5 mainiota annosta, joita pitää syödä Tikkurilassa

Tikkurilaan kannattaa lähteä syömään niin pihviä, nepalilaista kuin grilliruokaa.

Vantaan TIkkurilasta löytyy monia hyviä ravintoloita, kunhan tietää mitä etsiä. Seuraavat ravintolat erottuvat alueen ravintolatarjonnasta maukkaalla ruoalla ja hyvällä tunnelmalla.

White Himal

 • Mikä: Nepalilainen ravintola
 • Missä: Talvikkitie 37
 • Maista: Mutton Special Curry

Nepalilaisia makuja pääsee maistelemaan White Himal -ravintolassa.
Nepalilaisia makuja pääsee maistelemaan White Himal -ravintolassa. Kuva: White Himal

Maukkaasta ruoasta ja ystävällisestä ilmapiiristä tunnettu White Himal kuuluu ehdottomasti Vantaan - ja miksei koko pääkaupunkiseudun - parhaiden neplilaisten ravintoloiden joukkoon.

Perinteistä nepalilaista ruokaa modernilla vivahteella tarjoava ravinto palvelee niin lounas- kuin illallisaikaan. Ala carte -listalta lautaselle kannattaa valita esimerkiksi pitkään haudutettuja curryja, jotka lämmittävät kylmällä säällä niin kehoa kuin mieltä.

Ravintola Oklahoma

 • Mikä: Pihviravintola
 • Missä: Tikkuraitti 15
 • Maista: Big Hero ja muita grilliruokia

Oklahomaan kannattaa tulla kunnon pihville.
Oklahomaan kannattaa tulla kunnon pihville. Kuva: VisitVantaa

Villin Lännen meininkiä niin miljöön kuin ruoan puolesta tarjoilee ravintola Oklahoma Tikkurilan sydämessä. Oklahomaan kannattaa ehdottomasti lähteä kunnon pihville, ja jos mielesi tekee jotain astetta erikoisempaa pöperöä, valintasi on hevosen sisäfileepihviä ja vuohenjuustoa sisältävä Big Hero -annos. Tuhdit annokset ja kunnon grillauksen maku - ei voi mennä pieleen!

Grilliannoksiin ja burgereihin keskittynyt ravintola ei tuota pettymystä kasvissyöjillekään, sillä listalta löytyy monia herkullisia vegevaihtoehtoja.

Kulmakonditoria Tikkuri

 • Mikä: Kahvila
 • Missä: Tikkuri kauppakeskus
 • Maista: Lämmin vegesalaatti ja korvapuusti

Kulmiksen salaatit vievät taatusti nälän.
Kulmiksen salaatit vievät taatusti nälän. Kuva: Kulmakonditoria

Lounasta, ruoka-annoksia ja kahvilatuotteita tarjoava Kulmis Tikkurin kauppakeskuksessa tarjoaa ihanan levähdyspaikan kiireiden keskellä. Valikoimasta löytyy yli 70 tuotetta, mutta salaatit ovat ehdottomasti maistamisen arvoisia.

Kulmiksen runsaat salaatit vievät taatusti nälän, ja niitä voi muokata omaan makuun sopivaksi lisätäytteiden, kastikkeiden ja leivän avulla. Jos jälkiruokamaha vetää, kannattaa mukaan napata myös kahvilan herkullisia leivonnaisia, kuten jättimäisiä, useamman hengen korvapuusteja.

BlaBlaBla

 • Mikä: Aamiais- ja lounaskahvila
 • Missä: Tikkuraitti 13
 • Maista: Voima Breku

Kahvila tarjoilee aamupalaa joka nälkään.
Kahvila tarjoilee aamupalaa joka nälkään. Kuva: BlaBlaBla

Äidin ja tyttären pyörittämä sympaattinen aamiais- ja lounaskahvila BlaBlaBla tarjoilee aamiaisen ja päivittäin vaihtuvan lounaan lisäksi kahvilatuotteita - juomia unohtamatta. Tunnelma on lämmin ja ystävällinen, tänne poikkeaa mielellään useammankin kerran viikossa.

Tämä kahvila on oiva valinta, jos sinulla on aikaa nauttia kunnon aamupala. Päivä lähtee hyvin käyntiin esimerkiksi Voima Brekulla, joka pitää sisällään muun muassa kananmunaa, hummusta, lämpimiä kasviksia ja jälkiruoan. Tarjolla myös paljon muita vaihtoehtoja pienempään ja isompaan nälkään.

Grilli Souvlaki

 • Mikä: Kreikkalainen grilli
 • Missä: Peltolantie 4
 • Maista: Pita maalaismakkaraa a là Dimitrios

Kreikkalaiset jauhelihakepakot karitsan jauhelihasta.
Kreikkalaiset jauhelihakepakot karitsan jauhelihasta. Kuva: Grilli Souvlaki

Maukasta ja edullista grilliruokaa etsivän kannattaa suunnata Tikkurilassa Grilli Souvlakiin, joka samalla makumatkalle Kreikan aurinkoon. Välimerelliset grilliherkut, kuten gyros ja souvlaki, eivät jää lainkaan autenttisten, paikan päällä Kreikassa nautittujen versioiden varjoon.

Ei kannata myöskään unohtaa tilata mukaan pikkuruokia, kuten tzatsikia ja paistettua saganaki-juustoa. Makumatkan kruunaa Mythos-olut ja ouzo-viina.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi