Hyönteisruoka rantautuu Ruisrockiin

Festarikansa pääsee maistelemaan hunajapaahdettuja sirkkoja ja sirkkasmoothieta.

Ruisrockissa maistellaan tänä vuonna sirkkoja.

Turun Ruisrockissa herkutellaan hyönteisillä. Turkulainen Entis saapuu festareille sirkkakojunsa kanssa tarjoilemaan festivaalivieraille muun muassa hunajapaahdettuja sirkkoja sekä sirkkasmoothieta.

´´Hyönteisala Suomessa kehittyy kovaa vauhtia ja on mahtavaa päästä kotikaupungin suurimpaan festivaaliin mukaan tuomaan hyöteistuotteita kuluttajien saataville´´, sanoo
Entiksen Samuli Taskila.

Yhdessä sirkkasmoothiessa on 12 jauhettua sirkkaa, paahdetut sirkat sen sijaan nautitaan kokonaisina. Taskila uskoo sirkoille olevan kysyntää festariympäristössä.

´´Uskomme, että hyönteistuotteiden kysyntä festivaaleilla on loistavaa. Festivaaleille tullaan pitämään hauskaa, kuuntelemaan hyvää musiikkia ja yhä etenevissä määrin hankkimaan myös uusia ruokaelämyksiä. Hyönteisruoka vastaa tähän kysyntään loistavasti.´´

Maistuisiko sirkkapesto? Katso videolta Jouni Toivasen resepti ja kokeile kotona!

Suosittelemme