9 rapujuhlaklassikkoa

Tiedämme, mitä rapujuhlissasi tulee tapahtumaan.

Rapukausi on täällä! Sen mukana tulevat ah-niin-ihanat rapujuhlat, nuo karkelot, joissa syödään vähän, juodaan enemmän ja lauletaan niin paljon että päähän sattuu. Lähes kaikissa rapujuhlissa noudatetaan enemmän tai vähemmän samaa kaavaa, ja siksi niissä myös usein tapahtuu kaikenlaista. Esimerkiksi näin:

1. Kukaan ei osaa laulujen sanoja. Helan går alkaa painokkaasti, mutta lopulta kukaan ei osaa yhtään ainutta sanaa laulun nimen lisäksi: Heeeeelaaan går, jada jattada jattada jallallei.

2. Joku yrittää syödä pöydässä koristeena olevan muoviravun.

3. Kourallinen raasuja tulee paikalle nälkäisenä. He eivät ehkä tiedä, että yhdessä ravussa on lihaa keskimäärin vain 10 grammaa – siis jos sen osaa edes kaivaa sieltä esiin.

4. Heti tilaisuuden tullen joku nyysii isoimman ravun. (Tiedoksi: se on varattu kunniavieraalle.)

5. Joku luulee, että lautasen vieressä oleva kulho on se paljon puhuttu snapsi ja yrittää juoda sormienpesuveden.

6. Joku ei osaa syödä rapuja, muttei kehtaa myöntää sitä. Parasta on, että hän tarjoaa viihdykettä muulle pöydälle. (Pöydässä on aina joku, joka opettaa auliisti. Kerro rohkeasti, jos et osaa!)

7. Vieras toisensa jälkeen haluaa pitää puheen, vaikka kaikilla on nälkä. Ja sitten taas lauletaan: jada jattada jattada jallallei.

8. Joku haluaa opettaa kaikille, miten rapuja oikein syödään. Siis vaikka he jo osaisivat. Sitä paitsi jokaisella on vähän omanlaisensa tapa syödä niitä, ei ole yhtä ainutta oikeaa.

9. Ensimmäinen nautiskelija sammuu naama rapuihin ennen kuin ruoka on syöty. (Rauhassa niiden snapsien kanssa.)

 

Katso videolta, miten rapuja syödään!

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi