Ravintola Young Hearts panostaa makuun – Asiakkailta ylistäviä arvioita: “Oli niin hyvää että piti mennä heti uudelleen”

Ravintoloitsija Patrik Lindström haluaa tehdä annoksillaan ihmiset iloisiksi ja asiakaspalautteen perusteella hän on onnistunut tavoitteessaan.

Young Heartsin ruokalista elää sesonkien mukaan.
Young Heartsin ruokalista elää sesonkien mukaan. Kuva: Young Hearts


Etu-Töölöön avautui joulukuun alkupuolella pieni ja intiimi ravintola Young Hearts, jota pyörittää Punavuoressa taannoin toimineista Elviirasta ja Lupolosta tuttu kokki Patrik Lindström.

Tunnelma Young Heartsissa on rento. Lindströmin missiona on tarjota hinta-laatusuhteeltaan erinomaista ruokaa ilman turhaa hienostelua.

“Meillä on semmoinen letkeä ja leppoisa meininki. Musiikkia tulee jazzista räppiin, eikä meillä ole mitään univormumeininkiä”, Lindström sanoo.

Leppoisasta meiningistä huolimatta ruokaa valmistetaan intohimolla.

“Mieluummin niin, että jengi yllättyy positiivisesti, kun me panostetaan tosi paljon ruoan makuun ja kastikkeisiin. Me ei kuitenkaan haluta, että se näkyy mitenkään erityisesti ulospäin sellaisena hienosteluna.”

Ylistäviä arvioita

Lindström haluaa pitää hintatason edullisena, jotta ravintolassa olisi helppo käydä muulloinkin kuin juhlapäivinä – kuitenkin niin, että laatu pysyy korkeana.

“Me nähdään mieluummin vähän enemmän vaivaa, että me otetaan raaka-aineesta maut irti taidolla ja ajan kanssa mieluummin kuin käytetään vain jotain tosi ylellisiä raaka-aineita ja pilkotaan ne lautaselle.”

Pikkelöity kurkku tuo raikkautta turska-annokseen.
Pikkelöity kurkku tuo raikkautta turska-annokseen. Kuva: City

Saadun palautteen perusteella maut on saatu kohdilleen. Pöytävarauspalvelu TableOnlinessa Young Hearts on saanut asiakkailtaan ensimmäisen aukiolokuukautensa aikana pelkkiä viiden tähden arvioita.

“Ihanaa ruokaa ja palvelua!”, “Ihan huippu!”, “Oli niin hyvää että piti mennä heti uudelleen”, asiakkaat kirjoittavat.

Menu elää sesongin mukaan

Young Heartsin ruokalista on suunniteltu sellaiseksi, että ravintola toimii niin arkeen kuin juhlaan. Paikalle voi piipahtaa ohimennen iltapalalle tai nautiskella illallisen pidemmän kaavan kautta.

“Porukka voi vaikka kävellä tuosta kadun yli ja tulla ottamaan lasin viiniä ja vähän jotain pientä listan alkupäästä. Halutessaan voi myös rakentaa vähän isompaa kokonaisuutta niiden pääruokatyyppisten annosten kera.”

Annoksista on haluttu karsia turhat krumeluurit. Kuvassa carpaccio.
Annoksista on haluttu karsia turhat krumeluurit. Kuvassa carpaccio. Kuva: Young Hearts

Menu vaihtuu sesonkien mukaan ja muutoksia tulee muutaman viikon välein. Näin talviaikaan listalta löytyy esimerkiksi keltajuurta, lohta, ankkaa, simpukkaa, turskaa, possun poskea sekä paahdettua kukkakaalia linssibolognesella. Neljän ruokalajin menun saa 44 eurolla.

Listalta löytyy jo nyt mukavasti liha- ja kalaruokien lisäksi myös kasvisannoksia. Kevättä kohden lista muuttuu luonnostaan kasvispainotteisemmaksi, kun tuoreiden raaka-aineiden saatavuus kasvaa, Lindström kertoo.

Tiistaista perjantaihin tarjoillaan myös lounasta. Valikoimissa on päivittäin kolme lounasvaihtoehtoa, joista yksi on aina kasvisruoka.

Alkuviinejä pientuottajilta

Viinilista koostuu tällä hetkellä lähinnä pientuottajien luomu- ja alkuviineistä. Ehdottomia linjanvetoja ei kuitenkaan haluta tehdä.

“Se ei ole meille mikään dogmaattinen juttu. Jos joskus löytyy viini, joka ei ole puhdasverinen natuviini, mutta muuten hyvä viini, niin kyllä me sitä saatetaan tarjoilla”, Lindström sanoo.

Painotus tulee kuitenkin pysymään alkuviineissä, sillä niiden joukosta löytyy jatkuvasti uusia makuelämyksiä.

Alkuviinit tuntuvat kiinnostavan myös asiakkaita.

“Asiakkaat ovat löytäneet mielettömiä uusia kokemuksia niistä. Ihmiset ovat kokeilunhaluisia nykyään, se on mukavaa.”

Young Hearts on saanut ensimmäisen aukiolokuukautensa aikana runsaasti positiivista palautetta.
Young Hearts on saanut ensimmäisen aukiolokuukautensa aikana runsaasti positiivista palautetta. Kuva: Young Hearts

Vaikka palaute on ollut varsin mairittelevaa, Lindström ei halua turhaan halua tehdä numeroa itsestään.

“Me ollaan täällä rehellisesti asiakkaita varten, ei sillä ole mitään väliä tietääkö kukaan keitä me ollaan ja mistä me tullaan”, hän sanoo.

“Sen takia mä olen alunperin rakastunut tähän hommaan, että tykkään tehdä ihmisiä iloiseksi.”

Young Hearts, Arkadiankatu 21

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi