Parhaat terassiruoat Helsingissä: Täältä löydät kesän maukkaimmat terdeherkut

Tänä kesänä terasseilla nautitaan auringon lisäksi herkullisesta ruoasta! Tsekkaa, mistä löytyvät kesän parhaimmat terassiruoat.

Suomen kesä on lyhyt - siitä kannattaa ottaa kaikki ilo irti! Vaikka kylmät juomat ja hyvä seura ovatkin tunnetusti terasseilla pääasiassa, ei kannata myöskään unohtaa hyvää ruokaa. Useimmat terassit tarjoavat tänä vuonna maukkaiden juomien lisäksi myös herkullisia ruoka-annoksia.

City kokosi yhteen terassiruoat, jotka kannattaa ehdottomasti ottaa tänä kesänä testiin!

Ps. Kesän kuumimmat terassit löydät kätevästi yhdestä paikasta - Terassioppaasta tietenkin!

11 x erinomaista terassiruokaa Helsingissä

Allas Restaurants

  • Missä: Katajanokanlaituri 2A, Helsinki
  • Maista: Sea Bowl

Altaalla nautit auringon lisäksi myös hyvästä ruoasta.
Altaalla nautit auringon lisäksi myös hyvästä ruoasta. Kuva: Allas Restaurants

Merellisissä maisemissa sijaitsevalle Allas Sea Poolille voi lähteä viettämään kesäpäivää pitkän kaavan mukaan vaikka aamupalasta illan viimeisiin drinkkeihin! Ensimmäisessä kerroksessa herkutellaan kahvilan tuotteilla, toisessa kerroksessa puolestaan maistuvat bistroherkut. Kolmannen kerroksen Sky Bar on pyhitetty sen sijaan juomille.

Kesäpäivän valinta on raikas ja maukas, muun muassa parsaa, punajuurihummusta ja quinoaa sisältävä Sea Bowl. Bowli täytetään valintasi mukaan joko savulohella. Hunaja-sinappi glaseeratulla kanafileellä tai vegaanisilla nugeteilla.
 

Fat Lizard Herttoniemi

  • Missä: Linnanrakentajantie 2, Helsinki
  • Maista: Black Angus -pihvi

Puuhiiligrilli tuo Fat Lizardin annoksiin aivan erityistä makua.
Puuhiiligrilli tuo Fat Lizardin annoksiin aivan erityistä makua. Kuva: Fat Lizard Herttoniemi

Vaikka moni tuntee Fat Lizardin ennen kaikkea juomistaan, Herttoniemen kattojen yllä palveleva terassi on omiaan myös ruokailuun. Koko ravintolan ruokalista on saatavilla suurelle ja aurinkoiselle terassille, ja vaihtoehtoja löytyy taatusti jokaiseen nälkään ja tilanteeseen.

Tässä rehdeistä mauista tunnetussa ravintolassa kannattaa ehdottomasti ottaa testiin puuhiiligrillissä grillattu Black Angus härän entrecote varhaisperunoiden ja parsan kera tarjoiltuna. Tästä ei terassiruoka paljoa parane!
 

Junk y Vegan

  • Missä: Postikuja 2, Helsinki
  • Maista: All or nothing

Kukkakaaliwingsit ovat naposteluruokaa parhaimmillaan.
Kukkakaaliwingsit ovat naposteluruokaa parhaimmillaan. Kuva: Junk y Vegan

Helsingin ainoa täysin vegaaninen terassi, Junk y Vegan, kutsuu nauttimaan raikkaiden juomien lisäksi myös mahtavista ruoka-annoksistaan. Jos liikut terassilla isommalla porukalla, vegaanista “mättöruokaa” tarjoilevan ravintolan terassilla kannattaa ehdottomasti tilata monipuolinen All or Nothing -annos, joka pitää sisällään sormisyötävää joka makuun.

Annoksesta löytyy muun muassa kukkakaalisiipiä, Merguez-makkaraa, nugetteja ja erilaisia kastikkeita.
 

Löyly

  • Missä: Hernesaarenranta 4, Helsinki
  • Maista: Burrata

Löylyn terassille voi poiketa myös aamupalalle.
Löylyn terassille voi poiketa myös aamupalalle. Kuva: Löyly

Löyly on todellisen kesä-Esan unelma, sillä tässä paikassa auringosta nautitaan peräti kolmessa kerroksessa. Auringon ja raikkaiden juomien rinnalle voi tilata myös ruokaa uudesta kesämenusta, josta löydät kauden suosikkeja aina burgereista salaatteihin.

Mutta jos Löylyyn on kerran menossa, kannattaa lautaselle valita Jasper Pääkkösen nimikkoannoksen, Jasperin kalakeiton, lisäksi myös ihanaa Burrata-juustoa ja paahdettua tomaattia sisältävä alkupala.
 

Manala

  • Missä: Dagmarinkatu 2, Helsinki
  • Maista: Muikku-pizza

Manalan pizzat maistuvat myös terassilla!
Manalan pizzat maistuvat myös terassilla! Kuva: Manala

Töölön sydämessä sijaitseva legendaarinen Manalan tarjoaa oivan paikan kesäiselle herkutteluhetkelle! Manalan laajalta ruokalistalta löydät vaihtoehtoja jokaiseen makuun aina kunnon pihveistä burgereihin.

Tämä rehtiä ja reilua ruokaa tarjoileva ravintola on omiaan etenkin aurinkoiselle pizzahetkelle, ja pizzalistalta löytyykin vaihtoehtoja niin vegaanisia kuin valkoisia pizzoja etsiville. Kokeilunhaluisen ehdoton valinta on Suomen sesonkimakuja sisältävä Muikku-pizza, jonka avulla pääset mökkitunnelmiin hyvin kaupungistakin käsin.
 

Meritorppa

  • Missä: Kalastajatorpantie 1, Helsinki
  • Maista: Shrimp Skagen

Myös Meritorpan ihana lounasmenu on ehdottomasti maistamisen arvoinen.
Myös Meritorpan ihana lounasmenu on ehdottomasti maistamisen arvoinen. Kuva: Laura Matilainen

Upeissa merimaisemissa sijaitsevan Meritorpan terassit tarjoavat upeat puitteet niin lounaalle, illalliselle kuin pienelle iltapalalle. Ravintolan keittiöstä vastaa monitaituri Paul Ojala, jonka loihtimat annokset nostavat taatusti hymyn huulille.

Klassikkoravintolassa klassikkovalinta on totta kai alusta asti ravintolan listoilla ollut Shrimp Skagen, jota on tarjolla kahta kokoa.

LUE LISÄÄ: Meritorppa on klassikko, joka jokaisen tulisi kokea edes kerran
 

Naughty BRGR Sturenkatu

  • Missä: Sturenkatu 21, Helsinki
  • Maista: Japanese Fried Chicken

Mahtavia burgereita, aurinkoa ja laaja juomavalikoima - mitä sitä muuta ihminen voi toivoa!
Mahtavia burgereita, aurinkoa ja laaja juomavalikoima - mitä sitä muuta ihminen voi toivoa! Kuva: Naughty BRGR

Kesä ja burgerit kuuluvat yhteen kuin sade mökkilomaan! Mikä olisikaan parempi vaihtoehto kuuman kesäpäivän ateriaksi kuin rapeaa kanaa, teriyaki-kastiketta ja japanilaista Kewpie-majoneesia sisältävä Japanese Fried Chcken. Tämä burgeri yhdessä aurinkoisen terassin ja kylmän juoman kanssa siivittävät sinut hetkessä lomatunnelmiin!

Ps. Herkullisten burgereiden lisäksi Sturenkadun Naughty BRGR -ravintolasta löytyy ketjun laajin olut- ja juomavalikoima, joten janojuomat ja ruokien kyytipojat ovat tässä paikassa taatusti kohdillaan!
 

Ravintola Veturitallit

  • Missä: Veturitallinkuja 34, Helsinki
  • Maista: Letut ja mansikkahillo

Veturitallien terassilla ei tarvitse istua nälkäisenä.
Veturitallien terassilla ei tarvitse istua nälkäisenä. Kuva: Ravintola Veturitallit

Vain kivenheiton päässä Pasilan asemalta sijaitseva Ravintola Veturitallit on todellinen helmi keskellä Pasilaa; se tarjoaa nimittäin satapaikkaisen terassin ja kylmien juomien lisäksi myös erinomaista ruokaa. Ruokalistalta voit löytää niin kevyempiä vaihtoehtoja, kuten keittoja ja salaatteja, mutta nälän saa taltutetuksi myös pastoilla pihveillä ja burgereilla.

Kesän kunniaksi ravintolalla on tarjota terassikansalle ruoka ja juoma -tarjouksia. Nyt saat esimerkiksi Pasta Carbonaran viinin, oluen tai virvoitusjuoman kera edulliseen yhtesihintaan. Eikä kannata unohtaa myöskään jälkkärilettuja - nämä herkut maistuvat aina!
 

Ristorante Dennis Bulevardi

  • Missä: Bulevardi 32, Helsinki
  • Maista: Strove-pizza

Denniksen kesäpizzalista on maistamisen arvoinen.
Denniksen kesäpizzalista on maistamisen arvoinen. Kuva: Ristorante Dennis

Italialaisen ruoan faneja jo vuodesta 1985 palvellut Ristorante Dennis on klassikko, jonka ruoka maistuu hyvältä aina, mutta erityisen hyvältä se maistuu terassilla nautittuna! Ravintolan 16 paikkaiselle terassille aurinko paistaa sopivasti juuri päivällä ja illalla, joten voit leikkiä hetken aikaa olevasi Italian auringon alla.

Tänä vuonna terassikansaa hemmotellaan erityisellä kesäpizza-listalla, josta kannattaa ehdottomasti ottaa testin makuhermoja hivelevä Strove. Jokirapuja, Burrata-mozzarellaa ja parmankinkkua…nam!
 

Thai Orchid Villa Kamppi

  • Missä: Urho Kekkosenkatu 1, Helsinki
  • Maista: Thaimaalaista street foodia

Thaimaalaista terassilla? Ota suunnaksi Thai Orchid Villa Kampissa.
Thaimaalaista terassilla? Ota suunnaksi Thai Orchid Villa Kampissa. Kuva: Thai Orchid Villa

Helsingin ytimessä kauppakeskus Kampissa sijaitseva Thai Orchid Villa kuuluu ehdottomasti tämän kesän herkullisimpien terassien joukkoon! Modernia thaimaalaista ruokaa tarjoilevan ravintola ruokalistalta löydät taatusti oman suosikkisi talon omien cocktailien rinnalla nautittavaksi.

Rentoon ruokailuun sopii erinomaisesti vaikkapa thaimaalaisen street foodin klassikko; Pad Thai. Riisinuudeleista ja kasviksista koostuvan annoksen voit höystää valintasi mukaan joko porsaankyljellä, tiikeriravuilla tai kanalla.
 

Wanha Pehtoori

  • Missä: Laamannintie 17, Helsinki
  • Maista: Mestarin Burger

Mestarin Burgeri on tämän kesän hittiherkku!
Mestarin Burgeri on tämän kesän hittiherkku! Kuva: Wanha Pehtoori

Haltialan tilalla sijaitseva Wanha Pehtoori tarjoaa erinomaiset puitteet kesähengailun lisäksi myös syömiselle; Wanhan Pehtoorin terassilla pääset nimittäin nauttimaan niin kahvilatuotteista kuin kesäkeittiön upeista herkuista.

Tämän kesän ehdoton ruokasuosikki on Mestarin Burger, joka pitää sisällään suomalaisen naudanlihapihvin lisäksi muun muassa pekonia ja sriracha-majoneesia.
 

TESTAA: Kirpeä Aperol vai viettelevä Sex on the Beach? Testaa, mikä kesädrinkki olet!

1 kommentti

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi