Huippukokkien suosikkeja ja kiinnostavia tulokkaita - nämä ravintolat valtaavat Kasarmitorin kesällä: "Kulinaristinen keidas"

Kasarmitorille avautuvan kesäterassin 12 ravintolatoimijaa on nyt valittu.

Kasarmitorin kesäterassin tulevat ravintolatoimijat on valittu! Kahden viikon mittainen avoin haku tuotti 121 hakemusta, joista mukaan on nyt valittu 12 ravintoloitsijaa Helsingin keskustan alueelta, Helsingin kaupunki tiedottaa.

"Hakemuksia tuli jopa hieman enemmän kuin viime kesänä Senaatintorille. Kiinnostus on siis valtavaa ja valinta oli vaikea. Painotimme valinnoissa kokonaisuuden monipuolisuutta, mielenkiintoisia konsepteja sekä laatua", terassialueen organisoinnista vastaavan Helsingin Leijona Oy:n kauppapaikkajohtaja Peggy Bauer kertoo.

Kyseessä on keskusta-alueen terassien laajennus, joten mukaan on valittu ravintolatoimijoita Helsingin keskustan alueelta. Tasapuolisuuden vuoksi Kasarmitorin kesäterassille ei ole valittu mukaan viime vuonna Senaatintorin kesäterassilla mukana olleita ravintoloita tai kahviloita.

Kokonaisuudesta on rakentumassa jälleen tasokas kattaus kesäisiä makuelämyksiä: aurinkoisia aamiaisia, raikkaita lounaita, herkullisia bageleita, hapanjuuripizzaa, tacoja, mezejä, mereneläviä, pienpanimo-oluita, laadukkaita viinejä, cocktaileja...

Viime vuonna Senaatintorille pystytetty Kesäterassi keräsi 400 000 kävijää.
Viime vuonna Senaatintorille pystytetty Kesäterassi keräsi 400 000 kävijää. Kuva: Camilla Bloom, Torikorttelit

"Kasarmitorin terassin ja sitä ympäröivien katujen ravintolat yhdessä muodostavat kokonaisuuden, jossa on mahdollisuus tehdä elämyksellisiä makumatkoja eri puolille maailmaa Meksikosta Aasiaan ja Pohjolasta Lähi-Itään. Kulinaristinen keidas nälkäisille ja reissunälkäisille siis", Bauer kiteyttää.

Tämänhetkisten suunnitelmien mukaan Kasarmitorin kesä aukeaa Helsinki-päivänä 12.6. ja on auki joka päivä aina 15.8. saakka. Kesäterassille tulee yhteensä noin 560 asiakaspaikkaa.

Kasarmitorin kesän ravintolatoimijat

Ravintola Farouge

Modernia Lähi-Idän ruokaa perinteitä ja mausteita unohtamatta.

Vin-Vin x Story

Vin-Vin ja Story tuovat Kasarmitorille laajan kattauksen luomu- ja biodynaamisia pientilaviinejä sekä suureen suosioon lyhyessä ajassa nousseet Storyn hapanjuuripizzat.

St George Bakery & Ravintola Krog Roba

St. George Bakery tuo kaupunkilaisille tarjolle ihanan kahvihetken ja itseleivotut, tuoreet, makeat sekä suolaiset leivonnaiset. Ravintola Krog Roba tuo tarjolle helposti mukaan otettavat herkut ja juomat Helsingissä iltaa viettäville.

Locanda Scappi

Italialaisen ravintolan ihanimmat pastat, joiden kaveriksi lasiin kaadetaan laadukkaita italialaisia viinejä. Kaikki pastat tehdään alustaloppuun käsin Katajanokan ravintolassa. Niiden kaveriksi italialaiset kokit hauduttelevat kastikkeita rakkaudella ja perinteisillä resepteillä laadukkaista raaka-aineista.

Kesäterassilta tulee saamaan muun muassa Locanda Scappin italialaisia herkkuja.
Kesäterassilta tulee saamaan muun muassa Locanda Scappin italialaisia herkkuja. Kuva: Locanda Scappi

Ravintola Finnjävel

Legendaarinen Finnjävel tarjoilee ravintolassa hittiannoksiksi muodostuneita herkkuja. Tyylilleen uskollisena Finnjävel ammentaa inspiraationsa perinteistä, joiden makumaailma on kaikille suomalaisille rakas. Finnjävel tuo Kasarmintorille suomalaisen, uniikin kesämökki- tunnelman ja järvien tuulahduksen.

Baobao

Olo Groupin Baobao on höyrysämpylöille pyhitetty konsepti. Baojen täytteenä on esimerkiksi 48 tuntia haudutettua possunkylkeä ja spicy pork kastiketta, grillattua maalaiskanaa ja togarashi majoneesia sekä kasvisversiossa friteerattua kukkakaalia ja cashew cremeä.

Täytetyt, aasialaiset höyrysämpylät ovat kesäruokaa parhaimmillaan.
Täytetyt, aasialaiset höyrysämpylät ovat kesäruokaa parhaimmillaan. Kuva: Bao Bao

Yeastie Boi

Alusta asti käsintehdyt bagelit erilaisin herkullisin täytevaihtoehdoin, jokaiselle bagelille löytyy oma juomasuositus. Tarjolla on myös alkoholittomia oluita sekä virvoitusjuomia, joita ei ole tarjolla vähittäisruokakaupoissa.

Tacotita & Linna Burgers and Coffee

Linna Burgersin oman baristan aamukahvi- ja aamiaiskonsepti saa lounaasta alkaen jatkoa Tacotitan laadukkaista tacoista ja Linna Burgersin maineikkaisista hampurilaisista. Viinit ja oluet ovat Tacotitan oman sommelierin valitsemat ja street food -makuihin sovittamat.

Pompier Espa

Parhaista raaka-aineista alusta asti itse valmistettua ruokaa kohtuuhintaan. Laadukkaita kotimaisia pienpanimo-oluita, erinomaisia viinejä ja kuohuviinejä ja kesäisiä drinkkejä.

Lily Lee

Lily Lee on inspiroitunut taiwanilaisesta ruokakulttuurista. Keittiö yhdistää makujen aarteita metsästä, maalta ja mereltä luoden uniikin sekä vivahteikkaan tarjonnan.

Lily Leen aasialaisiin herkkuihin pääsee myös tutustumaan Kesäterassilla.
Lily Leen aasialaisiin herkkuihin pääsee myös tutustumaan Kesäterassilla. Kuva: Lily Lee

Ravintola Penny

Konstailematonta Amerikan itärannikon ruokaa, jossa näkyy vivahteita myös klassisesta Ranskasta. Pennyn raaka-aineet ovat vahvasti sesongin vaikutteisia ja brunssilla pääsee nauttimaan perinteisestä eggs benedictistä sekä herkullisista pannareista.

Fisken på Disken

Kansainvälistä tunnelmaa huokuva äyriäsbaari, tunnettu lohikeitto sekä upeita viinejä. Ruoka valmistetaan tuoreista raaka-aineista ammentaen sekä klassisesta että modernista keittotaidosta.

 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi