Salmiakkipizzaa, grillipihvejä ja muikkuja! Maukkaimmat tärpit Tampereen SYÖ!-viikoille

SYÖ!-viikot pärähtävät käyntiin Tampereella marraskuun 5. päivä.

Vuoden viimeisiä SYÖ!-viikkoja vietetään Tampereella 5.-18.11. kolmentoista ravintolan ja 36:n huikean kympin tarjouksen voimin. 

Kaikki SYÖ!-viikkojen ravintolat ja annokset löydät kampanjasivuilta täältä.

SYÖ!-tärpit Tampereelle

Jos valinnan vaikeus iskee, ei hätää! Kokosimme yhteen mielenkiintoisimmat - ja tietenkin maukkaimmat - tärpit tuleville kympin viikoille.

Mielikuvituksellisimmat pizzat

Pizza maistuu tilanteessa kuin tilanteessa, mutta jos kaipaat tuttuun ruokaan uusia ulottuvuuksia, niitä kannattaa lähteä hakemaan SYÖ!-viikoilta.

Kampanjan ajan pääset testaamaan kympillä esimerkiksi sitä, miltä maistuu Kouvolan lakritsikastikkeella, mascarponella, suolapähkinöillä ja sinihomejuustolla täytettyä pizzaa. Tämän herkun löydät Pellervonkadun Secret Sauceity Pizzasta. Jos lakupizza tuntuu liian villiltä vaihtoehdolta, tarjolla on myös kaksi muuta astetta perinteisempää kympin pizzaa.

Hieman erikoisemmilla täytteillä varustettua pizzaa tarjoilee myös Pizzeria Luca Frenckell, jonka kympin annosten joukosta löytyy haudutettua fenkolia ja sipulia, valkosipulia ja herkkusieniä sisältävä Finocchio-pizza. Ravintolan toinen kympin annos, Parmigiana-pizza, sisältää puolestaan italialaista erikoisuutta, scamorza-savujuustoa.

Perinteistä napolilaista pizzaa etsivän kannattaa puolestaan ottaa suunnaksi Pirkkalan Il Posto, jonka Salame ja Margherite -pizzat maistuvat kuin Italiassa konsanaan.

Il Posto panostaa kunnon napolilaiseen pizzaan.
Il Posto panostaa kunnon napolilaiseen pizzaan. Kuva: Il Posto

Pihviä ja lohturuokaa marraskuun pimeyteen

Kertaheitolla lapsuuteen siivittävät ruoat sopivat marraskuun synkkyyteen kuin nenä päähän.

Lohturuokien klassikoita sinulle tarjoilee Ravintola Ohranjyvä, jonka perunamuusin kera nautittava muikkuannos maistuu taatusti jokaiselle. Ohranjyvä tuo SYÖ!-viikkojen ajaksi tarjolle kympillä myös Puerto Rico -pannun sekä grillipihvin rosmariiniperunoiden kera tarjoiltuna.

Lohturuokaa pääsee nauttimaan SYÖ!-viikoilla myös Ravintola Artturissa, jossa herkutellaan perunamuusilla ja lihapadalla edulliseen kympin hintaan. Lihapadan lisäksi kympillä on tarjolla myös kaksi muuta klassikkoannosta: frittikanaa ja ranskalaisia sekä Caesar-salaatti kanalla.

Marraskuussa mieli piristyy myös Dam Barin paahdetulla porsaankyjellä, joka saa rinnalleen rapeita tater tots -perunoita ja pico de gallo -salsaa. Kasvissyöjien valinta on glaseerattu, avokadokreemin ja paahdettujen perunoiden kanssa tarjoiltu tofu.

Kunnon burgeri vai täytetty leipä?

Jos rakastat hyviä burgereita, takuuvarma kohde on Naughty BRGR, joka osallistuu Tampereen SYÖ!-viikoille kahden ravintolan voimin. SYÖ!-viikkojen ajan pääset herkuttelemaan Hämeenkadun ja Aleksanterinakdun ravintoloissa kolmella kovalla kympin vaihtoehdolla: Naughty, NYC Cheese tai Halloumi. Kaikki burgerit tarjoillaan rapeiden Crispy Fries -perunoiden kanssa.

Naughty pitää sisällään sinihomejuustoa ja pekonihilloa.
Naughty pitää sisällään sinihomejuustoa ja pekonihilloa. Kuva: Naughty BRGR

Burgereita tarjoilee myös perinteikkääseen pubiruokaan keskittynyt Public House Huurre. SYÖ!-viikoilla voit herkutella kympillä joko täyteläistä cheddar-kastiketta sisältävällä Cheddar’s Smash Burgerilla tai kimchillä viimeistellyllä Tofu Burgerilla. Burgereiden lisäksi Public House Huurre tuo SYÖ!-viikoille astetta eksoottisemman vaihtoehdon: ylikypsällä possulla täytetyt bao bao -sämpylät.

Burgerihimoisten kannattaa myös käydä testaamassa SYÖ!-viikkojen aikana Ravintola Tivolin Lihaburgeri, joka pitää sisällään pihvin lisäksi paahtopaistia, cheddaria ja chilimajoneesia. Burgereiden lisäksi Tivoli tarjoaa kampanjan ajan kana-pekonileivän, vuohenjuustoleivän tai savulohileivän edulliseen kympin hintaan.

Villit kortit

Laadukkailla, tuoreilla ja käsintehdyillä susheilla kannattaa puolestaan lähteä herkuttelemaan SYÖ!-viikoilla sekä Tampereen keskustan että Ratinan Hanko Susheihin. Todelliset sushinystävät ilahtuvat 12 kappaleen Hanko -lajitelmasta, joka lähtee SYÖ!-viikkojen ajan mukaasi kympillä.

Perinteisten sushien lisäksi kympin annosten joukosta löytyy myös herkullinen ja runsas Hanko Bowl, jonka päätäytteen pääset itse valitsemaan kolmesta vaihtoehdosta.

Viimeisenä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä, SYÖ!-tärppinä meiltä löytyy legendaarinen King Kebab, jonka hehkutetut annokset ovat todellakin maistamisen arvoisia. Kympillä pääset testaamaan SYÖ!-viikkojen ajan erilaisia ateriacomboja, joilla nälkä lähtee taatustI!

Kunnon kebab silloin tällöin maistuu niin hyvältä!
Kunnon kebab silloin tällöin maistuu niin hyvältä! Kuva: King Kebab

2 kommenttia

Puerto Rico

4.11.2021 10:28

Syö-tarjouksissa Ohranjyvän Puerto Ricon pannua mainostetaan vegaaniseksi, mutta ravintolan ruokalistan mukaan siinä on nautaa ja possua. Onko tässä virhe vai onko tarjousannos eri ruoka samalla nimellä?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

SaraPepp

16.12.2021 01:04

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://SaraPeppus.goshrink.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi