Idea modernista italialaisravintolasta kypsyi neljä vuotta – Tomi Björck: “Haluamme tehdä italialaista omalla tyylillä”

Tomi Björckin ja Matti Wikbergin uusin ravintola Ventuno avataan Korkeavuorenkadulle syyskuussa.

Tomi Björckin uuden ravintolan menu pohjautuu italialaisiin klassikoihin.
Tomi Björckin uuden ravintolan menu pohjautuu italialaisiin klassikoihin.

Ravintoloitsijat Tomi Björck ja Matti Wikberg ovat ehtineet suunnitella uutta ravintolaansa jo neljän vuoden ajan. Kun tilaksi varmistui Korkeavuorenkatu 21:ssa sijaitseva arvokiinteistö, oli selvää, että ruokalista tulisi pohjautumaan klassiseen keittämiseen.

“Emme halunneet kuitenkaan lähteä Ranskaan, jotenkin se ei tuntunut oikealta. Sitten päädyimme Italiaan. Nyt olemme ehtineet neljä vuotta miettiä ja testailla kaikkea”, Björck kertoo.

Syyskuussa avaa ovensa Ventuno, jonka ruokalista nojaa perinteiseen italialaiseen keittiöön. Björckin ja Wikbergin tapaan ruokaa lähestytään modernilla otteella.

“Siitä tulee hyvin BW-tyylinen ravintola. Haluamme tehdä selkeästi italialaista, mutta meidän omalla tyylillä, joten ihan perinteinen se ei ole.”

Muiden BW-ravintoloiden tavoin ruokalistalta löytyy monipuolinen maistelumenu, mutta myös a la carte -lista tulee olemaan poikkeuksellisen laaja. Klassiseen italialaiseen tyyliin listalta löytyy antipasto-alkuruokia, pastaa, risottoa, pääruokia sekä tietenkin juustoja, leikkeleitä ja makeita jälkiruokia.

“Koitetaan vahvasti tuoda Suomeen sitä mentaliteettia, että pastat ja risotot ovat osana menua, eivätkä pääruokana”, sanoo Ventunon keittiömestari Simo Harrivaara.

Makua puu-uunista

Talon leipänä tarjoillaan Levainin leipomon sour dough -pohjaan tehtyjä pizzettoja eli pikkupizzoja, joita sopii yhdistellä muiden annosten kanssa.

BW:n tyyliin kaikki tehdään alusta asti itse parhaita mahdollisia raaka-aineita hyödyntäen. Oman silauksensa Ventunon makuamaailmaan tuo napolilainen Stefano Ferrara puu-uuni, joka antaa ruokiin oman arominsa.

“Jos tehdään vaikka kurpitsa-agnolottia, niin pannaan kurpitsat ensin puu-uuniin saamaan makua”, Björck selittää.

Ravintolan sisustus on mietitty yksityiskohtia myöten vanhaa rakennusta kunnioittaen. Lautasetkin on teetetty käsityönä varta vasten Ventunoa silmällä pitäen.

Björck on hienosta sijainnista innoissaan. Korkeavuorenkatu 21:n vasta remontoidun kiinteistön koko alakerta on varattu BW:n käyttöön. Ventunon naapuriin on tulossa BW:n ensimmäinen täysverinen cocktailbaari Goldfish, joka tähtää vaatimattomasti maailman 50 parhaan cocktailbaarin listalle.

Ventuno, Korkeavuorenkatu 21

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi