Kunnes toisin todistetaan

Syytöksiä kopiokoneesta

Insestisyytöksiä esitetään paljon, vaan todisteita ei. Miksi insestisyytökset kolminkertaistuivat vuosikymmenessä? Onko kyseessä epidemia vai moraalinen paniikki? Vallankäyttöä vai vainoharhaisuutta? Ja miten taataan sekä lapsen että vanhemman oikeusturva?

Vuonna 1999 espoolainen Ari ja hänen vaimonsa erosivat. Lapset jäivät äidille. Isä sai olla lasten kanssa sovittujen tapaamisaikojen mukaisesti. Pian tämän jälkeen asioissa tapahtui yllättävä käänne. Ari tilittää:

“Mulle tuli sosiaaliviranomaiselta puhelu, että nyt mä vien sulta tapaamiset, mä vien lapset, sulle ei jää mitään.”

Asia alkoi syytöksellä oman lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, insestistä. Äiti oli veistellyt syytteet turvakodin johtajan tuella. Tuomiota Arille ei tullut, mutta lapset pidettiin hänestä etäällä. Kolmeen kuukauteen lapset eivät saaneet tavata isäänsä ilman valvontaa ja myöhemmin vain kaksi tuntia joka toinen viikko.

Kun insestisyytteet eivät enää purreet, isä leimattiin väkivaltaiseksi. Myös Arin nuorimman lapsen äiti otti osaa huoltajuuskamppailuun ja syytti miestä väkisinmakaamisesta. Nainen sai tämän johdosta vuonna 2005 tuomion kunnianloukkauksesta.

Isä yritettiin sysätä syytteillä ulos lasten elämästä. Tämä myös tehosi hetken aikaa. Yli kahteen kuukauteen Ari ei saanut tavata lapsiaan ilman valvontaa ja sen jälkeen vain kaksi tuntia joka toinen viikko. Vuotta myöhemmin lastenpsykiatri antoi lausunnon, jonka mukaan isä olisi lapsille parempi huoltaja kuin näiden äiti. Nyt isä on lasten osa-aikainen huoltaja.

1990-luvun alkupuolella Suomen poliisille tehtiin vuosittain noin 300 tutkintapyyntöä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Vuonna 2006 luku oli yli kolminkertainen. Viime vuosina tapauksista noin neljännes on luettu syyksi. Kaikista poliisin tietoon tulevista lapsen hyväksikäytöistä viidenneksessä on kyse isän ja lapsen välisestä insestistä. Sosiaaliviranomaisten mukaan näin on jopa joka toisessa tapauksessa.

Tapausten klassikko: Niko

Arin kokemukset eivät ole millään tapaa poikkeuksellisia. Etenkin avioerotilanteissa on huolestuttavan yleistä lyödä insestikortti pöytään. Isän oikeudet ovat yleensä siinä vaiheessa vähäiset, eikä lapsiakaan kuunnella. Sosiaalitoimi reagoi syytökseen välittömästi ja isä eristetään perheestä.

Aina ei paina edes äidin sana, vaan ainoastaan sosiaalityöntekijän ja lastenpsykiatrin. Näissä tilanteissa lapsi otetaan huostaan ja eristetään molemmista vanhemmista. Tämä saattaa olla äkillinen ja yllättävä toimenpide.

Tapaus Niko on klassikkoesimerkki. Vuonna 1990 Niko leikki päiväkodissa sopimattomia pyllyleikkejä muiden lasten kanssa. Sillä seurauksella, että hänet otettiin huostaan, eikä hän saanut kolmeen vuoteen olla vanhempiensa kanssa ilman ulkopuolista valvontaa. Kolmen ja puolen vuoden lastenkotitaipaleen jälkeen lääninoikeus palautti pojan kotiin.

“Miks just mä oon se poika?” Nikon sanotaan tiukanneen äidiltään myöhemmin.

Syyttäjät ajavat insestisyytteitä läpi henkilökohtaisella palolla, joten puolustuksella on aina tiukka tehtävä edessään. Jos syytetty haluaa pitää huolta oikeusturvastaan, tulee hänen hankkia kunnon lakimies.

Vuonna 2003 erästä pariskuntaa syytettiin tyttärensä hyväksikäytöstä. Tutkinnan aikana se osa todistusaineistosta, joka ei puoltanut syytteitä, hävisi jonnekin. Sperma-analyysiin lähetetyistä vaatteista ei kuulunut mitään. Takavarikoituja valokuva-albumeita, kotivideoita ja tietokonetta ei mainittu raportissa. Vanhemmilla oli onneksi varaa hankkia hyvä lakimies, joka osoitti syytteen farssiksi. Tytär palautettiin vanhemmilleen. Syytteistä vapautettu isä hämmästelee:

“Ei tavallisen duunarin palkalla voi selvitä tuollaisesta prosessista. Kyllä siihen talous kaatuu. Kunnalla on isommat resurssit.”

Tässä tapauksessa oli muutenkin onni matkassa. Nimittäin jos syyte ei mene läpi, tämä ei vielä tarkoita, että lapsi palautettaisiin kotiin. Esimerkiksi eräs pikkutyttö joutui vastoin tahtoaan kiertämään kahdeksan vuotta sijaiskodista toiseen, vaikka rikostuomioistuimet eivät koko tuona aikana löytäneet näyttöä insestistä.

Huostaanotosta voi valittaa hallinto-oikeuteen, mutta prosessi vie vuosia, eikä oikeudessa mielellään puututa lastensuojelun toimintaan. Kyseessä on niin arka aihe, että vastuu halutaan lykätä sosiaalityöntekijöille, vaikkei heillä ole oikeudellista eikä tieteellistä pätevyyttä arvioida tilannetta tasapuolisesti.

Tapaus Leena Muranen

Mielenterveyshoitajana toiminut Leena Muranen on esimerkillinen insestisyytösten tehtailija. Hänet on 2000-luvulla tuomittu kahdeksan kertaa oikeudessa, viimeksi 21.12.2007, kun Toijalan käräjäoikeus langetti hänelle kunnianloukkauksesta yhdeksän kuukauden ehdottoman vankeusrangaistuksen.

Murasen tapana on ollut tukea äitejä viimeiseen saakka. Hän on vääristellyt lasten sanomisia ja kirjoittanut lausuntoja ihmisistä, joita ei ole koskaan edes tavannut. Yleisradion tuottaman MOT-ohjelman haastattelussa vuonna 2002 Muraselta tiedusteltiin, miksei hän kuuntele syyttämiään ihmisiä.

“Mä katson, että ensinnäkin aikapula tulee vastaan ja siks toisekseen yleensä seksuaalirikoksen tekijät ovat niin taitavia sanaseppiä... Että miksi mä heittäisin helmiä sioille, sanotaanko näin.”

Kaiken kukkuraksi Muranen on väittänyt, ettei yksikään hänelle esitetty insestiepäily ole koskaan ollut perätön. Tämä on yleinen periaate niiden ihmisten parissa, jotka laittavat paljon rikostutkintoja alulle.

Syytetylle ei anneta tilaisuutta puolustautua edes, jos oikeus kumoaa syytteet. Oikeuden päätös ei vaikuta yleensä mitenkään lapsen huostaanottoon tai tapaamisoikeuksien rajoittamiseen, ennen kuin hallinto-oikeus toisin määrää, jos määrää. Eivätkä syyttelijät koskaan edes tällaisen määräyksen jälkeen pyydä anteeksi.

Nisäkäs ei himoitse jälkeläistään

Sexpon tutkimuspäällikkö Anu Suomela on käynyt läpi pöytäkirjat ja todistusaineistot lukuisista oikeudenkäynneistä, joissa on selvitelty väitteitä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Hän on analysoinut tutkimusmenetelmien tieteellisyyttä ja myös oikeuskäsittelyjen tasapuolisuutta. Huonolta näyttää.

Vai miltä kuulostaa lastenpsykiatri, joka ensin keksi omasta päästään, että lapsi on tunnustanut hyväksikäytön ja sitten kieltäytyi kuuntelemasta lapsen vastalauseita. Kun lapsi tämän vuoksi suuttui, psykiatri katsoi vihastumisen syyksi sen, että hyväksikäyttö on niin vaikea aihe käsitellä.

Niko-tapauksessa lapsen piirrokset pyssyistä ja tikareista todistivat hyväksikäyttöä tapahtuneen. Toisessa tapauksessa lastenkotiin joutunut pikkupoika kosketteli ikävissään pippeliään ja isää alettiin heti epäillä insestistä. Mitä moninaisimmat seikat voidaan lukea oireiksi. Näin siitä huolimatta, että tutkimusten mukaan lapsen kokemaa hyväksikäyttöä ei voida päätellä oireista.

Suomalaisten psykologien ja psykiatrien käyttämät haastattelumenetelmät antavat vääristynyttä tietoa. Virallisia ohjeita noudatetaan vain harvoin. Kysymyksiä jankutetaan ja lasta johdatellaan antamaan myöntäviä vastauksia. Tietoa hyväksikäytöstä saatetaan kerätä esimerkiksi esittämällä nukkeleikin yhteydessä suggestiivisia kysymyksiä, kuten “mihin isi kosketti”.

Pätevät todisteet insestin tapahtumisesta ovat äärimmäisen harvinaisia. Tämä johtuu siitä, ettei insestiä paljoakaan harjoiteta.

“Jos kyseessä on pieni lapsi ja epäiltynä lapsen vanhempi, niin mitä todennäköisimmin rikosta ei ole tapahtunut”, Suomela tiivistää.

Muiden nisäkkäiden tavoin tavallista ihmistä inhottaa seksi omien jälkeläisten kanssa – tai pienten lasten kanssa ylipäätään. Tästä trendistä poikkeaminen on äärimmäisen harvinaista. Miten on mahdollista, että syytteitä sitten esitetään niin paljon?

“Kai syy on jatkuva julkisuus. Seksuaalinen hyväksikäyttö on ollut yhdysvaltalaisissa filmeissä kestoselitys ihmisten ongelmille”, Suomela pohtii.

Kuka lasta suojelee?

Ruotsalainen oikeuspsykologi Lena Hellblom Sjögren on tehnyt Niko-tapauksesta perusteellisen analyysin. Hänen mukaansa viranomaisten toimet vaaransivat lapsen terveen kehityksen. Tutkimusten perusteella vaikuttaa, että näin on tapahtunut monissa vastaavissa tapauksissa.

Perusteettomien insestisyytösten ruokkima noitavaino satuttaa kaikkein eniten lapsia. Siis juuri heitä, joita lastensuojelun, sosiaalitoimen ja lastenpsykiatrian olisi tarkoitus suojella.

Myöskään silloin, kun hyväksikäyttöä on oikeasti tapahtunut, ei aikuisten hysteerinen käyttäytyminen tee lapselle hyvää. Asiantuntijavoimin lapselle opetetaan uhrin rooli. Joidenkin tutkimusten mukaan tämä voi olla jopa vahingollisempaa lapsen henkiselle hyvinvoinnille kuin seksuaalinen hyväksikäyttö.

“Ei me käydä huutelemaan minkään onnettomuuden uhreille sillä tapaa”, Suomela opastaa.

“Ei selitetä, että voi kun sä oot nyt koko elämäsi ajaksi vammautunut ja tästä tulee sulle tosi vaikeeta. Vaan me ollaan apuna ja tukena ja rohkaistaan lasta.”

HUSissa on reagoitu huolestuttavaan kehitykseen ja perustettu erityinen lasten oikeuspsykiatrinen osaamiskeskus. Keskus helpottaa poliisin ja oikeuslaitoksen kuormaa, kun sairaalan puolelta ei tehdä niin paljon turhia tutkintapyyntöjä. Tämä myös parantaa kansalaisten oikeusturvaa. Muualla vastaavaa asiantuntemusta ei ole yhtä paljon. Etenkin Pirkanmaalla tämä näkyy suurena määränä tutkintapyyntöjä.

Ruotsissa pedofilia- ja insestikohun kärki taittui 1990-luvulla, jolloin perusteettomia tuomioita alettiin kumota. Yhdysvalloissa kehitys kääntyi jo aiemmin. Suomi tulee jälkijunassa. Korkein oikeus antoi viime joulukuussa ainutlaatuisen tuomion, jossa hovioikeuden langettama insestituomio syynättiin harvinaisen tarkasti läpi ja havaittiin perusteettomaksi. Vuosia kestäneen oikeuskäsittelyn päätteeksi isä vapautettiin syytteistä.

Oudoimmat todisteet insestin tapahtumisesta

  1. Lapsi puhuu rumia.
  2. Lapsi kastelee sänkynsä.
  3. Lapsi ei pidä valkokastikkeesta.
  4. Lapsi on huostaanoton jälkeen ahdistunut.
  5. Lapsen isä on shakinpelaaja.

Lähde: Anu Suomela: Psykologinen todistelu seksirikoksissa.

699 kommenttia

jmit

14.3.2008 11:16

No mutta terve Neo!

Sinulla ei sitten vielä nykyäänkään ole mitään sanottavaa itse aiheesta, ainoastaan pelkkiä henkilökohtaisuuksia niitä kohtaan, jotka tuovat esiin yhteiskunnallisia epäkohtia. Oletko edelleen lujittunut profeminismin uskossasi?

Mahatma Gandhi totesi: "First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win."

Ymmärrän hyvin, että jäät tuohon kohtaan kaksi. Se on turvallista. Lainataan nyt vielä toista suurta hahmoa. Homer Simpson totesi pojalleen Bartille "Jos et edes yritä, niin et voi hävitä." Hyvin olet TV-ohjelmasi katsonut. :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

14.3.2008 11:42

jmit

Alla löytyy linkki, jossa tehdään erittäin hyvin selkoa niiden tutkimusten vajavaisuuksista ja terminologian väärinkäytöstä, joissa väitetään, että homoseksuaalit olisivat lastenraiskaajia.

Ei kannata kritiikittömästi uskoa kaikenlaisia väitteitä, ei myöskään tutkimuksia, ennen kuin tarkastaa mikä mikä on otanta, koeasetelma, verrokkiryhmä jne. Roska'tiedettä' on liikkeellä valitettavan paljon. Valikoimalla sen joukosta voi johtaa joukkonsa harhaan.

http://psychology.ucdavis.edu/rainbow/html/facts_molestation.html

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jmit

14.3.2008 12:10

Anu,

Nyt rakensit sitten olkiukon. Esität että joku olisi väittänyt jotain sellaista mitä kukaan ei ole väittänyt ja sitten osoitat itse keksimäsi väitteen vääräksi.

Homoseksuaaliset ihmiset eivät ole lapsenraiskaajia. Homoseksuaalien joukossa on suhteellisesti olennaisesti enemmän lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön taipuvaista porukkaa kuin heteroseksuaalien joukossa. En tiedä mikä on motiivisi kiistää tätä asiaa.

"The distinction between a victim's gender and a perpetrator's sexual orientation is important because many child molesters don't really have an adult sexual orientation. They have never developed the capacity for mature sexual relationships with other adults, either men or women. Instead, their sexual attractions focus on children – boys, girls, or children of both sexes."

Pelkkää selittelyä. Jos mies raiskaa poikalapsen, niin kyseessä on homoseksuaalinen teko. Toisin kuin artikkeli yrittää väittää, niin lapset eivät ole mitään sukupuolettomia olentoja, vaan tyttöjä ja poikia. Halpoja ovat selitykset kun tosiasioita pitää yrittää piilottaa.

Meillä on muuten korkeassa asemassa oleva yli 50-vuotias mies, joka elää avoimesti suhteessa miehen kanssa ja mies oli 18-vuotias kun suhde alkoi. Kukaan ei kummastele ikäeroa. Mitenhän olisi heteromiehen asema samassa tilanteessa? Homokulttuurissa elää vahvana ikämies opettaa poikia kulttuuri. Homokulttuurissa on aivan uskomattomia orgia ym. ilmiöitä, jotka lähes tyystin puuttuvat heteroilta, samoin homoilla on seksikumppaneita keskimäärin moninkertaisesti ja epävakaammat suhteet. Miksi näitä tosiasioita ei saisi sanoa ääneen? Lapsen kannalta esimerkiksi vanhempien vakaa suhde on erityisen tärkeä. Nyt julkisuuteen syydetään valheita rakastavista homoista, vaikka homoseksuaalien suhteet ovat kaiken muun lisäksi vielä keskimäärin väkivaltaisempiakin kuin heterosuhteet.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

14.3.2008 13:26

Motiivini on aivan yksinkertainen. Luen tieteellisiä julkaisuja ja kartan stereotypioita. Minun olisi pitänyt alun alkujaan sanoa, että en tunne yhtään asianmukaisesti tehtyä tieteellistä tutkimusta, joka osoittaisi, että homoseksuaaleissa olisi enemmän seksuaalirikollisia tai pedofiileja kuin kansassa keskimäärin. Se on selvää, että jotkut homofoobikot uskovat näin olevan, etenkin USA:ssa sysimustan kristillisen oikeiston piirissä.

Pitää myös muistaa, että termi pedofiili ei tarkoita samaa kuin lapsen hyväksikäyttäjä, vaikka lehdistö näyttääkin tämän virheen sääntöjään tekevän. Pedofiilinen orientaatio on perin harvinainen ilmiö, jos nyt tempasen muistista, niin 0,2%:a väestöstä kuuluu tähän ryhmään. Vaikka ihminen olisi tällainen harvinaisuus, niin sehän ei tarkoita, että hän koskaan elämänsä aikana syyllistyisi rikokseen tai mihinkään moitittavaan.

Toiselta puolen katseltuna niillä pedofiileilla, jotka syyllistyvät lasten hyväksikäyttöön on valitettava tendenssi uusia tekonsa, eli toimintaa saa usein pakkomielteen piirteitä.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jmit

14.3.2008 13:37

Anu,

Minusta vaikuttaa nyt siltä, että sinä olet jostain tunne tai ideologisesta syystä päättänyt, että homoseksuaalien joukossa ei ole valtaväestöä enemäpää muuta seksuaalista poikkeavuutta ja sitten suostut ottamaan vastaan ainoastaan sellaista "tutkimusta" jossa näin todetaan.

Mitä jos tekisit aivan oikeasti kirjallisuushaun aiheesta? Esim. Nelli portaalin kautta pääset alkuun. Älä etsi ainoastaan omia ennakkoluulojasi tukevaa aineistoa, vaan pyri aidosti selvittämään vastausta siihen onko homoseksuaalien joukossa seksuaalinen kiinnostus ja toimet yleisempää pikkulapsiin kohdistuen.

Minä edellytän ainoastaan sitä, että asia esitetään juuri sellaisena kuin se on. En hyväksy tutkimusta, jossa pyritään vahvistamaan omia ennakkoluuloja olivatpa nuo ennakkolulot sitten mitä hyvänsä.

Onko sinun vaikea hyväksyä esimerkiksi väitettä: "Homoseksuaaleilla on keskimäärin huomattavasti enemmän seksipartnereita kuin heteroilla." ? Jo on, niin olet homofoobikon vastakohta, eli henkilö, joka kieltäytyy uskomasti mitään sellaista homouteen liittyvää tosiasiaa, joka voidaan tulkita negatiiviseksi. Olisiko homofani oikea nimitys tuollaiselle henkilölle?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jmit

14.3.2008 13:41

Anu,

Kirjoitit: "Motiivini on aivan yksinkertainen. Luen tieteellisiä julkaisuja ja kartan stereotypioita."

Miksi sitten annat linkin johonkin kotisivuille, jossa selkeän asenteellisesti pyritään osoittamaan, että homojen joukossa ei ole poikkeavaa määrää lapsen hyväksikäyttäjiä? Miksi et anna suoraan jotain tieteellistä julkaisua, josta asia ilmenee? Minusta kyllä nyt tässä kohdin vaikuttaa, että olet omaksunut stereotypiat ja vältät tieteellisiä julkaisuja viimeiseen asti.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jmit

14.3.2008 13:50

Anu,

Pedofilia on sairaus ja lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö on rikos. Pedofiili voi elää koko elämänsä syyllistymättä koskaan rikokseen. Ei täällä ole ilmennyt, että kenelläkään keskustelijalla olisi vaikeuksia ymmärtää tätä asiaa. Mitä sinä haluat viestittää tuollaisten itsestään selvyyksien esiin tuomisella?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

14.3.2008 14:28

jmit

Psykologian professori Gregory M. Herek työskentelee Kalifornian yliopistossa. Hän on erittäin ansioituneesti perehtynyt mm. homoseksuaalisuutta kohtaan oleviin asenteisiin. Tuossa on linkki yliopiston sivuille, josta löytyvät hänen aihetta koskevat tieteelliset julkaisunsa.

Artikkelissa jonka laitoin aikaisemmin, hän käy läpi tutkimuksia, joissa on päädytty väitteisiin, että homoseksuaalit syyllistyvät lapsiin kohdistuviin seksuaalirikoksiin enemmän kun väestö keskimäärin. Näissä tutkimuksissa on ongelmana esim. otanta sekä terminologian väärä käyttö.

Hienoa jos tunnet kaikki näitä sivustoja seuraavat ja voit sillä perusteella sanoa, että kaikki osaavat erottaa pedofiilin ja seksuaalirikollisen.

http://herek.socialpsychology.org/

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

then they laugh at you

14.3.2008 14:37

jmit hyvä, kirjoitit:

Mahatma Gandhi totesi: "First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win."

lisäisin tuohon vielä tällaisen mukavan mietteen:

Sir Winston Churchill: "You have enemies? Good. That means you’ve stood up for something, sometime in your life. "

aaa
_________________
"sitten lapsella vain on kaksi äitiä"
-- Tarja Halonen

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

"Pederastiasta"

14.3.2008 15:04

kaksi opiuskelijaa:

JOUNI KARHU ja JUHANA VENÄLÄINEN

Sanomalehti Karjalainen kirjoittaa:

"Kaksi opiskelijaa. ....... Toinen harrastaa taistelulajeja ja kamppailuelokuvia. Aivan tavallisia nuoria miehiä siis. Tai ehkä ei sittenkään.

– Miesten on muututtava. Esimerkiksi isyys on Suomessa retuperällä, 27-vuotias Jouni Karhu lataa." ( tämän kommentin esittäjän huomio: Jouni Karhu = nimimerkki "Neo 2008" = "Neonomide" )

"– En pidä sanasta tasa-arvo. Tuntuu, että sitä käytetään, kun ollaan sitä mieltä, että kaikki on jo hyvin. Käytän mieluummin sanaa feminismi, 23-vuotias Juhana Venäläinen jatkaa. "

...............

– Minulle sukupuoli näyttäytyi jo nuorempana hassuna asiana. Lukiossa halusin pukeutua vähän toisin ja katsoa reaktioita, Karhu kertoo. ( kuinka ollakaan )

"PEDERASTIASTA"

, sekä arvelua profeministimiesten tekemän yhteiskunnallisen tihutyön motiiveista:

Etkös se ollutkin juuri sinä "Neo 2008" joka miessakkienkin sivuilla kirjoitti kovasti ymmärtäväiseen sävyyn "pederastiasta"

_________________
"sitten lapsella vain on kaksi äitiä"
-- Tarja Halonen

antti heiskala
www.lapsenoikeus.info

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jmit

14.3.2008 15:05

Anu,

Kiitos linkistä. En löytänyt sieltä yhtään ko. professorin julkaisua, jossa osoitettaisiin, että homoseksuaalit eivät ole yliedustettuina lapsen seksuaalisessa hyväksikäytössä. Voisitko nimetä jonkin tuon professorin julkaisuluettelon tieteelliset kriteerit täyttävän tutkimuksen, josta tuollainen asia ilmenisi, niin voimme jatkaa keskustelua? Pelkällä yleistasoisella höpinällä ja ihmisten leimaamisella homofoobikoiksi ei nyt pääse eteenpäin. Tarvitaan jotain oikeaa näyttöä asiassa.

Minä en muuten väittänyt tuntevani jokaista palstan lukijaa. Sinä rakennat taas olkiukkoja. Syyllistyt siihen ihmeen tiuhaan ja uskottavuutesi tieteeseen nojaavana henkilönä rapisee aika vauhdilla. Olet tehnyt paljon hyvää työtä. Miksi annat ennakkoluulojen ohjata itseäsi tässä kysymyksessä, kun et niin yleensä tee? Miksi tämä on sinulle niin vaikea asia?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

pikku piru kuiskaa:

14.3.2008 15:08

Voi voi,

Anun keskustelun alkupuolella kovasti paukkuneet henkselit näyttävät aina vain löysemmiltä kun keskustelu etenee?

aaa

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

minä ja sinä

14.3.2008 15:24

Anu Suomela:

"Minun olisi pitänyt alun alkujaan sanoa, että en tunne yhtään asianmukaisesti tehtyä tieteellistä tutkimusta, joka osoittaisi, että homoseksuaaleissa olisi enemmän seksuaalirikollisia tai pedofiileja kuin kansassa keskimäärin."

- Niin, nimenomaan sinä et tunne.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

sexpo

14.3.2008 15:58

Anu Suomela hyvä,

Voisitko lyhyesti kuvailla mitkä ovat tämän sexpo säätiön tavoitteet? Eritoten haluaisn kuulla sen miten sexpo säätiö suhtautuu "pederastiaan"?

antti heiskala
www.lapsenoikeus.info

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Neo 2008

14.3.2008 17:24

Antti Heiskala,

käytkö toissä, oletko työtön vai nautitko eläkepäivistä.

Neo 2008

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

600 vammautunutta lasta:

14.3.2008 17:56

NEO hyvä,

Suoraan sanoen, tilanne taitaa nyt kyllä olla se, että minä kustannan verojen myötä myöskin tuon sinun tekemäsi yhteiskunnallisen tihutyön.

Oman toimintani kustannan kokonaan itse.

Mitään yhteiskunnan tukia en ole hakenut, enkä nostanut, en missään muodossa.
( johan minä olen tämänkin jo kerran tässä keskustelussa maininnut )

Katso tästä, kokonaan itse kustantamaani työtäni, seuraavassa linkissä eilisen ja tämän päivän osalta:

KANTELU oikeuskansleriemme toiminnasta - mm. 600 pysyvästi vammautunutta/ vammautuvaa lasta - joka vuosi / v ä ä r e n n e t t y ihmisoikeussopimus - "EI ANNA AIHETTA TOIMENPITEISIIN" by "oikeuskansleri"

http://miessakit.forum.emedia.fi/viewtopic.php?t=26&start=1395

sekä

( KANTELU ) laittomasta viranomaistoiminnasta - postia oikeusministeriöstä - Riita-automaatti -- Kuinka kauan tämä viranomaisen kuuropiilo saa vielä jatkua?

antti heiskala
www.lapsenoikeus.info

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Jouni Karhu hyvä,

14.3.2008 18:13

"Neo 2008" - Jouni Karhu hyvä,

Mikset edes kehtaa käyttää omaa nimeäsi tässäkään keskustelussa?

Entä mitä jos kertoisit vielä tarkemmin mitä tarkoitit seuraavalla sanomalehti Karjalaisessa esittämälläsi mielipiteellä:

"- Miesten on muututtava. Esimerkiksi isyys on Suomessa retuperällä, 27-vuotias Jouni Karhu lataa."

____________________________
"sitten lapsella vain on kaksi äitiä"
-- Tarja Halonen

antti heiskala

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Neo 2008

14.3.2008 18:22

Antti Heiskala,

käytkö toissä, oletko työtön vai nautitko eläkepäivistä.

Vastaisitko kysymykseen jonka esitin!

Neo 2008

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

14.3.2008 18:24

Antti Heiskala

Kysyt mikä on Sexpo säätiön tavoite. Se on edistää suomalaisten seksuaalista hyvinvointia koulutuksen, neuvonnan ja terapian keinoin, sekä vaikuttaa tämän alueen yhteiskunnalliseen keskusteluun ja päätöksentekoon.

Kysyt myös mikä Sexpo säätiön suhtautuminen pederastiaan. Säätiö noudattaa kaikessa toiminnassaan Suomen lakia. Emme hyväksy seksuaali- tai muutakaan rikollisuutta.

Pidämme tärkeänä, että seksuaalirikoksiin syyllistyneet saavat sellaista terapiaa (esim. lääkehoito, keskustelut, tukiverkosto vankeusaikana ja sen jälkeen), jotka ehkäisevät rikoksen uusimisen.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Jouni Karhu "hyvä",

14.3.2008 18:41

- alias

NEO 2008

- Zeesus! Pitääkö vielä tavata?

- En, ole, työtön, enkä, ole, eläkkeellä. ( mitä puolestaan sinulle kyllä ( kritiikittömän )naistutkimuksen ja kriittisen "mietutkimuksen" opintojen sijasta vahvasti suosittelisin, siten yhteiskunnallemme kun tulisi aivan varmasti huomattavasti vähemmän vahinkoa, ja paljon halvemmaksi ).

Jotta tämä asia nyt tulisi lopullisesti selväksi, Olen siis elättänyt itseni koko ikäni omalla työlläni. Siitä puolestani olen aivan varma, että sinä, Jouni Karhu ( alias Neo 2008 ), et niin ole tehnyt!

Tuosta olen aivan varma.

Niin että kertoisitko sinä, Jouni Karhu hyvä, meille nyt - vuorostasi - kaikista niistä yhteiskunnan tukimuodoista mitä sinä parhaillaankin tekemäsi tihutyön mahdollistamiseksi tällä hetkellä nostat?

Kiitos jo etukäteen niistä tiedoista joita kohta varmaankin annat. Siis siitä mihin meidän omalla työllämme hankkimat verorahamme sinun osalta uppoavat, pahempaan kuin kankkulan kaivoon.

antti heiskala
www.lapsenoikeus.info

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

14.3.2008 18:59

jmit

En voi mitään, jos Herekin ja hänen työryhmänsä 30 vuoden tieteellinen tutkimus ja kritiikki väitteisiin homoseksuaaleista lasten hyväksikäyttäjinä ei vakuuta.

Vaikutat henkilöltä, joka tuntee tieteellistä tutkimusta ja olet ilmeisesti jo perehtynyt Herekin ja hänen ryhmänsä teksteihin, koska näin nopeasti et olisi ehtinyt perehtyä vuosikymmenten mittavaan tutkimukseen.

Joten:

Oletan, että et ole homofoobinen, etkä suhtaudu seksuaalisiin vähemmistöihin ennakkoluuloisesti stereotypioiden kautta.

Tavoitteesi onkin siis ollut provosoida minut osoittamaan, että esittämäsi väitteet ovat tieteellisesti kestämättömiä.

Toivon siis että ne jotka uskovat, että homoseksuaalit syyllistyvät lasten hyväksikäyttöön useammin kuin ihmiset yleensä, perehtyvät lähettämiini linkkeihin.

Kannattaa olla tarkka sen suhteen, miten ilmiöt määritellään, ja erityisen tarkempi sen suhteen miten edustavaan otokseen havainnot perustuvat.

Homoseksuaalit / lesbot eivät eroa muista ihmisistä minkään muun ominaisuuden suhteen kuin seksuaalisen suuntautumisen. He ovat aivan yhtä hyviä työssään, yksityiselämässään ja moraalisissa valinnoissaan kuin ihmiset yleensä.

Oikeusvaltiossa on tärkeää pitää huolta siitä, ettei vähemmistöistä levitetä stigmatisoivaa tietoa (kiihottaminen kansanryhmää vastaan). Ihmisoikeudet kuuluvat kaikille yksilöille ja syrjinnän kielto sisältyy sekä Suomen perustuslakiin että ratifioimiimme ihmisoikeussopimuksiin.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

tapaus ERIC COMET

14.3.2008 19:51

Jos tutustut hiukankaan tarkemmin tapaus ERIC COMET:iin, niin sinulle ehkä aukeaa se miten käsittämättömän heikko aivan kaikkein kunnollisimmankaan isän asema todellisuudessa tässä maassa onkaan.

LAPSIKAAPPAUS ja LASTEN ÄIDIN ALKOHOLIMYRKYTYS

Eric Comethan hävisi lapsensa, ensin, pian tämän jälkeen alkoholimyrkytykseen kuolleelle vaimolleen, ja sen jälkeen, tämän alkoholimyrkytykseen kuolleen lasten äidin uudelle lesboystävättärelle.

LASTEN ÄIDIN UUSI LESBOYSTÄVÄTÄR

Lasten alkoholimyrkytykseen kuolleen äidin lesboystävätär oli tullut lasten elämään hänen yhdessä lasten äidin kanssa suorittamansa lapsikaappauksen yhteydessä.

Tuossa lapsikaappauksessa lapset kaapattiin Sveitsistä Suomeen. Lapset käytännössä yksinkertaisesti varastettiin kotoaan Sveitsistä, Helsingin kaupungin sosiaalitoimiston vankkumattomatta tuella.
Tässä toimenpiteessä käytettiin, jälleen, yllätys yllätys, isästä esitettyjä perättömiä väkivaltaväitteitä.

SUOMEN VALTIOLLE KOVA TUOMIO EIT:STÄ

Eric Cometin käytyä vuosikausia oikeutta Suomen valtiota vastaan, hän lopulta voittikin juttunsa Euroopan ihmisoikeustuomiosistuimessa ( EIT ), ja Suomen valtio tuomittiin poikkeuksellisenkiin sakkoihin ihmisoikesrikoksesta.

ERIC COMET MENETTI LAPSENSA LOPULLISESTI

Eric Comet menetti kuitenkin lapsensa lopullisesti, ja pian myöskään lasten edesmenneen äidin äiti ei enää saanut tavata lapsenlapsiaan, hänen käännyttyä lasten äidin, tyttärensä kuoleman jälkeen puolustamaan lasten isää huoltajaksi.

SATEENKAARIONNI VOITTI

Se ei liene tuossa tarinassa kenellekään enää minkäänlainen yllätys, että vakavasta ihmisoikeusrikoksesta Suomen valtiolle langetettuja rahoja sitten taas ulosmitattiin Eric Cometilta mm. tuon lapset häneltä varastaneen alkoholimyrkytykseen kuolleen lasten äidin lesboystävättären oikeudenkäyntikuluihin.

VALTIOMME YLIN JOHTO

On täysin selvää, että tämä kaikki ei ole voinut tapahtua myöskään "ihmioikeus ja tasa-arvopresidenttimme" tietämättä.
Pikemminkin oletan hänen vaikuttaneen asioiden kulkuun, harrastuksiensa mukaan.

IHMISOIKEUKSIEN ROISTOVALTIO - SUOMI

Kaiken kaikkiaan ei ole millää tavalla liioiteltua sanoa Suomen valtion olevan aivan täydellinen lasten ja heidän isiensä ihmisoikeuksien roistovaltio.

________________________
"sitten lapsella vain on kaksi äitiä"
-- Tarja Halonen

Tunnetko tapauksen Eric Comet? Jos et, niin tutustuisitko siihen nyt, se dokumentoitu hyvin YLE 1:n / MOT:n arkistosivuilla:

Sinun lapsesi eivät ole sinun -

http://194.252.88.3/motweb.nsf/sivut/ohjelma?opendocument&pageid=Content3ED56

Ei valitusoikeutta

http://194.252.88.3/motweb.nsf/sivut/ohjelma?opendocument&pageid=Content3ED56

antti heiskala
www.lapsenoikeus.info

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

MOT.

14.3.2008 20:32

- sitten taas linkit oikein:

tapaus ERIC COMET / MOT:n arkisto:

SINUN LAPSESI EI OLE SINUN -

http://194.252.88.3/motweb.nsf/sivut/ohjelma?opendocument&pageid=Content3ED56

EI VALITUSOIKEUTTA

http://lotta.yle.fi/motweb.nsf/sivut/ohjelma?opendocument&pageid=ContentAA574

antti heiskala
www.lapsenoikeus.info

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

14.3.2008 22:24

Ahaa

Siis täällä kerrataan Miessakkien sivuilla esitettyjä homofoobisia väittämiä a'la Jyrki Tarkkonen ja Antti Heiskala - toinen toistaan tukien.

Olin siis väärässä kun kuvittelin Tarkkosen vain provosoivan kirjoittamaan tarkennuksia, jotta homofoobikot saavat tiedon tieteellisistä tutkimustuloksista.

Linkitin tiedon jossa Herek on työryhmineen osoittanut että Timothy J. Daileyn väitteet, joihin hän nyt vetoaa, ovat kestämättömällä pohjalla.

On ilmeisesti tarpeetonta esitellä tieteellisiä tutkimustuloksia, kun epätieteelliset ovat näille kirjoittajille niin mieluisia ja vastaväitteenä esitetään juuri ne yksilöidyt väitteet, jotka Herekin työryhmä on kumonnut.

En ymmärrä miten näiden veijareiden kanssa voi jatkaa tieteelliseen tietoon perustuvaa keskustelua. Mutta se ei näytä olevan keskustelijoiden tarkoitus. Enemmäkin näyttää siltä, että toista mieltä olevat täytyy tyrmätä ad homimen -todistelulla (henkilöön menevä).

Joku yrittikin täällä kysellä jmit:n henkilöstä ja saavutuksista, mutta hän ei suostunut tulemaan esiin puskasta.

Minä kirjoitan omalla nimelläni, ja nyt myös työnantajani asenne on laitettu kyseenalaiseksi. Avoin, tutkimustietoon pohjaava keskustelu on näillä ehdoilla mahdotonta.

Nyt nämä veijarit palaavat taas Eric Cometin tapaukseen sivuuttaen aloittamansa homokeskustelun. Cometin tapaus on Suomen oikeuslaitoksen synkkää historiaa, ja EIT teki asiassa hyvän ratkaisun. Mutta sekin ratkaisu kannattaa lukea lukutikun kanssa, eikä messuta omien fobioiden perusteella.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

sosiaalitädeille

15.3.2008 01:13

Vain niin Anu,

Sinä siis taas palaisit tuohon monella tavalla aikamoisen kapeakatseisen ja tietämättömän, mutta kovasti silti mielellään mestaroivan, sosiaalitädin rooliisi.

Toisin kuin yrität väittää, minulla ei ole mitään kenenkään seksuaalisia taipumuksia vastaan, minusta on aivan saman tekevää mitä ihmiset puuhaavat, kunhan he eivät aiheuteta vahinkoa muille.

Nyt näin kuitenkin on tehty tässä maassa, jo laittomasti toteutetun laittoman lapsia syrjivän lainsäädännön tasolla. Mitä siitä, niinkö, kunhan aikuiset saavat tehdä mitä haluavat?

Hyvin pitkälti samaa sukua tuon nyt toteutetun laittoman lainsäädännön kanssa ovat sellaiset Suomessa yleiset ihmisoikeusrikokset, totaalinen syrjintä sukupuolen perusteella, kuin mitä tuossa aiemmin sivuamassani tapaus Eric Cometissa tapahtui.

Nuo asiat kertovat vieläpä aivan samasta asiasta: Sairaasta Suomesta, jossa isät eivät ole lainsäätäjille, eivätkä sen soveltajille, sosiaalitädeille, minkään arvoisia.

Anu, sen olen useiden Hesarissakin käymiemme keskustelujen perusteella havainnut, ettei sinulla kyllä todellakaan ole mitään sellaista ylivertaista tietoa johon koko ajan yrität viitata, kuten nyt muka tapaus Eric Cometin tiimoilta, tällä kertaa.

antti heiskala
www.lapsenoikeus.info

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

sosiaalisokeus:

15.3.2008 01:35

Anu Suomela, kirjoitit:

"Nyt nämä veijarit palaavat taas Eric Cometin tapaukseen sivuuttaen aloittamansa homokeskustelun."

- Sivuuttaen homokeskustelun?

Et siis huomannut, tuossakaan, edes sitä, että tapaus Eric Cometissa oli nimenomaan kyse siitä, että siinä asetettiin jopa alkoholimyrkytykseen kuolleen lasten äidin elämään, hänen suorittamansa lapsikaappauksen yhteydessä tullut uusi lesboystävätärkin etusijalle lasten oman, lapsista ainaa tuohon kaappaukseen asti huolehtineen oman isän sijasta.

Jos sinä et edes tuota huomannut niin mitä sinä siten huomaat?

antti heiskala
www.lapsenoikeus.info

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Rights of the Child

15.3.2008 02:01

Implementation Handbook
for the Convention
on the Rights of the Child:

"As with children's right to know their parents,the right to be cared for by parents is qualified by the words "as far as possible". The purpose of this proviso is in one sense self-evident. It may not be possible if the parents are dead or have repudiated the child."

.
antti heiskala
www.lapsenoikeus.info

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

to respect family relations

15.3.2008 02:15

Convention on the Rights of the Child:

"To respect the right of the child to family relations"

"Article 8

1. States Parties undertake to respect the right of the child to preserve his or her identity, including nationality, name and family relations as recognized by law without unlawful interference.
2. Where a child is illegally deprived of some or all of the elements of his or her identity, States Parties shall provide appropriate assistance and protection, with a view to re-establishing speedily his or her identity. "

.

Eric Cometin lapsilta heidän heille mitään sukua olematon ja vasta lapsikaappauksen yhteydessä heidän elämäänsä tullut uusi "huoltaja" muutti jopa Ericin lasten nimet.

Vain selkeä ihmisoikeuksien rikollisvaltio antaa kaiken tällaisen tapahtua,ja jopa tukee tällaista lasten ihmisoikeuksien täysin häikäilemätöntä polkemista.

Nyt näin tapahtuu meillä jo säädetyn laittoman "lain" mukaan.

antti heiskala
www.lapsenoikeus.info

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Article 7

15.3.2008 03:01

YK:n yleissopimus lapsen oikeuksista
Convention on the Rights of the Child

"Article 7

1. The child shall be registered immediately after birth and shall have the right from birth to a name, the right to acquire a nationality and, as far as possible, the right to know and be cared for by his or her parents.

2. States Parties shall ensure the implementation of these rights in accordance with their national law and their obligations under the relevant international instruments in this field, in particular where the child would otherwise be stateless."
.

Lapsen oikeus isäänsä ja äitiinsä:
.

Implementation Handbook
for the Convention
on the Rights of the Child:

Meaning of ´as far as possible´:

"'as far as possible' also covers the child's right to be cared for by his or her parents"

"As with children's right to know their parents,the right to be cared for by parents is qualified by the words 'as far as possible'. The purpose of this proviso is in one sense self-evident. It may not be possible if the parents are dead or have repudiated the child."

antti heiskala

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Neo 2008

15.3.2008 09:07

Antti Heiskala,

haukut ja mollaat nyt aivan väärää miestä, minä en ole Jouni Karhu, en edes tiedä kuka hän on.

Ennen kuin profiloit minua toistamiseen tyylillesi uskollisesti, käypä esittämässä Jouni Karhulle pahoittelusi esiintymisesi johdosta.

Esittämäsi on niin ala-arvoista ja loukkaavaa, että välitän kirjoituksesi Jouni Karhulle tiedoksi.

"Heitä on ollut aina ja kaikkialla, kaikissa roduissa"

Neo 2008

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

15.3.2008 10:23

Antti Heiskala / Jyrki Tarkkonen (näitä kahta ei siis erota toisistaan ja vaikea muistaa kumpi mitäkin inttää)

Jos olisit lukenut edes jotakin Herekin työryhmien tuotannosta, olisit varovaisempi käsitteiden käyttämisessä. 'Male-male' tai 'male-female molestation' ei ole sama asia kuin tekijän seksuaalinen orientaatio, kuten sinä väität. Sama väärinkäsitys on myös Timothy J. Daileyllä, johon vetoat.

Olen seurannut Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen ratkaisuja kohtuullisella huolella pantuani vireille lukuisia tapauksia ja avustettuani asianajajia niiden hoitamisessa (Heiskala sai minulta 3 kääntämääni päätöstä). Tunnen siis myös Cometin tapauksen, ja se on minusta Suomen oikeuslaitoksen synkkää historiaa.

Olen kahdesti ollut family advisorina EIT:n suullisessa käsittelyssä todistamassa, millaista pelleilyä Suomen valtio harjoittaa.

K & T v. Finland Grand Chamber käsittelyssä (voimasuhteet 7 valtiovallan edustajaa ja 2 perheen puolustajaa), yleisönä olleet Strasbourgin oikeustieteellisen oppilaat äänestivät jaloillaan kuunneltuaan Suomen valtion edustajien höpinöitä. Eli poistuivat paikalta.

Valtiovallan (Kosonen UM, Heiliö STM) ideahan on kiistää selvät faktat, jotka osoittavat että virkamiehet ovat loukanneet kansalaisen ihmisoikeuksia, joten valtiovalta on syyllistynyt allekirjoittamansa sopimuksen loukkaamiseen.

Suosittelen siis perehtymään myös muihin päätöksiin, Comet ei ole ainoa. Erityisen kiintoisa on Scozzari & Giunta v. Italy. Siinä viranomaiset olivat sijoittaneet lapset laitokseen, jonka johtaja oli tuomittu lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, ja lapset oli totaalisesti vieroitettu vanhemmistaan. Tähän tuomioon liittyy tuomari Zupancicin todella hieno määritelmä valtiovallan velvollisuuksista lasten huostaanotoissa (referoin sitä pitkästi artikkelissani 'Psykologinen todistelu seksuaalirikoksissa' kirjassa Hamilo: Älkää säätäkö päätänne, häiriö on todellisuudessa.)

Suomi ei siis ole ainoa eurooppalainen valtio, joka ei kunnioita kansalaisten oikeuksia, mutta näin pieneen populaatioon nähden tuomioita on tullut runsaasti. En tiedä kummasta on kyse, virkamiesten törkeydestä vai kansalaisten valveutuneisuudesta.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

HOMOFOBIA!

15.3.2008 10:31

City lehti "KUNNES TOISIN TODISTETAAN".

"Insestisyytöksiä esitetään paljon, vaan todisteita ei.
Miksi insestisyytökset kolminkertaistuivat vuosikymmenessä?
Onko kysymyksessä epidemia, vai moraalinen paniikki?
Vallankäyttöä, vai vainoharhaisuutta?
Ja miten taatan,sekä lapsen, että vanhemman oikueturva?"

Ilta-Sanomat 1.3.2008. "Terapeutti leimasi isän".
"Salattu aineisto paljasta, kuinka helposti insestiväitteiden uhriksi voi päätyä".

Mielestäni nämä molemmat artikkelit olivat eräänlainen päänavaus, koskien nimenomaan perättömiä insesti, raiskaus, väkivalta, alkoholismi syytteitä, joita esiintyy nimenomaan huoltajuusriidoissa lyömäaseina ja valttikortteina.

Myös näiden "epäilyjen" tutkinta on käsitykseni mukaan täysin retuperällä ja "ammattitaidottomien puoskareiden ja vainoharhaisten "Cosa Nostra" järjestelmään kuuluvien hysteerikkojen hallinnassa".

HS. 22.11.2003. "Poliisi tutkii aina lapsen seksuaalisen hyväksikäytön".

"Poliisi on entistä enemmän mukana, kun sosiaali- ja terveysviranomaiset selvittävät lapsen seksuaalista hyväksikäytöä ja pahoinpitelytapauksia. -"Poliisin mukanaolo on oikeusturvakysymys", sanoo Stakesin tulosaluejohtaja Sirpa Taskinen.

-Sosiaali ja terveysministeriö on antanut nyt uudet ohjeet hyväksikäytön tutkimuksesta, sillä lait ovat muuttuneet ja tutkimus on tuonut uutta tietoa. (Kuntetiedote 9/2003).

-Lastensuojeluviranomaisilla ei ole juristin koulutusta. Kun puolustusasianajajat rupesivat syyttämään lastensuojeluviranomaisia, työ kävi Taskisen mukaan erittäin raskaksi.

-Yhteistyöllä halutan varmistaa, että viranomaisilla on samanlainen näkemys ja, että noudatetaan lakia.
-Viranomaisten erilainen käsitys tapahtumien todellisuuspohjasta tuottaa yhä vaikeuksia.

-Kun sosiaali- ja terveydenhuoltohenkilökunnalle riittää näytöksi lapsen hätä, poliisi tarvitsee konkreettisen näytön siitä, mitä on tapahtunut".

Nämä ydinasiat kitetyvät näihin totemuksiin
(Sillä lait ovat muuttuneet ja tutkimus on tuonut uutta tietoa. -Kun sosiaali ja terveydenhuoltohenkilökunnalle riittää näytöksi lapsen hätä, poliisi tarvitsee konkreettisen näytön, siitä mitä on tapahtunut).

Keskustelu on vinoutunut eipäs juupas keskusteluksi ja pois itse pääasiasta, jonhonka olisi haluttu ja voitu vaikuttaaa. Tämä pääasia on jäänyt täysin syrjään ja keskustelun aiheeksi on tullut homofobia.

Homofobian vastaista kansainvälistä päivää vieteään 18.5. -Energian voisi keskittää siihen päivään ja antaa tilaa itse pääasialle, jotka selviävät noissa artikkelilainauksissa.

http://www.google.fi/search?hl=fi&q=homofobian+vastainen+kampanja&btnG=Google-haku&meta=

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

lepopäivän mietelauseita

15.3.2008 13:46

___________________________
"You have enemies? Good. That means you’ve stood up for something, sometime in your life. "
-- Sir Winston Churchill

__________________________
"sitten lapsella vain on kaksi äitiä"
-- Tarja Halonen

__________________________
"sitten lapsella vain ei ole kahta äitiä,
vaan sitten lapsella on hänen oma isänsä ja äitinsä"
-- Antti Heiskala

__________________________
"First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win."
-- Mahatma Gandhi

.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

HETEROFOBIA!

15.3.2008 13:50

Suomen valtio
/ STAKES
/ "tutkimuskatsaus" hedelmöityshoitolakia varten
/ kehittämispäällikkö Tytti Solantaus:

"riippumatta äidin seksuaalisesta orientaatoista, lasten ja äidin suhde oli lämpimämpi jos perheessä ei ollut isää"

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Likaisesta näytelmästä

15.3.2008 14:05

Liite kanteluuni alkaen 16.10.2006

KANTELU OIKEUSKANSLERILLE

YK:n yleissopimuksen lapsen oikeuksista suomennoksen johdosta, sekä tämän aiheuttamista seurauksista

----- Original Message -----
From: Antti Heiskala
To: leena.luhtanen@om.fi ; johannes.koskinen@eduskunta.fi ; tiina.astola@om.fi ; tuula.haatainen@stm.fi ; lapsiasiavaltuutettu@stm.fi ; mariakaisa.aula@stm.fi ; paivi.romanov@stm.fi ; varanka@mappi.helsinki.fi ; hannele.varsa@stm.fi ; vappu.taipale@stakes.fi ; sirpa.taskinen@stakes.fi ; tytti.solantaus@stakes.fi ; presidentti@tpk.fi ; pentti.kotoaro@unicef.fi ; niina.laajapuro@amnesty.fi ; liisa.hyssala@stm.fi ; ben.zyskowicz@eduskunta.fi ; ................................... ; oras.tynkkynen@eduskunta.fi
Cc: vlaunis@utu.fi ; heta.gylling@helsinki.fi ; tuula.tamminen@pshp.fi ; heikki.sariola@lskl.fi ; hannele.torronen@etu.inet.fi ; hannu.savola@sanoma.fi ; ..........................@ykliitto.fi ; .............@unicef.fi ; marja.vuento@poliisi.fi
Sent: Tuesday, October 17, 2006 2:35 AM
Subject: Aatoksia - Likaisesta Näytelmästä:

Antti Heiskala
17.10.2006
.

AAATOKSIA

Likaisesta Näytelmästä

.
Miksi kaikessa valehdeltiin?

Miksi Tytti Solantaus otti "tutkimuskatsaukseensa" vain pieniä, ja vain pieniin lapsiin kohdistuvia ja lyhytkestoisia lesbotutkimuksia, vaikka koko lakiesitys koski todellisuudessa nais-miesparien lisäksi vain yksinäisiä naisia, joiden lasten surullisesta kohtaloista kertovat laajat ja pitkäkestoiset luotettavat tutkimukset jätettiinkin sitten kokonaan "tutkimuskatsauksen" ulkopuolelle? - Miksi?

Miksi tutkimuskatsauksen tekijäksi valittiin nimenomaan itse nais-naisparisuhteessa elävä nainen?

Miksi koko ajan puhuttiin, mm. oikeusministeri Luhtasen suulla, "vain muutamista lesbopareista" ja "pienestä asiasta", vaikka laki antaa "oikeuden" keinotekoisesti tehtyyn isättömään lapseen - kaikille naisille - ja vie samalla lapsilta nyt jo lähtökohtaisenkin oikeuden isään?

Miksi tätä perusteltiin tasa-arvon edellyttämäksi?

Miksi tällaisen annettiin vain tapahtua, vaikka se on lasta kohtaan täysin laitonta?

Miksi tällaista ylipäänsä ehdotettiin?

Miksi meidän Lapsen oikeuksien sopimuksen suomennos on väärennös?

Miksi lapsiasiavaltuutettu vaikeni lasten laillisista oikeuksista, ja lapsen oikeuksien sopimuksen edellyttämästä oikeudellisesta suojasta ?

Miksi mitään Sukupuolivaikutusten arviointia ( SUVA ) ei tehty, vaikka sosiaali - ja terveysministeriön omat säännöt sitä kaikkien hallinnonalansa lakien valmistelun yhteydessä nimenomaan edellyttävät? Tämä siis silloinkin kun ihmisiä ei suoraan ja häikäilemättömästi jaeta kahteen eri kastiin, vain sukupuolensa perusteella, niin kuin nyt tehtiin?

Miksi Laki naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta - joka kuitenkin ulottuu yhteiskunnan kaikille alueille - ohitettiin keksimällä naurettavia, täysin mielettömiä, kiertoilmaisuja juuri tuossa laissa kielletylle asioille?

Miksi tasa-arvovaltuutettu Romanov kielsi lakinsa? Oliko joku häntä siihen painostanut?

Miksi tasa-arvovaltuutettu Romanov siteerasi lausunnossaan lakia, jonka valvominen ei edes hänen tehtäviinsä mitenkään kuulu, yhdenvertaisuuslakia, joka taas puolestaan ei edes ulotu perheoikeuden alueelle?

Miksi siis tässäkin valehdeltiin aivan päin naamaa?

Miksi ´joidenkin´ ihmisoikeuksista erityisen mielellään ääntä pitävä presidenttimme ei ollut lainkaan kiinnostunut oman maansa lasten ihmisoikeuksista?

Miksi perustuslakimme edellyttämää lapsen oikeutta tulla kohdelluksi tasa-arvoisesti yksilönä, ja oikeutta saada vaikuttaa itseään koskeviin asioihin kehitystään vastaavasti, ei kunnioitettu?

Miksi oikeastaan yhtään mitään lakia, tai moraalista periaatetta, ei kunnioitettu tätä lakia väkisin läpi ajettaessa, mukaan lukien median osuus, tarkoin valituin ´keskustelijoin´ orkestroituna halpana näytelmänä, jolla ajaa läpi hyvin arveluttavin, jopa laittomin tavoin valmisteltu ja tosiasiassa täysin laiton laki ?

Ei teidän tarvitse kertoa,
kysykää vain itseltänne miksi näin annettiin tapahtua,
minulla on tästä asiasta omat vankat aatokseni.

.
omin aatoksin,
antti heiskala

www.lapsenoikeus.info

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

AAA - TOKSIA

15.3.2008 14:13

Kas vain!
Tuohon yläpuolelle postaamaani kanteluuni liittämään tekstiin tuli nyt taas tässä sitä palstalle sopivaksi muokatessani pikkuinen typovirhe:

Kyllä se oli vain AATOKSIA mitä siinä esistin.

( harmi ettei tällä palstalla voi mitenkään vahventaa esim. kirjoituksensa otsikkoa - noin siinä sitten kävi kun muutin alkuperäisessä tekstissä vahvennetun otsikon "Aatoksia" muotoon AAATOKSIA. ) Ztsori.

aaa - toksia

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

"BOTH parents" - "couples"

15.3.2008 14:26

Implementation Handbook
for the Convention
on the Rights of the Child:

"...as far as possible, the right
to ... be cared for by his or her
parents"

"This right must be read in the context of three
other articles - article 5, which acknowledges,
alongside the primacy of parents, "the members
of the extended family or community as provided
for by local custom" (see page 87); article 9,
which requires that "a child shall not be separated
from his or her parents against their will,
except when... such separation is necessary for
the best interests of the child" (see page 133) and
article 18, which endorses the principle that both
parents have joint responsibility for caring for
their children, appropriately supported by the
State (see page 247). Article 27 (requiring States
to assist parents in their material responsibilities
in relation to caring for children) is also relevant.

The right to be "cared for" by both parents implies
a more active involvement in the child's life
than simply paying the other parent or the State
money to support the child (see article 27(4)). It
should be noted that unlike article 5, which refers
to the (albeit limited) rights of parents and
others, this article is framed in terms of the
child's right, not the parents'.

(At one stage the drafting of this article included the proposed formulation
"The child shall have the right from his
birth to know and belong to his parents", but the
words "belong to" were considered inappropriate
in a convention on children's rights "

.
Implementation Handbook
for the Convention
on the Rights of the Child:

"In any event,the law on artificial forms of fertilization, as with adoption, should be framed to protect the rights and well-being of children, not to meet the needs of childless couples."

.
antti heiskala
www.lapsenoikeus.info

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ylevä kunniamerkki

15.3.2008 14:49

.... "couples" ... "both parents"...

"not to meet the needs of childless couples"

.

ROISTOVALTION "LAKI":

Eräitä lakiemme valmisteluun liittyviä, ja jo hyväksyttyjä ja toimeenpantuja periaatteita:

*
"missään ei sanota että lapsella olisi oikeus isäänsä"

*
"missään ei sanota että lapsella olisi oikeus biologisiin vanhempiinsa"

*
"äitikin voi olla isä"

*
"sitten lapsella vain on kaksi äitiä"

.
Et sillee meillä, vähä lakeja, vai mitä lainsäädäntöjohtaja Tiina Astola? Sinun kanssasihan minä jo hyvissä ajoin ennen lain valmistelun loppumista keskustelin asiasta noin puolisen tuntia, ja muistutin sinua, silloinkin, tällä kertaa suullisesti, mm. S U V A:n täydellisestä puuttumisesta tuon ns. hedelmöityshoitolain valmistelun yhteydessä, ja myös siitä, että STM:n omat säännöt "suvaa"- sukupuolivaikutusten arviointia - yksiselitteisesti k a i k k i e n STM:n hallinnonalan lakihankkeiden valmistelussa edellyttää.

Vaan mitä teit sinä, lainsäädäntöjohtaja Tiina Astola?

Kykenemättä mitenkään puolustamaan sitä miten oli toimittu, sinä Tiina myötäilit vain sitä mitä sanoin. Mutta, sinäkään, arvoisa lainamistelujohtaja Tiina Astola, et tehnyt asialle mitään, et yhtään mitään, vaan kirjoitit sitten laittomasti valmitellun laittoman lain valmiiksi, ja sait siitä hyvästä presidentti Tarja Haloselta kunniamerkin.

Ylevä, eikö totta, tuollainen kunniamerkki.

antti heiskala
www.lapsenoikeus.info

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Jäsen

15.3.2008 16:17

Antti Heiskalalla on elinikäinen porttikielto vanhemmat.com keskusteluyhteisöön, menkää sinne, olette tervetulleita.

Haluatteko tulla nähdyksi ja kuulluksi: http://www.vanhemmat.com/Statistiikka.htm

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

15.3.2008 17:40

Homofobia

Siteeraat Sirpa Taskista: '-Kun sosiaali- ja terveydenhuoltohenkilökunnalle riittää näytöksi lapsen hätä, poliisi tarvitsee konkreettisen näytön siitä, mitä on tapahtunut.'

Kun asia olisikin noin valoisa, vaan ei ole. Kun kyseessä ovat alle 10-vuotiaat, poliisi pyytää virka-apuna terveydenhuollon yksikköjä haastattelemaan lapsen. Vain HUS:n Lasten oikeuspsykiatrian osaamiskeskus ja jossain määrin Kuopion sairaanhoitopiiri käyttävät Stakesin ohjeissa olevaa tieteellistä haastattelurunkoa.

Muissa yksiköissä, kuten Tampereella (jossa on suhteeton määrä näitä tapauksia) on kehitetty ohjeiden vastaisia menetelmiä. Eli lähdetään siitä, mitä äiti on tapauksesta kertonut, ja lapsi painostetaan tuottamaan tällainen kertomus.

Kun lapsi ei tällaista tuota, lausuntoon kirjataan todisteeksi hyväksikäytöstä se, että lapsi on tapahtuneesta niin ahdistunut, ettei halua siitä puhua. Sitten käytetään 'diagnoosia' jonka sisällöstä lähetin aikaisemmin Sariolan erinomaisen analyysin (Haaste 2/2007).

Poliisille ja syyttäjälle tämä riittää todisteeksi rikoksesta, ja valitettavan usein myös tuomioistuimelle. Jos mitään aineellista näyttöä ei ole, eikä lapsi sano mitään, on tapana antaa 8 kk:n ehdollinen tuomio ja määrätä ankarat vahingonkorvaukset. Tämä siis varmuuden vuoksi, ettei tuomioistuinta syytettäisi pedofiilien hyysäämisestä.

Eräässä tapauksessa ainoa raskauttava seikka oli se, että syytetyn väitettiin olevan homoseksuaali, vaikka ainoa näyttö tästä oli että mies toimi AA:ssa nuoremman miehen tukihenkilönä.

Toivottavasti KKO:n päätös 2007:100 muuttaa nykyisen seksi- ja homofoobisen linjan.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Rs.

15.3.2008 18:03

"Antti Heiskalalla on elinikäinen porttikielto vanhemmat.com keskusteluyhteisöön, menkää sinne, olette tervetulleita."

En usko, että Heiskalalle olisi kyseiselle sivustolle kirjoittaminen tullut koskaan mieleenkään.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

valiokuntaneuvos

15.3.2008 18:57

Anu kirjoitti: "Homoseksuaalit / lesbot eivät eroa muista ihmisistä minkään muun ominaisuuden suhteen kuin seksuaalisen suuntautumisen."

Lapsikin tietää, että eroavat. Homoilla on esimerkiksi keskimäärin hurja määrä seksipartnereita heteroihin nähden ja heidän ammatinvalintansa poikkeaa keskimäärin huomattavasti heteroiden jakaumasta. Esimerkiksi stuerttien joukossa heillä on yliedustus. Tähän heillä on tietysti täysi oikeus, mutta ei pidä mennä väittämään että he eivät eroa minkään muun seikan suhteen kuin seksuaalisen suuntautumisen.

Au miten ilmiselvien valheiden levittäminen seksuaalisesta vähemmistöstä voi palvella vähemmistön etuja? Onko myös edustamasi järjestön kanta, että seksuaalivähemmistöistä on järkevää levittää julkisuuteen valheita?

Anu kirjoitti edelleen: "Oikeusvaltiossa on tärkeää pitää huolta siitä, ettei vähemmistöistä levitetä stigmatisoivaa tietoa (kiihottaminen kansanryhmää vastaan). Ihmisoikeudet kuuluvat kaikille yksilöille ja syrjinnän kielto sisältyy sekä Suomen perustuslakiin että ratifioimiimme ihmisoikeussopimuksiin."

Noin todella on. OIlisiko sinunkin aika ryhtyä kunnioittamaan noita ihmisoikeussopimuksia?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Rs.

15.3.2008 19:06

Anu Suomela:

"Ihmisoikeudet kuuluvat kaikille yksilöille ja syrjinnän kielto sisältyy sekä Suomen perustuslakiin että ratifioimiimme ihmisoikeussopimuksiin."

Mutta sitten Anu Suomela ei enää ymmärtänytkään sitä miten Heiskalan tapauksesta Eric Comet kirjoittama liittyi tuohon hänen kirjoittamaansa.

Varsinaista ihmisoikeusasiantuntemusta Suomelalta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

15.3.2008 20:25

On tää omituinen keskustelu, vaikka ei toki poikkea niistä jotka Heiskala ja Tarkkonen ovat vuosien kuluessa tukkineet loputtomilla postauksilla.

Toinen strategia keskustelun sammuttamiseen on haukkua jokainen, joka esittää erimielisiä kantoja, tai tuo keskusteluun muuta tietoa kun nämä veljet hyväksyvät. Tieteellinen tutkimustieto joutaa roskiin, jos veljet ovat tuloksista eri mieltä.

Näin vaikka heillä ei ole mitään tieteellistä meriittiä tai alan julkaisuja. Mahtaako olla tieteellisen tutkimuksen kritiikin edellyttämää koulutustakaan?

Jos homoseksuaaleilla on useampia seksipartnereita kuin heteroilla, niin so what? Ihmiset ovat ihmisoikeussopimusten mukaan autonomisia olentoja, ja seksuaalisuus on kaikkein intiimein alue. Millä oikeudella tirkistellään mitä kukakin vällyjen alla tai päällä puuhaa. Sen ei pitäisi kuulua ulkopuolisille, mikäli Euroopan ihmisoikeussopimusta kunnioitetaan.

Kolmannen kerran totean, että Cometin päätös on Suomen oikeuslaitoksen synkkää historiaa. Jos KKO ja KHO ymmärtäisivät Euroopan ihmisoikeussopimuksen ei Suomea olisi toistuvasti tuomittu. Cometin tapaus on poikkeuksellisen räikeä vanhemman oikeuksien loukkaus, mutta vaikea laittaa muitakaan jonoon vähemmän räikeinä.

Useimmissa tapauksissa, joita olen pannut vireille tai assisteerannut EIT:ssa on ollut väite seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Tuomiot: K & T, R., L., R & al., H.K. v. Finland (lyhenteet Finlex:issä), (saa minulta meilaamalla pyynnön osoitteeseen anu.suomela@sexpo.fi).

Olen tarjoutunut jakamaan kaiken tiedon keskustelijoille, ja Heiskalalle postasinkin satoja sivuja kirjoittamiani tekstejä ja käännöksiäni. Ei näytä yhtään helpottavan. Siksi epäilen että henkilö osaa kyllä kirjoittaa, mutta puutteita on luetun ymmärtämisessä.

Yritin nimimerkki Homofobian kommentin vuoksi palata keskustelun ydinaiheeseen, mutta tuloksena oli samoja postauksia, jotka on lähetetty kaikille mahdollisille keskustelusivuille, sillä seuraamuksella, että ihmiset kyllästyvät lukemaan sivustoja.

Pidin velvollisuutenani osallistua tähän keskusteluun, koska minua haastateltiin, ja olin halukas laajentamaan näkökulmaa. Jos olisin alkuaan tiennyt, että esiinnyn artikkelissa, toisen henkilön kanssa, jota haastateltiin, en olisi suostunut, koska hänkin on kuumakalle.

Asiasta olisi todella tärkeää keskustella, mutta olen taas onnettomassa tilanteessa, kun kuuma-kallet käyvät omaa sotaansa, eikä asiallinen keskustelu ja tietojen vaihto ole mahdollista.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

stigmatoija

15.3.2008 20:29

"Oikeusvaltiossa on tärkeää pitää huolta siitä, ettei vähemmistöistä levitetä stigmatisoivaa tietoa (kiihottaminen kansanryhmää vastaan)."

Vai niin. Uusnatsit ovat vähemmistö. Eikö heistä saa kirjoittaa mitään mitä he kokevat ikäväksi? Mitä tuo on tuo stigmasoiva tieto? Saako tuoda esiin sen tosiasian, että puistoraiskaajista valtaosa on ulkomaalaistaustaisia ja kotoisin tietyistä maista? Kyllä tosiasiat pitää voida saada sannoa ääneen.

Syrjintää on myös se, että vähemmistöistä levitetään ns. positiivisia valheita. Silloin syrjityksi tulee enemmistö. Homot ja lesbot ovat yhteiskunnan erityissuojelussa ja he ovat saavuttaneet aseman, jossa heistä ei saa kirjoittaa mitään ikävää olipa asia kuinka totta tahansa. Heteromiestä saa lyödä kuin vierasta sikaa ja levittää mitä hyvänsä valheita ja kiihottaa kansaa keski-ikäisiä ylipainoisia heteromiehiä vastaan kuinka paljon hyvänsä. Ei koira perään hauku. Eikä Halosen kissatkaan lotkauta korvaansakkaan. Sitten meillä on henkilöitä täällä viisastelemassa ihmisoikeuksista, vaikka eivät näe malkaa edes omassa silmässään.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

stigmatoija

15.3.2008 20:38

"Näin vaikka heillä ei ole mitään tieteellistä meriittiä tai alan julkaisuja. Mahtaako olla tieteellisen tutkimuksen kritiikin edellyttämää koulutustakaan?"

Tässä sitä taas ollaan. Kun ei ole kapasitettia käydä keskustelua itse aiheesta, niin siirrytään keskustelemaan henkilöistä. Tieteellisen tutkimuksen kritisoiminen ei tietenkään edellytä mitään koulutusta. Tuohan on aivan pähkähullu idea. Tieteellisen tutkimuksen tulee kestää kriittinen tarkastelu täysin riippumatta tarkastelijan koulutuksesta.

Et vastannut kysymykseen. Onko mielestäsi järkevää levittää valheita seksuaalisesta vähemmistöstä? Voisitko ystävällisesti lopettaa sen. Sellainen on pidemmällä tähtäimellä hyvin vahingollista homoille ja loukkaa heidän ihmisoikeuksiaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

100 Äänen mies

15.3.2008 22:35

Kusetetaanko tässä kansaa

"tarkoituksenani on perustaa Lapsen oikeuksien liitto - LOL! - lasten asioita poliittisessa koneistossamme ajamaan"

Milloin tuo "LOL" liitto on pystyssä, olet jankuttanut asiaa jo hyvin hyvin pitkään.

Ketkä tuunaa tuota hanketta kanssasi, vai onko tuo edelleenkin vain yhden miehen kuvitteellinen rrrojkti.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

16.3.2008 00:38

Tuntematon henkilö esittää väitteen:

'Tieteellisen tutkimuksen kritisoiminen ei tietenkään edellytä mitään koulutusta. Tuohan on aivan pähkähullu idea. Tieteellisen tutkimuksen tulee kestää kriittinen tarkastelu täysin riippumatta tarkastelijan koulutuksesta. Et vastannut kysymykseen. Onko mielestäsi järkevää levittää valheita seksuaalisesta vähemmistöstä? Voisitko ystävällisesti lopettaa sen. Sellainen on pidemmällä tähtäimellä hyvin vahingollista homoille ja loukkaa heidän ihmisoikeuksiaan'.

Tieteellisen tutkimuksen kritiikki edellyttää tutkimusperiaatteiden ymmärtämistä. Henkilön joka ei ymmärrä lujuuslaskentaa on turha neuvoa insinööriä sillan rakentamisessa.

En tiedä onko kysymys osoitettu minulle, mutta ehdottomasti en halua levittää väärää tietoa. Tarkoitukseni on yrittää jakaa tieteelliseen tutkimukseen perustuvaa tietoa.

Keskustelu on mahdotonta, jos kaikki tieteelliset kriteerit hylätään. Eipä niitä tässä keskustelussa ole juuri ollutkaan, vaan keskustelua ovat häirinnet postailullaan muutamat fanaatikot, jotka ovat tukkineet vapaan keskustelu. Niin näyttää käyneen monilla muillakin keskustelupalstoilla.

Mutta so what. Suomi on vapaa, demokraattinen maa, jossa vapaan keskustelun ja mielipiteenmuodostuksen tukkiminenkin on oikeus.

Anu Suomela

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

sigmatoija

16.3.2008 09:57

"Tieteellisen tutkimuksen kritiikki edellyttää tutkimusperiaatteiden ymmärtämistä. Henkilön joka ei ymmärrä lujuuslaskentaa on turha neuvoa insinööriä sillan rakentamisessa."

Jos minä esitän perustellun näkemyksen siitä, että silta on suunniteltu väärin, niin silloin ammattitaitoinen siltainsinööri käsittelee argumenttini eikä minua. Hän voi esimerkiksi todeta, että "Olet käyttänyt vertailulaskelmissasi betonin lujuusluiokkaa K30, vaikka sillan rakentamisessa on käytetty betonia jonka lujuusluokka on K-40" hän ei vastaa "sinä et ole sillanrakennusinsinööri, joten en edes keskustele kanssasi aiheesta, enkä vastaa kriittisiin puheenvuoroihin mitään, koska sinä olet minun alapuolellani."

Sillanrakentamiseen liittyvät innovaatot ovat muuten valtaosin muiden kuin sillanrakennusinsinöörien tekemiä. Sillanrakennusinsinöörit ovat sen verran fiksua porukkkaa poiketen näistä humanistipelleistä että he eivät ole työssään ylimielistä porukkaa vaan tuntevat suurta nöyryyttä sen edessä ymmärtäen, että he voivat joka päivä tehdä virheen, joka maksaa ihmishenkiä. He eivät neuvo kollegoitaan vaikenemaan omaan alaansa kohdistuvaa kritiikkiä.

Oliko se niin, että homoseksuaalit poikkeavat valtaväestöstä ainoastaan seksuaalisen suuntautumisen osalta? Niinkö se tosiaan oli?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

työllinen

16.3.2008 11:23

Antti Heiskala: "Jotta tämä asia nyt tulisi lopullisesti selväksi, Olen siis elättänyt itseni koko ikäni omalla työlläni."

Mitä työtä sinä Antti teet tällä hetkellä?
Siis sellaista työtä mistä saat rahaa elämiseen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

16.3.2008 11:50

Juupa juu. En ryhdy todistelemaan sitäkään, että jumalaa ei ole olemassa, koska olemattoman todistaminen on mahdotonta. Mutta voin kyllä keskustella henkilön kanssa joka uskoo tietävänsä, että jumala on.

Kristillisen kirkon alkuaikoina suuresti arvostetut oppineet keskustelivat siitä, että taivaassa on jo tungosta eli 144.000 pyhää on jo sinne mennyt, joten seksin voisi kokonaan lopettaa.

Myytti homoseksuaalien harjoittamasta kuolemansynnistä on peräisin noilta ajoilta. Samaan kategoriaan kuuluu itsetyydytys kuolemansyntinä. 700-luvulla Englannissa takaapäin nainnista sai 40 päivän häkkituomion vesi-leipäkuurin kanssa (siis jos meni ripille ja pappi sai tämän kyselemällä selville).

Voin kuvitella että papit, joiden piti elää selibaatissa saivat näitä tunnustuksia kuullessaan erektion. Ehkä joutuivat sen vuoksi tekemään omakohtaista syntiä. Siksi kirjoittelivat entistä ankarampia tuomioita niille, jotka olivat hairahtuneet epäpyhään seksiin, eli nauttimaan ilman siittämisen pyhää tarkoitusta (tämä vain hypoteesina).

1700-luvulla Suomessa eläimeen sekaantuminen johti kuolemanrangaistukseen. Myös eläimet jotka oli saastutettu piti lahdata. Yksi renki pystyi saattamaan talollisen perikatoon tämän uskomuksen vuoksi. Aiheesta on kirjoittanut erinomaisen väitöksen Teemu Keskisarja 'Secoituxesta järjettömäin luondocappalden canssa'. http://ethesis.helsinki.fi/julkaisut/hum/histo/vk/keskisarja/

Kiintoisaa on, että tuolloin naiset lähetettiin Junttilan tapauksessa tarkastamaan lehmä, johon isännän väitettiin secaanduneen. Naiset todistivat, että lehmässä oli käyttäytymispiirteitä, jotka osoittivat näin dapahduneen.

Nykypäivän insetitutkimukset eivät mitenkään eroa 1700-luvun lehmän käyttäytymistä arvioineiden naisten metodeista. Olisi siis tieteen paikka, vaikka joku maallikko saattaisi olla siltainsinööriä viisaampi, kun kaikki silta-insinööritkään eivät hallitse alaansa.

Ehdotan lukemaan uudelleen ylempänä postaamani Sariolan artikkelin. ICD-10 virheellisen käännöksen vuoksi ihmisten elämät tuhotaan ja lapset jäävät isättömiksi, kun oikeuslaitoksessa on uskottu psykologiaan ja psykiatriaan auktoriteettina, vaikka tosiasiassa ovat Junttilan lehmän käyttäytymisen arvioijia.

Mitä homoihin tulee, niin suosittelen lukemaan edes vähän Herekin työryhmien tuotantoa, ettei tarvitse keskustella tasolla 'lehmän käyttäytymisen asiantuntija'.

Tässä linkki Herekin tutkimuksiin

http://psychology.ucdavis.edu/rainbow/html/bio.html

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

KYSMYS ANU SUOMELALLE!

16.3.2008 11:56

Totesit tuosta HS:ssä olleesta Sirpa Tarskisen kannaotosta mm seuravaa: "Poliisille ja syyttäjälle tämä riittää todisteeksi rikoksesta ja valitettavan usein myös tuomioistuimelle. Jos mitään aineellista näyttöä ei ole, eikä lapsi sano mitään on tapana antaa 8 kk:n ehdollinen tuomio ja määrätä ankarat vahingonkorvaukset. Tämä siis varmuuden vuosi, ettei tuomioistuinta syytettäisi pedofiilien hyysäämisestä".

Alan tulemaan yhä Vakuuttunemmaksi, että "Suomi laivan" ohjaimissa on "Cosa Nostran" piirteitä. -Oikeusvaltiosta on tullut "Vaikeus valtio", jonka keksimällä keksii kansalaisilleen vaikeuksia.

MOT ohjelmat ovat käsitelleet muutamia tapauksia ja A-studio myöskin. -Elävätkö sosiaali- terveydenhuolto ja tuomioistuimet "Norsunluutorneissa", joissa on lasilattiat ja lasikatto?

Lainaan erään tuntemattoman ajattelijan mietteitä muutaman vuoden takaa.

"Lisäksi samanaikaisesti Suomeen pesiytyi Jenkkilän kristillien äärioikeiston ääripuritanismi seksuaalisuuden alueella. Sekä äärifemnistien miesviha alkoivat rantautumaan Suomeen ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä tuli muoti-ilmiö, jolla selitetään mitä vain elämänongelmaa.

1900- luvun lopun ja 2000-luvun alun seksuaaliset noitavainot tulevat olemaan oikeuslaitoksen ja käyttäytymistieteiden historiassa todellinen kummajainen."

Valta usein sokaisee ja sattaa muuttua mielivallaksi.".

***********************'

Anu Suomela!

Olit hastateltavana A-Sudion ohjelmassa 18.4.2007, jossa käsitelttin kahta insestistä epäillyn isän hastattelua. Toinen iseistä ei saanut tavata lapsiaan, mutta toinen isä sai.

Ohjelmasta jäi mieleeni Tays:in ylilääkäri Pälvi Kaukonen, joka ilmeisestikin hermostui toimittajan esittämiin kysymyksiin irroitti mikrofoonin kesken haastattelun ja poistui ohjelmasta.- Toimittaja oli hieman hämmentynyt tapahtumasta.

Oletko seurannut ja tiedätkö, kuinka tialanne on kehittynyt kuluneen vuoden aikana.

Löysin Googlen haulla - "pälvi kaukonen" - alleolevan Sosiaali- ja terveysvaliokunnan lausonnon lisäksi "Ero-isä Suomi 24h keskustelu", jossa oli muutama kannaotto kyseisestä ohjelmasta.

http://www.google.fi/search?hl=fi&q=%22p%C3%A4lvi+kaukonen%22+&btnG=Google-haku&meta=

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan lausunto 8/2006 vp
Oikeusasiamiehen erilliskertomus 2006: lapsi, perheväkivalta ja viranomaisten vastuu.

-"Yleistä: Eduskunnan oikeusasiamiehen erilliskertomuksessa tarkastellaan eri hallintoalojen viranomaisten toimintaa perheväkivallan lapsen turvallisuudelle aiheuttaman vakavan uhan torjumiseksi ja hoitamiseksi.

Lainaus sivulta 4. Lastensuojelutyön voimavarat: Lastensuojelun asiakkaiden määrä on viimeisten kymmenen vuoden aikana kasvanut huomattavasti. Avohuollon tukitoimien piirissä on nykyisin noin 80.000 lasta ja kodin ulkopuolele sijoitettuja lapsia on noin 15.000.
-Pätevien lastensuojelun sosiaalityöntekijöiden määrä vaihtelee kunnittain ja maakunnittain huomattavasti. Esimerkiksi Pirkanmaan lastensuojelun työntekijöistä 96% on päteviä, kun Keski-Pohjanmaalla vastaavien osuus on 33%.

Lastensuojeluilmoitus saaatetaan jättää tekemättä myös sen vuoksi, ettei ilmoituksen uskota johtavan tarpellisiin toimenpiteisiin resurssipulan takia. Esimerkiksi kiireellisiä sijoituspaikkoja perheväkivallan uhriksi joutuneille lapsille ei ole riittävästi.

Äitiys ja lastenneuvoloiden terveydenhoitajilla ja kouluterveydenhoitajilla on asiantuntijuutta ja osaamistaa ehkäistä lapsiin kohdistuvaa perheväkivaltaa tukemalla vanhemmuuteen kasvua ja åperheen omia voimavaroja arjessa.........."

Valiokunnassa ovat olleet kuultavina:
Näyttipä asiatuntijoiden joukossa olleen myö Pälvi Kaukonen, muiden "asiantuntijoiden lisäksi".

http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/stvl_8_2006_p.shtml

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

16.3.2008 12:57

Kirjoitin aikaisemmin, että TEO:n tilaston mukaan Tampere (mainitsemasi Päivi Kaukonen psykiatrina) on erikoinen tilastollinen poikkeus. En ole matemaatikko mutta koko maahan verrattuna seksuaalisen hyväksikäytön tutkimukset ovat siellä väestöpohjaan nähden 60-kertaisia verrattuna muuhun maahan (TEO uusii sivustojaan, joten näihin tilastoihin ei enää pääse käsiksi).

Eli Tampereella (ja sivutoimistossa Seinäjoen sairaalassa) ollaan erityisen valppaita tunnistamaan lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö. Näissä yksiköissä ei noudateta tieteellisen tutkimuksen periaatteita, vaan metodi on perintöä aikaisemmin kirjoittamastani 'lehmän poikkeavan käyttäytymisen' arvioinnista 1700-luvulta.

Kovin kiusallista on sanoa julkisesti, että mitä enemmän sosiaalityöntekijöitä sitä enemmän mielivaltaa. 'Hyvinvointivaltio' pyrkii omimaan perheen tehtävät, eikä kunnioita kansalaisten autonomiaa oman elämänsä ja lastensa asioiden hallitsemisessa.

Erityisen vaikeaan asemaan ovat joutuneet ero-isät, jotka joutuvat maksajiksi ilman mitään oikeuksia toimia lastensa isinä.

Ymmärrän hyvin, että tuomioistuimet inhoavat näitä tapauksia ja päätökset annetaan vähimmän vaivan periaatteella, sana sanaa vastaan on oikeudessa hankala juttu. Suosittelen toimimaan sovinnollisesti, sillä voittaa juttunsa, tai ainakin saa tasavertaiset oikeudet.

Lainsäädäntöä on syytä tarkentaa, mutta kuten arvostamani EIT:n tuomari Zupncic on sanonut 'Lailla ei voida säädellä ihmisten välisiä suhteita'

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

stigmatoija

16.3.2008 14:39

Anu mitä sinä nyt höpiset uskonnoista? Esitin yksinkertaisen kysymyksen. Ovatko homot kaikkien muiden ominaisuuksien paitsi seksuaalisen suuntautumisen suhteen keskimäärin samanlaisia heteroväestön kanssa?

Tällaisen kysymyksen esittäminen sai sinut taas aivan sivuraiteille jaarittelemaan jostain uskonnollisista hihhuleista. Onko sinulla valmiutta käydä keskustelua omaan alaasi liittyvästä kysymyksestä? Kyllä vai ei?

En ymmärrä mitä helvettiä se kenellekkään kuuluu mitä työtä joku keskusteluun osallistuva henkilö tekee? Kyseessä on taas samat pyrkimykset alentaa keskustelijaa jonkin täysin keskukusteluun liittymättömän kysymyksen kautta. Tuo on naistyypillistä vallan ja väkivallan käyttöä. Kun eväät ovat tuolla tasolla, niin en voi kuin valittaa. Strategianne lienee oikein valittu. Kun ei pärjää keskustelussa, niin vaihtoehdoiksi jäävät henkilökohtaisuudet, aiheen sivusta jaarittelu ja ymmärtämättömäksi heittäytyminen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Valtari

16.3.2008 14:59

Ari Savolainen, kun sinä kustannat kaiken elämisesi ja toimintasi yhteiskunnan tuilla. Tuohon nähden olisi kohtuullista että antaisit oman toimintansa ja elämisensä kokonaan itse kustantavan Heiskalan tehdä arvokasta ja selvästi jo maan asioihin vaikuttanutta työtään edes sinun osaltasi rauhassa. Hänellä on aivan tarpeeksi tekemistä taistellessaan lapsen oikeuksilla kauppaa käyvän valtaeliittimme kanssa.

Tässäkin keskustelussa Heiskala on tuonut esiin runsaasti sellaisia asioita joita järjestelmä yrittää piilottaa, kaikesta tuosta maksavat suurimman laskun lapset. Ari, tuo sinun jatkuva pahaisen rakkikoiran räksytyksesi on kyllä surkeaa katsottavaa nytkin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Valtari

16.3.2008 15:12

"Panssaroitu miestutkimus?

Miestutkimuksen Seuran kevätseminaarissa Tampereella 14.3.2008 saatiin
kuulla
Arto Jokisen analyysiä viimeaikaisesta keskustelusta feminismin ja
naistutkimuksen ympärillä. Jokinen nimesi itse löytämänsä ilmiön
Suomalaiseksi
takaiskuksi, käyttäen julkilausutusti Susan Faludin 1991 lanseeraamaa
käsitettä, amerikkalaisen yhteiskunnan Backlashia, takaiskua, jossa
yhdistyisivät tasa-arvon vastaisuus, uuskonservatiivinen pyrkimys
takaisin
perinteisiin perhearvoihin sekä uusliberaali talous- ja
yhteiskuntapolitiikka.
Jokinen nimesi luomansa suomalaisen ilmiön esimerkeiksi mm. kirjan
Mies vailla
tasa-arvoa toimittajineen, tutkijoina tai toimijoina erikseen mm. Pasi
Malmin,
Matti Mäkelän, Jussi K. Niemelän ja Osmo Tammisalon, Henry Laasasen
sekä vielä
erikseen allekirjoittaneen.

En ryhdy enkä voikaan ryhtyä arvioimaan muiden nimettyjen puolesta,
kuinka
heidän kirjoituksiinsa voidaan Jokisen esittämää soveltaa. Mutta
sen voin sanoa
kirjamme sisällön ja tekijöiden puolesta, samoin kuin omasta
puolestani, että
Jokisen hätäinen ja mielivaltainen analyysi osuu täysin ohi maalin.
Kirjamme
tarkoitus on ollut tuoda esille ja nostaa keskusteluun sellaisia
miesten
asemaan ja elämään liittyviä aiheita ja intressejä, joilla on
merkitystä joko
tasa-arvokeskustelun tai miesintressien esiintuomisen kannalta. Asiasta
riippuen esitetään tarpeen mukaan jonkin verran kritiikkiä
valtavirtafeminismiä
kohtaan, samoin radikaalifeminismiä. Ehkä se on Jokiselle
pyhäinhäväistys.
Kirjassa esiintyvä kritiikki on asiapohjaista. Omasta mielestäni
kritiikkiä ja
keskustelua feminismin opinkappaleista olisi syytä lisätä. Tämä
johtuu siitä
merkillisestä kaksijakoisuudesta, jossa naisten ongelmiin tarjotaan
melkein
poikkeuksetta yhteiskunnallisia syitä, kun taas miesten kohdalla
tarjoillaan
uusliberaalia yhteiskunta- ja ihmiskuvaa. Itsepähän ongelmansa
aiheuttavat,
todisteli feminismin matriarkka Kaari Utriokin naistenpäivänä.
Asenne on
laajalle levinnyt erityisesti akateemisten naisten ja naisjärjestöjen
parissa.
Nähdäkseni uusliberalismi -epäilyjä kannattaa Jokisen etsiä
lähempää,
feminismin ja profeminismin piiristä.

Jokinen väittää, että kirjamme(kin) olisi naisvastainen, että sen
fokus olisi
feminismin kritiikissä, naisten arvostelussa. Siinä hän on täysin
väärässä.
Kirjamme sisällys osoittaa aivan toista. Esipuheessa toteamme
erikseen, että
kirja ei ole naisia eikä tasa-arvoa vastaan, mutta kylläkin
tähänastisen
tasa-arvokeskustelun ja –politiikan yksipuolisuuksia vastaan,
moniäänisen
tasa-arvon puolesta. Ja siihen kuuluu ehdottomasti miesten, puolen
väestön
asemaan ja etuihin liittyvien teemojen esittely.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Valtari

16.3.2008 15:13

Niinpä kirjassamme Ilkka Taipale esittelee miesten jo perinteistä
syrjäytymistä,
Pasi Malmi ja Arno Kotro miehen syntyperästään johtuvaa asemaa
instituutioiden
edessä, siis oikeuslaitosta ja armeijaa. Matti Rimpelä kuvaa
terveyspolitiikan
suhtautumista miehen terveyteen, Timo Karjalainen miesten
sosiaaliturvasta
maksamien ja toisaalta saamien resurssien huikeaa epäsuhtaa, Ossi
Korkeamäki ja
Tomi Kyyrä sukupuolten (300 000 palkansaajan tilastoon perustuvia)
palkkaeroja
työpaikkatasolla, Miika Lehtonen, Heikki Sariola ja Ralf Sund miehen
vanhemmuuden ja isyyden asemaa, jopa hyökkäystä miehen biologista
isyyttä
vastaan, Timo Kitunen miehiä ja miesasiakkaita naisvaltaisessa
sosiaalityössä,
Esko Länsimies poikalasten oikeutta koskemattomuuteen
ympärileikkausten
kohdalla, Pellervo Petäys eturauhassyövän havaitsemiseen
suhtautumista, Hannu
Lauerma populaaria aivokurkiaisuskomusta, Arno Kotro poikien tilannetta
koulussa ja alenevaa opiskelijaosuutta, Jari Sinkkonen poikalasten
kasvatusta,
Teppo Vihola historiaa: kuinka äänioikeus saavutettiin kansanmiesten
ja
kansannaisten yhteisvoimin, Jari Heinonen työläismiesten kolmen
sukupolven
kertomusta, Risto Maula soturimiehen historiaa.

Mukana ovat edelleen myös Esa Sariola, Matti Mäkelä, Hannu Raittila,
Erkki
Lampen, Mika Pantzar, Jussi Vähämäki, Pekka Sauri ja Jouni Varanka.
Esimerkiksi
Sariola käsittelee sekä miesten että naisten toisistaan käyttämiä
nimityksiä
sanomalehtiaineiston nojalla. Mäkelä piirtää kuvan sodanjälkeisen
miessukupolven kautta kuvan miehen aseman muutoksesta suhteessa
naiseen.
Raittila ennustaa naisten nousevan valtaan ja vallan käyttävän
naisia. Lampen
pohtii, kuinka ”isosisko valvoo” feministisen yliminän muodossa.
Pantzar
tarkastelee miehen aseman muutoksen vihjeitä kuluttajaroolin kautta.
Vähämäki
tematisoi uuden työn ja työelämän sukupuolittumisen kysymystä.
Pekka Sauri
jaksaa suositella miehille ja naisille neuvottelua (hyvä kun joku
jaksaa
uskoa), Jouni Varanka esittelee kehittelyään miesten ja naisten
tasa-arvointressien sovittamisesta. Itse kirjoitan mediasta
tasa-arvoaiheiden
käsittelijänä sekä sukupuolitetun väkivallan tutkimuksesta ja
kampanjoinnista.

Pätevää, monipuolista ja suurelta osalta hyvinkin tunnettua ja
pitkän linjan
tutkija- ja kirjoittajajoukkoa kiinnostaa varmasti tietää kuuluvansa,
ehkä
”tiedostamattaan” (kuten Jokinen viisastelee), johonkin
tasa-arvovastaiseen
vastaiskuun.

Jokinen kävi puheenvuorossaan keskeisesti Pasi Malmin kimppuun. Malmin
syntilistaan kuuluu otsikoida kirjoituksensa ”Mikä feminismissä ja
naistutkimuksessa mättää”. Malmi erittelee mm. Jaana Kuusipalon
luokittelun
mukaan aihetta. Jokinen näki kirjoituksessa mörköjä aivan toisin
kuin paikalla
ollut Anders Ahlbäck.

Käy Jokinen allekirjoittaneenkin kimppuun. Olen eritellyt kirjassa
journalistina
– kuten omassa työssään teki kollega Susan Faludi –
käsitystäni median
valtavirtaisesta suhtautumisesta tasa-arvokeskustelun aiheisiin.
Esitän teesin
mediasta ”Ennakkoluulon asiamiehenä”, termi jonka lainaan Kauko
Pietilältä,
joka pyynnöstäni analysoi takavuosien lähisuhdeväkivaltauutisoinnin
piirteitä,
erityisesti vuonna 1998. Esitän myös kritiikin tähänastisesta
kaihtelemattoman
yksipuolisesta ja tarkoitushakuisesta po. väkivallan tutkimuksesta,
joka on
palvellut ennennäkemätöntä ja yksipuolista sukupuolittaista
leimaamista ja
kampanjointia. Juuri alkuvuodesta julkisuuteen tulleiden uusien
kotimaisten
tutkimustietojen valossa kritiikkini aiheellisuus vahvistuu. Miesten
väkivaltakokemusten todennäköisestä laajuudesta sekä
väkivaltatutkimuksen
monipuolistamisesta ovat kirjoittaneet myös Usko, toivo, hakkauksen
tutkijat
Markku Heiskanen (erityisesti) ja Minna Piispa. Suvi Ronkainen arvelee
miesten
po. kokemuksia jäävän piiloon. Tekisi mieli sanoa Tuntemattoman
Lahtisen
tavoin: ”Jo sen on feministinenkin tiedemies tunnustanut!”

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Valtari

16.3.2008 15:14

Jokinen väitti kirja-arviossaan teoksestamme (21.9.2007)
Aamulehdessä, että
allekirjoittanut esittäisi yksipuolisen väkivaltatutkimuksen, median
sekä
poliittisen valmistelun ja hallinnon toiminnan jonkinlaisena
salaliittona
mainitussa kysymyksessä. Salaliitto on Jokisen ikioma keksintö. En
ole
sellaista koskaan väittänyt. Mielestäni mainitun toimintaketjun
yhteispeli on
ollut aivan avointa, julkisesti – joskin totaalisen yksipuolisesti

perusteltua ja toimeenpantua. Juuri siksi siitä on puhuttava avoimesti
ja
isoilla kirjaimilla. Myös silloin, kun mukiloiduiksi ehostetut
naislaulajat
yllyttävät laulussaan veritekoihin. Esiintymistilanne (naisten
kohtaaman)
väkivallan vastaisessa gaalassa (keväällä 2007) vain korostaa
yllytyksen
luonnetta. Naisten heiluminen puukon kanssa ja muu naisten
väkivaltaisuuden
lisääntyminen on noussut erityisen paljon julkisuuteen viime vuoden
aikana.
Iltapäivälehdistä on saatu tietoa naisten väkivaltaisuudesta
puolisoitaan ja
lapsiaan vastaan. Paljon uutisointia on riittänyt nokialaishoitajan
insuliinisurmista sekä epäillystä lesbopariskunnan tekemästä
kehitysvammaisen
nuoren naisen surmasta.

Jokisen hutera ja eklektinen tilanneanalyysi näyttää minun
mielestäni kertovan
enemmänkin oikeaoppisten tahojen syvästä kriisistä kuin mistään
kuvitteellisesta, naisvastaisesta takaiskusta. Kun härkäpäisesti ja
yksipuolisesti, kylläkin ideologisesti ja asenteellisesti vahvasti
varustautuneena, on vuosia toisteltu opinkappaleita, on tietysti raskas
paikka
havaita, kuinka yhteiskunnassa keskustelu näissäkin asioissa
monipuolistuu.
Enää ei riitä teoreettisen rakennelman pyörittäminen ja jo
etukäteen
tiedettyjen tulosten tutkimus (tästähän Anders Ahlbäck on
käyttänyt
puheenvuoron). Tulee uusia tutkimuksia, uusia keskusteluja, uusia
näkökulmia ja
kysymyksenasetteluja. Hysteerinen nimeäminen ja leimaaminen,
stigmatisointi on
ehkä hätätilanteessa ymmärrettävää, mutta jo lyhyelläkin
tähtäimellä järjetön
ja tuhoisa yritys. Tuhoisa nimenomaan esittäjänsä uskottavuuden
kannalta. Ja
naurettava on hänen kuvitelmansa, että vapaassa yhteiskunnassa
tieteen ja
tutkimuksen seurantaa ja kritiikkiä voisi estää ja säädellä
ideologisten ja
hallinnollisten mahtikäskyjen avulla.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Valtari

16.3.2008 15:15

Jokinen on jo päässyt erikoiseen valoon suosittamalla alan
tutkijoille
esimerkiksi Henry Laasasen työstä vaikenemista. Jokinen puhuu
alentuvaan sävyyn
”opintonsa päättäneestä postimiehestä, joka ei ole tutkija”.
Jos hänen
kirjoituksistaan puhutaan, se vain lisää Laasasen uskottavuutta
tutkijana,
varoittaa Jokinen. Tämän viestin hän on jo aiemmin toimittanut
naistutkimusverkoston sähköpostilistan kautta tiettäväksi. Ehkä
patenttivirkailija Albert Einstein sai aikanaan kuulla jotakin
samanlaista.

Jokisen viehtymys leimaamiseen ja määräilyyn kävi seminaarin
osallistujille
harvinaisen selväksi. Minulle Jokisen inkvisiittorin elkeet eivät ole
uutta,
mutta olin tietysti yllättynyt ja pettynyt. Luulin että pomoelkeet
olisivat
jääneet viime vuosikymmenelle.

Jokinen oli mukana Tampereen Miespäivien järjestelytoimikunnassa
vuodesta 1997.
Hän esiintyi jatkuvasti besserwisserinä, määräilijänä ja
nimittelijänä.

Vuonna 1999 hän marssi toimikunnasta ulos ovet paukkuen. Jokinen
raivostui, kun
miespäivien ohjelmaan pyydettiin vankilapappi Matti J. Kuronen.
Jokinen oli
tietävinään miesparan pahimman lajin sovinistiksi. Kurosen syntinä
1999 oli,
että hän oli julkisuudessa kertonut havainnoistaan vankilatyössä.
Esille oli
tullut muun ohessa, että joidenkin miesvankien tekosissa oli ollut
mukana tai
niiden takana oli ollut myös naisia. Tämä oli Jokiselle riittävä
epäilyksen
aihe sovinismista.

Luomaansa sovinismi –käsitystä Jokinen sitten levitti ”tietyissä
piireissä”.
Jokinen perusti omat tutkijapäivät (pidettäväksi rinnakkain samaan
aikaan kuin
miespäivät), mutta osallistui vielä pari kertaa miespäivienkin
ohjelmaan.
Kukaan ei halunnut häntä eristää, vaan hänen oikkuiluaan
siedettiin. Yhteistyö
oli hyvin usein hankalaa hänen omaksumansa kaikkitietäjän roolin
johdosta.
Hänelle olivat myös ”tympeitä” ja ”vanhanaikaisia”
keskustelut ja pohdinnat
tavallisten miesten konkreettisesta asemasta ja eduista. Nyt Jokinen
väittää
kriittisen miestutkimuksen vasta olleenkin hyvinkin kiinnostunut noista
asioista. Uskokoon ken tahtoo. (Jokisen työstä miesmaailman
väkivaltakysymyksen
hahmottamisessa annan toki tunnustusta, vaikka vuosien ajan jouduin
hänenkin
kanssa väittelemään sukupuolitetun väkivallan tilasta, siinä ja
armeijakysymyksessä kantamme ovat kuitenkin olleet verraten lähellä)

Olen tuonut edelläolevat seikat esille sen johdosta, että Jokisen
esiintyminen
ja määräily on paitsi sietämätöntä, myös sangen kyseenalaista,
tutkimuksesta ja
tieteestä, myös tasa-arvoteemoista käytävän vapaan keskustelun
kannalta. Jos hän
luulee, että nimittelyn ja pelottelun ilmapiirissä asiat etenevät,
käy taatusti
tasan päinvastoin. Tuskin henkisen väkivallan ilmapiirissä oloaan
tuntevat
hyväksi myöskään ”samanmieliset”. Myös keskustelu ja
vuorovaikutus,
oletettavasti myös tutkimus kaikkoaa muille tasoille ja yhteyksiin. En
mitenkään voi kuvitella tämän olevan myöskään seuran
tarkoituksen mukaista.

Hannu T. Sepponen
Suomen miestutkimuksen seuran jäsen
toimittaja
Mies vailla tasa-arvoa -kirjan toimittaja
Tampereen miespäivien puheenjohtaja
(toimikunnassa 1997-2008) "

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Valtari

16.3.2008 15:28

Tämän haluan vielä ehdottomasti lisätä:

Jokainen Heiskalan ja Tarkkosen herjaamiseen täällä keskittyvä lukekoon vaikkapa vain HS-Sunnuntaidebatin kohta kolmen vuoden takaa, debatin jonka aloitti asinatuntija Espoon kaupungista johtavan psykologi Marita Saxen.
http://www.hs.fi/keskustelu/%22Perhev%E4kivallan+uhreja+suojeltava+erotilanteissa%22/thread.jspa?threadID=2782&tstart=60&sourceStart=0&start=60

Heiskalan asiantuntemusta vähättelevät eivät taida erottaa päätään p....stään.

Myöskään tuota Mies vailla tasa-arvoa -kirjaa ei olisi koskaan ilmestynyt tuossa muodossa ilman Heiskalan ja Tarkkosen äärettömän arvokasta työtä jota he ovat tehneet paljasteassaan ja tuodessaan näillä palstoilla vaikka väkisin esiin niitä räikeitä väärinkäytöksiä ja vinoutumia mitä yhteiskunnassamme tasa-arvoon ja yhdenvertaisuutene, ihmisoikeusksiin liittyen on. He ovat antaneet äänen yhteiskuntamme kipupisteille. Nuo kaksi kaverusta ovat todellisia ihmisoikeustaistelijoita, jotka eivät vaikene vallan edessä. Sen vuoksi heitä myös vihataan ja kadehditaan, vähätellään.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

16.3.2008 15:29

Hyvä Stigmatoija

Sanot: 'En ymmärrä mitä helvettiä se kenellekkään kuuluu mitä työtä joku keskusteluun osallistuva henkilö tekee? Kyseessä on taas samat pyrkimykset alentaa keskustelijaa jonkin täysin keskukusteluun liittymättömän kysymyksen kautta. Tuo on naistyypillistä vallan ja väkivallan käyttöä. Kun eväät ovat tuolla tasolla, niin en voi kuin valittaa. Strategianne lienee oikein valittu. Kun ei pärjää keskustelussa, niin vaihtoehdoiksi jäävät henkilökohtaisuudet, aiheen sivusta jaarittelu ja ymmärtämättömäksi heittäytyminen.'

En ole sanonut mitään väittämääsi. En kuulu mihinkään ryhmään, joten en voi vastata väitteisiin siitä, että olisin mukana jossain kanssaihmisiäni halventavassa toiminnassa. Mistä ihmeestä tällainen väite on syntynyt?

Olen kovin pahoillani siitä, että ihmiset osaavat kyllä kirjoittaa, mutta lukeminen ja luetun ymmärtäminen ovat hakusessa. Sitäkin kehittyneempää näyttää olevan kyky olla lukematta ja tulkita väärin sitä mitä muut kirjoittavat.

Olen kirjoittanut omalla nimelläni, joten minut voi tunnistaa naiseksi. Mahtaako tästä johtua, että olen kirjoittajien erityisenä vihan kohteena ja joutunut altavastaajaksi?

En ota kontolleni femakkojen vainoharhaisuutta enkä pro-feministimiesten nöyristelyä. En halua myöskään osallistua mies-fanaatikkojen keskusteluun. Olen vain itseni ja yritän parhaani mukaan edistää kansalaisten ihmisoikeuksia ja eritoten oikeuksia seksuaaliseen itsemääräämisoikeuteen.

Kovin vaikealta tämä näyttää, kun moralistit niin mielellään pitävät oikeutenaan kurkkia muiden vällyjen alle.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Valtari

16.3.2008 15:41

Tässä Antti Heiskalan eräässä tasa-arvoa ja suomalaista tasa-arvopolitiikkaa käsittelevässä julkisessa keskustelutilaisuudessa lausumassa kiteytyi jotain hyvin oleellista tähänkin keskusteluun liittyen:

"Mengelekin oli asiantuntija"
-- Antti Heiskala

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

16.3.2008 16:04

Kirjassa 'Mies vailla tasa-avoa' oli monia ansiokkaita artikkeleita. Erityisesti pidin Sariolan ja Länsimiehen kannanotoista.

Olenko lukenut kirjan niin huonosti, että en huolimattomuuttani löytänyt sieltä Tarkkosen ja Heiskalan kirjoituksia? Jos he siis olivat taustavaikuttajia niin jotain heidän ideoistaan luulisi kirjasta löytyvän omilla nimillä.

Valaiskaa minua tietämätöntä

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Valtari

16.3.2008 16:15

Kirjassa Mies vailla tasa-arvoa oli Heikki Sariolan kirjoitus otsikolla: Tavoitteena isättömyys - biologinen isyys hyökkäysten kohteena, ja Heiskala kommentoikin sitten tuota kirjoitusta seuraavaan tapaan:

"Hyvällä asiallahan mies on, mutta, vähän tulee jotain jo tuosta otsikosta mieleen.... ihan vain pikkuisen.

Mutta tokihan asia on, jälleen, aivan eri, kun asiantuntija kirjoittaa saman uudelleen omiin nimiinsä.
Kun on jo väylä murrettu aroille perässä tulijoille.

Itse muistan Heikki Sariolan tuoneen omalla agendallaan enemmänkin kyllä esiin vain poikalasten oikeutta esinahkaansa, ei niinkään isäänsä, joka on ilmeisesti kuitenkin hänellekin vain pikku juttu verrattuna oikeuteen esinahkaan."

http://miessakit.forum.emedia.fi/viewtopic.php?t=2044&start=0

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Sakit

16.3.2008 18:49

Tätä keskustelua on mahdotonta yrittääkään ymmärtää, miksikö. Eräs herra sekoittaa pakkaa usealla eri nimimerkillä, vastailee itselleen, kehuu ja ylistää itseään koska kukaan muu ei sitä tee.

Siellä missä tämä herra esiintyy, ei kukaan muu viihdy, paitsi eräs toinen herra: jmit

Herrat ovat huudelleet tuuleen jo vuosikausia, saamatta mitään aikaiseksi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

16.3.2008 19:22

Kiitos! Hyvä kun joku rohkenee sanoa mistä on kyse. Eli Heiskala ja Tarkkonen kirjoittelevat omalla nimellä ja sitten selittelevät ja silittelevät itseään nimimerkeillä omia kantojaan vahvistaen ja toisiaan puolustaen.

Kirkegaard käytti samaa menetelmää, eli kävi julkisuudessa keskustelua 16 persoonalla, oli fiksu. Ei paha ollenkaan, näinkin voi tehdä, mutta internetin aikaan luulisi, että Heiskalalle ja Tarkkaselle riittäisi saavutuksena se, että ovat kyenneet torppaaman kymmeniä keskusteluja. En ymmärrä että tavoitteena on muu kuin lopettaa keskustelu ja tukkia eri mieltä olevien suut.

Siinä ovat hyvin onnistuneet taktiikallaan = on vain yksi oikea mielipide, muut vaietkoon. Ehkä tässä pitää etsiä selitys ICD-10 tautiluokituksesta, jossa löytyy luokitus myös sille miten korkealla merenpinnasta väitetty teko tapahtui.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Antti Heiskala

16.3.2008 20:05

Suuri kiitos Valtarille antamastasi tunnustuksesta. Kyllä tosiaan huomaa missä täälläkin mennään, kun katsoo miten Henry Laasasenkin kirjoituksia yritetään järjestelmän tasolla nyt vaientaa ja häntä "opintonsa päättäneeksi postimieheksi" halventaa, kun ei haluta kuulla kuin vääristeltyä virakllista propagandaa.

Muuten kaikesta avoimesta keskustelusta kokonaan piilotteleva sukupuoliasiantuntija "panssarimies" Arto Jokinen ampuu kovilla Naistutkimuslistalla :

"niin toteanpa nyt tassa, etta eihan niita viesteja ole pakko lukea. Nehan voi tuhota. Esimerkiksi Laasanen ei ole tutkija mutta varteenotettavan tutkijan hanesta tekee hanesta ja hanen kirjasta puhuminen. Samoin Malmin argumenttien kommentoiti vain jatkaa keskustelua.

Hiljaisuutta tuolla aanta taalla.

Ja ms Hekanaho, missä hesarissa se Pornoakatemian arvostelu oli?

arto jokinen "

Anu Suomela, kirjoitit:

"Ei paha ollenkaan, näinkin voi tehdä, mutta internetin aikaan luulisi, että Heiskalalle ja Tarkkaselle riittäisi saavutuksena se, että ovat kyenneet torppaaman kymmeniä keskusteluja"

Kuulehan nyt taas asiantuntija Anu Suomela hyvä, jos sinä tuostakaan suurena asiantuntijana mitään tietäisit, niin tietäisit senkin että esimerkiksi Hesarin keskusteluista kaikkein suosituimpia keskusteluja, kautta koko palstan historian, ovat olleet nimenomaan ne keskustelut joihin olemme kirjoittaneet. Näin liki poikkeusetta.

Hesarin keskustelut ovatkin moderoiduituja asiallisia keskusteluja, joista esim. tästä keskustelusta harvinaisen selkeästi esiin pistävät täysin ala-arvoiset ad hominem -tyyliset toisen keskustelijan halventamiset yksinkertaisesti moderoidaan pois.

Etko sinä Anu sitten ole saanut puheevuorojasi Helsingin Sanomiin läpi ollenkaan, jos, ja kun, minä olen keskustelun sinun mielestäsi siellä "tukkinut"?

Vinkki: Löydätkin nuo keksustelut Hesarin arkistosta helposti niin, että etsit vain ne keskustelut joissa on ollut eniten kirjoituksia!

ah!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Haaste julkiseen väittelyyn

16.3.2008 20:10

HAASTE JULKISEEN VÄITTELYYN SUOMALAISESTA TASA-ARVOSTA:

Haastan tässä, ja näillä puheilla, julkiseen väittelyyn suomalaisesta tasa-arvosta kenet tahansa suomalaisen tasa-arvotutkimuksen asiantuntijan, tai muun "tasa-arvon asiantuntijan" - "tasa-arvovalmentajan" - siis aivan kenet tahansa joka uskoo olevansa suomalaisen tasa-arvon asiantuntija.

Kuka uskaltaa ottaa haasteen vastaan?

antti heiskala
www.lapsenoikeus.info

__________________________
"First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win."
-- Mahatma Gandhi

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

oma havainto

16.3.2008 20:29

Valtari,

Lainasit tuota aavistuksen sarkastista kommenttiani Heikki Sariolan kirjoituksesta otsikolla: "Tavoitteena isättömyys - biologinen isyys hyökkäysten kohteena."

Tässä kohdassa onkin hyvä muistuttaa, että eiköhän sekin kerro aika tavalla, että Heikki Sariola kyllä yksityisesti kehuu havaitsemaani lapsen oikeuksien sopimuksen suomennoksen yhteydessä tapahtunutta väärentämistä erinomaisen tärkeäksi havainnoksi, jota kannattaa pitää esillä, mutta kaveri ei vielä uskalla siitä itse julkisesti puhua. Saati sitten vaatia ihmisoikeussopimusta asianmukaiseksi.
( ilmeisesti kukaan muu ei viitsinyt edes tuollaista turhanaikaisia lapsenihmisoikeudet turvaavaa ihmisoikeussopimuksia lukea, tai miettiä mitä siellä sanotaan )

Ennustus: Sitten jos Heikki Sariola joskus viimein uskaltaa asian esiin julkisesti tuoda, kun tämänkin kirjoittamisen voimin pakotan asian esiin, niin eiköhän tuokin minun tekemä havainto ollut ihan Heikki Sariolan oma.

some respect please,

antti heiskala
www.lapsenoikeus.info

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

16.3.2008 20:55

Väite:

'Itse muistan Heikki Sariolan tuoneen omalla agendallaan enemmänkin kyllä esiin vain poikalasten oikeutta esinahkaansa, ei niinkään isäänsä, joka on ilmeisesti kuitenkin hänellekin vain pikku juttu verrattuna oikeuteen esinahkaan.'

Vastaus:

Lasten fyysinen pahoinpitely on vakava asia. Asioista pitää voida puhua myös yksittäisinä kuten ympärileikkauksista. On outoa vähätellä tällaisten ongelmien esiin tuomista. Mutta väite osoittaa, että on olemassa vain yksi asia, josta kirjoittajan mielestä saa ja pitää keskustella, muista asiaan liittyvistä aiheista ei pidä puhua.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Unforgiven23

16.3.2008 21:43

"Suuri kiitos Valtarille antamastasi tunnustuksesta. Kyllä tosiaan huomaa missä täälläkin mennään, kun katsoo miten Henry Laasasenkin kirjoituksia yritetään järjestelmän tasolla nyt vaientaa ja häntä "opintonsa päättäneeksi postimieheksi" halventaa, kun ei haluta kuulla kuin vääristeltyä virakllista propagandaa."

Antti, salli mun nauraa. Lapsikin osaa lukea nuo Valtarin postaukset sinun tekemiksesi. Itse et näe mitään erikoista tuollaisessa massaspämmäämisessä ja maanisessa copy-paste -touhussa. Siksipä et varmaan edes kykene ymmärtämään kuinka helppoa se on tunnistaa sinun tekemäksesi.

Anun kommenttien vuoksi olen vielä jaksanut keskustelua seurata. Sinulla Antti ja muuutamalla "muullakin" keskutelijalla on melko vahvasti nähtävissä piirre, joka kertoo jostakin vakavammasta. Hyväksyt vain omiin ajatuskulkuihisi sopivat elementit kunkin ihmisen ajattelusta tai kirjoituksista ja sen perusteella olet valmis lajittelemaan heidät mustavalkoisesti. Terve ja analyyttinen ote edellyttää aina kykyä kriittiseen ajatteluun. Mikä sen on sinulta tuhonnut?

Miten sinä olet aikoinaan oman huoltajuutesi hävinnyt? Mitkä syyt silloin painoivat vaakakupissa?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

esinahkahuolet vs.

16.3.2008 21:43

- isän kieltäminen lapselta kokonaan, nyt jo lähtökohtaisesti.

Anu Suomela hyvä, etko sinä taaskaan kykene näkemään kokonaisuutta ja sitä miten se pelaa. Ilmeisesti et nytkään huomaa sitä miten tuo lapselta maassamme, ihmisoikeussopimuksen väärennöksestä johtuen, puuttuva kunnollinen "legal protection, before as well as after birth" vaikuttaa myös noihin esinahkahuoliisi.

antti heiskala

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ENSIMMÄINEN SIIRTONI:

16.3.2008 21:53

"First they ignore you, then they laugh at you"

.

Tässä a s i a n t u n t i j a tehtäväänne jo edeltä käsin helpottamaan
.

ENSIMMÄINEN SIIRTONI:
.

Tasa-arvoinen yhteiskunta on sellainen jossa ihmisiä kohdellaan tasa-arvoisesti, heidän sukupuolestaan tai iästä riippumatta, siis sellainen jota meidän omakin lainsäädäntömme yksiselitteisesti edellyttäisi, mutta joka femifasistiemme kuristusotteessa tuntuu lipuvan koko ajan kauemmksi.

Tuollaisen tavoiteltavan ideaaliyhteiskunnan vastakohtaa tavoittelevat mm. epätasa-arvoisuuteen pyrkivät käytännössä jatkuvaan rikolliseen Syrjintään syyllistyvät ns. tasa-arvoelimemme.

.
________________________
"sitten lapsella vain on kaksi äitiä"
--Tarja Halonen

.

Lainaus:

TANE TIEDOTTAA:

"YTL Jaana Kuusipalo: MIKÄ ON SE TASA-ARVO, JOTA TASA-ARVOPOLITIIKKA TAVOITTELEE?
(Lyhennelmä alustuksesta)"
.....

"Yhtäläisiin mahdollisuuksiin perustuva lainsäädäntö kohtelee ihmisiä tasapuolisesti vain niiden ominaisuuksien suhteen, jotka liitetään mieheen ja pitää naisten ”erityistarpeita” poikkeuksena. Naisnäkökulma kritisoi tätä ja politisoi henkilökohtaista, kuten naisiin kohdistuva väkivalta perheessä. Se toi tasa-arvopolitiikkaan myös positiiviset erityistoimet. Tasa-arvoa ei taata vain neutraalin lainsäädännön avulla, vaan antamalla naisille tasoitusta sillä vallitseva sukupuolihierarkia suosii miehiä."

.

____________________
"sitten lapsella vain on kaksi äitiä"
--Tarja Halonen

.

"Tasa-arvopresidentti Tarja Halonen: isättömät lapset

Pitää muistaa miten korkealle tasolle asti tämä nykyinen rikollinen syrjintä ulottuu, ja mistä säteillen se tuhoaan yhteiskuntaamme tekee:

Tarja Halonen, Setan entinen puheenjohtaja, oli oikeusministerinä 90-luvun alussa. Siis silloin kun "hedelmöityshoitolain" kannalta ongelmallinen, sen laittomaksi tekevä, YK:n lapsen oikeuksien sopimus "suomennettiin", eli väärennettiin, ja siitä jätettiin kokonaan pois mm. lapsen:

- "oikeudellinen suoja/suojelu", niin ennen syntymää kuin sen jälkeekin -

"LEGAL PROTECTION, BEFORE AS WELL AS AFTER BIRTH"

Tämä nyt säädetty, lapsia kauppatavarana vailla omia ihmisoikeuksia kohteleva, hedelmöitys"hoito"laki oli silloin ollut jo kauan suunnittelupöydällä runkattavana. Kuten eräiden lasten isät nyt tekevät, klinikan suojissa, lapsistaan raukkamaisesti kokonaan "isättömiä" tehden.

Eikä tuon lapsen ihmisoikeudet turvaavan sopimuksen väärentäminen tietenkään ollut tahatonta, vaan hyvinkin tarkoin harkittua, kovaan tulevaan käyttöön tehty:

Pitäisikin olla joko täysin sokea, tai laittaa silmiensä eteen nuo idioottimaiset nyt mm. tasa-arvo ministerimme Stefan Wallinin kokonaan sokaisevat "sukupuolisilmälasit", ettei ymmärtäisi mitä Setan entisellä puheenjohtajalla, nykyisellä setavallan presidenttillä oli "oikeusministerinä" mielessään kun tuo sopimus "suomennettiin":

________________________
"sitten lapsella vain on kaksi äitiä"
--Tarja Halonen

.

Lainaus:

"YTM, Teija Hautanen
Jatko-opiskelija, tutkija
Naistutkimuksen laitos
Tampereen yliopisto

Teen väitöskirjatutkimusta otsikolla

ISYYS JA VÄKIVALTA HUOLTORIIDOISSA"

.

____________________
"sitten lapsella vain on kaksi äitiä"
--Tarja Halonen

.

Sitten puolestaan tilastoa lapseen kohdistuvasta väkivallasta:

Kuopio 08.11.2002 Kari Karkola,
lääninoikeuslääkäri, dos.

"LAPSEN KUOLEMAAN JOHTANUT VÄKIVALTA:

lapsi ------------------tekijä

lapsen ikä------ äiti------- isä--------muu

alle 1 v--------- 73 %------- 23 %-------4 %

1- 4 v ---------- 63 %------- 29 %-------8 %

5-14 v --------- 41 % ------- 53 % ------6 %"

.

____________________
"sitten lapsella vain on kaksi äitiä"
--Tarja Halonen

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ENSIMMÄINEN SIIRTONI:

16.3.2008 21:54

.

TANE toteaa
10.3.2008 10:21

"Asia

Oikeusministeriön kansallinen ohjelma väkivallan vähentämiseksi

Tasa-arvoasiain neuvottelukunnan lausunto

Hyväksytty tasa-arvoasiain neuvottelukunnan kokouksessa 2/2005 29.4.2005."

".... Lopputuloksena voi olla uhrin kuolema, tai tekijän kuolema, sillä tutkitusti miehensä taposta tai murhasta tuomitut naiset ovat pääosin pitkän parisuhdeväkivallan uhreja.

Seuraavaan on tehtävänannon mukaisesti listattu tasa-arvoasiain neuvottelukunnan priorisoimat teemat koskien kansallista ohjelmaa väkivallan vähentämiseksi.

1 Naisuhritutkimus

Hallituksen tasa-arvo-ohjelmaan sisältyy naisiin kohdistuvan väkivallan 1997 tehdyn uhritutkimuksen uusiminen vuonna 2005. Tasa-arvoasiain neuvottelukunta korostaa tämän uhritutkimuksen toteuttamisen tärkeyttä. Kansainväliseen naisuhritutkimukseen osallistumista pidetään myös tärkeänä, mutta kansallinen tutkimus tulee priorisoida.

2 Uhrin syyllistäminen

TANE toteaa, että uhrin syyllistäminen ei ole hyväksyttävää.... "

et sillee...Tane toteaa...
____________________
"sitten lapsella vain on kaksi äitiä"
--Tarja Halonen

.

Lisää realismia:

"Naisjärjestöjen keskusliiton ihmettelee RAY:n päätöstä kanavoida merkittäviä summia lähisuhdeväkivallan ehkäisyyn suunnatuista varoista valtakunnalliselle lastensuojelujärjestölle, Ensi- ja turvakotien liitolle."

DIRTY WORK:

Eri naisjärjestöjen ja eduskuntapuolueiden naisryhmien lapseen kohdistuvan väkivallan tutkimista
vastustavat "ihmettelyt" laajemmin dokumentoituna:
http://www.lapsenoikeus.info/ihmettelyt.html

.

____________________
"sitten lapsella vain on kaksi äitiä"
--Tarja Halonen

.

Ai niin, yx ihan pikku juttu:

Lapsen ihmisoikeudet

Suomen valtion käsitys / STAKES / "tutkimuskatsaus" hedelmöityshoitolakia varten/ kehittämispäällikkö Tytti Solantaus:

"riippumatta äidin seksuaalisesta orientaatoista, lasten ja äidin suhde oli lämpimämpi jos perheessä ei ollut isää"

.

____________________
"sitten lapsella vain on kaksi äitiä"
--Tarja Halonen

.

Tapaus ERIC COMET

Jos tutustut hiukankaan tarkemmin tapaus Eric Cometiin, niin sinulle ehkä aukeaa se miten käsittämättömän heikko aivan kaikkein kunnollisimmankaan isän asema todellisuudessa tässä maassa onkaan.

Lapsikaappaus ja lasten äidin alkoholimyrkytys

Eric Comethan hävisi lapsensa, ensin, pian tämän jälkeen alkoholimyrkytykseen kuolleelle vaimolleen, ja sen jälkeen, tämän alkoholimyrkytykseen kuolleen lasten äidin uudelle lesboystävättärelle.

Lasten äidin uusi lesboystävätär

Lasten alkoholimyrkytykseen kuolleen äidin lesboystävätär oli tullut lasten elämään hänen yhdessä lasten äidin kanssa suorittamansa lapsikaappauksen yhteydessä.

Tuossa lapsikaappauksessa lapset kaapattiin Sveitsistä Suomeen. Lapset käytännössä yksinkertaisesti varastettiin kotoaan Sveitsistä, Helsingin kaupungin sosiaalitoimiston vankkumattomatta tuella. Tässä toimenpiteessä käytettiin, jälleen, yllätys yllätys, isästä esitettyjä perättömiä väkivaltaväitteitä.

Suomen valtiolle kova tuomio EIT:ssä

Eric Cometin käytyä vuosikausia oikeutta Suomen valtiota vastaan, hän lopulta voittikin juttunsa Euroopan ihmisoikeustuomiosistuimessa ( EIT ), ja Suomen valtio tuomittiin poikkeuksellisen koviin sakkoihin ihmisoikeusrikoksesta.

Eric Comet menetti lapsensa lopullisesti

Eric Comet menetti kuitenkin lapsensa lopullisesti, myöskään lasten edesmenneen äidin äiti ei enää saanut tavata lapsenlapsiaan, hänen käännyttyä lasten äidin, tyttärensä, kuoleman jälkeen puolustamaan lasten isää huoltajaksi.

Sateenkaarionni voitti

Se ei liene tuossa tarinassa kenellekään enää minkäänlainen yllätys, että vakavasta ihmisoikeusrikoksesta Suomen valtiolle langetettuja rahoja sitten taas ulosmitattiin Eric Cometilta mm. tuon lapset häneltä varastaneen alkoholimyrkytykseen kuolleen lasten äidin lesboystävättären oikeudenkäyntikuluihin.

Valtiomme ylin johto

On täysin selvää, että tämä kaikki ei ole voinut tapahtua myöskään "ihmisoikeus- ja tasa-arvopresidenttimme" tietämättä. Pikemminkin oletan hänen vaikuttaneen asioiden kulkuun, harrastuksiensa mukaan.

Ihmisoikeuksien roistovaltio - Suomi

Kaiken kaikkiaan ei ole millään tavalla liioiteltua sanoa Suomen valtion olevan aivan täydellinen lasten ja heidän isiensä ihmisoikeuksien roistovaltio.

________________________
"sitten lapsella vain on kaksi äitiä"
-- Tarja Halonen

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ENSIMMÄINEN SIIRTONI:

16.3.2008 21:55

Tunnetko tapauksen Eric Comet? Jos et, niin tutustuisitko siihen nyt, se dokumentoitu hyvin YLE 1:n / MOT:n arkistosivuilla:

Sinun lapsesi eivät ole sinun -

http://194.252.88.3/motweb.nsf/sivut/ohjelma?opendocument&pageid=Content3ED56

Ei valitusoikeutta

http://lotta.yle.fi/motweb.nsf/sivut/ohjelma?opendocument&pageid=ContentAA574

.

____________________
"sitten lapsella vain on kaksi äitiä"
--Tarja Halonen

.

"Miehiin ja tasa-arvoon liittyvistä kysymyksistä vastaava" virkamies:

"erikoistutkija" JOUNI VARANKA

Valtiollisessa Tasa-arvoyksikössä "miehiin ja tasa-arvoon liittyvistä kysymyksistä" ( yksin ) "vastaava" profeministimies erikoistutkija Jouni Varanka.

Jouni Varanka on tasa-arvoviranomaistemme hellässä suojeluksessa toimivan ihmisten rikolliseen Syrjintään kiihoittavan profeministimiehet ryhmän kautta, tuonut osaltaan ansiokkaasti esiin seuraavaa valtion suojeluksessa olevaa hienostunutta tasa-arvo-oppia:

"Isien oikeuksien liike on taantumuksellinen, antifeministinen".

Eikö olekin aivan upeaa vastuun kantamista, miehiin ja tasa-arvoon liittyvistä kysymyksistä vastaamista, vastuullista viranomaistoimintaa meillä.

- No niinpä:
____________________
"sitten lapsella vain on kaksi äitiä"
--Tarja Halonen

.

- Älkää huoliko lapsukaiset, kaikki hienosti, luin juuri lapsiasiavaltuutetun sivuilta seuraavaa: "Presidentti Tarja Halonen kehottaa kuuntelemaan lapsia"

( kuinka paksuksi tämä vielä meneekään )

____________________
"sitten lapsella vain on kaksi äitiä"
--Tarja Halonen

.

"Joka"

Rikoslaki 11 luku
10.3.2008 15:51

9 §
Syrjintä

Joka..... virkatoiminnassa tai muussa julkisessa tehtävässä .....asettaa jonkun ilmeisen eriarvoiseen tai muita olennaisesti huonompaan asemaan
..... sukupuolen, iän, perhesuhteiden.....perusteella, on tuomittava,.....syrjinnästä sakkoon tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi.

__________________________
"sitten lapsella vain on kaksi äitiä"
-- Tarja Halonen

__________________________
"sitten lapsella vain ei ole kahta äitiä,
vaan sitten lapsella on hänen oma isänsä ja äitinsä"
-- Antti Heiskala

.

HAASTE:

Tasa-arvoisessa yhteiskunnassa ei myöskään vaieta kaikkein merkittävimpien tasa-arvoasioita käsittelevien henkilöiden puheenvuoroja, rajata heitä tarkoituksellisesti ulkopuolelle, vaieta, tärkeää avointa yhteiskunnallista keskustelua haittaamaan pyrkien.

Haaste:

Haastankin tässä julkiseen väittelyyn suomalaisesta tasa-arvosta, ja näillä puheilla, kenet tahansa suomalaisen tasa-arvotutkimuksen tai muun "tasa-arvon asiantuntijan" - "tasa-arvovalmentajan" - siis aivan kenet tahansa joka uskoo olevansa suomalaisen tasa-arvon asiantuntija.

Kuka uskaltaa ottaa haasteen vastaan?

antti heiskala
www.lapsenoikeus.info
http://www.lapsenoikeus.info/

__________________________
"First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win."
-- Mahatma Gandhi

( Se minkä Gandhi on tuosta unohtanut, on keskustelun häirintä! - Pikku vinkkinä vain näin etukäteen osallistujille :a)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Haasteestani:

16.3.2008 22:12

"First they ignore you, then they laugh at you"

Tämän haasteeni kärki osoittaa enimmäkseen avoimen ja vapaan tasa-arvokeskustelun suhteen oikeastaan kokonaan kuuromykkien virallisten "tasa-arvon asiantuntijoiden" joukkoa päin.

Ja jos rehellien olen, niin miksei se osoita myöskin mm. niitäkin tahoja kohti, jotka selvästikin ammentavat hyvin paljon suoraan minun teksteistäni ja tekemistäni havainnoista, sekä siitä tulivalmistelusta jota päivittäin suoritan heille avointa tietä avaten, mutta jotka unohtavatkin sitten aivan kokonaan antaa minkäänlaista krediittiä. ( kuten vaikkapa Heikki Sariolan "Tavoitteena isättömyys - biologinen isyys hyökkäysten kohteena" )

Laitoin tämän esittämäni avoimenjulkisen haasteen esiin jo myös Aamulehden palstalle http://www.aamulehti.fi/keskustelu/thread.jspa?messageID=399139#399139
ja Miessakkien palstalle http://miessakit.forum.emedia.fi/viewtopic.php?t=2594

Sopii niistä sitten mukavasti tarkastella josko asiantuntijoista alkaisi jollekin niistä piiloistaan esiin jo viimein ryömiä.

- ja koitan tipauttaa jossain vaiheessa johonkin aiheeseen liittyvään Hesarin keskusteluun.

____________________________
"Mengelekin oli asiantuntija"
-- Antti Heiskala

www.lapsenoikeus.info

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

16.3.2008 22:16

En lainkaan ymmärrä Heiskalan käsityksiä. Sariola on ottanut poikavauvojen pahoinpitelyyn selvän kannan julkisesti Haaste 2/2007 lehdessä. Analyysi on mielestäni erittäin tärkeä, ja sen pitäisi vaikuttaa oikeuslaitoksen toimintaan.

Mikä tuossa on vikana? Eivätkö ihmiset saa ottaa kantaa muihin kuin Heiskalan intressissä oleviin seikkoihin?

Kovin vaatimattomaksi jää yhteiskunnallinen keskustelu, jos sitä voidaan käydä yhden ihmisen ehdoilla ja vain häntä kiinnostavista asioista. Jos muuhun asiaan ottaa kantaa joutuu Heiskala / Tarkkonen 0-listalle.

Onneksi minäkin olen jo päässyt Heiskala / Tarkkonen keskustelujen tappolistalle, joten mitään uutta menetettävää ei enää ole.

Onnea matkaan pojat. Tappakaa kaikki yhteiskunnallinen keskustelu. Tyylinne on tähän tarkoitukseen erinomainen.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

16.3.2008 23:04

Vilkaisin Aamulehden keskustelua. Juupa juu. Heiskala on tukkinut senkin keskustelun samoilla postauksilla kuin tämänkin. Eli Heiskalan / Tarkkosen idea on lopettaa keskustelu, jossa jollakulla olisi muutakin sanottavaa, kuin se minkä Heiskala hyväksyy. Se käy näppärästi laittamalla sivustolle samat loputtomat postaukset kuin muillekin sivustoille.

Näin hukkuu sanoma, eikä kukaan jaksa enää lukea. Siis onko tavoitteena keskustelun lopettaminen. Vai mistä on kyse?

Mitä lujempaa huutaa sitä vähemmän tulee kuulluksi. On hyvä jos joku jaksaa järjestää joukkomielenosoituksia. Nämä keskustelun tukkivat yksilömielenosoitukset eivät kuitenkaan aja kenenkään etua, eivät ainakaan lasten.

Kyseessä on jonkinlainen henkilön yksilöterapia julkisuuden kautta. Ei näytä kovin hyvin toimivan, kannattaisi miettiä muita keinoja ongelman ratkaisemiseen.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

KUNNES TOISIN TODISTETAAN!

16.3.2008 23:12

On surullista ja valitettavaa, että keskustelu on ajautunut täysin pois alkuperäisestä tarkoituksesta.

Ongelmat eivät ratkea sillä, että heitetään lokaa ja syyllistetään. -Yhdenkään lapsen hyvinvointi ja isän asema ei parane näillä metodeilla -päinvastoin.

City lehden artikkeli "Kunnes toisin todistetaan", ja Ilta-Sanomien artikkeli "Terapeutti leimasi isän", sekä Ari yhteistyössä nostivat esiin vuosia kestäneen, vaietun ja monia isejä ja lapsia koskeeneen ongelman, sekä antoivat mahdollisuuden asialliseen keskusteluun.

Miksi tämä ainutkertainen ja ainutlaatuinen tilaisuus ja mahdollisuus asialliseen keskusteluun, sekä ongelmien kartoitukseen pitää pilata roskapostilla ja loanheitolla?

Kunnes toisin todistetaan
Syytöksiä kopiokoneesta

"Insestisyytöksiä esitetään paljon, vaan todisteita ei. Miksi insestisyytökset kolminkertaistuivat vuosikymmenessä? Onko kyseessä epidemia vai moraalinen paniikki? Vallankäyttöä vai vainoharhaisuutta? Ja miten taataan sekä lapsen että vanhemman oikeusturva?

Vuonna 1999 espoolainen Ari ja hänen vaimonsa erosivat. Lapset jäivät äidille. Isä sai olla lasten kanssa sovittujen tapaamisaikojen mukaisesti. Pian tämän jälkeen asioissa tapahtui yllättävä käänne. Ari tilittää:

"Mulle tuli sosiaaliviranomaiselta puhelu, että nyt mä vien sulta tapaamiset, mä vien lapset, sulle ei jää mitään."

Asia alkoi syytöksellä oman lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, insestistä. Äiti oli veistellyt syytteet turvakodin johtajan tuella. Tuomiota Arille ei tullut, mutta lapset pidettiin hänestä etäällä. Kolmeen kuukauteen lapset eivät saaneet tavata isäänsä ilman valvontaa ja myöhemmin vain kaksi tuntia joka toinen viikko.

Kun insestisyytteet eivät enää purreet, isä leimattiin väkivaltaiseksi. Myös Arin nuorimman lapsen äiti otti osaa huoltajuuskamppailuun ja syytti miestä väkisinmakaamisesta. Nainen sai tämän johdosta vuonna 2005 tuomion kunnianloukkauksesta.

Isä yritettiin sysätä syytteillä ulos lasten elämästä. Tämä myös tehosi hetken aikaa. Yli kahteen kuukauteen Ari ei saanut tavata lapsiaan ilman valvontaa ja sen jälkeen vain kaksi tuntia joka toinen viikko. Vuotta myöhemmin lastenpsykiatri antoi lausunnon, jonka mukaan isä olisi lapsille parempi huoltaja kuin näiden äiti. Nyt isä on lasten osa-aikainen huoltaja.

1990-luvun alkupuolella Suomen poliisille tehtiin vuosittain noin 300 tutkintapyyntöä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Vuonna 2006 luku oli yli kolminkertainen. Viime vuosina tapauksista noin neljännes on luettu syyksi. Kaikista poliisin tietoon tulevista lapsen hyväksikäytöistä viidenneksessä on kyse isän ja lapsen välisestä insestistä. Sosiaaliviranomaisten mukaan näin on jopa joka toisessa tapauksessa."

Mielestäni olsi korkea aika suunnata katseet ja energia ongelmien syntyjen kartoittamiseen ja niiden selivittämiseen. Lisäksi miettiä kuinka tälläistä voi tapahtua yhteiskunnassamme, ilman että yksikään lastensuojelusta vastuussa oleva taho ei puutu ongelmaan.

Onko meillä kasvamassa sukupolvi, joista pitäisi tulla vastuullisia isejä ja äitejä?

Onko yhteiskunnallamme varaa tälläiseen mielivaltaan pelleilyyn?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

"epärelevantti kysymys"

17.3.2008 00:46

Anu Suomela, kirjoitit:

"Sariola on ottanut poikavauvojen pahoinpitelyyn selvän kannan julkisesti Haaste 2/2007 lehdessä. Analyysi on mielestäni erittäin tärkeä, ja sen pitäisi vaikuttaa oikeuslaitoksen toimintaan."

- Olenko joskus sanonut jonkin poikkipuolisen sanan tuohon. Koska?

Omana kokemuksenani ja käsityksenäni, miehenä, totean vain että pidän "aika paljon" tärkeämpänä oikeutena oikeuttani isääni ( oikeus, joka siis jo lakkautettin tästä maasta, lapsen lähtökohtaisena oikeutena ) kuin oikeutta esinahkaani. Mitä mieltä sinä Anu olet, jos noita asioita verrataan keskenään?

Let's get even: Entä mitä tuumailisit jos lapselta kiellettäisiin jo lähtokohtainenkin oikeus äitiinkin, Anu Suomela hyvä? ( Vai onko tuo taas sellainen aivan "epärelevantti kysymys" )

Viralliset lastensuojelujärjestömme ja ns. "lapsiasiavaltuutettumme" Maria Kaisa Aula ovat käyttäytyneet kyllä tavattoman vätysmäisesti ja välinpitämättömästi lapsen kaikkein tärkeimpiä ihmisoikeuksia ajatellen. Siellä näperrellään vain jonkin tuollaisen asian kanssa, samaan aikaan kun lapsen omia vanhempia ollaan lapselta kieltässä jo lailla -lapsen ihmisoikeudet lakkautetaan jo laissa.

( tarkkaavaisempi lukuja huomaannee tämän edellä kirjoittamani yhteyden tähän nyt City-lehdessä julkaistuun artikkeliin? )

Suomela: "Jos muuhun asiaan ottaa kantaa joutuu Heiskala / Tarkkonen 0-listalle."

- Ihanko totta, Peikkoko tuollaista sinulle kertoi?

Suomela: "Onneksi minäkin olen jo päässyt Heiskala / Tarkkonen keskustelujen tappolistalle, joten mitään uutta menetettävää ei enää ole."

- Aika erikoinen sanavalinta sinulla tuossa.

Suomela: "Vilkaisin Aamulehden keskustelua. Juupa juu. Heiskala on tukkinut senkin keskustelun samoilla postauksilla kuin tämänkin. Eli Heiskalan / Tarkkosen idea on lopettaa keskustelu,"

- Minä kylläkin aloitin siellä juuri uuden keskustelun, joka näyttikin taas vilkkaalta.

Suomela: "Näin hukkuu sanoma, eikä kukaan jaksa enää lukea."

-Ihanko totta? Miksi sitten Hesarissakin, ne keskustelut ( nuo keskustelut ovat siis moderoituja ) joihin olen kirjoitellut, ovat olleet juuri niitä joissa on eniten kirjoittajia mukana, ja ovat olleet muutenkin suosituimpia. Kertoisitko mistä tällainen paradoksi mielestäsi voisi johtua?

Suomela: "Mitä lujempaa huutaa sitä vähemmän tulee kuulluksi. On hyvä jos joku jaksaa järjestää joukkomielenosoituksia. Nämä keskustelun tukkivat yksilömielenosoitukset eivät kuitenkaan aja kenenkään etua, eivät ainakaan lasten."

... joopa joo, ja se että mm. lastensuojelujärjestöt eivät uskalla hiiskahtaakaan, edes lapsen ihmisoikeudet määrittelevän ihmisoikeusopimuksen väärentämisestä, saati sitten sen vaatimuksista, niin sitten ilmeisesti ajetaan lasten asiaa, Anu Suomelan mielestä.

Suomela: "Kyseessä on jonkinlainen henkilön yksilöterapia julkisuuden kautta. Ei näytä kovin hyvin toimivan, kannattaisi miettiä muita keinoja ongelman ratkaisemiseen."

- Kyseessä on kylläkin vakavan luokan ihmisoikeusrikos,joka on säteillyt mm. juuri noina aiemmin tässä keskustelussa mainitseminani 600:na pysyvästi vuosittain vammautuvana lapsena, joiden auttamiseen ei ole juridisia keinoja, kun ihmisoikeussopimuksestakin piti oikein erikseen poistaa lapselle kuuluva "oikeudellinen suojelu", niinenen syntymää kuin sen jälkeenkin." Tämä siis myös isyyttä suoraan loukkaavan jo toteutetun isyyden alasajamisen lisäksi.

Muistutan myös siitä että huostaanotot ovat muuttuneet tässä maassa jo eräidenbisnekseksi, myös siellä isyyden alasajaminen on johtanut siihen , että lapsi saatetaan mieluummin huotaanottaa lapsiin väsyneeltä yksinhuoltajuudenitselleenvatinelta äidiltä kuin antaa lapsi isänhuoltajuuteen. - Tullaanpa takaisin suoraan tämän kesksutelun ytimeen - Tähän voivat olla syynä esimerkiksi vaikkapa juuri äidin aiemmin yksinhuoltajuuden turvaamiseksilasten isästä esittämät perättömät väkivalta- insesti ym. -väitteet,jotka seuraavat sitten sosiaalitätien mapeisssa silkkana totuutena. Lapsi menettää vanhempansa.

Maassa on tällähetkellä noin 18 000 huostaanotettua lasta , ja luku on ollut koko ajan huimaa vauhtia kasvamassa.

- esinahat!

Riippumatta siitä minkälaisia nettidiagnooseja Anu Suomela on nyt valmis täällä muistya kirjoittajista kirjoittelemaan, en tuki suutani.

Aikoinaan säädettiin muuten sellaisiakin lakeja, joissa juutalaisille säädettiin muita huonommat ihmisoikeudet, siis oikein lailla silloinkin. SAnu miten minusta nyt vaikuttaa siltä, että sinä olisit ilmeisesti silloinkin kehottanut puhumaan vain juutalaisten haitallisesta esinahan leikkaamistavasta. Ja olemaan muuten hiljaa.

antti heiskala

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

INHIMILLINEN TEKIJÄ!

17.3.2008 00:49

AVIOERO LAPSEN KOKEMANA.

Lapsi jää yleensä vähemmälle huomioille päätettäessä lapsen lähivanhemmasta, asuinpaikasta, lapsen koulusta, kaveri ja ystäväpiiristä ja monista muista lapselle tärkeistä asioista, jotka ovat merkittäviä tekijöitä lapsen perusturvallisuuden kannalta.

Uudessa lastensuojelulaissa korustuvat mimenomaan lapsen kuuleminen, lapsen mielipiteiden huomioonottaminen,joilla on merkittävä vaikutus, kuinka lapsi selviytyy vanhempien erosta ilman pahempia henkisiä vammoja ja traumoja.

UUSI LASTENSUOJELULAKI 1.1.2008.
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=uusi+lastensuojelulaki&btnG=Google-haku&meta=

AVIOERO LAPSEN KOKEMANA.
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=avioero+lapsen+kokemana&btnG=Hae&meta=

MITÄ LAPSI HALUAISI?

Lapsi 11v tyttö oli aistinnut, että iskän ja äiskän välit ovat viilenneet. Hän aisti ilmapiirissä tapahtuneen muutoksen ja alkoi pelkäämään, että iskä ja äiskä erovat. Hän mietti omaa kohtaloaan ja sitä kumpiko vanhemmista määrätään lähivanhemmaksi ja joutuko hän muuttamaan pois kodistaan.

Hänen pelkotilansa ilmenivät kirjoituksina, joita löytyi hänen pöytälaatikostaan, kuten esimerkiksi -Mikähän mua vaivaa olen taas oksentanut koko viikonlopun perjantaista sunnuntaihin. - Mä en kestä, jos meidän iskä ja äiskä eroaa.

Kun eropäätös ilmoitettiin lapselle hän sanoi -olen tiennyt tuon jo kauan aikaa.- Eli lapsi on erittäin herkkä aistimaan muutoksia.

Kun lapselta kysyttiin, mitä sinä haluat tulevalta elämältäsi,lapsi vastasi.

1.En halua muuttaa pois omasta kodistani. 2. Haluan asua sisarusteni kanssa. 3. En halua muuttaa toiselle paikkakunnalle. 4. En halua muuttaa toiseen kouluun. 5.En halua menettää hyviä ystäviäni ja kavereitani. 6. Haluan asua kotipaikkakunnallani. 7. Haluan säilyttää läheiset suhteeni isovanhempiini ja sukulaisiini. 8. Jos minut pakoitetaan muuttamaan jonnekin, niin karkaan sieltä. 9. Muutan mieluimmin, vaikka yksin lastenkotiin. 10.Jos minut yritetään viedä väkisin jonnekin, niin naulaan itseni jaloista lattiaan kiinni, ettei minua voida viedä pois kodistani.

Tästä voi tehdä johtopäätelmän ,että lapselle tärkeämpiä arvoja ovat, kotipaikkakunta, tuttu koulu, tutut opettajat, tuttu kaveri- ja ystäväpiiri, sukulaiset, tuttavat, jne.

Se kumpiko vanhemmista, mikäli molemmat ovat ns. kelvollisia lähivenhemmaksi edelläolevan perusteella ei ole ilmeisesti ole lapselle suurtakaan merkitystä.

On kokonaan toinen kysymys tehdäänkä lapsesta "pelinappula ja lyömäse" ja lasta uhkaillan, tai pelotellaan, tai valehdellaan ja väitetään toista osapuolta väkivaltaiseksi, mahdollisesti lapsen hyväksikäyttäjäksi, väkivaltaiseksi, huonoksi vanhemmaksi, alkoholistiksi, tms.

Lapsen äidille tuli hätä, että lapsi ei haluakaan muuttaa hänen kanssaan toiselle paikkakunnalle.

Lapsen äiti otti käyttöön insestivalttikortin - Todeten lapsen isälle. -Tulen syyttämään sinua sosiaaliviranomaisille alkoholistiksi, vainoharhaiseksi, lapsen huonosta kohtelusta, alkoholismista ja tyttäresi seksualisesta hyväksikäytöstä.

Kun lapsen isä sai tämän syytösryöpyn päälleen hän tarttui puhelimeen ja ilmoitti, kutsuvansa poliisin selvittämään välittömästi asiaa ja, että lapsi viedään heti lääkärin tutkimuksiin. Lapsen isä ilmoitti lisäksi, että perättömästä syytöksestä voi seurata kahden vuoden vankeustuomio.

Lapsen äiti säikähti ja ilmoitti että hän ei tule nostamaan mitää syytettä.- Ei tässä poliisia tevitse kutsua, eikä lasta saa viedä lääkäriin tutkittavaksi.

Äiti oli saanut nämä hyvät neuvot eräältä naispuoliselta valttikortteja käyttäneeltä työkaveriltaan.

Mikäli järjestelmä uskoo näihin keksittyihin valttikortteihin, niin jossain mättää ja pahasti. -Taitaa yhdellä sun toisella siskolla viirata pahasti päässä.- Suhteellisuuden taju, rehellisyys ja oikeudenmukaisuus eivät kuulu heidän arvomaailmaansa.

Lapselle on tärkeintä, nuo edelläkuvatut arvot. -Toisarvoinen kysymys on sitten se kumpiko vanhemmista on lähivanhempi, kunhan lapsen omat toivomukset ja perusturvallisuuden tunne täyttyvät.

Tervejärkiset aikuiset ottavat huomioon lapsen toivomukset, eivätkä ala keksimään mitä ihmeellisempiä valheita ja syytöksiä toista vanhempaa kohtaan asettuessaan itse pelokkaan lapsen asemaan ja pelätessään menettevänsä lapsensa erossa toiselle osapuolelle.

Ehkä erohalukkuutta, voisi hillitä mikäli lähivanenhemmuus ei olisi automaatti, niin kuin se tänä päivänä on. -Ehkä hyvä periaate olisi. -Se vanhempi, joka on kyllästynyt perheen tylsään arkeen, tai löytänyt itselleen uuden kumppanin poistuisi häiritsemästä muiden perheenjäsenten elämää ja antaisi muiden jäädä nauttimaan siitä tylsästä perhearjesta.

Näin menetellen myös mahdollisesti uuden kumppanin löytänyt ospauoli voisi nauttia täysin rinnoin uudesta onnestaan ja kaikki osapuolet olisisivat tyytväisiä ratkaisuun.

Onko yhteiskunnallamme varaa mielivaltaisuuteen?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

18 000 - olkaa hiljaa!

17.3.2008 01:10

Suomela: "Mitä lujempaa huutaa sitä vähemmän tulee kuulluksi. On hyvä jos joku jaksaa järjestää joukkomielenosoituksia. Nämä keskustelun tukkivat yksilömielenosoitukset eivät kuitenkaan aja kenenkään etua, eivät ainakaan lasten."

... joopa joo, ja sillä että mm. lastensuojelujärjestöt eivät uskalla hiiskahtaakaan, edes lapsen ihmisoikeudet määrittelevän ihmisoikeusopimuksen väärentämisestä, saati sen asettamista vaatimuksista, sillä sitten ilmeisesti ajetaan oikein lasten asiaa, Anu Suomelan mielestä.

Suomela: "Kyseessä on jonkinlainen henkilön yksilöterapia julkisuuden kautta. Ei näytä kovin hyvin toimivan, kannattaisi miettiä muita keinoja ongelman ratkaisemiseen."

- Kyseessä on kylläkin vakavan luokan ihmisoikeusrikos, joka on säteillyt mm. juuri noina aiemmin tässä keskustelussa esiin tuominani 600:na pysyvästi vuosittain vammautuvana lapsena, joiden auttamiseen ei ole juridisia keinoja, kun ihmisoikeussopimuksestakin piti oikein erikseen poistaa lapselle sen mukaan kuuluva "oikeudellinen suojelu/suoja, niin ennen syntymää kuin sen jälkeenkin".
Tämä siis myös isyyttä ja sen merkitystä suoraan loukkaavan, nyt jo toteutetun, isyyden alasajamisen lisäksi.

Niin tärkeitä olivat tasa-arvon vaatimukset...

HUOSTAANOTOISTA:

Muistutan myös siitä, että huostaanotot ovat muuttuneet tässä maassa jo osin bisnekseksi. Ja - yllätys yllätys - myös siellä - isyyden alasajaminen - on johtanut siihen, että lapsi saatetaan mieluummin huotaanottaa lapsiin väsyneeltä, mutta aiemmin itselleen yksinhuoltajuuden vaatineelta äidiltä kuin antaa lapsi isän huoltajuuteen -ja tässä tullaan taas suoraan takaisin tämän keskustelun aloittaneen City-lehden artikkelin ytimeen: tällaiseen toimintaan kun voivat olla syynä esimerkiksi vaikkapa juuri äidin aiemmin yksinhuoltajuuden itselleen varmistamiseksi lasten isästä esittämät perättömät väkivalta- insesti- ym. väitteet, jotka seuraavat sitten sosiaalitätien mapeisssa silkkana totuutena hamaan maailman tappiin asti. Lapsi menettää vanhempansa.

Maassa on tällä hetkellä noin 18 000 huostaanotettua lasta, ja luku on ollut koko ajan huimaa vauhtia kasvamassa.

Riippumatta siitä minkälaisia nettidiagnooseja Anu Suomela on nyt valmis täällä muista vaikeita yhteiskunnallisia ongelmia esiintuovista kirjoittajista kirjoittelemaan, en aio tukkia suutani.

Anu, vielä: jos sinusta hiljaa olemalla hyvä tulee, niin miksi ihmeessä olet sitten kirjoittanut tähänkin keskusteluun vaikka kuinka monta kirjoitusta?

Aikoinaan säädettiin muuten sellaisiakin lakeja, joissa juutalaisille säädettiin muita huonommat ihmisoikeudet - siis oikein lailla - silloinkin. Anu, miten minusta nyt vaikuttaa siltä, että sinä olisit ilmeisesti silloinkin kehottanut puhumaan vain juutalaisten haitallisesta esinahan leikkaamistavasta.

Ja olemaan muuten hiljaa.
_______________________
"Mengelekin oli asiantuntija"
-- Antti heiskala

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

outo napinpainallus

17.3.2008 01:20

Niin,laitoin tuossa tuon aiemman tekstini loppuosan vielä uudelleen oikoluettuna, se kun lipesi tuo edellinen kirjoitus jotenkin aivan vahingossa eteenpäin, ennen minkäälaista oikolukua. Mitä lie nappia painoin.
Zorry.
:a]

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

17.3.2008 08:28

Antti,

mitä jos esittäsit haasteesi siellä miessakit ry:n foorummilla, tai EOK/HS:n foorumilla jossa olet niin haluttu keskustelukaveri.

Antti, Anu ja Jyrki, teitä ei kiinnosta uhrin asema. Se mikä teitä vetää puoleensa tällä alalla, on se miten saatte lypsettyä näitä ihmisiä joita sosiaali- ja muut viranomaiset kyykyttää.

Antti hamuaa kiihkomielisesti julkisuutta ja naamaansa esille valtamediassa, ei muuta, samoin Jyrki. Suomela on joukon fiksuin ja osaa hyödyntää kyykytettyjä eroperheen lapsia ja vanhempia tehokkaammin, hän karsii asiakkaikseen varmat nakit kuormasta, esim. Belgialais- isä ”pierre”, jota monet muuta tahot jo onkin imeneet kuiviin päästäkseen parrasvaloihin.

Anu, sinä olet saamieni tietojeni mukaan laatinut ja jopa jo jättänytkin Belgialais- isän asiassa kantelun EIT:n. Pidätkö asiassa matalaa profiilia kunnes tuomio Suomelle on julistettu, syöt sitten kermat päältä.

Esitin Suomelalle Aiemmin kysymyksen:

”eräs pedofiili jonka asioita olet ajanut sai viiden vuoden tuomion: Törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö ym. Julkinen esiintymisesi on mielestäni vahvassa ristiriidassa tekemistesi kanssa, kertoisitko tarkemmin.”

Uhkailit minua aikoinaan oikeustoimilla tässä asiassa, esitit että toimintani vaarantaa työnsaantiasi. Miten voit esittää tällaista, vaikka sinulla oli tuolloin se sama vakituinen työpaikka mikä sinulla on edelleenkin.

Erään toisen asian yhteydessä Suomela on kuvaillut minut pikku HITLERIKSI, olen imareltu.

Ari www.vanhemmat.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

17.3.2008 08:38

Espoon turvakoti ry (Sirkka-Liisa Aaltio) valehtelee lääninhallitukselle

Sirkka-Liisa Aaltio on paatunut valehtelija, todistan väitteeni asiakirjoilla joita ovat kirjoittaneet niin poliisi, kuin itse sosiaaliviranomaiset.

Esitän myös nauhoitettuja puhelin keskusteluja Espoon turvakoti ry:n työntekijöiden kanssa käydyistä keskusteluista, nauhoitteet ja asiakirjat joita esitän todistavat Sirkka-Liisa Aaltion ihmisoikeusrikolliseksi jolta Espoon Kaupunki ostaa likaisia palveluja lapsenedun- ja oikeuden nimissä.

Asiakirjat ja muut todisteet: http://www.espoonturmakoti.com/sirkka.htm

Ari www.vanhemmat.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

silence is golden

17.3.2008 10:39

"Miestutkija" Arto Jokinen kirjoittaa vapaasta keskustelusta naistutkimuslistalla:

"niin toteanpa nyt tassa, etta eihan niita viesteja ole pakko lukea. Nehan voi tuhota. Esimerkiksi Laasanen ei ole tutkija mutta varteenotettavan tutkijan hanesta tekee hanesta ja hanen kirjasta puhuminen. Samoin Malmin argumenttien kommentoiti vain jatkaa keskustelua.

Hiljaisuutta tuolla aanta taalla.

Ja ms Hekanaho, missä hesarissa se Pornoakatemian arvostelu oli?

arto jokinen "

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

17.3.2008 10:53

Kimmo Sasi (kok) kertoo meille Eduskunnassa!

"Meillä Suomessa tällä hetkellä isiä ei kohdella yhdenvertaisesti. Ja se näkyy varsin pitkälti huoltajuus kysymyksissä, joissa meillä on lausuntoja annettaessa sosiaaliviranomaisten toimesta tiettyä asenne vammaa. Aina lähdetään siitä, että lapset myönnetään äidille ja vain poikkeustapauksissa lapset annetaan isille. Kuitenkin täytyy muistaa se, että jos me ajattelemme pientä lasta ja hän tietää, että hänellä on sekä biologinen isä sekä biologinen äiti, ja jos ajatellaan lapsen kehitystä, niin on erittäin tärkeätä, että hän voi pitää kontaktia kumpaankin vanhempaansa kaikissa tilanteissa avioliiton ollessa onnellinen tai myöskin sitten erotilanteissa. Ja tässä suhteessa täytyy myöskin sanoa, että tuomioistuimissa käytäntö välttämättä ei ole riittävän hyvä siinä suhteessa, että annettaisiin kummallekin puolisolle, kummallekin vanhemmalle, riittävän hyvät tapaamisoikeudet. Tässä suhteessa on varsin paljon parantamisen varaa.

Mitä tulee näihin ehdotuksiin, niin ne olivat varsin perusteltuja. Kuitenkin haluaisin sanoa sen, että jos ajatellaan sitä, kuka tekee päätöksen lapsen huoltajuudesta, niin sovittelu elin olisi uuden tyyppinen ratkaisujärjestelmä. Ja kun meillä on kuitenkin selkeät pelisäännöt millä tavalla tuomioistuimissa toimitaan, niin minä taas luottaisin tuomioistuinten toimintaan. Kuitenkin täytyy miettiä sitä, että pitäisikö tuomioistuimissa, kun tuomioistuinten koot kasvavat, olla erityinen perheosasto? Esimerkiksi Yhdysvalloissa on perheoikeus, jossa on erityisen suuri asiantuntemus. Näitten asioitten käsittelemiseen, joka myöskin johtaa siihen, että viranomaisten lausunnot ovat selvästi korkeatasoisempia kuin yleisempien tuomioistuinten lausuntoja annettaessa. Joten tässä suhteessa varmasti tuomioistuinlaitosten sisällä on kehitettävää, että voitaisiin luoda järjestelmä, jossa asiantuntemus tuomioistuimissa näihin asioihin on mahdollisimman hyvä. Ja ei pelkästään toimita sitten yhden tai kahden viranomaislausunnon perusteella, ja sillä perusteella anneta ratkaisu.

Mitä jatkoon tulee, niin olen tästä teidän kirjelmästä yhteydessä eduskunnan oikeusasiamieheen että oikeus kansleriin ja myös oikeusministeriöön keskustelemaan heidän kanssaan, että mitä näissä asioissa voitaisiin tehdä. Ja tulen myöskin keskustelemaan tästä asiasta perustuslakivaliokunnassa. Että kun me annamme lausuntoja tämän tyyppisissä kysymyksissä, että pyrkisimme riittävästi pitämään huolta siitä, että kummankin vanhemman asemaa otetaan riittävästi huomioon kun lapsen etua kaiken kaikkiaan arvioidaan. Tähän täytyy myöskin sano se, että Suomella on omia kansainvälisiä sitoumuksia, ihmisoikeussopimuksia, mutta sitten myös muitakin sopimuksia, joissa korostetaan perheen asemaa, ja kummankin vanhemman asemaa: Ja nämä sopimukset ovat meillä ehkä jäänet liian vähälle huomiolle, kun päätöksiä on tehty. Ja näitten kansainvälisten sopimusten asemaa on varmasti syytä jatkossa pyrkiä korostamaan. Mutta kiitoksia kovasti tästä käynnistä. Ja tämä on erittäin arvokas asiakirja. Ja uskon että sillä tulee olemaan myöskin vaikutusta päätöksen tekoon. Kiitos."

Tapasimme Sasin 12.10.2006

Kuva: http://www.vanhemmat.com/sasikertoo2.jpg

Kuuntele puhe: http://www.vanhemmat.com/linsa2.htm

Ari www.vanhemmat.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

profeministimiehet

17.3.2008 10:55

profeministimiehet - fasistit:

"Isien oikeuksien liike on taantumuksellinen,
antifeministinen".

__________________________
"sitten lapsella vain on kaksi äitiä"
-- Tarja Halonen

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

17.3.2008 11:26

Varjoja paratiisissa!

Eräs Helsinkiläinen useita vuosia ammattiaan harjoittanut asianajaja onnitteli aikoinaan erästä perustettua, ja nyttemmin kaatunutta isä yhdistystä:

”Hyvä jätkät, naisen paikka on hellan ja nyrkin välissä…”

Eräs toinen Helsinkiläinen asianajaja joka on valmistellut väitöskirjaa lapsen vieraannuttamisesta toisesta vanhemmasta jo noin 15v, on rahastanut Suomalaisia säätiöitä tällä hankkeella kymmenien tuhansien eurojen edestä, esim. JENNY JA ANTTI WIHURIN RAHASTOA sekä PÄIVIKKI JA SAKARI SOHLBERGIN SÄÄTIÖTÄ

Väitöskirja on edelleenkin kesken, uskon vahvasti että koko hanke on kuopattu kaikessa hiljaisuudessa!

Antti, sinä ja Jyrki olitte perustamassa yhdistystä tämän naisen kanssa. Kehuitte minullekin aikoinaan kirjeessänne:

”Ei hätää, apua on tulossa….”

Lisää: http://vanhemmat.com/phpbb/viewtopic.php?t=2277

Ari www.vanhemmat.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

17.3.2008 11:53

Löysin täältä Savolaisen kirjoittamia henkilöäni koskevia merkillisiä väittämiä. Olen kuulemma hyödyntänyt kyykytettyjä eroperheiden lapsia ja vanhempia. Missä näin on tapahtunut?

Olen kuorimassa kermat belgialais-isää koskevan EIT:n kantelulola. En tiedä sellaistakaan tehneeni.

Lisäksi olen ajanut jonkun tuomion saaneen pedofiilin asiaa. En ole asianajaja, enkä ole siis ajanut tällaistakaan asiaa.

En ymmärrä mistä on syntynyt käsitys että olisin etsimässä töitä ja Savolainen voisi torpata työnsaannin. Olet ollut saman työnantajan palveluksessa 13 vuotta, eikä Savolaisella ole ollut mitään vaikutusta tähän asiaan.

Kaiken huipuksi olisin haukkunut Savolaista Pikku-Hitleriksi. En siis ole tuollaistakaan tehnyt, joten jossain nyt mättää ja pahasti. En ymmärrä että henkilöni on jollekulle niin kiinnostava, että ilmeisesti näkee toistuvasti unta minusta.

Ei kannata hei, olen vanha ja tavattoman ikävä ihminen.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

17.3.2008 12:15

Anu Suomela

"Kaiken huipuksi olisin haukkunut Savolaista Pikku-Hitleriksi. En siis ole tuollaistakaan tehnyt"

Eräälle yhteiselle ystävällemme osoittamassasi sähköpostikirjeessä esität näin, ikävä juttu sinulle, mutta en mene asiassa tämän pidemmälle.

Anu kuulostaako tutulta:

Rangaistusseuraamus

5 vuotta vankeutta

Rikoslain 3 luvun 11 §:n nojalla tehtävä vähennys 7 kuukautta 7 päivää.

Asiakirjat on julistettu salaisiksi 40 vuodeksi, niiden viimeinen salassapitopäivä on 28.6.2040.

Viestit joita olen sinulta saanut yksityiseen postiini, käsittelee tätä aihetta, ne on tallessa!

Ari www.vanhemmat.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

17.3.2008 12:18

Varjoja paratiisissa II

Helsingin hovioikeuspiirin laatuhanke 2007

Johdanto:

Helsingin hovioikeuspiirin laatuhankkeen lapsioikeudellisen työryhmän toimeksianto koski lapsen huoltoa, tapaamisoikeutta ja elatusta. Työryhmä katsoi, että lapsioikeudellisten asioiden käsittelyä varten tarvitaan kattava käsikirja, minkä vuoksi työryhmä on käsitellyt lapsioikeudellisia kysymyksiä mahdollisimman monesta eri näkökulmasta. Työryhmässä ovat työskennelleet Helsingin käräjäoikeudesta Anna-Kaisa Aaltonen (pj.), Tuula Myllykangas ja Elina Haapasalo, Espoon käräjäoikeudesta Marjo Naapi ja Riitta Miettinen, Vantaan käräjäoikeudesta Airi Hukkanen ja Helena Salo-Pankakoski, Tuusulan käräjäoikeudesta Pirjo Kyllönen, Porvoon käräjäoikeudesta Maija-Liisa Karlsson, Helsingin hovioikeudesta Tuula Nousiainen ja Petra Spring-Reiman sekä asianajaja Kristiina Rintala-Jaalivaara ja julkinen oikeusavustaja Jaakko Pankakoski. Kokouksia on ollut 18. Työryhmä on saanut raportista palautetta OTT Maija Auviselta, professori Urpo Kankaalta, dosentti Kirsti Kurki-Suoniolta ja lainsäädäntöneuvos Markku Heliniltä.

Linkki: http://www.oikeus.fi/uploads/dltpjzokb1.pdf

Salanauhoitus paljasti "Airi Hukkanen" naistuomarin ilkeäksi kyykyttäjäksi!

Airi Hukkanen: http://vanhemmat.com/phpbb/viewtopic.php?t=1346

Espoon käräjäoikeuden tuomari Marjo Naapi vei minulta laittomasti huoltajuuteni nuorimpaan lapseeni, tälläiset ihmisoikeusrikolliset vaikuttaa Helsingin hovioikeuspiirin laatuhankkeessa 2007.

Ari www.vanhemmat.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

17.3.2008 13:04

Varjoja Paratiisissa III

RIKOKSENUUSIJAVALTIO SUOMI

Tuomari Airi Hukkanen on poliisin suojeluksessa

Mikäli lääninhallituksella- ja valtioneuvostolla olisi tahtoa saattaa tämänkaltainen rikollisuus kuriin, he pyytäisivät poliisia selvittämään asian. Mutta kuten asiakirjasta käy ilmi, rikolliset "eroperheen lapsi- isä suhteen kyykyttäjät" viranomaiset eivät joudu vastuuseen tekemisistään.

HELSINGIN SANOMAT 8.11.2006

Oikeuslaitostemme arvovalta-ja uskottavuus, tässä se on!

HS (kuva): http://www.vanhemmat.com/jmedia/t.v.jpg

Lisää: http://vanhemmat.com/phpbb/viewtopic.php?t=1932

Ari www.vanhemmat.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

17.3.2008 20:09

Espoon perhe- ja sosiaalipalveluiden johtaja Marja-Leena Remes lupasi 21 Lokakuuta 2005 julkisuudessa: "Huoltajuuskiistansa hävinneiden isien kohtalot tutkitaan Espoossa"

Espoo aikoo haastatella huoltajuuskiistansa hävinneitä miehiä. "Selvitämme, kuinka miesnäkökulma toteutuu palveluissamme. Haastattelemme miehiä, jotka ovat mielestään kokeneet puolueellisuutta" kertoo Remes

Remes (kuva): http://www.vanhemmat.com/a1.8.jpg

Lisää tämän valehtelijan katteettomia sepustuksia: http://vanhemmat.com/phpbb/viewtopic.php?t=2003

Ari www.vanhemmat.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

17.3.2008 20:50

13.3.2008 Espoo

Leppävaaran perhekeskuspäällikkö Tapio Nieminen pahoittelee aiheuttamaansa sekaannusta, mutta vasta reilun vuoden kuluttua itse tapahtumasta.

Tapio Nieminen: ”Harmi, että ko. asia ei ole tullut aikaisemmin oikaistuksi”

Asiakirja: http://www.vanhemmat.com/jmedia/pahoittelen.gif

Leppävaaran perhekeskuksen päällikkö pahoittelee, tekee näin vasta sitten kun Etelä-Suomen lääninhallitus ravistelee niskasta.

Lisää: http://vanhemmat.com/phpbb/viewtopic.php?t=2641

Ari www.vanhemmat.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

lainsäädäntötyön tueksi

17.3.2008 21:32

"tutkimusta lainsäädäntötyön tueksi":

"missään ei sanota että lapsella olisi oikeus biologiseen isäänsä"

"SEMINAARIKUTSU

SUKUPUOLI JA VÄKIVALTA

Pohjoismainen tutkimusohjelma 2000—2004
Helsingin tiedotusseminaari

Yliopiston päärakennuksen pieni juhlasali 27.10.2005

Pohjoismaisen ministerineuvoston rahoittama viisivuotinen tutkimusohjelma Sukupuoli ja väkivalta (Kön och Våld, Gender and violence) on päättynyt.

Ohjelman aikana on kehitetty pohjoismaista yhteistyötä sukupuolittuneen väkivallan tutkimuksessa ja sen puitteissa on toteutettu kansallista ja kansainvälistä tutkimusta lähinnä neljän pääteeman alueelta:

- Valta, väkivalta, seksuaalisuus ja uhriutuminen sukupuolierityisenä prosessina

- Vanhemmuus, sukupuoli ja väkivalta: vanhemmuus sukupuoliperustaisena yhteiskunnan instituutiona

- Maskuliinisuus ja väkivalta toisiaan konstituoivina ja seksuaalisuuden kulttuuriset määritelmät, jotka tekevät miesten seksuaalisuudesta hallitsevan ja naisten seksuaalisuudesta alisteisen

- ”Kulttuurin” ja ”kulttuurien” merkitys sukupuolen ja väkivallan yhdistämisessä

Tutkimusohjelmakomitean aloitteesta Helsingin yliopiston Kristiina-instituutti järjestää ohjelmasta ja sen tuloksista tiedotusseminaarin

27.10.05. Puhujina on pohjoismaisten verkostojen suomalaisia vetäjiä ja jäseniä.

ALUSTAVA OHJELMA
27.10.2005 klo 13—17

Ohjelmakomitean Suomen edustaja prof. Aili Nenola (Kristiina-instituutti,Humanistinen tiedekunta, HY) avaa seminaarin ja esittelee Sukupuoli ja väkivalta – tutkimusohjelman teemoja ja tuloksia

Kasvatustiet. tri, lehtori Vappu Sunnari (Oulun yliopisto):
Sukupuolittunut väkivalta kouluissa ja opettajankoulutuksessa Barentsin alueella

Vappu Sunnarin koordinoima kansainvälinen verkosto on tutkinut väkivaltaa kouluissa ja opettajankoulutuksessa Barentsin alueella erityisesti vallan, feminiinisyyden ja maskuliinisuuden representaatioiden sekä seksuaalisuuden näkökulmista.

Valt. tri, vanh. tutkija Aino Saarinen (Aleksanteri-instituutti, HY): Barentsin alueen naisten kriisikeskusten tutkimusverkosto

Aino Saarisen koordinoiman verkoston tutkimushankkeiden tavoitteena on ollut lähestyä sukupuolen ja väkivallan ongelmakohtia, prostituutiota ja ihmiskauppaa sekä reproduktioon liittyviä valintoja erityisesti naisten toimijuuden näkökulmasta ja avartaa niistä käytyä kansainvälistä keskustelua. Puheenvuorossaan Saarinen käsittelee näitä teemoja myös
maahanmuuttajanäkökulmasta.

YTM Teija Hautanen ( Naistutkimuksen laitos, Tampereen yliopisto ):

Isyys ja väkivalta huoltoriidoissa

Teija Hautanen esittelee puheenvuorossaan työn alla olevaa väitöskirjaansa, joka käsittelee isyyttä ja väkivaltaa huoltoriidoissa. Väkivaltaan syyllistyneen miehen isyyteen ei ole kiinnitetty juurikaan huomiota suomalaisessa tutkimuksessa. Hautasen tutkimus kohdentuu avio- ja avoeroihin. Hän kysyy mm. miten perhepiirissä väkivaltaisesti käyttäytyneen miehen isyyden oletetaan jatkuvan avio- tai avoeron jälkeen? Millaisia ratkaisuja tehdään lasten huollosta, asumisesta ja tapaamisoikeudesta?

Millaisia perusteluja käytetään näitä huolto-, asumis- ja tapaamisoikeusratkaisuja tehtäessä? Työn alustavat tulokset kertovat, että Suomen tuomioistuimissa ei ole yhtenäisiä käytäntöjä väkivallan merkityksen arvioimiseksi silloin, kun päätetään lapsen huollosta, asumisesta ja tapaamisoikeudesta. Näin on myös sosiaalitoimien kohdalla: väkivallan arviointi ja sille annettu painoarvo vaihtelevat sosiaalitoimien tuomioistuimille antamissa lausunnoissa.

Prof. Suvi Ronkainen ( Menetelmätieteiden laitos, Lapin yliopisto):

Väkivalta, yhteiskunnalliset käytännöt ja sosiaalinen muutos

Ronkaisen koordinoima tutkimusverkosto on tutkinut seksualisoitunutta väkivaltaa pohjoismaisessa kontekstissa. Tutkimuksen lähtökohtana on ollut väkivallan sukupuolittunut luonne sekä erilaiset sukupuoleen liittyvät vallan ulottuvuudet. Tutkimuskohteina ovat olleet mm. väkivaltatyöhön
liittyvät yhteiskunnalliset käytännöt, väkivalta läheisissä ihmissuhteissa, lapset ja perheet, uhriutumisprosessi, miesten väkivaltaisuus ja sukupuolirakenteiden sosiaalinen muutos, prostituutio ja pornografia sekä väkivaltaan liittyvät oikeudelliset rakenteet ja prosessit.

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Kahvitarjoilun järjestämiseksi pyydämme lähettämään ennakkoilmoittautumiset 30.9. mennessä osoitteeseen kati.nieminen@helsinki.fi.

Osoitetietonsa antaneille ilmoittautuneille lähetämme ennakkomateriaalina tutkimusohjelman eri pohjoismaisia kieliä
käyttävän loppuraportin, jossa esitellään ohjelman verkostoja ja
tutkimushankkeita. Seminaarissa on saatavana ohjelmasta, tematiikasta ja tuloksista kertova laajahko yhteenveto suomen kielellä ja muuta materiaalia.

Kutsua saa mielellään välittää eteenpäin.

Tervetuloa!"

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

17.3.2008 21:55

Sunnuntain Hesarin yleisönosastossa oli paraatipaikalla tutkijatohtori Annamari Vänskän kirjoitus 'Miesasiamiesten kritiikillä on väärä kohde'. Juttu on kirjoitettu vääntämällä puppugeneraattorista kaikki termihirviöt: '... myös miehet mieltävät itsensä sukupuolittuneiksi olioiksi ja voivat avoimesti tunnustaa, että sukupuoli on heille ongelma'.

Mahtaako Vänskä tarkoittaa, että miehet haluaisivat ehkä vaihtaa sukupuolta, koska miehen sukupuolessa oleminen on ongelma? Vai onko kyse siitä, että kun menee sossulaan miehenä, eikä siis ole (vielä?) vaihtanut sukupuolta, niin kokee itsensä väärin kohdelluksi?

Tää on ihmeellinen maailma. Minä en millään jaksaisi ruveta vaihtamaan sukupuolta, olen ihan tyytyväinen omaani, vaikka se näyttää olevan keskustelussa jonkinlainen stigma. Olen tullut hyvin toimeen tuon 'toista sukupuolta' olevan miehen kanssa, vaikka hän onkin rakastunut 30 minuutin ohjelmalla toimivaan tiskikoneeseen.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Lopeta Antti spämmi!

17.3.2008 22:17

mitä vitun järkeä sun on postata tänne samaa melkein kolme vuotta vanhaa luennon mainosta reposteltavaksi, jonka juuri äsken postasit aamulehden palstalle?
http://www.aamulehti.fi/keskustelu/thread.jspa?threadID=28898&tstart=0

lisäksi se ei liity mitenkään tämän keskustelun aiheeseen. nyt sitten luonnollisesti alat postaamaan tännekin itse vastauksia ja kommentteja tuohon spämmiisi kuten teet aamulehden palstallakin.

sä oot jannu ihan sekaisin. savolainen on sun rinnalla kristallin kirkas ajattelija ja suuri vaikuttaja. vaikka ari ei malttanutkaan postauslakkoaan noudattaa lupaamansa 7 päivän sijasta kuin 5 päivää.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

17.3.2008 22:21

Anu Suomela

"Lisäksi olen ajanut jonkun tuomion saaneen pedofiilin asiaa. En ole asianajaja, enkä ole siis ajanut tällaistakaan asiaa."

Väität siis että valehtelen,ok. Tässä tulee: Olet toiminut törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä tuomitun miehen "Asiantuntevana todistajana"

Diaarinumero R2003/21*

Asia: Todistajan palkkio

Laskutit 38 tunnilta a 67 euroa eli 2 546 euroa. Rahoja et valtiolta saanut, valitit asiasta koerkeimpaan oikeuteen joka myöskin hylkäsi vaateesi perustaen Hovioikeuden päätökseen asiassa.

Pedofiili jota puolustit "Asiantuntevana todistajana" sai lopulta usean vuoden vankilatuomion lapsen törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Juttu julistettiin salaiseksi 40 vuodeksi.

Virkistyikö muisti?

Suomela: "Kaiken huipuksi olisin haukkunut Savolaista Pikku-Hitleriksi"

Eräälle foorumimme jäsenelle, virkistyikö muisti?

Suomela, mikäli annat luvan niin julkaisen mielelläni pari sinulta saamaani kirjettä, sekä muutaman asiakirjan jotka olen postilaatikostani löytänyt.

Suomela: "Ei kannata hei, olen vanha ja tavattoman ikävä ihminen"

Kun sanat ei enää riitä, eikä tehtyjä tekoja saa tekemättömäksi, pelko valtaa mielen....

Ari www.vanhemmat.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi