Jos joku tietää paljon hyvästä ruoasta, se on ravintoloitsija, huippukokki ja kokkimaajoukkueen ex-kapteeni Kristian Vuojärvi. Juuri tästä syystä City pyysikin kovan luokan ammattilaista listaamaan omat suosikkiravintolasta omien paikkojen ulkopuolelta ja samalla vinkkaamaan lukijoille erinomaisista ravintolahelmistä.
Ennen kuin päästään itse asiaan, mitä Vuojärven omille KV Restaurants OY:n paikoille oikein kuuluu?
“Tällä hetkellä kevät näyttää todella aurinkoiselta; yritykset ovat lähteneet taas uudella innolla Kokkikoulu Espan palveluiden pariin ja W30 ravintolankin varauskalenteri on täyttynyt ihan kivasti”, Vuojärvi kertoo kuulumisia.
LUE LISÄÄ W30:STÄ: Klassinen ja moderni, mutta ei new nordic - W30 tekee vahvasti omaa juttuaan
Urheilutapahtumien täyteinen kevät näkyy myös loviisalaisessa sporttiravintola Degerissa iloisena meininkinä, ja moni saattaa jo odottaa kesäravintola Degeri Summer Bar & Dinen kesänavajaisia. Kannattaa siis suunnata tänä kesänä Loviisaan!
Vaikka kevät on lähtenyt Vuojärven mukaan hyvin käyntiin, ravintoloitsija toivoo, että ihmiset uskaltaisivat lähteä rohkeammin ulos syömään viikonloppujen lisäksi myös arkena.
Arki-iltojen piristystä voi lähteä hakemaan esimerkiksi johonkin seuraavista Vuojärven suosikkiravintolasta.
Kristian Vuojärven suosikkiravintolat TOP3
Ravintola Kosmos
Helsinkiläisklassikko, jo vuodesta 1924 toiminut Ravintola Kosmos on monen suosikkiravintola - eikä suotta! Vuojärven mukaan tämä klassikoiden klassikko tarjoilee erittäin maistuvaa ja hyvin tehtyä ruokaa, joka maistuu niin lounaalla kuin illallisella.
Vaikka Kosmoksen ruoka ei taatusti petä, yksi ruokalaji on Vuojärven mukaan tässä ravintolassa ylitse muiden.
“Suomen kirkkaasti paras Wieninleike. Se on vaan todella hyvä - kukaan Suomessa ei pysty parempaan!”
Wienenleikkeen lisäksi huippukokki suosittelee maistamaan myös tämän paikan erittäin maistuvaa vorsmackia.
Restaurant Hejm
Persoonallinennja lämminhenkinen Hjem tarjoaa paikallisista raaka-aineista valmistettua ruokaa suurella sydämellä. Ravintolan taustalla on kolme kovan luokan huippukokkia: Vuoden kokki 2017 Mattias Åhman, tv:stäkin tuttu Michael Björklund ja Vuoden kokki 2022 -semifinalisti Simon Selin.
“Paikallisuus näkyy ruokalistassa vahvasti. Maut ovat erittäin intensiivisiä, ja niissä maistuu Mattias Åhmannin Ruotsissa vietetyt vuodet”, Vuojärvi perustelee valintaansa.
Hyvän ruoan lisäksi ravintolan sijainti on Hjemissä aivan omaa luokkaansa. Interiööri on Vuojärven mukaan mitä parhain: meri on melkein sisällä ravintolassa ja se tuo ravintolaan aivan oman fiiliksen.
“Harmi ettei Vaasassa kerkeä käymään useammin, sinne kannattaa matkustaa pelkästään tämän ravintolan takia.”
Ravinteli Huber
“Lihansyöjän paratiisi, tälläistä lihan taiturointia ei muualta Suomesta löydä.”
Näillä ylistyssanoilla Vuojärvi kuvailee Tampereella sijaitsevaa, laatulihaan keskittynytttä Ravinteli Huberia, joka on hurmannut miehen erinomaisen ruoan ja huumaavan hiiligrillin tuoksun lisäksi myös välittömällä tunnelmallaan.
Tampereella asuessaan Vuojärvi kertoo vierailleensa tässä paikassa vähintään kerran kuussa - ja se kertoo jo paljon.
“Joka kerta täällä syödessä tulee niin hyvä ja lämmin olo että sinne haluaa uudestaan ja uudestaan.”
LUE MYÖS NÄMÄ AIEMMIN JUTTUSARJASSA ILMESTYNEET ARTIKKELIT:
- Missä ravintola-alan ammattilaiset käyvät syömässä? Suomen kokkimaajoukkueen Team Leader paljastaa suosikkinsa
- Huippukokki Heikki Liekola vannoo rakkaudella tehdyn ruoan ja laadukkaan palvelun nimeen - nämä ravintolat ovat ylitse muiden: "Ei petä koskaan"
- Tislaajamestari vinkkaa suosikkinsa - nämä ravintolat ovat voittaneet Mikko Mykkäsen puolelleen: "Suomen ylivoimaisesti paras"
- Ruokatoimittaja paljastaa suosikkinsa - 3 ravintolaa, jotka ovat saaneet Mari Moilasen puolelleen: "Sellaista ilotulitusta, että oksat pois!"
- Huippukokki Kozeen Shiwan listasi lempiravintolansa - itäkeskuslainen kebabmesta peittosi muut: “Tänne on tullut vietyä vaikka ketä!”
- Markus Maulavirta listasi suosikkinsa - kolme ravintolaa, jotka ovat jääneet huippukokin mieleen: “Vekkulimaista”
- Satokausikalenterin isä Samuli Karjula paljastaa ravintolasuosikkinsa - yksi espoolaispizzeria ylitse muiden: “Se on tikissä”