007)[61] toteavat että esimerkiksi miesten kokeman perheväkivallan määrä että vammaantuminen perheväkivallassa on ollut huomattavasti luultua suurempaa. Samoin he toteavat että feminismiä lähellä oleva väkivaltatutkimus on osoitettavissa sekä metodeiltaan, aineistonvalinnaltaan, että johtopäätöksiltään tarkoitushakuiseksi. He myös tuovat esiin, että sen perusteella tehdyt yleistykset väkivallan määrästä ja jakaantumisesta sukupuolten välillä eivät anna ilmiöstä oikeaa kuvaa[60][61]."

http://fi.wikipedia.org/wiki/Perhev%C3%A4kivalta

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Rikoslaki 11 luku

10.3.2008 15:51

9 §
Syrjintä

Joka..... virkatoiminnassa tai muussa julkisessa tehtävässä ........asettaa jonkun ilmeisen eriarvoiseen tai muita olennaisesti huonompaan asemaan
........ sukupuolen, iän, perhesuhteiden........perusteella, on tuomittava,........syrjinnästä sakkoon tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi.

antti heiskala
www.lapsenoikeus.info

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Nainen tässä

10.3.2008 17:26

Olen kovin surullinen lukiessani näitä postauksia. Minusta sekä insesti on kauheaa että siitä aiheetta syyttäminen.
Olen feministi (juu, feminismistä on monta määritelmää), mutta en ymmärrä miksi perheväkivaltatutkimuksissa aina naisten tekemää väkivaltaa lastaan kohtaan vähätellään. Tai miestä kohtaan.
Arvostan naisia ja miehiä sinänsä, enkä pelkästään siksi että oma lapseni on poika ja toivoisin että hänen sekä muiden pienten miesten ja naisten olisi hyvä elää tässä yhteiskunnassa.
Ymmärrän katkeruuden väärin toimineita kohtaan, mutta asiallenne ei tee hyvää ihmisten nimittely sosiaalilepakoiksi tai muiksi vastaaviksi. On varmasti paljon hyviä sosiaalityöntekijöitä, naisia ja äitejä, vaikka tällä hetkellä ei siltä tunnukaan. Sitä paitsi lesboudessa ei ole mitään haukuttavaa.
Voimia teille kaikille, yritetään olla ihmisiä toisiamme kohtaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Itsemurhat

10.3.2008 17:31

http://www.ovilehti.fi/default.asp?sc=4430

Uusin Ovi-lehti kirjoittaa:

"Itsemurha on 20-34 vuotiaiden miesten yleisin kuolinsyy. Itsemurha. Yleisin. Kuolinsyy. Henkisesti terve ihminen ei tee itsemurhaa Suomen kaltaisessa 'hyvinvointivaltiossa'."

Ja mikä olikaan sellainen miehiin liittyvä asia, joka sai mm. ex-tasa-arvovaltuutettu Päivi Romanovin heti huolestumaan. Sellainen oli hänen asiantuntijamielestään miesten liian edulliset parturimaksut.

antti heiskala
www.lapsenoikeus.info

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

MIESBUOLINEN

10.3.2008 18:47

"Katsopa tästä tämänpäiväinen kirjoitukseni Kokoomuksen pullaposkisen puheenjohtaja Kataisen uusimmista toilauksista:"

Tällaisella sitä irtoaa uskottavuutta, joopa joo.

Kaksi sankaria AH ja AS ovat tukkineet threadin täysin, kuka tätä muka jaksaa lukea? Olisi mielenkiintoista lukea Anun juttuja mutta käy hermoille tämä herrojen kiihkoilu. Ette te kyllä mitään hyvää saa tällä aikaiseksi. Ihan sama mitä vastaatte tai ette vastaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

MIESBUOLINEN

10.3.2008 18:49

Nainen tässä: Varsinkin Heiskalan katkera punaniskaisuus lesboja kohtaan nostaa niskakarvat pystyyn. Ei tasan äijä tunne yhtään lesboparia joilla on lapsia.

Laput silmillä on tietenkin helpompi kulkea...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

xyxx

10.3.2008 19:00

NAISBUOLINEN: "Ette te kyllä mitään hyvää saa tällä aikaiseksi"

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

päivän posti

10.3.2008 19:07

Sent: Monday, March 10, 2008 6:37 PM
Subject: Sokeiden "sukupuolisilmälasit" sekä tasa-arvovaltuutetun syvä huoli

http://miessakit.forum.emedia.fi/viewtopic.php?t=26&start=1380

aaa

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

10.3.2008 19:31

Antti Heiskala, missä välissä kerkiät olemaan läsnä lapsesi elämässä, ihmettelen.

Tapaatko lastasi ollenkaan?

Ari www.vanhemmat.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

xyxx

10.3.2008 19:33

On aika erikoista, että faktojen esiintuominen on joidenkin mielestä kiihkoiulua.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

10.3.2008 19:38

Antti, tiesitkö että Miessakit ry tarjosi mahdollisuutta päästä lehteensä: Urhoon!

Tekevät siis juttua meistä >:)

Ari www.vanhemmat.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

10.3.2008 19:54

Valtioneuvosto ja Ulkoasiainministeriö seuraa tätä ja muita aiheitamme lähes joka päivä, vanhemmat.com sivuilla!

nobody.formin.fi 18 213 5.19 MB 10 Mar 2008 - 16:19
ns02.dnsz.vn.fi 25 362 3.98 MB 10 Mar 2008 - 17:05

Siirtokaistan käyttö 5,19 ja 3.98 MB

Ari www.vanhemmat.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

estoja?

10.3.2008 19:58

NAISBUOLINEN: "Olisi mielenkiintoista lukea Anun juttuja mutta käy hermoille tämä herrojen kiihkoilu."

Mikä estää teitä lukemasta vain toistenne juttuja?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

10.3.2008 22:28

Analysoin Hesarissa 12.1. huostaanottoja. En tuonut esiin sitä, että huostaanoton syynä on väite seksuaalisesta hyväksikäytöstä, vaikka näyttönä on vain sossulan uskomus. Hallinto-oikeudet eivät ole tutkineet pitävätkö väitteet paikkansa, koska se ei kuulu menettelytapoihin. Toivottavasti tilanne muuttuu uudessa prosessissa. Teksti tässä (Hesari otsikoi toisin):

Lastensuojelun pimeä puoli

Huostaanottoperheistä on julkisuudessa luotu kuva, että kyseessä ovat juopot ja narkkarit. Mieluusti esitetään myös perusteettomia liioitteluja siitä, miten samaa lasta sijoitetaan kymmeniä kertoa, kun vanhemmat ovat niin kelvottomia. Tämä kuva ei vastaa todellisuutta, mutta vastaa kyllä sitä, miten sosiaalityöntekijät ovat oppineet kirjaamaan havaintojaan perheistä. Vain kielteinen kirjataan ja sillä varmistetaan huostaanotto.

‘Varhaisen puuttumisen’ -ideologia on tehokkaasti markkinoitu kouluihin ja päiväkoteihin, ja huostaanoton uhan alla elävät myös aivan tavalliset perheet, vaikkei lapsen huolenpidossa ole ollut mitään moitittavaa, vaan lapsella on ehkä tarkkaavaisuus- tai muu kehityshäiriö. Toki perheissä on myös kriisejä, mutta juuri niihin lastensuojelulla pitäisi olla huostaanoton sijaan tehokkaat avohuollon tukitoimet.

Voiko perheelle aiheuttaa sen suurempaa häpeää kuin osoittaa huostaanotolla, etteivät vanhemmat kelpaa lastensa huoltajiksi? Lehtitietojen varassa elävien kansalaisten päättely kulkee ymmärrettävästi siten, ettei virkamies, etenkään tuomioistuin voi olla väärässä, joten vika voi olla vain perheessä, ei viranomaismenettelyssä. Ei savua ilman tulta!

Kansalaiset eivät tiedä, että hallinto-oikeudessa ei tutkita oliko huostaanotolle toteen näytetyt perusteet, vaan näyttötaakka on käännetty nurin. Oikeus tutkii ainoastaan sitä, oliko virkamies menetellyt muodollisesti oikein, eli järjestänyt kuulemiset jne. Viranomaisen ei tarvitse osoittaa pitääkö sen esittämä kirjallinen näyttö paikkansa. Sen sijaan kansalaisen olisi kyettävä aukottomasti osoittamaan, ettei näin ole.
Tehtävä on mahdoton. Viranomaisella on oikeudenkäynnissä puolellaan eri tahojen lausunnonantajat ja perheeseen verrattuna loputtomat resurssit.

Prosessi on kafkamainen ja loukkaa jokaisen kansalaisen oikeustajua, mutta tätä hallintokäsittelyn pimeää puolta harvat tuntevat. On turvallisempaa uskoa elävänsä oikeusvaltiossa ja, että huostaanottoperheet ovat yhteiskunnan pohjasakkaa, johon itse ei kuulu.

Vuoden alussa voimaan tuleva lastensuojelulaki ei valitettavasti korjaa näitä asenteita ja käytäntöjä, jotka elävät vahvoina hallintotuomioistuimissa. Korkeimman hallinto-oikeuden (KHO) presidentti Hallberg varmistaa tämän esittäessään, että lastensuojeluasiat olisi tullut jättää paikallistason maallikkolautakunnille (HS 27.12).

Uuden lain suurin ongelma on käsittelyjen jättäminen hallinto-oikeuteen, kun vaihtoehtona oli käräjäoikeus, jonka keskeinen rooli on nimenomaan näytön arviointi. Sitä perinnettä hallintotuomioistuimilla ei ole koskaan ollut. Suomi on saanut lastensuojeluasioissa useita tuomioita Euroopan ihmisoikeustuomioistuimessa. Jos ihmisoikeusperiaatteet olisi KHO:ssa ymmärretty, ei Suomea olisi tuomittu.

Oikeudenmukaiseen oikeudenkäyntiin kuuluu mm. suullinen käsittely ja oikeus valittaa ylempään tuomioistuimeen. Hallinto-oikeudet tai KHO eivät ole julkaisseet tietoja siitä kuinka usein lastensuojeluasioissa on järjestetty suullisia käsittelyjä. Näppituntumalla hallinto-oikeuksissa ehkä 10:ssä prosentissa, eli valtaosa päätöksistä tehdään papereiden perusteella. Vuonna 2006 KHO ei ilmeisesti järjestänyt lastensuojeluasioissa yhtään suullista käsittelyä, ja se kumosi hallinto-oikeuden noin 200:sta päätöksestä vain kolme.

Kaikki lapsia koskevat asiat käsitellään lisäksi salassa pidettävinä, eikä päätöksiä julkaista edes anonymisoituina, kuten Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tekee. Julkista keskustelua sovelletuista oikeusperiaatteista ei siis voida käydä. Hallinnollisen päätöksenteon ketju on näkymättömyydessään raudanluja, ja nimenomaan lasten, perheiden ja oikeusvaltion tappioksi.

On kiintoisaa nähdä, miten hallinto-oikeudet, ja etenkin KHO selviävät teknisesti uuden lain aiheuttamasta valitusvyörystä ja suullisen käsittelyn vaatimuksesta, kun ainoa valitusaste on Helsingissä. Kansalaisten oikeusturvan kannalta pelottavin vaihtoehto on että palataan Hallbergin ehdottamaan kuntatason menettelyyn, jossa maallikot päättävät kollegiaalisesti kanssaihmistensä perustuslaillisista, ihmisoikeussopimusten takaamista oikeuksista ilman laillista oikeudenkäyntiä.

On epätodennäköistä, että hallinto-oikeudet kykenevät irrottautumaan pitkäaikaisesta roolistaan sosiaalityöntekijöiden päätösten siunaajina. Paras vaihtoehto onkin nyt siirtää huostaanottokäsittelyt käräjäoikeuksiin, joiden perinteenä on oikeudellisesti pitävän näytön arviointi ja muu ihmisoikeussopimusten edellyttämä puolueeton oikeuskäsittely.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi