Joulun ylistettyimmät leivokset ja jälkiruoat - nämä herkut viedään käsistä!

Etsimme joulun herkullisimmat jälkiruoat juuri sinua varten.

Jälkiruoka kruunaa aterian, mutta makeita herkkuja voi lähteä nauttimaan ihan vain pelkästään herkuttelumielessä. Kokosimme yhteen jouluiset jälkiruoat, jotka tyydyttävät makean himon kertaheitolla.

Kaikkia alla lueteltuja herkkuja saa ostettua myös mukaan!

Fazer Café Kluuvikadun Lucia-leivos

Kuva: Fazer

Jouluaatonaattoon saatavilla oleva Fazerin Lucia-leivos on yhdistelmä Red velvet -kakkua sekä täyteläistä puolukka-mantelipaistosta. Gluteenittoman leivoksen sisään kätkeytyy lisäksi puolukkahilloa, pehmeää kinuskitäytettä ja raikasta juustokakkumoussea. Leivoksen kruunaa paahdetusta valkosuklaasta tehty syötävä “liekki”.

Elegantin Lucia-leivoksen on suunnitellut Fazer Café Kluuvikadun kondiittorimestarina työskentelevä Eero Paulamäki, jolla on yli 19 vuoden kokemus työstä suklaan ja leivonnaisten parissa.

”Halusin satsata leivoksen makuun ja sen ulkonäköön, jotta saisimme tehtyä mahdollisimman paljon hyvää. Koronapandemia on muuttanut meidän kaikkien elämää ja Lucia-leivoksen suunnittelussa oli itselleni myös paljon symbolista arvoa. Lucia on valon lähettiläs ja tällä leivoksella haluamme osaltamme tuoda valoa pimeään ja luoda toivoa tulevasta”, Eero Paulamäki kertoo.

Lucia-leivoksen hinta on 6,10 euroa. Jokaisesta myydystä leivoksesta Fazer Café Kluuvikatu 3 lahjoittaa euron Folkhälsanin luciakeräykselle.

Capperin jälkiruokapizzat

Kuva: Capperi

Napolilaisista pizzoista tunnettu Capperi tarjoilee pizzaa myös jälkiruokana. Ravintolan ruokalistalta löytyy todellinen herkuttelijan unelma; Nutella-pizza! Tämän syntisen herkun täytteenä on Nutellaa, pistaasilevitettä ja murskattua hasselpähkinää. Pizza on sen verran täyttä tavaraa, että se kannattaa jakaa pöytäseurueen kesken.

Kahden hengen Nutella-pizza kustantaa 14 euroa, neljän hengen versio 24 euroa.

Tämän ruokalistan vakiokaluston lisäksi Capperi kertoi lanseeraavansa tähän vuodenaikaan sopivan jälkiruokapizzan; Pizza di Natalen. Tämä jouluinen herkku sisältää glögin ja vaniljan makuista cremeä, luumumarmeladia, siirappikirsikoita ja piparkakkuja. Pizza di Natalea ei saa ihan jokaisesta paikasta, vaan sitä varten täytyy matkustaa ihka ensimmäiseen Capperiin Oulunkylään.

Pizza di Natalen saa 14 euron hintaan.

Robert's Coffeen Gelato

Kuva: Roberts Coffee

Italialaiseen tapaan valmistettu artesaanijäätelö maistuu vaikka pakkanen paukkuisi! Roberts Coffeen Gelato Factoryn valikoimasta löydät sekä tuttuja makuja että herkkuja, joita ei ihan joka jätskialtaasta löydä.

"Maut vaihtelevat sesonkien ja asiakkaiden toiveiden mukaan. Vitriinistä löytyy maukkaita klassikkoja kuten pistaasia ja tummaa suklaata sekä erikoisempia makuja, kuten esimerkiksi porkkanakakku- ja korvapuustigelatoa", Robets Coffeesta kerrotaan.

Lähestyvän joulun kunniaksi jäätelöaltaisiin on ilmestynyt joulunajan suosikkigelato: piparkakku! Tämä kausiherkku on saatavilla kaikista Gelato Factory -pisteistä aina jouluun asti.

Gelatot ovat myös saatavilla kotiinvietäviksi termopakkauksissa.

Kanniston Leipomon herkkuwiener

Kuva: Kanniston leipomo

Herkkuwienerit ovat Kanniston Leipomon klassikoita, ja joulun kunniaksi näitä supersuosittuja herkkuja saa nyt hieman uudenlaisena versiona.

"Jos pidät herkkuwieneristämme, pidät aivan varmasti tästäkin! Herkkuwienerin sesongin serkku luumuherkkuwiener on saapunut jouluksi myymälöihimme" Kanniston leipomo hehkuttaa Facebookissa.

Joulukuun loppuun asti saatavilla olevaa leivosta on saatavilla kahta kokoa: pienen saa 2,50 euron hintaan, ison 3,20 eurolla. Kanniston Leipomon myymälöitä löydät Töölöstä, Kalliosta, Punavuoresta, Yliopistonkadulta, Annankadulta, Munkkiniemestä ja Hakaniemestä.

Wayn Joulutorttu 2020 -edition

Kuva: Way Bakery

Way Bakeryn joulutorttua kannattaa maistaa myös niiden, jotka eivät perinteisestä versiosta välitä. Tässä pääleipuri Rabbe Dahlmanin versiossa luumuhillon lisäksi tortusta löytyy kokonaisia hedelmiä, ja taikina itsessään on niin suussa sulavan rapea, että sitä söisi ihan pelkästäänkin. Tämän joulun joulutorttuja on saatavilla Waysta tietysti myös mukaan.

 

LUE MYÖS:

Pitäjänmäellä leivotaan croissantteja, joita himoitsevat kaikki: "Maailman parhaita"

Joulupöydät 2020: Näissä ravintoloissa nautitaan sekä perinteisiä että uusia jouluherkkuja

Uudella Konttori-kahvilalla yllättävä hittituote - tätä et ihan heti arvaisi saavasi Kaapelitehtaalta: “Ehkä vähän vitsikästäkin”

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi