Kunnes toisin todistetaan

Syytöksiä kopiokoneesta

Insestisyytöksiä esitetään paljon, vaan todisteita ei. Miksi insestisyytökset kolminkertaistuivat vuosikymmenessä? Onko kyseessä epidemia vai moraalinen paniikki? Vallankäyttöä vai vainoharhaisuutta? Ja miten taataan sekä lapsen että vanhemman oikeusturva?

Vuonna 1999 espoolainen Ari ja hänen vaimonsa erosivat. Lapset jäivät äidille. Isä sai olla lasten kanssa sovittujen tapaamisaikojen mukaisesti. Pian tämän jälkeen asioissa tapahtui yllättävä käänne. Ari tilittää:

“Mulle tuli sosiaaliviranomaiselta puhelu, että nyt mä vien sulta tapaamiset, mä vien lapset, sulle ei jää mitään.”

Asia alkoi syytöksellä oman lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, insestistä. Äiti oli veistellyt syytteet turvakodin johtajan tuella. Tuomiota Arille ei tullut, mutta lapset pidettiin hänestä etäällä. Kolmeen kuukauteen lapset eivät saaneet tavata isäänsä ilman valvontaa ja myöhemmin vain kaksi tuntia joka toinen viikko.

Kun insestisyytteet eivät enää purreet, isä leimattiin väkivaltaiseksi. Myös Arin nuorimman lapsen äiti otti osaa huoltajuuskamppailuun ja syytti miestä väkisinmakaamisesta. Nainen sai tämän johdosta vuonna 2005 tuomion kunnianloukkauksesta.

Isä yritettiin sysätä syytteillä ulos lasten elämästä. Tämä myös tehosi hetken aikaa. Yli kahteen kuukauteen Ari ei saanut tavata lapsiaan ilman valvontaa ja sen jälkeen vain kaksi tuntia joka toinen viikko. Vuotta myöhemmin lastenpsykiatri antoi lausunnon, jonka mukaan isä olisi lapsille parempi huoltaja kuin näiden äiti. Nyt isä on lasten osa-aikainen huoltaja.

1990-luvun alkupuolella Suomen poliisille tehtiin vuosittain noin 300 tutkintapyyntöä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Vuonna 2006 luku oli yli kolminkertainen. Viime vuosina tapauksista noin neljännes on luettu syyksi. Kaikista poliisin tietoon tulevista lapsen hyväksikäytöistä viidenneksessä on kyse isän ja lapsen välisestä insestistä. Sosiaaliviranomaisten mukaan näin on jopa joka toisessa tapauksessa.

Tapausten klassikko: Niko

Arin kokemukset eivät ole millään tapaa poikkeuksellisia. Etenkin avioerotilanteissa on huolestuttavan yleistä lyödä insestikortti pöytään. Isän oikeudet ovat yleensä siinä vaiheessa vähäiset, eikä lapsiakaan kuunnella. Sosiaalitoimi reagoi syytökseen välittömästi ja isä eristetään perheestä.

Aina ei paina edes äidin sana, vaan ainoastaan sosiaalityöntekijän ja lastenpsykiatrin. Näissä tilanteissa lapsi otetaan huostaan ja eristetään molemmista vanhemmista. Tämä saattaa olla äkillinen ja yllättävä toimenpide.

Tapaus Niko on klassikkoesimerkki. Vuonna 1990 Niko leikki päiväkodissa sopimattomia pyllyleikkejä muiden lasten kanssa. Sillä seurauksella, että hänet otettiin huostaan, eikä hän saanut kolmeen vuoteen olla vanhempiensa kanssa ilman ulkopuolista valvontaa. Kolmen ja puolen vuoden lastenkotitaipaleen jälkeen lääninoikeus palautti pojan kotiin.

“Miks just mä oon se poika?” Nikon sanotaan tiukanneen äidiltään myöhemmin.

Syyttäjät ajavat insestisyytteitä läpi henkilökohtaisella palolla, joten puolustuksella on aina tiukka tehtävä edessään. Jos syytetty haluaa pitää huolta oikeusturvastaan, tulee hänen hankkia kunnon lakimies.

Vuonna 2003 erästä pariskuntaa syytettiin tyttärensä hyväksikäytöstä. Tutkinnan aikana se osa todistusaineistosta, joka ei puoltanut syytteitä, hävisi jonnekin. Sperma-analyysiin lähetetyistä vaatteista ei kuulunut mitään. Takavarikoituja valokuva-albumeita, kotivideoita ja tietokonetta ei mainittu raportissa. Vanhemmilla oli onneksi varaa hankkia hyvä lakimies, joka osoitti syytteen farssiksi. Tytär palautettiin vanhemmilleen. Syytteistä vapautettu isä hämmästelee:

“Ei tavallisen duunarin palkalla voi selvitä tuollaisesta prosessista. Kyllä siihen talous kaatuu. Kunnalla on isommat resurssit.”

Tässä tapauksessa oli muutenkin onni matkassa. Nimittäin jos syyte ei mene läpi, tämä ei vielä tarkoita, että lapsi palautettaisiin kotiin. Esimerkiksi eräs pikkutyttö joutui vastoin tahtoaan kiertämään kahdeksan vuotta sijaiskodista toiseen, vaikka rikostuomioistuimet eivät koko tuona aikana löytäneet näyttöä insestistä.

Huostaanotosta voi valittaa hallinto-oikeuteen, mutta prosessi vie vuosia, eikä oikeudessa mielellään puututa lastensuojelun toimintaan. Kyseessä on niin arka aihe, että vastuu halutaan lykätä sosiaalityöntekijöille, vaikkei heillä ole oikeudellista eikä tieteellistä pätevyyttä arvioida tilannetta tasapuolisesti.

Tapaus Leena Muranen

Mielenterveyshoitajana toiminut Leena Muranen on esimerkillinen insestisyytösten tehtailija. Hänet on 2000-luvulla tuomittu kahdeksan kertaa oikeudessa, viimeksi 21.12.2007, kun Toijalan käräjäoikeus langetti hänelle kunnianloukkauksesta yhdeksän kuukauden ehdottoman vankeusrangaistuksen.

Murasen tapana on ollut tukea äitejä viimeiseen saakka. Hän on vääristellyt lasten sanomisia ja kirjoittanut lausuntoja ihmisistä, joita ei ole koskaan edes tavannut. Yleisradion tuottaman MOT-ohjelman haastattelussa vuonna 2002 Muraselta tiedusteltiin, miksei hän kuuntele syyttämiään ihmisiä.

“Mä katson, että ensinnäkin aikapula tulee vastaan ja siks toisekseen yleensä seksuaalirikoksen tekijät ovat niin taitavia sanaseppiä... Että miksi mä heittäisin helmiä sioille, sanotaanko näin.”

Kaiken kukkuraksi Muranen on väittänyt, ettei yksikään hänelle esitetty insestiepäily ole koskaan ollut perätön. Tämä on yleinen periaate niiden ihmisten parissa, jotka laittavat paljon rikostutkintoja alulle.

Syytetylle ei anneta tilaisuutta puolustautua edes, jos oikeus kumoaa syytteet. Oikeuden päätös ei vaikuta yleensä mitenkään lapsen huostaanottoon tai tapaamisoikeuksien rajoittamiseen, ennen kuin hallinto-oikeus toisin määrää, jos määrää. Eivätkä syyttelijät koskaan edes tällaisen määräyksen jälkeen pyydä anteeksi.

Nisäkäs ei himoitse jälkeläistään

Sexpon tutkimuspäällikkö Anu Suomela on käynyt läpi pöytäkirjat ja todistusaineistot lukuisista oikeudenkäynneistä, joissa on selvitelty väitteitä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Hän on analysoinut tutkimusmenetelmien tieteellisyyttä ja myös oikeuskäsittelyjen tasapuolisuutta. Huonolta näyttää.

Vai miltä kuulostaa lastenpsykiatri, joka ensin keksi omasta päästään, että lapsi on tunnustanut hyväksikäytön ja sitten kieltäytyi kuuntelemasta lapsen vastalauseita. Kun lapsi tämän vuoksi suuttui, psykiatri katsoi vihastumisen syyksi sen, että hyväksikäyttö on niin vaikea aihe käsitellä.

Niko-tapauksessa lapsen piirrokset pyssyistä ja tikareista todistivat hyväksikäyttöä tapahtuneen. Toisessa tapauksessa lastenkotiin joutunut pikkupoika kosketteli ikävissään pippeliään ja isää alettiin heti epäillä insestistä. Mitä moninaisimmat seikat voidaan lukea oireiksi. Näin siitä huolimatta, että tutkimusten mukaan lapsen kokemaa hyväksikäyttöä ei voida päätellä oireista.

Suomalaisten psykologien ja psykiatrien käyttämät haastattelumenetelmät antavat vääristynyttä tietoa. Virallisia ohjeita noudatetaan vain harvoin. Kysymyksiä jankutetaan ja lasta johdatellaan antamaan myöntäviä vastauksia. Tietoa hyväksikäytöstä saatetaan kerätä esimerkiksi esittämällä nukkeleikin yhteydessä suggestiivisia kysymyksiä, kuten “mihin isi kosketti”.

Pätevät todisteet insestin tapahtumisesta ovat äärimmäisen harvinaisia. Tämä johtuu siitä, ettei insestiä paljoakaan harjoiteta.

“Jos kyseessä on pieni lapsi ja epäiltynä lapsen vanhempi, niin mitä todennäköisimmin rikosta ei ole tapahtunut”, Suomela tiivistää.

Muiden nisäkkäiden tavoin tavallista ihmistä inhottaa seksi omien jälkeläisten kanssa – tai pienten lasten kanssa ylipäätään. Tästä trendistä poikkeaminen on äärimmäisen harvinaista. Miten on mahdollista, että syytteitä sitten esitetään niin paljon?

“Kai syy on jatkuva julkisuus. Seksuaalinen hyväksikäyttö on ollut yhdysvaltalaisissa filmeissä kestoselitys ihmisten ongelmille”, Suomela pohtii.

Kuka lasta suojelee?

Ruotsalainen oikeuspsykologi Lena Hellblom Sjögren on tehnyt Niko-tapauksesta perusteellisen analyysin. Hänen mukaansa viranomaisten toimet vaaransivat lapsen terveen kehityksen. Tutkimusten perusteella vaikuttaa, että näin on tapahtunut monissa vastaavissa tapauksissa.

Perusteettomien insestisyytösten ruokkima noitavaino satuttaa kaikkein eniten lapsia. Siis juuri heitä, joita lastensuojelun, sosiaalitoimen ja lastenpsykiatrian olisi tarkoitus suojella.

Myöskään silloin, kun hyväksikäyttöä on oikeasti tapahtunut, ei aikuisten hysteerinen käyttäytyminen tee lapselle hyvää. Asiantuntijavoimin lapselle opetetaan uhrin rooli. Joidenkin tutkimusten mukaan tämä voi olla jopa vahingollisempaa lapsen henkiselle hyvinvoinnille kuin seksuaalinen hyväksikäyttö.

“Ei me käydä huutelemaan minkään onnettomuuden uhreille sillä tapaa”, Suomela opastaa.

“Ei selitetä, että voi kun sä oot nyt koko elämäsi ajaksi vammautunut ja tästä tulee sulle tosi vaikeeta. Vaan me ollaan apuna ja tukena ja rohkaistaan lasta.”

HUSissa on reagoitu huolestuttavaan kehitykseen ja perustettu erityinen lasten oikeuspsykiatrinen osaamiskeskus. Keskus helpottaa poliisin ja oikeuslaitoksen kuormaa, kun sairaalan puolelta ei tehdä niin paljon turhia tutkintapyyntöjä. Tämä myös parantaa kansalaisten oikeusturvaa. Muualla vastaavaa asiantuntemusta ei ole yhtä paljon. Etenkin Pirkanmaalla tämä näkyy suurena määränä tutkintapyyntöjä.

Ruotsissa pedofilia- ja insestikohun kärki taittui 1990-luvulla, jolloin perusteettomia tuomioita alettiin kumota. Yhdysvalloissa kehitys kääntyi jo aiemmin. Suomi tulee jälkijunassa. Korkein oikeus antoi viime joulukuussa ainutlaatuisen tuomion, jossa hovioikeuden langettama insestituomio syynättiin harvinaisen tarkasti läpi ja havaittiin perusteettomaksi. Vuosia kestäneen oikeuskäsittelyn päätteeksi isä vapautettiin syytteistä.

Oudoimmat todisteet insestin tapahtumisesta

  1. Lapsi puhuu rumia.
  2. Lapsi kastelee sänkynsä.
  3. Lapsi ei pidä valkokastikkeesta.
  4. Lapsi on huostaanoton jälkeen ahdistunut.
  5. Lapsen isä on shakinpelaaja.

Lähde: Anu Suomela: Psykologinen todistelu seksirikoksissa.

699 kommenttia

SETA.-VALTA ?

23.3.2008 09:21

LOBBAUS.

Lobbaajia tässä maassa näytttää riittävän. -Kysymyksessä on kaiketikin "Naiselliset keinot- epäsuora aggressio - mutkan kautta vaikuttaminen päätöksentekijöihin ja kansalaisiin tavoitteena- "Veretön vallankumous"."

Lobbaus Wikipedia.
"Lobbausta on harjoitettu länsimaisen demokratian puitteissa siitä lähtien, kun demokratiasta voidaan puhua.

Lobbauksen strategioita.: Lobbaus on poliittiseen päätöksentekoon vaikuttamista siten, että lobattavaa asiaa ajava ryhmä kommunikoi asian kannalta olennaisten ryhmien kanssa. Nämä ryhmät koostuvat poliittisista päätöksentekijöistä ja virkamiehistä, lobbaavan ryhmän kilpailijoista, joukkoviestimien edustajista, kansalaisista sekä lobbaaavan ryhmän kaikista jäsenistä, työntekijöistä jne"........ (Vapaa suomennos).
http://fi.wikipedia.org/wiki/Lobbaus

HUOLESTUTTAVINTAA TÄSSÄ SEKSUAALISESSA VAPAUTUMISESSA - VAI VAMMAUTUMISESSA? ON SIIHEN LIITTYVÄT LIEVEILMIÖT.

Helsingin Sanomat /Kaupunki 2.3.2008.

" Aikuiset miehet ostavat teineiltä seksiä alkoholilla ja tavaroilla. -Helsingin poliisin tietoon tulleista, joka kolmas myyjä on poika". -HS:n artikkelissa on linkki myös toiseen keskusteluun "Nuoret ihmettelivät Kampissa järkyttyneinä teinien seksimyyntiä". - Artikkelin lopussa on myös linkit keskusteluihin.
http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/Aikuiset+miehet+ostavat+teiniseksi%C3%A4+alkoholia+ja+tavaroita+vastaan/1135234473460

Mannerheim animaatio-ohjelman esittäminen sijoittuu sopivasti 17.5.2008 järjestettävään "Kansainväliseen homofobian vatsiseen kampanu]Kansainvälinen homofobian vastainen päivä on 17.5.. Teemapäivän tavoitteena on vähentää homofobiaa.

http://www.google.fi/search?hl=fi&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&q=kansainv%C3%A4linen+homofobian+vastainen+kampanja&spell=1
Aiheesta lisää ranneliike. net etusivulla. http://ranneliike.net/

[b]Tässä lista mahdollisista taustavaikuttajista "lobbaajista".

Seta. Seksuaalinen tasavertaisuus ry. -Selaa otsikkoa Ajankohtaista.
http://www.seta.fi/

Seta eduskunnan oikeusasiamiehen vuosipäiväseminaarissa.Seta kouluttaa: Miesten välinen seksi ja moninaiset parisuhteet 29.2.2008.
http://www.seta.fi/

Google - seta järjestö-.
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=seta+j%C3%A4rjest%C3%B6&btnG=Google-haku&meta=

Sateenkaariperheet kaikissa sateenkaaren väreissä.
http://www.sateenkaariperheet.fi/rainbow/index.html

Google -sateenkaariperheet-.
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=sateenkaariperheet&btnG=Google-haku&meta=

Lepakkolaakso. -Naisille tarkoitettu oma keskustelufoorumi.
http://lepakkolaakso.net/

Googl -lepakkolaakso
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=lepakkolaakso&btnG=Google-haku&meta=

Finnqueer, Vuosituhannen radikaali suomalainen verkkoaikakauskirja seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen puolesta syrjintäideologioita (seksismi, rasismi, fundamentalismi, hetreroseksismi) vastan.
http://www.finnqueer.net/

Google -finnqueer järjestö-.
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=finnqueer+j%C3%A4rjest%C3%B6&btnG=Google-haku&meta=

Ranneliike.net.- Homoseksuaaleja yhdistävä tekijä.
http://ranneliike.net/

Google-ranneliike järjestö-.
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=ranneliike+j%C3%A4rjest%C3%B6&btnG=Google-haku&meta=

Nambla. Järjestö ajaa aikuisten miesten ja poikien seksisuhteiden sallimista.
http://fi.wikipedia.org/wiki/NAMBLA

Google- nambla järjestö-.
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=nambla+j%C3%A4rjest%C3%B6&btnG=Google-haku&meta=

Muita pomintoja hauilla.

Google -sateenkaarijumalanpalvelukset-.
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=sateenkaarijumalanpalvelukset&btnG=Google-haku&meta=

Ilga. Euroopan vuosokokous Vilnassa. - Kokemuksia. Aajatuksia. Linkkejä.
http://ranneliike.net/keskustelu.php?act=rthrd&grpid=41&thrdid=4956

Vihreät. De Grööna. Aija Salo blogi.
http://www.vihreat.fi/blog/320

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ratkaisu:

23.3.2008 13:52

Anu Suomela, kirjoitti: "En halua tätä sotaa, ja tiedän, että näin ei rauhaa voi rakentaa. Mutta en tiedä miten sen voisi tehdä. Tämä on eskaloitunut niin pitkälle, että paluutie on tukossa. Vai onko jollain joku ehdotus?"

Minulla on, ei vain ehdotus, vaan ratkaisu, enää ei tarvitse muuta kuin laittaa se toimeksi.Tilanne on siis hyvin helppoa ratkaista:

a ) Lähdetään siitä liikkeelle, että viranomainen noudattaa kaikessa toiminnassaan tarkasti lakejamme ja allekirjoittamiamme kv. ihmisoikeussopimuksia, ja jatkaa niiden noudattamista sitten siitä eteenpäinkin.

b ) Siitä on pidettävä erityisesti huolta, että myös lakeja laativa viranomanen ja niiden pohjaksi tutkimustaan tekevä tutkija ei ole sukupuolipolitisoitunut. Varoittava huono esimerkki lainlaatijasta jolla on ketunhäntäkainalossaan, oma lehmä ojassaaan, on vaikkapa lainsäädäntöjohtaja Tiina Astola.

c ) Tärkeintä olisi saada laillisuusvalvontaviranomaisemme tekemään työnsä.

antti heiskala
www.lapsenoikeus.info

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ankkoja lammikosta / 8.9.2005

23.3.2008 14:14

Jo muutama vuosi sitten kirjoitin Helsingin Sanomien palstalle seuraavaa:

____________________________________

ANKKOJA LAMMIKOSTA

Antti Heiskala | 8.9.2005 23:26

Vaikeneminen on kultaa?

Miten onkin niin, että kritiikkimme arvostelijat eivät tunnu pystyvän mihinkään muuhun kuin vallitseviin tosiasioihin pohjaavan ja viranomaiskäytäntöihin kohdistuvan kritiikin esittäjien henkilöön kohdistuvaan argumentointiin? tai vain vaikenemiseen?

välillä melkeinpä säälittää

Minusta esitys on todella heikko. Ja siksi tuntuukin välillä kuin ammuskelisimme ankkoja lammikosta, välillä melkeinpä säälittää. Mutta sitten ei enää säälitä kun muistaa mitä kaikkea pahaa sellaisilla asenteilla ihmisille tehdään.

Vaikeneminen on myös myöntymisen merkki

Eikö tästä maasta todellakaan löydy parempia vastaväittäjiä puolustamaan virkakoneistoa ja niitä käytäntöjä joita se soveltaa, ja jotka siten ovat arkipäivää kymmenille - sadoilletuhansille ihmisille.

____________________________________

... Vaikeneminen sen kun jatkuu, vastuussa olevat viranomaiset ovat nyt vastuussa valtavan kokoluokan epäkohtien vaikenemisesta, jopa ihmisoikeusrikosten hiljaisesta hyväksymisestä ja toteuttamisesta. Näin myös silloin kun se, sen lisäksi, että ei niihin itse puutu, myös ne kokonaan vaikenee, yrittää vaientaa ne kansalaiset jotka nämä asiat heidän halventavasta vastarinnastaan huolimatta ovat uskaltaneet esiin tuoda ( vaikka väkisin, k u n muu ei ole auttanut ).

antti heiskala
www.lapsenoikeus.info

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

23.3.2008 20:05

Espoolainen PRIDE-kouluttaja Liisa Mankki valmistelee 1-vuotiaan lapsen laittoman huostaanoton, lopuksi hän sijoittaa lapsen tekaistuilla perusteilla Siuntiolaiseen sijaisperheeseen.

Tapaus Andrei Järvi

Linkki: http://vanhemmat.com/phpbb/viewtopic.php?t=2652

Ari www.vanhemmat.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

23.3.2008 22:11

Heiskalan ehdotuksiin
a ) Lähdetään siitä liikkeelle, että viranomainen noudattaa kaikessa toiminnassaan tarkasti lakejamme ja allekirjoittamiamme kv. ihmisoikeussopimuksia, ja jatkaa niiden noudattamista sitten siitä eteenpäinkin.

Vastaus: Juuri näin viranomaisen tulisi asioita hoitaa. En halua masentaa, mutta ongelma on se, miten viranomainen valvoo itseään - ja perin kurjasti yksityisen kansalaisen oikeusturvan kannalta. Kanteluilla ei näytä olemaan kotimaassa juurikaan merkitystä. Ei kuulu kutyymiin että kanteluviranomainen ottaisi ankaran kannan viranomaisen tekemisiin.

EIT:n tuomioilla on ollut jotakin merkitystä. Esim. uuden lastensuojelulain valmistelussa näkyvät nämä tuomiot perusteena muuttaa lakia. Mutta se on kansalaiselle (ja myös asiamiehelle ja family advisorille äärimmäisen raskas tie). 'Niko' -tapaus alkoi sosiaaliviranomaisissa 1990 ja päättyi EIT:ssa 2005 laihaan ratkaisuun. Olin mukana nuo 15 vuotta. K & T alkoi sosiaaliviranomaisissa 1989 ja päättyi EIT:ssa 2001 jne.

Todella pitkä ja kivinen tie ja tulokset jonkinlaiset, mutta eivät auta sitä lasta ja perhettä.

b ) Siitä on pidettävä erityisesti huolta, että myös lakeja laativa viranomanen ja niiden pohjaksi tutkimustaan tekevä tutkija ei ole sukupuolipolitisoitunut.

Vastaus: Kyllä toki, mutta edustajat valitsee kansa. Se miten tutkijat valitaan on yliopistojen ja muiden laitosten tehtävä, johon on varsin vaikeaa vaikuttaa millään laillisilla keinoilla.

c ) Tärkeintä olisi saada laillisuusvalvontaviranomaisemme tekemään työnsä.

Vastaus: Laillisuutta valvovat ensisijassa poliisit ja syyttäjät. Ylemmällä tasolla tuomioistuimet, ja ylimääräisinä muutoksenhakuviranomaisina Eduskunnan oikeusasiamies, oikeuskangsteri. Sitten ovat syrjintävaltuutetut ym.

Poliisia tai syyttäjää on erittäin hankalaa saada viranomaisen kimppuun. Onnistuin yhdessä insestitapauksessa aktivoimaan syyttäjän lääninhallituksen virkamiestä vastaan salassapitosäädösten rikkomisesta. Käräjätuomari tunsi syvää myötätuntoa kyseistä virkamiestä kohtaan. Vaikka hän olikin luovuttanut asiakirjat ulkopuoliselle, niin se oli ymmärrettävää, kun tarkoitus oli hyvä. Kuvaan tapauksen artikkelissani johon viitataan City-lehden artikkelissa.

No, onhan sitten mahdollisuus lähteä omalla kanteella viranomaista vastaan, kuten Nikon vanhemmat tekivät, hävisivät juttunsa ja vain velkasaneerauksen kautta säilyttivät kotinsa, jota vaadittiin viranomaisten oikeuskulujen korvaukseksi.

Oikeusjärjestelmämme ja viranomaistoimintamme epäonnistuu kansalaisten oikeusturvasta huolehtimisessa tosi surkealla tavalla. Olen yrittänyt kaikkia näitä keinoja usean kerran ja myös EIT:ta. Ei hyvältä näytä kansalaisoikeuksien kannalta.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

KOHTI SETA TASAVALTAA ?

23.3.2008 23:56

Käväsin hetki sitten Miessakkien foorumilla selailemassa, mitä uutta maailmalla on tapahtunut.

Otsakkeessa "Sirkka Perttu- perhe- ja naisiin kohdistuva väkvalta" otskkeessa saattaa olla historiateietoa, joka osaltaan tukee käsitystä "Sukupuolten sota", jota tälläkin foorumilla on käsitelty.

Lisäksi tällä foorumilla on viitattu hurmosliikkeisiin, uskontojen uhreihin, valemuistosyndroomaan, uskonlahkojen vaarallisuuteen, Könskriget ohjelmaan, saatanapalvontarituaalihin , lasten riistoon kohdusta ja niiden syömiseen satanapalvontarituaaleissa.jne.

Antti on viitannut vääriin suomennoksiian. Satuin selaaman Hearin Mielipide keskusteluita. 27.2.2008 oli mielipide otsakkeella "Käännösvirhe selittää osin tutkimustuloksia". Allekirjoittajana Hannu Takala, tutkija Helsinki.. Löytyy HS:n Digi foorumilla nimihaulla -.Googlen haulla -hannu takala tutkija- löytyy joitakin yhteyksiä.

Ari nosti esiin tuoreen tapauksen, koskien huoltajuusriitaa ja huostaanottoa. -Aiheesta enemmän Arin anatamssa linkissä

HS. Mielipide palstalla oli 17.2.2008 Mielipide "Pedofilia ja insesti satuttavat lasta. -Elina Reenkola, psykologi psykoanalyytikko.
Yritin etsiä sitäkin, mutta en löytänyt -Joitakin muita hänen kirjoituksiaan löytyy Googlesta haulla - elina reenkola-, tai -elina mäenpää reenkola-..

En ala kopioimaan Miessakkien sivulla ollutta "histpria linkkiä", sillä siinä on senverran tekstiä, että se olisi ollut jaettavaa neljään - viiteeen osaan.- Olen huomannut, että vuosilta 1997 - 2002 "Hullut vuodet" aineistoa ei tahdo löytyä enään mistään. Korkeintaan "välimuistissa", tai "samankaltaisia sivuja" muistissa.

Joskus saattaa käydä hyvä tuuri, että löytää ilmeisestikin "40- vuodeksi salaisiksi määrättyä todistusaineistoa" mutkan kautta.

Pelkään pahoin, että "tauti etäispesäkkeineen" on levinnyt niin laajalle alueeelle ja etenkin niille tahoille, joidenka vastuu ja velvollisuus olisi turvata tasa-arvoisuus, -tasa- vertaisuus, lapsen oikeus turvalliseen kasvuympäristöön kasvuun ja kehitykseen ovat "hurmoksessa", eivtkä osaa tulkita asioita muusta, kuin "minä- minulle- nyt ja heti" perspektiivistä.

Toivottavasti linkki toimii. Jos ei, niin löytyy Miessakkien sivulta, muistaakseni Väkivalta foorumilta.

http://miessakit.forum.emedia.fi/viewtopic.php?p=17105#17105

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

OLEN ANTIFEMINISTI!

24.3.2008 01:01

UUSIA TUULIA- VAI VASTAVALLANKUMOUS ?

Olen mies -olen siis syyllinen. Iltalehti blogi.

http://www.iltalehti.fi/oma/showLuomus.do?id=42ef08c5187d8ecd0118cb8b06fb1968

Googlen haulla -antifemismi- löytyy lisää linkkejä aiheeseen-
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=antifeminismi&btnG=Google-haku&meta=

Mielenkiintoista oli, että Wikipedian sivuilta Antifeminismi" äänestettiin ulos. -Sitävastoin Perheväkivalta Wikipedia ja Lapsen kaltoinkohtelu Wikipedia sivuja ei ole pystytty äänestämään ulos, vaikka kuulemma sitäkin on yritetty.

Näytti olevan 31kommenttia tohon iltalehden antifeminismi kirjoiltukseen.

Olen mies - siis syyllinen
Helsingin potentiaalisten raiskaajien pakkohoitokeskuksessa on taas kiireinen päivä. Tunkkainen sali on täyttynyt ihmisistä, valtion pakkohoidokeista oikeuden määräyksellä. Salissa vallitsee kuolemanhiljaisuus, syyllisyys on suorastaan käsin kosketeltavaa. Edessä hoitaja, harmaaseen asuun pukeutunut virkami.. nainen huutaa nimiä, kutsuu näitä yhteiskuntamme saastoja tunnustamaan syntinsä ihmisyyttä vastaan.
Ensimmäisenä salin eteen saapuu muuan parikymppinen mieshenkilö: ”Hei, olen Matti Virtanen ja olen potentiaalinen raiskaaja”. ”Hei Matti” vastaa muu sali apaattisena kuorona yhteen ääneen. Matti poistuu häntä koipien välissä häpeissään paikalleen. Seuraavaksi eteen saapuu August Ahlman, 55, joka tunnustaa fantasioineensa naispuolisen työtoverinsa tapapuolesta. Mikko Paloheimo, 15, tunnustaa haaveilleensa naispuolisesta luokkalaisestaan eräällä kemiantunnilla. Mikko kertoo katuvansa tekosiaan.
Matin ja Mikon tuomio on peniksen menetys, tervaa ja höyhenet ja otsaan tatuointi ”olen sika, nöff nöff”. Augustin teko taas luokitellaan astetta vakavammaksi. Rikosnimike on miehisyys. Rangaistus kuolema.

Nykyisen linjan jatkuessa tässä saattaa olla Suomi 50 vuoden päästä. Naiset ovat orjuuttajia, miehet orjuutettuja. Baareista on tullut esimaata. naisten vessoista valtakuntia. Tätä menoa Suomen poliittinen päätäntä tulee siirtymään kabineteista naisten vessoihin ja ”menfree-zone”-kahviloihin.

Sain tässä eräänä päivänä muistutuksen feminismistä selaillessani tapani mukaan internetin keskustelupalstoja. Satuin aivan sattumalta törmäämään keskusteluketjuun pornon laillisuudesta ja oikeudesta olemassaoloon. Keitäs muitakaan kuin feministejä sieltä olisikaan löytynyt. Sain heti aluksi kelpo valistuksen siitä, kuinka porno on patrialkaalisen järjestelmän suurimpia epäkohtia sanojen mies-liitteiden ja rintaliivien rinnalla. Porno on yksinään miesten vika. Se, että alan elokuvissa näyttelee naisia, on miesten katala juoni naisten alistamiseksi. Miljoonia tienaavat tähdetkään eivät ole miljoonia tienaavia tähtiä omasta tahdostaan.
Mutta minkälainen massapostaus alkoikaan tunnustettuani, että olen joskus katsonut pornoa! Teki mieli juosta sänkyyn käpertymään peiton alle sikiöasentoon itkemään itseni uneen!

Eduskunnan tuoreen kohun jälkeen en ole uskaltanut mennä samaan hissiin naisten kanssa, enkä katsoa ensimmäistäkään nappia alemmaksi. En edes myyjien nimilappuja siinä pelossa, että saan sähkötainnuttimesta jalkoväliini tai nimeni julki ”Näitä henkilöitähän ei yliopistoon päästetä”-sivustolle.
Ratikalla liikkuessani olen ottanut nyrkkisäännöksi että en pidä samasta tangosta kiinni kuin naiset, enkä räpyttele silmiäni, jottei joku puhdassieluinen jumalatar tulkitsisi sitä seksuaaliseksi häirinnäksi. Tosimies kestää silmien kuivumisen! Kaupassa menen maksamaan ostokseni vain miespuolisille myyjille, enkä edes vilkaise kondomeja, jottei kukaan kuvittelisi, että harrastelen riettaita naisia halventavia irtosuhteita. Katse maahan ja hymy perseeseen!

Oikean kuoliniskun koin, kun ainoa tilaamani aamulehti, Hufvudstadsbladet, julkaisi ison monen aukeaman jutun naisen eurosta 80 senttinä! Sinäkin Brutukseni! Helsingin sanomia en ole jaksanut lukea, koska politiikka-osiokin on muuttunut Amnesty Internationalin aseellisen feministijaoston seksuaalipoliittiseksi hiekkalaatikoksi. Kulttuuripalstallakin mainostetaan vain ”ladys only”-teatteri-iltoja. Ilta-kaksikko taas on tasaiseen tahtiin joutunut jo vuosia sitten feminatsismin turmiolliselle tielle. Mutta, että HBL, tällaista ei heikko suomalainen sydämeni kestä! Silmäni vuotivat verta jokaista virkettä, lausetta, riviä, sanaa ja merkkiä kohden. Harkitsin jo vakavissani tilauksen lopettamista, kunnes tajusin, että en tahdo kuolemansyntini, suomenruotsalaisuuteni lisäksi leimautua vielä sovinistiksikin. Mielumpi vain sortaja-suomenruotsalainen kuin sortaja-suomenruotsalainen ja sovinisti ja raiskaajakin vielä!

Sukupuolivallankumouksen ainekset ovat kaiken kansan nähtävillä. Ilmassa haisee ruuti ja aseita kuljetetaan talosta taloon, poterosta poteroon formuloiden ja jääkiekko-otteluiden aikana. Mies,
tiedätkö sinä mitä naisesi touhua selkäsi takana? Korpraali vai ryhmänjohtaja, kenraali vai majuri?

LOPPUI MERKIT -LUKEKAA LOPUT LINKISTÄ

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Aarno Laitiselle

24.3.2008 14:21

Kirjotin tuolla aiemmin seuraavaa: "Suomen mediasta ei ikävä kyllä ole löytynyt yhtään Suomen evin rubaria, rohkeaa toimittajaa joka olisi uskaltanut esittää kansalle koko tuon haisevan sontatunkion, sen mistä lopultakin on kyse. Käsikirjoitus on ollut valmis jo vuosia.
Yksittäiset kansalaiset ovat asiasta melunneet minkä ovat pystyneet, mutta heidät on yritetty pitää piilossa niin hyvin kuin tässä systeemissä on mahdollista ( mm. myös useissa keskusteluissa nähdyin alhaisin keinoin ) Mutta siihen ei olla kyetty aivan kokona:an"

HUOMAA: Tämä on se asia mihin värikästä, huomiota vaikka väkisin herättävää, ehkäpä aivan kaikkein herkimpien hienostunutta hipiää hiukan jopa ärsyttävääkin sanailua tarvitaan, senkin pahvit!

Myönnettäköön

AARNO LAITISELLE JOKIN IHANA JOURNALISTIPALKINTO

Piristävän poikkeuksen mediassamme tekee kuitenkin toimittaja Aarno Laitinen, joka omalla palstallaan tuo näitä asioita esiin vastaanpanemattomalla ja raikkalla tyylillään, siinä mittakavassa mikä hänelle on kolumneissaan mahdollista.

Myönnettäköön Aarno Laitiselle jokin ihana journalistipalkinto rohkeudesta tuoda esiin muiden toimittajien vätysmäisesti, opportunistisesti ja raukkamaisesti vaikenemia ihmisoikeuskysymyksiä ja näkökulmia.

Ehdotan kolminkertaista Eläköön! -huutoa Laitiselle.

Jooseppi Pulizeeri

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

24.3.2008 15:15

Olen välillä näköjään aika masentava, kun kerron mitä itse olen viranomaisten tekemisissä nähnyt kansalaisten oikeusturvan suhteen.

Pitää muistaa, että demokratia, sellaisena kuin sen nykymaailmassa ymmärrämme, on koko ihmiskunnan historiassa millin ohut kerros. Alulle sen pani natsien hulluuden seuraamukset. Saatiin YK:n ihmisoikeuksien julistus ja Euroopan ihmisoikeussopimus 1950. Meillä se astui voimaan 40 vuotta myöhemmin vuonna 1990, koska olimme rähmällämme Neuvostoliittoon.

EIT antoi muistini mukaan ensimmäisen perheasioita koskevan tuomitsevan päätöksensä 1994 tapauksessa Hokkanen v. Finland. Muistinvaraisesti jatko oli Nuutinen v. Finland tuomio 2000, K & T v. Finland 2000 ja 2001, L. v. Finland 1000, K.A. v. Finland 2003, R. v. Finland 2005, T and others 2005, H.K. v. Finland 2006, Comet v. Finland 2007. On myös melkoinen joukko päätöksiä, joissa Suomea ei tuomittu.

Eli tämä on ollut historiallista alkutaivalta. Mutta niinhän asioiden kanssa on. Uusi ajattelu leviää hitaasti ja virkamiesten toimintatavat istuvat tiukassa. Mutta eihän kukaan ole luvannut, että muutoksen tekeminen olisi helppoa.

Ihmisoikeusvaltion rakentaminen on rankkaa ja hermoille käypää puuhaa. Erityisen kirkkaana on pidettävä mielessä se, että stereotypioiden rakentaminen on suuri uhkatekijä demokratialle, kansalaisten autonomialle ja oikeusvaltiolle.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

SurferGirl

24.3.2008 16:31

Suomi24:ssä näköjään eilen alkanut keskutelu yhdestä tapauksesta. Mukana paljon tässä keskustelussa esiin tulleita aspekteja:
-puhuuko äiti totta?
-miksi sos.viranomainen ei häntä usko?
-kritiikitön vertaistuki kanssasiskoilta
-kritiikkiä esittänyt/tarkemman näytön perään kysynyt kirjoittaja saa hyökkäysryöpyn niskaansa
-mikä mahtaa olla vanhemman tytön psykiatrin lausunnon sisältö ja metodit, joista Anu paljon tänne kirjoittanut?

http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=116&conference=4000000000000039&posting=22000000033850115

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

SELITTÄVIÄ TEKIJÖITÄ ?

24.3.2008 22:07

SELITTÄVIÄ TEKIJÖITÄ LASTEN PAHOINVOINTIIN JA SYRJÄYTYMISEEN?

MISSÄ ON LAPSEN JA ISÄN OIKEUSTURVA ?

Tässä olisi muutama aihe, joista julkisuudessa ei keskustella. Johtuen oletettavasti siitä, että käsite YHTEISHUOLTAJUUS" lanseerattiin rauhoittamaan lapsia ja isejä.

Loppujuoksussa tilanne on kuitenkin se, että noin 94%:ssa erolapsien lähivanhempana, tai yksinhuoltajana on lasten äiti.
Lapsen lähivanhempana, tai yksihuoltajana on isä noin 4%:ssa erotapauksista.
Huostaanotettuja ja sijoitettuja lapsia on noin 2%.

-Tämä oli 90 luvun lopun tilanne, joka on varmastikin muuttunut huostaanotettujen, pakkohuostanotettujan ja sijoitettujen päihde- ja huumeäitien lasten määrän kasvaessa kaiken aikaa.

On huomioitava, että mukana eivät ole uusperheiden lapset, koska niitä ei tilastoida.

Karkean arvion mukaan erolasten yhteismäärä lienee jo runsaat puoli miljoonaa. -Jotain lasten puolesta ja joutumasta "mielivallan uhriksi" olsi kait syytä pohtia.
-Isät ovat jo vissiin tottuneet saamaan "urpaansa asennevammisten sossujen, psyykkisitä ongelmista kärsivien äitien ja järjestelmän yhteisymmärryksen myötävaikutuksella.

Lastensuojelu syrjii isejä Dialogi lehti 7/2007.
"Äiti uhitteli teräaseella senverran, että jouduin vauva sylissä vetäytymään asunnostamme". (Keskustelua).
http://dialogi.stakes.fi/FI/arkisto/2007/7/sivu/53.htm

Google haku - perättömät insestisyytökset -.
http://www.google.fi/search?hl=fi&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&q=per%C3%A4tt%C3%B6m%C3%A4t+insesti+syyt%C3%B6kset&spell=1

Google haku - perättömät raiskaussyytökset -.
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=per%C3%A4tt%C3%B6m%C3%A4t+v%C3%A4kivaltasyyt%C3%B6kset&btnG=Google-haku&meta=

Google haku - perättömät väkivaltasyytökset-.
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=per%C3%A4tt%C3%B6m%C3%A4t+v%C3%A4kivaltasyyt%C3%B6kset&btnG=Google-haku&meta=

Google haku -turvakotien väärinkäyttö -.
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=turvakotien+v%C3%A4%C3%A4rink%C3%A4ytt%C3%B6&btnG=Google-haku&meta=

Google haku - lapsen vieraannuttaminen -.
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=lapsen+vieraannuttaminen+&btnG=Hae&meta=

Google haku -huoltoriidat-.
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=huoltoriidat&btnG=Google-haku&meta=

Google hauku -lasten huostaanotot-.
http://www.google.fi/search?hl=fi&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&q=lasten+huostaanotot&spell=1

Google haku.- sosiaalitoimen ylilyönnit huostaanotoissa-.
http://www.google.fi/search?hl=fi&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&q=sosiaalitoimen+ylily%C3%B6nnit++huostaanotoissa&spell=1

Google haku -sosiaalitoimen mielivalta-.
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=sosiaalitoimen+mielivalta&btnG=Google-haku&meta=

Lapsen kaltoinkohtelu Wikipedia.
Sensuroimatonta tietoa, tutkimuksia. tilastoja.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Lapsen_kaltoinkohtelu

LÖYTYISIKÖ SELITTÄVIÄ TEKIJÖISTÄ NÄISSÄ LINKEISSÄ.

Googlen haulla otsakkeessa "Joka viides potee luulosairautta".
Saattaisi löytyä yksi selittävä tekijä, kuten myös allaolevassa linkissä -lapsen vieraannuttaminen-.
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=joka+viides+potee+selitt%C3%A4m%C3%A4tt%C3%B6mi%C3%A4+oireita&btnG=Google-haku&meta=

J.T. Karvosen aikaisempia tutkimuksia. http://www.google.fi/search?hl=fi&q=juha+t+karvonen&btnG=Google-haku&meta=

YLE. -Terveys -Mielenterveys.
Kaltoinkohdeltuja lapsia ja nuoria kymmeniä tuhansia.- Sivulla linkkejä useille eri tahoille.
http://yle.fi/genreportaalit/portaali.php?genre=terveys&osannimi=ajassa_mielenterveys&jutunid=3244

Chutzpah Wikipedia.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Chutzpah

Google haku -chutzpah- laajemmin ilmiöstä.
http://www.google.fi/search?q=chutzpah&hl=fi&lr=lang_fi&sa=X&oi=lrtip&ct=restrict&cad=7

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Vaikeneminen

25.3.2008 14:51

välinpitämättömyys ja vaikeneminen:


Katselin eilen dokumentin juutalaisnaisesta, naisesta joka oli lapsena joutunut Auschwitziin, mutta pelastunut sieltä, yhtenä äärimmäisen harvinaisena tapauksena. Dokumentin lopussa nainen toteaa seuraavaa:

"Välinpitämättömyys on se joka johtaa Holokaustiin, ja tie Auschwitziin on päällystetty vaikenemisella."

anttiheiskala
www.lapsenoikeus.info

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

25.3.2008 15:41

Tässä linkki Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen päätökseen eräässä insestisyytetapauksessa. Tuomio tuli artiklan 6/1 ja 6/3 perusteella, eli oikeudenkäynti ei ollut oikeudenmukainen. Tämä on siis tyyppitapaus miten viranomaiset asioita hoitelevat. Nykyään sentään lapsen puhuttamiset videoidaan.

Tässä uhriksi väitetty tyttö kiisti isän tehneen hänelle mitään sopimatonta, mutta sossut tai tuomioistuimet eivät tästä piitanneet, kun oli psykiatrin lausunnot.

Anu Suomela
http://cmiskp.echr.coe.int/tkp197/view.asp?item=8&portal=hbkm&action=html&highlight=Finland&sessionid=6427274&skin=hudoc-en

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

a'siantuntijat työssään:

25.3.2008 16:35

SUOMI:

"alan parhaat" asiantuntijat työssään: "Missään ei sanota että lapsella olisi oikeus biologiseen isäänsä"

.

NATSI-SAKSA:

Auschwitzista elävänä selvinnyt Irene Guttmann:

"Välinpitämättömyys on se joka johtaa Holokaustiin, ja tie Auschwitziin on päällystetty vaikenemisella."

_______________________________
"Mengelekin oli asiantuntija"
-- Antti Heiskala

PS. Irene Guttmann oli muuten kaksonen, jolla -"alan paras asiantuntija" - Mengele suoritti asiantuntijakokeitaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ANU SUOMELA !

25.3.2008 18:53

Näköjään seksuaalisesta hyväksikäytöstä langetetaan tuomioita ei tutkimus-, vaan hutkimusperiaatteella.

Ilta-Sanomet 17.11.2006.

"Lastenkodin ex- johtajalle vankeutta lasten hyväksikäytöstä. -Käräjäoikeus tuomitsi entiesen lastenkodin johtajan kymmeneksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen. Tuomio tuli kuudesta lapsen seksualisesta hyväksikäytöstä sekä virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Tuomittu määrättiin maksamaan valtiolle eoikeudenkäyntikuluja yli 28.000 euroa. sekä kuudelle asianomistajalle henkisestä kärsimyksestä yhteensä 5000 euroa".

Toisinsanoen jokainen uhri sai runsaat 800 euroa ja ketkä sitten saivat nuo yli 28.000 euroa. - Olisikohan oikeuskäytännöissä jotain korjattavaa?

Lääkärit tuomareina MOT ohjelmassa 2004 isä sai kahden poikansa seksuaalisesta hyväksikäytöstä 1,4 vuoden ehdottoman vankeustuomion, vaikka rikosta ei voitu toteennäyttää. - Tutkimuksissa käytettiin traumaterapiamenetmää, eikä uutta strukturoitua haastaattelurunkoa, josta STM antoi uudet ohjeet 1993.- Muistaakseni rangaistus määrättiin vedotern "yleiseen lainkuuliaisuuteen" ja asiakirjat julistettiin tietenkin salaiseksi 40- vuodeksi.

Lastenkodin ex-johtajalle vankeutta lasten hyväksikäytöstä
17.11.2006 15:29, päivitetty 17.11. 16:47

Hyväksikäytöstä tuomittu Tuomo Romppanen (kuv. kesk.) on Lahden kaupunginvaltuuston ja -hallituksen jäsen.
Lahden käräjäoikeus tuomitsi entisen lastenkodin johtajan kymmeneksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen. Tuomio tuli kuudesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä sekä virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Tuomo Romppanen, 50, määrättiin maksamaan valtiolle oikeudenkäyntikuluja yli 28 000 euroa sekä kuudelle asianomistajalle henkisestä kärsimyksestä yhteensä 5 000 euroa.

Teot ajoittuvat vuosille 1999-2004. Syytteistä hylättiin pahoinpitely sekä yksi lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö ja virkavelvollisuuden rikkominen.

Asianomistajien pyynnöstä käräjäoikeuden istunnot pidettiin suljetuin ovin. Lisäksi asiakirjat määrättiin salaisiksi 20 vuoden ajaksi.

Romppanen ehti toimia Lahden Mäntymäen lastenkodin johtajana 23 vuotta.

Hänet erotettiin väliaikaisesti tehtävästä toukokuussa 2005. Vuotta myöhemmin Lahden kaupunki irtisanoi lastenkodin johtajan poliisin ryhdyttyä Etelä-Suomen lääninhallituksen pyynnöstä tutkimaan hänen menettelytapojaan.

Tuomittu on vihreiden edustaja Lahden kaupunginvaltuustossa ja -hallituksessa. Hän pidättäytyi luottamustehtävien hoidosta saatuaan syytteet. (STT

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

25.3.2008 20:35

Joku haluaa tietoa lahtelaisesta lastenkodin johtajan tuomiosta ja maksetuista korvauksista.

En tunne tapausta. Noista korvausmääristä päätellen käräjäoikeus ei ole ollut oikein vakuuttunut näytöstä, vaan tuominnut 'varmuuden vuoksi'. Jos näyttö olisi ollut vakuuttava, olisi rangaistus ollut vähintään 3,5 vuotta ehdotonta, kun väitettyjä uhrejakin oli noin monta. Myös korvaussummat olisivat nuppia päälle olleet vähintään 5.000€ + terapiakulut.

Näissä tapauksissa psykologit ja psykiatrit aina lausuvat, että uhri tulee tarvitsemaan vuosien terapian ihan riippumatta siitä, mitä väitetään tapahtuneen. Psykologien ja psykiatrien kannattaa ammattikuntana aina olla tätä mieltä, koska se turvaa jäsenistölle leivän.

Tässä ollaan taas sen kysymyksen äärellä, että lapselle / nuorelle kehitellään terapialla uhrin identiteetti. Joutuu siis kysymään uudelleen ja uudelleen, kuka tässä hyväksikäyttää ja ketä?

Kenelle se 28.000€ maksettiin? En tiedä, mutta voisin aavistella, että syyttäjällä on ollut monenlaisia asiantuntijoita. Kun vastaaja häviää juttunsa hän maksaa kaikki kulut, myös omien todistajiensa kulut. Useimmiten hän on tuomion saadessaan varaton.

Vaikka oikeuden päätös olisi vapauttava, jää usein suuria summia, joita valtio ei korvaa. Näin, vaikka vauriot joita on perättömillä syytteillä aiheutettu ovat tuhonneet ihmisen psyykkisen terveyden, talouden ja työelämän.

Minun tuntemissani tapauksissa syytteessä on ollut maahanmuuttaja ja siis 'vääränvärinen'. Se on riittänyt tuomion perusteeksi, kun on ollut psykiatrin lausunto 'lapsen todennäköisestä joutumisesta hyväksikäytetyksi'. Jos ulkomaalainen saa meillä tuomion, se johtaa myös maastakarkoitukseen. Eli kaikki yhteydet omaan lapseen katkaistaan lopullisesti.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

25.3.2008 21:04

JP Roos on kommentoinut tapausta K & T v. Finland useaan otteeseen, mm. sivustoillaan olevassa 'Huostaanottokirjassa'. Toimitin asiakirjat JP:lle jo EIT:n käsittelyn alkuvaiheessa, asianomistajien luvalla.

Anu Suomela

http://blogs.helsinki.fi/huostaanotto/2008/01/28/kn-ja-tn-tapaus/

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

OIKEUSMURHIA !

25.3.2008 23:12

Kysymys Anu Suomelalle!

Osaisitko neuvoa, mistä löytyisi "Journalisti" lehdessä olleita artikkeleita.
He ovat uudistaneet sivustonsa, eikä aikeisemmilla http:.//www osoitteilla löydy artikkeleita, tai en osaa etsiä niitä. -Onko ne tarkoitukselliseti poistettu "yleisestä käytöstä"?

Minulla on kyllä paperiversiot joistakin artikkelista, mutta alkuperäisiä on vaikea etsiä, kun niissä ei ole vuosilukua, eikä lehden numeroa.
Tiedän linkin heidän uusituille sivuille, mutta "hakuammuntani" ei ole tuottanut tulosta.
http://www.journalistilehti.fi/journalistilehti.html

Artikkelit olisivat hyviä viitteitä ja liitteitälähinnä pedofiliahysterian syntyyn, etenemiseen ja hiipumiseen pikku hiljaa.
Näkisin, että mikäli "likapyykkiä" aletaan jossain vaiheessa pesemään olisivat artikkelit dokumentoitua tietoa, joilla kokonaisuuden hahmottaminen olisi helpompaa.

Nuo artikkelit voisivat olla hyvää lähdetietoa, jos "historiaa kirjoitetaan uusiksi".

Monikaan ei varmasti ole nähnyt, kuullut, eikä lukenut kyseisiä artikkeleita, koska ne on julkaistu käsittääkseni vain Journalisti lehden sivuilla ja ne ajoittuvat käsittääkseni vuosille 1996 -1997 jolloinka Belgian "pedofiiliskandaali" oli kuumimmillaan. -Aiheesta oli Skepsis ja UUT:n kirjoituksia aiheena "Valemuistosyndrooma".

Artikkelit, joista minulla on olemassa paperiversiot:

"Tekikö media pedofiliasta uuden hyvän vihollisen. Pedofiilit nousivat melko täydestä tuntemattomuudesta lööppien suosikeiksi 1990- luvulla. Lähes kaikki tiedotusvälineet raportoivat ahkerasti pedofiilien tekemisistä - ilmiöstä, jonka nimeä ei kymmene vuotta aiemmin juuri tunnettu" - Anne Jeanne Söderlund pro graduun liittyvä artikkeli". /MN.

"Oikeusmurhia median tuella" Ilta-Sanomiissa 29.4.1998 olleen uutisen kommentointi. /MN

" Vihjailu epäeetttistä .AS:n vastinetta ei julkaistu, jossa MN kritisoi HM:ää"

"Tätäkään ei julkaistu. Vastine JI:n vastineeseen 31.10.1996." LB.

"Sananvapauteen puuttuminen ei herättänyt keskustelua. Liittyi vuonna 1997 julkaistuun arikkeliin "Kriittistä näkökulmaa lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön". /MN

"Keveät eväät. JI ja HM vastasivat 14.11. ?? edellisessä Journalistilehdessä olleeseen artikkeliin". /MN

Eli kysymykseni on- löytyykö artikkelit jostakin linkstä ja joita voisi hyödyntää ja sattamalla niitä tiedoksi.? / -"Oikeusmurha".

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Oikeusmurhaajalle

25.3.2008 23:25

Lehdet paperiversioina löydät ainakin vapaakappalekirjastoista. Sellaisia ovat esim. jotkin yliopistojen kirjastot:
http://www.kansalliskirjasto.fi/julkaisuala/vapaakappaleet.html

Niistä löytyy pääsääntöisesti kaikki Suomessa julkaistut painatteet. Se missä lehden numerossa jokin artikkeli on ollut, voi selvitä kirjastoiden hakukoneilla. Niistä löytyy tai ainakin aikoinaan löytyi eri tietokantoja kirjallisuudelle ja aikakaus- ja ammattilehdille kotimaasta ja ulkomailta. Nelli-portaali voisi olla hyvä paikka aloittaa:
http://www.nelliportaali.fi/V?RN=749696185

Jos tarvitset artikkelit sähköisessä muodossa ja sivuilta ei enää löydy, lienee nopeinta ottaa yhteyttä lehden toimitukseen ja kysyä onko saatavana tai kirjoittajaan suoraan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

26.3.2008 00:02

Oikeusmurha
Minulla ei ole noita Journalistin artikkeleita sähköisessä muodossa, mutta on kyllä kääntämäni Ann-Jeanne Söderlundin laaja artikkeli, johon kirjoitus pohjautui. Se piti julkaista teoksessa Suomela & Furman 'Seksuaalinen noitavaino. Tieteellisiä kirjoitukia aikamme tabusta (Mielikirjat 1999), mutta oli niin mittava, ettei mahtunut mukaan. Loistava analyysi.

Yritän kaivaa alkuperäisen artikkelin ja voin lähettää. Laita lähetysosoite minulle anu.suomela@sexpo.fi.

Tuo Journalistin juttu johon viittaat on Mikko Niskasaaren kirjoittama, mutta nyt en muista äkkisiltään julkaisuvuotta. Olettaisin että oli Journalistissa vuonna 2000. Yritän etsiä, mielestäni näin sen Journalistin sivustoilla ainakin pari vuotta sitten.

Anu Suomela

ps. Eilen tuli TV 1:n ohjelma Ulkolinja: 'Siksi käydään sotaa'. Erinomainen analyysi USA:n perusteista 'tuoda rauhaa maailmaan' sotimalla. Yleisradio oli tehnyt kiinnostavan valinnan lähettämällä erittäin tärkeän sodan, USA:n ja Naton vastaisen ohjelman työpäivää vasten alkavaksi yöllä klo 24.00. Moniko siis katsoi? Uusinta varmaan lähetetään ensi viikolla jonain arkipäivänä klo 13.00. Moniko työssä käyvä on tuolloin telkkarin ääressä.

Miksi tästä meuhkaan? Yhtymäkohdat sukupuolten väliseen sotaan ovat ilmeiset. Vihollisasetelma, propaganda vihollisen pahuudesta (mies), sodan oikeutus suojelun motiiveilla (lapset), pyhä missio pelastaa maailma turmiollisilta väärinajattelijoilta (raiskaajamiehet). Analogioita löytyy runsaasti.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

26.3.2008 01:21

Laiton superprintterini tänään printtaamaan kaiken tekstin, joka on artikkelin jälkeen tuotettu. Sivuja oli 144 tekstikokona noin 7 pistetä, eli vastaa hyvinkin 300 sivua normaalikokoista tekstiä.

Valtaosa teksteistä on Heiskalan postuksia, joita hän on julkaissut kaikilla mahdollisilla foorumeilla uudelleen ja uudelleen. Hyvänä kakkosena on Savolainen, joka pidäkkeettömästi lähettelee postauksia aina kun kyseessä on joku perheeseen liittyvät seikka.

Kolmanneksi paras tilan käyttäjä olen minä. Toistan itseäni kirjoittamalla samasta asiasta uudelleen vähän eri sanoin, ja minua on siitä moitittu.

Olen ajatellut tätä kirjoittamista siten, että monet lukijat tulevat tänne kesken keskustelun, eivätkä jaksa lukea mitä aikaisemmin on sanottu. Siksi sanon tietyt asiat uudelleen. Tällaisilla keskustelupalstoilla on mahdotonta tietää kenelle kirjoittaa, etenkin kun ollaan nimimerkkien takana, ja kuka tahansa voi kirjoittaa lukuisilla nimimerkeillä.

En yritä kieltää sanan ja mielipiteen vapautta. Eihän kenenkään tarvitse lukea toisten postauksia. Mutta kun nyt katson tuota paperiversiota niin havaitsen millaisen vaatimuksen kirjoittajat esittävät lukijoille.

Postaukset on kirjoitettu joskus johonkin tilanteeseen. Jostain syystä lay-out on erityisen löyhä. Eli lukijan on skrollattava loputon määrä tyhjiä rivejä päästäkseen selville itse tekstistä. Ei sitä jaksa millään.

Sanoin aikaisemmin, että mitä enemmän huutaa, sitä vähemmän tulee kuulluksi. Lisään tähän väittämän, että mitä enemmän käyttää tyhjää tilaa, sitä heikommin lukija jaksaa seurata ajatuksen kulkua - ja sitä vähemmän kirjoittajan viesti menee perille, olkoon kuinka hyvä tahansa.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

King ja "natsikortti"

26.3.2008 02:01

Anu, kirjoitit: "Miksi tästä meuhkaan? Yhtymäkohdat sukupuolten väliseen sotaan ovat ilmeiset. Vihollisasetelma, propaganda vihollisen pahuudesta (mies), sodan oikeutus suojelun motiiveilla (lapset), pyhä missio pelastaa maailma turmiollisilta väärinajattelijoilta (raiskaajamiehet). Analogioita löytyy runsaasti."

Katsoin tuon dokumetin ja huomioni kiinnittyi siinä erityisesti Martin Luther Kingin puheeseen, jossa hän käytti heti alkajaisiksi tuon ankarasti tuomitun "täysin asiattoman" "natsikortin", jolla puhe kuullemma menettää saman tien kaiken merkityksensä ja uskottavuutensa, ja jonka jälkeen saman puhujan tekstiä ei kuullemma pidä enää koskaa ottaa vakavasti.

sellasta. aaa

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

26.3.2008 02:15

"Katsoin tuon dokumetin ja huomioni kiinnittyi siinä erityisesti Martin Luther Kingin puheeseen, jossa hän käytti heti alkajaisiksi tuon ankarasti tuomitun "täysin asiattoman" "natsikortin", jolla puhe kuullemma menettää saman tien kaiken merkityksensä ja uskottavuutensa, ja jonka jälkeen saman puhujan tekstiä ei kuullemma pidä enää koskaa ottaa vakavasti.

sellasta. aaa"

En lainkaan käsitä mistä puhut. Voitko vähän selvemmin kertoa mitä tarkoitat?

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

tekstimakkara

26.3.2008 02:27

Anu Suomela hyvä,

En usko että kovin moni lukee orjallisesti kaikkia tällaisen ketjun kommentteja, tai printtaa ketjun kirjoituksia. Joidenkin esittämästä kritiikistä huolimatta käytän usein hyvin harvaa "kappalejakoa" - ja kun se on mahdollista, mieluusti myös tiettyjen sloganien, henkilöiden nimiä, ym. vahvennettuna, jotta lukija näkisi heti yhdellä silmäyksellä mitä kommentti mahdollisesti käsittelee, ja sen kiinnostaako aihepiiri häntä.

Samoin erityisesti luettelonomaiset asiat ja koosteet, joissa rinnastetaan aivan eri lähteistä saatuja dokumentteja toisiinsa, on minusta ehdottomasti syytä panna esiin, luetella paljon väljemmin.
Eivät nämä valkoisetkaan bitit mitään maksa.

On aivan eri asia kirjoittaa proosaa kuin tehdä vaikkapa tietynlaista karttaa, tilkkutäkkiä, toisiinsa liittyvistä asioista ja dokumenteista, joista lukija voi itse tehdä päätelmiä kirjoituksen eri tilkkuja yhdistellen. Mikäli ymmärtää.

Minulle sen tyyppinen putkimainen makkarakirjoittaminen kuin mitä sinä kirjoitat, ilman selkeää nopeasti havaittavissa olevaa jäsennystä, kokonaan ilman edes otsikointia, ilman huumoria..(?).. eri tyylilajien virkistävää käyttöä..aiheuttaa vain sen etten ehkä viitsi lukea ollenkaan mitä olit kirjoittanut ( pakko tunnustaa, näinkin on käynyt ). Ties vaikka jäin jostain paitsi? Jäinkö?

Minusta esimerkikisi nimimerkki jmit kirjoittaa hyvin: painavasti ja usein silti hauskasti. Siihen pyrin itsekin. Ei lukijalle saa sentään aivan santapaperia kurkkuun työntää, janoon tappaa.

näin arveli yössä,
isä a

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

tarkat laskelmat

26.3.2008 02:37

Anu, en viitsi nyt tarkentaa sinulle tuota "natsikortin" käsitettä, kun jo muutenkin lasket kirjoittamani tekstin määrää kuin mikäkin. Se kun ei ole mitenkään tärkeää tähän keskusteluun liittyen. Ja kun jo tälläkin, vastauksellani sinulle, syntisäkkini määrä senkun kasvoi taas sinun laskelmissasi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

26.3.2008 09:34

No voi sentään! Kyllä on hienonahkaista porukkaa. Vaikka miten nätisti ja pumpuliin käärittynä antaa miedon yleisen tason kritiikin niin alkaa kamala parku, kun jokainen (?) ottaa itseensä.

Joku opasti jossain vaiheessa, että pitää osata lukea rivien välitkin. Niin vainoharhaiseksi en ryhdy, etenkin kun noita välejä on niin kamalan paljon. Sanahan on vapaa, ja jokainen saa ottaa itseensä ja tehdä omia tulkintojaan, mutta mikä ihme teitä vaivaa pojat?

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

poraa

26.3.2008 12:34

No voi sentää, Anu! Katsos vaan kun kamala parku alkoikin heti! Mikä ihme sinua sitten vaivaa Anu kun noin aloit poraamaan, ja vain hienovaraisesta pikku vinkistäni?

:ah

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

26.3.2008 12:47

Jos en ole tätä ennen linkittänyt, niin hyvää tilastotietoa lasten huolto- ja tapaamiskiistoista.

Anu Suomela

http://www.optula.om.fi/42167.htm

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

tasa-arvopanelissa

26.3.2008 13:44

Puoluejohtajien tasa-arvopanelissa

Kun kävin vuosi sitten TANE:n järjestämässä "Puoluejohtajien tasa-arvopanelissa" niin esitin kamalan kysymyksen, kysymyksen jonka hirvittävyydestä johtuen ensin yksikään puoluejohtaja ei siihen uskaltanut vastata.
Kun uusin kysymykseni ja pyysin puoluejohtajia ystävällisesti viimein vastaamaan kysymykseeni niin Päivi Räsänen sentään uskaltautui, ei kukaan muu. Ja mikä olikaan tasa-arvopanelissa suunnatonta kauhua herättänyt kysymykseni? Kysymykseni oli seuraava: "Arvoisat puoluejohtajat, mitä mieltä olette, onko lapsella yhtäläinen oikeus niin isäänsä kuin äitiinsäkin."

_______________________________
"sitten lapsella vain on kaksi äitiä"
-- "tasa-arvo- ja ihmisoikeuspresidentti",
arvojohtaja, koko kansan presidentti Tarja Halonen

antti heiskala
www.lapsenoikeus.info

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

näin tasa-arvopanelissa

26.3.2008 14:08

Samassa "Tasa-arvoasiain neuvottelukunnan" ( TANE ) "tasa-arvopanelissa" puoluejohtajat silmääkään räpäyttämättä lupasivat naisjärjestöjen valtionavut lakisääteisiksi, miesjärjestöistä ei edes puhuttu, vaikka minä hädissäni yritinkin jotain väliin: "näin tasa-arvopanelissa kun ollaan..."

antti heiskala

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

SUKUPUOLTEN SOTA !

26.3.2008 15:04

SUKUPUOLTEN SOTA ! (Observator).

Tässä eräänlainen kooste, jossa on lähinnä linkkejä eri asioihin, ilmiöihin ja teemoihin. -Jokainen voi itse luoda käsityksen asioiden tilasta ja siitä, mitä "viralliset tiedotusvälineet" ketovat, ja mikä on faktaa ja mikä on fiktiota, tai lobbausta. -Vaietuista tabuista ei saa tietoa "virallisista" tiedotusvälineistä.

Peilikuva: Runsaat 10 vuotta on tuotu julkisuuteen miesten väkivaltaisuus, joka itseasiassa saattaakin olla "peilikuva" asioista ja ilmiöistä, joista on vaiettu. -Jokainen luokoot oman mielikuvansa asioiden tilasta nästä linkeistä.

Pari lainausta tähän alkuun, joissa on ekä kiteytettynä selittäviä tekijöitä "Sukupuolten sodalle".

Psykologi Hannele Törrönen Iltalehden artikkelissa 2001.
"Asuuko teilläkin pirttihirmu".
Mikään ei ole sen surullisempaa, kuin katkeroitunut vanha ihminen, joka aina näkee syyn itsensä ulkopuolella. -Mikseivät miehet sitten ryhdy vastaiskuun?. -Koska naiset eivät osaa vastaanottaa kritiikkiä. -Kun naista arvostellaan raivo on hirveää. -Asiasta tehdään välittömästi tasa-arvopoliittinen ja mies leimataan sovinistiksi".

Doris Lessing Kotiliesi 24.8.2001.
"Doris Lessingin mielestä feminismistä on tullut eräänlainen uskonto. Sitä ei voi arvostella leimaantumatta aatteen kavaltajaksi.
On tullut aika kysyä keitä ovat miessukupuolta alati soimaavat naiset. Olivat he kuinka typeriä ja sivistymättömiä ja ilkeitä tahansa, heidän sallitaan syyllistää ja tuomita miehiä, vaikka nämä olisisivat ystävällisiä, valistuneita ja älykkäitä.
Kukaan ei esitä vastalausetta. Miehet näyttävät niin alistuneilta, ettei heistä ole puolustautumaan. -Nyt on miesten aika ryhtyä vastarintaan."

Stakes Dialogi lehti 6/2005.
Päätoimittaja Riitta Viialainen pääkirjoitus, "Sukupuolten sota. -Ei ihme, jos miesaktivismi nostaa päätään".
http://www2.stakes.fi/dialogi/05/dia605/pk.htm

Stakes Dialogi lehti 6/2005, Teemanumero "Naisten nurjat puolet".
Ensi- ja turvakotien projektipäällikkö Hannele Törrönen. Naisen väkivalta jää usein piiloon. -Miesuhrin vaikea tunnustaa väkivaltaa. -Joka kuudes pahoinpitelijä on nainen. -Lasten lyöminen loppuu pienestäkin puuttumisesta. Lisäksi muita artikkeleita.
http://www2.stakes.fi/dialogi/arkisto/dia05/6/diasi605.htm

Google yleishaku - sukupuolten sota -.
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=sukupuolten+sota&btnG=Google-haku&meta=

Ensi- ja turvakotien liitto "Vaiettu naiseus projekti " Google-yleishaku useita artikkeleita, mielipiteitä.
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=vaiettu+naiseus&btnG=Google-haku&meta=

Naisten nurjat puolet -Google yleishaku.
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=naisten+nurjat+puolet&btnG=Google-haku&meta=

Nettiturvakoti - Naisen aggressio lähisuhteessa.- Vaiettu naiseus projektin kokemuksia.
http://www.turvakoti.net/tekijat/nainen+vakivallan+tekijana/naisen+aggressio+lahisuhteissa/

Google yleishaku - naisen aggressio ja väkivalta -.
Artikkeleita. -Kirsti Lagerspetz. -Elina Mäenpää Reenkola. -Aune Flinck. -Tuija Nykyri , Jyrki Vartiainen- suuri määrä artikkelita tutkimuksia ym.
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=naisen+aggressio+ja+v%C3%A4kivalta&btnG=Google-haku&meta=

Google yleishaku -naisten henkirikollisuus suomessa-.
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=naisten+henkirikollisuus+suomessa&btnG=Hae&meta=

Google yleishaku - päihdeäidit-.
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=p%C3%A4ihde%C3%A4idit&btnG=Google-haku&meta=

Fetaalialkoholisyndrooma Wikipedia.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Fetaalialkoholisyndrooma

Munchausenin oireyhtymä -Google -yleishaku.
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=munchausenin+oireyhtym%C3%A4&btnG=Google-haku&meta=

Narsistinen persoonallisuushäiriö. -Narsismin tietopankki.
http://narsismista.spaces.live.com/

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

26.3.2008 15:44

Tässä linkki JP Roosin 'Vääryyskirjaan'.

http://www.valt.helsinki.fi/staff/jproos/vaaryyskirja.htm

JP tuo purevasti esiin lastensuojelun ja lastenpsykiatrien menettelytavat, ja kommentoi myös tapauksia R. v. Finland sekä K & T v. Finland. Nimeä mainitsematta JP kertoo myös ministeriön virkamiehestä, jolla on kolmoisrooli lastensuojelujärjestön juristina, eli siis mainitsemani Pia-Liisa Heiliö.

JP:lläkin (sivuston ylläpitäjällä) on minun hahmottamiseni kannalta harmittavainen tapa käyttää välillä kamalasti rivivälejä. Mutta yritän nyt opetella ymmärtämään, että se onkin vain tyylikeino, joka auttaa lukijaa hahmottamaan asian nopeammin, kuin jos kirjoittaa vaan sitä HK:n sinistä lenkkimakkaraa, kuten minä teen.

Mutta näin vakavasta asiasta ei pidä vitsiä vääntää, ja minulla on tunnetusti kieroutunut huumorintaju. Yritän taas kovasti laittaa itseäni ruotuun. Yleensä epäonnistun siinä surkeasti.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

muuan mies

26.3.2008 18:46

Savolainen väittää, että yksittäinen lause on irrotettu asiayhteydestä. Laajennetaan siis hiukan kertaamalla mitä Savolainen sanoo 18.3. klo 22.20:

"Kuka nyt Murasen hyvistä teoista viitsisi ääneen mainita, nolaa vaan itsensä, eikö niin Anu Suomela :] Kiitän tässä julkisesti Leena Murasta hänen Hyvistä teoistaan, kiitos!"

Voiko tämän kiitoksen tulkita jotenkin muutoin kuin Leena Murasen rikollisten tekojen ylistämiseksi, vaikka hänet on 8 kertaa tuomittu perättömistä ilmiannoista?

JP Roos esittää sivustoillaan käsityksen, että vanhemmat.com sivuilla on siinä määrin psyyken terveydeltä arveluttavien ihmisten kirjoituksia, että askarruttaa voisiko lapsen huoltajuuden heille turvallisesti antaa. Roos on itse istunut lautamiehenä.

Melkoista sekoilua siis

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

26.3.2008 19:49

Luin vielä tuota Hesarin 16.3. Annamari Vänskän juttua: 'Ne naiset ja feministit, jotka ovat ajaneet tasa-arvopolitiikkaa jo yli sadan vuoden ajan, eivät olekaan (miesten) tasa-arvon pahin uhka. Sitä edustavat ne miehet ja naiset, jotka haluavat pitää kiinni maskuliinisuuteen liittyvästä vallan ja muiden etuuksien järjestelmästä. Sillä siinähän miehenä olemisessa perinteisesti pitkälti on ollut kyse: pyrkimyksestä hallita ja päästä osalliseksi tietyistä etuoikeuksista."

Taidan nyt olla juuri tuollainen syyllinen nainen. Vaan kun en ole koskaan elämässäni kokenut tulleeni syrjityksi sukupuoleni perusteella. Lapsuuden perheessä oli 2 poikaa ja 2 tyttöä.

Opin kyllä laittamaan veljeni vanhempien nöyryytyskouluun, kun olin nuorimmainen. Keinot olivat lapsellakin monet ja psykologisesti erittäin älykkäät, näin kun jälkikäteen temppujani muistelen - keinovalikoima oli runsas ja luova.

En koskaan jäänyt alakynteen. En ole koskaan kokenut työelämässä syrjintää palkan tai muunkaan suhteen. En ole koskaan kokenut seksuaalista häirintää tai ahdistelua. Mutta olen kyllä leikitellyt miespuolisten henkilöiden kanssa tällä alueella ja tahallaan laittanut panoksia peliin.

Se on seksiä ja pidän siitä. Elämä jatkuu tämän ihastuttavan ja moralisteja vihastuttavan keskinäisen ilottelun kautta. Ja syntiäkin tietysti olen tehnyt, kuten monet muutkin, mutta onneksi en usko syntiin ja jumaliin.

Pidän tärkeänä että yhteiskunnassa kunnioitetaan ihmisoikeussopimuksia, joissa annetaan ihmiselle autonomia ja yksityisyys etenkin seksuaalisuuden alueella. Paheksun sitä, että Rahkoset kumppaneinaan pitivät oikeutenaan kurkistella autonomisten kansalaisten vällyjen alle.

Seksipalveluita myyvät nimettiin noissa kannanotoissa elämäänsä hallitsemattomiksi uhreiksi, joita siskojen pitää auttaa, vaikka he eivät olleet tällaista apua pyytäneet. Niin tekivät femot myös 100 vuotta sitten. Eli mikään ei ole muuttunut.

Kerroin ylempänä miten minua yritetty värvätä naisasialiikkeeseen. En ole lähtenyt, kun en suostu mihinkään hurmokseen.

Joku näyttää tässä ketjussa pitäneen minua ihan bimbona, kun totesin, että ainoa seikka, josta on syntynyt epäselvyyttä patriarkaatin suhteen on se, että Suomela on rakastunut 30 minuutin ohjelmalla toimivaan tiskikoneeseen.

Siis taas tämä tosi vääristynyt huumorintajuni. Kerroin tälle poliittiselle naisaisanaiselle myös seuraavan: Suomela kertoi joutuneensa ostamaan uuden juustohöylän, kun olin hukannut edellisen. Keskustelu käytiin keittiön pöydän ääressä. Käänsin katseeni tiskipöydälle ja kysyin tarkoittaako hän tuota välinettä, joka on lusikkatelineessä.

Siis näin kamalaa patriarkaatin valtaa! Naisliikkeen agentti ei enää ikinä kirjoittanut minulle, koska olen toivotan tapaus. Kuten tietysti olenkin.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Naisten syrjintää

26.3.2008 20:10

Historian saatossa naisia on syrjitty monin tavoin:

Patriarkaalisen sorron vuoksi äitini ei päässyt suorittamaan asevelvollisuuttaan edes sodan aikana, niinpä hänelle ei annettu tasa-arvoista mahdollisuutta kaatua maansa puolesta. Hänen veljilleen, sen sijaan, tuo mahdollisuus annettiin. Joka ikiselle, heistä kolmesta, tuo heidän myös toteuttamansa etuoikeus taattiin.

antti heiskala
www.lapsenoikeus.info

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kaari Utriolle omistettu

26.3.2008 20:15

Tuo yllä oleva kirjoitukseni oli sitten vaikkapa Kaari Utriolle omistettu.

ah

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

"yleinen" asevelvollisuus

26.3.2008 21:13

"homo Mannerheim" ja "yleinen" asevelvollisuus.

ah

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

MIESASIAA !

26.3.2008 22:40

Huomenna torstaina aamulla 27. 3.2008 klo 09.06 "Miesasiaa ja aktiivisuutta "radiossa. klo 9.06 -10.00. Tuomas Enbusken seurassa keskustelemassa ovat ohjaaja Lauri Törhönen sekä miesaktiivi ja miesohjaaja Jarmo Lindholm.

http://blogit.yleradio1.yle.fi/tuomasenbuske

Etusivu
Tuomas Enbuske
Miten mies selviää avioerosta? - to 27.3. klo 9.06 -
Julkaistu Ti, 25/03/2008 - 17:06 Tuottaja Tuomas Enbuske
Avioero on miehelle kovempi paikka kuin naiselle. Usein menee koti, lapset, vaimo, terveys, talous - kaikki.

'Helppokin' ero on kahdelle aikuisille totuuden paikka. On yritettävä sysätä omat tunteet syrjään, ja ajettava parhaansa mukaan lasten etua.

Eroa miehelle eivät ainakaan helpommaksi viranomaiset. On lukuisa joukko erotilanteita, joissa viranomaiset eivät ole kuulleet miestä tai ottaneet hänen kantaansa huomioon.

Niinpä tunteistaan vaikenemaan oppineella suomalaismiehellä on avioerossa opin ja kasvun paikka. On myös pidettävä huoli oikeuksiensa toteutumisesta.

Moni mies selviääkin loistavasti erosta, pysyy väleissä lasten äitiin ja on vahvasti mukana lasten elämässä.

Torstaiaamuna 27.3. Tuomas Enbuske kysyy, mikä on miehen hyvän erotarinan salaisuus?

Tuomas Enbusken seurassa keskustelemassa ovat ohjaaja Lauri Törhönen sekä miesaktiivi ja miesohjaaja Jarmo Lindholm.

» kommentoi (Huom. Kirjautumatta jätetyt kommentit päätyvät ensin hyväksymisjonoon)

Lue myös aikaisemmat ohjelmat. "Miksi keski-ikäinen mies on ihan pihalla?- Miksi miestä pitää homotella? -Kuuluuko suomalaiselle lakisääteinen onni? -Sukupuolinen häirintä. -Vieraana Erkki Tuomioja.

****

A-Talk ohjelman jälkikseskustelu Seksuaalista häirintää eduskunnassa"
Jälkikeskustelussa sekä mies-, että naisnäkökulmaa.
http://chat.yle.fi/cgi-bin/a-talk/keskustelu/ultimatebb.cgi?ubb=forum&f=47

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

26.3.2008 22:56

Anteeksi Antti Heiskala, etten pyytänyt etukäteen anteeksi sitä, että tekstini on aina vaan mallia HK:n sininen. Mutta viimeisimmät tekstisi ovat minun katsantokannaltani tosi näpäkköjä. Kiitos.

Ei minunkaan äitini 'saanut oikeutta' kuolla sodassa. Lapsuuden muistoihini kuuluu lammasturkki, jonka helmassa on luodin reikä. Äitini oli sairaanhoitaja ja lotta, hyppäsi ojaan kun venäläiset tulittivat.

Isäni sairastui sodan vuoksi psykoosiin ja äiti lähetti minut evakkoon Ruokolahdelle opettaja-tätini hoteisiin, kun ei jaksanut mielisairaan miehen ja neljän lapsen kanssa.

Evakkoretki oli minulle 5-vuotiaana monella tavalla opettava kokemus. Keskiluokan kakarana en olisi koskaan saanut tietää, miten surkeissa oloissa rajaseudun ihmiset elivät, ja itse olin tuolloinkin etuoikeutettu opettajan kasvatti. Puhtaat vaatteet ja terveellistä ruokaa, kun muut lapset asuivat hökkeleissä joiden seinät oli liisteröity sanomalehdillä, luteet ja torakat olivat arkipäivää, ja lapset haisivat kamalan pahalta pesemättömien vaatteiden vuoksi.

Äitini 92-v kuoli 2001 kun olin valmistelemassa kirjelmää EIT:n Grand Chamberin suulliseen kuulemiseen. Jäin silloin miettimään omaa historiaani sodan lapsena. Tajusin että minun vahvuuteni omana ihmisenäni on koostunut juuri näistä kokemuksista.

Tiedän miltä lapsesta tuntuu olla vieraassa paikassa, kun ei edes tiedä onko isä elävä vai ehkä kuollut - sitä eivät aikuiset muistaneet lapselle kertoa. Tai kuvittelivat, että on parempi olla muistuttamatta lasta näistä kipeistä kokemuksista.

Sitä suurempi oli riemuni kun isäni tuli hakemaan minut kotiin lentäjän uniformussaan, jollaista sillä kylällä ei oltu ikinä nähty. Ylpeyteni oli rajaton.

Tämä kokemukseni on muovannut minusta ihmisoikeustaistelijan. Tiedän miltä lapsesta tuntuu, eikä se tieto sielustani ikinä häviä. Mutta se on voimavara eikä trauma, kuten asian nykypäivän psykiatrit, psykologit ja heitä hännystelevät sossut selittäisivät. Onneksi noihin aikoihin ei näitä ammattikuntia juurikaan ollut.

Mitä enemmän niitä on, sitä enemmän traumoja.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

27.3.2008 11:05

http://www.turunsanomat.fi/kotimaa/?ts=1,3:1002:0:0,4:2:0:1:2007-10-26,104:2:494482,1:0:0:0:0:0:

Tuossa linkissä Pekka Santtilan haastattelu. Toteaa, että 3,5%:a miehistä tuntee seksuaalista kiinnostusta alle 16-vuotiaisiin ja 0,3%:a alle 13-vuotiaisiin, jota ikää pidetään pedofilian rajana.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Arvoisat puoluejohtajat?

28.3.2008 11:45

S.C.U.M.
Re: Välinpitämättömyys ja vaikeneminen ( "emme me voineet tietää" )
Lähetetty: 28.3.2008 11:20 Vastaa

"Arvoisat puoluejohtajat, mitä mieltä olette, onko lapsella yhtäläinen oikeus niin isäänsä kuin äitiinsäkin."

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

KOTIRAUHA KAMPANJA !

28.3.2008 13:46

Tuore Väestöliiton tiedote julkaisuvapaa klo 11.30

Selaa Väestöliiton sivuja,- aiheesta löytyy lisää.

Suvi Arapkirl on tuttu nimi Journalistin ja Väestäliiton noin kuukausi sitten järjestämästä lehdistötilaisuudesta kaille tiedotusvälineiden toimittajille.
http://www.vaestoliitto.fi/?x11011=24768

Kotirauhaa-kampanja parisuhdeväkivaltaa vastaan käynnistyy
Suomessa parisuhdeväkivalta on yleistä. Tänään käynnistyy valtakunnallinen Kotirauhaa-kampanja naisiin kohdistuvaa parisuhdeväkivaltaa vastaan. Vuoden 2008 loppuun pyörivän viestintäkampanjan suojelijana toimii tasa-arvoasioista vastaava ministeri Stefan Wallin.

LEHDISTÖTIEDOTE
Väestöliitto
Julkaisuvapaa 28.3. klo 11.30

- Parisuhteen pitäisi perustua keskinäiselle arvostukselle ja kunnioitukselle, ei alistamiselle tai minkäänlaiselle väkivallalle. Hyvässä parisuhteessa ei ole väkivaltaa. Tämä on hyödyksi miehille, naisille ja lapsille, toteaa Väestöliiton toimitusjohtaja Helena Hiila.

Kotirauhaa-kampanjan tavoitteena on herättää Suomessa keskustelua ja muuttaa asenteita niin, ettei parisuhteessa hyväksytä sen enempää henkistä kuin fyysistä väkivaltaa. Parisuhdeväkivalta aiheuttaa suuria inhimillisiä kärsimyksiä ja lisää sairastavuutta.

Naisiin kohdistuva parisuhdeväkivalta on koko Euroopan laajuinen ongelma. Nyt Suomessa käynnistyvä naisiin kohdistuvan parisuhdeväkivallan vastainen viestintäkampanja perustuu Euroopan neuvoston suositukseen, jossa pyydettiin jokaista jäsenmaata kampanjoimaan asian puolesta. Suomessa kampanjan toteuttaa Väestöliitto muiden kansalaisjärjestöjen sekä sosiaali- ja terveysministeriön kanssa.

Kampanjan mielipidevaikuttajiin lukeutuu monia tunnettuja yksityisiä henkilöitä. Mukana ovat muiden muassa puolustusvoimain komentaja Juhani Kaskeala, näyttelijä Tommi Korpela sekä jalkapalloilija Aki Riihilahti. Heidän mielipiteensä naisiin kohdistuvasta parisuhdeväkivallasta voi lukea osoitteessa www.kotirauhaa.fi

Tabu murentuu hitaasti

Parisuhdeväkivalta ei ole vähentynyt merkittävästi Suomessa viimeisen kymmenen vuoden aikana. Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen mukaan viidesosa avo- tai avioliitossa elävistä, 15 vuotta täyttäneistä naisista on kokenut parisuhteessaan uhkailua tai väkivaltaa.

Parisuhdeväkivalta on edelleen piilorikollisuutta. Usein sekä uhrit että tekijät häpeävät ja salaavat asian. Aiheesta on alettu kuitenkin puhua aiempaa avoimemmin, ja poliisille ilmoittaminen on yleistynyt.

Suomessa kuten muuallakin maailmassa valtaosa parisuhdeväkivallan uhreista on naisia. Tilastokeskuksen mukaan Suomessa vuonna 2005 poliisin tietoon tulleista parisuhdeväkivallan uhreista naisia oli 89 prosenttia, miehiä 11 prosenttia.

Naisiin kohdistuva parisuhdeväkivalta on ihmisoikeuskysymys. Väkivallan vähentäminen on nyt myös Suomen hallituksen tavoite. Tänään pidetyssä Kotirauhaa-kampanjan tiedotustilaisuudesssa aiheesta puhuu peruspalveluministeri Paula Risikko.

Lisätietoja:
Väestöliitto, viestintäkoordinaattori Suvi Arapkirli, puh. (09) 228 051 38 suvi.arapkirli(at)vaestoliitto.fi

Kampanjan juliste

Kotirauhaa on naisiin kohdistuvan parisuhdeväkivallan vastainen kampanja Suomessa. Sen taustalla on Euroopan neuvoston suositus, jossa pyydettiin jokaista jäsenmaata kampanjoimaan asian puolesta. Suomi tarttui pyyntöön, samoin kuin suurin osa 46 muusta jäsenmaasta. Kampanjan toteuttaa Suomessa Väestöliitto yhdessä muiden kansalaisjärjestöjen sekä sosiaali- ja terveysministeriön kanssa.

Kampanjan rahoittaa RAY eli Raha-automaattiyhdistys. Toteuttamisessa mukana ovat Väestöliiton ohella Amnestyn Suomen osasto, Ensi- ja turvakotien liitto, Lyömätön Linja Espoossa, Monika-Naiset liitto ry, Naisten Linja, Raiskauskriisikeskus Tukinainen sekä sosiaali- ja terveysministeriö. Kampanjaa edistävät myös Naisten Apu Espoossa, Suomen Kuntaliitto, oikeusministeriö ja puolustusvoimat. Eduskunta tukee kampanjaa omilla toimillaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

KOTIRAUHA KAMPANJA OSA 2 !

28.3.2008 13:57

Väestöliitto järjesti 27.2.2008 tiedotustilaisuuden lehdistölle.
Tässä joiitakin dokumettejä tästä tilaisuudesta sekä asiantuntijoista.

VÄESTÖLIITON TIEDOTUSTILAISUUS LEHDISTÖLLE 27.2. 2008.

Väestöliitto järjestää yhdessä Suomen Jounalistiliiton kanssa tiedotus- ja keskustelutilaisuuden parisuhdeväkivallasta kaikille toimittajille.

Dialogi parisuhdeväkivallasta

Parisuhdeväkivalta on Suomessa länsieurooppalaisittain yleistä. Sen uutisointi on ongelmallista.

Väestöliitto järjestää yhdessä Suomen Journalistiliiton kanssa tiiviin tieto- ja keskustelutilaisuuden aiheesta kaikille toimittajille.
Tule kuuntelemaan ja väittelemään väkivallasta - rauhanomaisesti[/b]!

Aika: Keskiviikko 27.2. klo 16.00 -18.30
Paikka: Väestöliiton kokoushuone, Kalevankatu 16 A, 5. kerros
Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille toimittajille. Kahvitarjoilu.

Klo 16.00 - 16.10
Viestintäpäällikkö Jaana Syrjälä ja koordinaattori Suvi Arapkirli, Väestöliitto
- Huipputiivis tervetulotoivotus ja salamaesittely siitä, miksi Suomessa tarvitaan
Väestöliiton toteuttamaa, parisuhdeväkivallan vastaista viestintäkampanjaa vuonna 2008.

Klo 16.10 - 16.40
Kehittämispäällikkö Helena Ewalds, STAKES
- Mitä Helena Ewalds, uranuurtaja parisuhdeväkivallan uhreille
tarkoitettujen palvelujen rakentamisessa, miettii uutisoinnista?

Klo 16.40 – 16.55
Oikeustoimittajat ry:n kommenttipuheenvuoro, Susanna Reinboth, Nelosen Uutiset

Klo 16.55 - 17.25
Ylikomisario Veli Hukkanen, Itäkeskuksen poliisipiiri
- Miltä uutisointi näyttää väkivaltatapauksia
paljon tutkineen poliisin silmin?

Klo 17.25 - 17.55
Projektikoordinaattori Tanja Noponen, Raiskauskriisikeskus Tukinainen
- Parisuhdeväkivalta on yleistä muttei yksityistä. Miten parisuhdeväkivallasta voi selviytyä?

Keskustelu jatkuu

Tarjoilun järjestämiseksi pyydämme ilmoittautumiset viimeistään maanantaiaamuna 25.2. Suvi Arapkirlille Väestöliittoon:
suvi.arapkirli@vaestoliitto.fi tai 050 3203206 .

https://www.journalistiliitto.fi/Resource.phx/pubman/templates/3.htx?id=381 > LINKKI EI AVAUDU.

Väestöliitto. Seksuaaliterveys. "Seksuaalinen väkivalta ja riisto seksuaaliterveyspolittiisena kysymyksenä".
Yllättävää, että raportissa on käytetty lähteenä vuoden 1997 UTH kyselytutkimusta Minna Piispa & Markku Heiskanen. Sekä Päivi Honkatukian käsitystä seksuaalisesta häirinnästä ja riistosta (2000).
Lue sivu 38.- Seksuaalinen väkivalta ja riisto.
Lue sivu 58 . -Työryhmän kokoonpano.

http://www.vaestoliitto.fi/mp/db/file_library/x/IMG/52449/file/VLSekstervpolohjelma.pdf

LEHDISTÖN TIEDOTUSTILAISUUDEN JÄRJESTÄJÄT JA ASIANTUNTIJAT 27.2.2008.

Dialogi parisuhdeväkivallasta. -Väestöliiton tiedotustilaisuus toimittajille.

Lehdistötilaisuuden ohjelma ja asiantuntijaryhmä.

Google haku. -Ylikomisaario Veli Hukkanen. Itäkeskuksen poliisipiiri.

http://www.google.fi/search?hl=fi&q=%22veli+hukkanen%22&btnG=Hae&meta=

Muut lehditötilaisuuteen osallistuvat asiantuntijat

Google haku - "jaana syrjälä". Väestöliitto viestintäpäällikkö.

http://www.google.fi/search?source=ig&hl=fi&rlz=&q=%22jaana+syrj%C3%A4l%C3%A4%22&btnG=Google-haku&meta=

Google haku. - " suvi arapkirli". Väestöliitto koordinattori.

http://www.google.fi/search?source=ig&hl=fi&rlz=&q=%22suvi+arapkirli%22&btnG=Google-haku&meta=

Google haku. -"helena ewalds"- Stakes. Parisuhdeväkivallan asiantuntija.

http://www.google.fi/search?source=ig&hl=fi&rlz=&q=%22helena+ewalds%22&btnG=Google-haku&meta=

Google haku. -susanna reinboth-. Oikeustoimittajat ry-4:sen uutiset.

http://www.google.fi/search?hl=fi&q=susanna+reinboth&btnG=Google-haku&meta=

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

28.3.2008 15:13

http://www.mens-links.net/showlinks.asp?category=29

Tuossa linkissä (toivottavasti aukeaa) on U.K:n yhden miesjärjestön sivusto, jossa on paljon artikkeleita. Ensimmäisenä se englantilainen New Castlen tapaus, jossa 2 päiväkotityöntekijää joutui menemään maan alle, kun heitä syytettiin 60 lapsen hyväksikäytöstä.

Tuossa tapauksessa tulee äärimmäisen räikeällä tavalla esiin se, miten virkamiehet eivät kyenneet myöntämään virheitään. Entiset lastentarhatyöntekijät Lilly ja Reed oli vapautettu syytteistä. Joukkohysterian vuoksi New Castlen kaupunki pisti silti pystyyn 'asiantuntijaryhmän', joka päätyi siihen, että he olivat silti syyllisiä.

Lilly ja Reed eivät tienneet, että tällainen raportti oli tehty ja annettu lehdistölle, ennen kuin heidän kuvansa ilmestyi seuraavana päivänä iltapäivälehtien etusivuille. Molemmat joutuivat tahoillaan pakenemaan ja piilottautumaan henkensä edestä.

Vuonna 2002 Korkeimman oikeuden Justice Eady antoi päätöksen (minun printterilläni n. 350 sivua), jossa todetaan, että kaupungin menettely oli ala-arvoista ja perustui valheellisiin väittämiin. Hän määräsi maksettavaksi Lillylle ja Reedille korkeimman mahdollisen vahingonkorvauksen. Näiden ihmisten ahdinko kesti 9 vuotta, eikä syytösten varjo poistu ikinä.

Artikkelissa on virheellisesti esitetty, että todistajana oikeudessa olisi ollut Maggie Bruck, joka on ansiokas lapsen haastattelujen analyytikko. Todistaja oli todellisuudessa Elizabeth Loftus, joka on muistin tutkija. Artikkelissa aivan oikein nimetään kaupungin todistajana Willliam Friedrich, joka ei Justice Eadyn päätöksen mukaan ollut edes katsonut lasten haastattelunauhoituksia, vaikka oli antanut niistä lausunnon.

Voimme miettiä paljonko kaupunki maksoi tälle USA:laiselle proffalle osoittaakseen olevansa oikeassa. Valinta oli kuitenkin huono. Friedrich on tehnyt paljon tutkimusta lasten seksuaalisesta käyttäytymisestä. Näin suomalaisittain kuitenkin oudoksuttaa, että hän laskee sellaiseksi mm. lapsi on alasti kotona, lapsi koskettelee sukupuolielimiään kotona, lapsi leikkiin vastakkaisen sukupuolen leluilla, pusuttelee naapurin lapsia jne.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

28.3.2008 16:50

http://www.richardwebster.net/cleared.html

Tuossa linkissä on yksityiskohtaisempi artikkeli New Castlen tapaukseen. Siinä käytetään viranomaisten menettelystä kiinnostavaa termiä ‘noble cause corruption’, eli korruptio hyvän syyn vuoksi. Kun uskotaan, että ollaan pelastamassa lapsia, niin saa valehdella ja vääristellä aineellisia todisteita, kuten nämä virkamiehet tekivät. Tosin nämä virkamiehet olivat pelastamassa vain omaa mainettaan lasten pelastajina.

On hienoa nähdä että Englannissa oikeuslaitoksella on oikeudenmukaisuuden periaatteet, toisin kuin Suomessa. Suosittelen lämpimästi Justice Eadyn päätöksen lukemista. Ei tule uni silmään on sen sortin dekkari.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

29.3.2008 01:13

http://www.bfms.org.uk/site_pages/shieldfield.htm

Englannin FMS on julkaissut kirjoituksen jossa käsitellään aikaisemmin lähettämääni Justice Eadyn loistavaa päätöstä (2002). Tässä artikkelissa on linkit päätökseen kolmessa osassa.

Olen elämässäni lukenut satoja, ehkä tuhansia oikeuden päätöksiä, mutta en ikinä mitään tämän kaltaista. New Castlen kaupunki perusti selvitystiimin, joka avasi uudelleen jo kertaalleen oikeudessa vapautettujen Lillien ja Reedin tapauksen.

Oikeudessa yksi tämän tiimin jäsen moitti heitä siitä, että he eivät noudattaneet kutsua tulla kuultavaksi tiimiin. Eady toteaa, että oli selvää, että syytteessä olleet ja siitä vapautetut eivät tällaiseen tutkintaan halunneet osallistua, ja oli järkevää käskeä tällaisia 'tutkijoita' hyppäämään järveen.

Eadyn päätös on siis paitsi perusteellinen ja jännittävä, myös hauska.
Erehdyin aikaisemmin väitteessäni että todistajana oli tuossa oikeudenkäynnissä Elizabeth Loftus. Ei ollut, se olikin Maggie Bruck.

Meille tuollainen päiväkotien työntekijöiden syyttäminen ei ole vielä tullut. Yhden tapauksen tunnen, jossa syytettiin lastenteatterin ohjaajaa (mies), ja lastenkoteihin liittyviä syytöksiä on ollut ja tuomioitakin tullut.

Meillä ei ikävä kyllä ole englantilaista perinnettä tutkia asioita. Olen välillä käyttänyt aikaa tuon päätöksen kääntämiseen, koska se antaa kokonaan toisenlaisen perspektiivin tuomioistuimen mahdollisuuksiin. Käännös on kuitenkin aivan valtava, vaikka sen voisi voisi markkinoida dekkarina.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

MIEHET SIKOJA ?

29.3.2008 21:05

MIEHET SIKOJA - VAI NAISET SEKOJA ?

Olisiko aika nostaa julkiseen keskusteluun asioita ja ilmiöitä, joista käydään keskusteluita niin "kulisseissa", kuin myös useilla eri keskustelufoorumeilla. -Jostain syystä miehet on leimattu sioiksi - voisivatko jotkut naiset olla sekoja?

Tässä joitakin linkkejä joitka saattavat antaa vastauksia kysymyksiin, joista keskustellaan ja pohditaan useilla eri foorumeilla, useasta eri näkökulmasta, niin naisten, kuin miestenkin näkökulmasta.

Tästä koosteesta voi löytyä ehkä selittäviä tekijöitä myös miksi miesten väkivaltaisuudesta ja raiskauksista uutisoidaan jatkuvasti? - Miksi perättömiä väkivalta-, -raiskaus-, insestisyytöksiä esitetään ja miksi puhutaan ilmiöstä turvakotien väärinkäyttö?

Väestöliiton "Kotirauha kampanja". Selittäviä tekijöitä saattaa löytyä myös näistä linkeistä. -Ehkäpä myös miehet toivoisisivat kotirauhaa.

Google yleishaku - asuuko teilläkin pirttihirmu? -.
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=asuuko+teill%C3%A4kin+pirttihirmu&btnG=Google-haku&meta=

Linkistä poimittu. Suomi 24 keskustelu.
Hannele Törrösen artikkeli Iltalhdessä v. 2001.
http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=123&conference=4500000000000573&posting=22000000004889111

-miesten syyllistäminen-.
Pohdintoja, keskusteluita, artikkeleita.
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=miesten+syyllist%C3%A4minen&btnG=Google-haku&meta=

Ensi ja turvakotien liitto. Naisten väkivaltaisuus.
http://www.ensijaturvakotienliitto.fi/haetko_tietoa2/tietoa_perhevakivallasta/naiset_vakivallan_tekijoina/

Dialogi lehti 6/2005. Pääkirjoitus sukupuolten sota. Teema: Naisten nurjat puolet.
http://www2.stakes.fi/dialogi/arkisto/dia05/6/diasi605.htm

Google- naisten väkivaltarikokset -.
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=naisten+v%C3%A4kivaltarikokset&btnG=Hae&meta=

Google- vaiettu naiseus -.
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=vaiettu+naiseus&btnG=Google-haku&meta=

Google- naisten nurjat puolet -.
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=naisten+nurjat+puolet&btnG=Google-haku&meta=

Google yleishaku - aggressiivinen nainen hullu -
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=aggressiivinen+nainen+hullu&btnG=Hae&meta=

Hausta poimittua.- City fi hullut muijat keskustelu.
Vain Vip klubin jäsenille. Kommentointi edellyttää kirjautumista.
http://www.city.fi/yhteisot/blogi/pionki/63892/

Hausta poimittu. -Suomi 24 keskustelu. -Nainenkin lyö-.
Keskustelussa viitataan Hannele Törröseen ja artukkeleihin.
http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=1000000000000005&conference=4500000000000574&posting=22000000010278262

-aggressiivinen nainen hullu- You Tube- Live
Voi katsoa, mutta kommentointi edellyttää rekisteröitymistä.
http://naurunappula.com/155536/hullu_jeesus_nainen

Google yleishaku - Alkoholi ja hormonit-.
Lue ensimmäionen otsake-.KTL Alkoholi ja hormonit vaikuttavat aggressivisuuteen. Bettina von der Phalen.
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=alkoholi+ja+hormonit&btnG=Hae&meta=

Google yleishaku -naisten mielenterveys.
Mielenkiintoista. Google ei ymmärrä hakua, vaan tarjoaa vaihtoehdoksi "tarkoitiko lasten mielenterveys".
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=naisten+mielenterveys&btnG=Google-haku&meta=

Tästä on hyvä laajentaa keskustelua ja nostaa esiin myös muita mahdollisia tekijöitä, joita löytyy kymmeniä, jos ei satojakin.
Tähän saaakka asioita on tarkastelutu ja käyty "vaginan näkökulmasta vagina monologina".

Summa summarum. -Ehkä penisnäkökulmakin olisi syytä alkaa ottamaan huomioon, ennenkuin on liian myöhäistä ja lopettaa miesten syyllistäminen ja naisten "nurjien puolien" salailu.

Kuuluu ilmeisestikin kategoriaan EVVK.
Lapsethan tässä ovat loppujuoksussa sijaiskärsijöinä ja uhreina.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

30.3.2008 01:52

Varmaan jotkut miehet ovat joskus sikoja - samoin kuin jotkut naisetkin. Varmaan jotkut naiset ovat joskus sekoja - samoin kuin jotkut miehetkin. Sotaa rakennetaan viholliskuvilla ja stereotypiolla. Rauha ei niillä keinoin rakennu.

Ihmisoikeussopimusten perusajatus on se, että rauha rakennetaan demokratialla ja ihmisoikeuksien kunnioittamisella. Demokratiasta meillä on kohtuullisen hyvät näytöt ja kokemukset, vaikka sekin on vaikea polku, ja vaara sortua fasismiin on suuri.

Ihmisoikeuksien kunnioittamisessa sivistyksen kerros on vielä ohuempi, edes käsitteistö ei näytä olevan selvää. Kun puhutaan ihmisoikeusloukkauksista on kyse siitä, että valtiovalta ei noudata allekirjoittamaansa kansainvälistä sopimusta. Näin tapahtuu, jos kansallinen laki ei täytä sopimusten vaatimuksia, tai sitten viranomainen ei tulkitse kansallista lakia sopimuksen mukaisesti.

Esim. ihmisten keskinäinen väkivalta ei siis ole ihmisoikeusloukkaus, vaan laiton teko, eli toisen kansalaisen autonomian loukkaus, jota säädellään kansallisella lailla. Jos tällaiset säädökset puuttuisivat olisi kyse siitä, että että kansallinen laki ei täytä ihmisoikeussopimusten velvoitteita. Tällöin lakia tulisisi korjata.

Esim. prostituutiota koskevassa keskustelussa naisasialiike intti, että seksipalvelujen osto on seksipalveluita myyvään kohdistuva ihmisoikeusloukkaus. Näin vaikka kyseessä on kahden täysvaltaisen kansalaisen välisestä transaktiosta, jonka ei pitäisi kuulua ulkopuolisille.

Ihmisoikeusloukkaus on kuitenkin mahdollinen vain silloin, jos valtion viranomaiset eivät noudata kansallisia lakeja, joiden tulee olla sopusoinnussa ihmisoikeussopimusten kanssa. Yksi keskeinen on kansalaisen autonomia.

On kiintoisaa nähdä, että naisasialiike ratsastaa uhriteorialla. Uhreja ovat naiset ja lapset. Sata vuotta sitten keksittiin, että myös prostituoidut ovat aina uhreja, jotka piti pelastaa, ihan riippumatta siitä halusivatko he tulla pelastetuiksi. Uhriksi määritteleminen riistää ihmiseltä hänen ihmisarvonsa, jos hän on itse asiasta muuta mieltä kuin määrittelijä.

Näin käy myös jos lapsi määritellään seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi, jos se ei ole totta. Aikuiset rakentavat hänelle uhrin identiteetin. Hänet todennäköisesti riistetään perheestään, jos väitteenä on perheen sisäinen hyväksikäyttö.

On kauheaa katsoa, miten poliitikot ja virkamiehet ratsastavat väitettyjen uhrien kustannuksella. Siksi on välttämätöntä perustaa sekä terminologia että perusteet tieteelliseen tutkimustietoon. Ilman sitä hulluus vain jatkuu.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

HURMOSLIIKKEET VAUHDISSA !

30.3.2008 16:37

[u] HURMOSLIIKKEET VAUHDISSA! VÄESTÖLIITON " KOTIRAUHA KAMPANJA" UUTISOINTI- LOBBAAJAT.[/u]

Kokonaiskuvan , totuuden ja tarkoituksen hahmottamiseksi tarvitaan muutakin tietoa, kuin "arvovaltaisten luotettavien tahoen"medialle lobbaama tieto.

Lisäksi on hyvä selvittää mikä taho on rahoittajana ja kuinka paljon rahaa menee tälläisiin "tutkimuksiin" ja kampanjoihin. - Rahoille varmastikin löytyisi enemmän hyötykäyttöä ennaltaehkäisevään työhön, lasten ja nuorten auttamiseen ja tukemiseen, kuin jatkuvaan räksyttämiseen..

[u]HS. 28.3.2008. Parisuhdeväkivallasta kärsivät tarvitsevat lisää turvakoteja.[/u]
Euroopan nuvoston suosituskampanja. Väestöliitto: Helena Hiila käynnisti "Kotirauha" viestintä kampanjan.
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Parisuhdev%C3%A4kivallasta+k%C3%A4rsiv%C3%A4t+tarvitsevat+lis%C3%A4%C3%A4+turvakoteja/1135235129012

[u]Iltalehti 28.3.2008. Väestöliitto. Parisuhdeväkivallan uhrien on vaikea saada apua.[/u]
Tommi Korpela. -Aki Riihilahti. -Helena Hiila. -Paula Risikko.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/200803287444982_uu.shtml

[u]Taustoja "Kotirauha" kampanjan "lobbaajista", sidonnaisuuksista ja rahoituksesta.[/u]

[u]- perheväkivalta tommi korpela -.[/u]
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=perhev%C3%A4kivalta+tommi+korpela&btnG=Google-haku&meta=

[u] -perheväkivalta -aki riihilahti -.[/u]
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=perhev%C3%A4kivalta+aki+riihilahti+&btnG=Google-haku&meta=

[u] perheväkivalta -helena hiila-.[/u]
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=perhev%C3%A4kivalta+helena+hiila&btnG=Google-haku&meta=

[u] perheväkivalta - paula risikko -.[/u]
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=perhev%C3%A4kivalta+paula+risikko&btnG=Google-haku&meta=

[u] -perheväkivalta väestöliitto.[/u]
http://www.google.fi/search?source=ig&hl=fi&rlz=&q=perhev%C3%A4kivalta+v%C3%A4est%C3%B6liitto&btnG=Google-haku&meta=

[u]Yleishaku -perheväkivaltaan puututtava-.[/u]
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=perhev%C3%A4kivalta+vaatii+puuttumista&btnG=Google-haku&meta=

[u]Selittäviä tekijöitä?[/u]

[u]ChutzpahWikipedia[/u]
Chutzpah (hutspa) on jiddišinkielinen termi, joka tarkoittaa äärimmilleen vietyä ja täysin mistään moraalisäännöistä piittaamatonta röyhkeyttä, varsinkin sosiaalisissa tilanteissa.[1] Chutzpah tarkoittaa suunnilleen samaa kuin "sisu" tai "pokka" negatiivisessa merkityksessä: jollakulla on "sisua" tai "pokkaa" tehdä jotain todella hävytöntä - tällöin se on chutzpah'a
http://fi.wikipedia.org/wiki/Chutzpah

http://fi.wikipedia.org/wiki/Cosa_Nostra
http://fi.wikipedia.org/wiki/Lobbaus
http://fi.wikipedia.org/wiki/Munchausenin_syndrooma

Psykologi Hannele Törrösen paljon puhuva artikkeli "Asuuko teilläkin pirttihirmu" kirjoituksen sisältö sopisi kuin "nyrkki silmään" myös näiden "Sukupuolittunut väkivalta" kampanjaa sisäänajavien femakko ja profeministi fanaatikkojen toimintatavaksi.
http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=123&conference=4500000000000573&posting=22000000004889111

Anu Suomela kirjoitti. "Sotaa rakennetaan viholliskuvilla ja stereotypioille. -Rauha ei niillä keinoin rakennu. -Ihmisoikeussopimusten perusajatus on se, että rauha takennetaan demokratialla ja ihmisoikeuksien kunnioittamisella. - Ihmisten välinen väkivalta ei ole ihmisoikeusloukkaus, vaan laiton teko, eli toisen kansalaisen autonominen loukkaus.

Naisliike ratsastaa uhriteorialla. Uhreja ovat naiset ja lapset. -On kauheaa katsoa miten poliitikot ja virkamiehet ratsastavat väitettyjen uhrien kustannuksella. Siksi on välttämätöntä perustaa sekä terminologia että perusteet tieteelliseen tutkimustietoon. Ilman sitä hulluus vain jatkua".

Olen vasta viimeikoina alkanut hahmottaman kokonaisuutta vuodesta 1993 lähtien. - Näyttää todella siltä, että "hurmosliikkeet" ympäri maailmaa ratsastavat keksityillä väkivaltatilastoilla ja luvuilla.

Väestöliiton "Kotirauha" kampanjassa nostettiin esiin "EU:n tutkimusten mukaan nainen hakeutuu turvakotiin vasta 30 pahoinpitelykerran jälkeen." -Että oikein EU:n tutkimuksen mukaaan!
Nämä valehtelijat ja kansanryhminen kiihottajat olisi ehdottomasti saatava edesvastuuseen valehtelustaan.

"Siskoilla viraa pahasti päästä".
Paras oli "hurmosliikkeen" Image lehdessä 7/2007 julkituomat luvut: Nykyinen avio, tai avopuoliso on pahoinpidellyt , tai uhannut pahoinpidellä noin joka viidennettä liitossa olevaa naista tämä tarkoitti vuonna 2005 noin 250.000 naista.

Entinen avio- tai avopuoliso on paahoinpdellyt tai uhannut pahoinpidellä liki joka toista liitossa olleista naista. Tämä tarkoitti vuonna 2005 noin 330.000 naista.
-Lukuihin sisältyy myös seksuaalinen väkivalta.

250.000 + 330.000 = 580.000. - Uusi maailmanennätys!
Vieläkö nämä kajahtaneet sisaret saavat olla vapalla jalalla?
Muutama on jo "kaapissa", mutta riehujia on vielä vapalla jalalla.

"Joku raja" pitää olla vaehtelussakin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

31.3.2008 00:22

Miten saadaan aikaan tilastoja, joissa suuri osa naisista on pahoinpitelyn tai seksuaalisen hyväksikäytön uhreja?

Honkatukia määritteli seksuaaliseksi ahdisteluksi minkä tahansa teon, jonka mies/poika oli 'uhrin' mielestä tehnyt, kuten kirjelappuset. David Finkelhor mittasi seksuaalista ahdistelua kysymällä onko henkilö koskaan elämänsä aikana kokenut suuteluryitystä tai jotain vastaavaa. Molemmat saivat tulokseksi, että liki 60%:a naisista oli.

Jos teoksi määritellään mikä tahansa sinne päin oleva, ja tapahtuma-aikaa venytetään 'koskaan elämänsä aikana', ja joukkoon otetaan kaikki alta 70-ppiset, niin varmasti jotain tuonne päin on tapahtunut elämän aikana.

Samanlaisella mittarilla voitaisiin kysyä miesten kohtaamasta väkivallasta: Onko kukaan koskaan elämäsi aikana missään tilanteessa lyönyt tai töninyt, uhannut lyödä tai töniä, tai jotain vastaavaa. Tulos olisi todennäköisesti 99%.

On olemassa erittäin hyviä tilastollisia tutkimuksia, kuten aikaisemmin postaamani huolto- ja tapaamiskiistoja koskeva OPTUL:n tutkimus. Sitten on olemassa tosi surkeilla mittareilla saatuja tuloksia.

Yksi sellainen on Väestöliiton tutkimus nuoriin kohdistuvasta seksuaalisesta väkivallasta, jota uutisoitiin mm. Hesarissa. Poikien uhrituminen onkin yllättäen moninkertaista verrattuna Sariolan lukuihin. Kaksi kysymystä, joilla asiaa mitattiin ovat erittäin tulkinnanvaraisia.

Tietojeni mukaan tutkimusta ei ole vieläkään julkistettu, jotta sen voisi arvioida kokonaisuutena. On tutkimuksellisesti epäeettistä julkistaa raflaavia pätkiä kesken tutkimuksen, koska silloin on mahdotonta esittää kritiikkiä. Ehkä tällainen on tarkoitushakuista, en tiedä.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

31.3.2008 01:18

Ajatuskoe:

Mitä tapahtuisi virkamiesten käsitellessä ihmisten asioita, jos sosiaaliturvatunnuksesta poistettaisiin mahdollisuus tunnistaa sukupuolta, ja samalla henkilön etunimeä ei saisi kirjata, vaan pelkästään etukirjaimen?

Avasin vuosia sitten tälläisen keskustelun vanhemmat.comin sivustoilla sillä seuraamuksella, että vankkurit menivät heti ojaan. Minut haukuttiin lesboksi. jne. Ei minua se loukkaa, jos joku olettaa minun olevan lesbo, vaikken siihen ryhmään kuulu. Minuaa loukasi se, että ajattelun sijaan lähti liikkeelle lähti stereotypioiden vyöry, ja keskustelua oli turha yrittää jatkaa.

Mutta ihan oikeasti! Entä jos virkamies ei voi tunnistaa henkilön sukupuolta asiakirjoista! Edistäisikö se tasa-arvoista käsittelyä? Jos ei myökään saisi nimetä isä / äiti, vaan 'vanhempi'?

Tämä ajatuskoe osoittaa mielestäni sitä, miten syvälle sukupuolten roolit ovat juurtuneet ajatteluun, ja miten pitkä matka on siihen, että lapsen huollossa (tai muussakaan) ei asiaa arvioitaisi sukupuolen perusteella.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

"Ihmiskaupan asiantuntija"

31.3.2008 03:07

Gunilla Ekberg asiantuntemustaan lainvalmisteluun esittelemässä

Vielä senkin jälkeen kun Gunilla Ekberg oli ollut osallisena nuorten tyttöjen sieppauksessa, lapsikaappauksessa ja vapaudenriistossa, raahattiin hänet Ruotsista Suomeen "ihmiskaupan asintuntijaksi" lainlaadintaa varten. ( tottavie "asiantuntija" hän olikin, kyökin puolelta )

Tuo lapsikaappaus johon tämä lakiemme pohjaksi asiantuntemustaan tuonut "ihmiskaupan asiantuntija" Gunilla Ekberg osallistui, oli kaappaus jossa kaksi nuorta tyttöä eristettiin ulkomaailmasta, kaapattiin Ruotsista Norjaan, matkapuhelimet takavarikoitiin, tytöt eivät saaneet ottaa koteihinsa yhteyttä, jne. Sieppauksen aikana kummatkin tytöt hautoivat jo itsemurhaa, toinen sitä ranteet auki viiltelemällä muutamaan otteeseen yrittinkin, sillä seurauksella, että Gunilla Ekbergin suojatit estivät tytöiltä lääkäriin pääsyn, edes lääkärille soittamisen, "koska lääkäritkin saattoivat olla mukana miesten yhteisessä nuoria naisia raiskaavassa salaseurassa joka ulottui kaikkialle yhteiskuntaan"


antti heiskala
www.lapsenoikeus.info

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Halonen ja ihmisoikeudet:

31.3.2008 03:11

"sitten lapsella vain on kaksi äitiä"

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Erotettu isä

31.3.2008 05:04

Onpa aika hurjan määrän keskustelua saanut tämä aihe aikaan! Ja yhä keskustelu käy!

En millään jaksa ryhtyä lukemaan kaikkea, mutta kaikille niille, jotka eivät ole vanhemmat.com palstalta jo huomanneet, haluaisin kertoa kantaneeni oman korteni kekoon torstaina 27.3.08 viemällä VALTIONEUVOSTON OIKEUSKANSLERILLE KANTELUN hyvin läheltä tätä liippaavasta asiasta, eli HALLITUKSEN LAIMINLYÖNNISTÄ TAATA LASTEN EROTTAMATTOMUUS VANHEMMISTAAN - ERITYISESTI ISÄSTÄÄN - YK:n yleissopimuksen lasten oikeuksista mukaisesti.

Koko kantelun teksti on luettavissa täällä: http://www.vanhemmat.com/phpbb/viewforum.php?f=1

Peukut pystyyn, että asia etenee.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Juhlapuhuja

31.3.2008 20:58

Valtiollisia ns. tasa-arvoviranomaisiamme "tasa-arvosta" "asiantuntijana" useasti valistanut, maailmalla hyvin aggressiivisena äärilesbofeministinä tunnettu Sheila Jeffreys on ehdottanut mm. poikalasten abortoimista.

Maallemme tyypillisesti samainen Sheila Jeffreys oli juhlapuhujana valtiollisen Tasa-arvoasiain neuvottelukunnan ( TANE ) "Ihminen lihatiskillä" - juhlaseminaarissa.

Paremmin tämä Sheila Jeffreys on tunnettu lausumastaan: "All feminists can and should be lesbians".

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

31.3.2008 21:11

Sunnuntain (30.3.) Hesarissa naistutkija, professori Sara Heinämaa ihmettelee Annamari Vänskän (joka kirjoitti Hesarissa 16.3.) äärikonstruktionismia. Heinämaan juttu on toki asiallisempi kuin Vänskän, mutta nyt taistelua käydään käsitteistä. Eli kyse on siitä, että uskovaiset luovat oman kielen, ja ryhmät tappelevat keskenään opinkappaleista.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

nuppineula ja enkeli

31.3.2008 21:40

Keskiajalla parhaat uskonoppineet kiistelivät siitä kuinka monta enkeliä mahtaisikaan mahtua nuppineulan kärkeen.
Ei näiden tollojen Heinämaiden ja vänskien keskusteluissa ole ainakaan sen paremmasta kyse. Höyniä mitä höyniä.

antti heiskala
www.lapsenoikeus.info

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

AJATUSKOE !

31.3.2008 23:54

ANU SUOMELA!

Olet heittänyt kehiin monia mielenkiintoisia asioita, joista meillä monellakaan ei ole juurikaan käsitystä, jotenka sinun "valaisevat" kirjoituksesi ja viittauksesi tapauksiin, joita olet kohdannut vuosien varrella ovat tuoneet "valoa pimyteeen"..-.Pöytäkirjat, oikeuden päätökset julistetaan salaisksi, joilla myös varmistetaan, ettei mahdolliset "oikeusmurhat" perättömistä insesti, väkivalta ja raiskausepäilyistä pääse julkisuuteen.

AJATUSKOE. "Tämä ajatuskoe osoittaa mielestäni sitä, miten syvälle sukupuolten roolit ovat juurtuneet ajatteluun ja miten pitkä matka on siihen, että lasten huollossa ( tai muussakaan) ei asiaa arvioitasi sukupuolen mukaan".

Ajatus on kiehtova, mutta luutuneet käsitykset, ennakkoluutot, suhtautuminen, olettamukset, käsitykset, ymmärrys ja asennoituminen saattavat olla "kehityksen" pahin jarru ja este.

PUNKKIHYSTERA: Tänään nousi uutisissa esiin, että tuoreessa tutkimuksessa tutkija ei edes etsimällä löytänyt punkkeja, joitka ovat olleet vuosikymmeniä syy miksi sänkyvaatteita on viey pakkaseen talvella.- Koteja on ylisiivottu ja uhrattu suunnaton määrä aikaa ja energiaa "pöpöjen häätämiseen".

Uutispätkässä haastateltiin Marttaliiton edustajaa, joka totesi suurinpiirtein näin "olemme varmaan oppineet ja saaneet omilta äidiltämme tämän perimän, jota jatkamme edelleenkin kyseenalaistamatta onko punkkeja enään olemassa".

Tutkija (mies) oli saanut positiivistä palautetta tutkimustuloksesta miehiltä, kun oletettavasti joka viikko ei enään tarvitse tampata mattoja, patjoja, tyynyjä, puistella lakanoita jne.

ASENTEET: "Asenteet ovat suhtautumistapoja. Kun suhtautumistapamme johonkin ihmiseen, tai asiaan on ennkolta määritelty, puhumme asenteesta. -Kun kohtaamme kyseisen ihmisen tai asian menee asenne "päälle" ja käyttäydymmr ennakolta määritellyllä tavalla.

Kun käyttäydymme asenteellisesti, toimintamme ei ole harkittua, tai ajateltua vaan ennkolta ohjelmoitua. -Ohjelmoijana on toiminut joko minä, tai joku muu. Tällöin saatamme kokea oman käyttäytymisemme joko positiiviena ja haluttuna, tai jopa meitä itseämme kiusaavina. -Emme olisi halunneet toimia siinä tilanteessa siten kuten toimimme.

Asenteet ovat siis ikäänkuin nauhoitettuja kasetteja aivoissamme, jotka ryhtyvät pyörimään, kun meissä painetaan "tiettyä nappia."- Ensin on ajatus ja sitten toiminta. Näin on aina, kun kysymyksessä on tietoisesta toiminnasta. Mitään merkittävää ei synny ennen hyvinkin määrätietoista ajattelua..."

VOIMALA ohjelmassa oli tänään aiheena "Mitä unta näit viime yönä?
Uniasiantuntijat psykiatrian erikoislääkäri Markku Siivola, fil. tri Olavi Moilanen ja psykoterapeutti Anne Lindholm-Kärki keskustelevat unien viesteistä".

Näin ohjelmasta vain n 10 min. Täytynee katsoa kun tulee uusintana, -Aiheeessa nousi esiin ihmisten väliset suhteet ym muuta ihan kiinnostavaa.

Ilmeisestikin tarvittaisiin kunnollinen "tamppaus", jotta vanhat luutuneet käsitykset, asenteet "pölypunkit", ennakkokäsitykset, luulot, sekä "omien vanhempien perimät", jotka ovat peräisin viime vuosituhannelta- agraariyhteiskunnasta olisi syytä "päivittää" ja alkaa elämään reaaliajassa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

1.4.2008 00:41

Olin tänään oikeudessa puolustuksen asiantuntijana asiassa, jossa ulkomaalainen isä karkotetaan maasta, jos hänet tuomitaan lapsen törkeästä hyväksikäytöstä.

Tuolla ylempänä Ari Savolainen syytti minua siitä, että kyykytän näitä köyhiä, ahnehdin rahat ja kuorin kermat päältä. Hän oli siksi kiitollinen että Leena Muranen oli paljastanut hänelle tämän menettelyni. Kiitteli Leenaa hänen teoistaan.

Minä en kiitä ihmistä, joka ansaitakseen rahaa ilmiantamalla kanssaihmisiään teoista, joista ei ole mitään näyttöä, vaan 'usko oikeassa olemisesta'. Muranen on tuomittu 8 kertaa perättömistä ilmiannoista viimeksi vankeuteen. Hän on tuhonnut perättömillä syytöksillään kymmenien, ehkä satojen ihmisten ja siis myös lasten elämän.

Testasin oikeussysteemiä taas kerran tänään. Esitin laskun työstä jonka olin tehnyt analysoimalla tapauksen ja etenkin tekemästäni kriittisestä analyysistäni lapsen haastatteluissa. Haastattelut oli tehty vastoin Stakesin ja Sisäasiainministeriön ohjeita, joissa kielletään johdattelevien kysymysten esittäminen.

Tuomioistuimen ratkaisu: Ei, emme anna valituskelpoista päätöstä, koska tämä työ ei kuulu valtion korvattaviin kuluihin. Vaadin valituskelpoisen päätöksen siitä, että tämä ei kuulu korvattaviin kuluihin. Vastaus: Tuomioistuin ei anna tällaista päätöstä, vaan työnantajani on haettava korvausta valtiolta omalla kanteella.

Sellaiseen on ihan turha lähteä, pelkästään valtiolta vaaditun summan suhteen, joka oli korvaus 10 tunnin työstä (800 €). Maksaisi maltaita ryhtyä tällaiseen taisteluun.

Se mikä tässä on olennaista on se, että syytetyn puolustuksella ei ole tasavertaisia aseita syyttäjän suhteen, koska hän voi halutessaan ostaa lausuntoja (yleensä ei osta, koska virkamiehet tulevat paikalle virka-ajalla ja palkalla.

Syytetty ei saa varmuudella puolustuksensa tueksi mitään lausuntoa viranomaiselta. Ainoiksi puolustuksen lausunnonantajiksi jäävät 'muut tahot'. Minä olen yksi niistä harvoista, jotka voin tieteellisen tutkimuksen kautta analysoida tapausta. Jos sen teen työnantajani lukuun, työstä joka vaatii usein satoja tunteja ei korvata mitään.

KKO näyttää olevan sitä mieltä, että nämä isät eivät ansaitse perustuslain ja EIT:n tasavertaisten aseiden takaamaa puolustusta. Tulkintani on se, että näiltä syytetyiltä halutaan viedä viimeinenkin mahdollisuus puolustautua, kun ei edes toimistokuluja korvata. Sellaista työtä ei kukaan voi tehdä ilmaiseksi, vaan valtion olisi taattava puolustautumisen mahdollisuus.

Tässä on Ari Savolaisen ongelma. Oikeusjärjestelmä on monimutkainen. Kun puuttuu tietoa siitä, miten oikeusjärjestelmä toimii, niin ryhtyy kaveeraamaan murasten kanssa, joilla on vielä vähemmän ymmärrystä.

Hyvää tässä savolaiset ja muraset ajavat takaa. Mutta ensin on tiedettävä ja ymmärrettävä mistä on kyse tiedollisella tasolla siitä miten järjestelmä toimii.

Ja kannattaisi ensin selvittää, kuka kyykyttää ja ketä. Työnantajani ei ole koskaan kyykyttänyt ketään. Keltään yksityiseltä ihmiseltä ei ole peritty lausuntokuluja. Niitä on yritetty periä valtiolta KKO:ta myöten, jotta turvattaisiin syytteessä olevien oikeusturva ulkopuolisten lausuntojen hankkimiseen (kun niitä ei viranomaisilta saa). Nämä vaateet eivät edes KKO:ssa onnistuneet.

Miettiköön kukakin tykönään mistä tässä on kyse.

Anu Suomela

Elizabet Loftus kirjoittaa artikkelissaan 'Muistojen sota' kappaleet jotka jatkuvasti sytyttävät sydämeni, saan niistä järkeä ja perspektiiviä:

"Joskus tosiasiat, joita tiede tuo esiin eivät ole helppoja ja yksinkertaisia toivei­den tynnyreitä. Kun Galileo Galilei julkaisi kirjoituksensa ‘Vuoropuhelu kahdesta maailmanjärjestyksestä’, hänet tuomittiin kerettiläisyydestä ja määrättiin kotiarestiin. Galileo teki valtavasti työtä vakuuttaakseen aikalaisensa siitä, että maapallo ei ollut paikallaan oleva universumin keskus. Samalla tavoin muistin tutkijat ovat tehneet valtavasti työtä vakuuttaakseen epäuskoisen yleisönsä, että muistikuvat eivät ole paikal­laan pysyvä mielen keskus. Myytti jota usein toistetaan, kertoo Galileon sanoneen:’Se pyörii sittenkin’, kun hän nousi ylös oltuaan polvistuneena Inkvisition edessä. Voin muotoilla tätä Galileon väittämäksi kerrottua sanomalla: ‘Sittenkin, muistot ovat muuttu­via’

Pulitzer-palkinnon voittanut luonnontieteilijä E.O. Wilson puhui kerran lähtemi­sestä seilaamaan tuntemattomille vesille. Tieteen tekeminen ei ole koskaan yhtä jännit­tävää, kuin juuri silloin kun lähdetään näille tuntemattomille ulapoille, sen sijaan että istuttaisiin rannalla. On etuoikeus jos saa sen mahdollisuuden, että voi tieteen maail­massa ylpeänä seilata näille vesille. Minulle muistin olemus, joka on niin keskeinen sille, mitä me ihmisenä olemme, on kaikkein innostavin matka, mille ikinä voisi toivoa pääsevänsä. Se on kuitenkin matka, joka ei koskaan ole helppo ja yksinkertainen. Näillä vesillä on tuntemattomia pohjavirtauksia, ja ne vetävät minut uudelleen ja uudelleen samaan taisteluun".

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

1.4.2008 01:12

Juu tuo punkkijuttu oli oikein hauska. Marttojen uskomuksissa ne ovat olleet pysyvä oppi 50vuotta ja tarkoitus on erittäin hvyä. Sitten tulee joku, joka sanoo, että tuo on hölynpölyä. Miten toimii 'uskovainen martta': "Minä tiedän että väite on väärä, me olemme oikeassa", kun mitään tutkimukseen tietoon perustuvaa ei ole koskaan ollut, oli vain uskomus joka markkinointiin tyyliin 'tuppervare', naiselta naiselle.

Sama vaiva on 'miesasialiikkeellä' sellaisena kun se tällä sivustolla näyttäytyy. Mikä vaan todistaa mistä vaan.

Hiukka toivoisin tarkempaa käsitteen määrittelyä, jotta voitaisiin keskustella alkuperäisestä aiheesta. Paljon tässä olen joutunut syrjähtelemään, kun olen joutunut selvittelemään mistä on ollut kyse.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

punkkijuttu!

1.4.2008 01:46

Onpa hyvä että olen hiukan laistanut siivouksesta.
aaa

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

turvallinen pikku kenttä

1.4.2008 02:04

Anu, kirjoitit: "."Minä tiedän että väite on väärä, me olemme oikeassa", kun mitään tutkimukseen tietoon perustuvaa ei ole koskaan ollut, oli vain uskomus joka markkinointiin tyyliin 'tuppervare', naiselta naiselle.

Sama vaiva on 'miesasialiikkeellä' sellaisena kun se tällä sivustolla näyttäytyy. Mikä vaan todistaa mistä vaan.

Hiukka toivoisin tarkempaa käsitteen määrittelyä, jotta voitaisiin keskustella alkuperäisestä aiheesta. Paljon tässä olen joutunut syrjähtelemään, kun olen joutunut selvittelemään mistä on ollut kyse.
"
- Että mitä?

Mitä kumman hölynpölyä tuo nyt taas sinulta oikein oli? Paluu turvalliselle pienelle hallitsemallesi kentälle? Poissa silmistä iso kummallinen ja laaja maailma?

En minä Anu sille mitään voi jos et hallitse etkä ymmärrä suurempia yhteiskunnallisia kokonaisuuksia. Sen, että asia näyttää kaikesta päätellen olevan juuri noin, ei kuitenkaan luulisi olevan sinulle mikään erityinen syy jatkuvasti, säännöllisin välein, mestaroida muita kirjoittajia.

Jo keskustelun alkumetreilla muistutin sinua Anu Suomela siitä, ettet sinä mikään ylivertainen asiantuntija ole näihin asioihiin liittyvissä suuremmissa kokonaisuuksissa. En todellakaan haluaisia näpäytää sinua säännöllisin välein, mutta siltä näyttää ettei jatkuvasti esiin puskeva ylivertainen sosiaalitäti Suomela muuten karvoistaan pääse, edes hetkeksi.

Mutta Anu, mikä ihme saa sinut, edelleen, koko ajan kuvittelemaan, että yhteiskunnan ilmiöt ovat toisistaan riippumattomia ja irrallisia, niin kuin näytät tekevän. Kerronpa sinulle taas uutisen: Eivät ne ole.

"Jos tutkit ketunhäntää..."

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

puhuttelu

1.4.2008 02:07

Niin, tuon puhuttelun kurittomalle sosiaalitäti- Suomelalle piti,

antti heiskala
www.lapsenoikeus.info

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Unforgiven23

1.4.2008 02:31

Anu kirjoitti:
"vain uskomus joka markkinointiin tyyliin 'tuppervare', naiselta naiselle.

Sama vaiva on 'miesasialiikkeellä' sellaisena kun se tällä sivustolla näyttäytyy. Mikä vaan todistaa mistä vaan."

Kolahti minuun taas. Samaa mieltä Anun kanssa tuosta. Kriittistä tiedon käsittelyä ja aiemmin tehdyn analysoinnin, sekä oman analyysinsa kyseenalaistamista ja sitä kautta kehittymistä tässä tarvitaan kummalekin puolelle (= mies- ja naisasiainliikkeet) ja rutkasti. Kuten aiemmin noin viikko sitten kirjoitin, tuntuu leimakirveiden heiluttelu ja rusinapulladogmien rakentelu kiinnostavan Suomessa sukupuolikentän kumpaakin laitaa yhtäläisesti. Missä oma oma ja omat aiemmat periaatteet rohkeasti/tarpeellisin osin kyseenalaistava ajattelu?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

1.4.2008 10:48

Voi, voi sentään Heiskala. Se taisi taas olla tuo HK:n sininen, joka sokaisi näkösi. Minä kirjoitin:

'Juu tuo punkkijuttu oli oikein hauska. Marttojen uskomuksissa ne ovat olleet pysyvä oppi 50vuotta ja tarkoitus on erittäin hvyä. Sitten tulee joku, joka sanoo, että tuo on hölynpölyä. Miten toimii 'uskovainen martta': "Minä tiedän että väite on väärä, me olemme oikeassa", kun mitään tutkimukseen tietoon perustuvaa ei ole koskaan ollut, oli vain uskomus joka markkinointiin tyyliin 'tuppervare', naiselta naiselle.'

En tunne lainkaan olevani turvallisella pikku-kentällä. Kun ehdin, niin kerron miten likaisilla keinoilla valtiovallan puolelta kimppuuni käytiin kun olin pannut EIT:ssä vireille Suomea vastaan kanteita ihmisoikeussopimuksen loukkaamisesta.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

MIESSAKIT ry.

1.4.2008 11:41

Miessakit ry teki yllättävän vedon ilmoittamatta mitään ennakoivaa virallista tietoa sivujen uudistamisesta. -Harmittaa sivustoille jäi paljon arvokasta tietoa, josta olisi voinut linkittää "vaiettua ja salattua" tietoa muille foorumeille.

Osan tiedoista olisi voinut tallentaa omalle koneelle.

Pakottiko "Cosa Nostra" tekemään tämän yllätysvedon sivujen sulkemisesta? -Uhkasiko "Cosa Nostra" lopettaa Miesskkien määrärahat? -Tuliko sivustolle liian arkaa ja paljastavaa materiaalia?

Tämä tuli aivan täytenä yllätyksenä. Kesken kaiken sivut suljettiin täysin kylmästi ja tylysti ilman ennakkoilmoitusta.

Sivut avatan uudelleen 1.9.2008.

Luulisi , että nykytekniikalla "uudistaminen" sujuisi muutamassa päivässä. -Sampo pankki uudisti sivustonsa muutamassa päivässä, vaikkakin ongelmia on esinitynyt. - Miessakkien sivujen uudistamiseen näyttää menevän aikaa neljä kuukautta?

Edellisen kerran Miessakkien sivuja "uudistettiin" painostuksesta kolmisen vuotta sitten. -Parin vuoden materiaalia luvattiin säilyttää. -Eipä ole löytynyt tähän päivään mennessä.

Täytynee kokeilla kohta uudelleen, jos vika oli vaikka omalla koneellani. Mutta silloin ei kait olisi tullut tuota tiedotetta "Miessakkien keskustelufoorumia uudistetaan. Avataan jälleen 1.9.2008.

VAI ONKO KYSYMYKSESSÄ APRILLIPILA ?

http://miessakit.forum.emedia.fi/search.php

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

1.4.2008 12:26

Onko Kanervan ero aprillipila? Toivottavasti Stubb ilmoittaa, ettei hänellä ole, eikä ole hankkimassa kännykkää, tai että ei osaa lähettää tekstiviestejä. Seksi on käsittämättömän vaarallista!

Siis likaista peliä STM:ssä / UM:ssä. Vuonna 2000 odoteltiin EIT:n ratkaisua tapauksessa K & T. Sain EIT:ltä kirjeen, jossa vaadittiin selvitystä siitä, että olin salannut tuomioistuimelta olennaisia asiakirjoja, eli K:n potilastiedot kun hän oli ollut mielisairaalassa. Eli että olisin huijannut EIT:ta.

Pyysin ylilääkäriä faxaamaan minulle asiakirjavihon kansilehden, josta näkyy kenelle siitä oli toimitettu kopiot. Sain vastauksen välittömästi. Tietoa ei voida toimittaa, koska alkuperäiset asiakirjat oli 2 vuotta aikaisemmin toimitettu Pia-Liisa Heiliölle STM:ään (laittomasti). Minä en ollut noita asiakirjoja koskaan nähnyt, eikä niitä käytetty missään kansallisessa prosessissa. Heiliö sen sijaan hyvin tiesi sekä tämän, että sen, etten ollut asiakirjoja nähnyt. Eli asia raukesi tähän selitykseeni. EIT ei ryhtynyt minun suhteeni kurinpitotoimiin, mikä oli Heiliön ajatuksena.

Kun EIT:n tuomio tuli vuonna 2000 A-studio haastatteli vanhempia siten että kasvoja ei näytetty ja äänet oli muutettu. Heiliö kiiruhti kantelemaan EIT:een, että Suomela on antanut Yle:lle salassa pidettäviä tietoja, eli näiden vanhempien nimet. En ollut, vaan antanut vanhemmille Ylen toimittajan nimet, jos he haluavat tulla haastatelluiksi. Ylen lakimiehet selvittivät asian EIT:elle. Siis taas tuli Heiliölle vesiperä.

Grand Chamberin suullisessa käsittelyssä 2001 ystäväni Jussi Kortteinen, otti nämä ryvetykset puheeksi, vaikka ei sanonut nimiä. Olin syvästi huvittunut.

Pienemmistä ryvetyksistä, valheista ja kunnianloukkauksista voisin kertoa monia anekdootteja.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

sylikoira vailla hampaita

1.4.2008 13:04

MIESSAKIT

"Miessakit ry teki yllättävän vedon ilmoittamatta mitään ennakoivaa virallista tietoa sivujen uudistamisesta. -Harmittaa sivustoille jäi paljon arvokasta tietoa, josta olisi voinut linkittää "vaiettua ja salattua" tietoa muille foorumeille."

No niin. Eikö vain siis ollutkin syytä postata kirjoituksiaan myös muille palstoille?

Miessakit on tasa-arvovallankahvassa olevien lasta ja miestä lyövää linjaa harrastavien feministien pieni lipova sylikoira vailla hampaita.

Teettää aika lailla työtä taas laittaa dokumentteja esiin niin että ne voi kuka tahansa helposti löytää. Taidan tehdä sen seuraavaksi varmuuden vuoksi omille sivuilleni. Valtavasti taas vaan teettää ylimääräistä työtä tällainen Miessakien apu. Mitä he muuten tekevät, muuta kuin "miehen väkivaltaisuutta" ja "lyömätöntä linjaa"?

antti heiskala
www.lapsenoikeus.info

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

MIESSAKIT RY.

1.4.2008 15:18

Tässä linkki Miessakit ry:n pääsivulla olevaan tirdotteseen keskustelufoorumin uudistamisesta ja pelisäännöistä.

http://www.miessakit.fi/fi/keskustelufoorumi

Tulikohan kopioitua oikea linkki. -No kohta sen tietää.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Antille peili

1.4.2008 15:36

Miessakkien tiedotteesta koskien foorumiuudistusta:
"Tavoitteenamme on uudistaa foorumikäytäntöjä siten, että ne palvelevat entistä paremmin tarkoitustaan ja innostavat uusia osallistujia mukaan asialliseen miehiä tukevaan keskusteluun."

Tuossa on kiteytetty se kaikkein olennaisin. Miten Antti luulet yhdistyksen voivan säilyä uskottavana toimijana miesasian eteen jos sinä postaat sinne enemmän kuin moderaattori ehtii lukea ja siivota. Kuvitteellinen lesboanimaatiosi presidentistä oli hyvä esimerkki. Mitä miesten asiaa tukevaa siinä oli? Kun harhaisuutta hipovat kollaasisi, joita kieltäydyt perustelemasta täyttävät jonkin median, kuihtuu keskustelu ja asialliset kirjoittajat ja lukijat tekevät omat johtopäätöksensä ja siirtyvät muualle. Silloin foorumi ei enää palvele tarkoitustaan. Sinä uskot, että keskutelua ei synny asiantuntemuksen vuoksi, mutta kriittinen massa on sitä mieltä, että sinun tyylisi sen estää.

Sinulle on viime viikkojen aikana niin siellä, täällä kuin Aamulehdenkin foorumilla suoraan ja useaan eri kertaan kerrottu viestintäsi tyylin aiheuttamasta ärtymyksestä. Keskittyisit siihen kovimpaan ydinosaamiseesi (=tapahtumien seuraaminen ja tiedon keruu), siistisit kommunikointiasi ja triplaisit harkintasi send-napin käytössä, niin ei mene lapsi pesuveden mukana kuten nyt tapahtui sakkien foorumille.

Foorumin sulkeminen on konkreettinen esimerkki siitä, että olet painolasti miesasian hoitamiselle yhteiskunnassamme. Kaikesta tekemästäsi työstä ja löytämistäsi viranomaisten rikkeistä huolimatta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

"säilyä uskottavana"

1.4.2008 15:57

Hahhah mitä juttua! Peili näytti todella siistin kuvan, vaikka Miessakit tuon peili nyt rikkoikin ( ilmeisesti rahahanojen tukkimisella uhkaamisen vuoksi ).

"Miten Antti luulet yhdistyksen voivan säilyä uskottavana toimijana miesasian eteen"

- "säilyä"? ( Miessakit ) "uskottavana toimijana miesasian eteen" ? Mitäköhän ihmettä tuo tarkoittaisi?

Jottet taas pääsisi vääristelemään tosiasioita ( niin kuin tarkoituksesi ilmiselvästi jälleen on ) niin kerronpa senkin, että toisin kuin - jälleen harhaanjohtamistarkoituksessa - väität, minulta moderoitiin koko sinä aikana kun kävin keskusteluja Miessakkien sivuilla korkeintaan promillen tai parin verran kirjoituksia, ja silloinkin kyseessä olivat vastaukset keskusteluja tahallaan sabotoineille anonyymeinä puskasta ampuville ja minua itse keksiminsä "henkilökohtaisuuksin" herjaaville, tahallaan asioita vääristelevillä henkilöille. Ilmeisesti sinullekin.

Kirjoitin tuolle nyt tuhotulle palstalle kaikkiaan noin 3500 kirjoitusta, joista suurin osa oli tavalla tai toisella suoraa dokumenttiaineistoa siitä miten maassa ovat virallaiset tahot ovat toimineet, ja toimivat edelleen. Sellaiset kirjoitukset on vaiennettava.

________________________________________
"tie Auschwitziin on päällystetty vaikenemisella"
-- Auschwitzista lapsena kuin ihmeen kaupalla pelastunut Irene Guttman

antti heiskala
www.lapsenoikeus.info

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Antille peili

1.4.2008 16:12

Kysymys sinulle Antti:
Lähetitkö lesboanimaatiosi presidentistä sakkien foorumille? Vastaa vain "kyllä" tai "ei". Tarvittava määrä kuvaruutukaappauksia sakkien foorumilta on tallessa koneellani, jotta vastauksesi oikeellisuus tarvittaessa pystytään nettiin laittamaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

1.4.2008 18:56

Heiskalalle

Moitit minua siitä, että en hallitse suuria kokonaisuuksia, vaan olen sosiaalitäti. En yhtään laita hanttiin. Minulle kovasti riittää tekemistä omalla kapealla sarallani. Hoida sinä nämä suuret kokonaisuudet ja näkemykset. En kilpaile mistään, mutta vastaan kyllä väitteisiin, jotka liität henkilööni julkisessa keskustelussa.

Olen valmistunut 1975 pääaineenani sosiaalipskologia. Sivulaudaturin suoritin sosiaalipolitiikassa sosiaalityön linjalla. Olen kerännyt liki 20 vuoden ajan matriaalia seksuaalisen hyväksikäytön syytöksistä, ja valmistelen 'testamenttina' väitöstä Åbo Akademissa lasten haastatteluista ja oikeusprosesseista.

Olen pannut EIT:ssa vireille lukuisia tapauksia lasten huostaanotoita ja assisteerannut asiamiehiä, jotka ovat niitä hoitaneet. Itse toimin EIT:n määräämänä family advisorina mm. tapauksissa K & T, L. ja H.K. v. Finland, joissa Suomi tuomittiin ihmisoikeussopimuksen loukkauksista. Kaikissa noissa tapauksissa esitettiin viranomaisten puolelta, että kyse oli myös lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, josta syystä lapset oli otettu huostaan.

Tämä on se erityissektori, jonka tunnen kohtuullisen perehtyneisyyden kautta kotimaisista käytännöistä Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen. Olen tässä keskustelussa kertonut tämän pitkän tien varrella tekemistäni havainnoista. Jotkut keskustelijoista kertovat hyötyneensä tiedoista joita kerron. Kaikki mitä sanon, on verifioitavissa julkisista asiakirjoista.

Lähetin sinulle julmetun määrän tekstejäni, kääntämiäni tieteellisiä artikkeleita sekä myös Ihmisoikeustuomioistuimen tuomioita. Nyt ihmettelen 'Where is the beef?' Mikä minun henkilössäni on näin kamalan kiintoisaa, että kannattaa siihen hukata aikaa. Eivätkö asiat ole ne, joista pitää puhua ja kirjoittaa? Minun puolestani saat tietenkin keskittyä henkilööni. Sana on vapaa.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

"Kallion perhonen"

1.4.2008 19:43

Anu hyvä, ei muuten, mutta sinä - ehkä sitten aivan huomaamattasi - olet koko ajan vähättelemässä muiden kirjoituksia, muiden näkökulmaa keskusteltavaan asiaan. Etkö huomaa tätä?

Itse en suinkaan vähättele sinun asiantuntemustasi omaan erikoisalaasi, asioihin joita siitä esität. Ei minulla ole siihen mitään tarvetta. Onko sinulla vastaavasti toiseen suuntaan? Enpä usko.

"Kallion perhonen"

Tuolle anonyymille tomppelille puolestaan ( parempi hänelle tuo anonyymiys kirjoitustensa perusteella onkin ), hänelle peluklurinmaisesti nimimerkin takaa "neuvojaan" jakavalle henkilölle joka nyt on päättänyt täälläkin käydä noiden aivan turhanpäiväisten juttujensa kanssa kimppuuni, vastaan, että tietenkin, tottakai postasin hienon taidenukkeanimaation käsikirjoitukseni "Kallion perhonen" Miessakien sivuille. Miksi olisin jättänyt Miessakit vaille taidenautintoa? Johan kerroin sen siellä, senkin, moderoinnin jälkeenkin, ettei tämä Kallion perhonen, presidentti Tarja Halosta innoituksenani käyttäen kirjoittamani taidenukkeanimaatio, ollut kyllin hyvä sovinistien Miessakkien sivuille, vaan ennakkoluuloton käsikirjoituksen "moderoitiin" pois.
No onneksi voit lukea tuon erityisen hienostuneen käsikirjoitukseni taiteelliseksi ja puhuttelevaksi nukkeaniomaatioksi mm. seuraavalta sivulta: http://www.aamulehti.fi/keskustelu/thread.jspa?messageID=426726#426726

antti heiskala
www.lapsenoikeus.info

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

1.4.2008 19:45

VARJOJEN PARATIISI (Espoon seurakunnat)

Seurakuntaneuvostoon kuuluva miespuolinen jäsen sai 7.3.2008 Porvoon käräjäoikeudessa tuomion seksuaalirikoksesta: 4 kk vankeutta ehdollisena (Asiakirjat no: 1, 2, 3 ja 4) DNO: R 07/851.

Linkki:http://www.vanhemmat.com/phpbb/viewtopic.php?t=2689

Ari Savolainen

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

1.4.2008 19:47

VARJOJEN PARATIISI (Espoon seurakunnat)

Seurakuntaneuvostoon kuuluva miespuolinen jäsen sai 7.3.2008 Porvoon käräjäoikeudessa tuomion seksuaalirikoksesta: 4 kk vankeutta ehdollisena (Asiakirjat no: 1, 2, 3 ja 4) DNO: R 07/851.

Linkki: http://www.vanhemmat.com/phpbb/viewtopic.php?t=2689

Ari Savolainen

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ani Suomela

1.4.2008 20:22

Heiskala esittää:

'Anu hyvä, ei muuten, mutta sinä - ehkä sitten aivan huomaamattasi - olet koko ajan vähättelemässä muiden kirjoituksia, muiden näkökulmaa keskusteltavaan asiaan. Etkö huomaa tätä?'

Olenko todella? Jos kirjoitukseni näin tulkitaan, niin sille en voi mitään. En voi hallita ihmisten pään sisällön toimintaa ja tulkintoja siitä, mikä on jonkun mielestä on vähättelevää.

Olen ollut ärtynyt henkilööni ja työnantajaani liittyvistä herjoista, enkä ole aina ollut diskreetti siinä miten vastaan asiattomiin syytöksiin. Olen siis altavastaajana kun suostuin haastateltavaksi ja pidin velvollisuutenani yrittää vastata keskustelussa esiin tulleeseen.

Puolustuksekseni minun ei tarvinne sanoa muuta. Olen osallistunut keskusteluun ja esittänyt joitakin tietoja, joita olen matkan varrella hankkinut.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Antille peili

1.4.2008 22:18

Antti Heiskala kirjoitti:
"tottakai postasin hienon taidenukkeanimaation käsikirjoitukseni "Kallion perhonen" Miessakien sivuille"

Ja itse täällä ihmettelet miksi foorumi on suljettu varoittamatta. Kiitti vitusti mä sanon sulle Antti! Hieno foorumi meille miehille tärkeän miesasian käsittelemiseen lähti. Savolaisen Arin palsta vanhemmat.com toki on, mutta painopiste hieman erilainen. Hyvänä puolena tosin vanhemmissa on se, että käsittääkseni sinua ei siellä siedetä eikä kirjoituksiasi julkaista. Palsta on ns. AH-saasteesta vapaavyöhyke

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ONGELMAN RATKAISU ?

1.4.2008 23:27

ONGELMAN KATOITUS- TIEDOSTAMINEN -RATKAISU !

Käsittääkseni ongelmaa on kartoitettu ja ongelmien eri osa-alueet on selvillä. Mielestäni nyt tarvittaisiin ongelmien yhteenveto ja vaatia tahoja, jotka niistä ovat vastuussa kiinnitämään huomiota omaan toimintaan, asennoitumiseen, sekä niiden lapsille ja nuorille aiheututtamiin ongelmiin.

Keskeisiä ongelmia ovat perättömät pahoinpitely-, väkivalta-, raiskaus-, insestisyytökset turvakotien väärinkäyttö. Asiakirjojen väärennökset, kuulustelupöytäkirjojen "manipulointi", isän huomioonottamatta jättäminen huoltajuuskysymyksissä. (Pa syndrooma).
Näitä ongelmia Ari on tuonut esiin, lisäksi hänellä on niistä runsaasti "mustaa valkoisella".

Lisäksi on kartoitettu niin sosiaalitoimen, oikeuslaitoksen, lastensuojelusta, tasa-arvosta, oikeudenmukaisesta kohtelusta vastaavien "asiantuntijoiden" ammattitaidottomuus, kyvyttömyys ja haluttomuus tiedostaa ja tunnustaa näiden ongelmien olemassaolo.
Myöskään lapsen oikeudet, lapsen huomioiminen, lapsen kuuleminen ei ole uuden lastensuojelulain edellyttämillä tavoin edennyt.

Näitä konkreettisia ongelmia Anu Suomela on tuonut esiin useissa eri kannaotoissaan viitaten jopa "oikeusmurhiin" ja vastuussa olevien haluttomuuten noudattaa ihmisoikeussopimuksia kaikilla tasoilla..

Antti on nostanut esiin ongelmia, sekä viranomaistahojen asennevammaisuutta. Hän on tehnyt useita valtuksia, saamtta "herätystä" aikaiseksi niillä tahoilla, jotka ovat vasuunkantajia.

Kirjoitin aikaisemmin asenteista ja suhtautumistavoista.. Mikäli asenne on valmiksi "päällä", niin sitä on vaikea muuttaa, mikäli ihminen ei itse tiedosta oman toimintansa vahingollisuutta.

Kuka meistä itseasiassa kykenee tiedostamaan omia käyttäytymismotivaatioita.- Mikäli henkilökohatiselle tietokoneelle, eli aivoihimme on syötetty määrättyjä "Totuuksia Valemuistosyndrooma- False Memory Syndrome- Uskomuksien uhrit- Lahkojen vaaraallisuus", niin saatamme ajautua Jim Jonesin uskonlahkon ja vastaavien "Hurmosliikkeiden" tyyppiseen lopputulokseen.

Ehkä näistä seuraavista linkeistä ja hakusanoista löytyisi jonkinlaista pohdittavaa ja mietittävää.

Transaktioanalyysi. Eric Berne peroonallisuusteoriat- vanhempi-, aikuinen,- lapsi. minätilat.
http://www.finta.net/ta-esittely.html

Virtaava energia, -sisäinen selkeys- rajapinta, -puoliustusmekanismit, -konflikti, -sovinto.
http://www.healingeagle.net/Fin/Txt/Solmu.html

Hakusanoja Googelle - virtaava energia, -kotkansydän, -konflikti, -tiedostamaton, -transaktioanalyysi, - meditaatio-.

Ehkä edelläolevista linkeistä ja hakusanoista saattaisi löytyä " avaimia ", joilla vosi alkaa avaamaan lukittuja portteja.

Olettaisin että repimisen, raastaamisen ja raatelun sijaan olisi järkevämpää lähteä rakentamaan rauhaa "sukupuolten sodan" tilalle.
"Ruummita" sota on tuonut jo nyt ihan riittävästi.

Perustakaa yhdessä töryhmä vaatimaan lasten, isien, huostaaontettujen lasten oikeuksia ehjään tasapainoiseen ja turvalliseen lapsuuteen. Ja lopettakaa pilkkujen n***siminen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

miehen valepuvussa

2.4.2008 02:50

"Palsta on ns. AH-saasteesta vapaavyöhyke"

Ei Miessakien palstaa Heiskalan takia lopetettu. Pari vuotta sitten se tuhottiin aivan samalla tavalla kuin todennäköisesti nytkin, ylhäältä tulleella uhkauksella. Heiskala ei ollut silloin kirjoittanut palstalle sanaakaan, lopputulos oli silti aivan sama. Miksi olet femu Heiskalan kimpussa koko ajan, nyt miehen valepuvussa. Jos sinussa olisi ripaustakaan miestä niin laittaisit edes nimesi esiin hölmöjen juttujesi yhteyteen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Savolainen

2.4.2008 07:48

Espoon seurakunnat salaa seksuaalirikoksen DNO: R 07/851

Linkki: http://vanhemmat.com/phpbb/viewtopic.php?t=2689

Ari www.vanhemmat.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

HURMOSLIIKKEET RAISKAUS !

2.4.2008 11:34

NOITAVAINOT - NOITAROVIOT- HURMOSLIIKKEEET - VAINOHARHAISUUS !

Kun tarkastelee ja seuraa näiden hurmosliikkeiden ääretöntä miesvihaa ja "pirttihirmu feministien ja pirttihirmu profeministien " puhastelua ja toilailua näissä väkivalta, raiskaus, insesti, pedofilia, hedelmöityshoito, nais- ja miesparien oikeuksista, niin ei voi tulla muuhun johtopäätökseen ,kuin että ei pelkästään "siskoilla, vaan myös heidän hyväsisarjärjestöillä Profeministeillä ja White Ribbon järjestöllä, viiraa pahasti päästä.

Taustalla on ilmeisesti "veretön vallankumous", jossa käytetään heteroperheiden nujertamisesksi mitä keinoja tahansa.- Hyvänä esimerkkinä Eduskunnan kansaedestajavallen aikaan "sopivasti lanseerattu- lobattu "uutinen raiskauksista. -Viesti ilmeisestikin oli -
"Älkää äänestäkö miessikoja, vaan valitkaa naisia kansanedustajiksi".

Ajankohta oli ilmeisesti tarkoin harkittu, koska osa kansanedustaja ehdokkaista olivat osittain kauhistuneita, siitä kuinka paljon naisia raiskataan, tai joutuu seksuaalisen häirinnän uhreiksi vuosittain. Jotkut ehdokkaat kertoivat puuttuvansa tähän epäkohtaan, mikäli hänet valitaan eduskuntaan.
-Mene ja tiedä. "Lajityypillistä" on, että naiset toimivat mutkan kautta "naisen apäsuora aggressio".
Aiheesta naisen epäsuora aggressio enemmän Googlesta hakusanoilla, - Elina Mäenpää Reenkola- Kirsti Lagerspetz-,- Aune Flinck, -Tuija Nykyri-.- naisen epäsuora aggressio -.

Turun Sanomat 18.2.2007.
"Tuorein naisten kokemaa väkivaltaa selvittänyt tutkimus paljastaa, että vuoden aikana noin 15. 000 naista pakoitetaan seksuaaliseen kanssakäymiseen....

Erikoistutkija Minna Piispa oikeusministeriöstä korostaa, että raiskausten tarkkaa lukumäärää on vaikea arvioida. Yleensä on arvoitu, että Suomessa tapahtuu vuosittain 6.000 - 10.000 raiskausta......

Tutkija Heini Kainulainen Alkoholitutkimussäätiöstä tyrmää vanhan arvion aivan liian alhaiseksi.. -Se on ikivanha luku, joka ei perustu mihinkään.

(Itseasiassa luku perustuu Minna Piispan ja Markku Heiskasen vuoden 1997 UTH (usko, toivo hakkaus) kyselytytkimukseen).

Luvut ovat tutkijankin mielestä hätkähdyttävän suuria, kun mukaan lasketaan yritykset. Joka vuosi noin 46.000 naista pakotetan, tai yritettään pakottaa seksualiseen kanssakäymiseen...
http://www.turunsanomat.fi/kotimaa/?ts=1,3:1002:0:0,4:2:0:1:2007-02-18,104:2:439644,1:0:0:0:0:0:

Raiskauksista yhä usemapi johtaa syytteen nostamiseen. (Lisätietoja Heini Kainulainen, Oikeuspoliittinen tutkimuslaitos).

Oikeuspoliittinen tutkimuslaitos Heini Kainulainen "Vuosina 1993-2003 poliisin tietoon tuli keskimäärin 535 raiskausta vuodessa.. Vuonna 2003 poliisille ilmoitettiin 573 raiskausta, tai sen yritystä"
(Juurihan hän tuossa Turun Sanomien artikkelissa viittasi aivan muihin lukuihin?)

Tämä tutkimus löytyy joko hakusanalla - raiskaus-, tai ehkä linkissä.
http://tilastokeskus.fi/ajk/tiedotteet/v2004/275oiks.html

Mitä mieltä raikskausten ja naisiin kohdistuvan väkivallan määrästä olikaan rikosylikonstaapeli Marja Vuento blogissaan.- "10.000 raiskausta?

"Julkisuudessa eli pitkään ihan faktana väite, että Suomessa tapahtuu vuodessa 10.000 raiskausta.. -Ihan hatusta vedetty luku. Sivun mennen sanottuna olen jopa löytänyt tuon hatun josta luku on vedetty.

Toimittajan kysyessä tutkija oli arvellut, että 10.000 on sopiva luku. Raiskausten lukumääräksi oli soviteltu myös Raiskauskriisikeskus Tukinaiseen tulleiden soittojen lukumäärää, joita esimerkiksi vuonna 2003 oli 17.600. -Vähän kehno peruste, sillä luku sisältää myös kaikki soittoyritykset ja voin vain kuvitella, että tämänkaltaiseen ilmaisnumeroon tulevat soitot koskevat hyvin monenlaisia asioita".

Ketäsiis uskoa -rikostutkijaa, vai naispoliittisia järjestöjä?

Kokonaiskuvan hahmottamiseksi suosittelen syöttämään googlelle hakusanaksi - raiskaukset, - -raiskaukset amnesty, - raiskaukset heini kainulainen -, raiskaukset minna piispa, - raiskaukset naisjärjestöt, -raiskaukset tilastokeskus, -raiskaukset optula, - raiskakukset väestöliitto, - raiskaukset white ribbon, -raiskaukset profeministit-.

"Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa, jotka hämmästyttää, kummastuttaa pientä kulkijaa".

Onko "feministien "Cosa Nostta" vainoharhainen kuvitelma, slaliitto, fiktiota, -vai faktaa. -Ainakin "soluttautminen" näyttää onnistuneen. Selviää noilla hakusanoilla ja sidonnaisuuksilla, "sponsoreilla" etc.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

RAISKAUKSET !

2.4.2008 14:21

Tuo Turun Sanomien linkki oli poimittu eräältä toiselta foorumilta, eikä jostain syystä toiminut. Linkki artikkeliin löytyy Googlen haulla - raiskaukset minna piispa. Ensimmäisellä aukeavalla sivulla.

Kopioin artikkelin tähän. -Toivottavasti mahtuu kokonaisuudessaan.

Julkaistu 18.2.2007 1:31:10

ANNA KUUSELA

Lähes kymmenen prosenttia suomalaisista naisista voi joutua elämänsä aikana raiskatuksi. Raiskauksen tai sen yrityksen kokee elämänsä aikana jopa viidennes naisista.

Tuorein naisten kokemaa väkivaltaa selvittänyt tutkimus paljastaa, että vuoden aikana noin 15 000 naista pakotetaan seksuaaliseen kanssakäymiseen. Yleensä on arvioitu, että Suomessa tapahtuu vuosittain 6 000-10 000 raiskausta.

Tutkija Heini Kainulainen Alkoholitutkimussäätiöstä tyrmää vanhan arvion aivan liian alhaisena.

- Se on ikivanha luku, joka ei perustu yhtään mihinkään, Kainulainen sanoo.

Erikoissuunnittelija Minna Piispa oikeusministeriöstä korostaa, että raiskausten tarkkaa lukumäärää on mahdoton tietää. Joulukuussa valmistunut tutkimus kertoo suuruusluokan.

Luvut ovat tutkijankin mielestä hätkähdyttävän suuria, kun mukaan lasketaan yritykset. Joka vuosi noin 46 000 naista pakotetaan tai yritetään pakottaa seksuaaliseen kanssakäymiseen.

Piispa kertoo, että mukaan ei ole edes laskettu tapauksia, joissa nainen on painostettu sukupuoliyhteyteen.

Luvuissa ovat mukana tilanteet, joissa nainen oli puolustuskyvyttömässä tilassa eli päihtynyt, nukkumassa tai sammunut.

Kyselytutkimuksessa ei käytetty sanaa raiskaus. 18-74-vuotiailta naisilta kysyttiin, onko heidät pakotettu tai yritetty pakottaa seksuaaliseen kanssakäymiseen. Tutkimus lähetettiin 7 000 naiselle, ja vastauksia tuli lähes 4 500. Tutkimus valmistui joulukuussa.

Aiemmin asiaa on tutkittu kyselyllä vuonna 1998 valmistuneessa Usko, toivo, hakkaus -tutkimuksessa. Uudessa tutkimuksessa seksuaalista väkivaltaa koskevat kysymykset muotoiltiin tarkemmin.

Vuodessa 500 rikosilmoitusta

Poliisin tietoon tulee vain noin 500 raiskausta vuodessa. Myös raiskauksen yritys on rikos. Vain kymmenisen prosenttia rikosilmoituksista johtaa syytteen nostamiseen.

Viime vuosina rikosilmoitusten määrä on jonkin verran kasvanut. Sen on arveltu johtuvan ilmoituskynnyksen madaltumisesta.

Raiskaustutkimusten määrä on hieman lisääntynyt Turun yliopistollisessa keskussairaalassa. Tyksissä tutkittiin viime vuonna 45 aikuista raiskauksen uhria, kun vuonna 2000 tutkimuksia tehtiin 33.

Raiskaus on edelleen tabu, josta ei kahvipöytäkeskusteluissa puhuta.

- Sitä hävetään ja monet uhrit syyllistävät itseään, Piispa toteaa.

Myös ympäristö voi syyllistää uhria ravintolaan tai jatkoille lähtemisestä sekä alkoholin käyttämisestä.

Piispa arvelee, että etenkin teini-ikäisten tyttöjen raiskaukset jäävät pimentoon.

- Tytöt eivät kerro niistä edes ystävilleen.

Puskaraiskaajia pieni osa

Rikosuhripäivystyksen aluevastaava Tiina Rantanen muistuttaa, että osa naisista joutuu parisuhteessa raiskauksen uhriksi useita kertoja.

Rantanen kertoo, että uhrit eivät itsekään aina miellä tapahtunutta raiskaukseksi. Yleinen mielikuva on, että vieras ihminen hiipii puskasta kimppuun.

- Suurin osa raiskauksista tapahtuu tuttujen kesken, ja juuri ne jätetään helposti ilmoittamatta, Rantanen painottaa.

Raiskattujen miesten kynnys ilmoittaa tapahtuneesta on vielä korkeampi. Rikosuhripäivystykseen on vuosien varrella ottanut yhteyttä vain muutamia raiskattuja miehiä.

- Yksikään heistä ei ole uskaltautunut keskusteluryhmiimme.

Vertaistukea vain isoissa kaupungeissa

Rantasen mielestä raiskatut eivät aina saa tarpeeksi tukea. Esimerkiksi vertaistukiryhmiä on vain suurimmissa kaupungeissa.

Rantanen sanoo, että pienessä kunnassa asuvan voi olla vaikeaa hakea apua, kun ”kaikki tuntevat kaikki”. Viranomaisten ja lääkärien asiantuntemus vaihtelee.

- Pienissä terveyskeskuksissa ei välttämättä ole ikinä tehty raiskaustutkimuksia, Rantanen kertoo.

Tuon Tiina Rantasen nimen voisi syöttää Googlelle hakusanaski, niin selviäisi myös hänen käsityksensä ja näkemyksensä Rikosuhripäivystyksen näkökulmasta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

PUNAINEN LANKA !

2.4.2008 21:56

Punainen lanka ohjelmassa TV2 klo 22.05 tänään keskiviikkona 2.4.2008 aiheena. Miksi mies raiskaa? -Kurkistus seksuaalirikollisten sielunelämään. Vieraana vankilapsykologi Pertti Hakkarainen.

"Onko ohjelma tehty tilaustyönä, kuten edellisessä viittaamani Turun Sanomissa julkaistu Minna Piispan ""tuore raiskaustutkimus tiltasto"?

MTV3 ohjelmassa 45- minuuttia eräänä aiheena "Kadonneen Win Capital- sijoitusklubin metsästys.

HS talous uutisoi tänään. MTV3: Win Capitalla rikastuneilla pedofilia- ja talousrikostaustoja. -Neljä- viisikymmentä Win Capital sijoituksilla rikastunutta suomalaista asuua Thaimaassaa Pattayan alueella, kertoo MTV3:n 45 minuuttia- ohjelma keskiviikkoiltana. .- He ovat tänään pitänet kriisikokousta Win Capitaan liittyvän rikostutkinnan vuoksi....."

HS:n artikkeli liittyen tapaukseen Win Capital ja siihen liittyvä jälkikeskustelu löytyy (toivottavasti) linkissä:
http://www.hs.fi/talous/artikkeli/MTV3+WinCapitalla+rikastuneilla+pedofilia-+ja+talousrikostaustoja/1135235250369

ONKO KUPLA PUHKEAMASSA ?

Olettaisin, että taustahistoria ja "palapelin" osaset alkavat saaman KASVOT.

Onko "tavisperheiden" rikkominen ja hajoittaminen naamioitu "väkivaltaisten vaimonsahakkaajien, raiskaajien, lasten seksuaaliseen hyväksikäyttöön "syyllistyneiden" tavis isien piikkiin, jotta "akateemisesti sivistyneet pervot "ovat voineet kaikessa rauhassa kulisseissa harrastaa pervoilua "tavis isien piikkiin?.

Kuuluuko Mannerheim Animaation esittäminen strategiaan "Kansaivälisen homofobian vastaiseen kampanjaan", jota vietetään muistaakseni 17.5.

Onko Suomen Aktemian rahoittama "Pervoakatemialla" kytköksiä asiaan? -Sivut siivoottiin kiireesti pois netistä, kun asia nostettiin julkiseen keskusteluun. -Liittyykö myös Miessakkien keskustelufoorumin sulkeminen viideksi kuukaudeksi tähän.- Alkoiko paljastumaan liikaa asioita?

Tämä on ihan puhdasta arviointia ja spekulaatiota, mutta vanha viisaus ei "savua ilman tulta" saattaa sisältää hitusen totuutta.

Googlen hauilla taustoja - ranneliike- , -lepakkolaakso, - sateenkaariperheet-, finnqueer, - nambla järjestö, -seta-. saattaa löytyä selityksiä.

Odotan mielenkiinnolla mitä kaikke kulisseissa on puuhasteltu "tavis perheenisien teurastamiseksi" -Seuratkaamma uutisointia- ehkä kupla alkaa puhkeamaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

POLIISI. PEDOFILIA YKSIKKÖ !

3.4.2008 09:15

Ilta-Sanomat 21.01.2008. Poliisi vaatii prdofilii yksikköä.


- Poliisin ei pidä odotella, että joku tulee tekemään rikosilmoituksen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, Kari Tolvanen sanoo.

Poliisi vaatii pedofiili-yksikköä
21.01.2008 06:32, päivitetty 21.01. 08:17

- Poliisin ei pidä odotella, että joku tulee tekemään rikosilmoituksen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, vaan poliisin pitää itse aktiivisesti paljastaa seksuaalisesta hyväksikäytöstä epäiltyjä, Helsingin väkivaltarikosyksikön johtaja, rikosylikomisario Kari Tolvanen sanoo.

Tähän paljastavaan tutkintaan pitäisi saada resursseja. Tolvasen mukaan ihannetilanne olisi, jos valtakuntaan perustettaisiin yksi poliisiyksikkö pelkästään lasten hyväksikäyttäjien paljastamiseen ja tutkintaan

- Yksi kokenut tutkinnanjohtaja, alle kymmenen ammattitaitoista tutkijaa ja pari tutkintasihteeriä ja muutama vuosi työtä. Tulokset olisivat varmasti hyviä, Tolvanen sanoi.

Helsingin väkivaltarikosyksikön oma paljastava toiminta johti useisiin syytteisiin ja tuomioihin. Tauon jälkeen sen työtä katketaan nyt muutaman tutkijan voimin.

- Voidaan puhua ammattirikollisuudesta, sillä osa näistä etsii jatkuvasti uusia uhreja.

Tolvasen mukaan kovan luokan rikollisten jäljiltä paljastuu usein aina enemmän kuin yksi uhri.

- Kun tekijä saadaan samalla kertaa kiinni useammasta rikoksesta , linnareissu on pitempi. Se on myös ennalta estävää toimintaa, Kun pedofiilit tietävät, että poliisikin on heidän jäljillään, ehkä joku teko jää tekemättä, Tolvanen näkee.

Sari Autio

Tarvitaanko erityistä poliisin pedofiiliyksikköä? -Keskustelu.

Aiheesta keskustelu Ilta-Sanomien keskustelufoorumilla.

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1478437

Tieto ei aina lisää tuskaa, vaan voi vähentää sitä, jos tietää, että asia on tunnistettu ja tiedostettu. Tarvitaan toimenpiteitä ja paljastuksia

Muutama kiinniotto ja yhtä raflaava uutisointi, kuin Ilkka Kanervan, Vesa Keskisen, mieskansanedustajien ja muiden "seksuaalihäiriköiden" kohdalla on tehty.

Pervoakatemia, queer akateemikot, pervotoiminnan rahoittajatahot rikostutkintaan.-

Kysymyksessä on maailmanlaajuinen ilmiö, joka iilmeisestikin on naamioitu lukuisiin tutkimuksiin miesten väkivaltaisuudesta. -Onko kysymyksessä peilikuva? - Eli mitä itse tehdään nähdään peilikuvana, eli muiden tekeminä rikoksina.

Eilisessä Punainen lanka ohjelmassa "Miksi mies raiskaa" käsiteltiin myös pedofiliaa. Vankilapsykologi Pertti Hakkarainen analysoi näihin rikoksiin syyllistyneiden luonteenpiirteitä ja motivaatiota.

Taustalla mm -hyväksynnän ja läheisyyden hankkimista lapsen kautta, -minä olen elämän tarkoitus, -itsensä manipulointi, - kielletään itseltä eikä hyväksytä, eikä tunnusteta syyllisyyttä rikokseen, -lapsuuden traumat, -huono itsetunto, -rikos kielletään itseltä häpeän tunteen vuoksi., - videoituja uhrien kertomuksia väitetään näyttelijöiden esittämiksi, -

Sitten on näitä maailmalaajuisia "uskonlahkoja- hurmosliikkeitä", kuten finnqueer, nambla, ranneliike, lepakkolaaakso, jne. -Lisäksi näyttäisi siltä, että määrättyjen uskonnollisten ryhmien piirissä "tauti" on levinnyt ja pidetään nähtävästi hyväksyttävänä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

LAPSIASIAVALTUUTETTU !

3.4.2008 19:10

Lapsiasiainvaltuutetun toimintakertomus vuodelta 2006.

Seksuaalisen kaltoinkohtelun kokemuksia yli kymmenellä prosentilla kahdeksluokkalaisista.

Lastenpsykiatri Raisaa Caacciatore Väestäliitto seksuaaliterveysklinikan asiantuntijalääkäri. -Sairaanhoitaja Kirsi Porras.

Huoli pojista.

http://www2.lapsiasia.fi/toimintakertomus2006/lasten_hyvinvoinnin/seksuaalinen_kaltoinkohtelu.html

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

3.4.2008 20:40

Niinpä niin. Tämä on juuri se Väestöliiton tutkimus, johon ylempänä viittasin. Johtopäätökset, jotka tästä tutkimuksesta on julkistettu perustuvat kahteen mittariin, joiden perusteella kukaan itseään arvostava ja tieteellisiä periaatteita noudattava tutkija ei voisi tuollaisia johtopäätöksiä tehdä.

Mutta kun kyseessä ovat mielikuvien markkinat, niin kannattaa markkinoida väitteitä, joilla saa lisärahoitusta. Rahoittajat (esim. Ray) ei ole tutkimuslaitos, joka perustaisi rahoituksensa tieteellisiin faktoihin, vaan rahoitusperusteet ovat kokonaan muut. Niin saa toki ollakin.

Painotan edelleen tutkimuseettisiä periaatteita, joita tämän tutkimuksen julkistamisessa ei noudatettu. Julkistettiin osittainen tutkimustulos, jota kukaan ei voinut kritisoida. Pyysin tutkimuksen tekijöiltä mittarit, joilla oli päädytty täysin uusiin väitteisiin. Noin kuukauden odottelun jälkeen sain nämä mittarit, jolloin jouduin toteamaan, että niiden perusteella ei voida väittää poikien joutuneen tyttöjä enemmän seksuaalisen ahdistelun kohteeksi (vrt. Sariolan tutkimus 1999).

Tämä kaikki on kovin harmittavaista, mutta kuka voisi estää julkistamatta tietoja, jotka ovat kyseenalaisia, jos itsekontrollia ei ole, eikä media tarkista saamiaan tietoja.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

4.4.2008 00:43

Suomen kasvoja kovasti kiilloitettiin Euroopan neuvoston suuntaan, kun tuomioita EIT:sta alkoi tulla ja YK kiinnitti huomiota siihen, että lasten huostaanotot yleistyvät entisestään, vaikka hyvinvointi on merkittävästi lisääntynyt.

Siksi laitettiin tällainen Lapsiasiainvaltuutettu. En ole toistaiseksi nähnyt tai kuullut hänen sanovan mitään älykästä, saati perheiden ja lasten asiaa ymmärtävää. Kaikki tekstit ja esittämänsä kalvosarjat ovat kotoisin yleisestä puppugeneraattorista.

Ihan hyvin pärjättäisiin ilman tätäkin virkamiestä, joka ei lähtökohtaisesti ryhdy perehtymään yksittäistapauksiin, vaan kiertää puhumassa 'yleisiä tilastototuuksia' ja hallinnon 'opaskirjan' perusselityksiä siitä, että kaikki aina vaan johtuu 90-luvun alun lamasta. Luulisi että hallinto keksisi vähitellen hiukka tuoreemman selittäjän, kun tästä selittäjästä on kohta 20 vuotta, ja suoraa syy-yhteytä on kovin vaikea enää löytää (jos oli tuolloinkaan).

Ilkeämielinen ajatukseni on, että 90-luvun alussa sossut pelkäsivät omien postiensa lakkauttamista, ja siksi piti tehdä erittäin tärkeitä töitä, eli ottaa lapsia huostaan. Mitä enemmän niitä keinoja käytettiin, sitä huonommin perheet ja lapset voivat. Ja se näkyy nyt, ja virtaus on kiihtyvä.

Uusliberalismissa tällaiset yhetiskunnalliset perustrendit eivät ole kiinnostavia, kun pitää vain maksimoida taloudellista voittoa. Meillä ei ole enää sosiaalipolitiikkaa ohjaavaa tietämystä, vaan satunnaista ad hoc päätäntää.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

TAPAUS ILKKA KANERVA !

4.4.2008 00:44

A- Talk ohjelmassa oli tänään aihena tapaus Ilkka Kanerva.

Tapausta on ryöpytetty iltapäivälehdissä ja eri tiedotusvälineissä aika ruhtinaalisesti.- Lopullinen totuus selvinnee aikanaan. Jokainen voi kantaa kortensa kekoon tuomalla esiin myös toisenlaista tietoa, jota "arvovaltiset luotettavat tahot" ovat medoille "lobanneet" jo runsaat kymmenen vuotta.

Mielenkiintoiseksi tapaus Ilkka Kanerva muuttuu vähemmälle huomiolle jääneestä palapelin "osasta , eli "mysterisestä sponsorista", jota Johanna Tukiaisen ei ohjelman liittyvässä haastattelussa halunnut paljastaa.

Käsitykseni mukaan Johanna Tukiainen oli joutunut korvaaman Hymy-lehdelle tuhansia euroja yhteistyöspimuksen rikkomisesta, Johannan halutessa, etti hänen antamia tekstiviestejä julkaistaisi.

Veroilmoituksen mukaan Johannan ansiotulot olivat olleet nolla euroa vuonna 2007 ?, mutta siitä huolimatta hän oli maksanut takaisin nuo tuhannet eurot, sekä 10.000 euroa sopimussakkoa sopimuksen rikkomisesta.

Ainakin toinen IP ledistä uutisoi tänään, että verottaja on kiinnostunt mistä Johanna Tukiainen on saanut nuo rahat. -Ohjelmassa haastateltu Tukiainen kieltäytyi kertomasta mistä hän sai nuo rahat.

Ohjelmassa oli vieraana myös Naisasialiiton puheenjohtaja Veronika Honkasalo, joka pitkän tivaamisen jälkeen antoi periksi ja myönsi Tukiaisen käyttäytyneen moraalittomasti julkaistessaan tekstiviestit.
Ohjelmassa nousi esiin myös ajatus, että kysessä oli kahden aikuisen ihmisen välinen tekstiviestien lähettäminen, jotka ovat tavallaan kirjesalaisuuksia.

Tuo "sponsorointi kysymys" saattaa paljastaua verottajan kiinnostuttua mistä rahat ovat tulleet. -Aamulehti uutisoi muutama kuukausi sitten "Opetusministeriö jakanut miljoonia euroja tiskin alta". -Asian selvittely on vielä kesken ja oletettavasti "selvittely" kestää niin pitkään että asia on vanhentunut eikä edellytä jatkotutkimuksia.

Runsas mielikuvitus luo kaikenlaisia sairaalloisia ajatuksia, mielikuvia ja epäilyjä. -Voiko tähän liittyä myös Daphne ohjelma joka alkoi vuonna 1998 , kuten myös UTH tutkimus. Stakesin 5- vuotinen kampana "yksikin lyönti on liikaa", laki lähestymiskiellosta, laki perheen sisäisestä lähestymiskiellosta jne, joihinka on myönnetty eri tahoilta kymmeniä miljoonia euroja. - Raiskauksriisikeskus Tukinaisen perustaminen, jne.

Satumoisin kuulin juuri klo 23. 50 varmastikin tänään jo viidennen kerran TV2:sen "spotin" "Tänäkin iltana moni nainen pelkää väkivaltaa".
Linkki taisi olla http://www.kotirauha.fi

Tämä on nyt vain eräänlaista spekulaatiota, mutta saattaa sisältää "avaimia", joilla voi avata suljettuja portteja. -Jokainen tehköön itse päätelmiä. - Nämä ajatukset ovat vain pohdintoa, joihinka on löydettävä faktatietoa ja todisteita.

Tässä on linkki A-Talkin keskusteluihin.- Laitan yleislinkin, jossa voi tutustua minkälaisia ajatuksia ovat herättäneet aikaisemmt keskustelut:
"Ahdistelua Arkadianmäellä", -"Mannerheim myytin takana," -"Annetaanko lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä liian lieviä tuomoita?"
Näitä aikaisempia keskusteluita voi selailla, mutt niitä ei voi enään kommentoida.

Eilisen keskustelun aihe löytyy otsakkeesta "Miksi Ilkka Kanerva joutui eroamaan?"

http://chat.yle.fi/cgi-bin/a-talk/keskustelu/ultimatebb.cgi

Lukekaa- ottakaa kantaa- kommentoikaa. A-Talkin ohjelman jälkikeskustelussa. -Erinomainen ja ainutkertainen tilaisuus "valaista kansaa joka pimeydessä vaeltaa.".

Aivan yhtä tärkeäksi näen tämän City lehden keskustelun, jossa keskustelu on joiltain osin ajautunut loanheitoksi. Näyttää kuitenkin siltä, että pahimmat traumat ovat väistymässä taka-alalle ja asioista, ongelmista ja ilmiöistä voi alkaa puhumaan niiden oilkeilla nimillä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

syyllinen sukupuoli

4.4.2008 00:44

Joo, tuli telkkarista valtakunnan viralliselta kanavalta Väestöliiton propagandapätkä. Väestöliitolle oli perheväkivallan syyllinen täysin yksiselitteisen selvä, eikä sitä taaskan kainosteltu mainita: mies on syyllinen

sukupuolensa vuoksi syyllinen
antti heiskala
www.lapsenoikeus.info

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

eräs tasa-arvo

4.4.2008 00:54

eräs Halonen, eräs Kanerva ja eräs Tukiainen

Eräs Tarja siis piti myönteisenä sitä, että ”sukupuolten tasa-arvo ja säällinen käytös korostuvat.”

Mutta voisiko presidenttimme nyt sitten vielä täsmentää miten tämä erään Kanervan ja erään Tukiaisen töpeksintä liittyykään sukupuolten tasa-arvoon?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

4.4.2008 02:13

Täähän on ollut älyllisesti täysin ala-arvoista julkisointia. Tukiainen ilmoitti tänään, että pyrkii politiikkaan. No joh! Yritteliäs nainen. Ei sentään kokoomuksen listoille, joita kertoo kannattaneensa, vaan kristillisdemokraatteihin. Hupsis! Ehkä Räsänen ottaa enkelin huomaansa, vaikka sopisi kyllä paremmin Tony Halmeen paikalle.

Kansanedustajat ovat miniotos kansasta, ja otoksessa on myös joukko henkilöitä, joilla on seksuaalisia pakkomielteitä, kuten on erittäin harvoilla ihmisillä koko populaation tasolla. Harmi että tästä tuli julkinen jupakka kun Tukiainen käytti sitä myyntivalttinaan.

Tyhmähän tuo Kanerva on ollut kun on antanut kullin ohjata yksityiselämän tekojaan, vaikka on ollut merkittävällä postilla. Oisi luullut, että menneisyyden teot olisivat jo opettaneet, vaan ei. Näinkin typeriä ihmisiä joukossamme on, mutta sen ei pidä leimata koko kansanryhmää 'miehet'. Harmi vaan että näin siinä kuitenkin kävi.

Korkeaa julkista postia hoitavan ei kannata riskeerata yhtään mitään, vaan on oltava eunukki, koska seksi on vaarallinen asia julkisuuskuvassa ja luotettavuudessa.

Positiivista imagoa on kerännyt Tanja Karpela seksistisyydellään. En usko että toimittajat ovat kaiket päivät istuneet porraskäytävässä voidakseen julkistaa jokaisen perheriidan, joilla lööpit ovat myyneet iltapäivälehtiä tyyliin 'Poliisit vierailleet Saareloilla, Tanja vaikenee'.

'Kansalla' on erittäin lyhyt muisti. Jotkut näyttävät äänestävän vain sen perusteella, että nimi on ollut julkisuudessa. Surullisena esimerkkinä Tony Halme. Ehkä nyt saadaan eduskuntaan tällainen tanssityttö, josta voitaisiin tehdä kulttuuriministeri, kun hänellä on yhteyksiä taiteeseen.

Mutta ei tässä mitään. Demokraattisessa järjestelmässä kansa valitsee edustajansa, ja eduskunta on sitten kansan peili. Tässä ollaan.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

RASISMI KUNNIANLOUKKAUS !

4.4.2008 10:49

Tällä viikolla jossakin TV ohjelmassa (Voimala?) oli aiheena rasismi, -kunnianloukkaus, -leimaaminen, -halveksiminen, -kiihottaminen yksilöä tai kansanryhmää vastan, -ennakkosensuurin harjoittaminen, -oikeus sensuroimattomaan viestintään.

Sananvapaudella ei saa loukata, kiihottaa kansanryhmää vastaan, -sanavapaus on tärkeä ihmisoikeus, -päätoimittajan vastuu kansanryhmää leimaavien uutisten julkaiseminen.

Ohjelmassa oli vieraana vähemmistövaltuutettu Johanna Suurpää, sekä Henrik Blåfield (EFF).

Väistämättä mieleen tutee ajatus, eikö Väestöliiton Kotirauha, - Naisiin ja lapsiin kohdistuva väkivalta, raiskausuutisointi, perättömät insestisyytökset kuulu tähän kategoriaan?

Siitä huolimatta "lobbaus" näyttää senkuin kiihtyvän. Liekkö taustalla "raivoisat pirttihirmu femakot", jotka eivät siedä minkäänlaista naisiin kohdistuvaa kritiikkiä -" Raivo on hirveä ja mies leimataan sovinistiksi".

Väestöliitto aloitti aivan yllättäen tämän Seksuaaliterveyspoliittisen ohjelmansa. Tähän liittyi massiiviset tiedotustilaisuudet lehdistölle ja nyt TV:ssä olevat spotit ja linkit Kotirauha sivustolle.

Jossakin ohjelmaasa viitattiin myös Naisjärjestön lähettäneen Ilkka Kanervalle naisten pikkuhousut- ilmeisesti postitse. -Mitäköhän tällä haluttiin viestittää ja oliko se asiallinen teko?

Googlen haulla - väestöliitto - löytyy runsaasti "lobbaus" materiaalia, sekä Väestöliiton omat sivut.
Väestöliiton Ajankohtaista sivustolla aiheina mm.
-Kansanedustajien lakanatempaus eduskunnassa.
-Kotirauhakampanja väkivaltaa vastan.
-Ilmoittaudu mukaan väestö konferenssiin.
Lisäksi otsake Väestöliitto toimii otsakkeessa tiedotteita yms.
http://www.vaestoliitto.fi/

Väestöliitto Seksuaaliterveyspoliittinen ohjelma (Huom poliittinen ohjelma) linkissä:
http://www.vaestoliitto.fi/seksuaaliterveys/

Tässä linkissä koko Väestöliiton Seksuaaliterveyspoliittinen ohjelma.
Lue sivu 5 Johdanto

Lue sivut 38-40 "Seksuaaslinen väkivalta ja riisto terveyspoliittisena kysymyksenä: Tämän hetken tilanne: seksualisen riiston yleisyyteen on havahduttu.

Lue sivu 58. Kiitokset (työryhmälle). Tässä selkeeytyy työryhmän kokoonpano, jäsenet, sekä projektin kesto. Työrymä on valmistellut tätä "Kotirauha" kampanjaa näköjään "Kulisseissa" jo pitkän aikaa.

Erityisesti kiinnitin huomion sivulla 38 olleisiin "käsityksiin" perheväkivallan ja raiskausten määrästä. -Lisäksi kiinnitin huomiota, että työryhmän lähtökohtana oli vuoden 1998 UTH tutkimus.

http://www.vaestoliitto.fi/mp/db/file_library/x/IMG/52449/file/VLSekstervpolohjelma.pdf

Laitan näitä linkkejä vain siksi, että ne todistavat että "arvovaltaiset luotettavat tahot", sekä tiedotusvälineiden artikkelit ja uutisointi saattaa ylittää "Rasismin ja kansanryhminen kiihottamisen, sananvapauden ja mielipiteiden estämisen".

Anu Suomela voisi esittää näkemyksensä onko kysymyksessä "Sukupuolirasismi?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

VÄESTÖLIITTO -sivu 38.

4.4.2008 11:07

KOTIRAUHA KAMPANJA. JA SEKSUAALITERVEYS !

Ihmettelen noita likuja, naisiin kohdistuvan väkivallan ja seksuaalisen häirinnä "uhrien" määristä - "Täysin hatusta vedettyjä lukuja".- "Pyhänä raamattuna" vuoden 1997 UTH tutkimus Minna Piispa & Markku heiskanen. -Ihmettelen, että tässä esitetään lukua 33.000 naista joutuu, kun UTH tutkimuksen mukaan luku oli 90.000 uhria.

Miäli tavoitteena olsi "uhrien määrän" vähentäminen, niin ei se toteudu ainakaan näillä "naisellisilla" miesten mustamaalaamis kampanjoilla.
Tavoite onkin kai lähinnä miesten leimaaminen väkivaltaisiksi sioiksi ja tätä kautta sorrettujen ja alistettujen naisten aseman parantaminen.

38 Väestöliiton seksuaaliterveyspoliittinen ohjelma
8 Seksuaalinen väkivalta ja riisto seksuaaliterveyspoliittisena kysymyksenä
Tämän hetken tilanne: seksuaalisen riiston yleisyyteen on havahduttu
Suomi on varsin väkivaltainen yhteiskunta, jossa perheväkivalta ja seksuaalinen
väkivalta hyväksikäytöstä seksuaaliseen pakottamiseen ja raiskauksiin ovat arkipäiväistä todellisuutta. Heiskasen ja Piispan (1997) tutkimuksen mukaan 33 000 naista joutuu vuosittain parisuhdeväkivallan uhriksi ja 360 000 naista häiritään seksuaalisesti. 17 prosenttia naisista on alle 18 -vuotiaana kokenut jonkin asteista seksuaalista väkivaltaa. (Heiskanen & Piispa 1997).Tutkija Päivi Honkatukian mukaan 41 prosenttia 15-vuotiaista tytöistä on kokenut seksuaalista ahdistelua, heistä 5 prosenttia hyvinkin intensiivisenä. 2,9 prosenttia on raiskattu, 1,5 prosenttia on seksuaalisesti hyväksikäytetty, ja 8 prosentilla on insestikokemuksia (Honkatukia 2000). Vuosina 1998-1999 tuli viranomaisten tietoon vuoden aikana 778 lapsen hyväksikäytön epäilyä (Stakes 2000). Poliisin julkisuudessa esittämien arvioiden mukaan Suomessa tapahtuu noin 10 000 raiskausta vuosittain, joista ilmoituksia viranomaisille tehdään vain noin 700. Väkivallan kokemukset traumatisoivat uhreja vaikeasti ja syntyneet kustannukset yhteiskunnalle ovat arviolta noin 90 miljoonaa euroa vuodessa. Uhrit syyllistävät itsensä, minkä seurauksena he alkavat eristäytyä, kärsivät sosiaalisista ongelmista ja monimuotoisista fyysisistä oireiluista. Uudelleen raiskauksen uhriksi joutuu noin 30 prosenttia. Nuoret ovat erityisryhmä
seksuaalisen väkivallan uhreina, koska heillä ei ole keinoja käsitellä tapahtunutta ja uuden raiskauksen riski on peräti 65 prosenttia. Seksuaalisen väkivallan kokemukset altistavat nuoret syrjäytymiseen, huumeriippuvuuteen, prostituutioon ja omaankin väkivaltaiseen käyttäytymiseen. Väkivaltaisessa kasvuympäristössä varttunut lapsi omaksuu myös väkivaltaisen käytösmallin omaan elämäänsä, jolloin traditio jatkuu.
Suomalainen terveydenhuolto on tunnistanut väkivaltateeman ja avoin keskustelu
seksuaalisesta väkivallasta onkin viime vuosina lisääntynyt. Raiskattujen akuuttitilanteiden hoidon avuksi on kehitetty Väestöliiton asiantuntijoiden ja eri viranomaistahojen yhteistyönä ns. RAP -kansio, Raiskatun akuut-tiapuprojekti -kansio (2003). Kansioon on koottu helppokäyttöiset, yksityiskohtaiset
ohjeet oikeuslääketieteellisestä tutkimuksesta, näytteiden otosta ja......

Jatkuu sivuilla 39 ja 40

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

VÄESTÖLIITTO - sivu 39

4.4.2008 11:15

Jatkoa edelliseen. On kait parsta tuoda nämsivut suoraan "nenän eteen", ettei tarvitse alkaa niitä etsiskelemään. -Myös "suuren yleisön "ja tiedotusvälineiden on hyvä tietää asioista ja mikä on faktaa ja mikä on fiktiota ja mikä on "lobbausta".

Väestöliiton seksuaaliterveyspoliittinen ohjelma 39
uhrin kokonaisvaltaisesta hoitamisesta. Seksuaalisen väkivallan vaikutuksista on kansiossa tietoa niin hoitavalle henkilökunnalle kuin mukaan annettavaksi uhrille ja hänen läheisilleenkin. Kansion sisältöä voi täydentää oman kotiseudun
palveluverkostojen tiedoilla. Kansio on vapaasti kaikkien kiinnostuneiden
käytettävissä Väestöliiton nettisivuilla osoitteesta www.vaestoliitto.fi tai www.tukinainen.fi. Stakes on toimittanut vuonna 2002 uudistetun version kansiosta kaikkiin terveydenhuollon päivystyspisteisiin. Stakes on julkaissut vuonna 2003 myös oppaan lapsen seksuaalisen hyväksikäytön ja pahoinpitelyn
selvittämisestä (Taskinen 2003). Suomalainen Lääkäriseura Duodecim on toimittanut Käypä hoito-ohjeistuksen lasten seksuaalisen hyväksikäytön hoidosta ja raiskausten hoito-ohjeistus on tekeillä. Raiskauskriisikeskus Tukinainen
tekee merkittävää työtä raiskauksen uhrien auttamiseksi. Pro Tukipiste työskentelee prostituoitujen parissa. Poliisia on koulutettu raiskauksen uhrien kohtaamiseen hyvin tuloksin. Väestöliiton seksuaaliterveysklinikassa toimii raiskattujen ja seksuaalista väkivaltaa kohdanneiden naisten ja nuorten tyttöjen gynekologinen vastaanotto.
Ongelma- ja kehittämiskohtia
Kaikkinainen väkivalta, erityisesti seksuaalinen väkivalta on syvästi hävettyä ja vaiettua uhrien keskuudessa. Lapsiin kohdistuneen seksuaalisen väkivallan tunnistaminen
ja hoitaminen ovat erityisen haasteellista, jatkuvaa koulutusta vaativaa.
Terveydenhuollossa ongelmien tunnistaminen on puutteellista eikä taitoja hoitamiseen ole riittävästi. Käytännössä esim. raiskauksen uhrin tutkiminen edellyttää tällä hetkellä julkisen sektorin piirissä tehtyä oikeuslääketieteellistä tutkimusta oikealla tekniikalla ja välineistöllä otettuine näytteineen. Jos uhri ei hakeudukaan julkisen sektorin päivystyspisteisiin, menetetään mahdollisuus mm. syyllisen DNA-näytteisiin, joilla olisi sitova todistusarvo myöhemminkin tehdyssä rikosilmoituksessa. Lisäksi RAP-kansiota ei tunneta riittävästi.
Tiedon puute väestön keskuudessa väkivallan vaikutuksista ja merkityksestä on yleistä. Uhrien itsensä syyllistämisen seurauksia pahentavat yleiset uhreja syyllistävät asenteet. Nykymaailman seksistisyys altistaa lapset ja nuoret traumatisoiville
asenteille ja käytösmalleille. Käytöstavatkin menettävät merkityksensä. Media toimii tässä merkittävänä asennekasvattajana.
Etenkin nuorten alle 16 -vuotiaiden seksuaalista väkivaltaa ja hyväksikäyttöä kokeneiden kohtaaminen ja tarvittavaan jatkohoitoon saaminen on osoittautunut
ongelmalliseksi.

Jatkuu sivulla 40....

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

VÄESTÖLIITTO - sivu 40.

4.4.2008 11:31

Ratkaisu ja parannusehdotuksia!

40 Väestöliiton seksuaaliterveyspoliittinen ohjelma
Ratkaisu- ja parannusehdotuksia
• Kaikissa eri terveydenhuollon toimipisteissä tarvitaan ammattitaitoa kohdata raiskauksen uhreja akuuttitilanteissa ja myöhemmissäkin vaiheissa. Ammattilaisia pitää kouluttaa järjestelmällisesti tähän sekä RAP-kansion käyttöön. Kansion tulisi kuulua kaikkien terveydenhuollon
toimipisteiden vakiovarustukseen.
• Nuorten seksuaalista väkivaltaa ja hyväksikäyttöä kokeneiden kohtaamiseen
on luotava hoitomalli.
• Oikeuslääketieteelliset näytteet pitäisi voida luotettavasti ottaa valtion kustannuksella missä terveydenhuollon toimipisteessä hyvänsä, yksityisetkin toimipisteet mukaan lukien.
• Raiskauksesta tuomituista pitää luoda valtakunnallinen DNA-rekisteri. Näin mahdolliset rikoksen uusijat pystyttäisiin varmemmin ja nopeammin
jäljittämään.
• Oikeuslaitoksen tuomareille ja asianajajille tarvittaisiin koulutusta seksuaalisen väkivallan vaikutusten ymmärtämiseen, mikä puolestaan auttaisi tuomareita yhdenmukaisuuteen tuomiolinjauksissaan. Raiskatuille on psyykkisessä toipumisessa keskeistä saada tuntea yhteiskunnan toimivan tasapuolisesti ja oikeudenmukaisesti.
• Tulisi huolehtia eri ammattiryhmien jatkuvasta kouluttamisesta. RAP-kansion tunnetuksi tekemisen ja ajan tasalla pitämisen tulisi kuulua esim. Stakesin koordinoiman työryhmän tehtäviin. Väestöliitosta tulisi olla asiantuntija mukana työryhmässä. RAP-kansion pitäisi avautua automaattisesti kaikista hakujärjestelmistä ilman lisäsanoja.
• Median kautta tulisi entistä tehokkaammin tuoda julki sitä, että seksuaalinen väkivalta on vakava rikos itsemääräämisoikeutta kohtaan ja sillä on aina kauaskantoisia seuraamuksia uhrille. Oikea tieto auttaa ihmisiä suhtautumisessa väkivallan uhreiksi joutuneisiin lähimmäisiin. Kaikkea väkivaltaa vastustava asenneilmapiiri vaikuttaisi ennaltaehkäisevästi ja auttaisi nuoria kasvussa tasa-arvoisuuteen ja toisten kunnioitukseen.

'''''''''''''''''''''''''''''''
Milloinka esimerkiksi Miespolitikot ja Miessakit alkavat tiedostamaan, mikä on faktaaa ja mikä on fiktiota ja mikä on "lobbausta".

Kunhan muutama miespolitikko heitetään "ulkotuokintaan#" ja kansanedustajiksi saadaan lisää strippareita, eronneita, karanneita, nais- ja miesparien edustajia, niin eiköhän ukkojen ole syytä heittää "hanskat tiskiin".

MOTTO: Feminismin nousu ja uho perheiden, lasten, miesten ja isien tuho. Sateenkaariperheet kunniaan -Hallelujaa! - Hallelujaa!, -Hallelujaa!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Aasinsillat vaan pöllyää

4.4.2008 11:38

Voisitko jättää spämmikampanjaa vähemmälle?

Mitä sulle on miehenä tehty, kun haet vainoharhaisesti kaikesta aasinsiltoja salaliittoteorioihisi? Väestöliitto hoitaa omaa postiaan ja Kanenervan case oli omansa. Joitakin liittymäkohtia pääteemaasi kummassakin toki on, sillä on olemassa kaksi sukupuolta. Kuitenkin maalailemasi salaliittoteoria alkaa täyttää realiteettien tajun horjumisen merkistön. Lisäksi jokainen osaa kyllä linkeistä lukea itse asiat, joita tarjoat. Älä täytä täytä City-lehden historian pisintä keskustelua ja sellaisenaan jo korkealle Googlessa nousevaa tiedonlähdettä turhalla copy-pastellasi. Laita linkki tekstiin ja kirjoita omat kommenttisi ja johtopäätöksesi tänne muiden luettaviksi.

Ja kun kuitenkin jo luekiessasi ajattelit haukua kritiikin esittäjän femuksi tai lesboksi tai lesbofemuksi, niin kerronpa olevani sellainen hetero, joka meni ja voitti huoltajuusriitansa ja käyttää nykyään titteliä yh-isä. Sitä pöytää ei naisvihalla putsattu vaan rakkaudella lapseen ja kunnioituksella hänen äitiinsä kaikkine puutteineenkin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mielipiteitä

4.4.2008 13:21

Mihin tarvitaan mielipiteitä kun voi faktojakin tuoda esiin? Suuret kiitokset Huutomerkkimiehelle hänen informatiivisista kommenteistaan!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Väestöliitolle:

4.4.2008 13:50

"Alle 15-vuotiaiden lasten surmat 2002-2006:

Äidin surmaamia 18
Isän surmaamia 10
Muut tekijät 4
Alaikäinen veli 1"

www.lapsenoikeus.info

PS. Huomatkoon yllä esitetyn, jo vihdoin, myös Suomen "Amnestyn" ja sen "Akkaryhmä".

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anu Suomela

4.4.2008 15:35

http://www.pbs.org/wgbh/pages/frontline/shows/terror/interviews/ceci.html

Tässä linkki Stephen Cecin:n haastatteluun. Hän kertoo miten pedofiliahysteria levisi Jenkkilässä, ja kertoo myös siitä, mitä ongelmia lasten haastatteluissa on. Siis mistä ilmestyvät lasten väitteet siitä, että heitä on seksuaalisesti hyväksikäytetty.

Valitettavasti meillä edelleen käyttään noita haastattelutekniikoita, ei ihan noin räikeinä, mutta lapsen johdattelu on tavanomaista.

Anu Suomela

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi