Cityn Suuri Ravintolaäänestys 2018: Ikisuosikit vahvoilla Helsingissä

Cityn Suuren Ravintolaäänestyksen Helsingin voittajien joukosta löytyy niin uusia tulokkaita kuin vanhoja konkareitakin.

Hampton Bay äänestettiin vuoden tulokkaaksi ja parhaaksi terassiksi.
Hampton Bay äänestettiin vuoden tulokkaaksi ja parhaaksi terassiksi. Kuva: Hampton Bay / Facebook

Cityn lukijat laittoivat Helsingin ravintolat paremmuusjärjestykseen Cityn Suuressa Ravintolaäänestyksessä. Moni ikisuosikki piti pintansa ja nousi jälleen kärkikahinoihin, mutta mukaan on parin viime vuoden aikana tullut myös uusia tulokkaita.

Edellisen kerran Cityn Suuri Ravintolaäänestys järjestettiin vuonna 2016, ja sen jälkeen kaupungin ravintolakentälle on tullut huima määrä uusia ravintoloita, joista osa on noussut myös Cityn lukijoiden suosioon.

Helsingin paras ruoka on BasBasissa

Pari vuotta sitten Tehtaankadulle avattu BasBas nousi heti avauksensa jälkeen huimaan suosioon. Ravintolaa on moitittu lähinnä siitä, että varauskalenteri on aina niin täynnä, että sinne on vaikea saada pöytää, ellei ole valmis aloittamaan illallista vasta iltamyöhään, tai vastaavasti varhain alkuillasta.

Tämän vuoden ravintolaäänestyksessä BasBas palkittiin parhaasta ruoasta sekä parhaasta sisustuksesta, joten vilskettä riittänee jatkossakin.

BasBas (Baskeri & Basso Bistro) voitti Cityn Suuren Ravintolaäänestyksen parhaan ruoan ja parhaan sisustuksen kategoriat. Kuvassa ravintoloitsija Niki Thieulon.
BasBas (Baskeri & Basso Bistro) voitti Cityn Suuren Ravintolaäänestyksen parhaan ruoan ja parhaan sisustuksen kategoriat. Kuvassa ravintoloitsija Niki Thieulon. Kuva: BasBas / Facebook

Hyvänä kakkosena parhaan ruoan kategoriassa on Gastro Cafe Kallio. Ero voittajaan ratkesi vain muutamalla äänellä, joten kisa oli varsin tiukka. Kolmoseksi puolestaan kiri Hietalahdenrannan ravintolatulokas Hampton Bay, jonka merihenkisen menun on laatinut Harri Syrjänen.

Hampton Bay nousi kansansuosikiksi

Kesällä Hietalahdenrantaan avattu yli 400-paikkainen terassiravintola Hampton Bay on noussut todelliseksi kansansuosikiksi. Se kahmi palkintosijoja peräti neljässä kategoriassa ja voitti suvereenisti sekä parhaan tulokkaan että parhaan terassin palkinnot.

Hampton Bayn menu on Harri Syrjäsen käsialaa.
Hampton Bayn menu on Harri Syrjäsen käsialaa. Kuva: Henri Juvonen / Hampton Bay

Paras ruoka -kategoriassa Hampton Bay kiri kolmannelle sijalle, ja parhaan brunssin kategoriassa sen sijoitus oli niin ikään kolmas. Ravintola sai runsaasti ääniä myös muissa kategorioissa, ja jäi täpärästi neljänneksi sistustus-kategoriassa.

Tsekkaa myös: Hietalahteen nousee jättimäinen rantaterassi – Keittiöstä vastaa Harri Syrjänen

Kestosuosikki Majava Baari kahmi palkintosijoituksia

Cityn lukijat valitsivat Majava Baarin Helsingin parhaaksi baariksi jo kolmatta kertaa peräkkäin. Jo kahdeksan vuotta Kallion baarikansaa palvellut baari on keikkunut jo vuosia Cityn Suuren Ravintolaäänestyksen kärkisijoilla, joten jotain on selvästi tehty oikein.

Parhaan baarin lisäksi äänestäjät valitsivat Majavan Helsingin toiseksi parhaaksi kortteliravintolaksi. Parhaan palvelun kategoriassa Majava nousi niin ikään kakkoseksi heti voitokkaan Töölön Sävelen jälkeen. Sisustuskategoriassa Majava kiri kolmanneksi.

Majava Baari on menestynyt Cityn Suuressa Ravintolaäänestyksessä vuodesta toiseen. Tiskin takana Pasi Vuorinen.
Majava Baari on menestynyt Cityn Suuressa Ravintolaäänestyksessä vuodesta toiseen. Tiskin takana Pasi Vuorinen. Kuva: City

Rymy-Eetu jälleen bailukansan suosikki

Parhaaksi bailupaikaksi äänestäjät valitsivat viidettä kertaa peräkkäin Rymy-Eetun. Toiselle sijalle nousi Apollo, ja kolmanneksi ylsi Kaiku.

Rymy-Eetun ravintolapäällikkö Pia Nyberg arveli parin vuoden takaisessa haastattelussa vuodesta toiseen jatkuvan suosion piilevän ainakin osittain siinä, että Rymy-Eetussa on “tautisen makea asiakaskunta ja mielettömät työntekijät, jotka ovat juuri sopivan hulluja”.

Rymy-Eetu on bailukansan mieleen.
Rymy-Eetu on bailukansan mieleen. Kuva: Rymy-Eetu

Kahvilakategoriassa laajalle levittäytynyt Espresso House nousi voittajaksi täpärästi ohi Berggan ja Cafe Regatan.

Kahviloiden kohdalla äänten hajonta oli suurta, ja bubbling under -osastolle jäivät muun muassa Ekbergin ja Fazerin kaltaiset klassikot sekä Karhupuiston Bear Park Café ja Punavuoren Brooklyn Café.

Kisa parhaan etnisen ravintolan tittelistä oli tiukka

Myös African Potsilta löytyy uskollinen asiakaskuntansa, joka äänesti afrikkalaista fuusioruokaa tarjoilevan vallilalaisravintolan toiseksi parhaaksi etniseksi ravintolaksi. Parhaan palvelun kategoriassa African Pots sijoittui kolmannelle sijalle.

Tsekkaa myös: Maista Afrikka – African Potsin syvät maut vievät mukanaan

Voiton etnisten ravintoloiden kategoriassa vei vuosi sitten Hämeentielle avattu Poompui B’staurant, joka tunnetaan raikkaista ja aidosti tulisista thaimaalaisista mauistaan.

Cityn lukijat äänestivät Poompui B'staurantin Helsingin parhaaksi etniseksi ravintolaksi.
Cityn lukijat äänestivät Poompui B'staurantin Helsingin parhaaksi etniseksi ravintolaksi. Kuva: City

Tsekkaa myös: Poompui B'staurant – Pala Thaimaata Hämeentien varrella

Pronssille etnisten ravintoloiden kategoriassa ylsi aiemminkin Cityn Suuressa Ravintolaäänestyksessä loistanut Sandro, joka nousi myös kasvisruokakategorian kolmoseksi.

Satu Silvon Silvoplee on Helsingin pitkäikäisimpiä kasvisravintoloita, ja se on menestynyt hyvin myös Cityn Ravintolaäänestyksessä jo useampana vuonna.
Satu Silvon Silvoplee on Helsingin pitkäikäisimpiä kasvisravintoloita, ja se on menestynyt hyvin myös Cityn Ravintolaäänestyksessä jo useampana vuonna. Kuva: City

Kasvisruokakategorian voiton vei jälleen kerran Satu Silvon luotsaama Silvoplee. Toiselle sijalle nousi vuosi sitten avattu Yes Yes Yes.

Yes Yes Yesin keittiömestari Linnea Vihonen kertoo videolla vuoden puhutuimpien kasvisravintoloiden joukkoon nousseen ravintolansa ruokafilosofiasta.

Treffipubin suosio ei ota laantuakseen

Herttoniemen Treffi Pub & Bistro vei jo kolmatta kertaa peräkkäin voiton parhaana kortteliravintolana. Treffipubin brunssi puolestaan äänestettiin kaupungin toiseksi parhaaksi. Brunssikategorian voiton vei Oiva, kolmanneksi parhaaksi brunssiksi äänestettiin Hampton Bay.

Paras ruoka -kategoriassakin Treffipubi sai runsaasti kannatusta, mutta jäi täpärästi neljännelle sijalle BasBasin, Gastro Cafe Kallion ja Hampton Bayn jälkeen.

Treffipub valittiin jälleen Helsingin parhaaksi kortteliravintolaksi. Treffipubin mehevä portobelloburgeri (kuvassa) nousi kesällä myös Cityn parhaiden vegeburgereiden listalle.
Treffipub valittiin jälleen Helsingin parhaaksi kortteliravintolaksi. Treffipubin mehevä portobelloburgeri (kuvassa) nousi kesällä myös Cityn parhaiden vegeburgereiden listalle. Kuva: Jack Barwick

Oiva oli voitokas myös lounaskategoriassa ja se nousi ykköspaikalle ohi lounasbuffetillaan toisen sijan saavuttaneen Suvilahti TBA:n ja kolmanneksi yltäneen Treffi Pub & Bistron.

Nelisen vuotta sitten Mechelininkadulle avattu Bar Favela ylsi palkintopallille useammassakin kategoriassa, vaikka ykkössijat jäivätkin saavuttamatta. Bar Favelan persoonallinen sisustus äänestettiin kaupungin toiseksi parhaaksi, parhaan baarin ja parhaan kortteliravintolan kategorioissa Favela nousi kolmanneksi.

Suvilahti TBA:lta vahva startti

Tämän vuoden yllättäjäksi nousi vasta syksyllä avattu Suvilahti TBA, joka noteerattiin niin keikkapaikkana kuin lounasravintolanakin. Suvilahti TBA kuittasi myös kakkossijan vuoden tulokas -kategoriassa heti Hampton Bayn jälkeen.

Tsekkaa myös: Suvilahti TBA taipuu monenlaisiin tapahtumiin ja tarjoaa myös lounasta – ruokahävikkiä torjutaan afterworkeilla

Parhaan keikkapaikan kategoriassa voiton vei legendaarinen Tavastia-klubi, komeasti kakkoseksi nousi mainiosta akustiikastaan tunnettu G Livelab. Suvilahti TBA kiri kolmanneksi.

Suvilahti TBA pärjäsi hienosti Cityn Suuressa Ravintolaäänestyksessä, vaikka mesta on ollut pystyssä vasta muutaman kuukauden. Kuvassa Majavassakin vaikuttava Mikko Vehmas sekä Suvilahti TBA:n musapuolesta vastaava Mikko Hultman (oik.).
Suvilahti TBA pärjäsi hienosti Cityn Suuressa Ravintolaäänestyksessä, vaikka mesta on ollut pystyssä vasta muutaman kuukauden. Kuvassa Majavassakin vaikuttava Mikko Vehmas sekä Suvilahti TBA:n musapuolesta vastaava Mikko Hultman (oik.). Kuva: Suvilahti TBA
Tsekkaa Helsingin kaikkien kategorioiden voittajat: Cityn Suuri Ravintolaäänestys 2018 – Helsingin parhaat ravintolat

Lue myös:

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi