Goldfish tähtää maailman 50 parhaan cocktailbaarin joukkoon

Goldfishissa cocktaileihin suhtaudutaan samanlaisella pieteetillä kuin ruoka-annoksiin.

BW-Restaurants on alusta saakka panostanut laadukkaisiin cocktaileihin. Kuvassa Brondan cocktaileja.
BW-Restaurants on alusta saakka panostanut laadukkaisiin cocktaileihin. Kuvassa Brondan cocktaileja. Kuva: BW-Restaurants

Cocktaileilla on alusta lähtien ollut tärkeä rooli Tomi Björckin ja Matti Wikbergin ravintoloissa. Jokaisella BW-ravintolalla on omat nimikkojuomansa, joita nautitaan niin aperitiiviksi kuin aterian jälkeenkin.

Syyskuussa aukeaa BW:n ensimmäinen täysverinen cocktailbaari, jonka vaatimattomana tavoitteena on nousta maailman 50 parhaan cocktailbaarin joukkoon.

Goldfishin laajasta valikoimasta on tarkoituksella jätetty pois BW-ravintoloiden tunnetuimmat nimikkojuomat, joten ne jäävät edelleen ravintoloiden omiksi erikoisuuksiksi. Esimerkiksi Farangin legendaarinen Lady boi on edelleen saatavilla vain Farangista sekä Brondasta, jonka baarilistalle se lisättiin jatkuvan kysynnän vuoksi.

“Goldfish on sen verran pieni paikka, että se keskittyy siihen uuden luomiseen. Kehitetään siellä jotain ihan uutta”, Tomi Björck sanoo.

Uusia makuja ja tyylikkäitä klassikoita

Kaikkiaan Goldfishin listalta tulee löytymään 28 eri cocktailia, joiden joukkoon mahtuu myös liuta kansainvälisiä klassikoita.

“Tomi ja Matti ovat aina tykänneet klassisista cocktaileista, joten halutaan tuoda se myös laajasti siihen”, sanoo Goldfishin pääbaarimestari Henri Halonen.

Pääpaino on kuitenkin uuden luomisessa. Luvassa on paitsi uusia makuja, myös uudenlaisia lähestymistapoja cocktailien valmistukseen ja tarjoiluun.

Goldfishissa juomat valmistetaan ja tarjoillaan kuin ruokaravintolassa.

“Monissa cocktailbaareissa saat sen juoman, muttet oikein tiedä mitä siinä olikaan. Goldfishissa kerrotaan miten se on tehty ja mikä siinä maistuu. Se avaa myöskin kuluttajalle paljon enemmän sitä tuotetta, jolloin osataan arvostaa enemmän sitä mitä siellä lasissa on”, Halonen sanoo.

Myös juomien valmistuksessa hyödynnetään keittiöstä opittuja tekniikoita. Esimerkiksi kaikki makusiirapit keitellään itse ja juomissa käytetään paljon tuoreita raaka-aineita.

Goldfishin vaatimattomana tavoitteena on nousta maailman 50 parhaan cocktailbaarin listalle.

“Onhan se tosi kunnianhimoinen tavoite, mutta niin oli ukoilla sillonkin, kun Farangia avattiin. Tehdään jotain uutta, uskotaan siihen ja tehdään sitä ihan täysillä, niin luotan kyllä ihan täysin siihen, että me päästään siihen tavoitteeseen. Sitten oltaisiin ensimmäinen suomalainen cocktailbaari sillä listalla.”

Goldfish, Korkeavuorenkatu 21

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi