Erilliset sisäänkäynnit vegaaneille ja sekaaneille hämmentävät – Classic & Vegan haluaa palvella kaikkia tasapuolisesti

Hakaniemen Classic & Vegan -ravintolassa on laajasti tarjontaa niin vegaaneille kuin sekasyöjillekin.

Classic & Vegan -ravintolaan on kaksi sisäänkäyntiä, mutta sisällä saa istua missä huvittaa.
Classic & Vegan -ravintolaan on kaksi sisäänkäyntiä, mutta sisällä saa istua missä huvittaa. Kuva: Kaisa Paavilainen

Hakaniemen metroasemalle avattu Classic & Vegan -ravintola on jaettu kahteen osaan. On viherkasveilla somistettu vaaleasävyinen vegaanipuoli sekä tummanpuhuva classic-puoli, jonka seinälle on ripustettu valtava televisio.

Lähes 200-neliöisen ravintolasalin keskellä on baaritiski, joka pikemminkin yhdistää kuin erottaa puolet toisistaan. Vaikka vegaanipuolelle ja classic-puolelle on omat sisäänkäyntinsä, ravintoloitsijan tarkoitus ei ole erotella ihmisiä ruokavalion mukaan. Ravintolassa saa istua missä haluaa, riippumatta siitä mitä lautasella on.

“Tässä on kaksi tilaa. Toinen on vähän sellainen rauhallisempi ja vihreämpi ja toisella puolella voi ottaa vaikka burgerin ja olutta ja katsoa samalla urheilua”, ravintoloitsija Emrah Yildirim sanoo.

Classic-puolella voi seurata myös urheilua.
Classic-puolella voi seurata myös urheilua. Kuva: Kaisa Paavilainen

Hän toivoo, että jakoa vegaani- ja sekasyöjien alueisiin ei käsitetä väärin, sillä hän haluaa vain ajatella asiakkaiden parasta ja palvella tasapuolisesti niin sekaaneja kuin vegaanejakin.

Lihat ja veget valmistetaan erillään

Keittiössä on erilliset parilat lihalle ja vegelle, ja jopa pizzauuni on jaettu kahteen osaan, jotta kasvisruoat on mahdollista valmistaa lihasta erillään.

“Ei tarvitse syödä pihviparilassa paistettua tofua tai vöneriä. Aika monessa paikassahan ne paistetaan samassa”, Yildirim sanoo.

Emrah Yildirim haluaa tarjota myös vegaaneille runsaasti valinnanvaraa.
Emrah Yildirim haluaa tarjota myös vegaaneille runsaasti valinnanvaraa. Kuva: Kaisa Paavilainen

Ajatus ravintolasta, jossa sekasyöjät ja kasvissyöjät huomioitaisiin tasapuolisesti, syntyi Ylidrimin omien kokemusten pohjalta.

“Olen itse lihansyöjä ja puolisoni kasvissyöjä, ja joudumme paljon miettimään, mihin menemme syömään. Koskaan ei oikein ole paikkaa, josta kumpikin lähtisi täysin tyytyväisenä.”

Pizzaa, burgeria, vöneriä, mezejä...

Classic & Vegan -ravintolan Classic-lista on osittain sama kuin Yildirimin toisessa ravintolassa, Vantaan Kivistön Il Classicossa, eli pizzaa, döner-kebabia, salaatteja, pihvejä ja leikkeitä sekä burgereita.

Vegaanisella listalla on yhtä kattava ellei jopa kattavampi valikoima vegaanisia annoksia. Tarjolla on yli kymmenen vegaanista pizzaa, erilaisia vöner-annoksia, falafeleja, salaatteja, burgereita sekä laaja valikoima mezejä, kuten tahnoja, salaatteja, kasvis-sambusoja sekä pinaatti-filotaikinakääryleitä.

Laajalta mezelistalta voi poimia omat suosikkinsa ja koota niistä sopivan lajitelman, josta riittää tarvittaessa isommallekin porukalle.
Laajalta mezelistalta voi poimia omat suosikkinsa ja koota niistä sopivan lajitelman, josta riittää tarvittaessa isommallekin porukalle. Kuva: Classic & Vegan

Kun kaikista annoksista on tarjolla myös vegaaninen versio, kaikille löytyy varmemmin mieleistä syötävää.

“Pointtina on se, että jos toinen haluaa pizzaa, myös vegaanille on pizzaa, jos toinen syö kebabia, toiselle on vöneriä, tai jos toinen haluaa burgeria, toisellekin on burgeria. Meillä on aika laajasti valikoimaa vegaaneille”, Yildirim sanoo.

Listalta löytyy yli kymmenen vegaanista pizzaa tuoreilla raaka-aineilla.
Listalta löytyy yli kymmenen vegaanista pizzaa tuoreilla raaka-aineilla. Kuva: Classic & Vegan

Vegaanipizzoihin tulee vegaanista juustoa, mutta kasvispizzan saa pyynnöstä myös tavallisella juustolla. Sama pätee vegaanilistan salaatteihin, jotka ovat lähtökohtaisesti vegaanisia, mutta niitä voi tuunata halutessaan esimerkiksi halloumilla.

Falafelitkin tehdään itse

Pizzoissa Yildirim käyttää vain tuoreita täytteitä, ainoastaan ananas tulee purkista. Falafelit ovat itse tehtyjä, vegeburgerin välistä löytyy vöneriä tai Beyond Burger -pihvi.

Lihapuolella hampurilaispihvit tehdään itse kotimaisesta naudanlihasta ja jopa vartaassa pyörivä döner-kebab on valmistettu omalla reseptillä.

Yildirim pitää myös vöner-vartaan esillä pyörimässä tavallisen dönerin tapaan ja vuolee siitä viipaleita.

“Jos ottaa vain siivuja vetolaatikosta ja heittää parilaan tai mikroon, se ei ole sama.”

Vegaanipuoli on somistettu viherkasveilla.
Vegaanipuoli on somistettu viherkasveilla. Kuva: Kaisa Paavilainen

Classic & Vegan, Hakaniemen metroasema, Hakaniementorinkatu 1

1 kommentti

.Lauri

14.4.2019 09:08

Kaikkea parasta yrittäjälle! Tätä on pakko testata.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi