Kolme klassikkoa, jotka sinun pitää kokea Käpylässä - nämä ravintolat keräävät kehuja vuodesta toiseen

Käpylän alueelta löytyy joukko ravintoloita, jotka ovat keränneet kehuja asiakkailtaan vuodesta toiseen.

Nyyrikin muikut ovat klassikko.
Nyyrikin muikut ovat klassikko. Kuva: Ravintola Nyyrikki

Käpylässä sijaitsee kolme suosikkiravintolaa, joiden ruokiin myös sinun kannattaisi tutustua.

Ravintola El Karim

  • Mikä: Egyptiläinen ravintola
  • Missä: Koskelantie 52
  • Maista: Fuulia ja leivoksia

Koskelantiellä sijaitseva El Karim on ainutlaatuinen ravintola monessakin mielessä. Ensinnäkin se tarjoaa egyptiläisiä herkkuja, jota ei ihan joka paikasta löydä. Ainutlaatuisen paikan El Karimista tekee myös se, että vuodesta 1993 asti perheyrityksenä toiminut ravintola on kerännyt vuosien aikana lukuisia uskollisia asiakkaita, jotka palaavat ravintolaan yhä uudelleen pitkänkin matkan takaa.

Pienessä ravintolassa on vain 20 asiakaspaikkaa, mikä sopii Hany Ramadan pyörittämän El Karimin intiimiin tunnelmaan erinomaisesti. Ravintolassa kannattaa maistaa egyptiläistä papumuhennosta, fuulia, jota nautitaan tuoreen leivän ja tahinin tai labna-kastikkeen kera. Eksoottisten makujen ystävät valitsevat lautaselleen myös Niilinahventa tai egyptiläistä kebabia. Aterian kruunaavat överimakeat baklava- ja konafa-leivokset.

Ristorante UNO

  • Mikä: Pizzeria
  • Missä: Oulunkyläntie 2
  • Maista: Prosciutto-flattaria

Kuva: Ristorante UNO

Vuonna 2014 Käpylän Kotipizzan omistaja Altunay Kara päätti luopua ketjupaikasta ja perustaa pizzerian tilalle oman yrityksen, Ristorante UNOn. Loppu on historiaa. Ravintola on ollut koko olemassaolonsa ajan äärimmäisen suosittu, ja etenkin viikonloppuisin himottuja pizzoja voi joutua odottamaan tovin jos toisenkin.

Perinteisten täytteiden lisäksi UNOn pizzalistalta löytyy astetta erikoisempia vaihtoehtoja, jotka täytetään muun muassa savuporolla, kanttarelleilla, parmankinkulla ja revityllä häränlihalla. Lisäksi listalta löytyy myös salaattitäytteisiä pizzoja eli pizzoneita, ja ehkä ravintolan kaikkein kuuluisimpia tuotteita, flattareita. Flattareissa tomaattikastike on korvattu Koskenlaskija-juustolla tai Cheddar-kastikkeella, mikä tuo mukavaa vaihtelua tomaattipohjaisten pizzojen rinnalle.

Nyyrikki

Mikä: Ravintolakokonaisuus
Missä: Pohjolankatu 2
Maista: Paistettuja muikkuja

Kuva: Ravintola Nyyrikki

Puu-Käpylän sydämessä on jo vuosikymmenien ajan palvellut ainutlaatuinen ravintolamaailma, joka pitää sisällään neljä erillistä ravintolaa. Tänne voit siis tulla nauttimaan tekipä mielesi sitten arkista lounasta kuin hineompaa illallista.

Taverna Pohjan Akassa voit nauttia päivittäin vaihtuvia lounaita salaattipöydän siivittämänä arkisin kello 10-15 välisenä aikana.

Teatteriravintola Nyyrikissä nautitaan puolestaan klassisista ala carte -annoksista, kuten paistetuista muikuista ja pippuripihveistä. Jos haluat yhdistää viihteen ja hyvän ruoan, Nyyrikkiin kannattaa suunnata teatteri-iltoina, jolloin pääset nauttimaan laadukkaasta teatteriesityksestä kolmen ruokalajin teatterimenun siivittämänä. Loppuvuoden teatteriesityksien paikkoja on rajoitettu turvallisuuden takaamiseksi.

Perjantaisin ja lauantaisin esityksen jälkeen palvelee yökerho Nyyrikin Iltatähti ja viikon kaikkina päivinä olutravintola Pub Päätön Kana.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi