Laiva on lastattu amerikkalaisilla grilliherkuilla – Pit Stop BBQ valtasi ravintolalaiva MS Louisianan keittiön

Pit Stop BBQ:n grillimestarina toimii amerikkalaisen barbequen sanansaattaja Chris Paton.

Pit Stop BBQ tuo kanadalaisen Chris Patonin grilliherkut myös helsinkiläisten ulottuville.
Pit Stop BBQ tuo kanadalaisen Chris Patonin grilliherkut myös helsinkiläisten ulottuville. Kuva: Pit Stop BBQ @ MS Louisiana

Viime kesänä Hietalahdenrantaan avattu ravintolalaiva MS Louisiana on uudistanut ruokatarjontansa täysin. Laivassa toimii nyt aitoon amerikkalaiseen grilliruokaan keskittynyt Pit Stop BBQ.

Pit Stop BBQ on kanadalaisen Chris Patonin kehittämä ja johtama konsepti, joka keskittyy hitaasti kypsytettyihin ja savustettuihin grilliherkkuihin.

Alun perin muusikkona 18 vuotta sitten Suomeen muuttanut Paton on vannoutunut BBQ-fani. Kiertueillaan hän huomasi, ettei Suomesta löytynyt hänen kaipaamaansa amerikkalaista barbequeta, joten hän ryhtyi pitämään suomalaisille barbeque-kursseja ja perusti oman Pit Stop BBQ -ravintolansa Loimaalle.

Chris Paton ei löytänyt Suomesta kunnollista amerikkalaistyylistä barbeque-ravintolaa, joten hän perusti sellaisen itse.
Chris Paton ei löytänyt Suomesta kunnollista amerikkalaistyylistä barbeque-ravintolaa, joten hän perusti sellaisen itse. Kuva: Pit Stop BBQ / MS Louisiana

Nyt myös Helsingissä on mahdollisuus nauttia hänen valmistamistaan slow cook -tyyliin 15–21 tuntia kypsytetyistä naudan brisketeistä, possun ribseistä ja muista alusta loppuun itse valmistetuista barbeque-herkuista.

MS Louisianalla tyylikkäät puitteet ravintolalle

Amerikkalainen BBQ istuu kuin nakutettu New Orleans -tyylisesti sisustetulle MS Louisianalle. Laivan sisätilojen voodoo-henkisen designin on suunnitellut Sleepy Sleepersistä ja Leningrad Cowboysista tuttu Sakke Järvenpää.

Ruokailijoille on hyvin tilaa laivan kahdella sisäkannella sekä yläkannen aurinkoterassilla. Lisätilaa ulkoilmasta ja kylmistä juomista nautiskeluun tuo rantaan pystytetty laituriterassi.

Tsekkaa videolta, millaiseksi Sakke Järvenpää sisusti Hietalahdenrantaan ankkuroidun ​36-metrisen siipirataslaivan:

MS Louisianan uusi ravintola on jo avattu asiakkaille, mutta virallisia avajaisia vietetään myöhemmin keväällä.

"Haluamme saada kaiken kuntoon ennen kuin pidämme ensimmäiset suuremmat juhlat, joille tämä siipiratasalus antaa loistavat puitteet. Meiltä puuttuu vielä useita pieniä yksityiskohtia, jotka tekevät paikasta täydellisen ja ennen kaikkea aidon amerikkalaisen BBQ-ravintolan. Olen asettanut rimani todella korkealla juuri tuon aitouden, rennon ystävällisen palvelun ja alusta loppuun itse valmistetun BBQ:n suhteen, vaikka ei sillä taida saada Micheliniä muualle kuin aluksen ja laiturin väliin", Paton sanoo.

Chris Patonin myötä ravintolan rima nousee aimo harppauksen viimevuotiseen verrattuna.

"Viime vuonna löysimme MS Louisianalle laituripaikan vasta kesäkuussa. Tuolloin päätimme keskittyä juomatuotteisiin ja ruoka oli ns. pakollinen paha. Tämän yhteistyön kautta uskon, että Pit Stop BBQ @ MS Louisiana houkuttelee BBQ-ruuan ystäviä ravintolalaivalle ympäri vuoden, myös sateella ja pakkasella", sanoo ravintolalaivaa operoivan Night People Group Oy:n toimitusjohtaja Antti Raunio.

Pit Stop BBQ:n kanoja grillataan pitkään ja hartaasti.
Pit Stop BBQ:n kanoja grillataan pitkään ja hartaasti. Kuva: Pit Stop BBQ / MS Louisiana

Pit Stop BBQ @ MS Louisiana, Hietalahdenranta 14

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi