Huippukokki Matti Jämsén avaa ravintolan Citymarketiin

Markettien yhteyteen avattavat laaturavintolat ovat vasta tulossa Suomeen.

Matti Jämsén.
Matti Jämsén.

Suomen kärkikastin ravintoloissa pitkän uran tehnyt huippukokki Matti Jämsén tekee uuden aluevaltauksen. Jämsén avaa toukokuussa uuden ravintola Sesongin Järvenpäähän. Sesonki ei ole aivan perinteinen ravintola, sillä se sijaitsee Järvenpään K-Citymarketin sisuksissa.

“Luomme saumattoman kokonaisuuden, jossa perinteisen ruokakaupan ja ravintolan rajat poistuvat.  Tulevaisuudessa perinteinen kauppa toimii paitsi viihtyisänä ostospaikkana, myös erilaisten ravintoloiden kotina. Nyt työn alla oleva Ravintola Sesonki edustaa tätä uutta aaltoa. Vastaavanlaista konseptia ei ole näin pitkälle vietynä Suomessa ennen tehty", kertovat helsinkiläinen, keittiömestari Matti Jämsén ja K-Citymarket Järvenpään diplomikauppias Markku Hautala, jotka vastaavat hankkeesta.

Ravintola Sesongin suunnittelusta ja menusta vastaavat Jämsén tiimeineen. Jämsén on aiemmin työskennellyt muun muassa huippuravintola G.W.Sundmansin keittiöpäällikkönä ja kokkina Chez Dominiquessa. Jämsén tunnetaan maailmanlaajuisesti: hän saavutti neljännen sijan kokkien maailmanmestaruuskilpailussa Bocuse d´Orissa Lyonissa vuonna 2015. Jämsén on myös valittu Kokkien kokiksi ja Vuoden kokiksi Suomessa. Hän on haluttu konsultti, jonka kädenjälkeä on voinut ihastella ja maistella muun muassa Silja Linella ja Finnairin business-luokan annoksissa.

"Olen suunnattoman innoissani saatuani mahdollisuuden toteuttaa pitkäaikaisen haaveeni, ikioman ravintolan, Ravintola Sesongin”, Jämsén sanoo.

“Oma ruokafilosofiani on iän myötä vahvistunut sesonkiriippuvaiseksi ja se perustuu entistä enemmän ensiluokkaisiin raaka-aineisiin, sekä yksinkertaiseen valmistustapaan. Annosten pitää puhutella asiakkaita ensisijaisesti puhtaalla maulla ja kauniilla ulkonäöllä."

Ravintola Sesonki toimii tiiviissä yhteistyössä K-Citymarketin kanssa.

"Pääsemme tiimini kanssa valikoimaan itse kaikki raaka-aineet suoraan kaupan valikoimasta, kuten kollegat Keski-Euroopassa valitsevat raaka-aineensa suoraan torilta. Meillä on myös upea etuoikeus olla isojen asiakasvirtojen keskellä."

Ravintolan ja kaupan yhteistyössä syntyy synergiaa, josta hyötyvät niin asiakas, kauppa kuin ravintola.

"Hintataso Ravintola Sesongissa tulee olemaan laatuun nähden todella maltillinen. Ruoan laatu on uudistuksessa pääosassa, mutta tärkeää on luoda myös tunnelmallinen kokonaisuus, jossa ihmisten on viihtyisää tehdä ostoksia, syödä ja tavata ystäviään. Kehitämme myös valikoimiamme vastaamaan entistä paremmin vaativien asiakkaidemme toiveisiin", Hautala linjaa.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi