Kunnes toisin todistetaan

Syytöksiä kopiokoneesta

Insestisyytöksiä esitetään paljon, vaan todisteita ei. Miksi insestisyytökset kolminkertaistuivat vuosikymmenessä? Onko kyseessä epidemia vai moraalinen paniikki? Vallankäyttöä vai vainoharhaisuutta? Ja miten taataan sekä lapsen että vanhemman oikeusturva?

Vuonna 1999 espoolainen Ari ja hänen vaimonsa erosivat. Lapset jäivät äidille. Isä sai olla lasten kanssa sovittujen tapaamisaikojen mukaisesti. Pian tämän jälkeen asioissa tapahtui yllättävä käänne. Ari tilittää:

“Mulle tuli sosiaaliviranomaiselta puhelu, että nyt mä vien sulta tapaamiset, mä vien lapset, sulle ei jää mitään.”

Asia alkoi syytöksellä oman lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, insestistä. Äiti oli veistellyt syytteet turvakodin johtajan tuella. Tuomiota Arille ei tullut, mutta lapset pidettiin hänestä etäällä. Kolmeen kuukauteen lapset eivät saaneet tavata isäänsä ilman valvontaa ja myöhemmin vain kaksi tuntia joka toinen viikko.

Kun insestisyytteet eivät enää purreet, isä leimattiin väkivaltaiseksi. Myös Arin nuorimman lapsen äiti otti osaa huoltajuuskamppailuun ja syytti miestä väkisinmakaamisesta. Nainen sai tämän johdosta vuonna 2005 tuomion kunnianloukkauksesta.

Isä yritettiin sysätä syytteillä ulos lasten elämästä. Tämä myös tehosi hetken aikaa. Yli kahteen kuukauteen Ari ei saanut tavata lapsiaan ilman valvontaa ja sen jälkeen vain kaksi tuntia joka toinen viikko. Vuotta myöhemmin lastenpsykiatri antoi lausunnon, jonka mukaan isä olisi lapsille parempi huoltaja kuin näiden äiti. Nyt isä on lasten osa-aikainen huoltaja.

1990-luvun alkupuolella Suomen poliisille tehtiin vuosittain noin 300 tutkintapyyntöä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Vuonna 2006 luku oli yli kolminkertainen. Viime vuosina tapauksista noin neljännes on luettu syyksi. Kaikista poliisin tietoon tulevista lapsen hyväksikäytöistä viidenneksessä on kyse isän ja lapsen välisestä insestistä. Sosiaaliviranomaisten mukaan näin on jopa joka toisessa tapauksessa.

Tapausten klassikko: Niko

Arin kokemukset eivät ole millään tapaa poikkeuksellisia. Etenkin avioerotilanteissa on huolestuttavan yleistä lyödä insestikortti pöytään. Isän oikeudet ovat yleensä siinä vaiheessa vähäiset, eikä lapsiakaan kuunnella. Sosiaalitoimi reagoi syytökseen välittömästi ja isä eristetään perheestä.

Aina ei paina edes äidin sana, vaan ainoastaan sosiaalityöntekijän ja lastenpsykiatrin. Näissä tilanteissa lapsi otetaan huostaan ja eristetään molemmista vanhemmista. Tämä saattaa olla äkillinen ja yllättävä toimenpide.

Tapaus Niko on klassikkoesimerkki. Vuonna 1990 Niko leikki päiväkodissa sopimattomia pyllyleikkejä muiden lasten kanssa. Sillä seurauksella, että hänet otettiin huostaan, eikä hän saanut kolmeen vuoteen olla vanhempiensa kanssa ilman ulkopuolista valvontaa. Kolmen ja puolen vuoden lastenkotitaipaleen jälkeen lääninoikeus palautti pojan kotiin.

“Miks just mä oon se poika?” Nikon sanotaan tiukanneen äidiltään myöhemmin.

Syyttäjät ajavat insestisyytteitä läpi henkilökohtaisella palolla, joten puolustuksella on aina tiukka tehtävä edessään. Jos syytetty haluaa pitää huolta oikeusturvastaan, tulee hänen hankkia kunnon lakimies.

Vuonna 2003 erästä pariskuntaa syytettiin tyttärensä hyväksikäytöstä. Tutkinnan aikana se osa todistusaineistosta, joka ei puoltanut syytteitä, hävisi jonnekin. Sperma-analyysiin lähetetyistä vaatteista ei kuulunut mitään. Takavarikoituja valokuva-albumeita, kotivideoita ja tietokonetta ei mainittu raportissa. Vanhemmilla oli onneksi varaa hankkia hyvä lakimies, joka osoitti syytteen farssiksi. Tytär palautettiin vanhemmilleen. Syytteistä vapautettu isä hämmästelee:

“Ei tavallisen duunarin palkalla voi selvitä tuollaisesta prosessista. Kyllä siihen talous kaatuu. Kunnalla on isommat resurssit.”

Tässä tapauksessa oli muutenkin onni matkassa. Nimittäin jos syyte ei mene läpi, tämä ei vielä tarkoita, että lapsi palautettaisiin kotiin. Esimerkiksi eräs pikkutyttö joutui vastoin tahtoaan kiertämään kahdeksan vuotta sijaiskodista toiseen, vaikka rikostuomioistuimet eivät koko tuona aikana löytäneet näyttöä insestistä.

Huostaanotosta voi valittaa hallinto-oikeuteen, mutta prosessi vie vuosia, eikä oikeudessa mielellään puututa lastensuojelun toimintaan. Kyseessä on niin arka aihe, että vastuu halutaan lykätä sosiaalityöntekijöille, vaikkei heillä ole oikeudellista eikä tieteellistä pätevyyttä arvioida tilannetta tasapuolisesti.

Tapaus Leena Muranen

Mielenterveyshoitajana toiminut Leena Muranen on esimerkillinen insestisyytösten tehtailija. Hänet on 2000-luvulla tuomittu kahdeksan kertaa oikeudessa, viimeksi 21.12.2007, kun Toijalan käräjäoikeus langetti hänelle kunnianloukkauksesta yhdeksän kuukauden ehdottoman vankeusrangaistuksen.

Murasen tapana on ollut tukea äitejä viimeiseen saakka. Hän on vääristellyt lasten sanomisia ja kirjoittanut lausuntoja ihmisistä, joita ei ole koskaan edes tavannut. Yleisradion tuottaman MOT-ohjelman haastattelussa vuonna 2002 Muraselta tiedusteltiin, miksei hän kuuntele syyttämiään ihmisiä.

“Mä katson, että ensinnäkin aikapula tulee vastaan ja siks toisekseen yleensä seksuaalirikoksen tekijät ovat niin taitavia sanaseppiä... Että miksi mä heittäisin helmiä sioille, sanotaanko näin.”

Kaiken kukkuraksi Muranen on väittänyt, ettei yksikään hänelle esitetty insestiepäily ole koskaan ollut perätön. Tämä on yleinen periaate niiden ihmisten parissa, jotka laittavat paljon rikostutkintoja alulle.

Syytetylle ei anneta tilaisuutta puolustautua edes, jos oikeus kumoaa syytteet. Oikeuden päätös ei vaikuta yleensä mitenkään lapsen huostaanottoon tai tapaamisoikeuksien rajoittamiseen, ennen kuin hallinto-oikeus toisin määrää, jos määrää. Eivätkä syyttelijät koskaan edes tällaisen määräyksen jälkeen pyydä anteeksi.

Nisäkäs ei himoitse jälkeläistään

Sexpon tutkimuspäällikkö Anu Suomela on käynyt läpi pöytäkirjat ja todistusaineistot lukuisista oikeudenkäynneistä, joissa on selvitelty väitteitä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Hän on analysoinut tutkimusmenetelmien tieteellisyyttä ja myös oikeuskäsittelyjen tasapuolisuutta. Huonolta näyttää.

Vai miltä kuulostaa lastenpsykiatri, joka ensin keksi omasta päästään, että lapsi on tunnustanut hyväksikäytön ja sitten kieltäytyi kuuntelemasta lapsen vastalauseita. Kun lapsi tämän vuoksi suuttui, psykiatri katsoi vihastumisen syyksi sen, että hyväksikäyttö on niin vaikea aihe käsitellä.

Niko-tapauksessa lapsen piirrokset pyssyistä ja tikareista todistivat hyväksikäyttöä tapahtuneen. Toisessa tapauksessa lastenkotiin joutunut pikkupoika kosketteli ikävissään pippeliään ja isää alettiin heti epäillä insestistä. Mitä moninaisimmat seikat voidaan lukea oireiksi. Näin siitä huolimatta, että tutkimusten mukaan lapsen kokemaa hyväksikäyttöä ei voida päätellä oireista.

Suomalaisten psykologien ja psykiatrien käyttämät haastattelumenetelmät antavat vääristynyttä tietoa. Virallisia ohjeita noudatetaan vain harvoin. Kysymyksiä jankutetaan ja lasta johdatellaan antamaan myöntäviä vastauksia. Tietoa hyväksikäytöstä saatetaan kerätä esimerkiksi esittämällä nukkeleikin yhteydessä suggestiivisia kysymyksiä, kuten “mihin isi kosketti”.

Pätevät todisteet insestin tapahtumisesta ovat äärimmäisen harvinaisia. Tämä johtuu siitä, ettei insestiä paljoakaan harjoiteta.

“Jos kyseessä on pieni lapsi ja epäiltynä lapsen vanhempi, niin mitä todennäköisimmin rikosta ei ole tapahtunut”, Suomela tiivistää.

Muiden nisäkkäiden tavoin tavallista ihmistä inhottaa seksi omien jälkeläisten kanssa – tai pienten lasten kanssa ylipäätään. Tästä trendistä poikkeaminen on äärimmäisen harvinaista. Miten on mahdollista, että syytteitä sitten esitetään niin paljon?

“Kai syy on jatkuva julkisuus. Seksuaalinen hyväksikäyttö on ollut yhdysvaltalaisissa filmeissä kestoselitys ihmisten ongelmille”, Suomela pohtii.

Kuka lasta suojelee?

Ruotsalainen oikeuspsykologi Lena Hellblom Sjögren on tehnyt Niko-tapauksesta perusteellisen analyysin. Hänen mukaansa viranomaisten toimet vaaransivat lapsen terveen kehityksen. Tutkimusten perusteella vaikuttaa, että näin on tapahtunut monissa vastaavissa tapauksissa.

Perusteettomien insestisyytösten ruokkima noitavaino satuttaa kaikkein eniten lapsia. Siis juuri heitä, joita lastensuojelun, sosiaalitoimen ja lastenpsykiatrian olisi tarkoitus suojella.

Myöskään silloin, kun hyväksikäyttöä on oikeasti tapahtunut, ei aikuisten hysteerinen käyttäytyminen tee lapselle hyvää. Asiantuntijavoimin lapselle opetetaan uhrin rooli. Joidenkin tutkimusten mukaan tämä voi olla jopa vahingollisempaa lapsen henkiselle hyvinvoinnille kuin seksuaalinen hyväksikäyttö.

“Ei me käydä huutelemaan minkään onnettomuuden uhreille sillä tapaa”, Suomela opastaa.

“Ei selitetä, että voi kun sä oot nyt koko elämäsi ajaksi vammautunut ja tästä tulee sulle tosi vaikeeta. Vaan me ollaan apuna ja tukena ja rohkaistaan lasta.”

HUSissa on reagoitu huolestuttavaan kehitykseen ja perustettu erityinen lasten oikeuspsykiatrinen osaamiskeskus. Keskus helpottaa poliisin ja oikeuslaitoksen kuormaa, kun sairaalan puolelta ei tehdä niin paljon turhia tutkintapyyntöjä. Tämä myös parantaa kansalaisten oikeusturvaa. Muualla vastaavaa asiantuntemusta ei ole yhtä paljon. Etenkin Pirkanmaalla tämä näkyy suurena määränä tutkintapyyntöjä.

Ruotsissa pedofilia- ja insestikohun kärki taittui 1990-luvulla, jolloin perusteettomia tuomioita alettiin kumota. Yhdysvalloissa kehitys kääntyi jo aiemmin. Suomi tulee jälkijunassa. Korkein oikeus antoi viime joulukuussa ainutlaatuisen tuomion, jossa hovioikeuden langettama insestituomio syynättiin harvinaisen tarkasti läpi ja havaittiin perusteettomaksi. Vuosia kestäneen oikeuskäsittelyn päätteeksi isä vapautettiin syytteistä.

Oudoimmat todisteet insestin tapahtumisesta

  1. Lapsi puhuu rumia.
  2. Lapsi kastelee sänkynsä.
  3. Lapsi ei pidä valkokastikkeesta.
  4. Lapsi on huostaanoton jälkeen ahdistunut.
  5. Lapsen isä on shakinpelaaja.

Lähde: Anu Suomela: Psykologinen todistelu seksirikoksissa.

Seuraava

699 kommenttia

PERHEVÄKIVALTA - A- Talk!

4.4.2008 17:09

Huutomerkkimies! -Minusta olennaista ei ole se esiintyykö nimimerkillä, tai ilman nimimerkkiä. -Nimimerkki saattaa joskus muodostua rasitteeksi, kuten useissa keskusteluissa tapahtuu.

Tuolla aikaisemmin oli viittaus A-talkin keskusteluun "Seksuaalista häirintää Arkadianmäellä. -Keskustelu rönsyiti sinne sun tänne eipäs juupas inttämisenä ja väittelynä vastan "Sokeat Reeetat, -Liehuvat liekinvarret" vs." tavikset.". Näitä "taviksia" ovat myös kaikki ne tahot, jotka eivät tanssi femmojen pilli(u)n mukaan.

Mikäli lainatun tekstin linkit eivät aktivoidu, ne löytyvät alkuperäisessä A-talk keskustelussa Seksuaalista häirintää Aarkadianmäellä otsakkeessa "Perheväkivalta".

Tutkimuksia, tilastoja, uutisointia miesten väkivaltaisuudesta.- Mikä on faktaa ja mikä on fiktiota? -Missä on totuus?
Tilastokeskus. Perheväkivalta 1997-2005.
Minna Piispan parisudeväkivaltata kyselytutkinmuksessa päädyttiin lukuun 90.000 .-Eroa tilastokeskusen tutkimukseen on 88.400?
Eron selttänee ehkä se, että tutkimuksissa käytettiin erilaisia määritelmiä väkivallasta. Tässä Minna Piispan tutkimuksessa seksuaaliseksi häirinnäksi ja väkivallaksi oli määritelty myös epäasialliset huomautukset vartalosta, tai pukeutumisesta.
Sosiaali- ja terveysministeriö on toimintakertomuksessaan mennyt vielä pidemmälle. Väkivallan määrittelyssä, sen mukaan myös ivailu, vähättely ja rahan käytön kontrollointi on perheväkivaltaa.

Tilastokeskus. Poliisin tietoon tuli vuonna 1997 yhteensä 1719 rikosilmoitusta parisuhdeväkivallasta, joissa uhrina oli 1556 naista ja 163 miestä.
Tilastossa on eriteltynä perheväkivalta,- parisuhdeväkivalta, sekä miesten ja naisten uhrikokemukset. http://tilastokeskus.fi/til/polrik/2005/polrik_2005_2006-04-04_tie_001.html

Oikeuspoliittinen tutkimuslaitos. Naiset- perheväkivalta ja perhe-elämän rakennemuutos. Jukka Savolainen 2003.
Tutkimuksen kohteena oli ainoastaan fyysinen väkivalta, eikä esimerkiksi uhkailu, tai muu verbaalinen ahdistelu.Tutkimuksessa käytettiin näkyvän vamman esimerkiksi ruhjeen, mustelman tai naarmun -aiheutumista fyysisen väkivallan kriteerinä, siksi, että se tarjoaa varrattain yhteismitallisen määritelmän tälle hankalasti mitattavalle ilmiölle.
Vuonna 1980 uhrien määrriä oli n. 28.000 ja vuonna 2003 noin 8000.

Optulan tutkimuksessa viitattiin myös perherakenteiden muutoksiin eräänä tekijänä väkivaltatilaston muutokseen.
Tätä ajatusta tukee myös se, että yksinhuoltajaperheiden ja naisparien määrä on kasvanut, jotenka sillä on myös oletettavasti ollut vaikutusta alentuneisiin lukuihin. http://www.optula.om.fi/uploads/wl1wnefdh6u.pdf

Väkivalta apua info.
Täällä julkaisemme tiedotteemme kootusti, sekä annamme mm. linkkivinkkejä teksteihin, jotka käsittelvät ansiokkaasti väkivaltailmiön eri puolia. http://www.vakivalta-apua.fi/arkisto.shtml

Ilta-Sanomat 18.5.2007.
"Tutkimusten mukaan lapsen kannalta on yhtä traumatisoivaa nähdä, kun äitiä lyödään, kuin itse joutua lyönnin kohteeksi. Se vie perusturvan kokonaan oikeusministeri Tuija Brax (vihr.) sanoo.
Peruspalveluministeri Paula Risikon (kok) mukaan perhe- ja parsuhdeväkivalta on suuri yhteiskunnallinen ongelma. Suomessa tapahtuu vuosittain 100.000 perheväkivaltatapausta, jotka koskettavat 90.000 perhettä. Näissä perheissä asuu 200.000 lasta. Kylmiin lukuihin sisältyy todella raskas viesti inhimillisten kärsimysten määrästä Risikko sanoo.
Risikon mukaan perheväkivallan seurauksena Suomessa kuolee noin 50 naista ja miestä, mikä on erittäiin suuri määrä".

Huolestuttavaa tuossa uutisessa oli se, että siinä oikeusministeri ja peruspalveluministeri käyttivät UTH tutkimuksen lukuja vuodelta 1997.
Huolestuttava sikäli, että sillä sattaa olla vaikutusta huoltajuusriidoissa, sekä se satta vaikuttaa, niin sosiaali- kuin oikeustoimenkin ratkaisuihin ja päätöksiin.
Artikkelissa ei mainittu mitään lapsiin kohdistuvasta väkivallasta?

Wikipedian sivuilla laajaa tutkimustietoa perheväkivallasta ja lasten kaltoinkohtelusta, josta ei juurikaan julkisuudessa keskustella, eikä tietoakaan tahdo saada mistään. http://fi.wikipedia.org/wiki/Perhev%C3%A4kivalta http://fi.wikipedia.org/wiki/Lapsen_kaltoinkohtelu

Muita tilastoja.

Tilastokeskus. Lapsiperheet tyypeittäin 1950-2006. http://www.stat.fi/til/perh/2006/perh_2006_2007-05-31_tau_001.html

Tilastokeskus. Uusperheet 1990-2006. http://www.stat.fi/til/perh/2006/perh_2006_2007-05-31_tau_003.html

Tilastokeskus. Väestörakenne iän mukaan.
Tästä on hyvä tarkistaa paljonko raiskattavia naisia kuuluu ikäryhmään 17-70 v.
http://www.stat.fi/tup/suoluk/suoluk_vaesto.html

HS Mielipide Vieraskynä C8 tänään 4.8.2003 "Lapsen kaltoinkohteluun on puututtava rohkeasti.- Aune Flinck. -Eija Paavilainen. -Flinck on erikoissuunnittelija ja Paavilainen professori Tampareen yliopiston hoitotieteen laitoksessa.

Mielipiteistä ja tutkimuksista lisää Googlen hauilla - aune flinck -, eija paavilainen -.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

4.4.2008 19:01

http://menz.org.nz/cosa/dsac-doctors-for-sexual-abuse-care/

Tuossa linkissä on suuri määrä Uuden-Seelannin yhden miesliikkeen kokoamia tietoja jenkkiläläisistä hyväksikäyttö-experteistä, joita käytettiin maailmanlaajuisesti luennoitsijoina. Kävivät siis saastuttamassa mihinkään perustumattomilla 'tiedoillaan' kaikki länsimaat.

Meillä Suomessa hääräsivät Arnon Bentovim ja Tillmann Furnis. Molemmat olivat sekaantuneet Norjassa nk, Bjugnin skandaaliin. Furnis oli 'asiantuntija' Munsternin päiväkotiskandaalissa. Se oli Saksan historian pisin ja kallein oikeudenkäynti.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

4.4.2008 21:07

Pääuutiset 4.4.08 kertoi, antiikkisista suomalaisista laeista vuodelta 1734. Mainittiin mm. 'paimenlait', eli paimeneen ei saanut laittaa poikaa, vaan se oli naisten ja tyttöjen puuhaa. Miksi?

Silloin Ruotsissa riehui aivan omalaatuinen hysteria, eli eläimeensekaantuminen, johon nuorten poikien ja miesten väitettiin sortuvan. Joissain tapauksissa varmaan näin olikin, mutta rangaistuksena oli vähimmillään karkoitus kotikonnuilta linnoitustöihin, ankarimmillaan tekijä poltettiin roviolla yhdessä eläimen kanssa. Se oli sen ajan kansanhupia (1400-1800).

Sitten länsimaat valtasi itsesaastutuksen hysteria (1850-1950). Sen jälkeen olikin muutama sodan jälkeinen vuosikymmen, jolloin seksi ei ollut niin pinnalla. Sitten tuli 1980-luvun puolivälissä lasten seksuaalisen hyväksikäytön hysteria, josta ei näytä päästävän eroon.

Se on vahva ase erotilanteissa, eivätkä tuomioistuimet tunne aluetta riittämiin ymmärtääkseen mistä on kyse, kun psykiatrit kirjoittavat diagnoosin, joka on väärä käännös WHO:n diagnoosiluokituksesta.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

HYVÄ PAIMEN !

5.4.2008 01:05

Liekkö seuraava lainaus joku vanha viisaus tms. -"Hyvä paimen panee henkensä lampaidensa edestä. - Paha paimen panee lampaitaan henkensä edestä".

- Toisaaltaan tämä filosofia sopisi erittäi nhyvin Nambla, Finnqueer, Lepakkolaaso ja Ranneliike järjestöjen filosofiaan.

Olen katsonut muutaman satunnaisen Väestöliiton ja TV4:sen tuottaman ohjelman G-piste. Väistämättä tulee mieleen, että kaikki puheenaiheet naisten seksuaalisesta häirinnästä, ahditstelusta, raiskauksista ovat ehkä itseasiassa naisten haaveita ja unelmia ei niinkään tulla raiskatuksi, vaan saadakseen tyýdytettyä bilogisen kellonsa tikityksen, vauvahaaveiden tarvitsemaa "hedelmöityshoitoa."

Käsittääkseni villeinkin tamma" rauhoittuu saatuaan "lisääntymiseen" tarvittavan "rauhoittavan ruiskeen" ovulaation määrätyssä vaiheessa. _Hevoskuiskaaja varmastrikin osaisi valistaa lisää.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

raivoisat seinäruusut

5.4.2008 01:28

Koko hommassa on ilmeisesti paljolti kyse myös sellaisesta vakavasta vääristymästä joka on syntynyt siitä, että seinäruusut ovat kouluttautuneet ns. asiantuntijoiksi ja nyt he kostavat sitten, vihaa täynnä, sen kovasti heitä nöyryyttäneen seinäruusuutensa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

5.4.2008 02:39

Hyvä paimen sanoo:

'Olen katsonut muutaman satunnaisen Väestöliiton ja TV4:sen tuottaman ohjelman G-piste. Väistämättä tulee mieleen, että kaikki puheenaiheet naisten seksuaalisesta häirinnästä, ahditstelusta, raiskauksista ovat ehkä itseasiassa naisten haaveita ja unelmia ei niinkään tulla raiskatuksi, vaan saadakseen tyýdytettyä bilogisen kellonsa tikityksen, vauvahaaveiden tarvitsemaa "hedelmöityshoitoa."

Tuota noin ... Ilkeimpiä juttuja, mitä olen terapeuttina kohdannut ovat ne, että joku terapeutti tulkitsee potilaan oireet freudilaisittain juuri tyyliin, että kyseessä olikin toive esim. tulla raiskatuksi. Eli rikoksen kohteeksi joutuminen oli uhrin oma toive.

Otetaan nyt vertailuun se, että naisen kuoliaaksi puukottamalla miehellä oli toive kuolla naisen puukottamana.

Kaikkeahan sitä voi keksiä selitykseksi, mutta where is the beef? Kuolleelta ei tietenkään voi kysyä, miten teko toteutti hänen 'alitajuiset toiveensa'. Raiskatulta voi udella, miten alitajuisesti tyytyväinen hän on kun lopulta toive toteutui.

Minusta nämä selitykset ovat ihmisarvoa alentavaa paskapuhetta, joilla syyllistetään rikoksen uhri. Mutta tätä linjaa ajavat freudilaiset terapeutit, jotka kuvittelevat ihmiselle 'alitajunnan' jota ihminen ei tunne. Siksi hänen on oltava vuosia terapiassa, että kykenisi tiedostamaan tämän tunnistamattoman alueen ja halun tulla esim. raiskatuksi.

En ole kyllä kuullut terapeuteista, jotka vakuuttaisivat miehille, että heillä on alitajuinen tarve tulla puukotetuiksi. Tämä johtunee siitä että uhrit ovat useimmiten kuolleet, eivätkä siksi ole terapiassa.

Tällaisesta hömppäterapiasta ihmiset itse ja yhteiskunta maksavat vuosittain kymmeniä miljoonia.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

5.4.2008 09:11

VARJOJEN PARATIISI

Olarin seurakuntaneuvostossa työskentelee lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yrityksestä 7.3.2008 Porvoon käräjäoikeudessa tuomittu teologi.

Tuomio: 4 kk vankeutta ehdollisena DNO: R 07/851.

Espoon seurakunnat - ja tuomiokapituli ovat olleet tietoisia asiasta tapahtumien alusta lähtien, he ovat kuitenkin salanneet asian kaikessa hiljaisuudessa suurelta yleisöltä.

Lisää: http://vanhemmat.com/phpbb/viewtopic.php?t=2689

Ari Savolainen
web: www.vanhemmat.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

PEDOFIILIA - INSESTI !

5.4.2008 12:10

Anu Suomela käsitteli City- lehden artikkelissa laajasti pedofiliaan ja insestiin liittyviä uskomuksia, ennakkoluuloja, puutteita tutkimusmenetelmissä asiantuntijoiden ja tuomioistuimien vaikeutta käsitellä näitä ilmiöitä johonka tämä City lehden artikkeli perustuu.
Artikkelissa vedettiin yllättäen "insestivalttikortti", joka sittemmin osoittautui "hatusta vedetyksi".

Luulisi, että nykytekniikalla näiden insestiväittämien todellisuus voitaisiin varmistaa tutkimuksiin käytetyillä laitteilla. -En tunne aluetta, mutta maalaisjärjellä ajateltuna joku tälläinen "aivoskannaus- valheenpaljastus" olisi nykytekniikalla kaiketikin mahdollista.

Mikäli tälläinen tekniikka olisi käytettävissä, voitaisiin kaiketikin nämä "hatusta vedetyt epäilyt" poissulkea ja tällätavoin varmistaa ettei oikeusmurhia tapahtuisi ja ettei näitä "syytöksiä" käytettäisi "valttikortteina" ja syyttömiä tuomittaisi vankilaan pelkän "hatusta vedetyn epäilyn "vuoksi.

Filosofian tohtori Chtister Sundqist kirjoitti blogissaan "Kissimirristä tiikeriksi kerran kuussa amerikkalaisesta tutkimuksesta, jossa käytettiin aivoskannausta selvittämään miksi rakastamamme kissimirri muuttuu tiileriksi kerran kuussa.".

Artikkelin yläreunassa on laskuri, josta voi tarkistaa moniko kyseisen artikkelin on lukenut. Lukijamäärä 10.3.2008 oli 200.062.
http://veteraaniurheilija.blogspot.com/2005/10/kissimirrist-tiikeriksi-kerran.html

Googlen haku - lapsen seksuaalinen hyväksikäytöö - tuotti runsaaan määrän aihetta käsitteleviä kirjoituksia. Poimin noiden kirjoitusten joukosta pari linkkiä.

Oikeusministeriö Haste lehti. "Pedofiilirinki saatanaa palvelemassa Heikki Sariola -Pedofiliaksi ja insestiksi luokitellaan julkisuudessa sekalaisia ilmiöitä". Tässä artikkelissa viitataan tapaukseen Toijala, josta mm Ilta-Sanomat kirjoitti lööpissä 19.5.2005.
Käsittääkseni tämän uutisen taustalla oli City- lehden artikkelissa Anu Suomelan mainitsema Leena Muranen..
http://www.haaste.om.fi/33962.htm

Jyrki Vartiaisen linkissä löytyy runsaasti artikkeleita, joissa on käsitelty lasten seksuaalista hyväksikäyttöä maailmanlajuisena ilmiönä.
Lue "Artikkelit", -Lue "Lehtiartikkelit A-M" , Lue "Lehtiartikkelit N-Ö". Lue "Pedofiileistä".

("Sivusto on yksityishenkilön kokoama. En vastaa tietojen oikeudellisuudesta -Jyrki Vartiainen).
http://www.kolumbus.fi/jyrki.vartiainen/insesti.htm

Tässä Googlen linkissä runsaasti artikkeleita ja keskustelua, sekä käsityksiä lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä.
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=lapsen+seksuaalinen+hyv%C3%A4ksik%C3%A4ytt%C3%B6&btnG=Google-haku&meta=

Toivottavasti linkeissä ei ole lyöntivirheitä -Hyviä lukuhetkiä!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

K-18 ehdokas

5.4.2008 14:18

Vasemmistoliiton ennakkoluuluton ehdokas esittäytyy :

IS 4.4.2008: " - Halusin ravistella ihmisiä hereille. Haluan saada heidät kysymään itseltään, miksi he yleensäkään järkyttyvät tällaisista kuvista. Olen valmis lähtemään ehdokkaaksi myös valitsijayhdistyksen kautta."

VAROITUS: alla olevasta linkistä avautuvat kyseisen henkilön vaalikuvat ovat ehdottomasti K-18 tavaraa, eivätkä sovellu alle 18 vuotta vanhoille, eikä heikkohermoisille.

http://alastonsuomi.com/Miffy/images

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

5.4.2008 14:19

Luotettavin tekninen menetelmä rikostutkinnassa olisi valheenpaljastuslaite. Esim. Saksassa ja USA:ssa sitä käytetään. Syystä jota en tiedä, meillä tähän testiin ei luoteta pätkääkään oikeudellisissa yhteyksissä. Eikä sitä voitaisikaan pitää ainoana näyttönä, mutta poissuljennassa olisi käyttökelpoinen.

Jos syyttäjillä olisi tavoitteena aineellisen totuuden etsintä, niin käyttäisivät sitä. Mutta kun tavoitteena on intohimoisesti todistaa ihminen syylliseksi, niin mitään vastaan puhuvaa materiaalia ei huomioida.

Tarvitaan vielä valtavasti työtä, että aivojen pet-skannauksilla päästäisiin niin pitkälle, että voitaisiin sanoa jotain seksuaalisista mieltymyksistä. Eivätkä mieltymykset tarkoita sitä, että henkilö olisi tehnyt rikoksen.

Åbo Akademissa on kehitelty testattavan näköhavaintoon perustuvaa testiä, joka lie aika luotettava sen suhteen, tunteeko henkilö kiinnostusta esim. lapsiin. Mutta kiinnostus ei ole merkki rikoksesta, joten sitäkään ei voi käyttää oikeudellisissa yhteyksissä.

Kaikkein yksinkertaisin tapa on kouluttaa lapsen haastattelijoita, jotka osaavat tehdä neutraalin haastattelun, osaavat antaa lapsen itse kuvata, eivätkä yritä puristaa lapselta haluamaansa kuvausta.

Harmi kyllä, tilanne näyttää olevan se, että jos haastattelija on oppinut nk. 'terapeuttisen' haastattelumallin, niin edes viikon mittainen uudelleenkoulutus ei tuota juurikaan tulosta.

HUS:issa on lasten oikeuspsykiatrian osaamiskeskus ja Kuopiossa on ainakin yksi psykologi, joka osaa haastatella neutraalisti. Esim. Tamperereella tilanne on aivan kamala haastattelutaitojen suhteen, ja siellä kuitenkin näitä tapauksia tutkitaan väestöpohjaan nähden moninkertaisesti enemmän kuin muualla. Eli intoa on, mutta taitoa ei.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

VALHEEN PALJASTAMINEN!

5.4.2008 19:39

Alkoi kiinnostamaan tuo ajatus - "Valheen paljastaminen" ja kuinka joku väittämä voidaan todistaa valheeksi jollakin laitteella tms.

Googlen haku - valheen paljastaminen- antoi jonkin verran vastauksia Otsakkeessa "Tiede arkisto" - Valheen paljastava kännykkä tulee käyttöön 2020 luvulla.

Haulla löytyy varmastikin paljon muitakin linkkejä ja vinkkejä. Tuo Tiede otsake sattui silmään ensimmäiseltä sivulta.

http://www.google.fi/search?hl=fi&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&q=valheen+paljastaminen&spell=1

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

SEKSUAALIVÄHEMMISTÖT!

5.4.2008 20:22

A-Talk ohjeman "Homo Marski "animaatio ohjelman jälkikeskustelusta poimittua - Näyttäisi siltä, että ilmiö on maailmanlaajuinen. Nambla järjestön filosofia vaikuttaa hieman kyseenalaiselta toiminnalta.

Muistettakoon, että 17. 5 vietetään kansainvälistä homofobian vastaista päivää. -Voidaan tietenkin spekuloida ajatuksella olisiko Väestöliiton "Kotirauha" kampanja "lobbausta", kuten ehkä myös Mannerheim animaatio, joka esitettiin sopivasti ennen "Kotirauha" kampanjan aloittamista? -Kuten myös Väestöliiton epämääräiset luvut naisiin kohdistuvasta väkivallasta.

Samaan "lobbauskampanjaan" saattaisi liittyä myös Turun Sanomien Minna Piispan ja Heidi Kainulaisen uutisointi Naisiin kohdistuvista seksuaalirikoksista.- 15.000 raiskausta + 46.000 seksualista häirintää vuosittain.
*************

Viestiketjun aloittaja "sotaorpo" kirjoitti "Ilmiselvästi vastapuolen tarkoitus olikin vain häpäistä sen miehen työ, jonka vuoksi saamme elää vapaassa itsenäisessä Suomessa".
Voisimme toisaaltaan pohtia myöskin sitä, oliko Mannerheim animaation taustalla joku "piiloviesti", tai "lobbaus", jolla haluttiin viestittää, että olihan suuri, arvostettu ja kunnoitettu sotamarsalkkammekin "myös meikäläisiä". Eli hakea hyväksyntää, tasa-arvoa ja oikeuksia "seksuaalivähemmistöille".

Viime vuosina on taisteltu kiivasti naisparien oikeudesta saada hedelmöityshoitoa, sekä miesparien oikeudelle lapsiadoptioon, tai kohdunvuokraukseen. Itsellisten naisten oikeuteen hedelmöityshoitoon jne.

Ehkäpä seuraavat linkit valaisevat ja kertovat mikä animaation perimmäinen viesti ja tarkoitusperä mahdollisesti oli. On myös otettava huomioon, että animaatio oli käsittääkseni tuotettu yhteiskunnan varoilla. Tälle sektorille löytyy useita eri tieteenhaaroja ja tutkimushankkeita ja projekteja maamme "johtavissa yliopistoissa".

Jostain syystä parisen viikkoa sitten "siivottiin" Suomen Akatemian rahoittaman Pornoakatemian sivut pois Googlesta. Ei löydy edes Googlen haun "välimuistissa", tai "samankaltaisia sivuja".

Tässä joitakin linkkejä ihmisoikeusien ja sukupuolisen suntautumisen oikeuksiin toteuttaa seksuaalisuuttaan (keinoja ja vasuuta kaihtamatta)

Seta. Seksuaalinen tasavertaisuus ry. -Selaa otsikkoa Ajankohtaista. http://www.seta.fi/

Seta eduskunnan oikeusasiamiehen vuosipäiväseminaarissa.Seta kouluttaa: Miesten välinen seksi ja moninaiset parisuhteet 29.2.2008. http://www.seta.fi/

Google - seta järjestö-.
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=seta+j%C3%A4rjest%C3%B6&btnG=Google-haku&meta=

Sateenkaariperheet kaikissa sateenkaaren väreissä. http://www.sateenkaariperheet.fi/rainbow/index.html

Google -sateenkaariperheet-.
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=sateenkaariperheet&btnG=Google-haku&meta=

Lepakkolaakso. -Naisille tarkoitettu oma keskustelufoorumi. http://lepakkolaakso.net/

Google -lepakkolaakso-.
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=lepakkolaakso&btnG=Google-haku&meta=

Finnqueer, Vuosituhannen radikaali suomalainen verkkoaikakauskirja seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen puolesta syrjintäideologioita (seksismi, rasismi, fundamentalismi, hetreroseksismi) vastan. http://www.finnqueer.net/

Google -finnqueer järjestö-.
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=finnqueer+j%C3%A4rjest%C3%B6&btnG=Google-haku&meta=

Ranneliike.net.- Homoseksuaaleja yhdistävä tekijä.
http://ranneliike.net/

Google -ranneliike järjestö-.
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=ranneliike+j%C3%A4rjest%C3%B6&btnG=Google-haku&meta= '

Nambla. Järjestö ajaa aikuisten miesten ja poikien seksisuhteiden sallimista
http://fi.wikipedia.org/wiki/NAMBLA

Google- nambla järjestö-.
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=nambla+j%C3%A4rjest%C3%B6&btnG=Google-haku&meta=

Muita pomintoja hauilla.

Google -sateenkaarijumalanpalvelukset-.
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=sateenkaarijumalanpalvelukset&btnG=Google-haku&meta=

Ilga. Euroopan vuosokokous Vilnassa. - Kokemuksia. Aajatuksia. Linkkejä.
http://ranneliike.net/keskustelu.php?act=rthrd&grpid=41&thrdid=4956

Vihreät. De Grööna. Aija Salo blogi.
http://www.vihreat.fi/blog/320

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

5.4.2008 21:05

Polygraf-testi (engl. polygraph) siis mittaa useita ihmiesen fyysisiä reaktioita hänen vastatessaan kysymyksiin. Mitataan pulssia, verenpainetta, hengitystä ja hikoilua jne. Eli nämä ovat reaktioita, joihin henkilö ei voi tahdonalaisesti vaikuttaa, vaan tulevat esiin vähäisessäkin stressitilanteessa.

Laite kytketään ihmiseen ja siinä on piirturi, joka kirjaa vastauksen aiheuttamat reaktiot verrattuna neutraaleihin kysymyksiin ja vastauksiin. Kölnin yliopiston oikeuspsykologian professori Udo Undeutsch, koulutti suomalaisia 90-luvulla. Hänen työryhmänsä on käyttänyt polygrafia ja hän piti sitä varsin luotettavana.

Undoutsch kehitteli aikanaan 1950-luvulla saksalaisen oikeuspsykologisen tutkimusmenetelmän. Saksassa oikeuden palveluksessa on satoja oikeuspsykologeja, jotka haastattelevat lapsen, kun hänen epäillään joutuneen rikoksen kohteeksi. Eli siellä on pitkät perinteet neutraalissa haastatteluprotokollassa.

Mainitsin aikaisemmin Munsternin päiväkotiskandaalin, jossa huseerasi meilläkin kouluttajana toiminut lastenpsykiatri Tilman Furniss. Saksan historian pisin ja kallein oikeudenkäynti. Professori Undeutsch oli se joka lopulta tutki mitä oli tapahtunut. Joukkohysteria, jonka Furniss oli saanut aikaan ehdottamalla vanhemmille, että he haastattelevat lapsiaan. Jos lapsi ei 'avautunut' oli kyseessä lapsen ja vanhemman välinen epäluottamus.

Lopulta kaikki syytteet hylättiin, mutta perheille ja lapsille aiheutuneet henkiset vammat olivat järkyttäviä. Kun katselen nykymaailman menoa, niin noitavainojen ajoista ei ole yhtään viisastuttu.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

SDP:n Pinkkiruusu!

5.4.2008 22:24

Vasemmistoliiton ennakkoluuluton ehdokas siis esittäytyi tuolla tavalla Eevan puvussaan toimeliaana, ja mikä parasta - ilkeää patkiarkaattia ei näkynyt olevan menoa häiritsemässä! Niin että mitenkäs tällainen naiseutta avoimen ylpeästi esiintuova ja seksuaalisen suuntautumisen suhteen ihanan ennakkoluuluton poliittinen toimija sitten?

VAROITUS ( K-18): alla olevasta linkistä avautuvat kyseisen henkilön vaalikuvat ovat ehdottomasti K-18 tavaraa, eivätkä sovellu alle 18 vuotta vanhoille, eikä heikkohermoisille.

http://alastonsuomi.com/Miffy/images

POLITICAL LESBIANISM!

Mitäköhän mieltä tällaisista naisten itsensä nettiin laittamista kuvista, omasta naisten välisestä hellyydestään, ovat esimerkiksi Naisjärjestöjen keskusliiton Leena Ruusuvuori, Naisasialiitto Unioni, SETA ja Halonen?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

6.4.2008 00:52

Pinkkiruususta

Pombeijissa kylpylaitosten seiniä koristivat mosaiikit, joita meillä pidetään pornona. Juutalais-kristillinen kulttuuri on opettanut meidät häpeämään lajin jatkamista ja siihen liittyväien toimien nautintoa. Tässä mielessä on menty taaksepäin sivistymättömyyteen.

Ehkä menee pari vuosisataa, että ihmisen seksuaalisuus ja siihen kuuluva yksityisyys otetaan lainsäädännössä huomioon hyvinvoinnin yhtenä tekijänä.

En millään ymmärrä, miksi pitäisi kurkistella täysivaltaisten, täysi-ikäisten ihmisten vällyjen alle. Tehkööt sukupuolisesta suuntaumisestaan riippumatta mitä tykkäävät, jos se on vapaaehtoista. Mitä se meille muille kuuluu?

Jos joku haluaa eduskuntaan esittelemällä mitä vällyjen alla tapahtuu, niin ihan vapaasti. Epäilen ettei juurikaan menesty meikäläisessä seksuaalikulttuurissa, mutta yrittäähän saa kaikilla konsteilla. Luulen että tämä esiintyminen oli kuitenkin pelkkä vitsi, kun vaaleihin on vielä pitkä aika.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

LAPSISEKSI !

6.4.2008 10:18

LAPSISEKSI ! - HS TÄNÄÄN 6.4.

Helsingin Sanomat. Kotimaa tänään 6.4. 2008.

Lapsiseksistä tuomitulle halutaan lapsityökieltoa.

Oikeuskanslerikeskus esittää, että lapsiin kohdistuvista seksirikoksista tuomitulta kiellettäisiin kokonaan lasten parissa työskentely.....

Lue myös: Artikkelin lopussa linkki: > Tausta > Ennätysmäärä rikostaustaisia vuonna 2007.

Osallistu keskusteluihin.

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Lapsiseksist%C3%A4+tuomituille+halutaan+lapsity%C3%B6kielto/1135235337926

Anu Suomelalle olisi varmastikin oiva tilaisuus tuoda "valoa pimeyteen", eli valistaa tiedotusvälineitä, tutkijoita, sossuja, kuin myöspäättäjiä ja lainlaatijoita siitä, missä mättää ja miksei asiaan ole puututtu aikaisemmin niillä viranomaistahoille, jotka ovat vastuussa tästä sektorista -Onko oma lehmä ojassa?

- Kansalaisisten huomiota on kiinnitetty "miessikojen" harrastamaan naisten pahoinpitelyihin ja raiskauksiin, sekä epämääräisiin "insesyiepäilyihin".

Löytyisikö selittäviä tekijöitä torhtori Christer Sundqvistin boligiissa, johonka linkki tolla aiemmin.
Hakusanalla - alkoholi ja hormonit- saattaa löytyä myös selittäviä tekijöitä KTL:n tutkimuksista Bettina von der Phalen, Taisto Sarkola, sekä A- klinikkasäätiön Elina Mäenpää Reenkolan kannaotosta aiheeseen Alkoholi ja horminit lisäävät naisten aggressiivisuutta.

Ilta-Sanomat 12.2.2003. "Johtako e- pilleri väärän miehen luo?
St Andrewsin ja Stirlingin yliopiston tutkijat uskovat, että tutkimustulokset voivat olla merkittäviä. -Jos nainen valitsee miehensä pillereitä käyttäessään hän voi huomata mennennsä naimisiin väärän miehen kanssa".

Olisiko tässä eräs selittävä tekijä, että saatuaan haluamansa vauvan nainen heittää ukkonsa "ulkoruokintaan?

Avioeroista oli tänään uutisisissa ja käsittääksei myös artikkeli Hämeen Sanomissa.

Mikä painoarvo salailulla on ollut finnqueerilla, lepakkolaaksolla, ranneliikkeellä, setalla, namblalla, pervoakatemialla ym yhteiskunnan varoilla sponsoroiduilla "taustavoimilla"?
Järjestöjen linkit tuolla hieman aiksemmassa kirjoituksessa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ÄIDIN PAHOINPITELY !

6.4.2008 21:13

Syötin Googlelle hakusanaksi - sirkka perttu-. Tarkoituksenani oli etsiä STM tiedotetta 47/2005. "Uusi lomake autta työntekijöitä parisuhdeväkivallan seulonnassa neuvolassa".

Kyseinen tiedote löytyi haulla ensimmäisellä sivulla ensimmäisenä, jossa oli viesti. "503 Service Temporarily Unvailabe/ Palvelun tilapäinen katkos. - Sosiaali ja terveysministeriön verkkopalvelussa on tilapäinen käyttökatkos. Tervetuloa sivuillemme hetken kuluttua".

Googlen välimuistista kopioitu STM tiedote.

Tiedote 47/2005

Uusi lomake auttaa työntekijöitä parisuhdeväkivallan seulonnassa neuvolassa

Parisuhdeväkivallan puheeksi ottaminen on osa nykyaikaista neuvolatyötä. Tutkimuksen mukaan naiset kokevat myönteisesti sen, että terveydenhuollon henkilöstö kysyy parisuhdeväkivallasta. Torstaina 3. helmikuuta julkistettiin Helsingissä tutkija Sirkka Pertun selvitys Naisiin kohdistuva parisuhdeväkivalta ja sen seulonta äitiys- ja lastenneuvolassa. Selvitys on tarkoitettu käytännön työvälineeksi terveydenhoitajille ja kätilöille.

Terveydenhuoltohenkilöstö tarvitsee koulutusta ja rohkeutta, jotta he osaavat ottaa parisuhdeväkivallan luontevasti esille neuvolan asiakkaiden kanssa. Kun terveydenhoitajat ja kätilöt harjaantuvat kysymään parisuhdeväkivallasta, asia muuttuu luonnolliseksi osaksi naisen ja lapsen terveyden ja hyvinvoinnin seurantaa. Työn helpottamiseksi koko maassa otetaan käyttöön yhtenäinen seulontalomake. Lomake auttaa vaikean asian ottamista puheeksi ja takaa, että kaikilta naisilta kysytään väkivallasta samat kysymykset riippumatta siitä, onko työntekijällä herännyt epäilyksiä väkivallasta. Lomakkeen käyttäminen myös viestii naisille, että väkivallasta on hyväksyttävää puhua ja että tukea on tarjolla. Samantapainen työskentelytapa on jo käytössä ns. mini-interventiossa, jossa työterveyshuollossa ja terveyskeskuksissa kysytään asiakkaan tai potilaan alkoholin kulutuksesta.

Puuttuminen parisuhdeväkivaltaan vaatii myös toimivaa moniammatillista yhteistyötä. Viranomaisten ja muiden tahojen välinen yhteistyö ja tiedonvaihto korostuvat pyrittäessä tukemaan uhria ja koko hänen perhettään.

Tutkimushankkeen taustaa

Äitiys- ja lastenneuvoloissa käyttöön otettava uusi naisiin kohdistuvan parisuhdeväkivallan seulonta perustuu tutkimushankkeeseen, jossa menetelmää kokeiltiin Vantaalla, Porvoossa ja Palokan kuntayhtymän kunnissa. Terveydenhoitajat ja kätilöt haastattelivat raskaana olevia naisia ja pienten lasten äitejä lomakkeen avulla.

Tutkimushanke oli osa sosiaali- ja terveysministeriön rahoittamaa naisiin kohdistuvan väkivallan ja prostituution ehkäisyprojektia (Stakes 1998-2002). Hanke käsitteli naisiin kohdistuvaa parisuhdeväkivaltaa raskauden aikana ja pienten lasten perhevaiheessa. Sen tulosten mukaan 18 % äitiys- ja lastenneuvoloiden asiakkaana olevista naisista oli kokenut väkivaltaa nykyisessä parisuhteessaan vuonna 2000.

Riskiryhmään kuuluivat nuoret naiset ja pienten lasten äidit. Vuonna 2002 naisista 11 % oli ollut väkivallan kohteena raskauden aikana ja 11% synnytyksen jälkeen lapsen ollessa alle vuoden ikäinen. Miehen kontrolloiva käyttäytyminen nosti selvästi naisen riskiä joutua väkivallan tai sillä uhkaamisen kohteeksi.

Lisätietoja: projektipäällikkö, terveydenhuollon maisteri (THM) Sirkka Perttu, puh. 040 508 3656 , sirkka.perttu@helsinki.fi, sosiaali- ja terveysministeriössä lisätietoja antavat ylitarkastaja Marjaana Pelkonen puh. (09) 160 74036 ja ylitarkastaja Maire Kolimaa, puh. (09) 160 74138 .

Sirkka Perttu: Naisiin kohdistuva parisuhdeväkivalta ja sen seulonta äitiys- ja lastenneuvolassa, STM:n selvityksiä 2004:6, ISBN 952-00-1498-5, Julkaisua myy Edita. Se löytyy myös verkosta: www.stm.fi/julkaisut.

********
Kyseinen "tutkimus" on herättänyt monenlaisia ajtauksia. -Tässä niistä joitakin, joissa on vuoden 1998 UTH tutkimuksen tunnusmerkkejä

"Lobbaus" saattaa olla yksi osa kokonaispaketista "väkivaltaiset miessiat", jolla on haluttu varmistaa, että sosiaaalityöntekijät, viranomaiset ja tuomarit ovat "tietoisia", siitä millaisia "sikoja" avio-, tai avomiehet saattavat olla, ja heidät ja lapset on syytä vierottaa toisistaan.

Mieleeni nousee ajatus, että onko Sirkka Perttu ja STM ottaneet huomioon samanaikaiseti esiin noussutta keskustelua käsitteistä "äidin mieli maassa -raskausjan masennus, synnytysmasennus, synnytuksen jälkeine masennus, baby blues, synnytyksen jälkeinen psykoosi, sekä Munchausen oireyhtymä?

Toisaaltaan olen pohtinut olisiko parempi vaihtoehto järjestää tuleviile äideille ja puolisolle valmennus ja tukipalveluita, kuin kysellä "onko ukko hakannut sua".

Ilmiöistä tietoa enemmän Googlen hauilla - synnytysmasennus - munchausenin oireyhtymä wikipedia -.

HS Kotimaa- Mielipide keskustelussa 4.4. 2008 Mielipide aiheena "Moni ei osaa kohdta äidin pahaa oloa . -Toipunut äiti. -Julkaisemme kirjoituksen poikkeuksellisesti nimimerkillä".

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kuudes aisti

6.4.2008 22:30

"Pombeijissa kylpylaitosten seiniä koristivat mosaiikit, joita meillä pidetään pornona. Juutalais-kristillinen kulttuuri on opettanut meidät häpeämään lajin jatkamista ja siihen liittyväien toimien nautintoa. Tässä mielessä on menty taaksepäin sivistymättömyyteen."

En malta olla laittamatta tännekin Erkki A. Kauhasen artikkelia Tiede-lehdessä 4/2006

http://www.tiede.fi/arkisto/artikkeli.php?id=658&vl=2006

Seksi näkyi kaikkialla

Antiikin Ateenan kadunkulmissa, tonttien rajoilla ja toreilla
seisoi nelikulmaisia pylväitä, joiden silmiinpistävä piirre oli
reipas erektio. Niitä oli kaupungissa kymmeniä, ellei satoja.
Kun lapset ovat sellaisia kuin ovat, lyödäänkö vetoa, että he kiipeilivät niissä?
Moni väittää meidän nykyistä yhteiskuntaamme yliseksuaaliseksi
ja pelkää tämän vaarantavan lasten kehityksen tasapainoisiksi aikuisiksi.
Entä jos olemmekin pitkän kielteisyyden kauden jälkeen vasta palaamassa
luontevaan seksuaalisuuteen?

Noin 2 500 vuotta sitten kreikkalaisten uskonnollisuuteen kuuluivat seksuaaliset kultit. Monijumalaisissa kulttuureissa seksuaa¬lisuutta tietenkin henkilöivät omat jumaluutensa, tarvittiinhan jumalia paljon pienempiinkin tehtäviin.

Yksi kreikkalaisten jumalhahmoista oli viinin, juopottelun ja juhlien jumala Dionysos, jonka kulttiin kuuluvat fallospatsaat komistivat koteja ja julkisia paikkoja. Juhlakulkueissa niitä kannettiin pitkin katuja.

Kun nykyisin paheksumme naisen paljaan reiden käyttöä automainoksessa ja pohdimme sen kielteistä vaikutusta (poika?)lapsiin, niin muinaiset kreikkalaistenavat seisoivat kadun varrella katsomassa, kun ohi kannettiin jättimäistä erektiossa jököttävää penistä.

Samat teemat toistuivat myös käyttöesineissä. Ihmiset saattoivat syödä astioista, joihin oli kuvattu rakastelukohtauksia. Nyt sellaisia näkee korkeintaan Hugh Hefnerin mansiossa. Vateihin ja vaaseihin maalattiin myös homoseksuaalisia kohtauksia, kuten anaaliyhdyntöjä.

Kaikesta päätellen kreikkalaisten suhdetta seksiin ei hallinnut hurskaus eikä häveliäisyys vaan seksuaalisuus hahmotettiin pikemminkin luonnonvoimana, jota ei voi täysin hallita. Tämä ei toki tarkoita, että seksuaalisuus olisi ollut vapaata sosiaalisesta säätelystä – sellaista se tuskin on ollut missään koskaan. Mutta seksuaalinen kuvasto oli voimakkaasti läsnä ihmisten arjessa ja pyhässä. Sen keskellä varttuivat pikku-Platon ja Aristoteles-veijari. Sen ympäröimänä joutui kasvamaan Sokrates-koltiainen.

Mutta jotenkin lapset selvisivät siitä. Juuri Kreikassahan luotiin noina vuosisatoina suuri osa nykykulttuurin perusteista, siellä syntyivät taiteet ja tieteet.

Aikakapseli tallensi dildotkin

Roomalaisilla oli Priapus-jumala, jonka iloinen erektio tuo vieläkin hymyn suupieliin museovieraalle. Eräässä kuuluisassa patsaassa Priapus kaataa pullosta öljyä valtavaan penikseensä. Egyptiläisillä oli hedelmällisyyden ja seksuaalisuuden jumala Min, joka hallitsi alamaisiaan penis terävästi tanassa kuin olympiakeihäs. Myös etrus¬kien taiteessa on vahva eroottinen elementti, usein jopa hautamaalauksissa.

Vesuviuksen purkaus elokuussa 79 tuotti kaamean aikakapselin hautaamalla kokonaisen kaupungin ihmisineen ja esineineen kesken arjen askareita. Mitä kertoo tuon ajan ihmisistä se, että kun Pompejissa 1800-luvulla tehtiin kaivauksia, löydettin valtava määrä pornografisia esineitä, kuten dildoja eli tekopeniksiä?

Jonkin aikaa ne olivat näytteillä Porticin palatsin museossa Napolin lähellä, mutta kun Calabrian herttuan vaimo ja tytär järkyttyivät niistä, ne lukittiin vuosikymmeniksi palatsin gabinetto segretoon eli salaiseen huoneeseen. Nyt ne ovat taas esillä.

Kaivauksista tiedetään, että pompejilaisen yksityistalon, kapakan tai leipomon ovella sisääntulijaa saattoi tervehtiä suuri Priapuksen patsas falloksineen. Fallos saattoi olla vaikka suihkulähteen suuttimena tai ovenkolkuttimena tai koristaa mitä tahansa esinettä, varsinkin kädessä pidettävää.

Erotism at Pompeii -kirjan kirjoittajan, arkeologi Antonio Varonen mukaan Pompejin kaivauksissa on löytynyt todisteita myös stripteasesta ja eräänlaisista pornofilmeistä. Kun sellofaania ei vielä ollut keksitty, elokuvaa vastasivat orjien esittämät live-näytökset.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kuudes aisti

6.4.2008 22:32

Jatko:

Uskonto alkoi Venuksista

Välimeren itäpään uskonnollisuuteen liittyi myös rakkauden jumala Afrodite, roomalaisten Venus, joka on sukua Lähi-idän ikivanhalle Ištar–Astarte-jumaluudelle. Sen ytimenä on suuri hedelmällinen äitijumala, joka on lukemattomissa eri muodoissa ja monilla eri nimillä suonut lohtua ihmisille laajalla alueella läntisessä Aasiassa ja Euroopassa.

Vaikka oppineet asiasta jossain määrin kiistelevätkin, vaikuttaa uskottavalta, että Ištarin, Astarten ja luultavasti myös Afroditen ja lukuisien muiden hedelmällisyyden jumalattarien kulttiin kuuluivat sekä sakraalinen prostituutio että mies- ja naispuolisten uskovaisten orgiat tärkeissä vuodenkiertoon liittyvissä juhlissa.

Vanhan testamentin aikaan nämä kultit olivat vielä voimissaan, niin että juutalaisten profeettojen täytyi puuttua Astarten (Astorethin) ja tämän puolison Baalin palvontaan. Viidennessä Mooseksen kirjassa (5. Moos. 23:18) sanotaan ankarasti: ”Kukaan israelilainen nainen tai mies ei saa ryhtyä harjoittamaan haureutta minkään jumalan kunniaksi.”

Hedelmällisyyskultit ovat toki vieläkin vanhempia, kenties ne ovat vanhimmat kaikista uskonnoista. Näin vihjaavat kivikautiset Venus-patsaat, joista tunnetuin on Willendorfin Venus ehkä 30 000 vuoden takaa. Se ei vastaa nykyisin hallitsevaa kauneusihannetta, ja negrokampauskin (joidenkin tutkijoiden mielestä se on villapipo) rikkoo meidän myyttejämme eurooppalaisen kulttuurin juurista, mutta vetoavasti se tuo tuhannen sukupolven takaa viestiä elämän rehevyydestä.

Intiassa rikkain kirjo

Taide ei missään eikä koskaan ole ollut niin eroottisesti virittynyttä kuin joinakin kausina Intiassa. Esimerkiksi Pohjois-Intian Khajurahossa sijaitsevan Khandariya Mahadeva -temppelin ulkoseinät on peitetty korkokuvilla, joissa ihmiset rakastelevat kaikissa mahdollisissa asennoissa. Eikä temppelialueella varmaankaan ollut kylttejä, joissa luki K15 tai K18.

Tietysti voidaan pohtia, miten tarkkaan taide tavoittaa aikansa hengen ja missä määrin eroottiset temppeliveistokset kertovat intialaisen ihmisen arjesta ja suhteesta seksuaalisuuteen. Kuitenkaan kulttuuri, jossa lukemattomat tantriset suuntaukset vuosisadasta ja -tuhannesta toiseen ovat tehneet seksuaalisuudesta pyhän rituaalin, ei voi olla kovin seksuaalikielteinen.

Sama kulttuuri myös tuotti joskus ajanlaskumme ensi vuosisatoina Kama Sutran. Vaikka se usein mainitaan intialaisen lemmentaidon oppaaksi, se on toki paljon muutakin. Se on aikansa kokonaissesitys miehen ja naisen välisestä suhteesta monine sosiaalisine kuvioineen.

Kama Sutrassa sukupuolten suhde myös näyttäytyy emotionaalisesti paljon tasa-arvoisempana – tekisi mieli sanoa kulttuurisesti kypsempänä – kuin saman ajan useimmissa läntisissä kirjoituksissa. Naisen seksuaalinen halu on yhtä luonnollinen ja hyväksytty kuin miehenkin, oli hän sitten prinsessa, vaimo tai orjatar. Lännessä tämä oivallettiin vasta aivan äsken, eivätkä kaikki oivaltaneet silloinkaan.

Seksuaalisuudesta tuli syntiä

Kristinusko syntyi oloissa, joissa vanhat hedelmällisyyskultit olivat vielä voimissaan, ja sen oli kohdattava ne miltei ensi töikseen.

Kirkkoisien tekstit kertovat ajan synnillisyydestä ja pyrkivät suitsimaan pakanallista hillittömyyttä. Esimerkiksi mainio Augustinus, joka oli itse nuoruudessaan kokenut eroottisenkin hurman, puhui kypsällä iällään seksuaalisuuteen liittyvästä häpeästä. Hänen kielenkäytössään sukupuolielimet olivat obscoenae partes, säädyttömät ruumiinosat.

Sydän-Euroopassa erotiikka vaipui kristillisen ajan alussa nopeasti pois virallisesta julkisuudesta. Kun taideteosten ainoa tilaaja yli tuhannen vuoden ajan oli kirkko, taiteilijat unohtivat edeltäjiensä löydöt ihmisen anatomiasta ja seksuaalisuudesta.

Silti jopa keskiajan kirkkojen friiseissä ja uskonnollisten maalausten taustakuvissa on usein vilahduksia kansaneroottisuudesta. Nämä pienet ”salaiset kuvat” muistuttavat, että hurskaus ei ole koko totuus ihmisten elämästä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kuudes aisti

6.4.2008 22:33

jatko:

Tarinat kertovat lihan iloista

Keskiajan loppupuolella Boccaccio kirjoitti Decameronensa ja Chaucer Canterburyn tarinansa. Chaucerin teoksessa kolmekymmentä matkustajaa on menossa pyhiinvaellukselle, ja aikaa tappaakseen he kertovat toisilleen tarinoita. Niissä seksuaalisuus ja muut maalliset ilot kulkevat läpäisevänä teemana, ne antavat kuvan hyvin elämänläheisestä ja lihallisesta aikakaudesta. Sama juonne jatkuu Margareeta Navarralaisen hieman myöhemmässä Heptaméronissa.

Jos kirjailijoiden antama kuva keskiajasta on edes likimain todenmukainen – ja miksei olisi? – kirkon tuhannen vuoden mittainen projekti kansan hillittömän seksuaalisuuden suitsimiseksi näyttää epäonnistuneen pahasti. Vaisto osoittautui hyvettä vahvemmaksi.

Renessanssissa Kreikan taiteen taidot ja henki sitten syntyivät uudestaan. Ei tietenkään ole sattumaa, että samalla kun pakanallinen, eroottisuuden luonnonvoimaisuuden tunnistava taide nostettiin uudestaan kunniaan, myös yhteiskunnassa alkoi liikkua samansuuntaisia virtauksia.

Vähitellen ne johtivat äitikirkon vallan murenemiseen, valistuksen ja tieteen vallankumoukseen ja lopulta tähän maallistuneeseen aikakauteen, jota – ehkä hieman historiantajuttomasti – syytetään yliseksuaaliseksi.

Paljonko on sopivasti?

Kysymys, eletäänkö nyt yliseksuaalista aikaa, voidaan kääntää toisinkin päin. Entäpä jos Euroopassa vallinnut seksuaalikielteisyyden aika on nyt vähitellen korjaantumassa, kun Lähi-idän monoteistinen sivilisaatiomullistus on pikkuhiljaa väsähtänyt ja sen vaikutus heikentynyt?

Lopullinen kysymys tietysti on: mikä sitten olisi yhteiskunnassa oikea ja sopiva määrä seksuaalisuutta, ja miten sen pitäisi näkyä?

Siihen ei tietenkään ole oikeaa vastausta.

Nyt, kun lasten puberteetti on jatkuvasti aikaistunut ja he myös saavuttavat fyysisen sukukypsyyden aikaisemmin kuin ennen, ajatus lasten suojelemisesta liialta seksuaalisuuden näkemiseltä on ehkä hieman omituinen. Esimerkiksi saksalainen seksuaalisuuden tutkija Erwin J. Haeberle on esittänyt, että nuoret alkavat olla seksuaalisesti syrjitty ryhmä samassa mielessä kuin vammaiset ja vanhukset ja kaikki muutkin (homoseksuaalit, transseksuaalit, fetisistit, kotieläimet...), joiden oikeutta omanlaiseensa seksuaalisuuteen yhteiskunta väheksyy.

Punastelu jatkuu yhä

Ihmiset syntyvät seksuaalisina olentoina, ja seksuaalisuus on iso osa terveen ihmisen minää ja hyvää elämää.
Seksuaalisuuteen luonnollisen mutkattomasti suhtautuva kasvuympäristö kasvattaa ihmistä luovaan seksuaaliseen itseilmaisuun. Seksuaalisuutta häpeilevä ympäristö taas tuottaa estyneitä aikuisia, joille seksi kuuluu samaan sosiaalisesti peitettävien asioiden kategoriaan kuin ulostaminen.

Kumpaa akselin päätä meikäläinen yhteiskunta on lähempänä?

Jokainen opettaja tietää, että kun koulussa varhaisteini-ikäisten kanssa pitää ottaa puheeksi elämän perusasiat, seuraa sama hihitys ja punastelu kuin ennenkin. Tutkimukset osoittavat, että varsinkin poikien tietämys seksuaalisuuden faktoista ja esimerkiksi henkilökohtaisesta hygie¬niasta on heikko.

Tämä ei lainkaan kerro yhteiskunnasta, jossa lapset kasvavat luontevasti seksuaalisuuteen niin kuin muihinkin aikuisuuden asioihin.

Tuskinpa vika on siinä, että lapset törmäävät liian aikaisin seksuaalisuuden kuvastoon julkisuudessa. Eikö pikemminkin siinä, että aikuisten suhde seksuaalisuuteen on edelleen estynyt, jopa kouristunut? Lasten kanssa ei keskustella seksuaalisuudesta, vaan he jäävät sen varaan, mitä suuren – ja terveen – uteliaisuutensa ajamina julkisuuden sirpaleista poimivat.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

7.4.2008 00:55

Kiitos 'kuudes aisti'. Tuo artikkeli on erittäin virkistävä, ja antaa hyvän historiallisen perspektiivin 'seksuaaliseen sivistyneisyyteen', joka kristillisestä maailmasta puuttuu.

On toki idän kulttuureissakin ollut monia kummajaisia, jotka siirtyivät sieltä esim. Aristoteleen luonnontieteellisen näkemyksen kautta länsimaihin, ja jotka mm. Pyhä Augustinus käänsi pyhäksi dogmiksi.

Yksi näistä on ollut usko siihen, että miehen voima asuu hänen siemennesteessään. Ei sinänsä hassumpi teoria, kun ymmärrettiin, että elämä on peräisin tästä aineesta. Naisen osuus sikiämiseen, eli munasolun olemassaolo keksittiin vasta 1853 (taisi olla Vilnalainen proffa).

Pyhä Augustinus siis nimesi tämän nesteen pyhäksi, koska se oli Jumalan lahja ja elämän lähde. Augustus kehitti syntien hierarkian, ja kaikkein kamalin synti oli siemenen hukkaan heittäminen, edes oman äidin kanssa makaaminen ei ollut niin paha juttu. Augustinus pyhitettiin tosin noin 1000 vuotta näiden oivallusten jälkeen, mutta se kertoo aika paljon siitä, millainen informaatio- ja vaikustusarvo hänen käsityksillään oli ollut.

Tämä on perusta masturboinnin kieltämiselle. Muut kuin lähetyssaarnaaja-asennot kiellettiin, koska niissä ehkäistiin sikiämistä. Tietysti miesten välinen seksi tuli synniksi, vaikka se oli ollut normaalia esim. antiikin Kreikassa.

Hilpeää ajatella, että pyhät, selibaatissa elävät (???) miehet ovat Augustinuksesta lähtien (350 j.a.a.) käyttäneet valtaosan energiastaan kanssaihmistensä välisen seksin pohtimiseen ja syntien luetteloimiseen.

Ja nyt me, 2000-luvulla kannamme noiden puritanistien taakkaa, ja uskomme heidän 2000 vuotta, sukupolvelta toiselle siirtyneitä häpeän käsityksiään. Ja me olemme siis sivistyneitä, tieteellisiä ajattelutapoja omaksuneita, moderneja ja oppineita ihmisiä!

Höpsistä! Noitavainojen joukkohysteriasta ei ole edistytty juurikaan yhtään. Sama inkvisitio toimii edelleen. Ilmiantajia kyllä löytyy, sekä ihan oma inkvisition papistokin. Se on erikoistunut puristamaan tunnustuksen jopa 2-3-vuotiaalta lapselta. Tämä kaikki tietysti palvelee pyhää tarkoitusta - lasten suojelua. Vai ehkä Lastensuojelua?

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

7.4.2008 13:20

Tämä artikkeli on julkaistu 31. tammikuuta 1998 Helsingin Sanomien tiedeosastossa sivulla D1.

Yhteinen tausta tappaa halun
Lapsi ja lähipiiri välttävät luonnostaan sukurutsaa

Jukka-Pekka Takala

Arthur P. Wolf: Sexual Attraction and Childhood Association: A Chinese Brief for Edward Westermarck. Stanford University Press, 1995, 561 s.

Miksi ihmiset eivät nai siskojaan ja veljiään tai äitejään ja isiään?

Moni väittää, että ihmiset kyllä haluaisivat näin tehdäkin, mutta halu on tukahdutettu. Suomalainen sosiologi Edvard Westermarck (1862-1939) ehdotti selitykseksi, että seksuaalista halua sisarusten kesken tai vanhempien ja lasten välillä ei yleensä tarvitse tukahduttaa, koska sitä ei ole.

jatkuu....


Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

7.4.2008 13:22

jatkuu...

Westermarckin teoriaa alettiin jo kauan sitten hyljeksiä vääränä. Yhdysvaltalaisen antropologin ja väestötieteilijän Arthur Wolfin 25 vuotta kestänyt suurtyö kuitenkin osoittaa, että Westermarck hylättiin hätiköiden.

Wolf on julkaissut kirjan Sexual Attraction and Childhood Association, joka selostaa tutkimusta 14000:stä avioliitosta. Alaotsikko on suomeksi "todistajanlausunto Westermarckin puolesta". Westermarckin mukaan niin ihmiset kuin monet muutkin eläimet etsivät seksuaalikumppaninsa vaistomaisesti oman lähipiirinsä ulkopuolelta. Tätä taipumusta Westermarck piti luonnonvalinnan seurauksena. Hän oletti, että lähisukulaiset tuottavat biologisesti heikompia jälkeläisiä kuin etäiset kumppanit. Silloin populaatiossa yleistyvät ne ominaisuudet, jotka saavat yksilön etsimään kumppaninsa lähisuvun ulkopuolelta.

Westermarck esitti, että "yleensä ottaen lapsuudesta saakka hyvin lähellä toisiaan eläneiden välillä on huomattava eroottisten tunteiden puute", jopa vastenmielisyys "tekoa ajateltaessa" [Westermarck 1891; 1932, 73].

Sisäsiitoksen torjuntaa

Tämä väite tunnetaan Westermarckin hypoteesina. Westermarck oletti, että vastenmielisyys on periytyvä taipumus. Se johtaa sisäsiitoksen torjumiseen, koska läheisimmät verisukulaiset ovat yleensä eläneet lähellä toisiaan lapsuudesta alkaen.

Sisartaan tai äitiään tunnistamaton Kullervo tai Oidipus ovat harvinaisia poikkeuksia, joita luonnonvalinnan tuottama lähisukulaisen seksuaalinen välttely ei "näe".

Yhteiskuntatieteilijät ovat yleensä olettaneet, että sukurutsan välttäminen perustuu puhtaasti sosiaalisiin tai kulttuurisiin syihin. Alkuihmisten ja eläinten arveltiin parittelevan rajoituksetta jälkeläistensä ja sisarustensa kanssa. Ihmisen insestikieltoa on pidetty yhtenä keskeisenä tekijöistä, jotka erottavat ihmisen muista eläimistä.

Viime vuosikymmeninä aiheesta kertynyt tieto kuitenkin tukee Westermarckia. Läheisen sukusiitoksen riskeistä tiedetään, että jos lapsen isä on samalla äidin veli, isä tai poika, niin lapsen riski saada sairaus tai vamma on jopa kymmeniä prosenttejä normaalia suurempi. Myös nykyiset tiedot muista eläimistä tukevat Westermarckia. Luonnossa sekä nisäkkäät että linnut välttävät lähisukulaisen kanssa pariutumista.

Entä sukurutsakielto? Eikö insestitabu todista, että ihmisellä ei olekaan luonnon asettamaa estettä sukusiitokseen? Muutenhan kieltoa ei tarvittaisi.

Westermarckin vastaus oli yksinkertainen. Lait ja normit kieltävät muitakin asioita, joihin ihmisillä ei yleensä ole halua, kuten vahempainmurhan tai eläimeensekaantumisen. Westermarckin teoria ei edellytä, että sukurutsaa ei lainkaan esiintyisi tai että kukaan ei olisi siitä kiinnostunut.

Kibbutsit tarjosivat hyvän tutkimuskohteen

Viime vuosikymmeninä on tullut ilmi muutama yhteiskunnallinen järjestely, jotka tarjoavat luonnollisen kokeen Westermarckin teorian testaamiseen. Tärkeimpiä on israelilaisten kibbutsien kokemus, josta alkoi kertyä tietoja 1950-luvulta alkaen.

Kibbutsien lapset asuivat lastentaloissa tiiviisti kuin tavallisen perheen lapset, mutta eivät olleet läheisiä sukulaisia. Omat vanhemmat tapasivat lapsiaan päivittäin vain muutaman tunnin. Avioliittoa saman lapsiryhmän kesken ei pidetty epäsuotavana. Silti sellaiset olivat harvinaisia.

Joseph Shepher tutki 2769 avioliittoa, jotka yli kahdensadan kibbutsin kasvatit olivat solmineet. Neljätoista paria oli jossakin vaiheessa samassa ryhmässä, mutta yksikään pareista ei viettänyt samassa ryhmässä kaikkia kuutta ensimmäistä vuottaan. [Shepher 1983]

Tulosta ei voi lukea insestikiellon ansioksi, koska kieltoa ei ollut. Luonteva selitys onkin, että Westermarckin hypoteesi osui oikeaan: saman lapsiryhmän jäsenet olivat toisistaan yhtä vähän kiinnostuneita seksikumppaneina kuin tavallisen perheen sisarukset.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

7.4.2008 13:22

jatkuu...

Lapsimorsiamet uskottomia

Toinen huomattava ja itse asiassa vanhempi "koetilanne" on se, mistä Wolfin tutkimus kertoo. Eräillä Kiinan alueilla oli pitkään 1900-luvun puolelle käytössä avioliittomuodot, joita Wolf saattoi vertailla tutkimalla Taiwanin väestörekistereitä ja haastattelemalla vielä elossa olevia ihmisiä.

Wolf kokosi tietoja 26 taiwanilaisen kylän ja kahden kaupungin kaikkien naimisissa olleiden naisten kokemuksista 1905-1945. Aineistossa on 14400 naista ja yhtä monta avioliittoa. "Koeryhmänä" oli niin sanottu simpua-avioliitto, jossa morsian adoptoitiin pikkulapsena sulhasen kotiin. Etelä-Kiinassa oli ennen yleistä, että lapsimorsian muutti sulhasen kotiin. Simpua-avioliittoja solmittiin ajan mittaan jopa enemmän kuin Yhdysvalloissa avioliittoja yhteensä.

Seksuaalista halua tai puutetta Wolf mittaa lapsiluvulla, avioeroilla ja avioliiton ulkopuolisilla suhteilla. Tulokset tukevat Westermarckia. Valtaosa adoptioavioliitoista tosin pysyi voimassa ja lapsia syntyi. Silti simpua-avioliitoissa syntyi vähemmän lapsia ja ne päätyivät useammin eroon. Vaimot myös kävivät muita useammin vieraissa.
Hoivasuhde olennainen

Wolfin tulosten mukaan ratkaiseva ikä on vähän alle kolme vuotta. Jos morsian adoptoitiin nuorempana, Westermarckin hypoteesi piti kutinsa ja kasvattiperheen poika "leimautui" seksuaalisesti epäkiinnostavaksi.

Alle kolmivuotiaina adoptoitujen vaimojen avioeroisuus oli kolminkertainen vertailuryhmän vaimoihin verrattuna. Heidän lapsilukunsa oli vastaavasti 30 prosenttia alhaisempi.

Sekä kibbutsit että simpua-avioliitot matkivat ikään kuin sisarusten välistä läheisyyttä. Entä vanhempien ja lasten suhde? Siinäkin näyttää olevan Westermarckia tukevia ilmiöitä.

Heikki Sariolan koululaiskyselyssä 1990 noin puoli prosenttia tytöistä oli kokenut seksuaalista hyväksikäyttöä isän tai isäpuolen taholta. Kuitenkin isäpuolet olivat käyttäneet tyttöjä hyväkseen suhteellisesti viisitoista kertaa useammin kuin biologiset isät. [Sariola 1990]

Tämä voi selittyä sillä, että isäpuoli ei yleensä vielä ollut perheessä tytön ollessa alle kolmivuotias. Hilda Parker ja Seymour Parker julkaisivat samasta vaikutuksesta suoremman tutkimuksen 1986. Siinä vertailtiin seksuaaliseen hyväksikäyttöön syyllistyneitä isiä ja isäpuolia miehiin, jotka eivät olleet siihen syyllistyneet. [Parker & Parker 1986]

Westermarckin hypoteesia myötäillen insestiin syyllistyneet isähahmot olivat tyttärien ensimmäisten elinvuosien aikana poissa kotoa paljon muita useammin. Niistä, jotka olivat kotona kriittisten vuosien aikana, lapsiaan hoitaneet syyllistyivät seksuaaliseen hyväksikäyttöön paljon harvemmin kuin ne, jotka asuivat kotona, mutta eivät hoitaneet lasta. Parkerien mielestä tämä tukee ajatusta, että vanhemman hoivasuhde lapseen ehkäisee seksuaalista hyväksikäyttöä.

Myös Wolf korostaa, että lasten selviäminen vaatii kiintymystä, mutta kiintymys ei saa olla seksuaalista, jottei se johtaisi sisäsiitokseen.

Kirjallisuus

Parker, Hilda, ja Seymour Parker. 1986. "Father-daughter sexual abuse: an emerging perspective." American Journal of Orthopsychiatry 56(4), October:531-49.

Sariola, Heikki. 1990. Lasten väkivalta- ja seksuaalikokemukset. Julkaisu 85. Helsinki: Lastensuojelun Keskusliitto.

Shepher, Joseph. 1983. Incest: a biosocial view. New York: Academic Press.

Westermarck, Edward. 1891. The history of human marriage. London: Macmillan.

------. 1932. Avioliiton historia. Porvoo; Helsinki: WSOY.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

7.4.2008 19:57

Seksuaalisuus häpeän lähteenä

Kirkonisät alkokoivat 1300-luvulta lähtien määritellä ihmisten lajinjatkamiseen liittyviä toimintoja häpeän leimalla. Vain lajinjatkamiseen liittyvät toimet olivat sallittuja, ja silloinkin vain ne, joista ei saanut nautintoa. Eli sallittua oli vain 'pyhä' lajin jatkaminen. Pyhät isät olivat sitä mieltä, että penis on olemukseltaan samanlainen kuin käsi, jota voi käskeä nousemaan, ilman että siihen liittyy mitään kiihkoa tai nautintoa.

Häpeä on erittäin tehokas laumaeläinten hierarkian keino: 'Et kuulu meihin, emme ole turvanasi'. Eli ihminen tuomitaan lauman ulkopuolelle. Koirankin saa häpeämään - niin primitiivinen tämä turvattomuuden kokemus on.

Kirkko on käyttänyt häpeää kansalaisten alistamiseen n. 1700 vuotta. Luterilainen kirkko on ollut hiukka lempeämpi, mutta ei lainkaan synnitön tässä vallankäytössä. Myös koululaitos omaksui häpeärangaistukset, ja se on ollut tehokas keino kotikasvatuksessa.

Ongelmallista tässä on se, että ihmisen perusvietti - seksuaalinen kiihottuminen - otetaan häpeärangaistuksen kohteeksi. 2000-luvun 'valistuneet' ovat edelleen sitä mieltä, että seksuaalista kiihottumista saa tapahtua vain suhteessa 'oikeisiin kohteisiin' = heterosuhteisiin (vakiintuneessa parisuhteessa?).

Muu on 'rikollista', vaikka henkilö ei koskaan tekisi mitään lain seksuaalirikokseksi määrittelemää. Samoin se, että täysivaltaiset kansalaiset ovat keskenään seksuaalisessa suhteessa, jos ovat samaa sukupuolta, tai toinen osapuoli ottaa maksun seksipalveluista.

Ei tätä hulluutta voi oikein muuten selittää, kuin sillä, että ollaan vielä tiukasti kirkon puritanistisien oppien kahleissa, vaikkei se omasta mielestä sitä olekaan - kun historian tuntemus ja oman ajattelun perusteiden historiallinen analyysi puuttuu.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ANU SUOMELALLE !

7.4.2008 23:21

Kävin lukaisemassa A-Talk ohjelman jälkikeskustelua viime viikolla esitetystä ohjelmasta teemana "Miksi Ilkka Kanerva joutui eroamaan?

Mielipiteitä, näkemyksiä ja kannaottoja oli laidasta laitaa.

Uusi otsake keskustelussa oli "Naisen seksuaalisuus",

Viitaten aikaisempiin kirjoituksiisi ja asiantuntemukseesi, voisit esittää oman näkemyksesi mahdollisiin taustatekijöihin" miksi Ike sai potkut".

Linkki ohjelman jälkikeskusteluun ja erilaisiin näkemyksiin eroon johtaneista syistä.

Keskusteluun voi osallistua vielä keskiviikkoon asti, mutta sen jälkeen uusi ohjelma painaa päälle ja keskustelumahdollisuus päättyy.
Kannaootoja voi lukea jälkenpäinkin, mutta kannaottoihin ei ole enään mahdollisuutta.

http://chat.yle.fi/cgi-bin/a-talk/keskustelu/ultimatebb.cgi?ubb=forum&f=54

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

7.4.2008 23:52

Tuntematon kirjoittaja pyytää minulta kommenttia Iken potkuihin. Sanoin asiasta tuolla ylempänä jotain, todeten että tämä Ike toimii kullinsa ohjaamana, eikä ymmärrä poliittisen postin julkisuuden vaatimuksia.

En halua tähän sivupolkuun lähteä.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

8.4.2008 10:07

Porvoon käräjäoikeudessa tuomittu Espoolainen teologi tuli julkisuuteen, ottaa kantaa asiaan.

Tuomio: DNO: R 07/851

Linkki: http://vanhemmat.com/phpbb/viewtopic.php?t=2689

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

SANA- VASTAAN SANA!

8.4.2008 11:33

Luin tuon Espoolaisen teologin kannaoton tapahtumiin. -On todella vaikea ottaa kantaa aiheeseen, tuntematta asiaa laajemmin, sekä mahdollista "savustamista". -Kysymyksessä on sana- vastaan sana.

Vastaavia tunnusmerkkejä on ilmeisestikin tapauksissa Vesa Keskinen,- Ilkka Kanerva, -Matti Ahde, - Markku Salminen, sekä huumepoliisien ja muidenkin viranomaistahojen sisäisistä ristiriidoista ja kiistoista. Myös uuden laastensuojelulain käytännön toteutus ilmeisestikin "takkuilee pahasti".

Väestöliiton massiivinen "Kotirauhaa" kampanja, miesten väkivaltaisuus ja raiskaukset, seksuaalinen häirintä, seksiin pakottaminen ym "lobbaukset" saattavat olla osa myös jotain" laajempaa kokonaisuutta"?.

HS. Väestöliiton ehdotus :"Teini-ikäisille tytöille ilmaiset ehkäisypillerit saattavat liittyä myös jollaintavoin kokonaisuuteen. -Mitenkä tähän liittyy Mediuutisissa muistaakseni vuonna 2003 ollut uutinen. "Väestöliitto Dan Apter:-Naiset älkää missään tapauksessa lopettako e- pillereitä". -Liittyi Englanissa ja Ruotsissa ollessen kohuun, jossa lääkefirmat joutuivat korvaaaman naisille e-pillereiden aiheuttamia haitta vaikutuksia. - Oliko "oma lehmä ojassa"? kuten myös Väestöliiton ja TV 4:sen G- piste ohjelmasarjassa?.

Miksi erään naigynekologin kannaotto hormonaaliseen ehkäisyyn poistettiin Googlesta?

Aloin pohtimaan, liittyisikö Miessakkien keskustelufoorumin äkillinen sulkeminen myös johonkin laajempaan "ilmiöön", jossa "toisinajattelevien suut tukitaan"?

Pohdin myös täyttääkö Miessakkien keskustelusivujen sulkeminen kriteerit " sanan-, mielipiteen-, ilmaisuvapauden rajoittaminen"? -
Näyttäisi siltä, että pitäisi omata riittävän "sairas mieli", jotta kykenisi arvioimaan ja tulkitsemaan nykyistä kehitystä.

Onko Meneillään jonkinlainen noitavaino-, noitarovioboomi.- Sofi Oksanen oli aamu tv:n vieraana, jossa keskusteltiin hänen vastailmestyneestä kirjasta "Puhdistus". Keskustelussa hän nosti esiin käsitteet - noitavainot ja noitaroviot. -

*************************************

Miessakkien linjanmuutos? -Tässä muutama linkki, jotka saattavat heijastaa jonkinlaista linjanmuutosta. - Tämä on vain arvio, mutta vanha sanonta "ei savua ilman tulta" saattaa pitää paikkansa.

Stakes. Sosiaaliportti on Stakesin ylläpitämä valtakunnallinen verkkopalvelu sosiaalialan ammattilaisille.

Ajankohtaista -Ilmoitustaulu, -Linkkipoimintoja, -Konsultointipalvelu, -Kysymyksiä ja vastauksia. - Aiheita voi lukea, mutta kirjoittaminen edellyyttää kirjautumista ja oletettavasti myös alalla työskentelyä.
Selaa aikaisempia Ajankohtaista linkkiä , joissa tuoreimmat linjaukset.
http://www.sosiaaliportti.fi/

Sosiaaliportti Väkivalta. -Väkivalta asioiden konsulttiryhmä vastaa lähisuhde- ja perheväkivaltaa koskeviin kysymyksiin. Konsulttiryhmä pyrkii vastaman kysymyksiin viikon kuluessa.

Miessakit ry koordinoi konsulttiryhmän toimintaa.
Pekka Jolkkonen, Jukka Lampinen, Panu Varjonen, Heikki Sepälä, Maria Lindroos.

Kysymykset ja vastaukset- väkivalta. -Väkivaltainen perheenisä
Miten edetä, kun väkivaltainen perheenisä ei tule mukaan yhteistyöhön? -Miten ohjata hänet hoitoon?
Lue lisää. > Keskustele aiheesta.
Taisi olla vain yksi aloituskysymys, joka haiskahti kylläkin Espoon Lyömättömän linjan filosofialta.
http://www.sosiaaliportti.fi/fi-FI/konsultointi/vakivalta/

Miessakit ry pääsivu. Aiheet, teemat, luentosarjat, koulutus, vertaistuki jne.
http://www.miessakit.fi/

Onko Suomi tasa-valta, vai Seta valta?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

setavallan presidentti

8.4.2008 14:19

"Onko suomi tasavalta vai Seta valta?"

Suomi on setavalta.

Ja setavallan päämiehenä toimii entinen Seta:n presidentti, nykyinen setavallan presidentti Tarja Halonen.

antti heiskala
www.lapsenoikeus.info

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

sokaisevat silmälasit!

8.4.2008 14:23

"Sosiaali- ja terveysministeriö tiedottaa:
Vuoden 2009 talousarvioehdotuksen sukupuolinäkökulma

Ministeri Katainen ja ministeri Wallin: Nyt otamme sukupuolisilmälasit käyttöön!

Sosiaali- ja terveysministeriö jakaa kaikkien ministeriöiden virkamiehille Sukupuolisilmälasit käyttöön! -esitteen perjantaina 7. maaliskuuta. Esite on yksi pala siinä palapelissä, jolla ministeriö toteuttaa hanketta sukupuolinäkökulman valtavirtaistamiseksi. Esite antaa virkamiehille eväitä sukupuolinäkökulman huomioon ottamiseen omassa työssä.Sukupuolisilmälasien avulla valtion vuoden 2009 talousarviosta valmistellaan ensimmäinen tasa-arvobudjetti. Tämä edellyttää, että budjettivirkamiehet käyttävät sukupuolisilmälaseja työssään. Valtiovarainministeriö varmistaa, että ministeriöiden virkamiehillä on riittävät edellytykset tähän työhön. Sosiaali- ja terveysministeriö puolestaan tukee virkamiesten osaamista silmälasien käytössä. "

STM:n tiedote

http://www.miessakit.fi/index.php?mid=297&a=viewItem&itemid=26

- Niinpä niin, kokonaaan sokaisevat "sukupuolisilmälasit"

:a[

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

"Lapsisakko"

8.4.2008 14:58

HS kirjoittaa: "'Lapsisakko' rankaisee äitien palkkakehitystä"

Oliko ns. hedelmöityshoitolaissakin kyse "lapsisakosta"?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

allekirjoitus

8.4.2008 15:01

Tsorry babes! - unohdin laittaa kahteen tätä edellä olevaan kommnettiini allekirjoitukseni, kirjoittaja oli siis Antti Heiskala. :a]

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

"Lapsisakko"-postia

8.4.2008 15:43

----- Original Message -----
From: Antti Heiskala
To:..... sauli.niinisto@eduskunta.fi ; matti.vanhanen@eduskunta.fi ; jyrki.katainen@eduskunta.fi ; marja.vuento@pronto.fi ; paivi.hirvela@om.fi ; hannele.valkeeniemi@yle.fi ; johannes.koskinen@eduskunta.fi ; tiina.astola@om.fi ; vappu.taipale@stakes.fi ; sirpa.taskinen@stakes.fi ; tytti.solantaus@stakes.fi ; pentti.kotoaro@unicef.fi ; liisa.hyssala@stm.fi ; oras.tynkkynen@eduskunta.fi ;.................................................................................; janne.virkkunen@hs.fi ; janne.virkkunen@sanoma.fi ;
Sent: Tuesday, April 08, 2008 3:13 PM
Subject: HS: "Lapsisakko" - Heiskala: Mutta oliko ns. hedelmöityshoitolaissakin kyse "lapsisakosta"?

Antti Heiskala
8.4.2008
www.lapsenoikeus.info
antti.heiskala@lapsenoikeus.info
LOL!
Helsingin Totuus

HS: "Lapsisakko" rankaisee äitien palkkakehitystä

Heiskala: Mutta oliko ns. hedelmöityshoitolaissakin kyse "lapsisakosta"?

antti heiskala

.....................................................

----- Original Message -----
From: Antti Heiskala
To:..... sauli.niinisto@eduskunta.fi ; matti.vanhanen@eduskunta.fi ; jyrki.katainen@eduskunta.fi ; marja.vuento@pronto.fi ; paivi.hirvela@om.fi ; hannele.valkeeniemi@yle.fi ; johannes.koskinen@eduskunta.fi ; tiina.astola@om.fi ; vappu.taipale@stakes.fi ; sirpa.taskinen@stakes.fi ; tytti.solantaus@stakes.fi ; pentti.kotoaro@unicef.fi ; liisa.hyssala@stm.fi ; oras.tynkkynen@eduskunta.fi ;.................................................................................; janne.virkkunen@hs.fi ; janne.virkkunen@sanoma.fi ;

Sent: Tuesday, April 08, 2008 3:28 PM
Subject: "yleinen"... asevelvollisuus ( ... ja "lapsisakko" )

Antti Heiskala
8.4.2008
www.lapsenoikeus.info
antti.heiskala@lapsenoikeus.info
LOL!
Helsingin Totuus

HS: "Kaskeala: Puolustusvoimat ei selviä ilman yleistä asevelvollisuutta"

Heiskala: Miten niin "yleinen asevelvollisuus"? Kuinkas yleinen se onkaan?
Tosiasiassahan meillä on vain PUOLI-yleinen asevelvollisuus ( ... ja "lapsisakko" )

antti heiskala

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

8.4.2008 17:08

VARJOJEN PARATIISI

Olarin seurakuntaneuvostossa työskentelee lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yrityksestä 7.3.2008 Porvoon käräjäoikeudessa tuomittu teologi.

Linkki: http://vanhemmat.com/phpbb/viewtopic.php?t=2689

Ari www.vanhemmat.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

8.4.2008 21:13

Palaan vielä poikalasten tasa-arvoista kohtelua koskevaan asiaan, joka on syvästi huolestuttanut minua, lasten sukupuolielinten silpominen. STM:ssä ollaan sitä mieltä, että pojat saa silpoa, tyttöjä ei. Mistä tässä mahtaa olla kyse? (siteeraan erääseen julkaisuun kirjoittamaani tekstiä).

Lainsäädäntö ja Suomea sitovat kansainväliset sopimukset, etenkin Lapsen oikeuksien sopimus ovat tältä osin yksiselitteisiä: Lapsia tulee kohdella tasa-arvoisesti, eikä heitä saa syrjiä sukupuolen perusteella, lasta ei saa pahoinpidellä, hänelle ei saa aiheuttaa ruumiinvammaa, ja vahingollisista uskonnollisista perinnäistavoista on luovuttava.

USA:ssa aktiivisesti ympärileikkausta markkinoi etenkin ankara kalvinisti, lääketieteen tohtori John Harvey Kellogg (1852-1943). Tyttöjen masturboinnin kitkemiseen hän suositteli klitorikselle kaadettavaa fenolia. Kelloggin menettelytavat lasten itsetyydytyksen suitsimiseksi olivat ankaria:

‘Nuoremmilla lapsilla, joihin moraaliset perusteet eivät tehoa, voidaan käyttää muita keinoja. Sukupuolielinten sitomista on kokeiltu menestyksellä. Käsien sitominen on myös tepsivä keino joissakin tapauksissa; mutta tämä ei aina toimi, sillä lapset juonittelevat usein jatkaakseen tapaansa muilla keinoin, kuten venyttelemällä jäseniään tai makaamalla vatsallaan. Sukupuolielinten peittäminen häkillä on toiminut hyvin.

Toimiva lääke lähes aina on pikkupoikien ympärileikkaus, varsinkin jos esinahka on vähänkin ahdas. Lääkärin tulisi tehdä leikkaus ilman nukutusta, koska leikkauksen lyhytaikaisella tuskalla on tervehdyttävä vaikutus mieleen, varsinkin jos se yhdistetään rangaistuksen ideaan, kuten hyvin voidaan tehdä joissakin tapauksissa. Kirvely joka kestää useita viikkoja lopettaa tavan, ja jos se ei ole aiemmin tullut vahvasti fiksoituneeksi se voi unohtua eikä sitä enää aloiteta uudelleen.

Jos lasta halutaan vahtia, hänen pitäisi olla sellaisen tarkkaavaisuuden ympäröimä, ettei hän voi hairahtua tulematta paljastetuksi. Jos häntä vahditaan vain osittain, hän pian oppii välttämään valvonnan ja silloin tuloksena on vain se, että hän oppii petkuttamaan paheensa vuoksi.’. (Kellogg J.H., ‘Plain Facts for Old and Young: Embracing The Natural History and Hygiene of Organic Life’, 1877; Kellogg J.H., ‘Treatment for Self-Abuse and Its Effects: Plain Facts for Old and Young’, 1888). (Englannista suomentanut Heikki Sariola).

Tuohon aikaan lääkärit kehittelivät myös piikikkäitä laatikoita, joita sidottiin pojan peniksen ympärille. Jos unierektio tuli, oli rangaistus ankara.

Moderneissa juutalaisissa yhteisöissä on ymmärretty tämän uskonnollisen rituaalin julmuus, ja tilalle on kehitetty lasta vahingoittamattomia rituaaleja. Ne tehdään tasa-arvoisesti sekä tytöille että pojille. Myös valistuneissa muslimiyhteisöissä on ymmärretty ihmisoikeussopimusten ja lasten oikeuksien periaatteet.

Ihmetystä herättääkin, että meillä Suomessa ympärileikkaus nähdään toisin. Sosiaali- ja terveysministeriön lääkärivetoinen työryhmä päätyi vuonna 2004 siihen, että esinahan amputointi on uskonnollisista syistä sallittava poikalapsille – ja tarvittaessa yhteiskunnan varoin - jotta he voivat näin liittyä omaan uskonnolliseen yhteisöönsä. Tyttöjen silpomisen työryhmä määritteli rikokseksi.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

POIKIEN YMPÄRILEIKKAUS!

8.4.2008 22:44

Googlen haulla - poikien ympärileikkaus- on kannaottoja ja mielipiteitä puolesta ja vastaan. Selasin päällisin puolin sivuja 1 ja 2.

Ensimmäisellä sivulla oli kolme STM:n kannottoa. Lisäksi - LSKL:n kannaotto, - Tampereen KO: päätös, -Tiedotteet lääkäriliitto.

Sivulla 2. Väestöliitto,- Sini Terävä Feministien aloitus,- Duodecim jne

Tyttöjen ympärileikkaus on "silpomista", poikien ympärileikkaus ilmeisestikin perustuu hygieniaan. -Vai onko kysymyksessä "ulkonäkökysymys".

Ymmärtääkseni tyttöjen ympärileikkauksessa on tarkoitus "tuhota" seksuaalista milelihyvää ja nautintoa tuottavat erogeeniset alueet. -No orgasm.

Poikien ympärileikkauksen kohdalla kuulin erään lääkärin väittämän, että poikien ympärileikkauksella olisi samansuuntainen tavoite, eli poistamalla suojaava esinahka "kaljupäänä" puuhastelu tuottaisi senverran arkuutta ainakin murrosiässä, että "tuskaa ja kipua" aiheuttavaan puuhaan pojat eivät syyllistyisi niin herkästi.

Vosi ehkä verrata tilanteseen, kun kaatuu pyörällä ja iho rikkoontuu, niin aika herkkä kosketukselle ruhjevamman jälki on koska suojaava "esinahka" vaikko orvaskesi on rikkoontunut.

Jostakin luin myös väittämän, että esinahka toimii "kuulalaakerin" tavoin ja liuttaa penistä emättimessä. - Kitkakerroin alhaisempi? -Vähemmän tuskaa ja kipua molemmille?

Olen kuullut myös väittämän, että myöhemmässä iässä "kaljupää" tottuu ja turtuu, eikä "jyystämisestä" meinaa tulla loppua. -Tämä taasen saatta aiheuttaa kumppanilla haluttomuutta, (päänsärkyä) sekä orgasmin teeskentelyä, jotta "puurtaminen" loppuisi.

Naisten intiimikirurgiassa taas tehdään alpään "kauneusleikkauksia", sekä "adingossa" olevan klitoriksen vapauttamista "esinahan" eli klitorishupun korjausleikkauksia niille naisille, joilla on vaikeuksia saada orgasmia yhdynnässä. - Silhuetti ja joku toinen sairaala tekevät näitä "korjausleikkauksia".
Löytyy Googlen haulla - intiimikirurgia-

Todellisia tarkoitusperiä, motivaatioita, syitä ja uskomuksia löyyy varmastikin useampia.

Tässä Googlen hakutulos - poikien ympärileikkaus -..

http://www.google.fi/search?hl=fi&q=%22poikien+ymp%C3%A4rileikkaus%22&meta=.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

8.4.2008 23:59

'Poikien ympärileikkaus perustuu hygieniaan'. Tämän väitteen kuulee usein. Minä ihmettelen, miksi pojille tuotetaan korjaamaton ruumiinvamma elimistön herkimmällä tuntoalueella, kun hygienian voi hoitaa vedellä ja saippualla.

Ministeriön työryhmä oli muistionsa mukaan erittäin tietoinen siitä, että sairaalaoloissakin tämä 'vähäinen' operaatio voi johtaa vakaviin komplikaatioihin. Se voi johtaa myös peniksen amputaatioon ja lapsen kuolemaan (onneksi harvoin).

Juutalainen rabbi, lääkäri ja merkittävä filosofi Moses Maimonides (1135-1204) kirjoitti yli 800 vuotta sitten: ‘... yksi sen tarkoitus on mielestäni toive vähentää sukupuoliyhteyksien määrää ja heikentää kyseessä olevaa elintä, niin että tuo toiminta vähenisi ja elin olisi niin hiljaa kuin mahdollista.

On ajateltu, että ympärileikkaus täydellistää sen, mikä on vajavaista synnynnäisesti. Tämä antoi kenelle tahansa mahdollisuu-den esittää vastaväite ja sanoa: Kuinka luonnolliset asiat voivat olla vajavaisia, niin että niitä täytyy ulkopuolelta korjata, varsinkin kun tiedämme kuinka tarpeellinen esinahka on tuolle elimelle?

Itse asiassa tätä käskyä ei ole annettu silmällä pitäen synnynnäisen vajavuuden korjaamista vaan silmälläpitäen moraalisen vajavaisuuden korjaamista. Tuolle elimelle aiheutettu ruumiillinen kipu on ympärileikkauksen todellinen tarkoitus.

Mitkään yksilön suojaamiseksi välttämättömät toiminnot eivät vaurioidu sen vuoksi, myöskään lisääntyminen ei käy mahdottomaksi, mutta kiihkeä aistillisuus ja himo joka ylittää sen mikä on tarpeen, vähenevät.

Se tosiasia, että ympärileikkaus heikentää kykyä seksuaaliseen kiihottumiseen ja joskus ehkä vähentää nautintoa on epäilemätöntä. Sillä jos syntymässä tuo elin on saatu vuotamaan verta ja siltä on poistettu sen peite, täytyy sen epäilemättä heikentyä’. (Maimonides, Moses. ‘The Guide of the Perplexed’. Translated by Shalomo Pines. Chicago: The University of Chicago Press, 1963) (Suomennos Heikki Sariola).

Riippuen siitä, miten paljon esinahkaa poistetaan, seuraamukset ovat erilaisia. Erektio saattaa tulla erittäin kivuloiseksi, ja kun katkotaan hermonpäät, tuntoherkkyys katoaa. Eli seksuualinen mielihyvä häviää, ja myös parisuhteen seksi saattaa kärsiä tämän seuraamuksena.

Onko tää pikku-juttu?

Minua askarruttaa tässä STM:n linjauksessa se, että tyttöjä suojellaan, mutta pojat jäävät vaille lain suojaa. Eli kyse on mitä ankarimmin lasten sukupuolisesta tasa-arvosta, ja oikeudesta lain suojaan sellaisilta uskonnollisilta perinnäistavoilta, jotka oikeuttavat lapsen fyysisen pahoinpitelyn ja pysyvän ruumiinvamman tuottamisen.

Mutta STM on se ministeriö, jossa pidetään huolta sukupuolten tasa-arvosta ja lasten suojelusta. Vai miten se nyt olikaan?

KKO:ssa on käsittelyssä tamperelainen tapaus, jossa äiti antoi ilman isän lupaa ympärileikata poikansa. Käo tuomitsi äidin pahoinpitelystä, HO vapautti. Asia ei juurikaan ylittänyt uutiskynnystä, toimittajia tällainen pikku-juttu ei kiinnostanut. Hesarin naiset eivät julkaisseet yleisönosastojuttuani, mutta Aamulehti sentään laittoi sen ykkökseksi, koska tapaus oli Tampereelta.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

9.4.2008 01:19

Unohtui:
Sukupuolielinten silpomisesta ja lasten tasa.arvosta tässä suhteessa voisin puhua viikon syömättä.

Minua on kauhistuttanut se, että tämä prostituution ja seksuaaliseuuden asiantuntija Reet Nurmi (virolainen henkilö, jonka ansioista en ole päässyt perille) huseerasi Stakesin naisten väkivaltaprojektissa ja esitteli tietojaan naiskaupasta.

Yksi tutkimus keskittyi lapsi-prostituutioon Helsinki-seudulla. Rapostissa ei ole mitään tietoa tällaisesta ilmiöstä, mutta kerrotaan että Tallinnan lentokentältä löytyi mies, joka oli matkustamassa Thaimaahan kahden alaikäisen kanssa. Toinen 'löydös' oli Lontoossa työskentelevä au-pair, jolta isäntäväki oli väitteen mukaan ottanut passin talteen.

Siis tutkimuksellisesti niin ala-arvoista tuotosta, ettei kukaan voi luottaa henkilön tieteelliseen pätevyyteen.

Mutta kun samaisen henkilön nimi löytyy Työministeriön (nykyään tämä ministeriö on modernisti MOL= Ministry of Labor) maahanmuuttajille tehdystä oppaasta, jossa kerrotaan, että tyttöjen ympärileikkaus on suomessa rikos, mutta poikien ympärileikkaus laillista.

STM julkaisi syksyllä seksuaaliterveysohjelman vuosille 2008-2011. Myös siinä toistetaan tieto, että vain tyttöjen sukupuolielinten silpominen on rikos. (Hesari ei julkaissut tätä juttuani mutta löytyy Aamulehdestä).

Ihmisoikeusliitto (?) otti STM:lle kantaa poikien ympärileikkauksiin, samoin Väestöliitto. Molemmet esittivät että poikien silpominen tulee sallia. En muista tarkkaan, mutta taisi olla vielä niin että se pitää kustantaa yhteiskunnan varoin.

Eli ajatus oli se, että 'kun ne tekevät sen kumminkin, parempi kun me teemme sen' (=ruumiinvamman lapselle). Eli stereotypia siitä, että juutalaiset ja muslimit ovat niin primitiivisiä, että eivät taivu Suomen lakiin ja YK:n lasten oikeuksien sopimukseen. STM ei pyytänyt seurakuntia tekemään kyselyä, jossa olisi selvinnyt mitä mieltä jäsenet ovat lasten sukupuolielinten silpomisesta.

STM, eli Eva Biaudet antoi ministerinä olleessaan ohjeet siitä, että ympärileikkaukset on tehtävä sairaaloissa (yhtiskunnan varoin). Sittemmin siitä syntyi hälyä, kun lääkärit katsoivat, ettei heidän tehtävänsä ole uskonnollisten rituaalien suorittaminen. Lääkäriliiton kannanotossa STM:lle tuotiin tämä julki yksiselitteisesti.

Lasten tasa-arvoiseen kohteluun ja lain suojaan tässä mielessä vedottiin muistini mukaan vain Lastensuojelun keskusliiton ja Sexpo säätiön lausunnoissa.

Lausuntoja lukiessani olin yllättynyt, että tasa-arvo ja lain suoja poikalapsille ei ollut lausujia kiinnostanut.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

MONIKA NAISET!

9.4.2008 02:00

ANU SUOMELA!

Sattumoisin Aamulehden keskusteluissa oli eräänä aihena Reet Nurmi.

monika naiset.
Re: Usko, toivo ja bullshit
Lähetetty: 8.4.2008 23:45 Vastaa

Tässä hieman iltalukemista. -Googlen haulla -monika naiset ry- löytyy 8940 "osumaa". - Hakusanalla - reet nurmi-. löytyy 1460 "osumaa".

Voihan vielä kokeilla mitä löytyisi haulla -reet nurmi monika naiset ry-.
Valisin tuon ensimmäisen hakuvaihtoehdon, kun sillä oli tarjontaa runsaammin.

Muistaakseni Reet Nurmi oli "pääarkkitehti" 14.2.2005 MOT ohjelmassa "Näkymätön ihmiskauppa".
Georgialaisten naisten bussi käännytettiin Suomen rajalta, koska hänen mielestään kysymyksessä oli ryhmä naisia joita oltiin viemässä seksiorjiksi keskieurooppaan.

Ohjelma löytyy MOT arkistosta, joko haulla - mot arkisto-, tai mahdolliseti linkissä ohjelma-arkistoon, josta ohjelma löytyy vuoden 2005 ohjelmista. Tai Googlen haulla - näkymätön ihmiskauppa-.
Mot on uusinut sivujaan, jotenka en ole varma löytyykö tästä linkistä:
http://lotta.yle.fi/motweb.nsf/sivut/arkisto

Hakutulos - monika naiset ry-.
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=monika+naiset+ry&meta=

Varsinainen "satutäti". Kannattaa katsoa, keitä ovat "sponsorit, -sidosryhmät, yhteistyökumppanit ja hyvä sisar tukijoukot".

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Olit yllättynyt?

9.4.2008 02:19

Anu Suomela: "Lausuntoja lukiessani olin yllättynyt, että tasa-arvo ja lain suoja poikalapsille ei ollut lausujia kiinnostanut."

Ihan oikeastiko olit yllättynyt? Mikä sinut yllätti. Itse olisin ollut, päinvastoin, hyvin hyvin yllättynyt jos tasa-arvo olisi STM:ä kiinnostanut.

:a[

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

IHMISKAUPPA- NOITAVAINOT !

9.4.2008 11:03

IHMISKAUPPA- NOITAVAINOT- NOITAROVIOT -HYSTERIA !

Psykoanalyytiiko Sigmund Freud tutki aikoinaan naisen hysteeristä käyttäytymistä ja päätyi teoriaan, että naisen hysteerinen käyttäytyminen johtuisi kohdun liikkeistä. Sana Hystera" on kreikankielinen ja takoittaa kohtua. -Sittemmin Freud kait luopui teoriastaan.

Olen pohtinut olisiko tutkimukset aloitattava uudelleen, koska Freudin aikakaudella ei ollut käytössä hormonaalista ehkäisyä, eikä käsitteistöä pms-, pmdd- oireyhtymä, Munchausenin oireyhtymää, eikä monia muitakaan asioita ja ilmiöitä vielä tuolloin tunnistettu..

Filosofian tohtori Christer Sundqvist pohtii näitä ilmiöitä blogissaan. -Myös Kari Heusala on suomentanut kitjan Naisen seksuaalisuus; jossa hän käsittelee näitä ilmiöitä. -On kaiketikin huomioitava lisäksi naisten lisääntynyt alkoholinkäytö. Battina von der Phalen, sekä Taisto Sarkolan tutkimukset. Löytyvät Googlen haulla - alkoholi ja hormonit-.
Myös fas- lasten määrissä on ollut huolestuttavaa lisääntymistä.. -Löytyy Googlesta haulla - fas lapset -., lapsen kaltoinkohtelu-.

Christer Sundqvistin blogi: Sivun yäreunassa laskuri, jossa selviää lukijamäärä. Tilanne 9.4.2008 oli 208.145.
http://veteraaniurheilija.blogspot.com/2005/10/kissimirrist-tiikeriksi-kerran.html

Poliisi TV. Naisten rattijuopumus kasvaa vaudilla.- Naisten rattijuopumus kaksinkertaistunut. -Tasa-arvo yltää, -myös nainenkin voi vetää perseet olalle, -joka kolmas on huumekäyttäjä. Rattijuopumuksesta naisten kohdalla ei ole tehty tutkimusta.

Viimeaikojen uutisointi laittaa pohtimaan, olisiko kysymykseesä noitavainot, hysteria, vai estrogeenivallitsevuus, joka saattaa johtaa hypogkykemimaan, joka on vaarallista aivoille.
Google: -estrogen dominace -, -hypoglykemia-, -kilpirauas info-.

HS Kotimaa 9.4. Ihmiskaupasta syyttä vangitut haastamassa valtiota oikeuteen.
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Ihmiskaupasta+syytt%C3%A4+vangitut+haastamassa+valtiota+oikeuteen/1135235389660

HS Kotimaa 7.4. Päivi Räsänen- Seksin osto kiellettävä.
HS Kotimaa 7.4. Lapsiseksistä tuomituille halutaan lapsityökielto -Mikko N. kommentti.
HS Kotimaa 7.4. Seksiriippuvuuden hoito edelleen huonolla tolalla.
HS Kotimaa. 9.4 Yhä usempi äiti hakee apua vanhempien tukipuhelimesta.
HS Kotima 9.4. Luokanopettajat ovat uupuneet työtaakan alle.
HS Kotimaa 9.4 Diplomaatteja epäillään kotiorjien pitämisestä Suomessa.
mtv3.fi Uutiset 8.4. Nainen hakee apua vasta 30. pahoinpitelykerran jälkeen
.TV1 Uutiset 8.4.Joka 10. nainen joutuu parisuhteessa fyysisen, tai henkisen väkivallan kohteeksi.
Uutisissa haastellut Eeva Lehtivaara, -Tarja Halonen, -Heidi Hautala. -Naisrauhalaki. 3000 rikosilmoitusta vuodessa - 20 naista kuolee parisuhdeväkivallan uhrina.

Avainsanoja -Könskriget- Evin Rubar,- ihmeellinen valemuistosyndrooma, -uskontojen uhrit, - lahkon vaarallisuus, monika naiset, -minna portal.fi.- naisjärjestöt yhteistyössä, jne, jne..

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

9.4.2008 11:05

En ollut yllättynyt siitä, että STM:ssä tasa-arvo on ihan muuta kuin, miten normaali ihminen sen mieltää. Minua yllätti se, että lausujatahot, joita oli muistaakseni 41, eivät havainneet, että Pelkosen työryhmän paperi on poikalapsia syrjivä.

Tässä kirjoitukseni, jota Hesari ei suostunut julkaisemaan, mutta Aamulehti julkaisi (joskus viime syyskuun lopussa):

Pari viikkoa sitten Helsingissä pidettiin kansainvälinen naisten ympärileikkausta vastustava kokous, josta uutisoitiin näkyvästi, että tyttö¬jen ympärileikkaus on Suomen lain mukaan törkeä pahoinpitely. Toisen uutisen mukaan Suomeen on perustettu islamilainen puolue, joka haluaa edistää poikien ympärileikkauksia.

Perustuslaki takaa kaikille lapsille fyysisen koskemattomuuden. Rikoslaki on sukupuolineutraali, joten ruumiinvamman aiheuittaminen täyttää pahoin¬pitelyn tunnusmerkistön riippumatta siitä kohdistuuko teko tyttöön vai poi¬kaan. Lap¬sen perusoikeuksia, kuten oikeutta henkilökohtaiseen koskematto¬muuteen, ei saa loukata myöskään muun henkilön uskonnon ja omantunnon vapauteen vedoten. Lisäksi Suomi on sitoutunut YK:n lapsen oikeuksien sopimuksella ryhtymään kaikkiin tehokkaisiin ja tarkoituksenmukaisiin toi¬miin poistaakseen lasten terveydelle vahingolliset perinnäistavat.

Lasten sukupuolielinten ritualistisen silpomisen vahingollisuudesta on laaja ja vakuuttava lääketieteellinen näyttö. Silpominen aiheuttaa lapselle tarpeetonta kärsimystä ja pysyvän ruumiinvamman. Riskinä ovat komplikaa¬tiot, jotka voivat johtaa jopa peniksen amputaatioon ja kuolemaan. Lapsena tehty hermoratojen katkaisu ja kudosten amputointi voi aiheuttaa aikuisena niin naisille kuin miehillekin vakavia seksuaaliterveyden ongelmia.

Ympärileikkausta on perusteltu monin pätemättömin väittämin. Jopa YK on esittänyt, että ympärileikkaus ehkäisisi AIDS:ia. Väite perustui kyseen¬alaisiin tutkimuksiin, eikä tarkoitus ollut todistaa, että lasten sukupuolielin¬ten silpominen ehkäisisi aikuisten riskialtista seksuaalikäyttäytymistä. Ym¬pärileikkaus ei ehkäise myöskään kohdunkaulan tai penissyöpää. Vetoami¬nen hygieniaan on asiatonta, kun paras ja vaaraton keino on vesi ja saippua.

Lapsen oikeuksien suojelu kuuluu sosiaali- ja terveysministeriölle (STM). Siksi on hätkähdyttävää, että STM toteaa tuoreessa seksuaaliterveyttä koske¬vassa julkaisussa (2007:17): 'Tyttöjen ympärileikkaukset on Suomessa ri¬koslain mukaan kriminalisoitu, mutta poikien ei-lääketieteellisiä ympärileik¬kauksia ei Suomessa ole kielletty eikä niistä ole omaa lainsäädäntöä'.

Tämä räikeästi poikia syrjivä laintulkinta on peräisin STM:n työryhmän mietinnöstä (2003:39). Siinä esitettiin vastoin Suomen lakia ja kansainvälisiä sopimuksia, että poikien sukupuolielinten silpominen tulisi laillistaa. Perus¬teena oli 'sosiaaliadekvanssi', jonka mukaan meidän tulee katsoa läpi sormi¬en poikien terveyttä vahingoittavia perinnäistapoja, ettei loukattaisi uskon¬nollisten ryhmien tunteita.

KKO:ssa on käsittelyssä Tampereen kihlakunnan syyttäjän valitus. Musli¬miäiti oli ympärileikkauttanut poikansa vastoin isän tahtoa, ja Käo tuomitsi hänet pahoinpitelystä, mutta ei määrännyt rangaistusta. Turun HO kumosi tuomion tukeutuen - ei lakiin - vaan STM:n työryhmän esittämään sosiaa¬liadekvanssiin.

Lasten terveyden suojelun sijaan STM näyttää suojelevan vahingollisia perinnäistapoja. Myös työministeriön oppaissa maahanmuuttajille, ja jopa Ihmisoikeusliitossa markkinoidaan syrjivää näkemystä, että sukupuolielinten silpomiskielto koskee vain tyttöjä. On kiinnostavaa nähdä kallistuuko oi¬keusministeriö rekisteröimään puolueen, joka haluaa edistää poikien pahoin¬pitelyä.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ÄIDIT KRIISISSÄ !

10.4.2008 10:21

Helsingin Sanomat 10.4.2008.

"Yhä usemapi äiti hakee apua vanhenpien tukipuhelimessa".

"Yhteydenotot Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL). Vanhempainpuhelimeen ja nettiin ovat lisääntyyneeet. Vuomma 2007 vapaaehtoiset päivystäjät vastasivat 1567 puheluun ja nettikirjeeseen.

Kasvua edelliseen vuoteen verrattuna on 13,5 prosenttia. Viime vuonna tilastoitiin 40 prosenttia edellisvuotta enemmän yhteydenottoja, joissa vanhempi oli ahdistunut elämäntilanteensa vuoksi...

Lähes 90 prosenttia vanhempainpuhelimeen ja nettiin yhteydenottaneita oli äitejä. Tyypillinen soittaja oli 30-39 vuotias äiti, joka oli huolestunut omasta jaksamisesta...

Epävarmuus, jaksamattomuus, psyykkinen hyvinvointi. -Suurin ongelma on tuen vähyys...."

Artikkeli linkissä.

Muualla verkossa: MLL:Nn puhelin ja netti.

Keskustele aiheeesta.

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Yh%C3%A4+useampi+%C3%A4iti+hakee+apua+vanhempien+tukipuhelimesta/1135235425528

*************************'''''

Mitäköhän tällä uutisella halutaan viestittää?
Liittyykö Väestöliiton Kotirauhaa kampanjaan?

"Vuonna 2007 vapaaehtoiset päivystäjät vastasisivat 1567 puheluun ja nettikirjeeseen."

Mitenkä on selitettävissä, että tiedotusvälineissä uutisoidaan " 15.000 naista raiskataan ja 46.000 naista joutuu seksuaalisen häirinnän kohteeksi joka vuosi. - Poliisille tehdään ilmoituksia n. 599, joista alle 100 johtaa rangaistuksiin ??- Luulisi näiden tulevan esille MLL:n otetuissa yhteydenotoissa.

Joidenkin tiedotusvälineiden mukaan nykyisen, tai entisen avio-, tai avopuolison väkivallan uhriksi joutuu vuosittain -Tilastokeskus n 2000- Optula tutkimus - n 8.000., UTH tutkimus n. 90.000. Image lehti n.580.000 naista ??????.

Onko kysymyksessä tarkoitushakuinen miesten ja isien mustamaalaamista?- Saa helpommin heitettyä ukon ulkoruokintaan?

Mitä rikosylikomisaari Marja Vuento on todennut luvuista blogissaan"täysin hatusta vedettyjä lukuja".

HS 5.6.2006 "Kyseenalainen näkemys suomalaisten väkivallasta. Amnesty Internationalin pääsihteeri on moittinut Lontoossa Suomea naisiin kohdistuvasta väkivallasta.... -On sopimatonta Suomen mustamalamista, että Amnesty kerta toisensa jälkeen kaivaa esiin tuon kyseenalaisen vanhan (UTH) tutkimuksen ja vetelee sillä suomalaista miestä ympäri korvia.

Pääsihteerin lausahduksestahan voidaan tehdä se johtopäätös, että lähes puolet suomalaisista miehistä raiskaa ja hakkaa naisiaaaan. -Sangen kummallinen käsitys siinä tulee siomalaisista naisistakin (marja vuento)".

Alkoholi.
Naisten runsas alkoholinkäyttökin selitetään parisuhdeväkivalassa siten, että mies joi ja hakkasi ja sitten naisenkin oli pakko alkaa juoda jaksaakseen. -Tässäkin kohtaa naisilta viedään pois aikuinen vastuu. (mv blogi)"

Alkoholin vaikutus..
Kaikenlainen humalassa törttöily, on se sitten vieraisiin sänkyihin päättymistä, tai väkivaltaista riehumista, johtuu siitä, että aivojen tietoinen säätely, kontrolli häviää ja alla olevat erilaiset tunnetilat nousevat pintan.- Tunnekuohut voimistuvat ja leimaavat käyttäytymistä. (mv blogi)"

Alkoholi ja hormonit.
Väkivaltaisen käyttäytymisen ja kohonneiden testosteroniarvojen välillä vallitsee yhteys. Korkeat testosteronipitoisuudet liittyvät miesten aggressiiviseen käyttäytymiseen. -Tutkittaessa naisten testosteronitasoja ja aggressiivisuutta on todettu, kohonnut testosteronitaso liittyi verbaaliseen aggressiivisuuteen KTL/ Bettina von der Phalen (mv. blogi)
(Verbaaalinen ahdistelu-ilkeily, piruilu, v**tuilu, kiusaaminen, avioerolla uhkailu, lasten menettämisellä uhkailu jne - pa syndtooma.)

Naisliikkeen tehtävä U-käännös.
"Suomalainen neinen ei voi erityisen hyvin. 200.000 naista syö masennus- , mieliala tai unilääkkeitä ja yhä nuoremmilla tytöillä on masennusoireita.- Viisi- kymmenen prosenttia naisista on ajautunut vakaviin ongelmiin alkoholin kanssa ja 13-14 vuotiaat tytöt päihittävät alkoholinkäytössä samanikäiset pojat ( mv. blogi)

HS. 15. 10. 2006. "Odottava alkoholistiäiti hoitoon pakolla. -Joka vahingoittaa toisen terveyttä tai aiheuttaa toiselle vakavan ruumiin vamman, tuomitaan joko pahoinpitely-, tai vammantuottamusrikoksesta. -Yksi vauvojen pahoinpitelyn muoto on antaa heille alkoholia, lääkkeitä tai huumausainetta (marja vuento)".

HERÄÄ KYSYMYS - OVATKO MIEHET SIKOJA, VAI NAISET SEKOJA SIKOJA?

(Onkohan naisministerit, naiskansanedustajat, tasa-arvotyötä tekevät ja lastensuojeluijat, sossut (naispuoliset) suojarokotettu. ja ovatko he immuuneja näille em taudeille?)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Isätön lapsi

10.4.2008 11:25

"Epävarmuus, jaksamattomuus, psyykkinen hyvinvointi. -Suurin ongelma on tuen vähyys...."

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

10.4.2008 13:26

Laitan tähän pätkän Mark Pendergrastin kirjasta 'Victims of memory' (1998):

'Päiväkotitapauksissa menettelyt ovat samanlaisia kuin aikuisten muistonpalautusterapiassa. Terapeutin odotukset ovat avainasemassa. Molemmissa tilanteissa käytetään oirelistoja, joilla rohkaistaan ihmisiä etsimään seksuaalisen hyväksikäytön merkkejä. Aikuisten muistojen etsimisessä lähtökohtana ovat sellaiset yleiset ongelmat kuin vaikeat ihmissuhteet, heikko itsetunto tai depressio.

Esikoululaisten suhteen on kyse normaaleista häiriöistä kuten koulupelosta, sukupuolielinten ärtymyksestä tai virtsanpidätysvoista. Kun hyväksikäytön metsästys on todella alkanut tehdään kehäpäätelmiä, joissa todelliset trauman ‘oireet’ aiheutetaan sillä, että etsitään myyttisiä hyväksikäytön merkkejä. Lapsia kuulustelevat toistuvasti aikuiset, jotka ovat peloissaan. He kyselevät sellaisista seksuaalisuuteen liittyvistä asioista, joista lapsilla ei ole ehkä mitään käsitystä.

Lapset saatetaan riisua ja uudet, valkoisiin pukeutuneet aikuiset koskettelevat heitä peräaukkoon ja vaginaan. Onko ihme jos lapsille kehittyy tästä posttraumaattisen stressin oireistoa tai he alkavat leikkiä seksuaalisia leikkejä?

Pohditaanpa amerikkalaisen lastenlääkäri Carol Lewittin vuonna 1990 antamaa ohjetta, jolla tutkitaan seksuaalisen hyväksikäytön kohteeksi joutuneita poikia: “Selventääkseen pojan kuvausta seksuaalisista toiminnoista lääkäri voi tehdä peräsuolen tutkimuksen , johon kuuluu se, että lääkäri työntää hansikoidun, rasvatun sormensa pojan peräaukkoon ... Tätä kokemusta poika voi verrata siihen tuntemukseen, jonka hyväksikäyttö aiheutti” (Howitt, 1998).

On pelottavaa, että tri Levitt on tutkinut yli 4000 lasta, joiden on epäilty tulleen hyväksikäytetyiksi. Samana vuonna eräs terapeutti ehdotti, että poikien tutkimisessa tulisi: “... todeta potilaalle, että teen kysymyksiä, joihin en haluaisi sinun vastaavan ... koska et tule ilmeisesti vastaa rehellisesti”. Tällaisia kysymyksiä ovat: “Miltä tuntui, kun ensimmäisen kerran pistit sormesi, väriliidun tai kynän peräsuoleesi? Milloin ensimmäisen kerran opit tietämään, miltä peräaukkosi haisee?”

On ironista, että terapeutit, viranomaiset ja terveydenhuoltohenkilökunta, joiden tehtävä on suojella lapsia, todellakin aiheuttaa lapsille seksuaalisia ja emotionaalisia vaurioita. Tällä menetelmällä lapsille syntyy pitkäaikaisia oireita, ahdistusta, epävarmuutta, unettomuutta, painajaisia, vieraiden ihmisten pelkoa, masennusta, raivokohtauksia, halua kuolla ja itsemurhayrityksiä (Natan, 1995). Näitä tietenkin pidetään todisteina siitä, että hyväksikäyttö on tapahtunut.' (Julkaistu teoksessa Anu Suomela & Ben Furman: 'Seksuaalinen noitavaino. Tieteellisiä kirjoituksia aikamme tabusta. Mielikirjat 1999.)

Tuo siis Jenkkilässä 1990-luvulla. Jos joku luulee, että meillä menetelmät olisivat kehittyneempiä, niin luulee väärin.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ISÄTÖN LAPSI !

10.4.2008 23:46

Observator.

Tukiasema net keskustelufoorumilla oli muistaakseni vuonna 2007 aiheena "Isätön lapsi".

Tämä ja monta muutakin aiheeseen liittyvää keskustelua löytyy Googlen haulla - isätön lapsi-.

Tässä linkki tuohon keskusteluun. - Sivun yläreunassa on otsake ."Keskustelut- klikkaamalla sitä, niin pääsete etusivulle, josta voit valita useita eri keskusteluaiheita.
-Ihmissuhteet, parisuhde, seurustelu.
-Perhe lapset ja vanhemmuus.
-Mieliala.
-Terapia
-Lääkehoito.

Ihmisten epätietoisuus, epätoivoisuus, ihmissude-, parisuhdeongelmat, -vanhermmat ja kasvatusongelmat. - Ongelmat murkkuikäisten kanssa, jn, jne, jne ovat pääasiallisia keskustelunaiuheita.

http://www.tukiasema.net/keskustelu/show.asp?id=23650&c=47&p=12&pm=1

Eilen keskiviikkona 9.4 08 TV 4:sen ohjelmassa klo 17.00 tuli lähes päivittäin esitettäviä Dr. Phil ohjelmia, joissa käsitellään ihmissuhe- parisuhde ongelmia, pettämistä, väkivaltaa, avioeroja jne.
Eilisessä ohjelmassa oli aiheena "Hirviöääidit".

Ohjelma on erittäin suosittu yhdysvalloissa. - Ihmiset joilla on joku ongelma, voivat esittää pyynnön, että he pääsisivät ohjelmaan selvittämään ongelmaa. -Yleensä Dr Phil järjestää henkilöt ilmaiseen terapiaan

Tuossa mainitussa "Hirviöäidit" ohjelmassa käsiteltiin kahta tapausta. Toisessa äiti oli narkkari ja oli laiminlyönyt tytärtään koko hänen lapsuusajan. Tässä tapauksessa tytär n 30v.halusi saada äitinsä ymmärtämään minkälaisia tarumoja hän on saanut äitinsä käyttäytymisestä ja hänen rakkaudettomuudestaan tytärtään kohtaan.

Dr Phhil järjesti heille ilmaisen terapeutin, jonka tehtävänä on pyrkiä "avaamaan" kumpiakin vaivaavat piinat ja ymmärtää syitä ja seurauksia.

Toisessa tapauksessa yh äiti oli vienyt tyttärensä kolme kertaa- ekan kerran 5-vuotiaana mielisairaalaan tutkimuksiin, vaikka vikaa tyttäressä ei ollut,.-Ongelmat johtuivat äidin omista mielenterveysongelmista.

Tytttärellä oli ollut tuskaisaa myös äidin miessuhteet, joita äiti harrasti parinkymmenen miehen kanssa "kokeakseen olevansa, kaunis, haluttu ja rakastettu". -Hänellä itsellään oli ollut traumaattinen äiti-tytär suhde.

Molemmissa tapauksissa näiden aikuisten tyttärien tarumaattiset kokemukset olivat jättäneet syvät arvet näiden "hirviöäitien" käyttäytymisen vuoksi.

Meillä lastensuojelu on lähinnä äitien suojelua ja äitiern jotumista vastuuseen tekemistän kaltoinkohtelusta, pahoinpitelyistä.- Vasta nyt on ilmiö alettu tiedostamaan, tai paremmin sanottuna , ongelma on laajuuden vuoksi ollut pakko nostaa julkisuuteen.- Vaikeneminen ja äitien suojelu on eri asia, kuin lastensuojelu, mutta jostain syystä sitä ei ole ymmärretty, tai haluttu ymmärtää.

Erinäisiin havaintoihin perustuen olettaisin, että "äitien suojelun" ja miesten leimaamisella väkivaltaisiksi sioiksi on olemassa selitys, josta on olemassa tutkimustietoa, mutta "ilmiöstä" halutaan vaieta, kuten myös "käännykkäsäteilyn" haitoista vaikeneminen. > "Rahalla saa turvat tukkoon".

Psykiatri Martti Paloheimo (1917-2002) julkaisi vuonna 1998 laajennetun painoksen kirjasta "Kotivammaisuuden synty- suomalaisen lapsuuden haavat". Ennen käsitteen "kotivammaisuus" syntyä hän oli keski-ikäisten naispotilaidensa kertomuksien perusteella luonut käsitteen "Äitivammaisuus".

Tästä aiheesta oli keskustelu Tukiasema. net foorumilla otsikolla "Tuhoisa äitisuhde". Tässä keskustelussa kannaotoissa (13) -(15). -(16), -(17) viitattiin Paloheimon kirjaan. Löytyy (toivottavasti) linkissä:
http://www.tukiasema.net/keskustelu/show.asp?id=44291&c=28&p=5&pm=1

Sivustoilla käydään keskusteluita mm aiheista- "Mikä äitiäni vaivaa", -"Vihaan vanhempiani". - "Viha vanhempiani kohtaan", -"Anoppi ahdistaa", -"Kun ex puolisoni tekee elämästä helvetin", jne.

Suurin ongelma johtuu suurelta osin ilmeisestikin lapsuuden pettymyksistä, jota sitten yritetään paikata parisuhtella lasten hankinnalla, eroamalla, hakeutumalla uuteen suhteeseen, jossa taas on saatava "yhteinen lapsi".

Kansanedustaja Päivi Räsänen otti kantaa hedelmöityshoitokeskusteluun toteamalla "lapsi ei ole mikään lääke". - Tähän lisäisin, että lapsi ei ole, eikä saa olla "laastari", jonka avulla oletetaan asioiden ja elmän korjaantuvan. -näin ei yleesä käy, sillä omat syvät haavat ehkäisevät eheytymisen.

Anu Suomelalla varmastikin olisi näkökulmaa tähän "laastari- lääke" uskomukseen olettamukseen ja harhaan.
Olisi mielenkiintoista,kuulla myös hänen näkemyksensä Paloheimosta ja hänen ajatuksistaan. -Obseravtor.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

11.4.2008 01:54

Observaattori kysyy kannanottoani.

Olen joskus katsonut Tohtori Philiä. Hänellä on monia erittäin ansiokkaita oivalluksia parisuhteesta, lapsista ja ihmissuhteista. Vaikka minua ällöttää jenkkiläläinen jeesus-tyyli, niin en halua heittää hänen puhettaan roskiin. Moni hyötyisi näin suorista interventioista omaan elämäänsä. Minä parantaisin ohjelmaa siten, että paikalla olisi myös Dr Philin opponentti.

Naisten hormoonit, e-pillerit, alkoholi, väsymys ja masennus, ovat kirvoittaneet paljon keskustelua ja syystä. Aggressiivinen ja irrationaalinen käyttäytyminen on hyvinkin yhteydessä esim. e-pillereihin. Jos kohta näille psyyken ilmiöille on 1000 muutakin selittäjää ja selittäjien kombinaatiota. Aivan samoin kuin miesten vastaavaa käyttäytymistä selittävät lukuisat tekijät.

Vähimpiä tekijöitä eivät ole perimä, lapsuuden kodin käyttäytymismalli, tai nykyelämän tilanne. Erillään kasvaneista kaksosista on saatu varsin vakuuttavaa tietoa nimenomaan perimän determinoivuudesta. Lapsi ei olekaan syntyessään tabula-rasa, johon ympäristön olosuhteet kirjaavat hänen tulevaisuutensa.

En tunne farmakologiaa, enkä ole seurannut alaa muuta kuin Lääkärilehden artikkeleista. Lukemani perusteella hormonaalisella tai mielialalääkityksellä saattaa olla ennakoimattoman suuri vaikutus henkilön käyttäytymiseen ja kontrolin puutteeseen. Jokelan tapauksen yhteydessä viitattiin siihen, että tiettyjen mielialalääkkeiden lopettaminen voisi johtaa hallitsemattomaan väkivaltaan.

On kai aika kohtuullista väittää, että yksittäisessä tapauksessa ei koskaan voida taata, ettei lääkitys aiheuttaisi arvaamattomia, ei-toivottuja sivuvaikutuksia. Surkeaa on se, että kun tällaiset seuraamukset ovat harvinaisia, ei lääkäri välttämättä kerro, että jos tulee suurempia mielialan muutoksia, niin pitää heti tulla vastaanotolle. Eli lääkettä syövä ei itse osaa kytkeä käyttäytymismuutosta syömäänsä lääkkeeseen, esim. jos on ihan hulluna vain kerran kuussa, minkä voi liittää kuukautiskierron luonnolliseksi osaksi.

Yhteiskunta- ja lapsipolitiikan kannalta on tärkeä ymmärtää, että lapsuuden kokemukset eivät ole determinantteja tulevaisuuden ennustajia, vaan elämän matriisi koostuu jo lähtökohdiltaan lukuisista tekijöistä. Sen lisäksi lapsi kasvaessaan kerää kaiken aikaa tietoa ja kokemuksia. Kuten myös aikuisella iällä tapahtuu. Lisäksi kulttuuri, jossa lapsi elää määrittää merkittävästi sitä, minkä merkityksen hän omille kokemuksilleen antaa.

Siksi on väärin väittää, että tämän hetkinen käytös on tulosta joistakin yksittäisistä elämänhistorian tapahtumista. Elämän tapahtumilla on joku osa nykyisyyteen riippuen siitä, onko ja jos, niin miten ne on kirjattu ihmisen omaan elämänselitykseen, käsitykseen itsestään ja osallisuudestaan ympäröivään ihmisyhteiöön (lauma).

Sorry, että siirryin teorian puolelle, mutta kyse on hyvin monimutkaisesta ja moniulotteisesta matriisista.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

"Elämänselitys"

11.4.2008 15:15

Anu Suomela: "Yhteiskunta- ja lapsipolitiikan kannalta on tärkeä ymmärtää, että lapsuuden kokemukset eivät ole determinantteja tulevaisuuden ennustajia, vaan elämän matriisi koostuu jo lähtökohdiltaan lukuisista tekijöistä. Sen lisäksi lapsi kasvaessaan kerää kaiken aikaa tietoa ja kokemuksia. Kuten myös aikuisella iällä tapahtuu. Lisäksi kulttuuri, jossa lapsi elää määrittää merkittävästi sitä, minkä merkityksen hän omille kokemuksilleen antaa."

Aikamoista vesitystä sinulta nyt, Anu Suomela. Tottaki lapsuuden kokemukset muokkaavat ihmistä hyvin ratkaisevasti sen suhteen millainen aikuinen hänestä kasvaa. ( tämänhän nyt sanoo myös terve järkikin, muutenhan lasta voisi kasvattaa vaikkapa pullossa tai tynnyrissä ) Lapsuuden kekemukset ovat tietenkin hyvin ratkaisevia sen suhteen millainen aikuinen lapsesta tulee. Esimerkki tästä: Liki kaikilla väkivaltarikollisilla on tausta jossa heitä on lapsena "kuritettu fyysisesti".

Suomela: "Siksi on väärin väittää, että tämän hetkinen käytös on tulosta joistakin yksittäisistä elämänhistorian tapahtumista."

Miksi ihmeessä tämä muka olisi väärin? ( ? ) - Ei tietenkään ole. Ihminen oppii tehokkaimmin itse kokemansa kautta.

Suomela: "Elämän tapahtumilla on joku osa nykyisyyteen riippuen siitä, onko ja jos, niin miten ne on kirjattu ihmisen omaan elämänselitykseen, käsitykseen itsestään ja osallisuudestaan ympäröivään ihmisyhteiöön (lauma)."

Kaikilla elämän tapahtumilla on - aina - joku vaikutus ihmisen nykyisyyteen, riippumatta siitä kirjaako hän mitään niistä "elämänselitykseensä" vai ei.

Sorry, että siirryin teorian puolelle, mutta kyse on hyvin monimutkaisesta ja moniulotteisesta matriisista."

Miksi sinä teorian puolelle siirtymistä anteeksi pyytetelet? Tosin aika heppoinen oli teoriasi tällä kertaa. :a]

antti heiskala
www.lapsenoikeus.info

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

VAIHDEVUODET -PMS ! (osa1)

11.4.2008 23:39

Observator.

Iltalehti 10.4.2008. -Suorat sanat.

"Naiset pilaavat työilmapiirin".

"Olen huomannut usean vuoden tyäkokemuksella, että suurimpana ongelmana työpaikoilla ei suinkaan ole miesten ahdistelu eikä pomojen ilkeys vaan happamat naiset.

Yhä usemmat keski-ikäiset vaihdevuosia lähestyvät naiset elävät omassa happamuudessaan ja katkeruudessaan ja ruiskuttavat sitä mytkkyä muuhun työyhteisöön. Ihmetteln, mistä moinen laji on kotoisin.

Onhan niitä vaivoja ja suruja itse kullakin, mutta jatkuva murjotus ja pahansuopa juoruilu pilaavat paljon. On uhmeellistä, että joillakin on aikaa vatvoa toisten asioita. Luulisi, että jokaisella olisi omissa asuoissaan riittävästi tekemistä.
Eläkää ja antakaa toistenkin elää". (MARIA).

Olen aikaisemmissa kirjoituksissani viitannut hormonaaliseen ehjäisyy ja niiden mahdollisiin sivuvaikutuksiin. -Olen lukenut satoja naisten omakotaisia kokemuksia eri keskustelufoorumeilla.
Sonera Plaza Ellit -"Naistentaudit", "Klinikalla" ja "+ 50" foorumilla naiset käyvät keskenään arvailuja, johtuisiko heidän "hysteerinen" käyttäytyminen ja mielialavaihtelut e-pilleristä.

Uusi pillerimerkkejä, kierukoita ja laastareita tulee jatkuvasti markkinoille, joka saatta johtua myös siitä, että haittavaikutukset ovat olleet niin rajuja, että kyseinen merkki on vedetty kaikessa hiljaisuudessa pois markkinoilta, jotta lääketehtaat eivät joutuisi korvaamaan sydän-, verisuoni-, valtomoahtautumia, mielenterrveyden järkkymistä, ennenaikaisemia kuolemia, masennusta jne.

Gynekologi Marjatta Aito otti eräässä laajassa lehtiatikkelissa kantaa e- pillerieihin ja niiden sivuvaikutuksiin todeten mm.
"E-pilleri on virallisen totuuden mukaan todellinen onnenpilleri. -Julkisuudelta piilossa käydään silti kiihkeää keskustelua pillereiden vaikutuksesta naisten psyykeeseen ja sitäkautta myös seksuaalisuuteen ja parisuhteeseen.

-Pillereiden syöjiltä otetaan tehokkailla keltahormoneilla pois naisen oma hormonituotanto pois. Koska oma hormonituotanto tyrehtyy, pitää pillereihin lisätä keinotekoista estrogeenia, eli estrogeenia, eli etnyyliestradiollia. Näitä keinoaineita sisältävien pillereiden syöminen aloitetaan usein jo murrosiässä.
-Ei nainen vielä tuolloin tiedä millaista on kun munasarja toimii hyvin ja kehittyy aikuisiin mittoihin ilman ulkopuolisia aineita.

Pillereiden mahdollisiin sivuvaikutuksiin hän havahtui pikkuhiljaa vuosien varrella. Näkökulma on sekä gynekologin, että kahden tyttären äidin.
Vanhemmasta tyttärestäni tuli muutamassa päivässä e-pillereiden syönnin aloittamisen jälkeen todella aggressiivinen tappelunhaluinen raivotar.- Kysyin häneltä, huomaako mitä pillerit tekevät sinulle? - Ai jaa mä luulin, että mä oon vain huonolla tuulella.

- Olen pitkään miettinyt, mistä nämä perusilmeettömät nuoret naiset ovat keskuuteemme putkahtaneet? Sehän tiedetään, että vanhat naiset ovat äkäisä akkoja, mutta näillä pillereillä teemme nuorista tytöistäkin samanlaisia. -Antamalla nuorille ehkäisypillereitä me teemme heistä hypoestrogeenisiä, vaihdevuotisia naisia.
Ongelmanana on, ettei pillereiden negatiivisiä vaikutuksia mielialaan ole juurikaan tutkittu, .Sen tiedostaminen, että joku oire johtuu keinohormoneista on todella vaikeaa".

Googlen haulla - marjatta aito - löytyy useita hänen kannaottojaan ja näkemyksiään aiheesta enemmän. Todettakoon, että Madame lehdessä ollut artikkeli on poistettu Googlesta, ei löydy edes välimuistissa. -Tämä ehkä luo mielikuvan, että jostain syystä haittavaikutuksia salaillaan ja vaietaan..

Voidaan pohtia ja spekuloida olisiko näillä myös syy-yhteyttä lisääntyneisiin naisten mielenterveysongelmiin, avioeroihin, lasten pahoinpitelyyn, huoltajuusriitoihin (pa syndrooma) etc,?- Viittaan Marjatta Aito:n artikkeliin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

12.4.2008 00:46

No joo Heiskala

En yrittänyt kattaa lyhyellä kirjoituksella laajaa monitieteellistä tutkimusta. Tarkoitukseni oli vain pohdiskella sitä, että niin monimutkaiseen vaikuttajien ketjuun kuin ihmisen elämä ja käyttäytyminen, ei tule soveltaa yksinkertaistettuja syy-seuraussuhde -malleja.

Totesin mm: 'Vähimpiä tekijöitä eivät ole perimä, lapsuuden kodin käyttäytymismalli, tai nykyelämän tilanne. Erillään kasvaneista kaksosista on saatu varsin vakuuttavaa tietoa nimenomaan perimän determinoivuudesta. Lapsi ei olekaan syntyessään tabula-rasa, johon ympäristön olosuhteet kirjaavat hänen tulevaisuutensa'.

Se mitä yhteiskunta- ja käyttäytymistieteet voivat kohtuullisesti sanoa yleisellä tasolla ei suinkaan ole yksiselitteistä yksilön tasolla. Onneksi näin.

Ajatukseni lähti tässä keskustelussa nimenomaan siitä, että seksuaalisen hyväksikäytön varmistamisessa psykiatrit ja psykologit käyttävät mielellään erilaisia oirelistoja. Eli päättely kulkee oireiksi määritellystä käyttäytymisestä syihin. Tämä on tieteellisen tiedon väärinkäyttöä.

Vaikka lapsella tai aikuisella olisi miten moninaisia käyttäytymispiirteitä ja oireita, ei niiden perusteella voida päätellä, mitä menneisyydessä on tapahtunut. Seksuaalisen hyväksikäytön suhteen tulee ottaa huomioon myös se, että merkittävä osa lapsista - joiden on voitu varmentaa tulleen hyväksikäytetyiksi - ei oireile millään tavalla. Eli käyttäytymisestä ja oireista ei voida päätellä mitään puoleen tai toiseen. Varmennus on hankittava muilla todisteilla.

Lähetin sinulle tod.näk. Defensor Legikseen kirjoittamani artikkelin, jossa käsittelin tätä problematiikkaa.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

VAIHDEVUODET -PMS (osa2).

12.4.2008 01:35

Myönnän,- en ole gynekologi, arkeologi, teologi, filosofi, patologi, enkä asiantuntija. -Olen lähinnä Observoija, ja pyrin yhdistämään erilaisia asioita ja ilmiöitä, joista ehkä voisi löytyä selittäviä tekijöitä moniin eri asioihin ja ilmiöihin, joilla saattaa olla vaikutusta ihmisten käyttäytymiseen, sekä ihmissuhde ja vuorovaikutusongelmiin..

Jos tarkastelemme perhe- parisuhdeväkivalta, raiskaus, seksiin pakottaminen uutisointia, perättömiä raiskaus, väkivalta, pedifilia, insesti, turvakotien väärinkäyttö ilmiöitä, lasten huostaanottoja, pakkohuostanottoja, lasten pahoinvointia, syrjäytmistä jne.

-Anja Hannuniemi- Anu Suomela- ja J.P.Roos ovat yrittäneet tuoda julkisuuteen käsitettä pa syndrooma, mutta jostain syystä sitä ei ole noteerattu millään virallisella taaholla Suomessa, vaikkain muualla päin mailmaa kylläkin.

Hannele Törrönen on nostanut esiin naisten väkivaltaisuuden, professori Sirpa Taskinen on nostanut esiin sosiaalitoimen haluttomuuden noudattaa uutta lastensuojelulakia-. Rikosylikomisaari Kari Tolvanen on vaatinut jo kuusi vuotta sitten lääkäreitä ja sosiaalityöntekijöitä puuttumaan lasten pahoinpitelyyn, kuten myös oikeusasiamies Riitta Leena Paunio. parisen vuotta sitten

Missä mättää" , -Onko Suomessa niin vahva ja vaikuttava "Cosa Nostra", jota ei kiinnosta pätkääkään se, kuinka lapsia ja heidän isejään "järjestelmä" kohtelee.
Nämä ilmiöt selviävat City lehden ainutlaatuisessa ja rohkeassa keskustelunavauksessa.

Tässä ehkä eräs selittävä tekijä-. Löytyy Googlen haulla - väestöliitto-- sivu 7. - Haulla löytyy myös paljon muuta mielenkiintoista, kuten myös se millätavoin Väestöliitto on kytekeytynyt "arvovalaisiin luotettaviin tahoihin", esimerkiksi meneillään olevassa "Kotirauhaa" kampanjassa.

Haulla - väestöliitto- löytyy myös sivulta 7 otsake.
"Väestöliitto varoittaa luopumasta e-pillerreistä" syy selvinnee uutisessa. Tässä linkki uutiseen. Jos ei toimi, niin löytyy mainitulla haulla sivu 7.
http://www.mediuutiset.fi/doc.ot?f_id=652841

Tämä artikkeli taisi olla sivulla 4, jommalla kummalla haulla. Joko haulla -väestöliitto-, tai haulla - dan apter- sivulla 4.

"Nuopret tytöt eivät enään hallise seksuaalisuuttaan.- Yhä usemmat nuoret tytöt eivät enään hallitse seksuaalisuuttaa. Vaikka heidän sukupuolinen ahtiivisuutensa on lisääntynyt, tiedot ehkäisystä, skupuolitaudeista ja oman kehon toiminnasta ovat vähäisiä.

Myytit ja uskomukset nostavat päätään, sanoo Väestöliiton lastenpsykiatrian erikoislääkäri Raisa Cacciatore.........".
http://www.verkkouutiset.fi/arkisto/Arkisto_2000/18.helmikuu/girl00700.htm

Viittasin alussa Sonera Plaza Ellit keskustelufoorumiin, jossa naiset keskenään pohtivat "arvauskeskusten" lääkäreiden toimintaa gynekologisissa kysymyksissä, -Jos yksi pillerimerkki ei sovi- kokeillaan seuraavaa ja seuraavaa. -Joillakin on meneillään jo kymmenes vaihtoehto, eikä "tervettä täysjärkistä päivää" ole löytynyt.

Tässä muutama hakusana, joilla voi hahmottaa ja saada jonkinlaisen kuvan hormonaalisen ehkäisyn mahdollisista sivuvaikutuksista.
- taas iski pms-, -taas se aika kuusta-, -helvetilliset hormonit-, -pms oireyhtymä- , -pms disoder -, -pmdd -, - hypoglykemia, -estrogenivallitsevuus, - esrtogen dominance- , kilpirauhasfoorumi - -baby blues, - munchausenin oireyhtymä -, -chutzpah-, jne.

Tutustumalla näiden hakusanojen antamiin, ehkä kymmeniintuhansiin aiheita käsitteleviin pohdintoihin, niin eräs selittäviä tekijä avioerojen määrän lisääntymiseen saattaa löytyä yhdistelemällä asioita ja ilmiöitä.

Eräs sosiaalipsykologi perheterapeutti totesi eräässä artikkelissa-"Parisuhdeväkivallan liukkaalle polulle lähteneet miehet selittävät usein syyksi naisen vuosia kestäneen ja yhä pirullisemmaksi käyneen varbaalisen ahdistelun."

Eräs toinen parisuhdeterapeutti psykologi totesi artikkelissaan "Avioero ratkaisu omiin kasvukipuihin",. -Kolmenkympin jälkeen naiset kokevat, etteivät elä sellaista elämää, kuin haluaisisivat.. Halutaan, että on perhe ja perusturva, mutta sen ulkopuolella eletään omilla ehdoilla.ja eletään rinnakkaisuhteessa avioliiton rinnalla
-Hän käytti ilmaisua kakkosvaiheen puberteetti. -Tilanne ja elämä on ilmesisestikin yhtä seksiksin molemmissa puberteettivaiheissa.- Pakko saada mies ja lapsi keinolla millä hyvänsä keinoja kaitamatta

Juice leskiseltä toimittaja kysyi millainen on hänen ihannenaisensa?
Juice vastasi - "Ei ole väliä, onko nainen ylipainoinen, tai alipainoinen, kunhan hän on tasapaainoinen".

Ehkä seuranhaku etsinnöissä olisi tulevaisuudessa hyvä etsiessä naispuolista kumppania käyttää otsikkoa. "ETSIN LUIOMUNAISTA TOSITARKOITUKSELLA".

Ehkä siitäkään ei ole mitään apua, sillä vaihdevuodet iskevät siitä huolimatta aikanaan - ikähaarukassa 14- 55 vuotiaat naiset.
Väittämästä tarkemmin haulla - helvetilliset hormonit -.

Tässä eräänlainen sekahakukooste, joka ehkä antaa vastauksi moniin kysymyksiin.

http://www.google.fi/search?hl=fi&q=vaihdevuodet+pms+hormonit+alkoholi&meta=

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

13.4.2008 01:27

Tässä pätkä Mark Pendergrastin artikkelista kirjassa 'Seksuaalinen noitavaino. Tieteellisiä kirjoituksia aikamme tabusta' (Anu Suomela & Ben Furman, Mielikirjat 1999). Käänsin tuohon kirjaan tieteellisiä artikkeleita valottaakseni suomalaisille, millainen hulluus on menossa ja ketkä sitä levittävät. Monet alempana olevista 'asiantuntijoista' kouluttivat myös suomalaisia, ja ne opit istuvat tiukassa:

"Päiväkotiskandaalit eivät rajoitu englantia puhuviin maihin. 1980-luvun lopulla ja 1990-luvun alussa niitä tuli esiin Hollannissa, Tanskassa, Ruotsissa, Norjassa ja Saksassa. Norjalaisessa Bjugnin tapauksessa englantilainen vaikutus auttoi sytyttämään palon. Marraskuussa 1992 Arnon Bentovim Great Ormond Streetin sairaalasta vieraili Trondhaimissa lähellä Bjugnia. Hän teki sen johtopäätöksen, että kyseessä oli norjalaisen pedofiiliringin toiminta.

Seuraavana vuonna Eileen Vizard Tavistockin klinikalta ja Ray Wyre Gracewell Instituutista osallistuivat Bergenissä pidettyyn konferenssiin, jossa he vahvistivat uskoa laajalle levinneeseen hyväksikäyttöön. Lopulta toistuvasti kuulustellut Bjugnin päiväkodin lapset nimesivät useita hyväksikäyttäjiä, mukana oli myös paikallinen poliisipäällikkö. Jotkut lapsista kertoivat, miten aikuiset seisoivat ringissä ja masturboivat ämpäriin, pukeutuneina kummituksiksi ja merirosvoiksi. Aikuiset olivat myös harrastaneet seksiä eläinten kanssa ladoissa. Lopulta vain yksi opettajista tuomittiin ja hänet vapautettiin myöhemmin syytteistä (Scotford, 1994).

On hälyttävää, että ‘hyväksikäyttöteollisuus’ on levinnyt laajasti Skandinavian maihin, kuten ruotsalainen psykologi Lena Hellbom-Sjögren esittää. Hän toteaa, että hyväksikäytön määrää liioitellaan ja todistustaakka on käännetty nurin. Syytetyn on osoitettava syyttömyytensä, eikä niin, että syyttäjän on osoitettava syyllisyys (Jervis, 1994). Näyttää siltä, että amerikkalaisten ja englantilaisten ‘eksperttien’ vaikutus on tikittävä aikapommi, jossa on sytytyslanka. Kuka tietää, mitä tulevaisuus tuo tullessaan väärien syytösten suhteen muissa maissa.

(Olen keskustellut Mark Pendergrastin kanssa ja hän ei ollut kirjaa kirjoittaessaan tietoinen siitä, että Arnon Bentovimin läheinen työtoveri Tillman Furnis oli myös mukana Bjugnin skandaalissa. Fürnis on työskennellyt Englannissa Tavistock-klinikalla, Hollannissa ja Saksassa ja oli mm. mukana Münsternin päiväkoti-skandaalissa. Suomessa oikeuspsykologiaa kouluttanut Kölnin yliopiston oikeuspsykologian professori Udo Undeutsch tutki tuomioistuimen pyynnöstä Münsternin skandaalissa käytetyt lasten haastattelut ja tämän vuosia kestäneen ja miljoonia maksaneen oikeudenkäynnin kaikki syytteet hylättiin. Lasten tutkinnassa oli käytetty Furnisin ja Bentovimin johdattelevia haastattelumenetelmiä. Nykyään Furnis asuu Saksassa ja opettaa vanhempainryhmiä tunnistamaan lasten hyväksikäyttöä.

Sosiaalihallitus kutsui 80-luvun lopussa ja 90-luvun alussa Fürnisin ja Bentovimin kouluttamaan suomalaisia ja monet suomalaiset psykiatrit, psykologit ja sosiaalityöntekijät ovat käyneet tutustumassa Tavistoc-klinikkaan. Siksi nämä suggestiiviset menetelmät ovat levinneet myös meille. Johdattelevien menetelmien aiheuttamien skandaalien vuoksi Stakesin taholta on useissa yhteyksissä varoitettu käyttämästä näitä menetelmistä. Suom. huom.)"

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

13.4.2008 02:43

Olen lähettänyt tämän tekstin aikaisemmin, mutta ajattelen tätä niin, ettei kukaan jaksa lukea koko ketujua. Heiskalan minuun kohdistuvien kritiikkien vuoksi toistan tämän postin.

Elizabet Loftus kirjoittaa artikkelissaan 'Muistojen sota' Kappaleet jotka jatkuvasti sytyttävät sydämeni ja saan niistä järkeä ja perspektiiviä:

"Joskus tosiasiat, joita tiede tuo esiin eivät ole helppoja ja yksinkertaisia toivei­den tynnyreitä. Kun Galileo Galilei julkaisi kirjoituksensa ‘Vuoropuhelu kahdesta maailmanjärjestyksestä’, hänet tuomittiin kerettiläisyydestä ja määrättiin kotiarestiin. Galileo teki valtavasti työtä vakuuttaakseen aikalaisensa siitä, että maapallo ei ollut paikallaan oleva universumin keskus. Samalla tavoin muistin tutkijat ovat tehneet valtavasti työtä vakuuttaakseen epäuskoisen yleisönsä, että muistikuvat eivät ole paikal­laan pysyvä mielen keskus. Myytti jota usein toistetaan, kertoo Galileon sanoneen:’Se pyörii sittenkin’, kun hän nousi ylös oltuaan polvistuneena Inkvisition edessä. Voin muotoilla tätä Galileon väittämäksi kerrottua sanomalla: ‘Sittenkin, muistot ovat muuttu­via’ ...

Pulitzer-palkinnon voittanut luonnontieteilijä E.O. Wilson puhui kerran lähtemi­sestä seilaamaan tuntemattomille vesille. Tieteen tekeminen ei ole koskaan yhtä jännit­tävää, kuin juuri silloin kun lähdetään näille tuntemattomille ulapoille, sen sijaan että istuttaisiin rannalla. On etuoikeus jos saa sen mahdollisuuden, että voi tieteen maail­massa ylpeänä seilata näille vesille. Minulle muistin olemus, joka on niin keskeinen sille, mitä me ihmisenä olemme, on kaikkein innostavin matka, mille ikinä voisi toivoa pääsevänsä. Se on kuitenkin matka, joka ei koskaan ole helppo ja yksinkertainen. Näillä vesillä on tuntemattomia pohjavirtauksia, ja ne vetävät minut uudelleen ja uudelleen samaan taisteluun".

Loftus on joutunut lukemattomien vainojen kohteeksi. Siihen nähden minuun kohdistuvat vainot ovat olleet vähäisiä. Lukuisista kunnianluoukkauksista tuomittu Muranen on lähettänyt minua ja työnantajaani, kuten lukuisia muitakin henkilöitä ja viranomaisia koskevia loukkaavia, perättömiä posteja sadoille tahoille.

Ari Savolainen vanhemmat.com, on kiittänyt Murasta näistä laittomuuksista ja levittänyt perättömiä väitteitä eteenpäin. Olen tehnyt tässä ketjussa mahdollisimman selväksi, mitkä ovat tässä asiassa faktat.

Minua hämmentää, että kaiken kirjoittamani jälkeen Heiskala käy toistuvasti kimppuuni. Mistä tämä kertoo? Olen ollut ärtynyt henkilööni kohdistuvista hyökkäyksistä ja oikeutetusti puolustanut itseäni ja työnantajaani.

Lähtökohtani on ollut keskustella City-lehden esiin nostamasta aiheesta, ja jakaa tietoa tähän aiheeseen liittyvistä ongelmista. Tämä on merkillinen puheenaihe, kun faktoista keskustelemisen sijaan jatkuvasti joudutaan ad homimen -tasolle.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ÄIDIT KRIISISSÄ ?

13.4.2008 14:42

Aamulehden keskustelussa erään aiheena "ÄIDIT KRIISISSÄ".

http://www.aamulehti.fi/keskustelu/thread.jspa?threadID=33966&tstart=0

Keskustelun avaus HS:n artikkeli. lisäksi muita linkkejä -A-Talk ohjelman keskusteluun, -Uusisuomi artikkeli - Vauvat ja väkivalta.- Anna Maria Mäki-. Baby blues- synnytyksen jälkeinen masennus ja linkkejä mm Sirkka Pertun äitien neuvolakysely haastatteluun.

HS Mielipiden 12.4.2008.
"Miten väestö voi - kenen asiasta pitäisi kertoa. -Tuskin monikaan suomalainen tietää, että hallitus päätti tänä talvena tammikuun viimeisen päivän istunnossaan leikata lapsiköyhhysasteen alle kymmeneen prosenttiin, painaa kodin ulkopuolelle sijoitettujen lasten osuuden laskuu, leikata koulupudokkaat alle kymmeneen prosenttiin ikäluokasta ja puolittaa pitkäaikaisasunnottomuuden. Ja tämän kaiken vuoteen 2011 mennessä.....

Helmikuun lopulla valtiollinen tutkimuslaitos Stakes jukisti laajan ja tuoreeseen aineistoon perustuvan tutmusatologian Suomalaisten hyvinvointi 2008.. Raportin ansio on siinä, että samoissa kansissa yritetään tarjota kokonaiskuvaa kaikkien eikä vain esimerkiksi marginaaliryhmien hyinvoinnista ja terveydestä

Raportin kesksinen sanoma sellaisena, kuin tutkijat sitä matkaan saattoivat oli se, että hyvinvointi ja terveys ovat edelleen kehittyneet kaikissa väestöryhmissä, mutta hyvinvointierot ovat myös lisääntyneet ryhmien välillä.

Kuinka tutkimuksen sanoma sitten meni läpi mediassa?
Kirjoituksessa kritisoitiin medioiden erilaista tapa uutsoida tutkimustulosta.

Mielipidekirjoitus oli aika laaja. -Saattaa löytyä haulla HS mielipide foorumilta, tai artikkelin kirjoittajan nimihaulla - matti heikkilä -, Sosiaalipolitiikan dosentti ylijohtaja Stakes.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

asianmukaisesti :a]

13.4.2008 16:22

Anu Suomela hyvä, kirjoitit:

"Minua hämmentää, että kaiken kirjoittamani jälkeen Heiskala käy toistuvasti kimppuuni. Mistä tämä kertoo?"

Mitä kummaa. Jos noin asian koet niin ehkäpä se sitten kertoo siitä, että olet pyrkinyt heti keskustelun alusta asti asettumaan muiden yläpuolelle ja mm. laskemaan heidän käyttämiään palstamillimetrejä, moittien useaan otteeseen muita keskusteluun osallistuneita heidän kirjoituksistaan - ja siitä, että minä olen sitten tuosta tavastasi sinulle asianmukaisesti huomauttanut. Muu kirjoitteliu palstalla lienee vain aivan tavallista keskustelua jossa tulee esiin monia eri näkökulmia, kuten tietenkin kuuluukin. Ja paljonkos sinä Anu olet muuten itse kirjoittanut? Oletko tarkistanut taas tarkasti.
Olen pahoillani, ettet huomaa myöskään sitä että olet myös asettunut varsin ikävästi, ja moneen otteeseen, halveksimaan toisten kirjoittajien esittämien tietojen ja näkökulmien merkitystä keskustelulle. Mitä tämä puolestaan mahtaakaan kertoa, Anu?

Suomela: "Olen ollut ärtynyt henkilööni kohdistuvista hyökkäyksistä ja oikeutetusti puolustanut itseäni ja työnantajaani.!"

- Ehkäpä tuo sama koskee myös muita. Vaiko ei?

:a]
www.lapsenoikeus.info

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

13.4.2008 17:56

Heiskalalle

En ole asettunut kenenkään yläpuolelle. Jos hän on asian näin kokenut, niin sille en voi yhtään mitään. Olen yrittänyt tuoda keskusteluun tieteellistä tietoa ja korjata väärinkäsityksiä, sekä selvittää sitä, miten hyväksikäyttöön liittyvät tutkimukset meillä tavataan tehdä. Siksi olen kommentoinut myös Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen Suomelle antamia tuomioita, joissa viranomainen on esittänyt väitteen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Erityisen kirpeä olen ollut havaitessani ennakkoluuloihin perustuvia stereotypioita. Ne ovat tieteellisen ajattelun vastakohta ja vaarallisia ihmisyhteisölle. Olen yrittänyt valottaa näiden stereotypioiden juuria mm. joillakin uskontohistorian tiedoilla.

En ole laskenut palstamillimetrejä, vaan tein muutama metri sitten kokeen, eli printtasin koko käydyn keskustelun. Silloin sitä on noin 7 pisteen tekstinä 144 liuskaa, eli 12 pisteellä noin 300 A4:sta (ei siis alkumetreillä). Totesin tuolloin sen faktan, että Heiskalan toistuvasti postaamat, useiden sivujen mittaiset viestit olivat ehdottomasti tilan käytöltä ykkönen, Savolaisen kakkonen ja omani kolmonen. So What?

Keskustelu on hedelmällistä, jos joku esittää tiedon tai väittämän ja perustelee sen. Turhauttavaa on, jos käsityksiä ei perustella millään muulla kuin uskolla omaan oikeassa olemiseen. Mutta sanahan on vapaa.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ketunhäntää heiluttaa

13.4.2008 18:30

Anu Suomela: "So What?"

.. ja sitten lasket palstamillimetrit, pilkuntarkasti, vai laskitkohan sittenkään niin tarkasti?

Ja kuule Anu, taas kerran tämä sama: Eivät sinun palstalle tuomasi sinänsä arvokas, mutta asiaan liittyvään kokonaisuuteen melko tiukasti vain aika kapealta rajatulta sektorilta palstalle esiin laittamasi kirjoitukset, edelleenkään, ole kaikki se mistä tässä yhteydessä on hyvä ja syytä keskustella. Eivät todellakaan. Eivät vaikka kuinka edelleen niin väittäisit.

Muistathan: "Jos teet tutkimusta ketunhännästä niin on varmaankin hyvä jossain vaiheessa tarkastella edes hiukan myös sitä mikä sitä ketunhäntää heiluttaa"

:a?
www.lapsenoikeus.info

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

13.4.2008 19:04

Heiskala kirjoittaa: "Ja kuule Anu, taas kerran tämä sama: Eivät sinun palstalle tuomasi sinänsä arvokas, mutta asiaan liittyvään kokonaisuuteen melko tiukasti vain aika kapealta rajatulta sektorilta palstalle esiin laittamasi kirjoitukset, edelleenkään, ole kaikki se mistä tässä yhteydessä on hyvä ja syytä keskustella. Eivät todellakaan. Eivät vaikka kuinka edelleen niin väittäisit."

Mistä ihmeestä tässä on kyse? Ehdotin jo pari metriä sitten, että Heiskala tuo tähän keskusteluun nämä suuret linjat. En edes yritä sellaisia hallita, eivätkä ne kuulu osaamiseeni. Olen tuonut esiin sitä aluetta, josta jotain tiedän tieteellisen tutkimuksen puolelta.

Jos joku voi lisätä esittämiini tietoihin jotain, niin se olisi hedelmällistä. Samoin keskustelun laajentaminen, kuten mm. Observator on tehnyt.

Sana on siis vapaa. Keskusteluun saa tuoda laajoja tai suppeita näkemyksiä. Vai saako? Olisi hedelmällistä jos näkemykset sisältäisivät muutakin kuin inttämän 'sitten lapsella on kaksi äitiä'.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tarja Halonen

13.4.2008 19:42

Anu Suomela, tuo nyt oli sinulta jo aivan täydellinen limbo. Uskomatonta röyhkeyttä sinulta Anu Suomela.

Olen tuonut palstalle mm. maassamme muualla kokonaan vaietun tiedon Tarja Halosen oikeusministeriyden aikana sitä "suomennettaessa" tapahtuneen YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen v ä ä r e n t ä m i s e n. ( Tiedon jonka muuten itse löysin. Ei tunnu muita kiinnostavan sellaiset aivan pikku asiat kuin lapsen ihmisoikeudet ) Mitäs tuosta kun voi muutakin jaaritella? Eikö niin Anu Suomela ?

_____________________
"sitten lapsella vain on kaksi äitiä"
-- Tarja Halonen

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kantelu oikeuskanslerille

13.4.2008 19:47

yllä olevan kirjoittaja olin siis minä,

Antti Heiskala

Niin joo ja jos kiinnostaa tuo edellä mainitsemani maassamme lapsia vastaan tehty kyyninen ihmisoikeusrikos, niin siitä vaan sitten lukemaan asiasta tekemäni kantelu oikeuskanslerille: www.lapsenoikeus.info

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Maileri

13.4.2008 21:43

Anulle:
Tunnetko vanhan sanonnan netissä väittelyn ja paraolympialaisten yhteydestä? Passaa Anttiin ihan tosi hyvin sitten :-)

Itse kiitän kirjoittamistasi mielipiteistä ja olen saanut niistä paljon arvokasta tietoa omien näkemysteni kehittämiseen tai kriittiseen arviointiin. Joku kokee henkilökohtaiseksi loukkaukseksi jo oman nimensä kirjoittamisenkin, että älä ota Antin näykkimisestä paineita. Hän ei osaa käytöstään selittää. Tai tiedostaa. Saati mielepiteitään perustella tai ainakaan perustelujaan selkeästi kirjoittaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

13.4.2008 22:25

Heiskalalle
Tuota noin. Jos nyt oikein muistan, niin ensimmäinen YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen seurantakokous pidettiin Suomessa ulkoministeriön tiloissa vuonna 1995. Olin mukana tuossa kokouksessa. Olin jo tuota ennen yrittänyt selvittää, kuka on vastuussa sopimuksen käännösvirheestä, eli termistä 'as far as possible'. Olin tuolloin asiasta erittäin kiinnostunut, koska olin pannut vireille useita valituksia perheiden oikeuksia loukkaavista Euroopan ihmisoikeustuomioistuimessa.

Tuskin olin tuolloin ensimmäinen, joka kiinnitti huomiota tähän käänösvirheeseen. En myöskään ole ollut viimeinen, joka tätä asiaa on yrittänyt selvittää. Käsitykseni on että käännös tehtiin STM:ssä, ja käännöksen oikeellisuudesta vastuullinen virkamies oli tod.näk. Pia-Liisa Heiliö. Mutta tämä on vain arvaus. Asian selvittäminen oli mahdotonta.

Pidän käännösvirheitä erittäin vakavina, ja myös tarkoitushakuisina. Toinen näistä on ICD-10:n väärennös, jossa väitetään 'todennäköinen joutuminen seksuaalisen hyväksikäytön kohteeksi', kun alkuperäinen teksti sanoo 'väitetty joutuminen'. Tästäkin väärennöksestä on vastuussa STM. Ylempänä postasin Heikki Sariolan asiaa koskevan artikkelin.

Olen jo kertaalleen kirjoittanut, että kun Suomi (STM / Heiliö) on raportoinut YK:lle lapsen oikeuksien toteutumisesta, ei näissä raporteissa ole kertaakaan kommentoitu suomalaisten perheiden jälleenyhdistämistä. YK on toistuvasti ilmaissut huolensa siitä, että vaikka Suomen kansantalous on ollut rajussa kasvussa, huostaanotot ovat kiihtyvästi lisääntyneet. Hyvinvointia ei ole jaettu perheille, että ne voisivat täyttää tehtävänsä yhtisekunnassa.

Ja tämä kaikki on STM:n vastuualuetta. Näkökulma on kaiken aikaa ollut se, että pitää palkata lisää sossuja ja ottaa lisää lapsia huostaan, jotta voidaan osoittaa, että tehdään tärkeää työtä. Näin vaikka yhden huostaanoton hinnalla voitaisiin kotiin palkata 3-vuoroon työntekijät, jotka pitäisivät huolen siitä, että lasta ei tarvitse siirtää pois tutusta elämänpiiristä. Mutta katsotaan nyt miten uusi lastensuojelulaki vaikuttaa.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

SUOMESSA ON AKKAVALTA !

13.4.2008 23:36

Aamulehden keskusteluissa eräänä aiheena "Suomessa akkavalta". -Täsä poimintoja keskustelusta

suomessa on akkavalta
Lähetetty: 12.4.2008 18:02
se näkyy siinä, että suomen presidenttinä on akka.

lisäksi hallituksessa on pelkkiä akkoja. samoin eduskunnassa, poislukien paavo väyrynen.

******

VAGINAMONOLOGI !
Re: suomessa on akkavalta
Lähetetty: 12.4.2008 19:52

Akkavalta, johtaa vaginamonologiin, jossa vaginat näkevät maailman vaginanäkökulmasta.

Psykoanalyytiiko Sigmund Freud loi aikoinaa taorian, että naisen hysteerinen ja ailahteleva käyttäytyminen johtuisi kohdun liikkeistä -Sittemmin hän femakoiden painostuksesta luopui teoriastaan.

Sana "Hystera" on kreikankielen sana ja tarkoittaa kohtua.

Googlen haulla - hysteeria- ja -hysteerinen käyttäytyminen - löytyy varmastikin enemmän kyseisestä ilmiöstä

Haulla - vaginamonologi- Google kertoi seuraavaa:

http://www.google.fi/search?hl=fi&q=vaginamonologi&meta=

********


HYSTERA!
Re: suomessa on akkavalta
Lähetetty: 13.4.2008 22:29

Haluatko miljonääriksi ohjelmaformaattiin kuului vaihtohdot, "kysy yleisöltä tai kilauta keverille", jos itse oli epävarma vastauksesta.

Googlen hakukone on sikäli hyvä, että valitulla hakusanalla saattaa löytyä yhteensä tuhansia, jos ei kymmenituhansia, tai jopa miljoonia tutkimuksia, mielipiteitä, tilastoja jne.

Näinollen asioita voi tarkastella laajemmasta perspektiivistä ja monipuolisemmin, kuin mitä "arvovaltaiset luotettavat viralliset tahot ja viralliset tiedotusvälineet" uutisoivat "lobbaavat" suurelle yleisölle, eli "taviksille".

Mielestäni on aivan turha lähestyä jotakin asiaa vain yhdestä näkökulmasta, koska Google antaa laaajemman kuvan siitä missä mennään.

"Kilautin kaverille", koskaa en ollut täysin varma naisen hysteerisestä käytyyäytymisestä, sekä siihen mahdollisesti liittyvistä tekijöistä.

Google haku - naisten hysteerinen käyttäytyminen-. (2400 "osumaa"). Ehkä niiden joukosta löytyy joitain selittäviä tekijöitä.
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=naisten+hysteerinen+k%C3%A4ytt%C3%A4ytyminen&meta=

Edelläolevalla haulla ensimmäisesenä on otsake "City.fi. -Kunnes toisin todistetaan". - Keskusteluun lähetetty 664 kannaottoa.- Mielipidettä, ja kannaottoa.

Googlen haku - "nainen hysteria" -. tuotti vain kolme "osumaa".
1. Uudemman sielutieteen alalta. -Wikiaineistoa.
2 ja 3. Rajoja ja rakkautta äidille - Millainen oli sitten se äidin kääntökuva, hermostunut, tai jopa hysteerinen nainen? ....
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=%22nainen+hysteria%22&meta=

Taustaa selvittäviä tekijöitä:
http://www.vanhemmat.com/
http://vanhemmat.com/phpbb/
http://www.vanhemmat.com/Statistiikka.htm

Sukupuolten sota.
http://www2.stakes.fi/dialogi/05/dia605/pk.htm

Naisten nurjat puolet.
http://www2.stakes.fi/dialogi/arkisto/dia05/6/diasi605.htm

Cosa Nostra Wikipedia.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Cosa_Nostra

Lobbaus Wikipedia.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Lobbaus

Chutzpah Wikipedia.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Chutzpah

Munchausenin oireyhtymä. -Wikipedia.[/b]
http://fi.wikipedia.org/wiki/Munchausenin_syndrooma

Vieraannuttajalla mielenogelmia.
http://dialogi.stakes.fi/FI//arkisto/2006/7/sivu/70.htm

Lastensuojelu syrjii isejä.
http://dialogi.stakes.fi/FI/arkisto/2007/7/sivu/53.htm

Tasa-arvo. Naisen ääni painaa huoltajuuskiistoissa.
http://www.aamulehti.fi/sunnuntai/teema/asiat_paajutut/5633748.shtml

Vanhemmilla lapset pelinappulana erojärjestelyissä.
http://www.google.fi/search?hl==fi&q=lapset+pelinappulana+eroj%C3%A4&jestelyiss%C3%A4&btnG=Google-haku&meta=

Naisen kosto kumpuaa nöyryytyksestä. Psykoanalyytikko Elina Mäenpää Reenkola. -Klikkaa pois sana "tulostus".
http://www.mtv3.fi/helmi2005/tulosta.shtml/392349

Toivottavasti linkeissä ei ole lyöntivirheitä.

Hyviä lukuketkiä ja pohdittavaa -itse kullekin säädylle sukupuoleen, tai seksualisesta suuntautumisesta riippumatta.

Kansanedustaja Päivi Räsänen totesi heldelmöityshoitokesustelussa "lapsi ei ole mikään lääke". -Tuohon voisi lisätä "lapsi ei ole myöskään mikään lastari, tai "pelinappula" omiin lapsuuden traumaattisiin kokemuksiin ja pettymyksiin.

Saattaa olla, että linkeissä on mokia, mutta toivottavasti edes osa on sinnepäin. -Ei pitäisi puhua kännykkään ja kirjoitaa samanaikaisesti.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

13.4.2008 23:43

Palataan siis perusasioihin, eli siihen mitä lääketiede on ollut tietävinään. Alempana näyte 1800-luvun lopulla julkaistusta Tohtori Wistrandin lääkärinkirjasta. Nämä tekstit aiheuttivat paniikin. Ihmiset luulivat kuolevansa, kun olivat sortuneet itsesaastutukseen.

Suosittelen olemaan erittäin skeptinen sen suhteen, mitä 'tietee' nimissä julkaistaan, ja tutkimaan onko tutkimus tehty tieteellisesti hyväksytyillä metodeilla. Alla oleva teksti on erinomainen esimerkki tästä, ja siitä millaista tuskaa auktoriteettien väittämät aiheuttavat ihmisille, jotka eivät voi kyseenakaistaa esitettyjä tietoja:

"Ei ole odottamistakaan onanistin luopuvan tästä paheesta sittekään kun hänen arvostuskykynsä on tuleentunut; sillä silloin kun järki niin suuren herruusvallan saapi, on se tavallisesti jo liian myöhäistä ja terveys on pilalla. Sentähden, heti kun tuo surullinen havainto on tehty, että nuori henkilö on onaaniin taipuva, täytyy häntä pitää mitä tarkimman silmälläpidon alaisena, kuvailla hänelle paheen välttämättömiä seurauksia eikä jättää koskaan häntä ilman vaarinpitoa.

Hän ei saa asua yksinään, vaan muiden seurassa, häntä on pidettävä alituisessa toimessa ja tehtävistään vaarinpitävän sekä ohjattava viihtymään seuraelämän viattomissa huveissa; sillä ei mikään johdata niin helposti itsesaastutukseen kuin työttömyys ja yksinäisyys. Hänen ruokansa ei saa olla liiaksi ravitsevaa, ei ensinkään ärryttävää (ei mitään maustimia) eikä sisältää paljon lihaa. Hänen on maattava viileässä ja kovalla vuoteella, ei seljällään, koska sukuvietti sängyn lämmöstä varsinkin seljällään maatessa helposti kiihottuu. Jähmeä jouhimatrassi sopii paljon paremmin kuin höyhenpatja. Hän ei saa olla lämpimässä puvussa eikä käyttää mitään siittimiä ahdistavia vaatteita ja on häntä aina pidettävä liikkeessä jotta hän iltasilla nukkuisi heti levolle mentyänsä. Hän ei saa maata kauvan, vaan on hänen heti herättyä noustava ylös, eikä hänen saa millään ehdolla antaa maata hereillään sängyssä. Kylpyä on käytettävä joka päivä ja selkä pestävä kylmähköllä vedellä. Kylmät merikylvyt suvisin ovat varsin sopivia.

Tämän paheen estämiseksi on suuri vaarinpito tarpeeseen myöskin nuorten tyttöjen suhteen. Siinä tarkoituksessa on tarkasti valvottava heidän leikkejensä ja muutenkin noudatettava samoja toimenpiteitä ja varokeinoja, kuin äsken on mainittu."

Näillä järjettömillä 'auktoriteetti' -käsityksillä tuhottiin terve suhde sooloseksiin useiden sukupolvien ajaksi. Olemme vasta toipumassa tästä lääkäreiden ja moralistien aiheuttamasta traumasta.

Mitä tapahtui poikalapsille, joiden penis lukittiin piikkilaatikkoon rankaisemaan spontaanista yöerektiosta. Tyttöjen klitorikselle kaadettiin fenolia tuntoaistin poistamiseksi. USA:ssa 60%:lta poikavauvoista leikataan edelleen esinahka välittömästi syntymän jälkeen.

En ymmärrä muuta kuin että kyse on hysteerisestä suhtautumisesta ihmisten lajinomaiseen seksuaalisuuteen, etenkin jos lapset ovat kehityksensä mukaisesti kiinnostuneita tästä alueesta.

Eli kyseessä on puritanistinen hulluus seksin suhteen. Saastuttaja on Jenkkilän äärioikeistolainen kristillisyys, eikä meillä kukaan rohkene kiistää näitä tuhoisia moraalikoodeja. Sellainen olisi poliittinen itsemurha.

Asiasta ei siis voida puhua poliittisilla areenoilla.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ANU SUOMELALLE !

14.4.2008 12:21

Observator.

Anu Suomela. Kirjoitit 13.4.2008 Heiskalalle.

"Jos nyt oikein muistan, niin ensimmäinen YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen seurantakokous pidettiin Suomessa ulkoministeriön tiloissa vuonna 1995. Olin mukana tuossa kokouksessa. -Olin tuolloin asiasta erittäin kiinnostunut. - Käsitykseni on, että käännös tehtiin STM:sä ja käännöksen oikeellisuudesta vastuullinen virkamies oli tod. näk. Pia-Liisa Heiniö. Mutta tämä on vain arvaus".

Jos alkaa tarkastelemaan konaishistoriaa, niin "palapeli" alkaaa hahmottumaan, mutta kuka ja mitkä "Luonnonvoimat ovat tämän "Feminismitsunamin" saaneet aikaiseksi- -Mitkä ovat tarkoitusperät, mihinkä tällä kaikella loppujuoksussa pyritään?

Ovatko "palapelin osia" -raiskauskriisikeskuksen perustaminen, UTH tutkimus, Dapne ohjelma 1997>, Pedofiilihysteria, Stakes yksikin lyönti on likaa 5-vuotinen kampanja, Amnestyn vetoomukset naisiin kohdistuvan väkivallan kitkemiseski, -Amnestyn vetoomukset, adressit pääministerille, kynttilämielenosoitukset -Amnesty- White Ribbon,- Profeministit, -Minna Piispan ja Markku Heiskasen " väkivalta ja raiskaustutkimukset"- Naisjärjestöjen vetoomukset,- Lapsikauppa, ja prostituutio hysteria, Seksin oston kriminalisoitipyrkimykset,-
Perheen sisäinen lähestymiskielto., jne, jne.

Nyt on meneillään " Kotirauhaa kampanja".Lisäksi miespolitikkojen ajojahti, ilmiannot ja vihjailut, sekä ulos savustaminen . Tässä nyt muutama mierleen tullut "lobbauskampanja".

Viedäänkö miespolitkkoja ja päättäjiä, kuin "pässiä narussa", vai pitäisikö ilmaista, "kuin pässinpäitä narussa". -Naispolitikot "räpyttelevät silmiään" ja keksivät satuja, jotka menevät lävitse kuin väärä raha.

Eikö nyt olisi korkea aika "valistaa" miespolitikkoja, että kysymyksessä on ajojahti, jota on möyhennetty "tykistökeskityksellä" vuodesta 1993 alkaen.

Tarvittaisiin ilmeisesti tutkimusryhmä joka alaksisi tutkimaan ja selviitämään tätä sotkua ja saattaa syylliset vastuseen teoistaan.

Ilkka Kanerva ja Matti Vanhanen, sekä jotkut "mieskansanedustajahäiriköt" ovat aloittannet omalta osaltaan jo jonkinlaisia rajoja sekä näille "ilmiantajille" ja tiedotusvälineille.

TV1 esitti eilen ohjelman Historiaa: Todellinen Atlantis. -Aigeian meren saarilla yli 3500 vuotta sitten vallinut minolainen korkeakulttuuri romahti äkkiä.

Tämä romahtaminen on alkanut hahmottumaan Tsunami hyökyaallon aiheuttamaksi. Tutkijat tutkimuksissaan ja arkeologisissa kaivauksissa päätyneet tähän lopputulokseen.

Herää kysymys minkälaiseen tuhoon tämä "Feministitsunami" tulee johtamaan, mikäli sen annetaan edetä täysin mielivaltaisesti?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Unicef ja väärennös

14.4.2008 14:30

YK:n yleissopimuksesta lapsen oikeuksista ja sen "suomennoksesta":

Huomasin tuon mitä ilmeisimmin tahallaan virheellisesti tehdyn käännöksen, "suomennoksen", muutama vuosi sitten verratessani YK:n yleissopimuksen lapsen oikeuksista englanninkielisen ja suomenkielisien sopimustekstin sisältöä keskenään. Ilmeisesti kukaan muu ei ollut asiaa vaivautunut tekemään tai välittänyt siitä ettei suomenkielinen teksti pidä lainkaan kutiaan. "Vain" lapsen ihmisoikeuksia turvaamaan säädetty ylin asiakirja.
Tekemieni havaintojen jälkeen olen pyrkinyt saaman asiaan korjauksen, mutta se ei kiinnost "vastaavia" viranomaisiamme, eivät he välitä vähääkään koko asiasta, mitä ilmeisimmin he ovat itse niin syvällä tuossa likaisessa pelissä etteivät he voi asiaa esiin nostaa.

Ainoa keino saada asiaan muutos tuntuukin olevan asiasta julkisesti kirjoittaminen, virkakoneiston ja "lapsijärjestöjen" vastuun perään kysellen. Virkakoneisto ja "lapsijärjestöt" itse tuntuvat olevan täysin välinpitämättömiä asian suhteen tai peräti vihamielisiä asian esiinnostamisen johdosta. Esimerkiksi Suomen Unicefia koko YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen väärennösasia ei kiinnostanut vähääkään. Ei vähääkään. Lähetin aikoinaan myös heille julkisen kirjeen jossa pyysin korjaamaan tuon nyt virheellisesti suomennetun YK:n lapsen oikeuksien sopimustekstin, ja palauttamaan siihen mm. siitä pois jätetyt kohdat, kuten lapsen oikeus "oikeudelliseen suojeluun / suojaan, niin ennen syntymää kuin sen jälkeenkin, ( "legal protection, before as well as after birth" ).

SUOMEN UNICEF ja ULKOMINISTERIÖ

Suomen Unicefille lähettämääni asiaa koskevaa kirjettäni ( iso jakelu/ n. 300 vastaanottajaa - päättäjiä, virkamiehia, mediaa ym. ) seuraavana päivänä ilmoittivat Suomen Unicefista etteivät he ryhtyisi mihinkään toimiin! Ääni kellossa muuttui kuitenkin, yllättävän nopeasti, kun lähetin taas heillekin kopion toisesta kirjeestäni, kansainväliselle Unicefille asiasta tekemäni avunpyynnön ( kymmenille kv. Unicefin toimistoille ympäri maailmaa ). :a]
Niin siinä sitten vaan kävi, että seuraavana päivänä sain vastaanottaa Suomen Unicefiltä sähköpostin jossa totesivat, että heidänkään mielestä käännös ei ollut asianmukainen, ja että he lähettävät sen ulkoministeriöön uudelleen suomennettavaksi. Ja sinne asia onkin sitten tätä nykyä haudattu. Kun vastuussa olevat tahot ( femmat ja heidän nuolijansa ja erilaiset opportunistit ) yrittävät ( täälläkin! ) kaikin keinoin minun asiallisia otteitani sabotoida, niin etten saisi asiaan painetta julkisuuden kautta.

"LAPSIASIAVALTUUTETTU"

Tyypillisesti myöskään ns. "lapsiasiavaltuutettu" Maria Kaisa Aula ei ole tehnyt asialle yhtään mitään, eikä ole asiasta hiiskahtanutkaan, ei vaikka lapsiasiavaltuutetun lainmukainen toimenkuva on nimenomaan YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen toteumisen valvominen, siitä tiedottaminen ja sen sisällön esiin tuominen maassamme. ( Olen kyllä häntäkin asian suhteen riittävän aktiivisesti julkisilla kirjeilläni patistellut ja painostanut ) Lapsiasiavaltuutetun välinpitämättömät kädet ovat likaiset, Maria Kaisa Aula onkin ollut ennen nykyistä virkaansa mm. yhdessä Suvi Anne Siimeksen kanssa feminismiä ahkerasti propagoimassa. Taitaa arvoisa"lapsiasiavaltuutettu" Aula olla edelleenkin enemmänkin vain sillä syrjimistiellä.

antti heiskala
www.lapsenoikeus.info

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

14.4.2008 20:00

Muistini petti 15 vuoden takaisissa tiedoissa

YK:n lapsen oikeuksien sopimus tuli voimaan 1990, ja Suomi ratifio sen 1991. Ensimmäinen maaraportti (Heiliön ryhmän sihteerinä valmistelema) annettiin 1994. Sitä varten pidettiin 2 laajaa kuulemistilaisuutta, toinen huhtikuussa ja toinen toukokuussa 1993. Seuraava raportti on vuodelta 1998 ja jatkossa 4. vuoden välein.

Periaatteessa kansainvälisten sopimusten kääntäminen kuuluu Ulkoasiainministeriölle, mutta mitä todellisuudessa tapahtui, ei ole selvitettävissä (ainakaan minä en ole siihen kyennyt). Eikä sillä lie väliä kunhan virheelliset käännökset korjataan.

Jos joku haluaa selvittää Suomen seuraavat maaraportit (2002 ja mielestäni 2005) kannattaa varautua ankaraan myyräntyöhön. Ne löytyvät kyllä UM:n sivuilta, kun oikein hartaasti kaivelee. En enää muista mitä polkua pitkin ne aikanaan löysin (en ole kauhean hyvä tässä).

YK:n vastaukset Suomelle eivät maatamme imartele (ehkä niistä ei sen vuoksi ole tiedotusvälineissä mekastettu?). UM:ssä on Ihmisoikeusyksikkö. Minä en tiedä, mitä hyvää se on tähän mennessä tehnyt, ehkä löytyy vuosikertomus suurista saavutuksista. Asetelma on todella ongelmallinen, kun UM vastaa EIT:een kansalaisten tekemiin kanteluihin (yhdessä sen ministeriön kanssa, jonka hallinnonalaan asia kuuluu, lasten ja perheiden asioissa siis STM). Lähtökohta on aina se, että valtiovalta ei ole syyllistynyt ihmisoikeussopimuksen loukkaamiseen.

Eli UM:n (STM:n) rooli on skitsofreninen. Pitäisi huolehtia kansalaisten ihmisoikeuksista, mutta on kiistettävä, että loukkauksia olisi tapahtunut. Jälkimmäinen on toki ministeriön (kyseisten virkamiesten) oma valinta. Voitaisiin toki tunnustaa, että on tehty väärin ja luvata korjata menettely. Vaan niin ei tehdä.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

PIA LIISA HEILIÖ !

14.4.2008 20:47

Observator.

Googlen haku - pia liisa heiliö - tuotti aika paljon "osumia".

Sivulla 1 Otsakkeita.

J.P.Roos Huostaanotto ja ihmisoikudet.. (Erityisesti Pia Liisa Heiliö antoivat julkisuuteen kovin merkillisiä.... Euroopan ihmisoikeustuomioistuin on hyvin tärkeä elin....

Ohjelmarunko lastensuojelulain koulutukseen. -Pia Liisa Heiliö -ilmoitusvelvollisuus....

Ohjelmarunko lasten suojelun koulutukseen. -Pia Liisa Heiliö. -Huostaanotto ja sijaishuolto.

Väkivaltauutisia LOVE ry. Näyttää olevan aktiivinen järjestö, jolla on yhteisyötä myös Narsistien uhrien tuki ry:n kanssa.Joitakin esitelmiä, luentotilaisuuksia ja koulutustapahtumia. Uutisda vuosilta 2007 ja 2008. Etusivulla näytti olevan linkkiyhteys myös "Miesten keskukseen".
Ohjelmassa runsaasti tapahtumia. -Onkohan Pia Liisalla jotain yhteistyötä heidän kanssaan, kuten myös "Narsistien uhrien tuki ry:llä.

Sivulta 2 poimin otsakkeen.
Pesue ry Anu Suomela HS 30.4.2000 Pia Liisa Heiliö ihmettelee ihmisoikeustuomioistuimen Suomelle antamia tuomioita...

http://www.google.fi/search?hl=fi&q=pia+liisa+heili%C3%B6&meta=

****************************

Sosiali ja terveysministeriö Tiedote 458/2007. (21.12.2007).
Selvityshenkilöt esittävät laajaa organisaatiomuutosta STM:n hallinnonalalle..
Selvityshenkilöt esittävät sosiaali- ja terveysministeriön hallinnonalan uudelleen organisointia luovuttaessaan peruspalveluministeri Paula Risikolle 21.12.2007. Professori Jussi Huttunen ja varatoimitusjohtaja Kari-Pekka Mäki- Lohiluoma esittävät, että ministeriö ja sen alaisten laitosten ja virastojen työnjako tulee uudistaa siten, että ministeriö voi keskittyä perustehtäviinsä ja kehittämistyö siirretään virastoille ja laitoksille. Lupahallinto- ja valvontatehtävät tulee erottaa tutkimus- ja kehittämistehtävistä....
http://www.stm.fi/Resource.phx/publishing/documents/13600/index.htx

**************************'

Uuden lastensuojelulain koulutustapahtumia on ollut runsaasti eri puolilla Suomea ilmeisestikin useamman vuoden ajan.

TERVR-SOS 2007 Seminaaritaltioinnit. -Luova ja rohkea muutos. -Miten käy laspen -mikä on lapsen paras?
Seminaaarissa tarkastellaan eri näkökulmilta lapsen ja nuorten hyvinvoinnin reunaehtoja......

Luentotallenne "Valta ja vastuu lastensuojelussa" Filosofian tohtori Sirpa Taskinen kesto 59 min. -Kuuntelin tämän luennon josta jäi mieleeni Sirpa Taskisen toteamus suurinpiirtein seuraavasti -"Minä en mahda mitään sille, mikäli lastensuojeluviranomaiset eivät noudata lakia. -Viranomaisten tehtävänä on valvoa, että lakia noudatetaan".

Käsitykseni mukaan uuden lastensuojelulain toteuttaminen "takkuilee" aika pahasti. -"Vanhat jäärät "eivät ilmeisesti halua muuttaa tapojaaan?

Tässä linkissä pitäisi olla Taskisen luento. Luentoa voi selailla.
http://www.netvideo.fi/stakes/tervesos2007/to5/

Muut sekä edellinen luoento linkissä.
http://info.stakes.fi/tervesos/FI/verkkolahetys/to5.htm

Laajemmin koulutustapahtumista Googlesta hauilla -terve sos 2007 -.ja -terve sos 2008 -. Jyväskylässä järjestetään laaja messu ja koulutustapahtuma toukokuussa 2008. - Muistaakseni haulla - väkivallasta sovintoon- löytyy Suomen ev.lut srk:n kampanja.

Google haku - uusi lastensuojelulaki- "-Otsakkeessa Finlex laki aluperäisenä"-.Haulla runsaasti lakimuutokseen liittyviä artikkeleita ja mielipiteitä
http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2007/20070417

Jos linkeissä on virheitä, niin löytyvät Googlen hauilla.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

14.4.2008 23:40

Defensor Legis 2/2008 oli aamulla työpöydälläni (siis Asianajajaliiton arvostettu julkaisu, joka ilmestyy 6 kertaa vuodessa). Prosessioikeuden emerita Irma Lager arvio Päivi Hirvelän kirjan 'Lapsen seksuaalisen hyväksikäytön selvittäminen' (WSOY 2007). Hirvelä väitteli aiheesta marraskuussa 2006, ja tämä kirja on tietynlainen yhdistelmä hänen väitöksestään (n. 600 sivua) ja Stakesin ohjeista (2003:55). Hirvelä oli työryhmän jäsen ja valtakunnansyyttäjä, joka nyt työskentelee suomalaisena tuomarina EIT:ssa.

En voi värittää tekstiäni ihmettelemällä emeritan tekstiä, koska olen seurannut hänen kirja-arvostelujaan Defensorissa. Sen sijaan voin syvästi ihmetellä, että Defensor käyttää tällaista kirja-arvostelijaa.

Ihmeellistä minusta on, että emerita väittää, että Hirvelän intressissä olisi muodollisiin seikkoihin ja näytön riittämätömyyteen vedoten jättää pedofiilit tuomitsematta. Tämä ei varmuudella ole Hirvelän tarkoitus, mutta voin omien kokemuksieni perusteella ymmärtää, mistä tällainen väite lähtee.

Olen luennoinut suuremmille ja pienemmille ryhmille seksuaalisen hyväksikäytön selvittelymetodeista. Olen erityisesti painottanut tutkinnan tarkkuutta ja muotoseikkojen noudattamista, kuten sitä, että vastaajalla tulee olla oikeus tehdä kysymyksiä syytöksen esittäneelle lapselle (lasta haastattelevan aikuisen välityksellä). Olen varoittanut yleisöäni siitä, että jos näitä oikeusturvatakuita ei anneta, on syyte periaatteessa hylättävä.

Nämä lausumani on sitten käännetty muotoon 'Suomela puolustaa pedofiileja', kun olen puolustanut länsimaisia oikeusperiaatteita, ja varoittanut niiden sivuuttamisesta, joka voi johtaa siihen, että tekoihin syyllinen on vapautettava.

Lager syyttää Stakesin ohjeistusta siitä, että niissä syyllistetään äiti. On kovin vaikea löytää ohjeista tällaista syyllistämistä, mutta siellä toki todetaan, että seksuaalisen hyväksikäytön syytökset tulevat usein esiin huolto-ja tapaamiskiistojen yhteydessä, ja niihin on suhtauduttava varauksilla.

Hilpeää on että Lager moittii Hirvelää siitä, että hänen lähdeviitteensä ovat vaillinaisia. Näin siitä huolimatta, että Lagerilla ei itsellään ole yhtään ainutta lähdeviitettä. Hän vetelee suurella siveltimellä mm. väitteitä, että false memory syndroomaa ei psykiatrien mukaan olemassa. Siis kenen psykiatriten ja missä julkaistujen? Ja ovatko tässä asiassa asiantuntijoita psykiatrit vai muistintutkijat?

Kunnioitan kovasti sitä, että emerita Lager vielä yli 80-ppisenä on aktiivinen ja kirjoittaa kirjakritiikkejä. Soisin kuitenkin, että itsekritiikki olisi yhtä vaativaa kuin kritiikki kirjan kirjoittajaa kohtaan.

Toivon sydämentäni, että Päivi Hirvelän nimen mainitseminen ei nyt aloita tällä palstalla keskustelua Hirvelän ansioluettelosta, jolla hänet valittiin EIT:n tuomaristoon.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

LASTESUOJELUN KÄSIKIRJA!

15.4.2008 00:51

Obseravtor.

Kävin vilkaisemassa mitä uutta löytyy Sosiaaliportin sivustolla. -Tässä tulos. -Enteileekö jotain muutosta ja uudistuksia?. -Viittaan edelliseen kirjoitukseen jossa linkkejä lastensuojelulakiin ja Sirpa Taskisen seminaritallenteeseeen.

Lastensuojelun käsikirja. -Laki lapsen huollosta ja tapaamisoikeudesta.

Tekstin laatinut Mikko Oranen. Ensi ja turvakotien liitto.

http://www.sosiaaliportti.fi/fi-FI/lastensuojelunkasikirja/hallinto/lapsenosallisuus/

Muuta tuoretta tietoa ajan hengestä ja trendeistä Sosiaaliportti foorumilla. -Sivut on tarkoitettu sosiaalialan ammattilaisille. -Sivustoja voi selata, mutta kommentoiminen edellyttää kirjautumista.

http://www.sosiaaliportti.fi/

Anu Suomela!
Oliko tuo toteamuksesi Päivi Hirvelästä "toivomus", että hänet nostettaisiin "päivänvaloon". Vanhemmat. com sivustolla on ruodittu hänen nimitystään.

Googlellehan voi syöttää hakusnaksi mitä tahansa- vaikka nimen -päivi hirvelä -.

Voimala ohjelmassa oli maanantaina aiheena "Sukupuolten sota" ohjelmassa vieraina Filosofian tohtori Juha Honkamäki.- Tutkija Kaarina Nikunen. -Tietokirjailija Osmo Tammisalo. -Professori Mikko Lehtonen.
Ohjelman uusinta keskiviikkona.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

15.4.2008 10:38

Observator

Hirvelän nimitystä on kasittu niin laajasti, että sitä ei mielestäni kannata näille sivustoille ottaa. On merkillistä, että ihmiset jotka yrittävät puolustaa länsimaisia oikeusperiaatteita joutuvat ajojahdin kohteeksi.

Hirvelän väitöstilaisuudessa sali oli seisomapaikkoja myöten täynnä. Kustokselle oli etukäteen ilmoitettu, että siellä tullaan järjestämään mielenosoitus. Paikalle olivat siis saapuneet 'kansallissankarit' Salunen, Raita ja Kannus, jotka rupesivat inttämään asiattomia. Kustos lopetti tilaisuuden, eli tämä kolmikko shabotoi keskustelun, joka olisi ollut kiinnostava. Tuollainen käytös ei sovi tiedemaailmaan ja on äärimmäisen moukkamaista.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ANU SUOMELALLE ! OSA 1.

15.4.2008 18:56

Observator.

Olen yrittänyt hahmottaa, mistä nämä perättömät insesti, väkivalta, raiskaus ym "epäilyt" ovat saaneet alkunsa ja mistä tämä virus/ epidemia alkoi leviämään joskus 1990 luvun puolivälissä.

Mobile kriisikeskukset perustettiin myös joskus 1998?
Käsittääkseni projektipäällikkönä oli Jyväskylän yliopiston iskuruhmä. Jyväskylän yliopisto on erikoistunut naisiin kohdistuvan väkivallan ehkäisyyn. - "Miesten puhetta: Vaihtoehto väkivallalle:
Liitteenä myös KYSELYLOMAKE naisiin kohdistuvasta väkivallasta.
http://www.jyu.fi/ytk/laitokset/psykologia/henkilokunta/juha_holma

Tähän "pakettiin" liittuyy myös raiskauskriisikeskuksen perustaminen, UTH tutkimus, Stakesin 5 vuotinen kampamja "yksikin lyönti on liikaa" raflaava kampanja. Tähän liittyi satoja lehtiartikkeleita, yleisönosaston kirjoituksia, tilastoja tutkimuksia, tv ja radio-ohjelmia ym "lobbausta".

MOT ohjelmat ovat tutkineet useita eri tapauksia aina vuodesta 2000 alkaen. Kaivelin arkistojani ja löysin MOT ohjelman " Naisen suurin terveysuhka" esitetty 27.3.2000. (Toimittaja Matti Virtanen)

Varoitus: Ohjelmassa kuvatan perheväkivaltaa tavalla, joka ei sovellu pienille lapsille.

"Naisen suurin terveysuhka - näyttelijä lukee rikosilmoitusta: Aluehälytyskeskuksesta ilmoitettiin, että asunnossa on puukotua. Paikalle meni järjestyspoliisin partio, josta konstaapeli imnoitti, että asunnossa on naista lyöty veitsellä yhden kerran rintaan. Uhri on toimitettu ambulanssilla Meilahden sairaalan. Uhri on puhaltanut alcometriin 1,6 promillen lukeman...".
http://www.yle.fi/mot/270300/kasis.htm

Ohjelmaa varten suoritettiin ennakkohaastattelut seuraavilta henkilöitä.
-Kauko Aromaa 14.3.200.- Tutkimusjohtaja Optula
-Projektisuunnittelija Petteri Sveins 15.3.2000 Stakes..
-Suvi Ronkainen 21.3.2000. Vaistutkimuksen laitos Tampere.
-Martti Tuomien 14.3.2000. Pääkaupungin turvakoti ry
-Ulla Mäihäniemi.17.3.2000 Tutkija H:gin kaupungin tietokeskus.
-Marko Timonen. Sosiaalityöntekijä H:gin kaupunki.

En tiedä onko linkki muuttunut.
http://lotta.yle.fi/motveb.nsf/sivut/ohjelma?opendocument&pageid=Content2CE3F

Linkki ohjelma-arkistoon, josta löytyy kaikki ohjelmat.
http://lotta.yle.fi/motweb.nsf/sivut/arkisto

***************************
Osuin kerran erääseen yksityishenkilön ylläpitämään blogiin, jossa hän kertoi omasta taistelustaan lastensa huoltajuudesta sossuja vastaan.
Tämäkin blogi kertoo katkerasta taistelusta, siksi kait nimi onkin katkera.com
http://www.google.fi/search?q=http://www.katkera.com/&hl=fi&filter=0

Luulisi, että näyttöä "Cosa Nostrasta" on jo ihan riittävästi, joka riittäisi käynnistämään rikostutkinnan.

Olettaisin, että tapaukset Matti Ahde, Jaskari, Vesa Keskinen, Ilkka Kanerva, Matti Vanhanen, Markku Salminen ,-viisi miespuolista häirikkökansanedustajaa ja MOT ohjelmien tapaukset ja lukemattomat huoltajjusriidat kerro myös karua kieltä ja pane pohtimaan onko "siskoilla ihan kaikki kotona"?

Löytyisikö eräs selittävä tekijä Oulun yliopistollise sairaalan erkoislääkäri Juha T. Karvosen väitöstutkimuksesta "Selittämättömät ruummiilliset oireet yleisimpiä naisilla. -Lääketieteelisesti selittämättömät oireet, joita kutsutaan somatisaatio oireiksi ovat yleinen ilmiö - Tutkimus osoitti, että lääkärit eivät tunnistaneet somatisaatiohäiriöitä, ainakan häiriön olemassa oloa ei oltu kirjattu sairrauskertomuksiin. - Naisilla somatisaatiohäiriöt olivat viisi kertaa ja somatisaatio-oireilu kuusi kertaa yleisempiä , kuin miehillä. Usein oireet pahenevat vaihdevuosien ja eläkeiän välissä.
http://www.hallinto.oulu.fi/viestin/vaitos07/karvonen.html

*************
Jatkuu......

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ANU SUOMELALLE! OSA 2.

15.4.2008 19:16

Auttaisiko asian selvittämistä Kari Heusalan "Naisen seksuaalisuus" kirjassaan käsittelemissä ilmiössä pms, -pmdd.- oireyhtymät.,

"Pms oireyhtymään tiedetään kuuluvan yli 150 erilaista psyykkistä ja fyysistä oiretta, -Hurjimmillaan oireet voivat johtaa itsetuhoisiin ajatuksiin ja kriminaaliseen käytökseen. -Amerikkalainen psykiatriliitto tunnusti PMDD:n mielenterveyshäiriöksi vuonna 1994. Sitä on käytetty puolustuksen perusteluina murhaoikudenäkynneissä...".

Dr Phil käsitteli pms ilmiötä ohjelmassan "Helvetilliset hormonit" vuoden 2006 tammikuussa. -Ohjelmassa oli vieraana Holly Andersson kalifornialaiselta klinikalta, jossa on hoidettu runsaat 20.000 vaikeista pms oireyhtymästä kärsiviä naisia.

Ohjelmassa todettiin mm. Vaihdevuodet voivat alkaa jo 16 vuotiailla naisilla. Vaihdevuodet vaikuttavat kilpirauhasen toimintaaan. Ruokaa olisi syötävä kolmen-, neljän tunnin välein, koska estrogeenivallitsevuus haittaa kilpirauhaasen toimintaan- Se johtaa hypoblykemiaan eli alhaiseen veren sokeriin. -Siitä se adrenaliini tulee, naiset heittelevät tavaroita ja sanovat kauheita asioita (raivoavat).

Alhainen verensokeri vaikuttaa kilpirauheseen ja he tarvitsevat progesteronia....Gynekologit ovat tarjonneet avuksi e-pillereitä ja se on ehdoton ei. Ne eivät auta pms oireisiin, olemme havinneet sen potilaistamme. He ovat saaneet pillereitä ja menettäneet kontrollin täysin. He eivät ole kestäneet. Sekin lisää estrogeenia. Naisille voi syöttää estrogeenia, kunnes hän menettää järkensä ja joutuu psykiatriseen sairaalaan...."

Googlen haku -heiveltilliset hormonit-,- pms oireyhtymä,, -taas se aika kuusta-, taas iski pms, - kilpirauhasinfo, -hypoglykemia ,löytyy naisten omakohtaisia kokemuksia ja kertomuksia hormonaalisen ehkäisyn haittavaikutuksista.

Toisinsanoen nämä saattavat olla selittäviä tekijöitä, miksi äiti hakkaa lastaan, haukkuu puolisoaan, paiskoo ovia, saa raivareita, haluaa avioeron, kaappaa lapset itselleen jne.

Nyt mielestäni tarvittaisiin asiantuntijaryhmä, joka tutkisi asiaa ja pyrkisi löytämään ratkaisuja näihin kysymyksiin. -Todettakoon, että naisten alkoholinkäyttö on lisääntynyt, ja vaikuttaa hormonitaspainoon. Goohlesta ilmiöistä hakusanoilla - alkoholi hormonit-. Haulla löytyy tutkimuksia , kannaottoja ja kirjoituksiaaiheesta.

Lukemalla naisten omia kokemuksia, niin ymmärtää miksi "Mies muuttuu aika ajoin naisen silmissä raivostuttavaksi siaksi" "Pelkkä miehen näkeminen on kuin punainen vaate härälle"- -"Kun minulla alkaa hilloviikot - ukolla alkaa talliviikot".

MEDI UUTISET Mari Tojkander 5.5.2006.
"Raivopuuskasyndrooma luultua yleisempi".
http://www.mediuutiset.fi/doc.te?f_id=917953

Naisten mielenterveys; linkkejä.
http://web4health.info/fi/answers/life-women-menu.htm

En tarkoita, että nämä ilmiöt kosksisisvat kaikkia naisia, mutta saattaisiko ilimiöt liittyä käsittessenn -pa syndrooma-?

Toisaaltaan omaavatko "arvauskeskusten" riittävästi tietoa erilaisista vaihtoehdoista sairauden kuvaan. -Viittaan J.T Karvosen väitöstutkimukseen, sekä lääkäreiden kokonaiskäsitykseeen siitä "mistä kenkä mahdollisesti puristaa".

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

15.4.2008 20:02

Tässä linkki Finlexiin EIT:n suomalaisiin tapauksien lyhenteisiin. Siis kaikissa näissä tapauksissa ei tullut tuomiota. Listalla on 272 tapausta mutta useista on sekä alkuperäinen päätös että suomenkielinen lyhenne.

On kiinnostavaa, että Suomen valtio on onnistunut 17 vuodessa hankkimaan itselleen noin 60 tuomiota. Ruotsi allekirjoitti sopimuksen jo muistaakseni 1953, eli yli 50 vuotta sitten, ja tuomioita on runsaat 30, vaikka väkeä on roimasti enemmän. Norjalla on tuomioita runsaat 10 ja Tanskalla vajaat 10. Voisko joku arvuuttaa mitä tämä kertoo isänmaastamme äidinkasvoista?

Anu Suomela

http://www.finlex.fi/fi/oikeus/eurooppa/feit/haku.php?search%5Btype%5D=pika&search%5Bpika%5D=Suomi&submit=Hae

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

16.4.2008 14:41

Tilastoa:

Vuosina 2006-2007 EIT käsitteli 51 Suomea koskevaa valitusta. Tuomio tuli 30 tapauksessa, joista 3.ssa oli kyse 8. artiklasta, eli yksityisyyden suoja. Eli olemme kahdessa vuodessa päässeet siihen, mihin Ruotsi 50 vuodessa. Lopuissa tapauksissa oli kyse oikeuden käynnin oikeudenmukaisuudesta 6. artikla, yleensä pitkittymisestä. Yhdessä tapauksessa oli kyse ilmaisuvapaudesta. Sanottakoon kuitenkin, että Ruotsissa ei ihmisoikeussopimusta kunnioiteta, eli ehkä kansalaiset eivät siihen turvaudu.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

KEVÄT JA KIIMA !

17.4.2008 20:12

Aamuleheden keskustelussa otsakkeessa "kevät ja kiima" tarkastellaan erilaisia asoita, ja ilmiöitä, sekä pyritään löytämään erilaisia selittäviä tekijöitä erilaisiin ihmissuhde-, parisuhde, ja yhteisikunnallisiin ongelmiin.

Kysymyksessä ei ole varsinaisesti keskustelu, vaan lähinnä linkkejä eri aiheisiin, joista saattaa löytyä "avaimia" ja selittäviä tekijöitä.

Yllätävää on se, että kukaan ei ole ottanut kantaa aiheisiin. Saattaahan olla, että aiheet ovat joiltain osin selittämättömiä, käsittämättömiä, eikä niitä ole juurikan käsitelty ehkä häveliäisyyssyistä julkisuudessa.

http://www.aamulehti.fi/keskustelu/thread.jspa?threadID=35629&tstart=0

SILMINNÄKIJÄ .

Ohjelmassa tänään torstaina 14.4.2008 aiheena masennus. -Noin joka neljäs suomalainen sairastuu masennukseen. Leviääkö masennus, kuin epidemia, vai onko mysymyksessä muotiodiagnoosi?

Tiina Merikannon toimittamassa "Lääkitys kohdalleen - ohjelmassa, joka antaa kasvot masennuskeskustelulle. Trinansa kertoo kolme masennukseen sairastumutta.

Nyt 27- vuotias Leena sairastui masennuksen 21- vuotiaana. 46- vuotias Jari on tällähetkellä asunnoton, lähes rahaton ja työtön. 43- vuotiaalla Soililla on vuosien kokemus masennuksesta.

Heidän esimerkkinsä todentaa, että kansantaudiksi muuttunut sairaus ei ole kevyttä surumielisyyttä, kuten julkisuudessa on näyttänyt. Depressio on lamannuttava ja itsetuhoa aiheuttava sairaus." (JH)

Ohjelmasta on oletetavasti jälkikeskustelu Silminnäkijä keskustelufoorumilla, jos ei tänään, niin ehkä huomenna.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

HS. MIELIPIDE!

20.4.2008 12:42

HS Mielipide 19.4.2008. Lastensuojelussa lapsi etusijalle _Julkaisemme kirjoituksen poikkeuksellisesti nimimerkillä. Kaksi lastensuojelun erityistyöntekijää.

Ilmeisesti mimettömänä julkistu kirjoitus viestittää, jotain lastensuojelun ilmapiiristä.

Mielipide on digiversiona, eli se, jolla on lisenssi, miin lukekaa artikkeli. -Artikkelia on siteerattu osittain myös keskustelussa.

http://www.hs.fi/keskustelu/Lastensuojelussa+lapsi+etusijalle/thread.jspa?threadID=112654&tstart=0

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

HS MIELIPIDE!

20.4.2008 12:50

Tässä kopio kirjoituksen lainaustiivistelmästä.

HS. Mielipide 19.4.2008." Lastensuojelussa lapsi etusijalle. - Julkaisemme kirjoituksen poikkeuksellisesti nimimerkillä- Kaksi lastensuojelun erityistyöntekijää, mies ja nainen".

Kertoo ehkä jotain asenneilmastosta.

Mielipidekirjoitukseesa nousi keskseisimmiksi asioiksi.

-Sairasta ja päihdeongelmaista vanhempaa ei tarvitse loputtomiin ymmärtää.

-Nykyään puhutaan paljon naisten erityistarpeista päihdeongelmiin ja äitiyteen liittyen. Lastensuojelussa asiaa lähestytään usein äitien tukemisen näkökulmasta....
- Näyttää siltä, että lastensuojelun ja mielenterveystoimien "perhetyön" tarkoituksena on äidin tukeminen. Asiassa ollaan etenemässä niin pitkälle, että vaikeasti ongelmaisia äitejä tuetaan lasten kustannuksella. Näin ei voi olla.

-Isät on jätetty syrjään ja heitä kohdellaan lähtökohtaisesti äitiä heikompana vanhempana. Äitiys on vahva myytti, johon ei haluta edes lapsen edun sitä vaatiessa kajota.

-Kuka tukee ja ymmärtää isää?. Huomion pyöriessä äidin tukemisen ympärillä isä jää usein ilman tukea ja ymmärrystä. Isä leimatan helposti pelkästään sairaan äidin kertoman perusteella yhteistyökyvyttömäksi ja osasyylliseksi äidin tilanteeseen. (Pa syndrooma)

-Äidin mielenterveys ja päihdeongelma koskettaa aina myös lasten isää. Näin siitä huolimatta, että vanhemmat ovat eronneet.

-Lastensuojelua tulisi kehittää lähtökohtaisesti suuntaan, jossa vanhemmat ovat lähtökohtaisesti samanarvoisia lapsensa huoltajia. Sairasta, tai päihdeongelmaista vanhempaa ei tarvitse loputtomiin ymmärtää ja tukea. Myytti kaikkivoipaisesta, hyvästä äidistä tulee murtaa".

****************************

Kansanedustaja Päivi Räsänen totesi helmöityshoitokeskustelussa "Lapsi ei ei ole mikään lääke".
Yhdyn hänen näkemykseensä ja lisäämällä "lapsi ei ole myöskään mikään laastari", jota käytetään paikkaamaan ja lääkitsemään omia traumaattisia kokemuksia, tai päihderiippuvuutta".

HS Kotimaa 17.3.2008. "Jopa 65.000 nuorta vaarassa syrjäytyä, yhdestä yli miljoonan euron menot".

Psykiatri Martti paloheimolta ilmestyi vuonna 1999 kirja "Kotivammaisuuden synty- suomalaisen lapsuuden haavat".

Ehkä olisi aika julkaista kirja "Yhteiskunnan, sosiaalitoimen ja lastensuojelusta vastaavien vammauttamat lapset"

Aiheesta myös aamulehden keskustekussa.
.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

20.4.2008 16:45

Ihmettelen sitä, että nuo lastensuojelun erityistyöntekijät eivät voi kirjoittaa omalla nimellään. Eikö tuota saa sanoa ääneen?

Toinen havainto. Tämän päivän hesarissa yrittäjä Kauniaisista kommentoi 16.4. yleisönosastossa olleen kolmen naistutkimuksen professorin kirjoitusta. Sehän oli juuri niin älytön kuin vain naistutkimuksen professorit voivat kirjoittaa. Yrittäjän kommentit ovat riemastuttavia:

'Naisten ja miesten biologinen ero lienee kaikkien tiedossa ja todennettavissa. Miksi naistutkimus ei voi ottaa tosiasiaa annettuna? Aivan samalla tavoin voisi poiketa perinteisestä tieteellisestä tavasta siten, että ei ota annettuna maan vetovoimaa. Sittenpä olisi kevyt ajatella radikaalisti toisin ja kyseenalaistaa ajatusrakenteita. Tällainen menettely ei silti olisi tieteen keskeisimpiä tehtäviä, koska se tuottaisi vain kuvitelmia ja taruja. Naistutkimuksesta voinee todeta kenraali Bosque'ta muuntaen, että se on sotaa, mutta onko se tiedettä?'

Hienoa!

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

OIKEUS JA TOTUUS!

22.4.2008 10:47

Anu Suomela kirjoitti. "Ihmettelen, että nuo lastensuojelun erityistyöntekijät eivät voi kirjoittaa omilla nimillään".

Vastaus löytynee kait järjestelmästä Cosa Nostra- "meidän silmille ei hypitä". Mikäli he olisivat esiintyneet omilla nimillään, niin he olisivat joutuneet "noitavainoojien roviolle", menettäneet virkansa, kuten moni muukin "toisinajattelija" viime aikoina. -Tuorein tapaus poliisiylijohtaja Markku Salminen, joka jää yllättäen eläkkeelle.

Tuohon HS:n artikkeliin ja sitä seuranneseen keskusteluun on myös tiukka sensuuri. -Kolmea kirjoituastani ei ole julkaistu,, vaikka ne on julkaistu mediassa aikaisemmin. -Olivat ehkä liian paljastavia ja siksi jäivät julkaisematta. Tämä kuvastaa sanan jaa ilmaisuvapauden rajoittamista - onko Cosa Nostra myös heidän uhkaajia?

Aamulehden keskusteluissa on uusi aohe otsakkeella "Oikeus ja totuus", jossa aiheena perättömät syytökset, sekä isän oikeus tavata tyttäriään ei ole toteutunut puoleentoista vuoteen.

Tässä linkki Aamulehden keskusteluun.- Näyttäisi siltä, että Aamulehden keskusteluiden sabotointi on vähentynyt, ja "häiriikköfeministit" eivät enään poista kirjoituksia ja aloituksia yhtä herkästi, kuin jokin aika sitten vielä tehtiin. -Liekkö Apuselle mennyt viesti perille näistä sbotoijista?

http://www.aamulehti.fi/keskustelu/thread.jspa?threadID=37135&tstart=0

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

KUN VAIMO LYÖ!

22.4.2008 15:38

TV4 tänään tiistaina 22.4.2008 klo 22.00 KUN VAIMO LYÖ. Brittiläinen dokumentti perheväkivallasta ja miehestä sen uhrina.

Kuka uskoo miestä, jota nainen pitää vallassaan?

Miksi mies ei edes halua kertoa ongelmistaan?

Miehelle on nöyryyttävää ja turhauttavaa, ettei väkivallan tekijä joudu teoistaan vastuuseen.

Kyseessä on uhkavasti yleityvä ilmiö, josta puhutaan liian vähän.

********************************'

Aiheesta otsikko myös Aamulehden keskustelufoorumilla. -Saapa nähdä kommentoiko kukaan.

Naisen väkivaltaisuus ei kohdistu pelkästään puolisoon, tai kumppaniin, vaan myös lapsiin. -Aiheesta aikaisemmin tällä foorumilla HS mielipide. "Lastensuojelussa lapsi etusijalle. - Sairasta tai päihdeongelmaista vanhempaa ei tarvitse loputtomiin ymmärtää:

Ilmiö on maailmanlaajuinen, mitta mistä johtuu naisten lisääntynyt väkivaltaisuus?

Onko kysymyksessä "emasipaatio" naisen kosto tuhansia vuosia kestäneestä "alistamisesta" "Valemuistosyndrooma -Istutetut mielikúvat" ja reilut kymmenen vuotta jatkunut miesten ja isien mustamaalaminen ja leimaaminen vaimonsa hakkaajiksi, raiskaajiksi, lastensa seksualiseiksi hyväksikäyttäjiksi.

Ovatko "kostonenkelit" alkaneet ottaman vallan käsiimsä, vai onko kysymyksessä naisten lisääntyneet mielenterveysongelmat, harhakuvitelmat omasta erinomaisuudesta.

Eilen maanantaina VOIMALA ohjelmassa oli aiheena "Viha, suru, masennus. Mistä apu?
Ohjelmassa todettiin n, 700.000 suomalaista syö mielialalääkkeitä.
Ohjelmasta uusinta huomenna keskiviikkona.
*********************************

Marja Vuento kirjoitti blogissaan:
"Naisliikkeen tehtävä U-käännös. Suomalainen nainen ei voi erityisen hyvin. 200.000 naista syö masennus-, mieliala tai unilääkkeitä ja yhä nuoremilla tytöillä on masennusoireita.. Viisi- kymmenen prosenttia naisista on ajautunut vakaviin ongelmiin alkoholin kanssa ja 13-14 vuotiaat tytöt päihittävät alkoholinkäytössä samanikäiset pojat.

Nykytyttöjen ja -naisten hyvinvointi ei ole lisääntynyt samaa tahtia tasa-arvon kanssa. Feminismin suurimpia virheitä on ollut yritys muuttaa nainen miehen kaltaiseksi. Mahdollisuudet, joiden puolesta edellinen sukupolvi kamppaili ovat muuttuneet vaatimuksiksi. Naisen on haluttava samaa, kuin miehenkin ja menestys määritellään hyvin miehisillä mittareilla. Naisen on menetyttävä työelämässä ja osattava vaihtaa autonrenkaat. Pohjimmiltaan mikään ei ole muuttunutkaan. Naiseen kohdistuu eri vaatimukset kuin ennen, mutta vaatimukset tulevat edelleen ulkopuolelta. Ja kiltti tyttö juoksee itsensä läkähdyksiin tai liuottaa aivonsa alkoholilla.

Tasa-arvon samanlaisuudeksi mieltävä feminismi on tullut auttamattomasti tiensä päähän. Nailiikkeen on tehtävä komeasti U-käännös ja palata tulojälkiään tutkimaan sitä, mikä naisessa on erityistä. Ja sitä erityistä on jämäkkä. rohkea ja suojeleva äitiys. Eräänlainen yhteiskunnallinen äitiys tai isoäitiys, joka ei edellytä sitä, että on synnyttänyt. Se on jotain, joka asettuu rohkeasti valtavirtaa vastaan ja taistelee sen puolesta mihin uskoo. Se on yhtäaikaa sekä luja, että lämmin. Ominaisuus, jolla voi suojella niin lasta, kuin luontoakin, mutta ennekaikkea naisen on suojeltava sillä itseään".

***************************

Onhan naisrotu jalostunut, sitä ei voida kiistää. -On aikuispiisiksiä, mummupissiksiä, teinpissiksiä, baarikärpäsiä, munahauikkoja, toisia naisia, salarakkaita, eronneita, karanneita, yksinhuoltaja äitejä, naispareja jne.

Luomunaset ovat kadonneet jonnekin.

Toimittaja jysyi Juce Leskiseltä, millainen on hänen ihannenaisensa. -Juice vaastasi -"Ei ole väliä, onko nainen ylipainoinen, tai alipainoi9nen, kunhanän on taspainoinen".
Tuohon ei ole oikeastaan mitään lisättävää.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

LOBBAUS! (1)

24.4.2008 10:14

Lobbaus Wikipedia.
"Lobbaus on poliittiseen päätöksentekoon vaikuttamista siten, että lobattavaa asiaa ajava ryhmä kommunikoi asian kannalta olennaisten ryhmien kanssa. Nämä ryhmät koostuvat poliittisista päätöksentekijöistä ja virkamiehistä, lobbaavan ryhmän kilpailijoista, joukkoviestimien edustajista, kansalaisista sekä lobbaavan ryhmän kaikista jäsenistä, työntekijöistä kilpailijoista ..........."..

http://fi.wikipedia.org/wiki/Lobbaus

Aiheesta laajemmin Googlen haulla - lobbaus -.

HS. Mielipide 19.4.2008. "Lastensuojelussa lapsi etusijalle".
"Kaksi lastensuojelun erityistyöntekijöö, mies ja nainen. -Julkaisemme kirjoituksen poikkeuksellisesti nimimerkillä"..- Mielipiteestä tivistelmä tässä keskusteluketjussa aikaisemmin, sekä linkki keskusteluun.

Tämä "Lobbaus ja lastensuojelu" mielipide ja keskustelu osoitti jälleen kerran, että "Mediasensuuri" pitää huolen siitä, että "totuus" ei pääse julkiseen keskusteluun. -Kannaotoista läpäisi "Mediasensuurin" vain 8 kannaottoa tähän päivään mennessä..

Jaan tämän kirjoituksen kahteen osaan, koska "merkit" tulisisivat täyteen, eikä eräs HS:lle lähetetty kirjoitus mahtuisi kokonaisuudessaan tähän.

Moni on vähentänyt kirjoitusten lähettämisen HS:n keskusteluihin, sillä lehti on osittautunut varsinaiseksi "Lobbaajaksi ja sensuuriksi". Ei ole ihme, että HS on menettänyt paljon tilaajia, sekä luotettavuutta vuosia jatkuneen "Sensuroinnin vuoksi". -Ei ihme, että lehteö kutsutaan nykyään SUOMEN PRAVDAKSI". -Taitaa löytyä jo Googlestakin kyseisellä hakusanalla.

Aamulehden keskusteluissa "häiriikkökirjoittajien ja sabotoijien" osuus on laskenut. Myös uusi Suomi näyttää kirjoittavan asioista niiden oikeilla nimillä ja mielipidekirjoituksia ei sensuroida, tai jätetä julkaisematta.

En tiedä mitä HS kuvittelee voittavansa auttamalla määrättyjä tahoja kirjoittaa paskaa miesten väkivalllasta, raiskauksista, seksiin pakottamisesta lasten "seksuaalisesta hyväksikäytön epäilyistä" jne.

"Joku raja" pitäisi näille "lapsi-isäsuhteen raiskaajille" saada jotta "LASTENSUOJELUN" tuhoisat jälkiseuraukset voitaisiin minimoida.

HS.Kotimaa 17.3.2008. "Jopa 65.000 nuorta vaarassa syrjäytyä. Yhdestä ( syrjäytyneestä nuoresta) yli miljoonan euron menot. -Arviot syrjäytyneiden määrästä vaihtelevat valtavasti. -Syrjäytyneiden joukko kasvaa vuosi vuodelta".
Saman kirjoituksen jatkona toinen kirjoitus ja keskustelu "Miksi nuori syrjäytyy?"( HS.fi/keskustelu 17.3.2008).

PÄÄTTÄJÄT JA TIEDOTUSVÄLINEEN EIVÄT OLE ILMEISESTIKÄÄN "HUOMOKSESSAAN" OTTANEET HUOMIOON, ETTÄ LASKUN MAKSAJINA OVAT VIATTOMAT SYRJÄYTYNEET JA PAHOINVOIVAT LAPSET, PERHEET JA MIELIVALTAISEEN LÄHESTYMIS- JA TAPAAMISKIELTOON MÄÄRÄTYT ISÄT JA LOPPUJUOKSUSSA KAIKKI VERONMAKSAJAT.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

LOBBAUS (2).

24.4.2008 10:54

Tämä kirjoitus ei läpäissyt jostain syystä HS:n sensuuria. Kyseinen kirjoitus on poimittu Aamulehden keskustelusta, jossa on hieman sallivampi linja ja lievempi sensuuri.

Aamulehden kirjoitukseen on lisätty joitakin kohtia, joita ei ollut alkuperäisessä HS:ään lähetetyssä kirjoituksessa, jotta se läpäisisi "sensuurin". -Lisäyksistä on merkintä -"lisäys ja sulkumerkit".

UUSI LASTENSUOJELULAKI!
Re: LASTENSUOJELUSSA LAPSI ETUSIJALLE.
Lähetetty: 23.4.2008 10:21 Vastaa

Lisäys.( Uusi lastensuojelulaki astui voimaan 1.1.2008. Lain toteuttaminen käytännön tasolla "takkuilee", johtuen "vanhoillisten" asennevammaaisuudesta ja haluttomuudesta riisua silmiltään "äitimyytti silmälaseja")

Lisäys (Tässä muutama hakuasna ja linkki viedouentoihin, joissa mm. filosofian tohtori Sirpa Taskinen totesi suurinpiirtein seuraavasti.
"Minä en mahda mitään sille, jos lastensojeluviranomaiset eivät noudata uutta lakia.- Lain toteuttamisen valvonta kuuluu viranomaisille".)

Sirpa Taskisen videoluento 59 min. jota voi myös selata löytyy alallolevassa linkissä. Linkissä myös 4 muuta luentoa. - Googlen hakusanoilla löytyy laajemmin sekä uudesta lastensuojelulaista,

Lisäys ( että, sen käytännön toteuttamiseen liittyvästä "vastahakoisuudesta ja rimpuilusta").

Uusi lastensuojelulaki astui voimaan 1.1.2008.

Aihetta, sekä siihen liittyviä kysymyksiä käsitellään laajasti internetissä monesta eri näkökulmasta. -Muistaakseni Tuija Brax totesi jossakin haastattelussa, että uuden lain sisäänajaminen vie vähintään vuoden.

Googlen haku - uusi lastensuojelulaki - antaa laajemman kuvan kentällä työskentelevien näkemyksistä uuden lastensuojelulain toteuttamiseen liittyvistä ongelmista käytännön tasolla.

Sosiaali- ja terveysalan tutkimus ja kehittämiskeskus Stakes on järjestänyt useita koulutustapahtumia sosiaali- ja terveysalalla työskenteleville ammattilaisille.

Koulutustapahtumista laajemmin tietoa Googlen hauilla - terve sos 2007- ja - terve sos 2008-.

Terve sos 2007- Luova ja rohkea muutos. -Miten käy lapsen- mikä on lapsen paras?

"Seminaarissa tarkastellaan eri näkökulmilta lasten ja nuorten hyvinvoinnin reunaehtoja. Peilataan suomalaista hyvinvointivaltiota eurooppallaiseen viitekehykseen ja YK:n lapsen oikeuksien sopimusten ulottumista pelveluihin. Palvelut ovat merkittäviä lasten ja nuorten arjen ympäristöjä, mutta ennen kaikkea kasvuympäristöjä. Mikä on aikuisen vallan ja vastuun dialogi. Seminaarissa pohditaan myös kuulemmeko lasten oman ajattelun".

Seminaariluentojen puheenvuorotallenteet. (Videoluennot).

Lapsella on oikeuksia palvelussakin- Inka Hetenmäki Suomen UNICEF.

Vanhemmat ja varhaiskasvatus. Kehittämispäällikkö Anna Leena-Välimäki, Stakes.

Hyvinvointivaltio eurooppalaisessa viitekehyksessä. Dosentti Juha Saari Sosiaali- ja terveysministeriö. Kommentti Toiminnanjohtaja Mauri Urpanne LSKL.

Valta ja vastuu lastensuojelussa. Filosofian tohtori Sirpa Taskinen

Lapset ovat ajattelemisen äärellä. Professori Juha Varto Taideteollinen korkeakoulu.

Löytyy myös Googlen haulla - terve sos 2007 - Otsakkeessa terve sos haastaa luovuuteen ja rohkeaan muutokseen. Tässä linkissä lähemmin eri koulutustapahtumista.

Jyväskylässä järjestetään toukokuussa 2008 laaja koulutus ja messutapahtuma. - Löytyy myös Googlen haulla - terve sos 2008-.

http://info.stakes.fi/tervesos/FI/verkkolahetys/to5.htm

Selaamalla sivun otsakkeita,löytyy useita linkkejä eri ajankotaisiin ja tuleviin tapahtumiin.".

*************************************
Herää kysymys mitä arkaluontoista tietoa kyseisessä "maltillisemmassa" versiossa oli, jotta sitä ei voitu julkaista HS:ssä, kuten ei paria muutakaan, hyvin maltillista kirjoitusta, joista ei tullut otettua "varmuuskopiota" ennen lähettämistä.

Näyttäisi siltä, että Stakesin linja poikkeaa STM:n ja joidenkin muiden muiden "Cosa Nostraan" kuuluvien linjasta

Googlen haku - cosa nostra- suomenkilisiltä sivuilta saattaa sisältää myön muita kirjoituksia, joissa mainitaan sana Cosa Nostrea-. ja liittyvät jollaintavoin näihin "sensusrointi ja lobbaus" ilmiöistä kirjoituksiin
.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

TÖRKEÄ HYVÄKSIKÄYTTÖ!

27.4.2008 21:51

Näyttäisi keskustelu jostain syystä hyytyneen, vaikka jatkuvasti paljastuu mitä ihmeellisempiä lasten hyväksikäyttötapauksia niin Suomessa, kuin eri puolilla maailmaa,

Tässä pari linkkiä tuoreimpiin tapauksiin, joista IS uutisoi 25.4. ja 26.4. 2008. Aiheesta laajemmin Aamulehden keskustelufoorumilla.

"Cosa Nostra" saattaa olla enemmän faktaa, kuin fiktiota.
Viittaan kansainvälisiin kytekentöihin ja mahdollisesti jopa rahoitukseen.

Seta,- Lepakkolaakso, -Ranneliike,- Finnqueeer järjestö,- Nambla järjestö, jne, mukaanlukien ehkä myös-Tane,- Stm,- Naistutkijaverkosto, -Suomen Aktemia, - Pornoakatemia, -Väestöliitto kotirauha kampamja. -Naisjärjestöt yhteistyössä, - Minna portal. -Profeministit.- White Ribbon.
Optula raiskaukset, - Optula perheväkivalta.-.

Kaikista edellämainituista nimikkeistä enemmän tietoa Googlesta mainituilla hakusanoilla.
lLnkki Aamuehden keskusteluun, -Saapa nähdä joutuuko aihe feministien hyökkäyksen kohteeksi, vai poistetaanko se "asiattomana" avauksena?

http://www.aamulehti.fi/keskustelu/thread.jspa?messageID=467051#467051

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

NARSISMI !

29.4.2008 15:26

Tänään tiistaina 29.4.2008 käsitellään narsismia kahdessa eri ohjelmassa.

TV4 klo 17.00 Dr. Phil. Narsisti vai äitipuolen uhri?

TV1 klo 18.30. Ilona Rauhala. Narsistiseen persoonallisuushäiriöön kuluu mm. itsekeskeisyys, manipuloivuus, hallisevaisuus ja tunteettomuus.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

LAPSI VANKILASSA!

29.4.2008 22:31

LAPSI VANKILASSA -VANKILA LAPSUUDESSA!

Tutkimus lapsista, joiden elämää äidin vankeus värittää.

Rikosseuraamuusvirasto. Rosi Enroos. Julkaisuja 1/2008. 167 sivua.

http://www.rikosseuraamus.fi/uploads/ovm897zt.pdf

Aiheesta lisää Googlen haulla - lapsi vankilassa -.

http://www.google.fi/search?hl=fi&q=lapsi+vankilassa&meta=cr%3DcountryFI

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Man from the moon

1.5.2008 12:41

Jos Narsistien "Uhrien" tuki ry kiinnostaa, kannattaa pyytää Asianajaliitosta ilmainen ns. valvontaote kurinpitotoimnpiteistä yhdistyksen hallituksen jäsenenäkin olleesta varatuomarista. Yhdistyksen www-sivuilta löytyy asiantuntijakirjoituksia kyseiseltä asianajajalta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

lapsen kauppa-arvo 50k€/a

2.5.2008 12:56

Yhden lapsen kauppa-arvo 50k€/a

MTV3:n uutisissa liiketoimintamalli valtakunnalliselle toiminnalle:
Yhden lapsen kauppa-arvo 50k€/a, tässä liiketoiminnan karu arvo.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

MIESTEN JA NAISTEN SOTA!

7.5.2008 18:36

A-Studion ohjelmassa tänään keskiviikkona 7.5.2008 klo 21.05 eräänä aiheena "MIESTEN JA NAISTEN SOTA".

Ohjelmassisällöstä ei ollut tarkempaa tietoa.
http://www.yle.fi/aohjelmat/astudio/

Ohjelma uusintana huomenna torstaina 8.5.2008.

UUDISTETUT A- TALK OHJELMAN SIVUT AVATTU JÄLLEEN.

Sivustolla runsaasti keskusteluita, kannaottoja ja mielipiteitä mm. ohjelmista:

- Miksi Ilkka Kanerva joutui eroamaan.
- Mannerheim myytin takana.
- Ahdistelua arkadianmäellä.
- Parisuhde perheväkivalta.
- Seksin osto.
- Annetaanko lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä liian lieviä tuomioita?

Sivusto vaikutti selkeältä ja kaikki aikaisemmat kannaotot ovat tallella. Oletettavasti myös aikaisempiin keskusteluihin voi ottaa kantaa näin jälkeempäinkin. -Aikaisemmin sivuja saattoi kommentoida vain viikon verran ennen uuden ohjelman esittämistä.- Täytynee tarkistaa asia.

http://chat.yle.fi/a-talk/

A-Talk sivustolta poimittuja kannaottoja perhe ja parisuhdeväkivaltaan.

http://chat.yle.fi/a-talk/ubbthreads.php?
ubb=showflat&Number=1667&Main=459#Post1667

Anna lehden arikkeli ja jatkokeskustelu aiheesta "Kun ukko lyö".

http://annablogit.fi/naisetpuhuvat?p=223#more223

Rikosylionstaapeli Marja Vuennon kannaottoja Googlesta lisää.

http://www.google.fi/search?hl=fi&q=marja+vuento&meta=

Kannaotot johonkin ohjelmaan ovat myös eräänlainen keino viestittää ohjelman toimittajille, että kaikki se tieto, mitä he saavat "arvovaltaisilta luotettavilta tahoilta" ei ole välttämättä totuus.

kysessä voi olla "lobbaus", jolla pyritään tiedotusvälineitä julkaisemaan "lobbaajien" haluamia käsityksiä "totuudesta" ja vaikuttamaan tällätavoin kansalaisten ja päättäjien käsitykseen ja mielipiteeseen esimerkiksi naisiin kohdistuvasta väkivallasta.

(Epäsuora aggressio- mutkan kautta vaikuttaminen).

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

TULTA MUNILLE!

22.5.2008 09:23

Anne Moilasen artikkeli herätti jonkinverran kannaottoja ja kritiikkiä.

Tässä kooste Googlen hakutuloksesta - tulta munille anne moilanen tulva lehti-.

http://www.google.fi/search?hl=fi&q=tulta+munille+anne+moilanen+tulva+lehti&meta=

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

vieras_lukija

9.8.2010 12:20

Ari Savolaiselle: olet varmasti hyvällä asialla ja ymmärrän huolesi lapsistasi. Tuo väkisinmakaamisen pöytäkirja kuitenkin saa sinut näyttämään aivan pelleltä. Miksi ihmeessä harrastat seksiä tuollaisen naisen kanssa? Tekstisi vaikuttivat alkuun järjellisiltä, mutta väkisinmakaamispöytäkirjan luettuani aloin epäillä harkintakykyäsi vakavasti.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

MagnusVonLagerbom

28.1.2013 03:58

Tulisitko Ari- taikka joku muu auttamaan minua lapseni asiassa. Tyttäreltäni, nyt 4v on löytynyt huomattavan suuri määrä mustelmia, sääressä ja alaselässä selvät voimakkaista sormien otteista jääneet mustelmat. Kyynärnivel mennyt n. 2vuotiaana pois paikoiltaan, tapahtumaselitys äidin antamana aika outo jonka tyttö nyt hiukan ennen 4 ikävuotta kertoi tapahtuneeksi ihan toisin. Uudenkaupungin poliisi ei alkanut lainkaan tutkimaan, laitoin asian poliisitarkastajalle joka palautti asian poliisille mutta mitään ei taida vieläkään tapahtua. Äiti manipuloi tytärtämme ettei saisi minunkaan luonani nukkua päiväunia. Äidin luona ei nukukkaan ja väittää minun pakottavan likan nukkumaan jonka olen kumonnut videotallenteilla. Likkani yliväsynyt, nukahti aamuisinkin autooni kun hänet noudin päivätapaamiseen. Nyt käräjillä annettiin väliaikaismääräys etten saa tavata kuin muutaman tunnin 2 viikon välein johon en suostunut lainkaan. Tämä päätös voimassa 3.3.2013 asti, jonka jälkeen kuulemma tapaamiset jatkuvat entisellään eli joka toinen perjantai päivätapaaminen ja joka toinen viikonloppu. Äiti ja asianajajansa ovat antaneet oikeudelle perätöntä tietoa johon minulla todisteet ja tein rikosilmoituksenkin. Äidillä ollut mielisairaalahoitojaksoja, viiltelyä ja itsemurhayrityksiä. Äidin vanhemmilla kultasepänliike joka saattanee vaikuttaa käräjätuomarin päätöksiin ja poliisin haluttomuuteen tutkia asioita.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

traitor

14.9.2013 15:50

Laset eivät näistä mitään ymmärrä ja ne voivat olla asioista onnellisia.
Ja kyllä alaikäiset pornoa salaa vanhemmiltaan katselee jos ne sitä vaan jostain saavat.
Samoin alaikäset harastaa seksiä keskenään jo jopa 1. luokalta asti. Koska 6. luokalla nämä asiat opetetaan biologiantunneilla ja kyllä 6. luokkaliset nämä asiat 1. luokan oppilaille kertoo.
Vastuu tästä tietysti on Vanhemmilla niin kauan kuin laset ovat alaikäisiä.
Joo ja kyllä jotkin lapset voivat näistä asioista sitten järkyttyä ja saada traumoja kun isot pojat pistää nille pornofilmit pyöriin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

et oo tosissas

15.8.2020 11:43

Ton arin juttuja vuosia lukeneena ei ole äijän mielestä koskaan mikään oma vika ja aina on joutunut kiusatuksi. Tuomioitakin tullut mutta kuulemma viranomaisten salaliitto. Miehen totuusarvo aika lailla nolla.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi