Kunnes toisin todistetaan

Syytöksiä kopiokoneesta

Insestisyytöksiä esitetään paljon, vaan todisteita ei. Miksi insestisyytökset kolminkertaistuivat vuosikymmenessä? Onko kyseessä epidemia vai moraalinen paniikki? Vallankäyttöä vai vainoharhaisuutta? Ja miten taataan sekä lapsen että vanhemman oikeusturva?

Vuonna 1999 espoolainen Ari ja hänen vaimonsa erosivat. Lapset jäivät äidille. Isä sai olla lasten kanssa sovittujen tapaamisaikojen mukaisesti. Pian tämän jälkeen asioissa tapahtui yllättävä käänne. Ari tilittää:

“Mulle tuli sosiaaliviranomaiselta puhelu, että nyt mä vien sulta tapaamiset, mä vien lapset, sulle ei jää mitään.”

Asia alkoi syytöksellä oman lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, insestistä. Äiti oli veistellyt syytteet turvakodin johtajan tuella. Tuomiota Arille ei tullut, mutta lapset pidettiin hänestä etäällä. Kolmeen kuukauteen lapset eivät saaneet tavata isäänsä ilman valvontaa ja myöhemmin vain kaksi tuntia joka toinen viikko.

Kun insestisyytteet eivät enää purreet, isä leimattiin väkivaltaiseksi. Myös Arin nuorimman lapsen äiti otti osaa huoltajuuskamppailuun ja syytti miestä väkisinmakaamisesta. Nainen sai tämän johdosta vuonna 2005 tuomion kunnianloukkauksesta.

Isä yritettiin sysätä syytteillä ulos lasten elämästä. Tämä myös tehosi hetken aikaa. Yli kahteen kuukauteen Ari ei saanut tavata lapsiaan ilman valvontaa ja sen jälkeen vain kaksi tuntia joka toinen viikko. Vuotta myöhemmin lastenpsykiatri antoi lausunnon, jonka mukaan isä olisi lapsille parempi huoltaja kuin näiden äiti. Nyt isä on lasten osa-aikainen huoltaja.

1990-luvun alkupuolella Suomen poliisille tehtiin vuosittain noin 300 tutkintapyyntöä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Vuonna 2006 luku oli yli kolminkertainen. Viime vuosina tapauksista noin neljännes on luettu syyksi. Kaikista poliisin tietoon tulevista lapsen hyväksikäytöistä viidenneksessä on kyse isän ja lapsen välisestä insestistä. Sosiaaliviranomaisten mukaan näin on jopa joka toisessa tapauksessa.

Tapausten klassikko: Niko

Arin kokemukset eivät ole millään tapaa poikkeuksellisia. Etenkin avioerotilanteissa on huolestuttavan yleistä lyödä insestikortti pöytään. Isän oikeudet ovat yleensä siinä vaiheessa vähäiset, eikä lapsiakaan kuunnella. Sosiaalitoimi reagoi syytökseen välittömästi ja isä eristetään perheestä.

Aina ei paina edes äidin sana, vaan ainoastaan sosiaalityöntekijän ja lastenpsykiatrin. Näissä tilanteissa lapsi otetaan huostaan ja eristetään molemmista vanhemmista. Tämä saattaa olla äkillinen ja yllättävä toimenpide.

Tapaus Niko on klassikkoesimerkki. Vuonna 1990 Niko leikki päiväkodissa sopimattomia pyllyleikkejä muiden lasten kanssa. Sillä seurauksella, että hänet otettiin huostaan, eikä hän saanut kolmeen vuoteen olla vanhempiensa kanssa ilman ulkopuolista valvontaa. Kolmen ja puolen vuoden lastenkotitaipaleen jälkeen lääninoikeus palautti pojan kotiin.

“Miks just mä oon se poika?” Nikon sanotaan tiukanneen äidiltään myöhemmin.

Syyttäjät ajavat insestisyytteitä läpi henkilökohtaisella palolla, joten puolustuksella on aina tiukka tehtävä edessään. Jos syytetty haluaa pitää huolta oikeusturvastaan, tulee hänen hankkia kunnon lakimies.

Vuonna 2003 erästä pariskuntaa syytettiin tyttärensä hyväksikäytöstä. Tutkinnan aikana se osa todistusaineistosta, joka ei puoltanut syytteitä, hävisi jonnekin. Sperma-analyysiin lähetetyistä vaatteista ei kuulunut mitään. Takavarikoituja valokuva-albumeita, kotivideoita ja tietokonetta ei mainittu raportissa. Vanhemmilla oli onneksi varaa hankkia hyvä lakimies, joka osoitti syytteen farssiksi. Tytär palautettiin vanhemmilleen. Syytteistä vapautettu isä hämmästelee:

“Ei tavallisen duunarin palkalla voi selvitä tuollaisesta prosessista. Kyllä siihen talous kaatuu. Kunnalla on isommat resurssit.”

Tässä tapauksessa oli muutenkin onni matkassa. Nimittäin jos syyte ei mene läpi, tämä ei vielä tarkoita, että lapsi palautettaisiin kotiin. Esimerkiksi eräs pikkutyttö joutui vastoin tahtoaan kiertämään kahdeksan vuotta sijaiskodista toiseen, vaikka rikostuomioistuimet eivät koko tuona aikana löytäneet näyttöä insestistä.

Huostaanotosta voi valittaa hallinto-oikeuteen, mutta prosessi vie vuosia, eikä oikeudessa mielellään puututa lastensuojelun toimintaan. Kyseessä on niin arka aihe, että vastuu halutaan lykätä sosiaalityöntekijöille, vaikkei heillä ole oikeudellista eikä tieteellistä pätevyyttä arvioida tilannetta tasapuolisesti.

Tapaus Leena Muranen

Mielenterveyshoitajana toiminut Leena Muranen on esimerkillinen insestisyytösten tehtailija. Hänet on 2000-luvulla tuomittu kahdeksan kertaa oikeudessa, viimeksi 21.12.2007, kun Toijalan käräjäoikeus langetti hänelle kunnianloukkauksesta yhdeksän kuukauden ehdottoman vankeusrangaistuksen.

Murasen tapana on ollut tukea äitejä viimeiseen saakka. Hän on vääristellyt lasten sanomisia ja kirjoittanut lausuntoja ihmisistä, joita ei ole koskaan edes tavannut. Yleisradion tuottaman MOT-ohjelman haastattelussa vuonna 2002 Muraselta tiedusteltiin, miksei hän kuuntele syyttämiään ihmisiä.

“Mä katson, että ensinnäkin aikapula tulee vastaan ja siks toisekseen yleensä seksuaalirikoksen tekijät ovat niin taitavia sanaseppiä... Että miksi mä heittäisin helmiä sioille, sanotaanko näin.”

Kaiken kukkuraksi Muranen on väittänyt, ettei yksikään hänelle esitetty insestiepäily ole koskaan ollut perätön. Tämä on yleinen periaate niiden ihmisten parissa, jotka laittavat paljon rikostutkintoja alulle.

Syytetylle ei anneta tilaisuutta puolustautua edes, jos oikeus kumoaa syytteet. Oikeuden päätös ei vaikuta yleensä mitenkään lapsen huostaanottoon tai tapaamisoikeuksien rajoittamiseen, ennen kuin hallinto-oikeus toisin määrää, jos määrää. Eivätkä syyttelijät koskaan edes tällaisen määräyksen jälkeen pyydä anteeksi.

Nisäkäs ei himoitse jälkeläistään

Sexpon tutkimuspäällikkö Anu Suomela on käynyt läpi pöytäkirjat ja todistusaineistot lukuisista oikeudenkäynneistä, joissa on selvitelty väitteitä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Hän on analysoinut tutkimusmenetelmien tieteellisyyttä ja myös oikeuskäsittelyjen tasapuolisuutta. Huonolta näyttää.

Vai miltä kuulostaa lastenpsykiatri, joka ensin keksi omasta päästään, että lapsi on tunnustanut hyväksikäytön ja sitten kieltäytyi kuuntelemasta lapsen vastalauseita. Kun lapsi tämän vuoksi suuttui, psykiatri katsoi vihastumisen syyksi sen, että hyväksikäyttö on niin vaikea aihe käsitellä.

Niko-tapauksessa lapsen piirrokset pyssyistä ja tikareista todistivat hyväksikäyttöä tapahtuneen. Toisessa tapauksessa lastenkotiin joutunut pikkupoika kosketteli ikävissään pippeliään ja isää alettiin heti epäillä insestistä. Mitä moninaisimmat seikat voidaan lukea oireiksi. Näin siitä huolimatta, että tutkimusten mukaan lapsen kokemaa hyväksikäyttöä ei voida päätellä oireista.

Suomalaisten psykologien ja psykiatrien käyttämät haastattelumenetelmät antavat vääristynyttä tietoa. Virallisia ohjeita noudatetaan vain harvoin. Kysymyksiä jankutetaan ja lasta johdatellaan antamaan myöntäviä vastauksia. Tietoa hyväksikäytöstä saatetaan kerätä esimerkiksi esittämällä nukkeleikin yhteydessä suggestiivisia kysymyksiä, kuten “mihin isi kosketti”.

Pätevät todisteet insestin tapahtumisesta ovat äärimmäisen harvinaisia. Tämä johtuu siitä, ettei insestiä paljoakaan harjoiteta.

“Jos kyseessä on pieni lapsi ja epäiltynä lapsen vanhempi, niin mitä todennäköisimmin rikosta ei ole tapahtunut”, Suomela tiivistää.

Muiden nisäkkäiden tavoin tavallista ihmistä inhottaa seksi omien jälkeläisten kanssa – tai pienten lasten kanssa ylipäätään. Tästä trendistä poikkeaminen on äärimmäisen harvinaista. Miten on mahdollista, että syytteitä sitten esitetään niin paljon?

“Kai syy on jatkuva julkisuus. Seksuaalinen hyväksikäyttö on ollut yhdysvaltalaisissa filmeissä kestoselitys ihmisten ongelmille”, Suomela pohtii.

Kuka lasta suojelee?

Ruotsalainen oikeuspsykologi Lena Hellblom Sjögren on tehnyt Niko-tapauksesta perusteellisen analyysin. Hänen mukaansa viranomaisten toimet vaaransivat lapsen terveen kehityksen. Tutkimusten perusteella vaikuttaa, että näin on tapahtunut monissa vastaavissa tapauksissa.

Perusteettomien insestisyytösten ruokkima noitavaino satuttaa kaikkein eniten lapsia. Siis juuri heitä, joita lastensuojelun, sosiaalitoimen ja lastenpsykiatrian olisi tarkoitus suojella.

Myöskään silloin, kun hyväksikäyttöä on oikeasti tapahtunut, ei aikuisten hysteerinen käyttäytyminen tee lapselle hyvää. Asiantuntijavoimin lapselle opetetaan uhrin rooli. Joidenkin tutkimusten mukaan tämä voi olla jopa vahingollisempaa lapsen henkiselle hyvinvoinnille kuin seksuaalinen hyväksikäyttö.

“Ei me käydä huutelemaan minkään onnettomuuden uhreille sillä tapaa”, Suomela opastaa.

“Ei selitetä, että voi kun sä oot nyt koko elämäsi ajaksi vammautunut ja tästä tulee sulle tosi vaikeeta. Vaan me ollaan apuna ja tukena ja rohkaistaan lasta.”

HUSissa on reagoitu huolestuttavaan kehitykseen ja perustettu erityinen lasten oikeuspsykiatrinen osaamiskeskus. Keskus helpottaa poliisin ja oikeuslaitoksen kuormaa, kun sairaalan puolelta ei tehdä niin paljon turhia tutkintapyyntöjä. Tämä myös parantaa kansalaisten oikeusturvaa. Muualla vastaavaa asiantuntemusta ei ole yhtä paljon. Etenkin Pirkanmaalla tämä näkyy suurena määränä tutkintapyyntöjä.

Ruotsissa pedofilia- ja insestikohun kärki taittui 1990-luvulla, jolloin perusteettomia tuomioita alettiin kumota. Yhdysvalloissa kehitys kääntyi jo aiemmin. Suomi tulee jälkijunassa. Korkein oikeus antoi viime joulukuussa ainutlaatuisen tuomion, jossa hovioikeuden langettama insestituomio syynättiin harvinaisen tarkasti läpi ja havaittiin perusteettomaksi. Vuosia kestäneen oikeuskäsittelyn päätteeksi isä vapautettiin syytteistä.

Oudoimmat todisteet insestin tapahtumisesta

  1. Lapsi puhuu rumia.
  2. Lapsi kastelee sänkynsä.
  3. Lapsi ei pidä valkokastikkeesta.
  4. Lapsi on huostaanoton jälkeen ahdistunut.
  5. Lapsen isä on shakinpelaaja.

Lähde: Anu Suomela: Psykologinen todistelu seksirikoksissa.

699 kommenttia

Anu Suomela

17.3.2008 22:37

Henkilööni liittyvä näyttää muuttuneen todella pakko-oireiseksi joillekin keskustelujoille. Kun yksi lopettaa niin toinen aloittaa. Eli aiheesta keskusteleminen on mahdotonta.

Oikeusjärjestykseen ja oikeudenmukaiseen oikeudenkäyntiin kuuluu oikeus puolustautua ja käyttää siinä mm. valitsemiaan todistajia ja asiantuntijoita.

Luulisin että tämä asia on selvä ainakin kaikille niille, jotka ovat joutuneet perättömien insestisyytösten kohteiksi.

Uutinen ei lie sekään, että syytteeseen joutuneita on tuomittu olemattomin perustein psykologien ja psykiatrien väitteiden perusteella.

Where is the beef? Miksi minut nyt laitetaan taas lahtipölkylle sen sijaan että keskusteltaisiin väärin perustein syytetyistä isistä?

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

17.3.2008 22:48

Antti Heiskala haastaa aamulehden foorumilla: "HAASTE julkiseen väittelyyn suomalaisesta tasa-arvosta"

Vastauksia syntyy kuin sieniä sateella, alla muutama.

”ja taitaa hiljaiseksi jäädäkin. Tuskinpa kukaan viitsii kanssasi aikaansa tuhlaamaan alkaa. Postauksesi jo kertoo, ettet ajele ihan täysillä purjeilla valitettavasti.”

”Nelikymppinen mies mä olen, mutta tarpeeksi Antin tuotoksia netistä lukenut tietääkseni mistä puhun. Tuon miehen kanssa ei mene kuin oma aika hukkaan j amitään järjellistä keskustelua ei synny.”

”Heiskalan postaus oli todella sairas. Kertoo pitkälti totuuden tämän yhteiskunnasta. Te, hänen kritiikkinsä kohteet, kyllä tunnette jo kylmänä rinkinä sen, että ajat ovat auttamatta jo ajaneet teidän ohi.”

”Hoitotakuun pitäisi koskea myös mielenterveys potilaita”

"Onko panssarimies äkkiä nyt sairastunut, juuri kun ollsi voinut osoittaa pätevyytensä tutkijana? Eikö hän enää ole ilmaantunut vääristelevää ns. miestutkimustaan tekemään?"

"Nyt näyttää siltä, että miehen kömpelöissä valekaavuissaan esiintyneet mataharit ovat saaneet miessakkien palstalla jo aika lailla selkäänsä, ja he ovatkin jo häipyneet sieltä vähin äänin muualle häpeämään."

"Jäikö sulla taas levy päälle, kun joka keskusteluun pitää papukaijamaisesti tuota toista?"

"Antille vai? Miksi vastaisimme? Hänkään ei juuri koskaan vastaa mihinkään kysymyksiin. Jos joku on niin sivistymätön, ei hän ansaitse sivistynyttä kohtelua"

"Joojoo, omakehu haisee, Antti."

jne....

Kiusaus oli liian suuri, tämän kirjeen jälkeen asiallisempi linja.

Ari www.vanhemmat.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

17.3.2008 23:01

OIKEUS OIKEUDENMUKAISEEN OIKEUDENKÄYNTIIN

Helsingin hovioikeuspiirin laatuhanke 2007

Johdanto:

Helsingin hovioikeuspiirin laatuhankkeen lapsioikeudellisen työryhmän toimeksianto koski lapsen huoltoa, tapaamisoikeutta ja elatusta. Työryhmä katsoi, että lapsioikeudellisten asioiden käsittelyä varten tarvitaan kattava käsikirja, minkä vuoksi työryhmä on käsitellyt lapsioikeudellisia kysymyksiä mahdollisimman monesta eri näkökulmasta. Työryhmässä ovat työskennelleet Helsingin käräjäoikeudesta Anna-Kaisa Aaltonen (pj.), Tuula Myllykangas ja Elina Haapasalo, Espoon käräjäoikeudesta Marjo Naapi ja Riitta Miettinen, Vantaan käräjäoikeudesta Airi Hukkanen ja Helena Salo-Pankakoski, Tuusulan käräjäoikeudesta Pirjo Kyllönen, Porvoon käräjäoikeudesta Maija-Liisa Karlsson, Helsingin hovioikeudesta Tuula Nousiainen ja Petra Spring-Reiman sekä asianajaja Kristiina Rintala-Jaalivaara ja julkinen oikeusavustaja Jaakko Pankakoski. Kokouksia on ollut 18. Työryhmä on saanut raportista palautetta OTT Maija Auviselta, professori Urpo Kankaalta, dosentti Kirsti Kurki-Suoniolta ja lainsäädäntöneuvos Markku Heliniltä.

Linkki: http://www.oikeus.fi/uploads/dltpjzokb1.pdf

"Helsingin hovioikeuspiirin laatuhankkeen lapsioikeudellinen työryhmä"

Tämän kaltaisissa työryhmissä tulisi olla pakolliset sukupuolikiintiöt ehkäisemässä (nais) tuomareiden asennevammaisuutta, nyt näyttääkin siltä että tähän nimenomaiseen työryhmään on valittu rikolliskiintiö: Kahdestatoista asosiaalisesti pätevästä (nais) tuomarista, joiden asennevammaisuus eroperheen isiä ja lapsia kohtaan näkyy läpi koko tuomioistuinlaitoksen aina Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen saakka.

Useat tämän työryhmän tuomareista ovat ihmisoikeusrikollisia.

Todisteet: http://vanhemmat.com/phpbb/viewtopic.php?t=2638

Ari www.vanhemmat.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Unforgiven23

17.3.2008 23:18

Ari,
poimin tuon linkin Helsingin hovioikeuden julkaisuun jostakin aiemmasta postauksestasi tänään. Kiitokset siitä.

En osaa, enkä halua ottaa kantaa työryhmän henkilöihin ja heidän asenteellisuuteensa. Lukaisin tuota läpi aika monestakin kohtaa enkä huomannut mitään suurempaa asenteellisuutta ainakaan tekstissä. Sen sijaan huomasin, että vaikka se on tarkoittu käsikirjaksi tuomareille huoltajuusoikeudenkäynteihin, sopii se myös maallikolle.

Mielestäni siitä saa todella hyvän käsityksen millä perusteilla päätöksiä tulisi tehdä. Lisäksi huoltajuuskiistoihin liittyvät eri osa-alueet käydään läpi kohta kohdalta. Mielestäni se kannattaa jokaisen huoltajuuskiistaan valmistaustuvan tai sellaisessa jo olevan lukea läpi. Auttaa suuresti jäsentelemään kokonaisuutta ja sitä mistä prosessissa on kysymys ja mitä kaikkea voi vielä edestään löytää. Sen lisäksi se antaa vinkkejä säätelemään oma käytöstään, jotta saa välitettyä halunsa ja tavoitteensa oikein prosessin aikana.

Todella ahkeran nettisurffailun tuloksena kahden vuoden aikana en ole vielä toistaiseksi vastaavaa tietopakettia yksissä kansissa löytänyt. Foorumeilla asia on sirpaleina ja toisinaan vaikeasti hahmotettavissa ja löydettävissä vaikkakin samat asiat käsitellään kyllä eri keskusteluissa.

Suosittelen siis kaikille "vasta-alkajille" lämpimästi tutustuttavaksi ja Arille vielä kerran kiitos linkistä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

17.3.2008 23:26

Jotta palattaisiin aiheeseen, laitan alla olevan tekstin. Autoin rakasta ystävääni Tarja Öörniä tämän valituksen tekemisessä. Hän tuhoutui perheineen tsunamissa, eikä koskaan voinut nähdä mahtavan ihmisoikeustyönsä tulosta. Siis taas kerran isään kohdistuva insestiväite:

”R. v. Finland”
Tapaus alkoi sosiaaliviranomaisissa vuonna 1992. Se vietiin EIT:een vuonna 1996 ja päättyi EIT:n tuomioon toukokuussa 2005 .

Viisivuotias poika otettiin huostaan isältään tämän ”kasvatuskyvyttömyyden” vuoksi ja sijoitettiin lastenkodin kautta sijaisperheeseen. Lastenkodissa epäiltiin insestiä, kun poika oli ikävissään hiplannut pippeliään. Tästä oli rangaistu laittamalla siihen pyykkipoika. Poikaa oli kuritettu kiroilusta pesemällä suu saippualla. Isä ei lastenkodissa saanut pitää poikaa sylissä insestiepäilyn takia. Valvomattomia tapaamisia ei sallittu.

Isä vaati jatkuvasti lasta palautettavaksi, mutta lastensuojelu vetosi lastenpsykiatrin toistuviin lausuntoihin, joiden mukaan isä ei ollut riittävän kyvykäs kasvattaja. Lastenpsykiatri kirjoitteli lausuntoja isää edes tapaamatta. Sosiaalityöntekijät kirjasivat, että poikaa ei tulla koskaan kotiuttamaan eikä insestiäkään ole suljettu pois.

Isän ja pojan tapaamisia rajoitettiin laittomasti kolmen vuoden ajan. Asiamies sai rajoittamisesta valituskelpoisen päätöksen vasta kun vetosi istuvaan oikeusministeriin, jonka kautta Eduskunnan oikeusasiamiehen toimisto otti yhteyttä kunnan sosiaalijohtajaan. Tämän seurauksena tapaamiset vähennettiin puoleen. Valtiovallan puolelta esitettiin EIT:lle, ettei rajoituksia tule ottaa käsittelyyn, koska asia hoitui kiitettävästi kansallisella tasolla oikeusasiamiehen interventiolla.

Lasta itseään ei koko prosessin aikana haastateltu, vaan häntä ”tarkkailtiin”. Hänen oireilunsa syitä ei koskaan arvioitu ottamalla huomioon viranomaisen interventioiden vaikutusta. Murrosiässä poika oireili voimakkaasti ja joutui useita kertoja mielisairaalaan, josta hänet siirrettiin 18-vuotiaana nuorisokotiin. Hän ei palannut sen koommin sijaisperheeseen tai isälleen. Tietenkään ei voida tietää, miten pojan elämä olisi mennyt, jos hän olisi saanut asua isänsä kanssa. Se ei olisi kuitenkaan missään nimessä voinut mennä tätä huonommin, vaikka hänet oli otettu valtiovallan hyvään huomaan.

EIT katsoi, että viranomainen oli loukannut ihmisoikeussopimusta päättäessään, ettei lasta pyritä kotiuttamaan. Tuomio tuli myös tapaamisten laittomasta rajoittamisesta. Isä ei hyväksynyt sitä, että valtio velvoitetaan maksamaan hänelle kompensaatiota perhe-elämän menettämisestä, vaan totesi sellaisen vain muistuttavan häntä vääryyksistä, joiden kohteeksi hän oli joutunut.

Yritin ottaa yhteyttä isään Tarja Öönin kuoleman jälkeen, mutta hän ei ole vastannut.

Suomessa on tehty kansalaisaktiivisuudella ja myös viranomaispuolella erinomaista työtä perättömien insestisyytösten suhteen. R. v. Finland on huikea esimerkki viranomaisen ansiokkaasta työstä.

Tunsin Tarjan läheisesti, tiedän, että hän mm. maksoi itse monet tämän asian kuluista, kun yleinen oikeusapu ei siihen antanut mahdollisuuksia.

EIT:n juttujen hoitaminen vaatii noin 7 vuoden sitoutumista ja loputonta määrää työtä, satoja sivuja käännöstyötä jne. Tuntuu tosi ilkeältä kuulla, että tällä työllä voisi 'kuoria kermat'.

Jos tapaus hyväksytään käsittelyyn otettavaksi, asiamiehet saavat noin 700 euron palkkion siihen asti tekemästään työstä. Jos se hylätään, kuten tapahtuu 98:%:ssa tapauksista ei kukaan saa mitään rahallista korvausta, paitsi jos päämiehellä on rahaa (en ole tavannut sellaista).

Siis siitä vaan hoitamaan kanteluita EIT:een. Voin luvata, että sillä ei kukaan rikastu. Mutta jos asia epäilyttää kannattaa lukea EIT:n sivustoilta palkkiot, ja katsoa käsittelyiden kestot. Siitä saa jonkun kuvan työmäärästä.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tiedote

18.3.2008 00:58

"Tiedote

--------------------------------------------------------------------------------

Sosiaali- ja terveysalan kehittämiskeskus, Stakes
Yhteiskuntatieteet / Poikkitieteellinen
2006-11-16
Viestinnästä vastaa
Pia Okamo
pia.okamo@stakes.fi
Puhelin: (09) 3967 2059
Matkapuhelin: 040 707 4068
Faksi: (09) 3967 2051

Opas lapsiin kohdistuvien vaikutusten arvioimisesta
Lapsen etu otettava huomioon lainsäädännössä ja hallinnossa"

koko tiedote ja sen tarkempaa tarkastelua:

http://miessakit.forum.emedia.fi/viewtopic.php?t=26&postdays=0&postorder=asc&start=1395&sid=32e6c9ab701af53a1499cd43baa94f71

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

vaieten

18.3.2008 01:22

Miksi te parjaatte tätä lapsenoikeusmiestä, kunnon mieheltähän tuo vaikuttaa. Tärkeistä asioista puhuu. Aika uskomattomia asioita. Pitäisikö hänen olla kun muutkaan ei puhu. Nää keskustelut on mielenkiintosia ja ainakin minä olen oppinut paljon uutta tästä yhteiskunnasta juuri Heiskalan kirjoituksista, ja Suomelankin. Mikä ihmeen vaiennut kylä tämänpitäisi olla? Etenkään tämän Savolaisen asennetta en ymmärrä millään, en sitten millään. Hän on vaatinut koko keskustelun ajan muita vaikenemaan. On sitten itse spämmännyt aivan turhaa juttua ja muiden haukkumista.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

VALTAVIA PATOUTUMIA JA VIHAA.

18.3.2008 02:12

Miksi riidellä, syytellä, solvata, kun nämä energiat voisi hyödyntää rakentavaan keskusteluun. Kirjoittajilla on usealta osa-alueelta runsaasti tietoa ja käytännön kokemusta "rikollisesta Cosa Nostra" toiminnasta.

Olisiko aivan mahdoton ajatus, että kirjoittajilla oleva valtavan tieto- ja kokemusmäärän voisi ottaa hyötykäyttöön. Tehdä konkreettinen kartoitus ongelmista ja yhtenveto siitä millä osa-alueella ja missä tapahtuu pahimpia ylilyöntejä, laiminlyöntejä, lakien rikkomista jne.

Helsingin Sanomat kirjoitti eilen 17.3,08 "Jopa 65.000 nuorta vaarassa syrjäytyä, yhdestä yli miljoonan euron menot. Syrjäytyneiden määrä kasvaa koko ajan" -"Katutyöntekijät etsivät autettavia nuoria, vaikka maan alta" - "Kun äitiys ahdistaa".

IS 27.11.08. Ilmiö yleistynyt Suomessa- teinit myyvät seksipalveluja. -Hesari uutisoi samasta aiheesta noin kuukausi sitten.

Kukaan ei tee mitään asoiden hyväksi. Kaikki vastuulliset tahot sallivat lapsia kohdeltavan kuin toisen luokan kansalaisia- ilmaa. - Ei tarvitse ihmetellä miksi lapset syrjäytyvät ja voivat pahoin.

Onko niin, että lasten ja nuorten on otettava ohjakset omiin käsiinsä, kuten Helsingin kaupungin nuoret "Katuluotsit" ovat tehneet.

"Luuseri" sosiaalityöntekijät, viranomaiset ja muut päättäjätahot on pantava selkä seinää vasten ja vaadittava heitä tekemään työnsä kunnolla, eikä lusmuilla ja selitellä.

Myös vastuulliset tahot voisivat alkaaa pohtimaan, minkälaisia "jätejoonaksia" he tuottavat toiminnallaan. -Kuka heistä ja heidän jälkeläisistä huolehtii?

Rahaa näyttää riittävän kaikenlaisiin Daphne 1.2.3 .tutkimusprojekteihin" satoja miljoonia euroja, mutta lasten hyvinvointia ne eivät paranna millään tavoin- päinvastoin.

Nämä sadat miljoonat eurot menevät "Naisiin ja lapsiin kohdistuvan väkivallan ehkäisytyöhön". Jatkuvasti keksitään ja tuotetaan liukuhihnatahtiin tutkimuksia "miessioista".

Herää kysmys, onko kaiken takana ja tavoitteena "Sateenkaariperheet"?
Jokohan olisi korkea aika lopettaa "akateeminen pelleily" ja palata arkirealisnmiin?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

18.3.2008 07:21

Etelä-Suomen lääninhallitus

Espoon turvakoti ry:n entinen johtaja/toiminnanjohtaja Sirkka-Liisa Aaltio kertoo (asiakirja 4.) poliisille syyn siihen miksi eroperheen isiä kyykytetään.

Äidin kertomaa voidaan pitää ehdottomana tietolähteenä: ”Lääninhallitus on luvanantaja” kertoo Aaltio poliisille.

Kuulustelupöytäkirjat: http://vanhemmat.com/phpbb/viewtopic.php?t=2039

Ari www.vanhemmat.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

18.3.2008 08:01

vaieten kirjoittaa: "On sitten itse spämmännyt aivan turhaa juttua"

Taidan olla ainoa esiintyjä tällä foorumilla joka esittää faktoja näyttöjä "asiakirjoja jne" tukemaan pääaihetta, todistaen näin itseäni ja lapsiani kyykyttäneiden viranomaisten teot todellisiksi tapahtumiksi.

En huutele nimimerkin suojista, ja kritiikin otan vastaan omalla nimelläni: Ari Savolainen

Miksi olen kriittinen samaa asiaa ajavia tahoja kohtaan: Osaa heistä motivoi rahan haju ja julkisuuden nälkä.

vanhemmat.com yhteisö ei tavoittele taloudellista hyötyä, toiminta on vapaaehtoista. Yhteisön jäsenet tukevat toisiaan ja uusia jäseniksi liittyneitä eroperheen vanhempia aidosta auttamisen halusta.

Ari www.vanhemmat.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

megamouron

18.3.2008 09:02

Ari kirjoitti: "Miksi olen kriittinen samaa asiaa ajavia tahoja kohtaan: Osaa heistä motivoi rahan haju ja julkisuuden nälkä."

Tietääkseni valtion toimiin hyvin kriittisesti suhtautuvista henkilöistä kukaan ei ole tienannut euroakaan toiminnallaan. Niin ikään en tiedä kenellekään valtion toimia rikollisena pitävälle henkilölle koituneen mitään positiivista julkisuudesta. Pelkkää kuraa on kaadettu niskaan. Kenenkään en ole kuullut koskaan saaneen ilmaisesta ihmisoikeustyöstään kiitosta. Ari voisitko vähän perustella tuota näkemystäsi? Minusta se ei ole oikein looginen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Oudompi

18.3.2008 09:29

Ari Savolainen:"Miksi olen kriittinen samaa asiaa ajavia tahoja kohtaan"

- "kriittinen" on aika lievä ilaimsu tuolle sairaanoloiselle mökellyksellesi mihin tämäkin keskustelu hukkuu.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

18.3.2008 09:51

megamouron,

ensin kerrot oikean nimesi, todistat henkilöllisyytesi ja toimitat minulle yhteystietosi. Vastineeksi saat muutaman asiakirjan edellytyksellä että sitoudut vaikenemaan saamastasi tiedosta julkisuudessa, sekä olemaan ottamatta yhteyttä henkilöihin joista asiakirjat kertoo.

Tapaamme ja saat materiaalin allekirjoitettuasi vastuulausekkeen, jossa sitoudut edellä mainittuihin ehtoihin.

Ari www.vanhemmat.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Oudompi

18.3.2008 10:09

Savolainen: "ensin kerrot oikean nimesi, todistat henkilöllisyytesi ja toimitat minulle yhteystietosi. Vastineeksi saat muutaman asiakirjan edellytyksellä että sitoudut vaikenemaan saamastasi tiedosta julkisuudessa, sekä olemaan ottamatta yhteyttä henkilöihin joista asiakirjat kertoo.

Tapaamme ja saat materiaalin allekirjoitettuasi vastuulausekkeen, jossa sitoudut edellä mainittuihin ehtoihin."

- että tämmöinen salanen agentti. Sinulla on siis "asiakirjoja" Heiskalasta?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

18.3.2008 10:26

Isä, äiti ja lapsi, halauatteko tulla nähdyksi!

vanhemmat.com keskusteluryhmissä on esillä runsaasti paljastavia ja totuuden kertovia asiakirjoja, äänitetallenteita, valokuvia - ja video materiaalia Espoolaisten sosiaali- ja terveydenhuollon viranomaisten asennevammaisuudesta, kuten (kok) Kimmo Sasi asian ääneen ilmaisee. Sivuilta löytyy Espoon turvakoti ry:n entisen johtajan/toiminnanjohtajan Sirkka-Liisa Aaltion perätöntä insesti ilmoitusta, perheneuvolan Marjo Vainion keksimää perätöntä väkisinmakaamistodistelua jne.

Huomiota herättävää on se miten sosiaaliviranomaisten ammattijärjestö Talentia tuo asiaa esille, suojelee näitä asennevammaisia eroperheen lapsi- isä suhteen kyykyttäjä sosiaaliviranomaisia.

Onko sinulla negatiivisia kokemuksia maamme viranomaisista ja haluaisit keskustella niistä? Kertomalla avoimesti kokemuksistasi julkisuudessa todistat viranomaismielivallan olemassaoloa. Todistat myös sitä, että maamme päättäjät eivät välitä, miten eriarvoisesti viranomaiset kansalaisia kohtelevat. Eroperheen lapset ja isät ovat räikeimmin erottuva kansanryhmä, jonka oikeuksia perhe-elämään loukataan joka päivä. Vanhempien erotessa lapsen ja isän suhde yleensä päättyy. Sen päättäjinä ovat maamme pirullisimmat virkamiehet - sosiaali- ja terveysvirastojen työntekijät ja mistään mitään ymmärtämättömät (nais) tuomarit läpi koko tuomioistuinlaitoksen, joissa ei ihmisoikeuksia eikä Suomen lakeja noudateta. Eniten tästä puolueellisuudesta kärsivät eroperheen lapset ja isät, sekä heidän isovanhemmat.

Lisää: www.vanhemmat.com

Statistiikkaa: http://www.vanhemmat.com/Statistiikka.htm

Ari Savolainen

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

samaaihmettelee

18.3.2008 10:39

Mikä tällä Savolaisella nyt oikein on agendana ja motiivina mustamaalata esim. Heiskalaa?
Poliisiuhkailuja ym. täysin käsittämätöntä sekoilua?
Tuskin Heiskala hänen ongelmiinsa syypää on.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

18.3.2008 11:14

Lotta Kauhanen:

Lapsen tapaamisoikeuden toteutuminen turvattava paremmin vanhempien riitatilanteessa

Lasten tapaamisoikeuden toteutuminen tulee turvata myös tilanteessa, jossa vanhemmat ovat pahasti riitaantuneet

Suomalaislapsista jopa kolmanneksen arvioidaan asuvan jossain vaiheessa elämäänsä yhden vanhemman perheessä. Näistä valtaosa liittyy tilanteeseen, jossa vanhemmat ovat eronneet. Tällöin toinen vanhemmista toimii lapsen lähihuoltajana tai yksinhuoltajana ja toinen vanhemmista on ns. tapaajavanhempi. Valitettavan usein erotilanteissa vanhemmat käyttävät lasta taisteluvälineenä toisiaan vastaan yrittäen kaikin keinoin estää tapaamiset toisen vanhemman kanssa. Toinen vanhemmista, useimmiten isä, ei välttämättä saa tavata lastaan/lapsiaan pitkiin aikoihin huoltajuudesta ja tapaamisoikeudesta kiistellessä. Tällöin vaihtoehdoksi jää ainoastaan ratkaisun hakeminen käräjäoikeudesta.

Adressi: http://www.adressit.com/tapaamisoikeus

Adressin puuhanaisena vaikuttaa Lotta Kauhanen!

Suomela, Heiskala ja Tarkkonen mikäli asia on lähelläkään sydäntänne, allekirjoittanette mielellänne edellisen adressin.

Anu Suomelalle erikseen vielä tämä: http://www.9article.com

Ari Savolainen

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ei ainakaan savolainen

18.3.2008 12:04

EIKÖ sillä Savolaisella nyt löydy vastausta tähän:

Mikä tällä Savolaisella nyt oikein on agendana ja motiivina mustamaalata esim. Heiskalaa?
Poliisiuhkailuja ym. täysin käsittämätöntä sekoilua?
... ja dokumentteja joita luovutetaan henkilötietoja vastaan?

?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

18.3.2008 12:14

"Koirat tappoivat 10-vuotiaan Elimäellä"

Helsingin Sanomat: ”Markku Hämäläisen mukaan 10-vuotias oli uusi jäsen perheessä”

Oliko uhri sijoituslapsi, onko kyseessä sijaiskoti?

Asiaa on tiedusteltu Elimäen sosiaaliviraston johtajan Asta Saarion sijaiselta Olli Mäkeläiseltä, tämä löi luurin korvaan kun tiedustelija ei kertonut nimeään hänelle.

Lisää: http://vanhemmat.com/phpbb/viewtopic.php?t=2643

Ari www.vanhemmat.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Antti taas multinikkeilee

18.3.2008 15:20

Antti Heiskala se jaksaa jatkaa postailujaan muka "monien" eri kirjoittajien toimesta. Voin omalta kohdaltani vastata Arilta tivaamaasi kysymykseen:
Jos sun tyyli ja pelleily käy ihan ulkopuolisenkin hermoille pilatessasi kaikki netin keskustelut mielenhäiriöisellä tavallasi, lienee ymmärrettävää Arinkin tuohtumus. Hän sentään toimii omilla sivuillaan samalla asialla kanssasi ja kärsinee aiheuttamastasi halveksunnasta asioiden netissä käsittelyä kohtaan.

Sinä Antti olet elävä esimerkki siitä, ettei vapaa internet ole hyvä asia.

Hoitotakuun ulottamista myös mielenterveyspotilaille tuolla Aamulehden palstalla läpimästi kannatettiin. Yhdyn siihen mielipiteeseen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

vaikka voissa paistasi

18.3.2008 16:21

Tämä Savolainenko on se henkilö joka terrorisoi kaikkia näistä asioista asialliseen keskusteluun tähtääviä keskusteluja. Mikä on motiivisi Ari Savolainen?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Heiskala on Heiskala

18.3.2008 16:55

"Tämä Savolainenko on se henkilö joka terrorisoi kaikkia näistä asioista asialliseen keskusteluun tähtääviä keskusteluja. Mikä on motiivisi Ari Savolainen?"

Etköhän sinä Antti ihan hyvin ymmärtänyt mitä kommentissani kirjoitin keskusteluiden tuhoamisesta. Ymmärtääkseni Ari kirjoittaa omalla nimellään. Sinun tekstisi ja tyylisi on helppo tunnistaa kirjoitit sitten nimellä tai monilla nimimerkeillä. Yrityksesi provoilla, multinikkeillä, johdatella keskustelua ja mitä tahansa keskutelun tuhoavaa on melko helppo tunnistaa kun olen 15 vuoden ajan seurannut nettikeskusteluja lieveilmiöineen aina sf.net.news -ryhmien ajoista alkaen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

18.3.2008 19:45

Belgialais-isän pojat kertoo "vankilasta" Espoon turvakoti ry:stä!

Lasten suusta kuule totuuden: http://www.vanhemmat.com/lapset.mp3
Psykologi todistaa: http://www.vanhemmat.com/pojat/psykoloki.pdf

Helsingin Sanomat: http://www.vanhemmat.com/hesari/

Ari www.vanhemmat.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

18.3.2008 19:59

vanhemmat.com: 2005

Turvalliset ja turvattomat isät?

Olen pohtinut, milloin isästä tulee turvaton lastensuojelun näkökulmasta ja kuka tämän määrittelyn tekee. Turvaton isä on sellainen, jolle lastensuojelu tarjoaa valvottuja tapaamisia, isän luota lapset voidaan huostaanottaa vaikkapa kesäloman aikana tai pahimmassa tapauksessa hänelle määrätään lähestymiskielto lapsiin.

Valvotut tapaamiset ovat selkeä viesti lapselle, että isässä on jotain pahasti vialla ja näin varmistetaan lapsen vieraantuminen isästään. Huostaanotto on vieläkin kovempi toimenpide, sillä viimeistään poliisien läsnäolo antaa signaalin myös naapureille ja lapsille, että isä on vähintään rikollinen. Lähestymiskielto kielii jo jostain vieläkin pahemmasta eli isän lähelle ei voi edes mennä, koska hän on vaarallinen.

Asian tekee mielenkiintoiseksi se, että lastensuojelua eivät kiinnosta avio- ja avoliitossa olevat lapset ja heidän suojelemisensa isältä esimerkiksi isän pitkän ulkomaankomennuksen jälkeen. Esimerkiksi vuoden tai kahden työkomennuksen jälkeen isä on lapsille vähintään yhtä vieras kuin muutaman kuukauden kuluttua avio- tai avoerosta. Sillä komennuksella tai työkeikalla isät eivät pysty osallistumaan lastensa arkeen. Ilmeisesti isät, jotka ovat keikkatyössä vaikkapa öljylautalla ovat sosiaalitoimen mielestä turvallisia. Kenties isä, josta pitää ottaa ero on jo riittävä merkki siitä, että isälle voidaan antaa turvaton –leima.

Mistä lastensuojelun tarve huolehtia vain erolapsista johtuu? Onko kyseessä yksi keino työllistää lastensuojelun henkilöstöä ja edistää äitien yksinhuoltajuutta? Tiedossani on useita tapauksia, joissa kolmea edellä kuvattua toimenpidettä on toteutettu menestyksellisesti äidin kertomuksen perusteella, tapaamatta lasten isää. Perheneuvolan ja lastensuojelun objektiivisuus tulee kiistämättä kyseenalaiseksi kun lasten ja isän suhteeseen vaikuttavia toimenpiteitä voidaan käyttää vailla näyttöjä väkivallasta tai muustakaan lapsiin kohdistuvasta haitallisesta toiminnasta.

Perheneuvoloilla ja lastensuojelulla olisi mahtava uusi työsarka kun keikkatyöläisten ja ulkomaankomennuksella olevien isien lapset määrättäisiin valvottuihin tapaamisiin. Tuhannet sosiaalityöntekijät ja psykologit saisivat lisää työtä ja lasten hyvinvointi lisääntyisi kun isän ja lapsen suhdetta rakennetaan ammattimaisesti valvotuissa tapaamisissa tai huostaanottamalla aika ajoin nämä lapsiparat.

Ari www.vanhemmat.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

18.3.2008 20:06

Savolainen esittää: 'Asiakirjat on julistettu salaisiksi 40 vuodeksi, niiden viimeinen salassapitopäivä on 28.6.2040. Viestit joita olen sinulta saanut yksityiseen postiini, käsittelee tätä aihetta, ne on tallessa!'

Ovatko nämä ne 'salaiset kansiot', joita hän jakaa henkilöllisyystodistusta vastaan? Minä en ole Savolaiselle mitään salassa pidettävää koskaan lähettänyt - enkä lähettäisi.

Alkuperäisessä jutussa haastateltiin Savolaista ja sitten kerrottiin, mitä tuhoa Leena Muranen on isille ja lapsille aiheuttanut. Savolainen on kuitenkin postaillut minua koskevia Murasen levittämiä loukkaavia väitteitä mm. JP Roosin blogiin.

Muranen on taparikollinen, jolla on tähän mennessä 8 tuomiota isiin kohdistuvista perättömistä insesti-ilmiannoista ja kunnianloukkauksista. Minä en usko mihinkään mitä hän sanoo, enkä ehdottomasti lähettäisi omissa nimissäni hänen väitteitään julkisille sivustoille, kuten Savolainen on tehnyt.

Joku vuosi sitten Muranen ilmestyi työnantajani järjestämään julkiseen keskustelutilaisuuteen silmät kiiluen (lääkkeet jääneet ottamatta). Vaati saada minut paikalle: 'Missä se naistappaja on?!'

Sen jälkeen työnantaja joutui työturvallisuuteni vuoksi pitkään pitämään suoraa hälytyslinjaa vartiointiliikkeeseen.

Nyt Muranen näyttää vaienneen. Ehkä viimeisen, eli ehdoton vankeustuomio palautti jonkin asteisiin realiteetteihin siinä, että jos vielä syyllistyy samoihin tekoihin, niin tuomio on ankara.

Muranen on elämäntehtävänään lähettänyt satoja herjakirjeitä kaikille mahdollisille viranomaisille, ja meidän 'syyllisten' lista on ollut laaja. En ryhtyisi yhteistyöhön tällaisen henkilön kanssa mistään hinnasta.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

18.3.2008 21:21

Selvitetään nyt tämänkin Murasen innostamana Savolaisen lähettämä viesti JP Roosin sivuille 7.7.2007. Ettei jää väärinkäsitystä siitä mistä toiminnassani on ollut kyse.

Olen ollut puolustuksen kutsumana asiantuntijana seksuaalisen hyväksikäytön syytteissä runsaat 120 kertaa. Teen työtä työnantajani lukuun, joten itselleni näistä en saa mitään palkkiota.

Onnetonta näiden vastaajien kannalta on se, että heidän pitää kyetä itse kustantamaan puolustuksensa, jos häviävät juttunsa syyttäjää ja 'virallisia asiantuntijoita' vastaan (siis psykiatreja ja psykologeja, jotka tutkivat hyväksikäytön metodilla, joko on peräisin 1700-luvun Junttilan talon tapauksessa käytetyistä 'asiantuntijoista).

Huoleni on ollut se, että syyttäjä saa kutsua omalla kustannuksellaan ihan keitä tahansa psykologeja ja psykiatreja 'asiantuntijoina' todistamaan oikeuteen, eli valtiovallan mahdollisuudet syyllisyyden todistamiseen ovat loputtomat suhteessa vastaajaan.

Hain eräässä tapauksessa muutosta korkeimmalta oikeudelta tämän asian selvittämiseen, ja muutoslupa myönnettiin. Jos minulla olisi ollut mahdollisuus käyttää tässä maksullisia asianajajia, niin ehkä KKO olisi päättänyt toisin.

Hävisin jutun, koska KKO päätyi siihen, että vain tuomioistuimen määräämän asiantuntijan palkkio voidaan korvata valtion varoista. On äärimmäisen harvinaista, että tuomioistuin määräisi tällaista asiantuntijaa. On minut toki joissain tapauksissa sellaiseksi määrätty, ja työnantajani kulut maksettu.

Yleensä ei, ja tämä on vastaajan oikeusturvan kannalta edelleen huolestuttava tilanne. Nyt kuitenkin onneksi on tuo KKO:n päätös 2007:100, joka ohjaa näytön arviointia. Silti on ongelmallista, että hyväksikäytöstä syytetyt ovat todistelun suhteen todella surkeassa asemassa - oikeusvaltio ei toimi.

Tässä KKO:n päätöksen pätkiä, jotka osoittavat mistä oli kyse. Savolaiselta puuttuu asiantuntemus sen ymmärtämiseen mitä oikeuden päätös tarkoittaa. Sen tiedon hänelle syötti Muranen. Totta tässä asiassa on se, että en ollut tuossa tapauksessa oikeuden vaan vastaajan määräämä asiantuntija.

Ehkä joku innostuisi tutkimaan, miten usein oikeus on itse määrännyt asiantuntijaa. Veikkaukseni on 1%.

Muranen ja Savolainen ovat riemuinneet eri sivustoilla väitteellä että tuomioistuin on todennut, että en ole asiantuntija. KKO:n ratkaisussa puhutaan kuitenkin tyystin muusta kuin tästä kaksikon väitteestä. Siinä vain tulkittiin palkkioiden maksamista tilanteissa, joissa tuomioistuin ei ollut itse määrännyt asiantuntijaa. Tässä tekstin pätkät. Koko teksti löytyy Finlexistä, mutta Savolainen on muuttanut nimeni Tuomelaksi ja työnantajani Seppo-säätiöksi:

3. Oikeudenkäymiskaaren 17 luvun 44 §:n mukaan asiantuntijan määrää oikeus. Saman luvun 55 §:n mukaan, jos asianosainen nojautuu asiantuntijaan, joka ei ole oikeuden määräämä, tästä on voimassa eräin poikkeuksin, jollaisista ei ole nyt kysymys, mitä todistajasta on säädetty. Tuomela on lähinnä tällainen asianosaisen käyttämä asiantuntija, jonka palkkio määräytyy todistajaa koskevien säännösten mukaan. Niiden mukaan valtion varoista ei ole mahdollista saada Tuomelan vaatimaa palkkiota. Mainittu 55 §:n säännös on niin selvä, ettei siitä voida tulkinnallakaan poiketa.

4. Näillä perusteilla Korkein Oikeus katsoo, ettei ole perusteita Hovioikeuden todistajanpalkkiota koskevan ratkaisun muuttamiseen.

Tämmöinen on siis tämä Savolaisen / Murasen väitetyn tapauksen todellisuus. Kyse on pelkästään sen määrittelemisestä, onko tuomioistuin määritellyt henkilön omaksi asiantuntijakseen, vai onko hänet kutsunut vastaaja tai syyttäjä.

Luulisin että Savolaisen erityisessä intressissä olisi puolustaa isien oikeutta omaan puolustautumiseen insestisyytteitä vastaan. Sen sijaan minä, joka olen analysoinut miten lapsia on haastatellut, joudun hänenkin tappolistalleen ja julkisen parjauksensa kohteeksi yhdessä Murasen kanssa.

Ihme juttu

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

18.3.2008 21:46

Anu Suomela: "Ovatko nämä ne 'salaiset kansiot', joita hän jakaa henkilöllisyystodistusta vastaan?"

Tässä kohtaa Anu esittää omiaan: "joita hän jakaa henkilöllisyystodistusta vastaan"

On aivan eriasia antaa jollekin salaista aineistoa, kuin puhua tällaisesta mahdollisuudesta.

Suomela, älä nyt aivan kaikkea paljasta: Itsestäsi?

Huomasitko tässä kenties mahdollisuuden loata minua, ja pelastaa itsesi kuiville häpeämästä menneitä?

Haluatko Anu kammarille todistamaan mitä olen jakanut ja kenelle, en nimittäin ole jakanut kenellekään yhtään mitään. Mutta jollen nyt aivan väärin muista, sinulle olen jotain saattanut postittaa, sellaista mikä koskee sinua itseäsi eikä ketään muuta.

Anu Suomela: "Savolainen on kuitenkin postaillut minua koskevia Murasen levittämiä loukkaavia väitteitä mm. JP Roosin blogiin"

KO:n tuomio, mikä siinä loukkaa, sekö kun et saanut rokotettua valtiolta noin 2600 euroa. Vaiko se, että asiakkaasi sai tuomion lapsen törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Kerropa meille Anu, mikä tuossa asiassa loukkaa sinua. Olen kertonut faktoista, en sepitellyt tarinoita.

Joka leikin aloittaa, pelatkoon sen loppuun saakka. Esitit: "joita hän jakaa"

Jatkuu tarvittaessa, myös kammarilla!

Ari www.vanhemmat.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

18.3.2008 21:54

Osa 1

LAPSEN ETU, TAUSTALLA HYÖTY JA AHNEUS ?

Eroperheiden vanhempien riitaisa- ja tukala tilanne houkuttelee erilaisia järjestöjä tekemään rahaa vanhempien hädällä, epätietoisuudella oikeuksistaan, hyväuskoisuudellaan ja luottavaisuudellaan tarjottuun apuun. Lähes poikkeuksetta tämä apu tulee erittäin kalliiksi avunsaajalle, mutta myös valtiolle. Valtiota rahastetaan härskisti perheoikeudellisten lausuntojen yhteydessä, esitän tässä yhden tosi tarinan joka on kirjoitettu Hovi- ja Korkeimman Oikeuden pöytäkirjojen ym, materiaalin pohjalta.

Osa materiaalista on peräisin Leena Muraselta saamastani joululahjasta. Tässä asiassa Muranen kiillottaa kilpeänsä tavalla joka saa hattuni nousemaan kunnioittavasti häntä kohtaan. Kyseisenä asiantuntijana itseään pitävä Tuomela (nimi muutettu) otti minuun aikoinaan yhteyttä ja haukkui Leena Murasen valehtelijaksi, jonka jälkeen vaisusti pyytäen esitti saada itseään koskevat asiakirjat nähtäväkseen.

Lyhyesti näin:

Todistajana kuultu Tuomela on hovioikeudessa pyytänyt valtion varoista, paitsi päivärahaa ja matkakuluja, palkkiota asiaan valmistautumisesta 38 tunnilta à 67 euroa eli 2 546 euroa. Tunnit olivat koostuneet pääosin asiakirjoihin tutustumisesta, videoitujen kuulustelujen nauhoituksiin tutustumisesta sekä niiden paperille kirjoittamisesta ja analysoinnista. Hovioikeus on määrännyt Tuomelalle maksettavaksi päivärahan ja kulukorvauksen, mutta, koska oikeus ei ollut määrännyt Tuomelaa asiantuntijaksi, hylännyt hänen palkkiovaatimuksensa.

MUUTOKSENHAKU KORKEIMMASSA OIKEUDESSA

Tuomela pyytää valituslupaa

Valituslupa on myönnetty 28.1.2004. Tuomela on vaatinut, että hänelle suoritetaan vaaditut 2 546 euroa asiantuntevan todistajan palkkiona.

KORKEIMMAN OIKEUDEN RATKAISU

Pääratkaisun perustelut

1. Tuomela (nimi muutettu), joka toimii Seppo säätiön (nimi muutettu) tutkimuspäällikkönä ja on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri- ja sosiaalipsykologi, on ollut hovioikeudessa törkeää lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä ynnä muuta koskevassa jutussa vastaajan nimeämänä todistajana. Häntä on kuultu erityisesti asianomistajan kertomuksen luotettavuuteen ja uskottavuuteen vaikuttavista seikoista. Tuomela on pitänyt itseään niin sanottuna asiantuntevana todistajana. Tuomelaa ei ole pyydetty kuultavaksi oikeuden määräämänä asiantuntijana, eikä oikeus häntä ole sellaiseksi määrännyt.

2. Todistajien tehtävänä oikeudenkäynnissä on kertoa käsiteltävänä olevaan asiaan liittyvistä tosiseikoista. Asiantuntijaa taas kuullaan silloin, kun jutussa joudutaan harkitsemaan kysymystä, jonka arvostelemiseen tarvitaan erityisiä ammattitietoja. Laissa ei mainita erikseen asiantuntevia todistajia.

3. Oikeudenkäymiskaaren 17 luvun 44 §:n mukaan asiantuntijan määrää oikeus. Saman luvun 55 §:n mukaan, jos asianosainen nojautuu asiantuntijaan, joka ei ole oikeuden määräämä, tästä on voimassa eräin poikkeuksin, jollaisista ei ole nyt kysymys, mitä todistajasta on säädetty. Tuomela on lähinnä tällainen asianosaisen käyttämä asiantuntija, jonka palkkio määräytyy todistajaa koskevien säännösten mukaan. Niiden mukaan valtion varoista ei ole mahdollista saada Tuomelan vaatimaa palkkiota. Mainittu 55 §:n säännös on niin selvä, ettei siitä voida tulkinnallakaan poiketa.

4. Näillä perusteilla Korkein Oikeus katsoo, ettei ole perusteita Hovioikeuden todistajanpalkkiota koskevan ratkaisun muuttamiseen.

Päätöslauselma

Hovioikeuden päätöksen lopputulosta ei muuteta, tätä kaikki asianomaiset noudattakoot.

KORKEIN OIKEUS

Loppu saatteeksi totean

Tämmöinen tukalassa tilanteessa olevien vanhempien ja heidän lastensa loisiminen, on iljettävää ja halventavinta hyväksikäyttöä johon ihminen voi syyllistyä ahneudessaan.

Ari www.vanhemmat.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

18.3.2008 21:55

Osa 2

Lisätty: 4.3.2007

vanhemmat.com sai nimettömän asiakirja lähetyksen pe 2.3.2007, lähetys sisälsi ison erän asiakirjoja, yksi pitää sisällään lisämateriaalia ketjun aiheesta:

LAPSEN ETU, TAUSTALLA HYÖTY JA AHNEUS ?

Asiakirja on tuomio: Törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö ym.

Lapuan Käräjäoikeus 28.6.2002 - johon on haettu muutosta Vaasan Hovioikeudelta. Vaasan Hovioikeus antaa vastauksen valitukseen 20.12.2002: valitus hylätään

Rangaistusseuraamus

5 vuotta vankeutta
Rikoslain 3 luvun 11 §:n nojalla tehtävä vähennys 7 kuukautta 7 päivää.

Törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä pedofiilia puolusti aiheessa mainittu Tuomela (nimi muutettu), joka toimii Seppo säätiön (nimi muutettu) tutkimuspäällikkönä ja on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri- ja sosiaalipsykologi.

Alkuperäiset asiakirjat on julistettu salaisiksi 40 vuodeksi, niiden viimeinen salassapitopäivä on 28.6.2040. Tämä tarkoittaa myös sitä että tällaisten asiakkaiden ympärillä pyörivät asiantuntijoina itseään markkinoivat "hyväksikäyttäjät" voivat jatkaa rauhassa toimiaan, eli valtion rahojen pumppaamista taskuihinsa.

Julkisuudessa nämä "pumppaaja" hyväksikäyttäjät esiintyvät lastenetua ajavina asiantuntijoina, kulissien takana he toimivat kuitenkin pedofiilien asiamiehinä valtion piikkiin, tämän mahdollistaa asiakirjojen salassapito määräykset jotka estävät tiedon leviämisen suurelle yleisölle.

Mitä kaikkea viranomaisrikollisten ja muiden hyväksikäyttäjien tekemisistä lapsenedun nimissä! julkisuuteen päätyykään, tästä saat tietoa vanhemmat.com sivuilta jatkossakin.

Ari www.vanhemmat.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

18.3.2008 22:20

Anu Suomelan viimeinen oljenkorsi, hän yhdistää minut Leena Muraseen :))

Leena Muranen on lähetellyt minulle käräjä- ja Hovi sekä Korkeimman oikeuden päätöksiä viimevuosina, mitä pahaa siinä on?

Asiakirjat "viralliset tuomiot" joita olen saanut ovat käsitelleet kotimaisia seksuaalirikollisia / pedofiilejä, niitä tapauksia joista ei julkisuudessa ääneen puhuta.

Tiedän kyllä miten ilkeitä temppuja Leena Muranen on eroperheen isille tehnyt aikoinaan, senkin että tällä ihmisellä on sydän siinä kuin meillä muillakin. Murasen tekemiset eivät sulje pois mahdollisuutta, etteikö hän ymmärtäisi tehdä myös hyviä tekoja tällä alalla.

Kuka nyt Murasen hyvistä teoista viitsisi ääneen mainita, nolaa vaan itsensä, eikö niin Anu Suomela :]

Kiitän tässä julkisesti Leena Murasta hänen Hyvistä teoistaan, kiitos!

Ari www.vanhemmat.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

18.3.2008 22:41

Siis taas mentiin sivuun itse asiasta. Henkilöni on edelleen määräävä, eikä asiaan vastaaminen.

Tunnustan, etten jaksa lukea lukutikulla kaikkea mitä väität Savolainen, mutta etkö tuolla luvannut, että henkilö saa salassa pidettäviä tietoja tietyillä ehdoilla? Olenko siis ihan väärässä? Kirjoittiko tämän joku muu?

Kysyt: 'Anu Suomela: "Ovatko nämä ne 'salaiset kansiot', joita hän jakaa henkilöllisyystodistusta vastaan?" Tässä kohtaa Anu esittää omiaan: "joita hän jakaa henkilöllisyystodistusta vastaan". On aivan eriasia antaa jollekin salaista aineistoa, kuin puhua tällaisesta mahdollisuudesta".

Vastaus: Juu varmaan on, mutta en käsitä mistä tässä nyt on kyse. Välitätkö henkilöön liittyviä salassa pidettäviä tietoja ilmaisemillasi ehdoilla? Jos et niin miksi tällaista lupaat? Salassa pidettäviä asiakirjoja ei saa välittää millään ehdoin.

Savolainen: 'Suomela, älä nyt aivan kaikkea paljasta: Itsestäsi?'

Vastaus: Minulla ei ole sinänsä mitään salattavaa yksityis- tai työelämästäni. Kunnioitan kuitenkin ihmisoikeusperiaatteiden kantaa kansalaisen yksilöllisyyden kunnioittamisesta ja autonomiasta, ja pidän niitä oikeuksia myös itselleni annettuina.

'Haluatko Anu kammarille todistamaan mitä olen jakanut ja kenelle, en nimittäin ole jakanut kenellekään yhtään mitään. Mutta jollen nyt aivan väärin muista, sinulle olen jotain saattanut postittaa, sellaista mikä koskee sinua itseäsi eikä ketään muuta.'

Vastaus: Siis taas uhkaillaan poliisilla. En ymmärrä tästä mitään. Aikaisemmin lupasit toimittaa materiaaleja, jos henkilö lupautuu sääntöihisi. En tiedä mitä ne olisivat. Nyt kiistät mitään tällaista sanoneesi. Ihme juttu.

Katso nyt tuo posti, jonka minusta lähetit Roosin blogiin 7.7.2007. Mistä tässä oli kysymys? Omilla sivuillasi kiittelet Murasta siitä, että sait tiedon tästä KKO:n päätöksestä, josta kumpikaan teistä ei käsittänyt mitään.

Vastaus: Tää on nyt sitä, että kun ei ymmärrä oikeusperiaatteita, niin innostuu esittämään seuraavaa:

'KO:n tuomio, mikä siinä loukkaa, sekö kun et saanut rokotettua valtiolta noin 2600 euroa. Vaiko se, että asiakkaasi sai tuomion lapsen törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

'Kerropa meille Anu, mikä tuossa asiassa loukkaa sinua. Olen kertonut faktoista, en sepitellyt tarinoita'.

'Joka leikin aloittaa, pelatkoon sen loppuun saakka. Esitit: "joita hän jakaa"

'Jatkuu tarvittaessa, myös kammarilla!'

Vastaus: Ei tuossa KKO:n päätöksessä ollut mitään minua henkilönä loukkaavaa. Mutta selitin ylempänä miten insestistä syytetyn isän oikeutta fair trial puolustautumiseen loukkaa se, että syyttäjällä on moninkertaiset mahdollisuudet todistaa syyllisyyttä. Vastaajalla ei samoja resursseja ole.

Eikö tässä keskustelussa ollut alkuaan kyse juuri näistä asioista? Nyt on eksytty ihan muuhun. Minun on kuitenkin pakko kiistää työnantajaani ja henkilööni liittyvät julkiset loukkaukset, joten joudun käyttämään tätä palstaa myös muuhun kuin olisi tarpeen, jos palstaa ei käytettäisi muihin kuin omiin tarkoituksiin.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

18.3.2008 23:05

Anu Suomela kysyy minulta: "etkö tuolla luvannut, että henkilö saa salassa pidettäviä tietoja tietyillä "ehdoilla? Olenko siis ihan väärässä? Kirjoittiko tämän joku muu?"

Minä kirjoitin: Puhutin, vedätin ja johdattelin jne....

Anu Suomela, ihan kaikkea lukemaansa ei kannata uskoa, ainakaan internetissä.

Joskus on hyvä lukea myös rivienvälistä, tällöin tietää kenelle kirjoitus on suunnattu ja miksi.

Suomela, luuletko todella että lähettelisin salaista asiakirjoja ihmisille tuosta vain, en todellakaan. Mutta ne useat ihmiset joilta materiaalia olen saanut, he ovat ehkä kuvitelleet minut tuovan niitä julkisuuteen.

Tällaista postia saan nimettöminäkin lähetyksinä:

Eräs pedofiili työskentelee tälläkin hetkellä HYKS:n lastenpsykiatrisella osastolla kouluttajana, minulla on hänen kuva, muut tiedot sekä Käräjäoikeuden 50 vuodeksi salaiseksi julistama tuomio.

Ari www.vanhemmat.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

AAMULEHTI KESKUSTELU!

18.3.2008 23:14

Aamulehden uusi keskustelualoitus -"Insesti todellinen, tai kuviteltu, mutta aina lapselle traumattinen" on poimittu tältä City- lehden keskustelupalstalta.

Aamulehden keskustelu Liittyy City lehden ja Iltasanomien viesteihin, jotka tässä keskustelussa ovat jääneet taka-alalle ja vähemmälle huomiolle.

"Loanheittäjät ja inttäjät" älköön vaivautuko keskusteluun. -Asiallisilla kannaotoilla ja faktoilla ilman "tunnelatausta , paoutumia ja loanheittoa" saadaan "kansa ja päättäjät" herämään todellisuuteen ja siihen, rttä Internet aikakaudella epäkohdat leviävät "viruksen" tavoin julkisuuteen, vaikka niitä olisi yritetty siivota pois nettisivuilta.

Linkki Aamulehden keskusteluun.
http://www.aamulehti.fi/keskustelu/thread.jspa?threadID=29080&tstart=0

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

18.3.2008 23:16

Kiitos Ari Savolainen rehellisyydestä

Kiität julkisesti Leena Murasta, joka on tuhonnut ehkä satojen lasten suhteet isiinsä perättömillä insestiväitteillä. Muranen on tuomittu jo 8 kertaa tällaisista teoista. En ymmärrä mitä julkista ihannointia ja kiitosta tällaisen taparikollisen toiminta ansaitsee.

En etenkään jos joku organisaatio väittää edustavansa isiä, jotka ovat joutuneet väärämielisesti kohdelluksi sosiaaliviranomaisissa tai oikeuslaitoksessa.

Mitä hyvää Muranen on näille lapsille ja isille tuottanut perättömillä insestiväitteillään? Miksi näitä väitteitä pitää puolustaa ja vielä kiitellä laittomista teoista?

En ymmärrä, mutta ehkä joku viisaampi voi minua valaista, ja tulkita minulle vielä perusoikeuksia ja ihmisen autonomiaa. Voisit ehkä selvittää myös sen, miltä osin Leena Muranen olisi ollutkin syytön, ja tuomioistuinlaitoksen uhri. Eli isät olivat syyllisiä ja Leena oikeassa heitä syyttäessään.

Kiinnostaa kovasti tämä selvitys.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

18.3.2008 23:22

Minä: "Eräs pedofiili työskentelee tälläkin hetkellä HYKS:n lastenpsykiatrisella osastolla..."

Tarkennan edellistä: Viimeinen tieto jota olen saanut.

Materiaali jota minulla on tästä tapauksesta, ei ole ollut esillä julkisuudessa.

Media on kyllä tietoinen kyseisestä kaverista mutta vaikenee koska asia on erittäin arka, saattaisi terveydenhuollon ammatilaisilla olla selityksen paikka.

Juttu on vain noin kahden vuoden takainen..

Ari www.vanhemmat.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

18.3.2008 23:32

Anu Suomela: "Mitä hyvää Muranen on näille lapsille ja isille tuottanut perättömillä insestiväitteillään? Miksi näitä väitteitä pitää puolustaa ja vielä kiitellä laittomista teoista?"

Suomela hyvä, luehan kyseinen kirjeeni uudestaan ajatuksella, niin huomaat mistä Murasta kiittelen.

Kiitän häntä hänen hyvistä teoistaan, siitä materiaalista jota hän on minulle toimittanut...

Tässä kyseinen kirjeeni, lue ajatuksella älä asenteella.

Tänään 22:20

"Anu Suomelan viimeinen oljenkorsi, hän yhdistää minut Leena Muraseen :))

Leena Muranen on lähetellyt minulle käräjä- ja Hovi sekä Korkeimman oikeuden päätöksiä viimevuosina, mitä pahaa siinä on?

Asiakirjat "viralliset tuomiot" joita olen saanut ovat käsitelleet kotimaisia seksuaalirikollisia / pedofiilejä, niitä tapauksia joista ei julkisuudessa ääneen puhuta.

Tiedän kyllä miten ilkeitä temppuja Leena Muranen on eroperheen isille tehnyt aikoinaan, senkin että tällä ihmisellä on sydän siinä kuin meillä muillakin. Murasen tekemiset eivät sulje pois mahdollisuutta, etteikö hän ymmärtäisi tehdä myös hyviä tekoja tällä alalla.

Kuka nyt Murasen hyvistä teoista viitsisi ääneen mainita, nolaa vaan itsensä, eikö niin Anu Suomela :]

Kiitän tässä julkisesti Leena Murasta hänen Hyvistä teoistaan, kiitos!"

Ari www.vanhemmat.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomelaanu

18.3.2008 23:48

Savolainen postaa: Minä: "Eräs pedofiili työskentelee tälläkin hetkellä HYKS:n lastenpsykiatrisella osastolla..."

Kuka väittää tällaista? Muranenko tällaisen väitteen on lähettänyt, vai Savolainen itse?

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

18.3.2008 23:57

Anu Suomela, lukemasi ei tainnut aueta sinulle.

Vääristelet asennettani Leena Muraseen, väität että hyväksyn ja puolustan hänen tekemisiään joista julkisuudessakin on uutisoitu.

Kiitin vain Murasta materiaalista jota hän on minulle toimittanut, en siitä mitä hän on vuosia tässä maassa tehnyt.

Anu, fiksu veto sinulta, siirrät huomion vaivihkaa sinulle häpeällisestä aiheesta Leena Muraseen, jonka henkilöllä toivot sytyttäväsi rovion.

Palaan aiheeseen ensiviikolla...

Ari www.vanhemmat.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

19.3.2008 00:05

Anu Suomela: Savolainen postaa: Minä: "Eräs pedofiili työskentelee tälläkin hetkellä HYKS:n lastenpsykiatrisella osastolla..."

Lainasin aiempaa kirjoitustani: "Eräs pedofiili työskentelee tälläkin hetkellä HYKS:n lastenpsykiatrisella osastolla..."

Tämän tapauksen materiaalin olen saanut nimettömässä kirjeessä pari vuotta sitten.

Anu Suomela, etkö parempaan pysty...

Hyvää yötä!

Ari www.vanhemmat.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

19.3.2008 01:27

Anu Suomela, olet jo varmaan huomannut, että kirjoitus taidossani on vakavia puutteita.

Joten kannattaa lukea ajatuksella mitä kirjoitan, usein huomaan kirjoitusvirheeni liian myöhään itsekin.

Ari www.vanhemmat.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mannekiini

19.3.2008 06:43

Taisi rouva vetää överit kantapään kautta, tsiisus sentään mitä egoilua.

Mannekiini

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

19.3.2008 07:26

Aamupalaksi!

Evoluution viestikapula, se jonka olemme saaneet vanhemmiltamme ja he omiltaan jne. Meillä on vastuu luovuttaa tuo viestikapula eteenpäin, siinä on kaikkien meitä ennen eläneiden sukumme jäsenten, sekä meistä kaukaisempienkin elämänmuotojen tarina ja perimä. Jos et lisäänny, tarinasi päättyy ja mikäli satut olemaan suvun ainoa jäljellä oleva edustaja, sammuu koko sinua edeltäneen sukusi sinussa elävä historia ja perintö mukanasi.

Tämän päivän tiedekään ei tiedä vasta kuin murto osan siitä, mitä kaikkea meistä lapsiimme siirtyy ja välittyy, muutakin kuin ulkonäköön - ja luonteen piirteisiin liittyviä ominaisuuksia. Puhumattakaan kulttuurihistoriallisesta perinnöstä, joka sekin monipuolistuu ja rikastuu aina jälkeläistemme käsissä ja ajatuksissa.

Elämäntapaintiaanit: vannoutuneet SINKUT, LESBOT ja HOMOT, näiden onnettomien sukuja ei nähdä loppupeleissä mukana, heteroiden sukujen edustajista saattaa joku onnekas nähdä maapallomme parasta ennen päivän umpeutumisen, ja sitä ennen linnunratamme muiden planeettojen ja kuiden asutuksen.

Ari www.vanhemmat.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

sivustaseuraaja

19.3.2008 08:18

Kyllähän tämä keskustelu on ollut erittäin valaisevaa.
Jollakin tapaa ei ole enää ollenkaan vaikea ymmärtää, että Savolainen on kuvailemiinsa kahnauksiin joutunut.
Sääli itse asian suhteen.
Lieneekö tääsä maassa yhtään ihmistä jonka kanssa hän tulisi toimeen. Paitsi se Muranen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

AAMULEHTI KESKUSTELU! 2

19.3.2008 09:30

Nostan tämän mainitseman Aaamulehden keskustelun uudelleen esiin, koska jostain syystä se poistettiin kiireen vilkkaa.

Aamuleheden keskusteluun lähetty materiaali piti sisällään ainostaan materiaalia, jota on käsitelty julkisuudessa aikaisemmin, niin TV:ssä, kuin muissakin tiedotusvälineissä.

Onko Aamulehden linja muuttut avoimesta tiedottamisesta samalle linjalle "Suomen Pravdan" kanssa. Seurasiko keskustelua keskustelua, tai saiko ylläpito viestin "Ilmoita asiattomasta viestistä"?
Kuuluiko kirjoituksen poistanut henkilö mahdollisesti "Naistoimittajat ry:hyn?

Onko päätoimittaja Apunen tietoinen, mitä hänen johtamansa lehden toimittajat mahdollisesti sensuroivat keskusteluista "epäasiallisina.

Aamu TVssä oli tänä aamuna eräänä aiheena -"Vanhempien ja isovanhenpien erimielisyydet kasvatuksessa".
Ohjelmassa olivat vieraana Salla Syvärinen Väestöliitto, sekä Pekka Leinonen Isovanhemmat ry.

Avasin TV:n kesken ohjelman,jotenka en ole selvillä kokonaisuudesta.

Katsokaa ohjelmauusinta tänään TV1 klo 12.00- 13.00 esitettävässä uusinnasa.- Tänään otsikoissa.

Tässä todistusaineisto siitä, että Aamulehden keskustelu poistettiin, koska se kertoi ehkä liikaa totuuksia.

AAMULEHTI KESKUSTELU!
Eilen 23:14

Aamulehden uusi keskustelualoitus -"Insesti todellinen, tai kuviteltu, mutta aina lapselle traumattinen" on poimittu tältä City- lehden keskustelupalstalta.

Aamulehden keskustelu Liittyy City lehden ja Iltasanomien viesteihin, jotka tässä keskustelussa ovat jääneet taka-alalle ja vähemmälle huomiolle.

"Loanheittäjät ja inttäjät" älköön vaivautuko keskusteluun. -Asiallisilla kannaotoilla ja faktoilla ilman "tunnelatausta , paoutumia ja loanheittoa" saadaan "kansa ja päättäjät" herämään todellisuuteen ja siihen, rttä Internet aikakaudella epäkohdat leviävät "viruksen" tavoin julkisuuteen, vaikka niitä olisi yritetty siivota pois nettisivuilta.

Linkki Aamulehden keskusteluun.
www.aamulehti.fi/keskustelu/thread.jspa?threadID=29080&tstart=0

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Lapsi vielä

19.3.2008 10:08

Seuraan tapahtumia nuoren naisen silmin ja sekavin ajatuksin, näen Anu Suomelan olevan matkalla syvälle suohon.

Sen minkä kylvää, myös aikanaan niittää.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Maiju T

19.3.2008 11:08

Laillisuusaktivisti, Ari!

Ei hätiä enää, rouva Suomela paljasti jo korttinsa.

MT

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

CCCC

19.3.2008 11:45

Anu,

...hei. City-lehden informaation perusteella, insestisyytöksiä tehdään noin tuhat vuodessa. Onko sinulla informaatiota mitkä tahot eniten näitä syytöksiä kynäilevät? Eli onko kyseessä yleensä esim. ex-vaimo?

Kiinnostaisi myös tietää mitkä kaikki tahot ovat insestiepäilyjä ilmoittamassa.

Kiitos.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Vähän älliä

19.3.2008 12:48

Savolainen saa Muraselta kirjeen jossa on materiaalia Anu Suomelasta, kiittää tästä Murasta. Mitä tekee Suomela saatuaan tästä tiedon, leimaa Savolaisen Murasen yhteistyökumppaniksi.

Tieteelliset tutkimukset osoittavat älynmäärän katoavan iän myötä, päätelmästä ei ole enää epäilystäkään.

Hups, joku taisi mokata ja pahasti!!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

19.3.2008 12:52

CCCC
Kysyt ovatko insestisyytökset useimmiten ex-puolisojen tekemiä. Jorma Antikaisen väikkärin mukaan huolto- ja tapaamiskiistoissa esitetyt syytökset ovat kovinkin yleisiä. Tietysti pitää ottaa huomioon sekin, että kyseessä on aito tapaus, jonka johdosta on ajauduttu eroon.

Mutta kuten alkuperäisessä jutussa esitin insestinen suhde omaan lapseen on erittäin harvinainen. Tietysti on mahdollista, että ex-puoliso aidosti uskoo hyväksikäytön tapahtuneen.

Tyypillinen tilanne on se, että lapsi käy isän luona viikonloppuna. Isä järjestää paljon kivaa ohjelmaa, valvotaan myöhään jne. Kotiin tultua lapsi nukkuu levottomasti, ikävöi isää, kastelee sänkynsä jne. Äiti huolestuu ja rupeaa kyselemään.

Kun mediassa on annettu se kuva, että hyväksikäyttö on yleistä, äiti on epävarma ja kyselee sen suuntaisesti. Saa lapselta jonkinlaisen vastauksen ja jatkaa kyselyä. Maallikot (eivätkä monet 'asiantuntijatkaan') ymmärrä, miten johdattelevat kyselyt vaikuttavat, ja näin saadaan kokoon hyväksikäyttösoppa.

Äiti ottaa yhteyttä lastensuojeluun ja esittää havaintonsa, jonka perusteella tehdään ilmoitus poliisille. Sitten äiti kertoo havaintonsa lastenpsykiatrille, joka sen perusteella haastattelee lapsen. Eli haastattelu sisältää ennakko-olettaman hyväksikäytön tapahtumisesta.

Vaikkei lapsi mitään sanoisikaan, niin lausuntona on 'todennäköinen joutuminen hyväksikäytön kohteeksi' (siis tuo ICD-10:ssä oleva väärä käännös, josta Sariola on kirjoittanut). Tilanne on jonkun verran petraantunut Stakesin 2003 antamien ohjeiden jälkeen.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

LAPSEN EROKRIISI !

19.3.2008 14:31

LAPSEN EROKRIISI !

Jospa alkaisimme pohtimaan, mitä traumoja lapset ja puoliso mahdollisesti saavat ja kuinka he regoivat, mikäli perättömiä insestisyytöksiä esitetään.

Joutuuko lapsi toisen osapuolen ja sossun uhriksi, ja isä ulkoruokintaan, tapaamis ja lähestymiskieltoon. -Vai onko isällä mahdollisuus vaikuttaa ja auttaa lasta saamaan itsensä näkyvälsi, kuullaanko lasta ja otetaanko huomioon lapsen toivomukset. .

Uusi laastensuojelukaki lähtee periaaatteesta, että lasta on kuunneltava ja otettava huomioon hänen mieleipiteensä.

Aamulehden keskustelussa on eräänä aiheena keskustelunaiheena LAPSEN EROKRIISI!

http://www.aamulehti.fi/keskustelu/thread.jspa?threadID=28932&tstart=0.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

19.3.2008 15:02

CCCC tiedustelee Anu Suomelalta: ”Onko sinulla informaatiota mitkä tahot eniten näitä syytöksiä kynäilevät?”

Vastaan omasta puolestani:

- Perheen vanhempien erotessa yksistään äidit.
- Lapsen huoltajuus - ja tapaamisselvittelyn kuluessa lastensuojelun viranomaiset.
- Loppupäässä luvanantajana toimii Etelä-Suomen lääninhallitus.
- Yksinäiset ratsastajat, kuten: L.M.., H.M..., R.S..., jne...

Naisten Apu Espoossa ry:n entinen johtaja/toiminnanjohtaja Sirkka-Liisa Aaltio:

”äiti on katsottava ehdottomaksi tietolähteeksi omasta elämästään”

Sirkka-Liisa Aaltio kertoo poliisille 14.6.2007 (sivun 4 lopussa) saaneensa lapsi- isä suhteen tuhoamiseen luvan lääninhallitukselta.

Linkki: http://vanhemmat.com/phpbb/viewtopic.php?t=2039

Sirkka-Liisa Aaltio sai potkut 31.1.2008 Naisten Apu Espoossa ry:stä, lisäksi hänet erotettiin uudenmaan alueellisesta asiantuntija ryhmästä joka toimii Etelä-Suomen lääninhallituksen alaisuudessa.

Linkki: http://vanhemmat.com/phpbb/viewtopic.php?t=2538

Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Stakes, tämäkin järjestö vetäytyy kaikessa hiljaisuudessa yhteistyö hankkeistaan Sirkka-Liisa Aaltion kanssa.

Stakesin häpeällistä historiaa:

”Aaltio, Sirkka-Liisa. 2002. Maahanmuuttajanaiset. Raportissa Nurmi, Reet ja Helander, Reetta (2002) toim. Väkivalta ei tunne kulttuurisia rajoja. Naisiin kohdistuvan väkivallan ja prostituution ehkäisyhanke 1998–2002. STAKES. Helsinki, 49–54.”

Kuinkahan monen ulkomaalaistaustaisen isän Aaltio on valheillaan leimannut aikojen kuluessa, todennäköisesti usean. Belgialais-isä on tunnetuin Sirkka-Liisa Aaltion uhri.

TV1, MOT 24.10.2005 Toim. Matti Virtanen

Turvakoti tuomarina

MOT arkisto: http://yle.fi/mot/mv051024/kasikirjoitus.htm

Oma tapaukseni: http://www.vanhemmat.com/seppa.htm

Ari www.vanhemmat.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

CCCC

19.3.2008 15:31

Ruotsissa tuo homma lienee kuitenkin toiminut hieman erilailla, vaikka sanotaan että Suomi tulee jälkiunassa. Ruotsissa tuo on toiminut niin, että erilaiset muistipsykologit (terapeutit) ovat terapiassa löytäneet näitä "tukahdutettuja muistoja", normaalisti siis lapsuudessa tapahtunut insesti. Kysymyksessä olisi siis eräänlainen trauma, joka olisi niin vaikea käsitellä kognitiivisesti, että aivot tukahduttavat tämän tapahtuman. Taitava muistipsykologi voisi siis kuitenkin kalastaa (suggeroida) tämän traumaattisen muiston. Alunperin ilmiö on lähtenyt Yhdysvalloista. Rantautui sekä Norjaan että Ruotsiin. Suomeen kai tämä ilmiö ei oikein ole saanut jalansijaa (?)

Ruotsalainen kirjailija/toimittaja Jan Guillou on käsitellyt ilmiötä. (Guilloun mukaan Freud on syyllinen moneen oikeusmurhaan.) Guillou on myös ottanut kantaa ilmiön tieteellisyyteen, toteamalla mm ettei sodissakaan tapahdu "tukahdutettuja muistoja" oli sitten miten hirveitä tapahtumia tahansa. Tämä kiistelty tieteellinen ilmiö hyväksyttiin kuitenkin sellaisenaan ruotsalaisessa oikeusjärjestelmässä. Tukahdettu muisto riitti sitten samaan jonkun, miehen, syytteeseen. Nämä muistipsykologit ovat sitten vielä olleet asiantuntijoina oikeudessa.

Kuten Suomela, Guilloukin etsii vertauskuvia keskiajalta. Keskiajalla käytettiin lapsien kertomuksia todistusaineistona mitä tulee noitavainoihin - samaa on tapahtunut ruotsalaisissa tuomioistuimissa, joissa lasten utopistiset mielikuvituskertomukset ovat saaneet isät (tai jonkun muun miehen) telkien taakse. Norjassa ilmiön tiimoilta tapahtui jopa jonkinlainen skandaali, kun poliisi ryhtyi laittamaan jonkun kaupungin miehiä telkien taakse, pikkulasten noitakertomuksien mukaan. Guilloun mukaan ruotsin vankiloissa on vieläkin yli kymmenen miestä jotka ovat tällaisen oikeusmurhan uhreja.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

19.3.2008 16:44

LAPSEN EROKRIISI ! Tänään 14:31 : ”Jospa alkaisimme pohtimaan, mitä traumoja lapset ja puoliso mahdollisesti saavat ja kuinka he regoivat, mikäli perättömiä insestisyytöksiä esitetään.”

Ensivaikutus itselläni oli jonkunlainen romahdus, shokki. Myöhemmin syntyi hätääntynyt ja pelokas katse tulevaisuuteen. Iltaisin viimeiset ajatukseni pyöri tiukasti asiassa, aamulla herätessäni ensimmäinen ajatus oli sama kuin illalla nukahtaessa.

Ikävää, itkua ja koston halun värittämiä ajatuksia aamusta iltaan, arki oli tällaista hyvin pitkään. Jossain vaiheessa fysiikkani alkoi reagoimaan jatkuvaan stressiin, verenpaineeni nousi pysyvästi korkealle, sydämeni alkoi reistailla jne.

Tilanteen edetessä ystäväni alkoivat rekisteröidä muutoksia tunne-elämässäni, itse en huomannut mitään. Myöhemmin ymmärsin että saatoin olla todellisessa vaarassa, jopa kuoleman vaarassa koska en ollut nukkunut moniin kuukausiin öisin kuin tunnin tai kaksi.

Tällä kaikella oli musertava vaikutus minuun henkisesti ja fyysisesti, arvet ovat auki vielä tänäkin päivänä. Tällainen kokemus on elinikäinen seuralainen, sen kanssa on käveltävä käsikädessä kellon ympäri päivästä toiseen.

Elämäni normalisoituu vasta sinä päivänä kun Espoon kaupunki pyytää anteeksi lapsiltani ja minulta tahallaan meille aiheuttamansa kärsimyksen, myös Valtion on pyydettävä meiltä anteeksi ja korvattava kokemamme vääryydet.

Maamme laillisesta järjestyksestä vastaavien tahojen tulee tunnustaa lapsen yhtäläiset oikeudet isään ja äitiin, lisäksi, tuomita ankariin rangaistuksiin kaikki ne "asennevammaiset" tahot jotka vastustavat lapsenoikeutta elää perhe-elämää kummankin vanhempansa kanssa.

Sosiaaliviranomaisten asennevamma

(KOK) Kimmo Sasi: http://vanhemmat.com/phpbb/viewtopic.php?t=1657

Ari www.vanhemmat.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

19.3.2008 16:49

CCCC

Ruotsin telaketjukot ampuisivat Guilloun, jos uskaltaisivat. On meillä Suomessakin ollut näitä gruppojo, joissa toinen toistaan tukien muistellaan lapsuuden hyväksikäyttöjä, mutta oikeuteen asti eivät jutut ole menneet.

Tutkimusmateriaalissani on yksi tapaus, jossa tytön äiti oli ollut tämmöisessä 'tyhmäterapiassa', ja keksinyt olevansa hyväksikäytetty. Niinpä hän keksi, että isä on hyväksikäyttänyt myös hänen tytärtään. Eli kyllä tautia meilläkin on.

Pari Jenkkilässä muistonsa palauttanutta naisihmistä yritti saada syyttäjän liikkeelle ehkä 15 vuotta sitten, mutta teot - jos niitä ikinä siis olikaan - olivat vanhentuneet vuosikymmeniä sitten.

Löytyy melkoinen määrä tapauksia, joissa murkkuikäinen on kehitellyt terapeutin tai muun tukihenkilön avustuksella kauhutarinoita. Kun ei honeta käydä koulua, ja faija laittaa arestiin tupakanpoltosta ja ryyppäämisestä, niin hyväksikäyttöväite on aivan oiva vastaveto.

Pöydälläni on yksi tuore tapaus. Yllätys, yllätys. Murkkuikäinen väittää isäpuolen raiskanneen häntä ainakin kerran viikossa päiväkoti-ikäisestä lähtien. Kuitenkin tyttö on virgo. Syyttäjää (nainen) tämä tieto ei näytä hätkähdyttäneen, ja terapeutti on vakuuttunut tytön kertomasta.

Muistonpalautustapausten suhteen olemme siinä onnellisessa asemassa, että kun se hulluus alkoi jenkkilässä 1990 alussa, tiedeyhteisössä hälyytyttiin. Etenkin Elizabeth Loftus on työryhmineen tehnyt valtavan määrän tutkimusta. Loftus toteaa, että täysin terveelle ihmiselle voi syöttää väärän muistikuvan hänen lapsuudestaan vähemmässä ajassa kuin vie omeletin paistaminen.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

19.3.2008 18:46

Unohtui

Joku ihmetteli miksi toin esiin uskonnon historiaa. Ehkä nuoret lukijat eivät ole pohtineet sitä, miten nykyajan 'seksuaaliset noitavainot' liittyvät uskonnon tuhatvuotisiin käsityksiin siitä mikä on syntiä ja tuomittavaa.

300-luvulla Pyhä Augustinus kehitti syntien hierarkian. Kuolemansyntejä olivat ne, joissa miehen siementä estettiin hedelmöittämästä nainen (munasolusta ei tuolloin ollut tietoa). Tämän vuoksi sellaiset synnit kuin masturbointi ja homoseksuaalisuus olivat kaikkein pahimpia. Edes oman äidin kanssa makaaminen ei ollut näin paha juttu. Tämä ehkä johtui siitä, että Augustinuksella oli perin erikoinen riippuvuussuhde omaan äitiinsä.

Noitavainojen yhteydessä kirkko uskoi, että ihmiset parittelivat itsensä Saatanan kanssa. Syntyi moraalinen paniikin aalto. Erityisellä tappolistalla olivat naiset ja heistä erityisesti kätilöt, jotka tiesivät keinoja raskauden ehkäisyyn. Eli kyseessä oli seksi.

1400-1700-luvun Suomessa erityinen synti oli eläimeen sekaantuminen. Eli seksiin liittyvä moraalisen paniikin aalto. 1800-luvulta 1900 luvun puoliväliin Suomeenkin rantautui itsesaastutukseen liittyvä moraalinen paniikki. Eli seksiä ja paniikkia taas.

1970-luvulla USA:sta alkoi seksuaaliseen hyväkäytön paniikki, joka rantautui Suomeen 1980-luvun puolivälissä. Eli seksi taas. 2000-luvulla on taitettu peistä prostituutiosta ja väitetystä ihmiskaupasta. Siis seksi taas.

Seksuaalisen hyväksikäytön moraalinen paniikki ei ole meillä juurikaan laantunut, vaikka sen kärki on muualla taittunut tieteellisen tutkimuksen myötä.

Siis ne käsitykset joita luotiin kristillisessä kirkossa runsaat 1700 vuotta sitten ihmisen seksuaalisuuteen liittyvänä syntinä, elävät tänä päivänä Suomessa seksuaalisuuteen liittyvänä moraalisena paniikkina.

Nyt se vain on siirrännäinen USA:sta, jossa sysimusta kristillinen oikeisto on aktiivisesti markkinoinut aiheita tähän paniikkiin.

Siitä ovat hyötyneet erityisesti psykiatrit ja muut terapeutit. Heiltä oli leipä loppua kun psykoanalyysi meni pois muodista uusien psyyken lääkkeiden myötä. Seksuaalisesta hyväksikäytöstä tuli uusi tulolähde.

Meillä tämä historian prosessi ei ole ollut näin selvästi liittynyt omaan taloudelliseen etuun, vaan kyse on ollut sosiaali- ja terveydenhuollon tiedon puutteesta ja epätieteellisistä käsityksistä. Eli siis koulutuksen puutteesta.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ANU SUOMELA !

19.3.2008 21:06

ANU SUOMELA! - NOITAVAINOT !

Edellisten kirjoitustesi mukaan sinulla on ilmeisesti kontaktipintaa "noitavaino- miesviha" historiaan. Voisitko valaista minua asiassa, johonka olen yrittänyt löytää vastausta omin toimin, mutta joku "avain johonkin porttiin" minulta vielä puuttuu.

Olen kerännyt jonkinlaisen yhteenvedon, jonka lähtökohtana on eräs kuulemani ja mieltäni askarruttanut toteamus.
Onko kysymyksessä HURMOSLIIKE?

" 80-luvuvun lopulla Jenkkilän kristillisen äärioikeiston ääripuritanismi seksuaalisuuden alueella, sekä äärifeministien miesviha alkoivat rantautua suomeen seksuaalisesta hyväksikäytöstä tuli muoti-ilmiö, jolla selitetään mitä vaan elämänongelmaa".

[u]USKONTOJEN (USKOMUKSIEN) UHRIT/ HURMOSLIIKKEET.[/u]

[u]Valemuistosyndrooma hajoittaa perheitä. -Skepsis 3/93.[/u]
Sopii mielestäni ajallisesti aiktauluun ja ilmiöön, joka rantatautui Belgian kautta Suomeen ja Ruotsiin 1990 luvun alkupuolella "pedofiilia ja insetihysteriana".
http://www.kolumbus.fi/lauri.grohn/yk/skepsis/valemui.html

[u]Skepsis. Ihmeellinen valemuistosyndrooma[/u].
http://www.skepsis.fi/ihmeellinen/valemuistosyndrooma.html

[u]Istutetut muistot. -False Memory Syndrome.[/u]"Mikä on valemuistosynndrooma?". -"Väärien muistikuvien luominen". -"Väärien muistojen ylläpito". -"Kuinka muisti toimii?" -"Saatananelle uhratut vauvat ja insesti saatananpalvontaseremonioissa".
http://www.uskontojenuhrientuki.fi/falsems.html

[u]Lahkon vaarallisuuden arviointi- vaarallisuuden asteita.[/u]
Voiko feministiliike olla eräänlainen "uskonlahko- hurmosliike"?
http://www.uskontojenuhrientuki.fi/vaara.html

[u]KÖNSKRIGET OHJELMA RUOTSIN PEDOFIILI HYSTERIASTA..[/u]

[u]Könsgriget Google haku -(maasta Suomi).[/u]
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=k%C3%B6nskriget&btnG=Hae&meta=cr%3DcountryFI

[u]Könskriget Evin Rubar. Ohjelman toimittajan näkemyksiä mielipidekirjotuksia ym ohjelman aiheesta. (haulla maasta Suomi)[/u]
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=evin+rubar+&btnG=Hae&meta=cr%3DcountryFI

[u]Saatananpalvontarituaalit[/u], ja ihmissyöntirituaaleja, joita ohjelmassa käsitelltiin totena.. MOT ohjelmassa "Epäilys ja rangaistus" väitettiin myös Tamperella olevan saatananpalvontaa.- Haun joukossa on myös Toijalan saatanapalvontarituaalistakin.
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=saatananpalvonta+rituaalit&btnG=Hae&meta=

[u]PEDOFIILIHYSTERIA -ARTIKKELEITA[/u].

[u]Helena Molander. LAPSI AIKUISTEN ARMOILLA[/u]
Filosofinen aikakakauslehti 4/96. Tarkkaile läheisiäsi!
Helena Molander, Lapsi aikuisten armoilla. Miten suojella lasta joutumasta lapsiseksin uhriksi. Otava, Helsinki 1996.240 s. -Juha Varto kirja-arvostelu. -Liittyy ilmeisestikin tuohon Jenkkilästä lähteneeseen "Hurmosliikkeeseen"..
http://www.netn.fi/496/netn_496_kirja6.html

[u]RANSKAN PEDOFIILISKANDAALI[/u].

[u]Ranskan pedofiiliskandaali järkyttää 23.4.2004.[/u]
Tästä selviää pääpiirteittäin tahtumien kulku, joista myös IS uutisoi- Lue allaolevasta otsakkeesta lainaus IS:n artikkelista 3.12.2005.
http://www.ranskanuutiset.com/article.php3?id_article=141

[u]Ilta-Sanomat 3.12.2005. Pedofiliasyytteistä vapautetut vanhemmat.[/u] (Tarja Pennanen).
"Pedofiliasta syyteyt vanhemmat: Haluamme vaipua unohduksiin. Ranskan oikeusministeri pyysi anteeksi vanhemmilta, jotka olivat syyttöminä tuomittu lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä. -Syyttömiä on laiettu jopa kolmeksi vuodeksi vankilaan.
Myös Ranskan oikeusministeri Pascal Cl'ement pysi anteeksi. Ranskan pääministeri Jacues Villepin puolestaan vakuutti että oikeusjärjestelmään on tulossa muutos, joka estää suuren luokan virheiden tekemisen.
-Nyt Ranskassa myönnetään avoimesti maan joutuneen pedofiilipelon valtaan. Quetteraun kaikkia syytettyjä epäillessään. Belgiassa paljastunut marc Dutreaukasin tapaus oli saanut ranskalaiset pelkäämään, että peto oli saanut jalansijaa myös heidän keskuudessaan. Syytettyjen penkille nostettiin jopa 17 aikuista, joista vain neljä on voitu varmuudella todeta syyllisiksi.
-Nyt Ranska on luvannut korvata kaikille syytetyille työpaikkojen ja toimeentulontukien menetykset, sekä tarjota apua henkisistä traumoista selviämiseen.
-Kaikki lapset eivät kuitenkaan enään palaa sijaisperheistä vanhempiensa luo. Monille heistä tapahtumat ovat olleet liikaa...."

Ovatko kaikki kyseenalaiset väkivalta, raiskaus, insesti ym tutkimukset ja niiden lobbaus mediassa " sukupuiolten sotaa,noitavainoa ja miesvihaa"?
Liittyvätkö myös MOT ohjelmat samaiseen ilmiöön?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

19.3.2008 22:07

CCCC

Materiaalia on tietenkin aivan posketon määrä. Minusta kiintoisa on tuo mediemordet. Sivustolla on suuri määrä perustietoa siitä, miten telaketjukot käyttivät Ruotsissa hyväkseen prostituoidun DaCostan kummallista murhaa. Tapaukseen liittyivät kahteen lääkäriin kohdistuvat väitteet tätä murhasta ja myös toisen lääkärin lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Tapaus alkoi Ruotsissa 80-luvulla ja elää edelleen, ja sitä vahvempina telaketjukot.
http://www.mediemordet.com/fakta.html

Tämän linkin takana on dekkarin vertainen oikeuden päätös (n. 300 s) Englannista. Justice Eady (The Queen's High Bench) päätös New Castlen tapauksessa. Siinä vaino levisi yhteen päiväkotiin. Kahden työntekijän väitettiin seksuaalisesti hyväksikäyttäneet noin 60 lasta.

Epäillyt joutuivat menemään maan alle, ja media julkaisi heidän kuvansa saadakseen heidät kiikkiin. Todistajana toimi kaupungin puolelta muuan amerikkalainen insestiguru. Hänestä Eady toteaa, ettei ollut ilmeisesti lukenut edes papereita. Kantajien todistajana toimi muistin tutkija Elizabeth Loftus. Eady määräsi kantajille korkeimman mahdollisen korvauksen heille aiheutuneesta elämän tuhoamisesta.
http://www.hmcourts-service.gov.uk/judgmentsfiles/j1302/lillie_reed_part_1.htm

Yksi erittäin merkittävä lähde on juuri Elizabet Loftuksen sivustot. Hän on seurannut sitä, miten tämä hulluus on levinnyt. Lisäksi hänellä on 30 sivustoillaan vuoden ajalta tehtyä muistitutkimusta sekä Washingtonin että Irvinen yliopistojen psykologian ja myös oikeusopin professorina.
Sivustoilta löytyy myös suomeksi kääntämäni Loftuksen artikkeli.
http://socialecology.uci.edu/faculty/eloftus/

Loftus joutui erityisesti terapeuttien hampaisiin osoittaessaan, miten terapia tuottaa vääriä muistoja. Hän on tietenkin saanut tappouhkauksia. Tunnen syvää sympatiaa, minuun kohdistunut vaino on ollut minimaalista sen suhteen mitä kaikkea hän on kokenut.

Jos joku haluaa aiheesta kääntämiäni artikkeleita lähetän mielelläni. Pyynnöt osoitteeseen anu.suomela@sexpo.fi

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

19.3.2008 23:00

CCCC

Yksi kiintoisa lähde artikkeleihin on:
http://www.dynam-it.com/forpsyk/deb.html

Olen kääntänyt myös prof. Lennart Sjöbergin ja Max Scharnbergin tekstejä. Scharnberg on valehtelun tutkija.

Yksi kiintoisa lähde löytyy täältä
http://www.ipt-forensics.com/journal/volume8/j8_2_1.htm, tämä posti menee yhdelle sivulle, mutta julkaisuja, kirjareferaatteja ym. löytyy vuodesta 1989.

Yksi kiinnostava lähde on Themostenes Lorandos. Hän on kirjoittanut paljon hyväksikäytön aihepiiristä ja mm. sosiaalityön osuudesta vääriin syytöksiin.
http://www.lorandoslaw.com/lorandos-cv.php

Paljon tieteellisiä artikkeleita löytyy IPT-journalista
http://www.ipt-forensics.com/_vti_bin/shtml.exe/search.htm

Toimitan käännöksiä asiasta kiinnostuneille
anu.suomela@sexpo.fi

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

20.3.2008 00:07

Savolainen kirjoittaa minusta (eilen 21.54): 'Tämmöinen tukalassa tilanteessa olevien vanhempien ja heidän lastensa loisiminen, on iljettävää ja halventavinta hyväksikäyttöä johon ihminen voi syyllistyä ahneudessaan'.

Tähän ei voi sanoa mitään muuta kuin että sen koommin alkulähde eli Muranen, kuin viestin eteenpäin toimittaja Savolainen eivät ole käsittäneet mitä tuo KKO:n asiasta (vaikka se on varsin suoraa suomea).

Kirjoitetaan nyt vielä kerran auki:

1) Seksuaalisesta hyväksikäytöstä syytteeseen joutuneiden isien / miesten oikeusturva on surkea. Vastapuolena on syyttäjä, joka voi omalla kustannuksellaan hankkia määrän viranomais -lausuntoja jotka virasto voi lausujalle korvata omista varoistaan.
2) Viranomaisella on virkavelvollisuus tulla todistamaan asiassa, ja hän tekee sen virka-ajalla ja virkapalkalla.
3) Syytteeseen joutunut ei voi hankkia keneltäkään viranomaiselta lausuntoa, jossa kritisoitaisiin alkuperäisten tutkijoiden kannanottoja. Eli sellaista ei mistään saa.
4) Ainoa syytetyn mahdollisuus horjuttaa syyttäjän todistelua, on hankkia muu asiantuntija. Sellaisia on Suomessa kourallinen. Itse kuulun tähän kategoriaan, ja olen ollut oikeudessa todistamassa runsaat 120 kertaa näissä tapauksissa.
5) Oikeudenmukainen oikeudenkäynti edellyttää, että syytetyllä on tasavertaisten aseiden (EIS) perusteella oikeus hankkia itselleen lausunto jossa kiistetään syyttäjän väitteet. Tämä on asia jonka vein KKO:een. Eli vaadin että syytetyn ei tarvitse maksaa tällaisia puolustuksensa kuluja, vaan ne korvataan valtion varoin, jotta tasavertaisten aseiden periaate toteutuisi.
6) KKO päätyi siihen, että syytetyllä ei ole tällaista oikeutta, vaan hän on itse kuluvelvollinen. Näin koska valtion varoista korvataan vain tuomioistuimen itse määräämät asiantuntijat. Näitä ei yleensä koskaan määrätä lapsen seksuaalisen hyväksikäytön tapauksissa.
7) Työnantajalleni ei siis korvattu tässäkään tapauksessa muuta kuin päivärahat, vaikka työmäärä oli mittava. Tuomitulla itsellään ei ollut tuossa elämänvaiheessa mitään mahdollisuutta itse maksaa Sexpon kuluja, eikä niitä edes yritetty häneltä periä.

Minä en tiedä oliko tämä syytetty syyllistynyt tekoihin, koska sen arvioiminen ei minulle kuulu, vaan tuomioistuimelle. Arvioin vain lapsen haastattelun metodeja ja sen perusteella annettuja lausuntoja. Loppu jää oikeudelle.

Murasen / Savoiaisen syyte siitä, että olisin puolustanut pedofiilisia tekoja, perustuu ymmärtämättömyyteen siitä miten asioita tuomioistuimessa käsitellään. KKO:n tuomion sisältö on jäänyt heiltä täysin ymmärtämättä, kun ideana oli ryvettää minut pedofiilien puolustajaksi.

Murasen intohimot ja väärinkäytökset ovat tulleet vuosien varrella selviksi hänen saamiensa kunnianloukkaustuomioiden myötä (viimeisin 8 kk ehdotonta). Savolaisen rooli tässä episodissa ihmetyttää. Miksi lähteä tällaisen ihmisen kelkkaan ja jakaa perätöntä tietoa KKO:n päätöksestä, jossa seksuaalisesta hyväksikäytöstä epäillyt joutuivat entistä heikompaan asemaan. Minä yritin pelastaa heitä, ja taata fair trial puolustuksen esim. niille, joita Muranen on perusteetta syyttänyt.

Missä siis on tukalassa tilanteessa olevien lasten ja vanhempien loisiminen ja hyväksikäyttö, josta Savolainen minut ja työnantajani syyllistää ? Muranen laskutti lausunnoistaan yksityisiltä ihmisiltä. Työnantajani tai minä emme ole koskaan sellaista tehneet. Kaikki laskut on esitetty oikeudelle maksettavaksi valtion varoista.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ANU & ARI !

20.3.2008 01:27

Anu & Ari! -Mielestäni nyt olemme oikella linjalla.

Ari otti kantaa aiheeseen "avioero miehen ja lapsen kokemana"., jossa hän kertoi omista tunne ja pekotiloistaan, sekä psyyjkkisistä ja fyysisisträ oireista, terveydentilan muutoksista, kohonneesta verenpaineesta jne.

-Mielestäni Arin kannaotto oli suuri edistysaskel, keskustelussa, jota voisi verrata ensimmäiseen kuulentoon, jossa muistaakseni Nils Amstrong totesi jotensakin näin -"Pienii askel ihmiselle, mutta suuri askel ihmiskunnalle".

Käsittääkseni City-lehden ja Arin rohkea avaus ja Arin ulostulo "kaapista" tuntevana ja vastuunsa ´kantavana isänä on merkittävä "askel" ja joilla on oletettavasti merkittävä vaikutus tulevaisuuden perhe- ja lapsi (polittiikkaan)..

Aivan samoin voisi todeta tästä City-lehden ja Arin rohkeasta askeleesta tiedostamaan ja käsittämään sen tosiasian, että myös isä ja lapsi ovat tuntevia ihmisolioita, eiväkä vain "lapsia ja ukkoja", joita "Naismafia Cosa Nostra" voivat käsitellä mennen tullen, kuinka haluavat.

Perimmäisenä tavoitteena oletettavasti on "Sateenkaariperheet", joidenka ideologian mukaan riittää, kun lapsella on kaksi toisiaan rakastavaa ätiä, tai kaksi toisiaan rakastavaa isää".- Tämäki oletus vaatisi laajmpaa asiantuntemusta..

Anu Suomelalla ja Arilla on käsittääkseni arvokasta historiatietoa siitä mitä "kulisseissa" on tapahtunut ja tapahtuu kaiken aikaa..- Ekö nyt olisi korkea aika puuttua todellisiin ongelmiin ja taustahistoriaan

Raimo Mäkelän kirja "Naamiona terve mieli" paljastaa ehkä myös sen mahdollisuuden, että kysymyksessä olisi ainutlaatuisen historian kirjan syntyminen nimeltään "Lapsen oikeudet- lapsen parhaaksi"..

Muistaakseni Aune Flinck on tehnyt tutkimuksen "Avioero miehen kokemana" -Löytynee allaoevasta linkistä.
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=avioero+miehen+kokemana&btnG=Hae&meta=

Lopuksi Anu Suomelalle! - Henkilökohtaisesti olen ulkona, kuin lumiukko teorioineni, olettamukseni, salaliittoteorioineni, vainoharhaisuuksieni , luuloineni kanssa, mutta toivottavasti niistä löytyy eden promillen verran järjellistä logiikkaa ja joilla olisi mahdollisesti vaikutusta nykyisen "lapsipolitiikkaan".

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

20.3.2008 08:16

Anu Suomela: ”Murasen / Savoiaisen syyte siitä, että olisin puolustanut pedofiilisia tekoja”

En ole väittänyt sellaista että olisit puolustanut Tekoja, olet puolustanut henkilöä pedofiiliä tavoitellaksesi rahallista hyötyä. Väitettäni tukee tämä: Valitit hovioikeuden päätöksestä olla maksamatta palkkiotasi korkeimpaan oikeuteen.

Anu Suomela: ”Kaikki laskut on esitetty oikeudelle maksettavaksi valtion varoista.”

Otatko vain asiakkaita joiden laskut maksaa valtio, takuu varma maksaja, mutta ei valtiokaan niin tyhmä ole että maksaa perusteettomia laskuja.

Saitko koskaan rahoja, maksoiko ne lopulta joku muu taho kuin valtio….?

Anu Suomelan viimeinen oljenkorsi, hän yrittää epätoivoissaan yhdistää minut Leena Muraseen. Kuule Anu, sinulla ja Murasella on yhteistä historiaa pitkä pitkä taival, minulla vain sen verran mitä Muranen on kirjeitään minulle lähetellyt.

Suomela hyvä, onneton yritys sytytellä rovioita, mutta sinulle niin tyypillinen tapa kääntää katseet muualle itsestäsi...

Ari www.vanhemmat.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

20.3.2008 09:08

Voi pyhä yksinkertaisuus! Millaisesta rautalangasta Savolaiselle pitää tätä palkkio-asiaa vääntää? On kerran saanut Muraselta joululahjaksi täysin päättömän väittämän, että minä / työnantajani kyykyttää ja riistää köyhiä ja onnettomia.

Savolainen on siis lukenut KKO:n päätöksen, jossa todetaan, että valtion varoista ei tästä työstä korvata. Miksi hän riemuitsee ja riekkuu siitä, että hyväksikäytöstä syytetyillä isillä ei ole equality of arms -periaatteen mukaista mahdollisuutta puolustautua syyttäjän 'asiantuntijatodistajia' vastaan???

Tämä oli minun huoleni ja siksi pyysin KKO:ta tutkimaan asian. KKO totesi, että näin on, ei valtio maksa. Kuka sitten maksaa, kun syytetyiltä viedään näillä syytöksillä koko elämä, eikä varmuudella ole rahaa maksaa omille asiantuntijoilleen?

Ei jää vaihtoehtoja. Satojen tuntien työ jää Suomelan työnantajan kustannettavaksi. Toki on niin, että tätä satojen tuntien työmäärää ei ehdi muun työn ohella tehdä, vaan siihen on otettava myös oma vapaa-aika.

Voiko ihminen vääremmin asioita ymmärtää, syytellä niitä, jotka yrittävät tehdä jotain isien auttamiseksi, ja kiitellä Murasia, jotka tätä tuhoa aiheuttavat?

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Unforgiven23

20.3.2008 11:03

Anulle:
Joko olen liian kouluttautunut tai naiivi, mutta ainakaan minä lukiessani KKO:n päätöksen ja kirjoittamasi sen taustoista, en voi yhtyä Arin syytöksiin sinua kohtaan.

Tuntuu joskus, että johtopäätöksiä näissä väännöissä tehdään intuition perusteella ja yksi palanen, joka ei sovi omaan viitekehykseen riittää leimaamaan koko ihmisen persoonan ja työn kelvottomaksi. Äkkiä katsottuna toimiminen pedofiilin asiantuntijana saadaan kyllä näyttämään epäilyttävältä, mutta jos asiaa yhtään pysähtyy miettimään, on syytetyn oikeus puolustautua länsimaisen oikeuskäsityksen perusta. Sekaan vielä sopivasti turvakotien rahoituksen aiheuttamaa epäluuloa, niin soppa on valmis.

Leimakirveet heiluu ja jaottelu hyviin ja pahoihin tehdään melkoisella venäläisen ruletin meinigillä. Hyökkäys näyttää olevan paras puolustus ja koko Murasesta vouhkaaminen näyttää huvittavalta. Ihan kuin pelaisitte Mustaa Pekkaa ja pelkäisitte keneen käteen kortti jää.

Kuten ihmiset taas kerran WinCapistasta oppivat, ei ole ilmaista juustoa kuin hiirenloukussa. Muistuttaisin siis Aria, että Murasellakaan ei varmasti ole ollut täysin vilpitön mieli sinua muistaessaan asiakirjoilla.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

"Joku Raja !

20.3.2008 12:15

Tapaus Leeena Muranen!

Tämän keskustelun aloitussivulla oli ja on kolmantena kirjoitus otsakkkeela "Joku Raja!". Kopioin kirjoituksesta MOT ohjelman "Eäilys ja rangaistus", osion, jossa mm. Leena Muranen oli asiantuntijana, koskien lapsen seksuaalisen hyväksikäytön epäilyä.

Linkki ohjelmaan, sekä pari linkkiä jossa voi tutustua hänen henkilöhistoriaansa. -Googlen haku Leena Muranen ei ehkä kerro kaikkea, mutta käsitykseni mukaan hänellä ei ole "puhtaat jauhot pussissa".- Muranen näytti ottavan kantaa HS:n keskustelussa aiheena romanialaiset kerjäläiset. - Sitähän kukaan ei tiedä onko hän itse nimimekin takana, vai kirjoittaako joku hänen nimellään.

Mikäli kopioiden linkit eivät jostainsyystä toimi, niin alkuperäisessä, eli tuossa mainitussa tämän viestiketjun kolmannessa otsakkeessa ne toimivat. -Tämä tieto siksi, että aikeisemmin lähettämässäni kopiossa linki eivät toimineet.

JOKU RAJA!
29.2.2008 09:23

Aiheeseen liittyvää historiatietoa vuosien varrelta. Lainauksia MOT ohjelmista,-lehtiartikkeleista,sekä Googlen kertomaa. OSA1.

MOT ohjelma TV1 "Epäilys ja rangaistus Matti Virtanen 4.3.2002. Ohjelma käsittelee lasten huoltajuus- ja tapaamiskiistoja. Niiden yhteydessä esitetään joskus insestisyytöksiä, jotka osoittautuvat myöhemmin aiheettomiksi. Siitä huolimatta syytöksillä voi olla epäilyn kohteelle onnetomat seuraukset: tapaamisia lasten kanssa rajoitetaan, tai ne katkaistan kokonaan. Lue. "käsikirjoitus luettavissa tästä" -"lähdeaineistoa". -"haastateltavat". Tässä käsikirjoituksessa haastatellaan Leena Murasta
lotta.yle.fi...web.nsf/sivut/ohjelma?opendocument&pageid=ContentDFE85

Iltalehti 21.12.2007. Vankeustuomio perättömästä ilmiannosta.
Liittyy osittain tuohon MOT ohjelmaan "Epäilys ja rangaistus".
www.iltalehti.fi/uutiset/200712217014626_uu.shtml

Alibi lehti 3/2006. "Lupasi insestilausunnon 2000 eurolla".
"Uhrien auttajana esiintynyt Leena Muranen sanoo olevansa insestien uhrien auttaja. Kupla on kuitenkin puhkeamassa. Nyt on selvinnyt, että Muranen pakoili oikeutta, hänet vangittiin ja tuotiin poliisin mustallaa maijalla käräjille. Siellä hänet tuomittiin sakkorangaistukseen kunnianloukkauksesta ja petoksesta". (mikko niskasaari)

Googlen hauku " leena muranen ".
www.google.fi...&q=%22leena+muranen%22&btnG=Google-haku&meta=

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

20.3.2008 12:22

Kiitos Unforgiven23

Ettei tässä jäisi epäselvyyttä, niin minähän en tiedä, oliko tuomion saanut henkilö pedofiili vai ei. Sen arvioiminen ei kuulu tehtäviini, vaan pelkästään sen, miten lasta on haastateltu ja mitä psykologi tai psykiatri sen perusteella lausuu.

Maailmalla, etenkin USA:ssa on satoja syyttömänä tuomioita istuvia. Suomi ei ole tässä asiassa poikkeus. Kun moraalinen paniikki iskee, ei terveelle järjelle jää tilaa.

Ruotsissa on tuomioita purettu, kun alettiin ymmärtää miten ala-arvoisilla menetelmillä psykologit ja psykiatrit työtään tekevät lapsia haastatellessaan. Siellä ei tietääkseni kuitenkaan käytetä käännösvirheestä johtuvaa 'diagnoosia', joka Suomessa saa tuomioistuimen vakuuttumaan rikoksen tapahtumisesta.

On pelottavaa, että tuomiovalta on luovutettu tällaisille ammattikunnille. Tämä on Suomen oikeuslaitoksen synkkää historiaa. 1700-luvun eläimiinsekaantumisesta annetuissa tuomioissa oli järki, logiikka ja ennustettavuus. Nykyisissä ei ole.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Heinähattu

20.3.2008 17:23

A Suomela: "Ettei tässä jäisi epäselvyyttä, niin minähän en tiedä, oliko tuomion saanut henkilö pedofiili vai ei."

On siis mahdollista että autat tietämättäsi pedofiilejä, eikä asia paljastu sinulle edes oikeudessa jossa asiaa käsitellään sinun läsnäollessa, melkoisen paksua tarinaa sanoisin.

Olet tutustunut asiakastasi koskevaan aineistoon, etkä vielä tässäkään vaiheessa muka tiedä: "oliko tuomion saanut henkilö pedofiili vai ei"

A Suomela, mikä on roolisi tuomion salaiseksi julistamiseen, entä miksi valitit asiassa.

A Suomela, oletko hoitanut muita vastaavia tapauksia.

A Suomela, saatko usein yhteydenottoja seksuaalirikollisilta, tietämättäsi.

A Suomela, mitä tiedät varmuudella, senkö että rahaa tulee kun kehtaa pyytää.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

20.3.2008 18:58

Heinähattu kyselee:
'1) On siis mahdollista että autat tietämättäsi pedofiilejä, eikä asia paljastu sinulle edes oikeudessa jossa asiaa käsitellään sinun läsnäollessa, melkoisen paksua tarinaa sanoisin. 2) Olet tutustunut asiakastasi koskevaan aineistoon, etkä vielä tässäkään vaiheessa muka tiedä: "oliko tuomion saanut henkilö pedofiili vai ei" 3) mikä on roolisi tuomion salaiseksi julistamiseen, 4) entä miksi valitit asiassa. 5) oletko hoitanut muita vastaavia tapauksia 6) saatko usein yhteydenottoja seksuaalirikollisilta, tietämättäsi 7) mitä tiedät varmuudella, senkö että rahaa tulee kun kehtaa pyytää'.

1) Ensinnäkin pedofiilinen taipumus on ihmisissä harvinainen. Jos ihmisellä on tämä taipumus, se ei kuitenkaan tarkoita että hän koskaan tekisi seksuaalirikosta. Oikeudenkäyntimateriaaleissa, jotka minulla on ollut käytössäni on vain muutama oikeuspsykiatrin arvio, jotka nekin ovat olleet vastaajan itsensä hankkimia. Eli tutkimusrutiineihin ei kuulu väitetyn tekijän psykiatrinen tai psykologinen tutkiminen.

2) Olen oikeudessa läsnä vain sen ajan kun kerron tutkimuslöydökseni. Se on tyypillisesti 1. kerta kun näen vastaajan, eikä ulkomuodon perusteella voi päätellä mitään ihmisen seksuaalisista taipumuksista.

3) Minulla ei ole mitään osuutta salaiseksi julistamiseen. Olen kritisoinut toistuvasti sitä, että asiakirjat julistetaan salaisiksi, kun ne voitaisiin anonymisoida, kuten EIT tekee. Löytyy muutama tapaus, jotka ovat julkisia juuri tällä menetelmällä. Nurmeksen käräjäoikeus julkaisi 2:n lapsensa hyväksikäytöstä syytetyn isän tapauksen vuonna 1997.

4) Olen selittänyt tuon jo, mutta kerrataan. Suomen oikeuslaitos ei toimi Equality of Arms -periaatteella sen suhteen, että vastaajalla olisi mahdollista kuulusteluttaa omia asiantuntijoitaan valtion kustannuksella. Syyttäjällä on tämä oikeus. Tämä siis syy miksi sain valitusluvan KKO:een.

5) Olen toiminut asiantuntijatodistajana runsaat 120 kertaa.

6) Mistä voisin tietää, jos joku soittaja on seksuaalirikollinen, etenkin jos soittaja ei tee sitä minulle tiettäväksi? Yleensä minuun ottaa yhteyttä vastaajan asiamies, ja on poikkeuksellista, että olisin edes nähnyt vastaajaa ennen käsittelyä.

7) Tuomioistuin on muutamissa tapauksissa määrännyt korvattavaksi työnantajalleni lausuntokulut, mutta käytäntö on hyvin sekava. Se on toinen syy miksi asiasta valitin. Vastaajan kulut korvataan valtion varoista (ei tosin lähimainkaan kaikkia) silloin jos syyte hylätään.

Kertaan nyt vielä senkin, että jos ihminen tuomitaan lapseen kohdistuneesta seksuaalirikoksesta, niin sekään ei varmuudella osoita, että hän on sekä pedofiili että seksuaalirikollinen. Lisäksi on seksuaalirikollisia, jotka kohdistavat teon lapseen, mutta eivät ole pedofiileja, vaan tekoon on muu syy kuin tämä taipumus.

Maailmalla tunnetaan satoja vääriä tuomioita. Suomessa niihin on syynä se, että lapsen haastattelut tehdään terapiatyöhön kehitetyillä menetelmillä, joilla ei voida selvittää aineellista totuutta. Eli tuomio ei välttämättä todista, että henkilö olisi pedofiili tai että hän olisi seksuaalirikollinen.

Terveydenhuollossa ei noudateta Stakesin antamia tieteelliseen tutkimukseen perustuvia virallisohjeita vaan asetetaan diagnoosi, joka sekin on väärä käännös englanninkielisestä tekstistä. Tuomioistuimet eivät valitettavasti tätä ymmärrä, vaan uskovat että psykiatri tietää mitä on tapahtunut.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

20.3.2008 21:55

Heinähatut

Tällaiset kysymykset, joita Heinähattu esitti ovat hyvin valaisevia. Nuorilla tai vanhemmillakaan ihmisillä on kovin vähän tietoa siitä miten oikeusjärjestelmä toimii - kuten noistakin kysymyksistä kävi selväksi.

Kysymyksistä näkyy myös se, että oikeusvaltion syvimmät periaatteet ovat jääneet ymmärtämättä. Oikeusvaltiossa ihminen on syytön, kunnes toisin todistetaan.

Olen tuonut toistuvasti esiin sen, että myös syyttömiä ihmisiä on tuomittu moraalisen paniikin vuoksi. Se on oikeusvaltion kannalta erittäin vaarallinen tilanne: 'parempi 9 syyllistä vapaana kuin yksi syytön tuomittuna'.

Tätä periaatetta on vaikea ymmärtää, jos moraalinen paniikki iskee, ja pelkää, että jotain kamalaa tapahtuu koko ajan. Jotain vielä kamalampaa tapahtuu, jos oikeuslaitos ei tällaisessa tilanteessa pidä päätä kylmänä, vaan siirtää tuomiovallan 'asiantunteville' psykologeille ja psykiatreille.

Näin on käynyt seksuaalisen hyväksikäytön / pedofilian syytöksissä. Edes termien merkitystä, saati kriteereitä niiden käyttöön ei tunneta. Eli mennään ihan vaan tunteella edes käsittämättä mitä mikäkin termi tarkoittaa.

Tällaisen nimi on moraalinen paniikki. Kuvasin ylempänä millaiset paniikit ovat ravistelleet yhteiskuntaa menneinä vuosisatoina. Kymmenet tuhannet ihmiset ovat menettäneet henkensä kanssaihmisten stereotyyppisten uskomusten vuoksi.

Euroopan ihmisoikeussopimus allekirjoitettiin 1953 estämään näitä menettelyjä, kun keskitysleireillä ja Stalinin vainoissa tuhottiin ihmisiä väärän mielipiteen, rodun tai seksuaalisen suuntautumisen perusteella.

Ihmisoikeustyö on ihmiskunnan historiassa erittäin ohut ja vielä kovin lyhyt lanka. Sopimuksessa kansojen kesken sovitut periaatteet eivät toimi, vaan joudumme todistamaan mm. jatkuvia rotuperusteisia kansanmurhia.

Tie on pitkä. Siksi on hyvä että keskustellaan yhden asiakokonaisuuden (seksuaalisen hyväksikäytön syytökset) kautta siitä, mitä ihmisoikeudet ovat, ja miten ne saataisiin Suomessa toimimaan käytännössä oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin periaatteella (EIS § 6).

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

"ISÄT ULOS KAAPISTA" !

21.3.2008 00:09

MIEHET JA ISÄT ULOS KAAPISTA!"

Olisikohan miesten ja isien aika nousta barrikaadeille "Cosa Nostra" järjestelmää ja sen mielivaltaa vastaan?

Niin kauan, kun annatte järjestelmän kyykyttää itseänne, niin sitä häikäilemättömämmäsi ja röyhkeämmäksi peli muuttuu.- Mielivalta on väärää vallankäyttöä.

Google haku. -Lapsen seksuaalisen hyväksikäytön epäilyn tutkiminen.
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=seksuaalisen+hyv%C3%A4ksik%C3%A4yt%C3%B6n+ep%C3%A4ilyn+tutkiminen&btnG=Google-haku&meta=

.Käypä hoito. Lääkäriseura Duodecim -Lastenpsykiatrinen yhdistys.
http://www.kaypahoito.fi/kh/kaypahoito?suositus=kht00054

Stakes Sirpa Taskinen. lapsen seksuaalisen hyväksikäytön tutkiminen.
http://www.laaninhallitus.fi/lh/ita/soster/home.nsf/pages/1164A6AE83742415C2256C6100487719/$file/Sirpa%20Taskisen%20esitys.pdf

Lainaus Helsingin Sanomien artikkelista. Pomittu Googlen linkistä

Helsingin Sanomat 22.11.2003.
"Poliisi tutkii aina lapsen seksuaalisen hyväksikäytön. -Poliisi on entistä enemmän mukana, kun sosiaali- ja terveysviranomaiset selvittävät lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä ja pahoinpitelytapauksia. "Poliisin mukanaolo on on oikeusturvakysymys" sanoo Stakesin tulosaluejohtaja Sirpa Taskinen.

-Sosiaali- ja terveysministeriö on antanut uudet ohjeet hyväksikäytön tutkimuksesta, sillä lait ovat muuttuneet ja tutkimus on tuonut uutta tietoa.

-"Poliisin mukanaolo varmistaa, ettei työntekijä joudu syytteeseen omasta työstään", Taskinen sanoo.
-Lastensuojeluviranomaisilla ei ole juristin koulutusta. Kun puolustusasiatuntijat rupesivat syyttämään lastensuojeluviranomaisia, Työ kävi Taskisen mukaan erittäin raskaaksi.

"Yhteistyöllä halutaan varmistaa, että viranomaisilla on samanlainen näkemys ja, että noudatetaan lakia".
-Viranomaisten erilainen käsitys tapahtumien todellisuuspohjasta sattaa tuottaa yhä vaikeuksia.

"Kun sosiaali- ja terveydenhoitohenkilökunnalle rittää näytöksi lapsen hätä, poliisi tarvitsee konkreettisen näytön, siitä mitä on tapahtunut".

Lainaus "Lääkärit tuomareina" ohjelman jälkikeskustelusta 25.4.2004.

-"Oikeus nimenomaan perustaa päätöksensä "asiantuntijan" lausuntoon, eli siihen, mitä sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö virallisesti lausuu. Eihän oikeusistuimella itsellään voi tämän erityisalueen asiantuntemusta olla. Kun asiasta oikeudelle lausuvat "asiantuntijat" eivät hallitse tieteellistä tutkimusmenetelmää ja tieteellisen päättelyn sääntöjä päädytään sellaiseen menettelyyn, joita Lääkärit tuomareina ohjelman kahdessa esimerkissä tuli julki.

Hyväksikäyttöä tutkitaan meillä edelleen suurimmissa keskussairaaloissa terapiatyöhön luoduilla metodeilla, joilla ei voida selvittää aineellista totuutta.
Muuan tapauksessa Terveydenhuollon oikeusturvakeskuksen asiantuntija todisti insestin tapahtuneen sillä perusteella, että syytetty oli shakin pelaajien huippua ja näinollen hän osasi kuulemma näytellä syytöntä ja ennakoida pelisiirrot.

Tuomioistuimet luottavat tälläisiin tutkimusmetodeihin ja "asiantuntijalausuntoihin", koska eivät tietojen ja taitojen puutteen vuoksi osaa panna niiden tieteellistä pätevyyttä kyseenalaisiksi.

On ilmeistä, että "tutkijalla" on ennakko-olettama, jota hän lähtee varmentaman esitietojen perusteella. Aineistoa sen suhteen, että hyväksikäyttöä ei olisi tapahtunut ei oteta huomioon ja lapsia johdatellaan erittäin räikeällä tavalla.

Kyse on koulutuksen puutteesta. Nyt meillä on uudet Stakesin ohjeet, joissa opastetaan oikeuspykologiseen haastatteluun.
Tämän taidon omaksuminen vie vielä kuitenkin vuosia. Moni lapsi voidaan vielä traumatisoida erottamalla hänet vanhemmastaan (pa syndrooma) ja ihmisoikeusvaltion periaatteita loukata tuomitsemalla syytön ihminen, tai väärä tekijä vankilaan.

1900- luvun lopun ja 2000- luvun alun seksuaaliset noitavainot tulevat olemaan oikeuslaitoksen ja käyttäytymistieteiden historiassa todellinen kummajainen".

MOT ohjelmissa "Epäilys ja ragaistus 2002", sekä "Lääkärit tuomareina 2004"., tutkimusmenelminä käytettiin traumaterapismenetelmää, eikä STM:n antamaa uutta ohjetta: "Strukturoitua haastattelurunkoa".

MOT. Epäilys ja rangaistus ohjelman epäiltyjen hastettelut ja asiatuntija haastattelut.t
http://lotta.yle.fi/motweb.nsf/sivut/ohjelma?opendocument&pageid=ContentDFE85

Lääkärit tuomareina. -Epäiltyjen ja asiantuntijoiden haastattelut.
http://yle.fi/mot/mv040419/kasikirjoitus.htm

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ei etiäisiä

21.3.2008 01:05

Ari Savolainen kirjoitti:

"megamouron,

ensin kerrot oikean nimesi, todistat henkilöllisyytesi ja toimitat minulle yhteystietosi. Vastineeksi saat muutaman asiakirjan edellytyksellä että sitoudut vaikenemaan saamastasi tiedosta julkisuudessa, sekä olemaan ottamatta yhteyttä henkilöihin joista asiakirjat kertoo.

Tapaamme ja saat materiaalin allekirjoitettuasi vastuulausekkeen, jossa sitoudut edellä mainittuihin ehtoihin."

- Jos, ihan vain jos, tuo mahdollisesti viittasi jotenkin minuun, niin kuin joku keskusteluun osallistunut oletti, niin en voi muuta kuin kysyä, että mitä helvettiä, nyt, t a a s Ari Savolainen? Jospa tulisit, takaisin maan pinnalle välillä

Ei niitä Juhan af Grahnin mainostamia ufoja oikeasti ole. Eikä etiäisiä.

Joku puolestaan kirjoitti Aamulehden palstalla seuraavaa:

" Voihan siihen tässäkin Antti vastata:
Onko sinulla diagnosoitu jokin psykiatrinen sairaus tai oletko ollut sellaisen vuoksi hoidossa/terapiassa tai saanut lääkehoitoa?

Uskoisin lukijoita enemmän tuon vastuksen kiinnostavan kuin sekavat puheesi ja kinaamisesi asiasta kuin asiasta.

then you win..... S A L L I M U N N A U R A A !
Ressukka, joka ei pysty itseään koskeviin suoriin kysymyksiin vastaamaan. Hyväksynnän kipeä narsistinen hylkiö "

Lopulta, kymmenien saamieni häiriintyneiden kommenttien jälkeen, vastasin tuolle ääliölle seuraavasti :

"Kuules nyt ääliö, vastaukseni, jota minun ei tuollaiselle ehkäpä historian suurimmalle ääliölle tulisi edes antaa, on EI! ei ole.

Sen sijaan koska lopetat itsesi myymisen, Hampurissa merimiehille ja autokauppiaille, viidellä eurolla, jossa siinäkin on ainakin euro ylihintaa."

Johon herjaava ääliö jatkoi:

nyt nimimerkillä: "NO AIVAN VARMASTI ON !"

Älä nyt iso poika suutu jos hiukan joku muukin jankuttaa. Enpä mä oliskaan uskonut, että olisit valehtelematta vastauksestasi selvinnyt. Paskanpuhuminenhan sulle oli jo nuorena miehenä kuin toinen luonto Antti. "

Sitten pyysin Aamulehden ylläpitoa ottamaan tuon kirjoittajan IP-osoitteen ylös, jotta voin halutessani ryhtyä asianmukaisiin toimenpiteisiin ja kääntyä poliisin puoleen.

JOS, tuo ääliö olit sinä, arvoisa Ari Savolainen, niin ehdotan sinulle lepoa, keties juuri tuollaisessa laitoksessa joka tuossa mainittiin. Itse olen joskus ollut sellaisessa - hoitajana. Voinen siis auttaa sinuakin.

antti heiskala
www.lapsenoikeus.info

- Ei.

Entä sinä, sinäkö se olit joka itseään Hampurissa merimiehille viidellä eurolla tyrkytti."

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

21.3.2008 03:25

Isät ulos kaapista

(Uni loppui, ja pohdin vielä sitä mitä esitit, sekä Heinähatun kirjoitusta). Turvalliseksi kuvittelemassaan oikeusvaltiossa asuvat ihmiset eivät voi käsittää, että heidät voidaan perättömien väitteiden perusteella tuomita vankilaan lapsen seksuaalisen hyväksikäytön perusteella. Tai että heiltä voidaan ottaa lapset huostaan, jos päivähoitaja tms. väittää tietävänsä, että näin on tapahtunut.

On turvallista ajatella, että ei minulle tai perheelleni voi näin tapahtua, jos jollekin muulle on tapahtunut, niin ei savua ilman tulta. Jotain vikaa siinä perheessä kuitenkin täytyy olla, jos viranomaiset asiaan kajoavat.

On hyvä, että ihmiset uskovat oikeusvaltioon ja sen tuomaan turvaan. Sellainen oikeusvaltion kansalaisen aseman tulee olla. Vaan sitten on tämä yksi asia, lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö, jossa oikeusvaltion periaatteet kääntyvät ylösalaisin. (En sano, etteikö vastaavaa tapahdu myös muualla oikeudenkäytössä).

Mitään oikeusturvaa ei ole, koska moraalinen paniikki on iskenyt viranomaisiin, sossuihin, poliisiin, lasta haastatteleviin lastenpsykiatrian yksikköihin, syyttäjiin ja oikeuslaitokseen.

Mikä tahansa päivähoitajan tms. paniikin vallassa olevan instanssin epäily käynnistää koneiston 'lapsen suojelemiseksi'. Järjestelmässä, joka on masinoitu lapsen edun ja 'varhaisen puuttumisen' aatteella ei ole mitään jarrupoljinta, jolla prosessin voisi pysäyttää, kun kuka tahansa polkaisee sen käyntiin.

Oikeusjärjestelmässämme ei ole mitään oikeussuojakeinoa, jolla epäilyn kohteeksi joutuneet saisivat välittömän avun. Näin etenkin jos sosiaaliviranomainen on sotkeutunut asiaan. Lapsi otetaan huostaan varmuuden vuoksi, epäilyn perusteella (http://chat.yle.fi/tv1/ubb/Forum47/HTML/000097.html).

Perhe joutuu käymään pitkän ja hintavan prosessin saadakseen lapsensa takaisin. Kun absurdi prosessi alkaa, ei heillä ole mitään tahoa, joka takaisi oikeusturvan.

Kansalaisten on turha luulla, että he ovat 'ihan tavallisia perheitä', joita tällainen ei koske. Insestiperusteinen huostaanotto voi iskeä ihan kehen tahansa, jos joku ulkopuolinen uskoo ja luulee, että seksuaalinen hyväksikäyttö on yleistä ja että lapsen jotkut oireet osoittavat, että siitä on kyse.

Linkin takana olevassa Ben Furmanin käsittelemässä tapauksessa perhepäivähoitaja oli tehnyt pienellä paikkakunnalla lastensuojeluilmoituksen viidestä hoidossaan olleesta lapsesta. Kaksi lapsista oli hyväksikäyttöväitteen perusteella pysyvästi sijoitettu hänelle ja vieroitettu vanhemmistaan.

Ohjelmassa käsitelty lapsi palautettiin kotiin 8 kuukauden erotuskuurin jälkeen hallinto-oikeuden päätöksellä. Palauttamista vastusti kunta Pelastakaa Lapset ry:n avustuksella, jotka avustamisen kulut veivät kunnan vararikkoon.

Pelastakaa Lapset ry on erikoistunut tällaiseen oikeudelliseen neuvontaan, jota tarjotaan kilpailulainsäädännön vastaisesti vain kunnille. Idean on masinoinut nyt STM:ssä työskentelevä Pia-Liisa Heiliö, joka työskenteli aikaisemmin Pelan johtavana lakimiehenä, ja on palannut STM:ään.

Perheillä on kovin vähän mahdollisuuksia kun vastassa ovat tällaiset virkamiehet, jotka vastaavan valtion puolesta myös EIT:een perheiden esittämien kantaluiden kumoamiseksi.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

21.3.2008 09:47

Antti Heiskala, vedät jälleen sinulle tyypillisiä johtopäätöksiä minusta.

Vainojesi kohde tai sinun vainooja, en ole minä, en myöskään ole luvannut asiakirjoja kenellekään sinusta, enkä ole nimennyt ketään muutakaan henkilöä.

Antti Heiskala, mikäli vielä jatkat minun nimeämistä vainojesi yhteydessä, pyydän itse poliisia selvittämään asian ennen kuin syyllistyt kunniani loukkaamiseen laajemminkin.

Ehdotankin sinulle seuraavaa, otappa asioista ensin selvää ennen kuin liität henkilöitä heidän nimillään julistustesi yhteyteen.

Ari Savolainen
Ansatie 21 e 23
02940 Espoo
24.4.1964-
Puh: 041-4724429
web: www.vanhemmat.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

VALOA IKKUNASSA ?

21.3.2008 11:58

ANU SUOMELA ->VALOA IKKUNASSA? > VAIKO HARHAA JA KOSHMETIIKKAA?

Noin 40 000 vaatii seksirikostuomioiden tiukentamista
20.3.2008 14:01 (Päivitetty 20.3.2008 15:56)
STT
Lähes 40 000 suomalaista vaatii seksuaalirikostuomioiden tiukentamista. Vetoomuksen laittoi liikkeelle savonlinnalainen perhekoti-isä Kimmo Käärmelahti. Hän keräsi nettiadressiin nimet kolmessa kuukaudessa.

Oikeusministeri Tuija Brax (vihr.) kertoi vastaanottaessaan adressia, että ministeriö on jo käynnistänyt tutkimuksen, jossa käydään läpi tällä vuosituhannella lasten hyväksikäytöstä annetut tuomiot. Myös lasten houkuttelu netissä on tulossa rangaistavaksi.

Käärmelahden kokoaman vetoomuksen allekirjoittajat kokevat, etteivät tuomiot seksuaalirikoksista ole oikeassa suhteessa uhrien kärsimysten kanssa.

Samassa tilaisuudessa ministeri sai myös Ilta-Sanomien keräämän adressin, jossa yli 100 000 suomalaista vetosi turvallisen lapsuuden puolesta.

Adressissa päättäjiä vaaditaan selvittämään, ovatko lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä annetut tuomiot linjassa muiden rikostuomioiden kanssa. Allekirjoittajat toivovat myös lisää voimavaroja ehkäisevään työhön ja rikosten uhreiksi joutuneiden lasten terapiaan"

***********************************

Lainaus "Ministeriö on jo käynnistänyt tutkimuksen, jossa käydään läpi tällä vuosituhannella lasten hyväksikäytöstä annetut tuomiot".

Kuuluuko tutkimukseen myös perättömät insesti, raiskaus, ja väkivalta "EPÄILYT" , turvakotien väärinkäyttö. -Samalla olisi syytä aloittaa tutkimaan myös määrättyjen tahojen tiedotusvälineille lobbaamat" tutkimukset jaa tilastot.

Näitä tilastoja ja tutkimuksia valmistuu liukuhihnatahtiin "Arvovaltaisten ja luotrttavien (cosa nostra) tahojen toimesta".

AIHEESTA MYÖS Ksml:ssä ja HS:ssä, jossa lisäksi keskustelua aiheesta.

PS. Tuon adresin aloittajan sukunimi KÄÄRMELAHTI sattaa ennekoida, että tavoitteena on ajaa" käärmeet piippuun".

"ISÄT JA MIEHET ULOS KAAPISTA" saattaisi olla oikeaan osunut kampanjan nimi, nyt kun ja jos näitä "paljastuksia" alkaa pääsemään julkisuuteen mediasensuurin, lähinnä, mikäli "Suomen Pravda" alkaisi kyseenalaistamaan ja ennakoimaan onko sillä jatkossa varaa toimia "yltiöfeministien" päätiedottajana, saatuaan JSN:ltä pyyhkeitä.

Googlen haulla - hs.fi naisjärjestöt - alkaa hahmottumaan tuo vuosia jatkunut yhteistyö, joka ei suinkaan ole parantanut lasten ja isiren asemaa- vaan päinvastoin pahentanut.

"Feminismin nousu ja uho -perheiden ja lasten tuho".

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

21.3.2008 11:59

Mainitsin aikaisemmin linkin Ruotsin vakavimmaksi nimettyyn oikeusskandaaliin nk. 'Paloittelumurhaan', joka tapahtui 1984, ja jatkuu edelleen: http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=721722.

Siinä syytteeseen joutui kaksi lääkäriä. Todisteena käytettiin 2½-vuotiaan lapsen 'kertomaa' siitä, että oli ollut paikalla kun lääkärit, joista toinen oli lapsen isä, söivät tappamansa naisen ruumiinosia. Tytön äiti oli kehitellyt lapsen kertomaksi myös sen, että isä oli seksuaalisesti hyväksikäyttänyt tytärtään. Isä ei ole tavannut nyt 25-vuotiasta tytärtään 22 vuoteen.

Lääkäreitä ei tuomittu murhasta, mutta he menettivät lääkärinoikeutensa, ja joutuivat yhteiskunnan ulkopuolelle. Ruotsin oikeuskansleri myönsi viime lokakuussa heille oikeuden uuteen oikeuskäsittelyyn, ja he vaativat valtiolta 40 milj. kruunun korvauksia elämänsä menettämisestä.

Suomi ei ole oikeusvaltio, mutta ei tuo naapurikaan (eikä tuo toinenkaan naapuri).

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

21.3.2008 12:22

Että oisko valoa vai kosmetiikkaa tuo kansannousu?

Minusta kyse on tietämättömyydestä johtuvasta moraalisesta paniikista, mutta toivottavasti arvioni on väärä. Seksuaalista ahdistelua on kovin monen asteista Kanervan harrastamasta tekstailusta raiskaukseen, ja lapseksihan mielellään nimetään näissä yhteyksissä kaikki alle 18-vuotiaat.

Kun oikeudenkäyntiasiakirjat ovat 40 vuotta salassa pidettäviä, ei kukaan voi tietää mistä teoista tuomiot on annettu, ja mikä oli näyttö rikoksesta. Soisi tietenkin että oikeusministeriössä havahduttaisiin ihmettelemään 'varmentunutta insestidiagnoosia' tuomion perustana.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ope6

21.3.2008 12:36

"Seksuaalista ahdistelua on kovin monen asteista Kanervan harrastamasta tekstailusta raiskaukseen"

Kanervan tekstiviestien kohde Johanna Tukiainen on todennut, että koki nuo tekstiviestit huumooriksi ja hän itse tekstitti aktiivisesti Kanervalle, eikö kokenut viestejä millään tavoin häiritseviksi, päin vastoin.

Onko todellakin tultu tähän. Heteroseksuaalisesti suuntautuneen miehen heteronaiselle lähettämä teksitiviesti on aina seksuaalista häirintää.

Suomessa ollaan näköjään jo Ruotsin siskoja pidemmällä. Ruotsissa siskot katsovat, että heteroseksuaalinen yhdyntä on aina naisen raiskaus.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolaiselle,

21.3.2008 13:10

Ok, kiitos julkisesta selvennyksestä kummalliseen asiaasi - "salaisiin kansioihisi"- liittyen. Palstalla kun oli jo selvää epätietoisuutta kenestä tuossa mainitsemassasi "salaisessa kansiossa" sitten puhuttiin.

Ari, koitin keskustelun alkupuolella olla sinulle ystävällinen, annoin tunnustusta sinulle nimenomaan Aaltioon liittyen, sekä sinua Espoon kaupungin ylimmäksi lapsiasiamieheksi ehdottaen :). Mutta mitäpä se auttoi, sama käsittämättömän vihamielinen asenne minua kohtaan se vaan jatkuu, jatkuu ja jatkuu. Voisitko Ari valaista mitä ajat takaa asennoitumalla tuolla tavalla? ( minulla ei siis ole aavistustakaan miksi suhtaudut minuun noin vihamielisesti, ei aavistustakaan ) . Tähän keskusteluun en taida viitsiä sen toisiin keskustelijoihin kohdistuvan järjettömän sävyn vuoksi enää kirjoittaa.

aaa

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

toimittaja

21.3.2008 13:27

Ari Savolainen:

"Kiitän tässä julkisesti Leena Murasta hänen Hyvistä teoistaan, kiitos!"

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

21.3.2008 13:34

Herra Antti Heiskala, älä liitä jatkossa minua julistuksiesi negatiiviseen yhteyteen mutu tuntumalla. Ota ensin selvää kuka sinua missäkin yhteydessä parjaa, esitä nimiä vasta sitten olet varma henkilöstä, näin vältytään turhalta riitelyltä...

Ilta lukemista: Tapaus Andrei Järvi

Linkki: http://vanhemmat.com/phpbb/viewtopic.php?t=2652

Ari www.vanhemmat.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

21.3.2008 13:44

toimittaja hyvä, olisit ottanut koko kirjoituksen esille, etkä irroittanut osaa kokonaisuudesta.

Kiitän edelleenkin Leena Murasta siitä Materiaalista "Asiakirjoja" joita hän on minulle toimittanut.

Kiitos myös teille muille ketkä olette nimettömillä kirjeillänne -ja paketeillanne minua muistanut, otan vastaan postia jatkossakin.

Osoite: http://www.vanhemmat.com/yhteystiedot.htm

Ari www.vanhemmat.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

HS. DIGILEHTI 21.3.2008.

21.3.2008 14:12

Tämä HS:n mielipidelastan kirjoitus käsitteli raha-asioita ja ihmisten tietoisuutta koroista, lyhennyksistä etc,

Otin tämän aiheen mukaan, koska se liittyy" tutkimuksiin ja tilastoihin".

Viittasin aikaisemmassa kirjoituksessani tutkimuksiin ja tilastoihin, joita tuotetaan (cosa nostran) toimesta. liukuhihnatahtiin.

Olen tehnyt koosteita, joissa on selkeästi nähtävissä, että " hurmosliikkeen tutkimuksia ja tilastoja" tehdään tarkoitushakuisesti johonkin tarkoitukseen ja yleisen mielikuvan ja asenteiden luomiseen. ja muokkaamisen (False Memory Syndrome).

Yleensä näissä kampanjoissa "lobbauksissa"ei ole mitään posittivistä kerrottavaa miehistä ja lasten iseistä.- Eipä niissä puhuta lapsistakaan.. -Ei siis ihme, että väkivalta- raiskaus- ja insetivalttikortit ovat naisille "kovaa valuuttaa".

Valitettavasti nämä "tutkimukset ja tilastot" ovat lietsoneet määrättyjä tahoja ylilyönteihin ja jopa suorastaan sukupuolisyrjintään ja rasismiin, sekä mies ja isävihaan.

Nämä "tilaustyönä" tehdyt tutkimukset alkavat UTH tutkimuksesta, sekä siihen liittyvästä Daphne ohjelmasta, sekä niitä tukemaan rakennetuista massiivisesta mm. "Yksikin lyönti on likaa" 5-vuotisesta kampanjasta. Metrojulisteet, jossa hääpuvussa olevan morsiamen silmä oli meikattu mustaksi ja viesti -"Yksikin lyönti on liikaa."

Vastaava TV kampanja hyytyi, kun " Naisiin kohdistuvan Väkivalta-animaation" esitykset hyllytettiin parin esityskerran jälken. -Tämhän "animaatioon "paloi miljoona mummun markkaa" - tietenkin yhteiskunnan varoja., joilla olisi voitu tukea lapsia, nuoria. ja heidän hyvinvointia.

Seksuaalinen häirintä eduskunnassa- tapaukset Ilkka Kanerva,, Matti Vanhanen, eduskunnan "mieshäirikkö kansaedustahat sekä aikoinaan Matti Ahde ym polittikot ja tuorein tapaus poliisiylijohtaja Markku Salmisesta tehty tutkintapyyntö liittyvät käsitteeseen "Naisen epäsuora aggressio- mutkan kautta vaikuttaminen".

Elina Mäenpää Reenkola, Kirsti Lagespetz, muistaakseni myös Tuija Nykyri, sekä Aune Flinck, Hannele Törrönen ovat tutkineet ilmiötä "naisten nurjat puolet".. Aiheesta lisää-löytyy Googlesta henkilöiden nimihauilla.

Mielestäni kaiken huippu oli kansanehdokas vaalien ajankohtaan Turun Sanomissa julkaistu tutkimus, jossa veisattin "femistienn uutta suvi virttä". -"Joka vuosi suomessa raiskataan 15.000 naista ja 46.000 naista joutuu seksuaalisen häirinnän kohteeksi".- Poliisin tietoon tapauksia tulee vuositasolla vajaa viisistaa, joista ehkä runsaassa sadassa tapauksessa voidaan epäilty tuomita raiskauksesta.

Liekkö tuossa kansanedustaehdokas vaaleissa ollut kysessä lobbaus ja viesti "Alkää äänestäkö miessikoja eduskuntaan, vaan äänestäkää naisia".

*************************************************************

HS Digilehti, Mielipideosato 21.3.2008

Lainaus:
Kyselytutkimusten tiedot tulee tarkastuttaa asiantuntijoilla

Kyselytutkimukset ovat vaikea tutkimusmetodi, mutta jostain syystä kaikki kuvittelevat osaavansa tehdä niitä. Tulokset ovat usein joko hölynpölyä tai sitten tutkijan toiveiden mukaisia.

Kysymysten muotoilu vaikuttaa erittäin paljon tuloksiin, ja tutkija löytää lähes aina haluamansa ilmiön. Kyselytutkimuksilla pyritään yleensä vaikuttamaan päättäjiin ja yleisiin mielipiteisiin.

Julkisen sanan rooli on tässä ratkaiseva. Tiedotusvälineitten pitäisi tarkastuttaa kaikki kyselytutkimukset asiantuntijoilla ennen niiden julkaisemista.

*****************************************************
-Hyvä esimerkki ilmiöstä on tanskalaispankin äsken julkaisema tutkimus nuorten ja heidän vanhempiensa taloustiedoista.

Tutkimuksen mukaan 44 prosenttia aikuisista suomalaisista ei tiedä, mikä on korko, alle puolet osaa laskea halvimman lainavaihtoehdon, ja suomalaislapset turvautuvat muita useammin äidin apuun talousasioissa."

Minulla olisi neljä -viisi valmista koostetta, joissa on jäsenneltynä erilaisia asioita, ilmiöitä vuosien varrelta, mutta en ole viitsinyt tuoda niitä tähän keskusteluun ainakaan vielä.

Täytynee odottaa, että jos KUKKOTAPPELIJAT tekevät toisistaa riksoilmotuksen ja lopettavat väittelyn ja inttämisen tällä keskustelufoorumilla. Senjälkeen voisin harkita noiden koosteiden esilletuomista.

.

AALE ROOS

Helsinki

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

21.3.2008 16:51

Tässä yksi tapausselostus Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen tapauksista (Julkaistu kirjassa Älkää säätäkö päätänne - häiriö on todellisuudessa):

”H.K. v. Finland”
Tapaus alkoi sosiaaliviranomaisissa syksyllä 1994 ja tuli isän tietoon tammikuussa 1995. Asia tuli EIT:ssa vireille 1997 ja lopullinen päätös tuli EIT:ltä syyskuussa 2006 .

Viisivuotias tyttö otettiin huostaan yksinhuoltajaisältään insestiepäilyn perusteella. Lastenpsykiatri oli haastatellut tyttöä vuonna 1995 käyttäen johdattelevaa, ennakko-olettamasta lähtevää menetelmää. Lapsi ei tuolloin tuonut esiin mitään insestiin viittaavaa, mutta lastenpsykiatri todisti oikeusistuimissa, että päivähoitajan sosiaalityöntekijöille kertoma masturbointi on merkki seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Haastattelut oli kuitenkin äänitetty, joten niistä oli mahdollista tehdä analyysi rikoskäsittelyä varten.

Lasta tarkkailtiin ja tutkittiin, mutta yhdessäkään lausunnossa ei arvioida sitä, miten tytön käyttäytymiseen oli vaikuttanut se, että hänet oli erotettu isästään ja siirretty useita kertoja sijaisperheestä toiseen. Lapsella oli isästä erottamisen jälkeen lastenkodissa monenlaisia oireita. Lastenpsykiatri tulkitsi niiden johtuvan siitä, että isä oli kaapannut lapsensa ja piilotellut häntä viranomaisilta liki vuoden. Psykiatrin käsityksen mukaan kaappauksen uhrit kärsivät posttraumaattisesta stressistä. Tyttö itse ei ollut kokenut minkäänlaista kaappausta vaan vietti nuo kuukaudet isoäitinsä kanssa ilman stressitekijöitä.

Rikostuomioistuimet eivät löytäneet näyttöä rikoksesta. Meni kuitenkin 8 vuotta, ennen kuin lastensuojelu palautti tytön 13-vuotiaana isälleen. EIT antoi tuomionsa siitä, ettei viranomainen ollut tehnyt valituskelpoista päätöstä siirtäessään tytön pois isältään, sekä siitä, ettei tapaamisrajoituksista annettu valituskelpoisia päätöksiä. Hyväksikäyttöön huostaanoton perusteena EIT ei ottanut kantaa vaan katsoi näiden toimien kuuluvan kansallisen viranomaisen harkintavaltaan.

Haastattelin tytön, kun hän oli 11-vuotias. Hän sanoi minulle pontevasti, ettei halua olla mikään lastenkotilapsi jonka on pakko käydä terapiassa, vaan hän haluaa asua kotonaan, eikä hänen päässään ole mitään vikaa. Valtiovallan puolelta kuitenkin väitettiin EIT:lle, että toimet perustuivat lapsen näkökulmaan. Kohtuudella voidaan sanoa, että tytölle oli lastensuojelun toimin luotu terapian tarpeessa olevan lastenkotilapsen identiteetti, jota hän inhosi.

Valtiovallan vastineen siis laati Pia-Liisa Heiliö STM.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Salune Molan-Murader

21.3.2008 17:00

Valillä tuntuu, että polttavassa terapian tarpeessa ovat nämä "terapeutit".

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

logia

21.3.2008 17:11

Anu Suomela, väititte tuolla aiemmin, että "mitä enemmän huutaa sen vähemmän tulee kuulluksi", tarkoittaen sillä kirjoitettujen viestien määrää. Nyt olette kuitenkin, sen jälkeenkin, itse huutanut täällä juuri tuolla paheksumallanne tavalla. Missä logiikka?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

21.3.2008 20:30

Hei Logia

Onko sinulla itselläsi jotain, jolla voisit edistää tätä keskustelua insestistä syytteeseen joutuneista isistä ja lasten huostaanotoista?

Minä pohdin ruotsalaisten femojen vallan kehittymistä. Prof. Lennart Sjöberg on antanut seuraavan sosiologisen arvion (2001), kirjoittaessaan ruotsalaisesta 'Paloittelumurhasta', joka oli ruotsalaisten femojen varsinainen esiinmarssi. Annoin ylempänä osoitteen sivustoille, joilla tätä asiaa on käsitelty, mutta tässä uusiksi http://127.0.0.1:4664/cache?event_id=113115&schema_id=2&q=Lennart+Sj%C3%B6berg&s=F83igdCIWQ0K_fUDx6FCyqh1lfs:

'Paloittelumurhaa kohtaan tunnettu valtava kiinnostus ja raivo on nähtävä osana nousevan feminismin ja insestiuskon raivoa. 1980-luvulla aikaisempi 1960 ja 1970-lukujen seksuaalinen liberalismi alkoi väistyä moralismin ja puritaanisten asenteiden tieltä mahdollisesti AIDS epidemian vuoksi (17). Mutta miten insestiin liittyvä raivo on selitettävissä? Sitä voidaan tarkastella miehen ja naisen roolien muuttumisen ja perheen statuksen heikentymisen näkökulmasta. Nämä muutokset tapahtuivat 1970 ja 1980-luvuilla. Naiset eivät enää olleet kotona pitämässä lapsiaan jatkuvasti silmällä, vaan heidän oli jätettävä lapset päiväkoteihin luodakseen omaa uraansa. Kotiäideille rypistettiin halveksien otsaa, ja uusi verolaki rankaisi siitä ankarasti. Nämä suuret, pitkään voimassa olleiden normien muutokset ovat herättäneet syyllisyyden tunteita ja ahdistusta naisten keskuudessa erityisesti lasten tilanteen vuoksi.

Tänä ajankohtana anti-insestinen liike oli aallon harjalla, eikä siitä ollut tehty kriittistä analyysiä, joka tuli vasta 1990-luvulla (Öhrström, 1996). Monet ihmiset uskoivat, että insesti on erittäin laaja ongelma ja että varsin suuri osa kaikista lapsista, etenkin tytöistä, oli riskiryhmä. Monet myös uskoivat, että psykologit ja psykiatrit voivat diagnosoida insestin testeillä ja käyttäytymisen tarkkailulla, ja että oli olemassa insestin ‘oireet’.

Jopa syytökset satanistisista rituaaleista ja organisoiduista kulteista olivat rantautuneet Skandinaviaan USA:n tapahtumien vaikutuksesta. Nykyään on tietenkin lukuisia tarinoita satanistisista insestikulteista, jotka on osoitettu paikkansapitämättömiksi (La Fontaine, 1998). Ruotsissa on ollut muutamia tapauksia. Norjassa oli Bjugnin tapaus, jossa pieni yhteisö sai kärsiä, kun laajalle levinneet syytökset alkoivat esikoulusta ja levisivät yhteisön johtohahmoihin (Kringstad, 1997). Bjugnin tapauksessa ketään ei tuomittu, mutta kunnanhallitus ilmaisi uskonsa ainakin joidenkin epäiltyjen syyllisyyteen (tai ehkä vain yhden), myöntämällä lapsille taloudellisia korvauksia. Jotkut Bjugnin lapsista, mutta eivät kaikki, ovat sittemmin peruneet syytöksensä. Nimettömänä pysytelleen asiantuntijan mukaan fyysiset tutkimukset, joka olivat lääketieteen asiantuntijoiden mukaan kaikkein vahvin todiste siitä, että hyväksikäyttöä oli tapahtunut, eivät olekaan enää luotettavia'.

Voin toimittaa halukkaille koko käännökseni Sjöbergin artikkelista. Käänsin sen hänen luvallaan ja se on vapaasti jaossa. Pyynnöt osoitteeseen anu.suomela@sexpo.fi

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

"HURMOSLIIKKEET"!

22.3.2008 00:49

ANU SUOMELA.

Käytän ilmaisuja "cosa nostra ja hurmosliikkeet", koska olen yhä vakuuttuneempi siitä, että tilannetta voisi verrata Jim Jonesin uskonlahkon joukkoisemurhaan Guyanassa, josta TV 1 esitti ainutlaatuisen dokumenntpirojektin- 900 Jim Jonesin kannattajaa tekivät joukkoitsemurhan totellessan "johtajaa".

Olen viitannut aikaisemmin valemuistosyndroomaan, istutettuihin muistoihin, saatanapalvontaseromioihin ja rituaaleihin, Evin Rubanin tuottamaan TV ohjelmaan Könskriget. Olen viitannut MOT ohjelmiin, pedofilia ja insestihysteriaan, naisiin kohdistuvan väkivallan uutsointiin, UTH tutkimukseen. Daphne ohjelmaan jne., jotka kaikki käsitykseni mukaan liittyvät osana "hurmosliikkeen" toimintaan, joka levisi yhdysvalloista 1980 luvun lopulla ja 90-luvun alussa..

Kotiliesi nro 16:oli laaja artikkeli 24.1.2001. " Doris Lessing panee feministit matalaksi. -Tappoiko feminismi miehen? -Mailmankuulun krjailija Doris lessingin puheenvuoro miesten puolesta on saanut feministit takajaloilleen.- Raivoisaa sanasotaa. Nyt kirjailijaa syytetään naisasian kavaltamisesta..

- On tullut aika tullut kysyä keitä ovat miessukupuolta alati soimaavat naiset.. Olivat he kuinka typeriä, sivistymättömiä ja ilkeitä tahansa heidän sallitaaan syyllistää ja tuomita miehiä, vaikka nämä olisisivat ystävällisiä valistuneita ja älykkäitä. Kukaan ei esitä vastalausetta. Miehet näyttävät niin alistuneilta, ettei heistä ole puolustautumaan.
Nyt on miesten aika ryhtyä vastarintaan".

Artikkeli oli erittäin laaja, mutta viesti kertoi ehkä kuinka "hurmosliike" eteni "uskonlahkon tavoin" ympäri maailmaa ja kansainvälisissä naiskonferensseissa julistettiin miehet "sioiksi, raiskaajiksi, vaimonsahakkajiksi, lastensa seksuaalisiksi hyväksikäyttäjiksi, pedofiileiksi jne, jne.

Selailin "arkistoani" ja silmiini osui pari lehtileikettä, jota ovat käsittääksen osa "hurmosliikkeen" emansipaatio strategiaa. "Miehet ovat sortaneet ja alistaneet naisia tuhansia vuosia ideolgiaa ".
Nyt on tullut aika kostaa miehille naisten kokemat vääryydet seuraavat tuhat vuotta ja naisen oikeudesta päättää omasta kehostaan ja seksualisuudestaan".

"Lobbausta" on harrastettu eri tiedotyusvälineissä tuon UTH tutkimuksen, sekä raiskaustutkimusten ja tilastojen suorastan sairaalloisella vääristelyllä.

On otettava huomioon, että UTH tutkimuksen tekijöinä oli Arvovaltainen raati" Sosiaali- ja terveysministeriö,- Tasa-arvoasiain neuvottelukunta, Mukana oli myös komas taho, mutta se ei palutunut mieleeni juuri nyt, mutta faktaa siitäkin löytyy.

Lainaus Anna lehdestä 1.9.1998.
"Uusi uhritutkimus sen kertoo- Miehen väkivaltaa ei voida enään väheksyä ja piilottaa. -Minna Piispa & Markku heiskanen Usko Toivo ja Hakkau tutkimus".

Lainaus Iltalehti 17.12. 1998.
"Mustasukkaiset häiriköt pannaan kuriin. -Lähestymiskielto astuu voimaan vuoden alusta.- Suomessa surmataan joka vuosi noin 40 naista mustasukkaisuudesta ja raiskataan 10.000 naista...."

Näitä satunnaiseti poimittuja "lobbaus uutisia" löytyy arkistossa lähes sata kappaletta. jotka odottvat "Sitä päivää" kun asioista aletaan puhumaan niiden oikeilla nimillä.

MIEHET JA ISÄT ULOS KAAPISTA- kertomaan rohkeasti kokemastaan sukupuolisyrjinnästä, mielivallasta ja muista "naisten, sosiaalitoimen ja järjestelmän nurjista puolista..

Aamulehden foorumilla on menossa uesita keskusteluja aiheesta. -Tässä linkki erääseen keskusteluun, mikäli sitä ei ole keritty jo "sensuroimaan".
http://www.aamulehti.fi/keskustelu/thread.jspa?threadID=29017&tstart=0

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

22.3.2008 13:10

'Hurmosliikkeet'

Ihmiskunnan historiasta löytyy kyllä hulluutta ihan joka lähtöön. Ajatellaan nyt vaikka kristillistä kirkkoa. On ollut ristiretkiä ja noitavainoja. Porukka on jakautunut jonkun uskonkappaleen vuoksi kiihkeisiin alaryhmiin.

Samanlaiselta näyttää naisasialiike. Yhdistävä tekijä on 'usko', ja sen varassa rakennetut ajatuskonstruktiot. Kristiina-instituutin tutkijatohtori Annamari Vänskä kirjoitti viime sunnuntain Hesarissa, että miesasiaa ajavien tulisi syytösten sijaan kiittää feministejä, jotka ovat auttaneet miehiä tunnistamaan sukupuolittuneisuutensa.

Tällaisissa uskonnoissa kehitellään ihan oma terminologia ajatuskonstruktioiden tueksi. Ukko-Freud oli mestarillinen markkina-maakari juuri tässä. Ja ihmiset hurahtivat uskoon.

Monet uskovat vieläkin, että Freudin kehittämä 'maailmanselitys' on tosi, vaikka Ukko oli itse keksinyt suuren osan potilaistaan, sekä heille oireet ja oireille ufoottiset selitykset. Valehtelun tutkija Max Scharnberg on tehnyt loistavaa työtä näiden asioiden paljastamiseksi http://www.psychiatrie-und-ethik.de/infc/en/max_scharnberg.htm.

Totesin jossain tuolla ylempänä, että naiset ovat erinomaisia verkottumaan. Suomalaiset naispoliitikot (not so nice at all) ovat olleet ruotsalaisten femojen opissa, ja sieltähän löytyy ääriuskovaisia fundamentalisteja, kuten näimme 'Könskriget' -ohjelmassa.

Ihminen on laumaeläin, eikä ole helppoa uida vastavirtaan ja pysyä skeptisenä kaikenlaisille virtauksille.

Elizabeth Loftus kirjoittaa artikkelissaan 'Muistojen sota' seuraavaa:
"Tiede, räksyttävä rakkikoira? Mitä tapahtuu kun tieteen harjoittaja joutuu keskelle kiehuvan raivokasta kulttuurien välistä sotaa? Minä havaitsin että kysymys muistikuvien autenttisuudesta, erityisesti koskien seksuaalista hyväksikäyttöä, oli täydellinen resepti joutua epäsuosituksi ja taisteluun. Todellisuudessa oma elämäni on joutunut tutkimusteni vuoksi uusille urille, ja muistuttaa oudolla tavalla niiden elämää, joiden pyynnöstä olen ollut oikeudessa todistajana.

Tutkimukseni ja pahamaineisten oikeustapausten ympärille noussut julkisuus, aiheuttivat sellaisen vihamielisyyden räjähdyksen, joka aluksi hämmästytti minua. Uhkauskirjeiden lisäksi ihmiset yrittivät saada ammattiorganisaatioita perumaan minulle esitettyjä luentokutsuja. Joissakin yliopistoissa aseistetut vartijat olivat seuranani luennoilla, koska ihmiset olivat soittaneet uhkauspuheluja, jos esiintymistäni ei peruuteta. Minua syytettiin omien lasteni pahoinpitelystä, vaikka minulla ei ole lapsia.

Joskus tosiasiat, joita tiede tuo esiin eivät ole helppoja ja yksinkertaisia toiveiden tynnyreitä. Kun Galileo Galilei julkaisi kirjoituksensa ‘Vuoropuhelu kahdesta maailmanjärjestyksestä’, hänet tuomittiin kerettiläisyydestä ja määrättiin kotiarestiin. Galileo teki valtavasti työtä vakuuttaakseen aikalaisensa siitä, että maapallo ei ollut paikallaan oleva universumin keskus.

Samalla tavoin muistin tutkijat ovat tehneet valtavasti työtä vakuuttaakseen epäuskoisen yleisönsä, että muistikuvat eivät ole paikallaan pysyvä mielen keskus. Myytti jota usein toistetaan, kertoo Galileon sanoneen:’Se pyörii sittenkin’, kun hän nousi ylös oltuaan polvistuneena Inkvisition edessä. Voin muotoilla tätä Galileon väittämäksi kerrottua sanomalla: ‘Sittenkin, muistot ovat muuttuvia’."

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

vicious circle

22.3.2008 14:11

"Suomalaiset naispoliitikot (not so nice at all) ovat olleet ruotsalaisten femojen opissa, ja sieltähän löytyy ääriuskovaisia fundamentalisteja, kuten näimme 'Könskriget' -ohjelmassa."

Kyse ei ole pelkästään muutamista naispoliitikoista. Meillä on eri tasoissa feministisssä naisjärjestöissä noin 600 000 jäsentä ( näiden valtionavuista tehtiin luonnollisesti jo lakisääteiset - miesjärjestöistä ei edes puhuttu tässä yhteydessä, ilmeisesti tasa-arvon vuoksi ) sekä satoja ns. sukupuolitutkijoita, "tasa-arvon asiantuntijoita" , naistutkimuksen laitoksilla ja niiden alistamana toimivilla "kriittisen" miestutkimuksen laitoksilla, ns. tutkijoita jotka ovat olleet valmiita syömään kaikki tutkimuseettiset periaatteet ajamansa ideologian edessä. Sellainen kun palkitaan tässä maassa. Olemmekin nyt, olemme olleet jo kauan, tilanteessa jossa nämä sukupuolifasistit saavat riehua vapaasti asiantuntijoiden roolissa, valtion virastoissa ja aina maassa toteutettavaa/ toteutettua lainsäädäntöä myöden.

Evin Rubar/SVT

Suomen mediasta ei ikävä kyllä ole löytynyt yhtään Suomen evin rubaria, rohkeaa toimittajaa joka olisi uskaltanut esittää kansalla koko tuon haisevan sontatunkion, sen mistä lopultakin on kyse. Käsikirjoitus on ollut valimis jo vuosia. Yksittäiset kansalaiset ovat asiasta melunneet minkä ovat pystyneet, mutta heidät on yritetty pitää piilossa niin hyvin kuin tässä systeemissä on mahdollista. Mutta siihen ei olle kyetty aivan kokona:a]n.

antti heiskala
www.lapsenoikeus.info

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

"HURMOSLIIKKEET"! (2).

22.3.2008 17:51

KÖNSKRIGET - SUKUPUOLTEN SOTA! -Osa 1.

Tässä jonkinlainen alustava hahmotelma prosessista, joka on edennyt harkitusti ja tarkoitushakuisesti aste asteelta vuodesta 1993 lähtien.
Liittyy ilmeisestikin maailmanlajuiseen "Uskomuksien uhrien- False Memory Syndrome- Könskriget ja saatanapalvontauskomuksiin. Hyvässä yhteistyössä kansainvälisten asiantuntjoiden opastuksessa ha hyvässä yhteistyössä ruotsalaisen "kanssasisarrien" kanssa.

Tehkää korjauksia ja lisätkää täydentävää tietoa- kemmentoikaa. -Lähetä kaverille.

Seksuaalinen tasa-arvo?

Kaiken taustalla ja tavoitteena on ilmeisestikin seksuaalinen tasa-arvo. Tähän tavoittesseen on valjastettu koko "järjestelmä" erikoisasiantutkijoineen, kouluttajineen, naistukimuslaitoksineen, yliopistoineen, rahoituksineen,- jne. -Kysymyksessä ilmeisestikin sukupuolivähemmistöjen sodanjulistus heterosuhteita vastaan.

[u]Strategia [/u]
Tässä jonkinlainen alustava hahmotelma prosessista, joka on edennyt harkitusti ja tarkoitushakuisesti aste asteelta vuodesta 1993 lähtien.
Liittyy ilmeisestikin maailmanlajuiseen "Uskomuksien uhrien- False Memory Syndrome- Könskriget ja saatanapalvontauskomuksiin.

1).[u]Vuonna 1993 [/u]perustettiin Raiskauskriisikeskus Tukinainen, joka paljasta millaisia hirviöitä miehet ovat. (Leena Ruusuvuori.)

2).[u]Vuonna 1997 [/u]tehtiin tilaustyönä UTH tutkimus, jossa kauhistellaan, että joka vuosi puolisonsa pahoinpitelemäksi ja raiskaamaksi joutuu 90.000 naista.
(UTH tutkimus Minna Piispa Markku Heiskanen. Oikeuspoliittinen tutkimuslaitos - Tlastokeskus - Tasa-arvoasiain neuvottelukunta.

[u]Vuonna 1996 [/u]käynnistyi Dahpne ja STOP ohjelmat ihmiskaupan ja naiaiin ja lapsiin kohdistuvan väkivallan ehkäisemiseen, sekä lasten seksuaalisen hyväksikäytön vastainen kampanja.
Daphne ohjelmalla tavoitellaan myös poliisi- ja oikeusviranomaisten työn auttamista tukemalla hankkeitaa, jotkaa kohdistuvat kadonneiden lasten tapauksiin.

(Ihmiskauppaa- saatananpaalvontaritualeihin kaapattujen lasten etsintää??- Siis maailmanlajuinen "Noitavainoko"????)

[u]Laki lähestymiskiellosta astui voimaan 1.1. 1998.[/u]

3.)[u]Vuosina 1997-2002 [/u]toteutettiin Stakesin 5- vuotinen projekti "Yksikin lyönti on liikaa". Massiivinen tiedottaminen eri medioissa, julisteet, TV spotit, jne. TV ohjelmia, lehdistötiedotteita, yleisönoaston kirjoituksia lähes viikottain. -Projektinvetäjänä Leena Ruusuvuori. Stakes.

4)[u]Vuonna 1998 [/u]käynnistyi Profemnistimiehet ja White Ribbon järjestöjen toiminta tukemaan naisten oikeutta väkivallattomaan elämään. Tiedotustilaisuuksia, hastatteluita, kampanjoita, hiljaisia mielenosoituksia jne, jne. Aktiivista yhteistyötä naisjärjestöjen kanssa.
(Arto Jokinen, Bert Bjarkland, Ville Komsi).

5).Vuonna 1996 käynnistyi pedofilia ja insetihysteria, jokainen mies nähdään potentiaalisena raiskaajana ja lasten seksuaalisina hyväksikäyttäjinä. Erinomainen ja hyväksihavaittu "valtikortti" huoltajuusratkaisuissa.
Seurausta Belgian pedofilliskandaalista, joka olikin kupla.
MOT ohjelmat "Epäilys ja rangaisus 2002" ja "Lääkärit tuomareina 2004" kertovat omaa karua kieltään väkivaltaa ja insestivalttikorttien hyväksikäytöstä huoltajuuskiistoissa.
(Helena Molander, Leena Muranen, Ritva Salunen).

6).Vuonna 1997 perustettiin Suomen Delfins ry vuonna kouluttamaan ihmisiä tiedostamaan ja tunnistamaan nämä häirikkömiehet ja isät- Oma puoliso ertyistarkkailuun. Koulutus ja valistusohjelmia terveydenhoitajille ja ilmeisesti sosiaalityöntekijöille. Filosofinen aikakausilehti 4/96. Löytyy Googlen haulla -lapsi aikuisten armoilla-. (Helena Molander.)

7).Vuonna 2003 siirtyi Stakesin sex violence kampanjan jatkaminen Amnesty Finlandin projektipäällikkö Niina Laajapuron hallintaan.
Naisiin kohdistuvasta väkivallasta tiedottamisesta, adresseineen , vetoomuksineen pääministerille, kynttilämielenosoituksineen, lehditökampanjoineen jne.
Amnesty valisi vuonna 2007? uudeksi kampanjapäälliköksi Pia Puu Oksasen.
Tehtävät siityivät Amnestylle Stakesilta vuonna 2003, kun Leena Ruusuvuori siirtyi Naisjärjestöjen keskusliiton pääsihteeriksi.-Stakesin sexviolens sivut poistuivat tiedostosta pikkuhiljaa.

Matkan varrella perustettiin erilaisia tutkimusyksiköitä, jotka tuottavat uusia tutkimuksia ja joilla ylläpidetään väkivaltaista, raiskaaja, pedofiili mies- isäkuvaa niin mediassa, kuin TV:ssäkin.

9[u]).1.1. 2005 astui voimaan laki lähestymiskiellosta.[/u]
"Turvakotien väärinkäyttö uusi valttikortti", alkoi kun seksuaalisen hyväksikäytön epäilyn tutkimusmetodeja tarkennettiin ja uudistettiin vuonna 2003. Kuntatiedote 9/2003 "Lapsen pahoinpitelyn ja seksualisen hyväksikäytön epäilyyn liittyvien selvitysten ohjeet ovat muuttuneet".

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

"HURMOSLIIKKEET" (3).

22.3.2008 18:12

KÖNSKRIGET - SUKUPUOLTEN SOTA (Osa 2).

10).Vuonna 2004? Koulutetaaan neuvolatyöntekijät, lastensuojelusta vastaavat, sekä oikeuslaitos "tunnistamaan" ja suojelemaan äitejä ja lapsia näiltä väkivaltaisilta pervoilta iseiltä. (Sirkka Perttu)

11). Vuonna 2007? Ajettiin lävitse laki seksin oston kriminalisoimiseksi, Naislle oikeus hedelmäityshoitoon.- Oikeudesta samaa sukupuolta olevien naisten hedelmöityshoitoon. - Lapsen oikeus saada sperman luovuttajan (isänsä) henkilötiedot täytettyään 18 vuotta.
Homoparien oikeudesta lapsiadoptioon, tai sijaissynnyttäjään , ja kohdunvuokraukseen.

12.). Naisjärjestöt yhteistyössä ja naisverkostot huolehtivat, että päättäjillä on "oikeaa tietoa" naisiin kohdituvasta väkivallasta, syrjimisestä, lasikatoista, palkkaeroista, jne, jne, jne, jne.

Kampanja jatkuu paljastamalla eduskunnan seksuaalista häirintää harjoittavat mieskansanedustajat. Matti Ahde, Ilkka Kanerva, Vesa Kekinen ja poliisiylijohtaja Markku Salminen nostetaan noitavainoojien toimesta roviolle.

Google - lähetymiskielto -perheen sisäinen lähestymiskielto.
Löytyvät linkistä selaamalla hakutulosta.
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=l%C3%A4hestymiskielto&btnG=Google-haku&meta=

Miesten syyllistämistä ja leimaamista ylläpidetään eri tahojen rahoittamilla tutkimuksilla, tutkijoilla, luennoitsijoilla, kouluttajilla, lehdistölle järjestetyissä tiedotustilaisuuksissa. Amnesty, -Väestöliitto, Jouirnalistiliitto, Naistoimittajat ry, Minna Portal , Nytkis, Monika Naiset ry.Yliopistojen naistutkimusverkostot, ja Pervoakatemiat, Profeministimiehet, White Ribbon jne.

Tavoitteena ilmeisestikin seksuaalinen tasa-arvo, lesbo-, homo-, bi, -trans- ym guer suhteissa. -Lapset vaan taisivat unohtua siinä kiihkossa.
http://www.seta.fi/rainbow/

*********

LAINAUS.
"Lisäksi samanaikaisesti Suomeen pesiytyi Jenkkilän kristillien äärioikeiston ääripuritanismi seksuaalisuuden alueella. Sekä, äärifemnistien miesviha alkoivat rantautumaan Suomeen ja seksualisesta hyväksikäytöstä tuli muoti-ilmiö, jolla selitetään mitä vain elämänongelmaa.

1900- luvun lopun ja 2000-luvun alun seksuaaliset noitavainot tulevat olemaan oikeuslaitoksen ja käyttäytymistieteiden historiassa todellinen kummajainen."

Valta usein sokaisee ja sattaa muuttua mielivallaksi.".

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Vanhasen ja Susanin seksiyö!

22.3.2008 18:23

Kirjoitin tuossa aiemmin:

Suomen mediasta ei ikävä kyllä ole löytynyt yhtään Suomen evin rubaria, rohkeaa toimittajaa joka olisi uskaltanut esittää kansalle koko tuon haisevan sontatunkion, sen mistä lopultakin on kyse. Käsikirjoitus on ollut valmis jo vuosia.
Yksittäiset kansalaiset ovat asiasta melunneet minkä ovat pystyneet, mutta heidät on yritetty pitää piilossa niin hyvin kuin tässä systeemissä on mahdollista ( mm. useissa keskusteluissa nähdyin alhaisin keinoin, tässäkin ) Mutta siihen ei olla kyetty aivan kokona:a]n - hah!
( Tämä on se asia mihin värikästä, huomiota väkisin herättävää, ehkäpä aivan kaikkein herkimpien hipiää hiukan jopa ärsyttävääkin sanailua tarvitaan, senkin pahvit! - koitetaanpa vielä hiukan huomioarvoa: Vanhasen ja Susanin seksiyö! )
_________________
"sitten lapsella vain on kaksi äitiä"
-- Tarja Halonen

-ah!

antti heiskala
www.lapsenoikeus.info

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

RISTIINNAULITUT !

22.3.2008 20:25

Aarno Laitisen kolumni iltalehdessä 22.3.2008.-
RISTIINNALITUT!

http://www.iltalehti.fi/kolumnistit/

Ristiinnaulitut
22.3.2008 0:43

Kaunaisille ja kostonhaluisilla ihmisillä on nykyisin Suomessa hyvät keinot saattaa vaikeuksiin syyttömiäkin ihmisiä. Nimettömät ilmiantajat voivat perättömien tietojen ja edesvastuuttomien toimittajien avulla tuhota ihmisen uran ja elämän.

Ilmiantajat eivät koskaan joudu vastuuseen. Useimmiten kukaan ei edes tiedä keitä he ovat. Nimettömiä ilmiantajia suojelee laki, joka turvaa lehdistölle oikeuden salata tietolähde. Tämä ilmiantajien suojelulaki aiheuttaa sen, että ilmiantaja ei joudu vastuuseen edes siitä, että hän on antanut perättömiä tietoja julkisuuteen.

Osa Julkisen sanan neuvoston jäsenistä uskoi eduskunnan nimettömiä ilmiantajia ja yritti leimata joukon kansanedustajia syyllisiksi seksuaaliseen ahdisteluun ilman todisteita.

Suomalaisen journalismin etujoukko 70-luvulla oli marxismi-leninismin nimeen vannovia stalinisteja. Helsingin Sanomissa ja Yleisradiossa toimittajien etujoukko on nyt siirtynyt marxismi-leninismistä viherstalinistien johtamaan homoseksualismi-feminismiin.

Tämä toimittajien etujoukko on julmempi kuin Jerusalemin papit 2000 vuotta sitten. Jeesus riippui ristillä vain yhden päivän, mutta ulkoministeri Ilkka Kanerva, eduskunnan "seksuaaliset häiritsijät" ja monet muut joutuvat ristille kuukausiksi tai eliniäksi pelkän mediapapiston kaunan vuoksi. Nykyisen mediapapiston julmuudelle ei löydy minkäänlaisia perusteita tai näyttöjä. Pelkkä usko riittää.

Arvostelukyvytön Helsingin Sanomien toimittaja halusi kostaa Veikkauksen toimitusjohtajalle Matti Ahteelle omat munauksensa ja keksi syytöksen seksuaalisesta ahdistelusta. Juttua ei edes tutkittu asiallisesti, vaan tuomion langetti entinen apulaisoikeusasiamies Pirkko K. Koskinen, josta on sen jälkeen tullut median päivystävä miesten lynkkaaja.

Patentti- ja rekisterihallituksen pääjohtajaa Martti Enäjärveä riiputettiin mediassa ristillä lähes 10 vuotta ennen kuin korkein hallinto-oikeus vapautti hänet kaikista syytteistä. Vapauttavaa päätöstä joutui etsimään lehdistä suurennuslasilla, ja useimmissa lehdissä sitä ei ollut. Helsingin Sanomiinkin uutinen ilmestyi kuusi viikkoa vapauttavan päätöksen jälkeen, silloinkin vasta päätoimittajan painostuksesta. Toimittajathan eivät vapaaehtoisesti korjaa virheitään.

Poliisitkin ovat oppineet käyttämään nimettömiä ilmiantoja sisäisessä virkataistelussaan. Sisäministeriön kansliapäällikkö tutkii nyt ilmiantoa, jonka mukaan poliisiylijohtaja Markku Salminen on käyttänyt virka-autoaan kodin ja työpaikan välisellä matkalla, kun hänellä on syytä pelätä tappajia. Mokomakin asia oli syötetty lehdille ja tv-uutisille. Poliisiylijohtaja ripustettiin häpeäristille pääsiäiseksi.

Yksi poliisi kävi vuosia käräjiä toisen poliisin nimettömästä ilmiannosta, että hänellä oli ralliautonsa rekisteriotteessa väärä merkintä. Ilmiantaja voitti ilmiannetun kilpailussa korkeasta virasta.

On vaikea ymmärtää, miksi viranomaiset suostuvat tutkimaan nimettömiä ilmiantoja tapauksissa, joissa rikos on korkeintaan käytösvirhe tai vähäpätöinen rike. Vielä kyseenalaisempaa on se, että media jakaa elinikäisiä tuomioita nimettömien ilmiantojen perusteella.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Joseph Pulizer

22.3.2008 21:13

Aarno Laitiselle myönnettäköön journalistipalkinto rohkeudesta tuoda esiin muiden toimittajien raukkamaisesti vaikenemia ihmisoikeuskysymyksiä ja näkökulmia.

Joseph Pulizer

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

22.3.2008 21:15

Uskonnollisiin hurmosryhmiin kuuluvat 'uskovat' tietävänsä 'totuuden'. Yksi tapa hämärtää asetelmaa, on luoda uusi käsitteistö, kuten naistutkimus on tehnyt. Vänskä toteaa (HS 16.3.08): 'Se että miehet ylipäätään hahmottavat maskuliinisuutensa sukupuolena, on feministien ja sukupuoliteoreetikkojen vuosikymmenten kuluessa tekemän työn tulos'.

Kommunikoitaessa ent. Neuvostoliiton kanssa nousi yhdeksi ongelmaksi se, että käsite 'demokratia' oli täysin eri kuin miten se länsimaissa oli ymmärretty. Eli neuvostojärjestelmä kehitti täysin oman kielellisen konstruktiojärjestelmänsä, joka oli totuus.

Samanlaisesta puppugeneraattorista ovat kotoisin psykiatrien ja psykologien oikeudessa esittämät freudilaiset väittämät hyväksikäytön oireista, muistojen repressoitumisesta, PTST:stä jonka vuoksi lapsi ei kerro havaintojaan jne.

Tällaiset teoriat ovat erittäin vaarallisia nimenomaan oikeudellisissa yhteyksissä, koska tuomioistuimessa ei ole asiantuntemusta, jolla niihin voitaisiin suhtautua kriittisesti. Se mitä asiantuntija sanoo on totuus, koska tuomioistuin ei käsitä, mistä hän puhuu. Tietysti tällainen asiantuntija on vakuuttava, koska hän itse uskoo olevansa oikeassa.

On turhauttavaa todeta kerta toisensa jälkeen, että yhtä hyvin oikeuslaitoksessa kuin muuallakin yhteiskunnassa hukataan terve järki, ja uskotaan että keisarilla on vaatteet, vaikka hänellä ei ole rihman kiertämää.

Ruotsalainen valehtelun tutkija Max Scharnberg toteaa (IPT-Journal 1996) 'Valheiden kaksi lähdettä': "Ei voi liikaa painottaa seuraavaa tosiasiaa, kaikki tai ainakin melkein kaikki valheet lähtevät kahdesta ja vain kahdesta lähteestä: standardiominaisuuksista ja autenttisten tilanteiden muuntelusta.

Standardiominaisuuksia voi sijoittaa melkein kehen tahansa ihmiseen tai tilanteeseen. Niiden ei tarvitse olla halventavia, mutta usein ne ovat. Kuka tahansa, joka haluaa diskvalifioida toisen, voi 'sattumalta' ilmaista, että hän on mielisairas, huumeiden käyttäjä tms.

Standardiominaisuudet voivat säilyä vuosisatoja tai olla lyhytikäisiä. Ei ole pitkää aikaa siitä, kun homoseksuaalisuus lopetti olemasta tällainen, ja lasten hyväksikäyttö tuli muotiin aivan äskettäin.

Toiseen luokkaan kuuluvat esimerkiksi sellaiset täysin totuuden vastaiset syytökset, jotka koostuvat useammasta osasta, joista valtaosa on täysin tosia. Näitä kahta luokkaa voi myös sekoittaa keskenään. Edesmennyt pääministeri Palme kävi mielisairaalassa katsomassa dementoitunutta äitiään. Hänen väitettiin käyvän säännöllisessä hoidossa huumeriippuvuutensa vuoksi.

Toinen luokka on erittäin varteenotettava, mikä voidaan havaita useimmista ruotsalaisista tuomioista. Tuomarit päättelevät, että väärissä syytöksissä on pelkästään epätosia elementtejä ja että valehtelijat kehittelevät valheet ja yksityiskohdat tyhjästä ilmasta.

Autenttinen esimerkki: Tyttö väitti, että isä oli maannut hänen kanssaan vähän ennen joulua ja että se tapahtui pari päivää trigonometrian kokeen jälkeen. Voitiin osoittaa objektiivisesti, että tyttö läpäisi trigonometrian kokeen 16 joulukuuta. Tuomari piti tätä todisteena siitä, että tytön kertomus seksuaalisesta hyväksikäytöstä oli totta."

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

TASAVALTA- VAI - SETAVALTA !

22.3.2008 22:52

ANU SUOMELA !

Jotkut harrastavat postimekrkkien-, vanhojen rahojen -, astioiden keräilyä. Jotkut keräävät antiikkia, jotkut ovat kiinnostuneita taiteesta, oopperasta, teatterista jne.

Harrastuksia on niin paljon, että ei kerkiä elämään elämää, vaan suorittamaan elämää. Näin saattaa olla myös "hurmosliikkeilläkin". He elävät oman "uskontonsa- uskomuksiensa, vakkamuksen" määräämillä ehdoilla, kyseenalaistamatta onko siinä mitään järkeä.

Jostain syystä aloin joitakin vuosia sitten kiinnostumaan meneillään olevasta ilmiöstä, koska siinä on "pelissä" kasvavan sukupolven,, tulevien äitien isien, heidän lastensa, sekä koko yhteiskunnan tulevaisuus.

Käytän ja hyödynnään mielläni itseäni viisaampien ja älykkäämpien ihmisten kokemuksia, näkemyksiä, asiantuntemusta ja kokemusta. Siksi "pommitankin" sinua kysymyksillä, joihinka itselläni ei ole vastauksia. - Sopinee sinulle Anu Suomela? -Hyöty menee loppujuoksussa lasten paremman tulevaisuuden piikkiin.

"KÖNSKRIGET - SUKUPUOLTEN SOTA"

Iltalehti 26.6.2006. "Siskoilla viiraa pahasti päästä.

- Vaikuttava raportti paljastaa, että kajajahtaneet fundamentalistit ovat ottaneet vallan Ruotsin taistelevassa naisliikkeessä. - Taistelija: Feministijohtaja Ireen von Wachenfeldtin mielestä käynnissä on sukupuolten keskinäinen maailmansota.

-Voisivatko miehet Ruotsissa, tai Suomessa pitää kokouksia, joissa hoilattaisiin "hirttäkää naiset, tappakaa naiset"? No eivät! tai voisisivat, mutta pian tilisi sinitakit käymään, eikä se kyllä olisi nukkumatti.

Voisiko ylipäätänsä mikään kansanryhmä Ruotsissa, tai Suomessa harrasta moista kiihotusta väkivaltaan joutumatta siitä edesvastuuseen.? Vain yksi, nimittäin naisliike, eikä sekään Suomessa.

Naapurissa sensijaan ei koira feministien perään hauku paljasta Evin Rubar kaksiosaisessa ohjelmassa. Sukupuolisota.

VAARALLISINTA äärifeministien touhuissa ei ole iskulauseiden huutelu, sehän on vain metelinpitoa. Pelottavinta on se, että he hehkuttavat salaliittoteoriaa., jonka mukaan miesten satanisti-pedofiili-verkko katta maan koko valtakoneiston.

Impiä raiskatan ja tehdään raskaksi, sikiöt kidutetaan julmasti hengiltä. Lapsia ryöstetään ja surmatan kammottavissa rituaaleissa. Kaikki tämä tapahtuu viranomaisten tieten keskellä ruotsalaista yhteiskuntaa, autotalleissa ja hotellihuoneissa.

Rubar kysyy turvakotijärjestö ROCKS:in puheenjohtajalta Ireen von Wachenfeldtiltä, miksi murhaajien jäljiltä ei löytynyt ainuttakaan ruumista, eikä edes yhtään malliin sopivaa lasta ole kadoksissa.
- Mistä sinä sen tiedät? Miten voit väittää sellaista, tivaa Wachenfeldt. Itse hän ilmoittaa saaneensa tietonsa naisilta, jotka puhuvat omasta kokemuksestaan.

RUOTSISSA feminismi on vahva poliittinen voima. siksi siellä yliopistotutkijankin on mahdollista olla yjsisilmäinen aktivisti.
Luonnollisesti Ruotsin naistutkimuksen piirissä on pääosin vastuuntuntoisia tieteentekijöitä, mutta näkyypä siellä olevan todella outoakin väkeä.

Omasssa sarjassaan maailmankin mittakaavassa painii Uppsalan yliopiston professori Eva Lundgren, jonka kehittämän teorian mukaan miehet lyövät naisia siksi, että he saavat siitä eroottisen nautinnon. Nainen puolestaan muuttuu parisuhteessa zombieksi, joka hyväksyy väkivallan, koska mies aivopesee hänet.

FST:n esittämä rohkea dokumentti herättää pohtimaan, miksi yksi ääriliike on saanut Ruotsissa näin suuren ja poikkeuksellisen toimintavapuden - ha miksi Suomessa on toisin".
(Onko Suomessa toisin?)

Panu Höglund. MIESVIHA. Könskriget- Kolinaa panuhuoneesta. Kommetteja ja keskusteluaa Könskriget ohjelmasta.
http://plaza.fi/ajassa/kolinaa-panuhuoneesta/miesviha

u]Könsgriget Googlen haku -Maasta Suomi.[/u]
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=k%C3%B6nskriget&btnG=Hae&meta=cr%3DcountryFI

b]PEDOFIILIHYSTERIA -ARTIKKELEITA[/b].

Helena Molander. LAPSI AIKUISTEN ARMOILLA
Filosofinen aikakakauslehti 4/96. Tarkkaile läheisiäsi!
Helena Molander, Lapsi aikuisten armoilla. Miten suojella lasta joutumasta lapsiseksin uhriksi. Otava, Helsinki 1996.240 s. -Juha Varton kirja-arvostelu.
http://www.netn.fi/496/netn_496_kirja6.html

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Vänskän PornoAkatemia

22.3.2008 22:59

Tohtööri Vänskä arvokkaassa tohtoorin työssään:

"Se että miehet ylipäätään hahmottavat maskuliinisuutensa sukupuolena, on feministien ja sukupuoliteoreetikkojen vuosikymmenten kuluessa tekemän työn tulos".

- Aiku kiva tuokin nyt tietää, kenen ansiota sekin oli, kiitos arvoisa suku-puolitohtööri Vänskä PornoAkatemiasta.

"Lue aiheesta enemmän: Minä ja mun porno (Naistutkimus-lehti 2004/17; 2, 68-73). Artikkelissa Pornoakatemian jäsenet Harri Kalha, Tuula Juvonen, Antu Sorainen ja Annamari Vänskä keskustelevat pornosta pyöreän pöydän ääressä."

ks. Tohtööri Vänskä ja PornoAkatemia: http://www.lapsenoikeus.info/Suomen%20Akatemian%20painopiste.html

__________________
"Mengelekin oli asiantuntija"
-- Antti Heiskala

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

"Huippuyksikkö", PornoAkatemia

22.3.2008 23:08

lainaus:

"TUULA JUVONEN
erikoistutkija
Suomen Akatemian
huippuyksikön jäsen
Jyväskylän yliopisto "

Tätäkö tuolla "huippuyksiköllä" tarkoitettiin: PornoAkatemia ( lainauksia alkuperäiseltä sivustolta, nyt jo itsesensuroidulta ) http://www.lapsenoikeus.info/Suomen%20Akatemian%20painopiste.html

Lainaus:

"YTT Tuula Juvonen

Suomen Akatemian tutkijatohtori, Tampereen yliopiston Naistutkimuksen laitos.

Tuula Juvonen on tutkinut naisten ja miesten homoseksuaalisuutta koskevan tiedon rakentumista Suomessa 1950-luvulta nykypäivään väitöskirjassaan Varjoelämää ja julkisia salaisuuksia (Vastapaino 2002). Pornoakatemian yhteydessä Tuula Juvonen tarkastelee lesbouden representaatioiden ilmestymistä täkäläisiin miestenlehtiin osana suomalaista lesboutta koskevaa tiedontuotantoa. "

_________________
"sitten lapsella vain on kaksi äitiä"
-- Tarja Halonen

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

el bimbo on vain mies

22.3.2008 23:23

Heiskala: "Tohtööri Vänskä arvokkaassa tohtoorin työssään:

'Se että miehet ylipäätään hahmottavat maskuliinisuutensa sukupuolena, on feministien ja sukupuoliteoreetikkojen vuosikymmenten kuluessa tekemän työn tulos"

Sellanen tohtori siinä, ja sitten olemme maa jossa veroaste on korkeimpia maailmassa. Tuokin kritiikittömän naistutkimuspornotohtori Vänskän suuri viisaus voittopuolisesti miesten hiki otsassa tienaamilla rahoilla kustannettu.

el bimbo
.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

23.3.2008 01:55

On siis sotatila.
No mitä nyt tehdään? Miten voidaan laskea aseet, kun sodan syynä on näköjään seksuaalisuus, sen ulottuvuudet ja monimuotoisuus, sukupuolisuus sinänsä?

Aseina ja kohteina käytetään mitä tahansa ja ketä tahansa. Lapsia, prostituoituja, heteroita, homoja, lesboja, biseksuaaleja, transseksuaaleja, intersukupuolisia, pedofiileja, pederasteja jne., ja tietenkin sitten ihan vaan miehiä ja naisia. Ja uhreja on syntynyt runsain mitoin. Kuten aina sodissa lapset kärsivät eniten.

En ole sotahistorioitsija, mutta käsitykseni on, että sodilla on syvät juuret, niin tälläkin näyttää olevan. Niiden ymmärtäminen on viisasta etsittäessä strategiaa rauhan aikaansaamiseksi, ettei aiheutettaisi lisäuhreja.

En ole myöskään rauhantutkija, mutta sellaisiakin maastamme löytyy esim. Rauhantutkimusinstituutti. Joku ehkä tuntee tämän puolen paremmin ja voi kysyä neuvoa.

Välttämätöntä on olla sortumatta stereotypioihin. Vaikka naisasialiikkeessä on telaketju-extrimistejä, niin eivät naiset kansanryhmänä ole sellaisia. Vaikka naisasialiike on laajasti verkottunut ja soluttautunut sekä järjestöihin että hallintoon, niin on meillä sentään aika paljon täysjärkisiäkin naisia.

Sama pätee miesliikkeeseen. Sielläkin on monenlaisia extrimistejä ja fanaatikkoja, mutta valtaosa miesasiaa ajavista miehistä on täyspäisiä ja rauhaa rakastavia kansalaisia. Useimpia ihmisiä miehiä / naisia nämä taistelut eivät kosketa millään tapaa. He vain elävät elämäänsä havaitsematta, että tällaisella taistelulla olisi mitään liittymäkohtaa heihin.

Se tässä sodassa onkin niin erilaista sodan muotona, että se konkretisoituu perhe-elämän kautta 1) avio-eroissa lasten huolto- ja tapaamiskiistoina 2) lastensuojelutapauksissa, joihin melko usein liittyy samoin kuin edellisiinkin väite lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Näissä tilanteissa pelikentälle tulevat viranomaiset, sossut, terveydenhuolto ja oikeuslaitos, ja osapuolet heittävät kentälle kaikki stereotypiat vastapuolen ryvettämiseksi.

En halua tätä sotaa, ja tiedän, että näin ei rauhaa voi rakentaa. Mutta en tiedä miten sen voisi tehdä. Tämä on eskaloitunut niin pitkälle, että paluutie on tukossa.

Vai onko jollain joku ehdotus?

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi