Cityn Suuri Ravintolaäänestys 2018: Tampereelta kuuluu kummia

Tampereen ravintolaäänestyksen tuloksissa nousee esiin niin uusia kuin vanhojakin suosikkeja.

Maaliskuussa avattu Kumma junk bar & lounge nousi kolmen parhaan joukkoon peräti kuudessa kategoriassa.
Maaliskuussa avattu Kumma junk bar & lounge nousi kolmen parhaan joukkoon peräti kuudessa kategoriassa. Kuva: Kumma junk bar & lounge / Facebook

Cityn lukijat laittoivat Tampereen ravintolat paremmuusjärjestykseen Cityn Suuressa Ravintolaäänestyksessä. Voittajien joukosta löytyy niin uusia tulokkaita kuin vanhoja konkareitakin.

Paras tulokas -kategorian suvereenisti voittanut maaliskuussa avattu Kumma junk bar & lounge on selvästi tehnyt jotain oikein, sillä Kumma palkittiin myös paras ruoka, paras kortteliravintola ja paras sisustus -kategorioissa.

Paras palvelu -kategoriassa Kumma ylsi komeasti kakkossijalle ja kasvisruokakategoriassakin kolmoseksi.

“Kyllähän tuo aika sanattomaksi vetää. Tietysti sitä toivoi, että edes jossain kategoriassa pärjäisi, mutta tämä nyt on ihan uskomattoman hienoa”, iloitsee ravintolapäällikkö Antti Kokko.

Cityn lukijat äänestivät Kumma junk bar & loungen sisustuksen ja ruoan Tampereen parhaiksi. Kumma on myös paras tulokas sekä paras kortteliravintola.
Cityn lukijat äänestivät Kumma junk bar & loungen sisustuksen ja ruoan Tampereen parhaiksi. Kumma on myös paras tulokas sekä paras kortteliravintola. Kuva: Kumma junk bar & lounge.

Kokko arvelee Kumman menestyksen salaisuuden piilevän ravintolan omaleimaisessa otteessa ja asiakaslähtöisyydessä.

“Me tehdään tätä pikkasen eri tavalla kuin muut tekee, niin ehkä se on jäänyt ihmisten mieleen. Me ollaan lähdetty tekemään ravintolaa asiakkaan näkökulmasta eikä niinkään ravintolan pitäjän näkökulmasta."

Kumman alakerrassa sijaitseva ja samojen ravintoloitsijoiden pyörittämä Doris puolestaan vei parhaan bailupaikan tittelin jo toista kertaa peräkkäin. Tampereen bailukansaa miellyttivät myös kakkossijalle yltänyt Klubi sekä kolmoseksi noussut Ilona.

3D Crush Cafén voittokulku jatkuu

Pupukahvilanakin tunnettu 3D Crush Café voitti sekä parhaan kahvilan että parhaan palvelun kategoriat. Sisustus-kategoriassa se äänestettiin kolmannelle sijalle.

3D Crush Cafén menestys ei suinkaan mene pelkästään suloisten pupujen, kattavan pelivalikoiman ja 3D-tulostusvehkeiden piikkiin, sillä esimerkiksi palvelukategoriassa kaula kakkossijaa pitävään Kummaan on huomattava.

Sammeli Majavan 3D Crush Cafessa voi paijata pupuja, pelata pleikkaa ja lautapelejä ja testailla 3D-tulostimia.
Sammeli Majavan 3D Crush Cafessa voi paijata pupuja, pelata pleikkaa ja lautapelejä ja testailla 3D-tulostimia. Kuva: Emma Karki

“Pupukahvila” oli menestyksekäs myös viimeksi kaksi vuotta sitten järjestetyssä Cityn Suuressa Ravintolaäänestyksessä, jolloin 3D Crush Café kiilasi tämän vuoden tapaan ykkössijalle niin palvelu- kuin kahvilakategoriassakin.

Tsekkaa myös 3D Crush Cafén yrittäjä Sammeli Majavan haastattelu kahden vuoden takaa: Cityn Suuri Ravintolaäänestys 2016: Tampere

Parhaan kasvisruoan tittelistä kova kamppailu

Etnisistä ravintoloista ylivoimaisen voiton vei intialainen ravintola Nanda Devi, joka menestyi myös lounaskategoriassa, jossa se nappasi kolmossijan.

Myös mezet tuntuvat maistuvan tamperelaisille, sillä lähi-idän ruokakulttuurista ammentava Zeytuun nousi etnisten ravintoloiden joukosta kolmossijalle ohi japanilaisen Itsudemon ja malesialaisen Borneon.

Nanda Devi nousi jälleen kerran Suuren Ravintolaäänestyksen kärkikahinoihin ja palkittiin jälleen parhaana etnisenä ravintolana.
Nanda Devi nousi jälleen kerran Suuren Ravintolaäänestyksen kärkikahinoihin ja palkittiin jälleen parhaana etnisenä ravintolana. Kuva: City

Parhaan kasvisruoan tittelistä käytiin kovaa kamppailua. Jaetulle ykkössijalle tismalleen samalla äänimäärällä ylsivät kasvisravintola Gopal sekä Olympiakorttelin Muusa, josta löytyy tarjontaa niin vegaaneille kuin sekasyöjillekin. Kolmoseksi kiri Kumma junk bar & lounge.

Kolmannelle sijalle kasvisruokakategoriassa nousi reilu vuosi sitten avattu Guru’s Kitchen & Bar, jonka monipuoliselta ruokalistalta löytyy vaikutteita muun muassa Lähi-Idästä ja Välimeren ympäristöstä.

Muusa kahmi palkintoja kuudessa kategoriassa

Olympia-korttelin ravintola Muusa ylsi palkintosijoille peräti kuudessa kategoriassa. Se palkittiin kaupungin parhaasta brunssista ja nousi jaetulle ykkössijalle Gopalin kanssa parhaan kasvisruoan kategoriassa.

Parhaan ruoan, parhaan kortteliravintolan sekä parhaan sisustuksen kategorioissa Muusa ylsi komeasti kakkossijalle. Palvelukategoriassa Muusa kiri kolmanneksi.

Muusa ja Gopal jakoivat ykkössijan paras kasvisruoka -kategoriassa. Kuvassa Muusan kesäinen vegeburgeri.
Muusa ja Gopal jakoivat ykkössijan paras kasvisruoka -kategoriassa. Kuvassa Muusan kesäinen vegeburgeri. Kuva: Olympiakortteli / Ravintola Muusa / Facebook

Ravintolapäällikkö Eero Koiranen ottaa uutisen Muusan palkintosijoista hämmentyneenä vastaan.

"Ehkä se on se sydämellä tekeminen ja se, kun tätä tekee rakkaudesta lajiin. Ne on varmaan ne tärkeimmät", hän pohtii suosion salaisuutta.

Ruokaravintoloiden puolella Tampereen uusista tulokkaista erottuu edukseen keväällä avattu ravintola Kajo, joka ylsi paras tulokas -kategoriassa kakkossijalle ja paras ruoka -kategoriassa pronssille.

Palvelu- ja lounaskategorioissa Kajo jäi täpärästi muutaman äänen päähän kolmossijoille yltäneistä ravintola Muusasta (palvelu) ja Nanda Devistä (lounas).

Tsekkaa myös: "Vieraiden ei tarvitse kuin käydä pöytään, ja ihania asioita tapahtuu" – Nautiskelua ja fiilistelyä ravintola Kajossa

Klubi ja Pakkahuone ylivoimaisia keikkapaikkakategoriassa

Terassikategoriassa ylivoimaisen voiton vei Satakunnan sillan kupeessa sijaitseva Jack The Rooster. Olympiakorttelin terassit ylsivät yhteenlasketuin äänin kakkossijalle, ja jaetulle kolmossijalle kirivät Rillinki ja Saunaravintola Kuuma.

Kisa oli tiukka myös bubbling under -osastolla. Runsaasti ja yllättävän tasaisesti ääniä saivat myös Telakka, Passion, Pyynikin Brewhouse, Periscope, Paapan kapakka ja Muusa.

Tamperelaisten valinnat parhaiksi keikkamestoiksi olivat selvät. Keikkapaikkojen kärkeen jyräsivät lähes samansuuruisin ja samalla ylivoimaisin äänimäärin Klubi ja Pakkahuone. Olympiakortteli nousi hienosti kolmannelle sijalle.

Parhaan baarin kohdalla sen sijaan käytiin kovempaa skabaa. Voiton vei täpärästi Tiima, kakkossijan saavutti O’Connels ja kolmoseksi nousi Doris. Aivan palkintosijojen tuntumaan ylsivät myös Kumma junk bar & lounge, Majava Baari ja Muusa.

Tsekkaa Tampereen kaikkien kategorioiden voittajat: Cityn Suuri Ravintolaäänestys 2018. Tampereen parhaat ravintolat

 

Lue myös:

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi