Suomessa on menossa ennennäkemätön nousukausi – tai siltä ainakin näyttää, jos käyttää perinteisen taksikuski-indeksin sijasta mittarina Palace Ravintolat -ketjun toimintaa.
Palace on lyhyessä ajassa avannut keskustassa Meccan, Sasson, Fishmarketin ja viimeksi Unioninkadun Bankin. Kaikki ovat tyylitietoisille kaupunkilaisille suunnattuja hillittyjä laaturavintoloita. Jää nähtäväksi, riittääkö Helsingissä asiakkaita kaikkien tarpeisiin. Ainakin Palacelle voi nostaa pipoa yrityksestä.
Bank-kompleksi avattiin viime lokakuussa Unioninkadulla Postipankin ja Sampon entisissä tiloissa. Komea pankkisali toimii nyt lounasravintolana, ja talon kulmaan remontoitiin baarin ja illallispaikan yhdistelmä Bank Bistro.
Alkuinnostus etenkin lounasaikaan on ollut kova, sillä parhaimmillaan Bankissa on käynyt 700 lounastajaa päivässä. Liikelounastajien lisäksi Bankin sali ja kabinetit on tarkoitettu tilauskäyttöön.
Bistro puolestaan palvelee ilta-asiakkaita ja bisneslounastajia. Ilta-asiakkaiden kannalta Bankin sijainti on kuitenkin syrjäinen. Lauantai-iltana paikalle oli löytänyt vain pari asiakasta.
Palace satsaa tunnetusti sisustukseen, eikä Bank tuota pettymystä. Hillittyä 1950-luvun luksusta henkivä tila on näkemisen arvoinen.
Entä ruoka ja juoma? Alkudrinkkinä maistettu talon mojito oli loistosuoritus ja limessä kypsytetyt chevice-kalat taattua kamaa. Pääruoista Tom Yam (16 e) oli kuulemma kelpo keitto. Paikan hitiksi mainittu pariloitu maksa oli tasapainoinen annos ja viinisuositus toimi, kuten palvelu muutenkin. Bistroa voi vilpittömästi suositella rauhaa ja tyyliä etsiville.