Nyt se tapahtui! Kiistelty ananas sai väistyä uuden suosikkipizzatäytteen tieltä - näitä ruokia suomalaiset tilasivat kotiinsa vuonna 2020

Ruoan tilaus- ja toimituspalvelu Foodora paljastaa, millä annoksilla suomalaiset herkuttelivat vuonna 2020.

Vaikka koronavirusepidemia mullisti globaalisti ihmisten arjen vuonna 2020, suomalaisten rakkaus Fantasia-pizzaa kohtaan ei järky. Itse valituista täytteistä koostuva Fantasia-pizza oli jälleen kerran suosituin kotiin tilattu ruoka-annos lähes jokaisessa kaupungissa, jossa Foodora toimii.

Siinä missä ikisuosikki säilytti sisukkaasti ykkössijansa tilatuimpana annoksena tänäkin vuonna, toi poikkeusvuosi mukanaan muita muutoksia. Vuoden 2019 suosituin pizzatäyte, ananas, sai nöyrtyä uuden voittajan tieltä ja erilaiset hampurilaiset rynnivät voimalla suosituimpien annosten TOP 10 -listalle.

LUE MYÖS: Ruokalähettiyritys Foodoralta uusi aluevaltaus: Tässäkö Suomen nopein verkkoruokakauppa?

Kiistelty ananas sai tyytyä kakkossijaan

Tänä vuonna kotimainen Aurajuusto syrjäytti vuoden 2019 pizzatäytteistä suosituimman, ananaksen, joka sai tyytyä nyt kakkossijaan.

“Aurajuusto on kiivennyt vuosi vuodelta korkeammalle suosituimpien pizzatäytteiden listalla, ja nousi nyt ensimmäistä kertaa valtakunnallisesti suosituimmaksi täytteeksi. Sen lisäksi muut suosituimmat täytteet olivat ananas, kinkku, pepperoni ja uutuutena listalla, kebabliha”, kertoo Foodora Suomen toimitusjohtaja Joonas Kuronen.

Jo monta vuotta kestänyt hampurilaisbuumi näkyy nyt suosituimpien ruokien TOP 10 -listallakin. Sekä juustohampurilainen, kerroshampurilainen että pekonihampurilainen ovat kiilanneet kymmenen suosituimman ruoan joukkoon. Hampurilaisbuumin myötä aiemmin listalla komeilleet kebab-annokset ovat menettäneet hieman suosiotaan.

“Aiemmin kymmenen tilatuimman annoksen joukkoon mahtui monta erilaista kebab-annosta, mutta tänä vuonna niiden määrä on puolittunut viime vuodesta. Ravintolatarjonta ympäri maata monipuolistuu koko ajan ja sovellukseen tulee jatkuvasti entistä enemmän vaihtoehtoja, minkä johdosta kilpailu suosituimpien annosten listalla kovenee koko ajan.”

Yli tuhannella eurolla sushia

Ruoantilauspalvelujen käyttö on saanut tänä vuonna uudet mittasuhteet, ja yhä useampi suomalainen tilaa ruokaa kotiin. Vaikka moni tilaa ruokaa kotiin silloin tällöin, myös todellisia fanejakin löytyy. Yksi käyttäjä oli vuonna 2020 Foodoran sovellukseen niin mieltynyt, että tilasi sen kautta ruokaa 468 kertaa - mikä oli vuoden ennätys.

Suurin yksittäinen kuluttajan tilaama ruokatoimitus vuonna 2020 oli tuhannen euron arvoinen, ja se sisälsi vain yhtä ruokalajia: sushia.

“Kyseistä asiakasta voitaneen nimittää Suomen epäviralliseksi sushikuninkaaksi tai -kuningattareksi, sillä tämä valtaisa tilaus tosiaankin sisälsi ainoastaan erilaisia sushiannoksia, kuten tonnikalanigirejä ja california-makeja", Kuronen kertoo.

"Epäilemme kyllä, että paikalla on ollut muitakin herkkusuita jakamassa tätä sushipaljoutta, sen verran valtavasta määrästä oli kyse."

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi