Ilmastonmuutos (kuka vielä väittää, ettei se pidä paikkaansa?) on tehnyt talvista näillä latituudeilla kalmaista ja lumetonta kaamosta. Ilmeisesti suomalaisten käyttöohjeessa lukee: ”Säilytettävä kylmässä ja valolta suojassa.”
Koska kalenterivuosi sattuu vaihtumaan juuri keskellä pahinta kaamosta, liian moni yrittää epätoivoista elämäntaparemonttia juuri silloin, kun olosuhteet ovat ankarimmat.
Kysykää eskimoilta. He eivät haksahda South Beach -hössötyksiin tai fitnessfasismiin pimeimpään aikaan. Eskimokielet (tai mitkään muutkaan kielet) eivät tiettävästi tunne myöskään käsitettä ”tipaton tammikuu”.
Ravintoloille iloton alkuvuosi voi olla taloudellisesti koettelevaa – ellei paikalla satu olemaan uskollista kanta-asiakaskuntaa, kuten Rivoletossa.
Testi-iltana bongattu Mattiesko Hytönenkin näyttää kuivakasta olemuksestaan huolimatta ymmärtävän Rivoleton arvon.
Kun Rivoletto aloitti Rivolin kyljessä 1972, se oli kaupungin ensimmäisiä pizzerioita. Pizzoistaan Rivoletto edelleen tunnetaan. Täytteinä keittiö käyttää mm. tuoreita yrttejä, runsasta juustovalikoimaa ja parmankinkkua.
Muitakin annoksia kannattaa kokeilla, sillä kohtuuhinnalla saa melko kekseliäästi laitettua laadukasta ruokaa. Testasimme alkuun talon alkupalalajitelman ja soijamarinoidun tonnikalan. Sillimäiseksi marinoitu tonnikala ei kerännyt aplodeja. Antipastot olivat yllätyksettömiä, mutta eivät sentään suoraan tölkistä vedettyjä kuten joissakin ”trattorioissa”.
Pasta rosmariinimarinoidulla kanalla oli kuulemma maukasta. Samoin Palermo-pizza, joka olisi tosin tullut toimeen hieman vähemmälläkin vuohenjuustolla.
Pieni miinus tylyhköstä ja hitaasta palvelusta.
Kiitämme
- Pizzoja.
- Kohtuullista hintatasoa.
- Mutkattomuutta.
Moitimme
- Hidasta palvelua.