Sentro tarjoilee modernia aasialaista – Filippiiniläiset ravintoloitsijat taitavat myös indonesialaisen rendangin salat

Sentron listalla filippiiniläiset, korealaiset, indonesialaiset ja japanilaiset annokset ovat sulassa sovussa.

Korealaisittain friteeratun kana-annoksen kruununa on friteerattua perunaa.
Korealaisittain friteeratun kana-annoksen kruununa on friteerattua perunaa.

Pikkuroballe avatun Sentron ravintoloitsijat ovat Filippiineiltä kotoisin, mutta filippiiniläisen ruoan lisäksi tarjolla on valikoima korealaisia, indonesialaisia ja japanilaisia annoksia.

Monilla heistä on taustallaan lähes 20 vuoden kokemus ravintoloista ympäri maailmaa. Raymond Rivera on työskennellyt fine diningin parissa muun muassa Manilassa, Singaporessa, Yhdysvalloissa sekä huippuristeilijöillä. Osa omistajista on työskennellyt myös Hokussa.

Raymond Rivera (oik.) ja Benhur Abuel pyörittävät Sentroa yhdessä Allan Drapizan ja Jericho Cordovan kanssa.
Raymond Rivera (oik.) ja Benhur Abuel pyörittävät Sentroa yhdessä Allan Drapizan ja Jericho Cordovan kanssa.

Sentro ei kuitenkaan ole fine diningia, vaan rento ravintola, jossa annokset ovat reilun kokoisia ja maistuvia, mutta kohtuuhintaisia.

“Helsingissä on todella paljon aasialaisia buffetteja. Me halusimme tuoda jotain uutta”, Rivera kertoo.

Perinteisiä makuja modernilla otteella

Listalta löytyy esimerkiksi korealaisittain friteerattua kanaa, indonesialaista rendang currya sekä japanilaista misomarinoitua lohta. Filippiiniläistä makumaailmaa edustaa adobo-kastikkeella maustettu possu sekä kalderata-pihvi, joka valmistetaan Sentrossa entrecotesta.

Filippiiniläinen sisig-possu tarjoillan Sentrossa rulliksi käärittyinä.
Filippiiniläinen sisig-possu tarjoillan Sentrossa rulliksi käärittyinä.

Annokset pohjautuvat perinteisiin resepteihin, mutta ote on moderni. Esimerkiksi alkuruokina tarjoiltavat sisig-rullat pohjautuvat filippiiniläiseen reseptiin, jossa paistettu porsaanliha tarjoillaan hakkeluksena sihisevältä pannulta. Sentron versiossa sisig-tyyliin maustettu possunliha on kääritty kevätrullien tapaan taikinakuoreen ja ne tarjoillaan calamansi-sitruunalla maustetun majoneesin kera.

Calamansi maistuu monessa muussakin annoksessa, eikä ihme, sillä se on yksi filippiiniläisten ruokien perusmausteista.

Indonesialaisen rendangin salat Rivera oppi työskennellessään Singaporessa. Hän haki vaihtelua fine dining -ravintoloista ja hakeutui ravintolaan, joka oli kuuluisa nimenomaan loistavasta rendangista ja laksa-keitosta.

Runsaasti vegaanisia versioita

Moderni ote näkyy siinäkin, että perinteisistä lihaisista annoksista on saatavilla myös kasvisversiot. Höyrytettyjen bao bun -sämpylöiden väliin saa nyhtölihaa muistuttavaa jakkihedelmää ja tarjolla on myös tofua sekä aasialaisittain maustettuja edamame-falafeleja.

Sentron ruokien kastikkeet ovat lähtökohtaisesti vegaanisia, joten myös adobo-possusta, friteeratusta kanasta ja jopa miso-lohesta on mahdollista saada vegaaninen versio, kun proteiinin vaihtaa falafeliin, jakkihedelmään tai tofuun. Valtaosa annoksista on valmiiksi gluteenittomia.

Trooppisessa juustokakussa maistuu passion, ananas ja kookos.
Trooppisessa juustokakussa maistuu passion, ananas ja kookos.

Jälkkäripuolikin on Sentrossa hallussa. Juustokakussa maistuu kermainen kookos ja trooppiset hedelmät ja pähkinäinen porkkanakakku sopii myös vegaaneille.

Saatavilla on myös runsas valikoima aasialaisia juomia sakesta yuzuun ja umeshuun sekä japanilaisiin oluisiin. Jopa viinilistalta löytyy muutama intialainen viini.

Lounasaikaan tarjolla on laaja lounaslista, jonka annoshinnat liikkuvat 10,90–12,90 euron välimaastossa.

Sentro, Pieni Roobertinkatu 13

1 kommentti

HennaKoo

9.5.2019 14:34

Olen ruokaillut kyseisessä ravintolassa ja voin sanoa, että ruoka oli ensiluokkaista! Palvelu oli ystävällistä ja ravintola on sisältäntyylikäs. Se ei ole aasialaisuuden kehto, mutta katossa olevat kasvit tuovat pehmeyttä ja seinät ovat poikkeukselliset. Musiikki ei soinut liian kovalla ja sekin vähän modernimpaa. Ei siis todellakaan mikään perus buffamesta!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi