TOP5 pastapaikat Helsingissä: "Parempaa ei ole saanut edes Italiassa"

Käsityönä valmistettu pasta on nyt se juttu! Selvitimme, mistä löytyy kaupungin herkullisimmat annokset.

Kuva: Rodolfo

Pasta on palannut! Näin toteaa kansainvälinen, vuosittain Yhdysvalloissa pidettävä ruoka-alan tapahtuma The Summer Fancy Food Show raportissaan. Tämän trendin palaamisesta voidaan kiittää osittain pandemiaa, joka on saanut jopa hiilihydraatteja välttelevät ihmiset palaamaan helppojen perusruokien, kuten pastan äärelle.

Kotikeittiöiden lisäksi tämä trendi heijastuu myös ravintoloihin. Koska hyvin tehty pasta maistuu aina, listasimme pöytävarauskumppanimme TableOnlinen ravintoloiden joukosta ne paikat, joiden pastaruoat keräävät kehuja kerta toisensa jälkeen.

TOP5 pastapaikat Helsingissä

Il Bucatino 

  • Missä: Tehtaankatu 38, Helsinki
  • Maista: Cozze alla Bucatino

Il Bucatino on yksi kehutuimmista italialaisista ravintoloista Helsingissä.
Il Bucatino on yksi kehutuimmista italialaisista ravintoloista Helsingissä. Kuva: Il Bucatino

Eirassa sijaitseva Il Bucatino lupaa tarjota asiakkailleen palan Italiaa Suomesta käsin, ja tämän lupauksen he pitävät enemmän kuin hyvin. Tunnelmallisessa, 40-paikkaisessa ravintolassa kaikki ruoat valmistetaan alusta asti itse laadukkaista raaka-aineista.

“Selkeästi paras kokemus italialaisesta ruoasta pääkaupunkiseudulla. Ruoka oli erinomaista ja maistui niin lapselle kuin aikuisellekin. Palvelu todella ystävällistä. Ilmapiiri ja ympäristö tyylikäs, rento ja viihtyisä”, TableOnlinen arvostelussa kehutaan.

Pastafaneille tarjolla on talon tuorepastaa ja -ravioleja, jotka saavat rinnalleen niin sinisimpukoita, jättikatkarapuja kuin ilmakuivattua sianposkea. Ruokalistan neljää pasta-annosta yhdistää maan ruokakulttuurille tyypillinen yksinkertaisuus - ja totta kai herkullisuus!

Rodolfo 

  • Missä: Kirkkokatu 5, Helsinki
  • Maista: Jättikatkarapupasta

Tuorepastaa ja scampeja - mikä herkullinen yhdistelmä!
Tuorepastaa ja scampeja - mikä herkullinen yhdistelmä! Kuva: Rodolfo

Helsingin vanhin italialaiseen ruokaan keskittynyt ravintola on takuuvarma valinta silloin, kun mielesi tekee nautiskella elämästä hyvän pastaruoan äärellä. Rodolfon listalta löytyy kourallinen klassisia pasta-annoksia, jotka perustuvat ravintolassa valmistetun tuorepastan ympärille.

Pippurilla ja pecorinolla höystetty Cacio e Pepe -annos osoittaa täydellisesti sen, että vähemmän on usein enemmän.

Historian havina, suoraan italiasta tulevat raaka-aineet ja lämmin tunnelma tuovat oman lisänsä ravintolaelämykseen.

Dennis Bulvardi

Missä: Bulevardi 32, Helsinki
Maista: Pasta Pollo Diavolo

Denniksessä kannattaa testata kuuluisien pizzojen lisäksi myös pastoja.
Denniksessä kannattaa testata kuuluisien pizzojen lisäksi myös pastoja. Kuva: Dennis

Helposti lähestyttävässä kortteliravintola Denniksessä uskotaan, että hyvä ruoka yhdistää ihmisiä ja parantaa elämänlaatua. Ei siis mikään ihme, että juuri tämä italialainen ravintola on pysynyt asiakkaiden suosikkina jo vuosikymmenten ajan.

Vaikka moni tuntee Denniksen pizzoistaan, ei kannata unohtaa myöskään toista italialaista ruokalajia, eli sitä pastaa. Näistä annoksista ei nimittäin makua puutu!

“Erityiset kymmenen pistettä sai pasta Pollo Diavolo, jota parempaa ei ole saanut edes Italiassa. Uudestaan”, TableOnlinen arvostelussa ylistetään.

Vaelsa

  • Missä: Katariinankatu 1, Helsinki
  • Maista: Pasta con Pistacchi e Formaggio di Capra'

Vaelsan pastat ovat aivan omaa luokkaansa.
Vaelsan pastat ovat aivan omaa luokkaansa. Kuva: Vaelsa

Vaelsassa italialaissyntyinen ravintoloitsija Paola Chiodo tarjoilee asiakkailleen itsetehtyä pastaa, roomalaista pizzaa ja klassisia Italian herkkuja suurella sydämellä. Kauppatorin kupeessa, 200-vuotiaassa Goviniuksen talossa sijaitseva italialainen ravintola huokuu tunnelmaa ja lämpöä, jota on vaikea selittää - se pitää kokea.

Mutta siihen pastaan. Vaelsan pastat valmistetaan paikan päällä käsityönä italialaisia reseptejä kunnioittaen. Yksinkertaisten, mutta erittäin maukkaiden pastaruoan lisäksi ala carte -listalta löytyy päivittäin vaihtuva päivän ravioli -annos.

Pjazza

  • Missä: Yrjönkatu 18 B, Helsinki
  • Maista: Tagliatelle con Melanzane e Bufala

Pjazzassa pasta valmistetaan aidoista italialaisista raaka-aineista.
Pjazzassa pasta valmistetaan aidoista italialaisista raaka-aineista.

Italialaista ruokaa vanhassa, 1800-luvulla rakennetussa tyttökoulun liikuntasalissa tarjoileva Pjazza keskittyy hyvän ruoan tarjoilemisen lisäksi myös tuomaan maahan aitoja italialaisia raaka-aineita. Pjazza ruoat onkin valmistettu aina parhaista raaka-aineista, ja se todella maistuu annoksissa.

TableOnlinen arvosteluissa korostuvat niin herkullinen ruoka, lämmin tunnelma kuin rento ilmapiiri.

“Joka kerta kun Pjazzassa käy, tuntuu kuin karkaisi hetkeksi ulkomaille. Tilat ovat aivan ihanat! Ruoka ja palvelu on spot on, kokonaisuudessaan siis ihana kokemus”, eräässä arvostelussa hehkutetaan.

LUE MYÖS: Pieni perheyritys nousi vain muutamassa kuukaudessa maailman parhaiden pizzerioiden joukkoon: "Tuntuu uskomattomalta"

1 kommentti

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi