Talouslaman raatelemassa maailmassa on virkistävää nähdä, etteivät kaikki ole vaipuneet epätoivoon. Korkeavuorenkadun yksi vaikeimmista ravintolapaikoista on saanut muutama viikko sitten uuden asukin, kun Mikonkadulla jo vuosikausia itäisen Välimeren tapaksia diilannut Meze Point perusti uuden toimipisteen. Paikka ei ole Mikonkadun mezettäjille täysin vieras, sillä saman omistajan Sofra (London) toimi premisseissä vuosituhannen alussa. Sofrahan on turkkilaisketjuravintola, asemapaikkanaan Lontoo, jossa sillä on viisi toimipaikkaa.
Meze Pointin sali on melko kolkko ja autio. Madallettuun kattoon tehty kupoli on jo aikansa elänyt, eikä sisustuksella muutenkaan Wallpaperin tai Monoclen sivuille tähdätä. Lounasaikaan tarjolla on seisova pöytä, josta saa 8,40 euron kertasuosituksella ladata lautasensa täyteen – kertaalleen. Santsisetistä pyydetään 5 euron lisämaksu, mikä on melko turhaa, sillä lautaset ovat niin isoja, ettei kukaan jää nälkäiseksi. Tarjolla on kanaa, kebabia (!?), erilaisia salaatteja sekä päivän vaihtuva lämmin kasvisruoka. Ei kehno setti, muttei mitään uutta auringon alla.
Palaamme illastamaan lähes tyhjään ravintolaan. Sali ei ole muuttunut miksikään, mutta nyt on tarjolla varsinaiset herkut – mezet. Tilaamme puodin suurimman annoksen Full Mezen (22 e/henkilö), eikä aikaakaan, kun pöytään kannetaan yhtätoista herkullisen oloista ruokalajia. Tarjolla on perinteisiä idän herkkuja, mm. hummusta (hieman suitsukkeista), tabbulea (reilusti persiljaa), paistettua halumia, falafeleja, täytettyjä filotaikinakolmioita, erilaisia vartaita sekä reilusti tuoretta leipää. Jälkiruuaksi ei tällä kertaa ollut tarjolla muuta kuin baklavaa (filotaikina-pähkinä-siirappileivonnainen), josta puuttui jäätelö, mutta annos on taiten tehty. Ruoka on joitakin pieniä kyykähdyksiä lukuun ottamatta erinomaista, ja palvelu erittäin ystävällistä. Viinilista on melko suppea, muttei täysin ansioton. Ruokalistan kieliasu kaipaisi tosin tarkastusta.
Kiitämme
- palvelua
- hintatasoa
Moitimme
- sisustusta
- ei-oota