Cityparin elämää

Cityn kautta alkunsa saaneen parisuhteen ja sittemmin uusperheen arkea.

Näytetään kirjoitukset kesäkuulta 2007.

Festarijuhannus  1

Nukuin yksitoista tuntia. Sanoisin että aika hyvin uniongelmaiselta ihmiseltä. Mutta kyllä tuli tarpeeseen. Puolentoista viikon ajan olen nukkunut maksimissaan viisi tuntia yössä, joten univelkaa oli kerääntynyt ihan kiitettävästi. Mä vähän luulen että nyt sitä tuli maksettua pois ihan kivasti. Ja kyllä on levännyt olo. On kai ihan hyväkin nyt levätä kunnolla kun ensi viikosta on tulossa todella rankka. Alkuviikko menee vielä arkisesti töiden parissa mutta sitten keskiviikkona suuntaan Helsinkiin kaverin polttareita viettämään ja sieltä sitten suoraan Jämsään torstaina Himos-festareille. Eli neljä päivää pitäisi jaksaa juhlia enemmän tai vähemmän railakkaasti. Saa nähdä montako tuntia noina päivinä tulee nukuttua kun kuulemma festarihumun lisäksi meidän vuokramökkiin rahdataan karaokevehkeet :)

Mutta joo, musta on kyllä todella kiva lähteä noille festareille. Lähden porukassa joka osaa pitää hauskaa mutta kuitenkin sellaisella kohtuudella että mitään juomaennätyksiä tuskin ehtii syntyä. Se on optimaalista; tietyn rajan jälkeen kun fiilis ei enää lisäalkoholilla parane. Mulla on pitkästä aikaa tietyssä mielessä todella huoleton olo ja aion keskittyä siihen että niin itselläni kuin seurueellanikin on hauskaa; miten, sen näkee sitten eikä siitä oteta stressiä. Kiva juhannus siitä kuitenkin tulee, aivan varmasti. Mukavaa on myös se että mä en montaakaan meidän mökkiläisistämme tunne, suurin osa on kaverin tuttuja ja sitten taas niitä tutun tuttuja. Eli parhaimmassa tapauksessa tutustun taas moneen uuteen hyvään tyyppiin.

Juhannuksen jälkeisenä maanantaina voi olla töissä pieni väsymys, mutta ehkä se on sen arvoista :)


Satu miettii  4

Kukaan ei enää jaksa lukea itsetutkiskelumerkintöjäni mutta ei se haittaa koska en mä näitä teitä varten kirjoita :D Minä itse vain satun nyt tällä hetkellä olemaan lempiaiheeni jota pyörittelen mielessäni. Ihanan itsekeskeistä, eikö? Eikä varmaankaan pelkästään edes huono asia, sillä musta oikeasti tuntuu että olen saanut ja oppinut pohdinnoistani melko paljonkin. Aiemmin en sen suuremmin ollut edes itseäni ja elämääni miettinyt, joten ehkä on vain hyvä että kevään surulliset tapahtumat sysäsivät liikkeelle tällaisen tutkiskelukauden.

Olen useaan otteeseen todennut että viimeisten kolmen-neljän vuoden aikana olen kasvanut huimasti ihmisenä. Ja kuten tänään aikaisemmassa merkinnässäni sanoin, koen myös nyt saavuttaneeni sen pisteen jossa olen jollain tapaa kokonainen ihminen. Tiedän mitä olen ja tunnen itseni sekä ehjäksi että varmaksi. Elämässäni on vaikka millä mitalla epävarmuutta aiheuttavia tekijöitä mutta nykyisin mä pystyn ulkoistamaan ne itsestäni, siitä, mitä mä olen. Vaikea selittää, mutta kaikessa ailahtelevaisuudessani mä tunnen myös olevani jossain tasapainossa. Sitä ei ehkä kukaan mua tunteva uskoisi eikä se varmaankaan päälle päin näykään; enemmänkin se ilmenee tunnetasolla. Mutta se riittää ihan hyvin enkä mä enempää voisi edes toivoa.

Tuntuu jotenkin hassulta huomata ettei lopulta olekaan ihmisenä sellainen mitä ehkä kuvitteli olevansa. Tämä pätee niin hyvässä kuin pahassakin, ja täytyy sanoa että on sen tajuaminen pettymyksiäkin aiheuttanut. Aika paljon näitä asioita on tullut ilmi sen jälkeen kun viime syksynä lopetin kolmen ja puolen vuoden parisuhteen. Sen jälkeinen yksinäisyyden aika opetti mulle todella paljon; tuntui jopa vähän siltä kuin sen suhteen loppuaikoina olisin ollut jonkinlaisessa taantumustilassa, tai vähintäänkin jäissä oman persoonani kanssa. Sitten kun yksinäisyys päättyi alkaessani viritellä uutta ihmissuhdetta mä huomasin, etteivät samat jutut enää päteneetkään kuin silloin, kun 17-vuotiaana viimeksi aloittelin suhdetta. Kai tämä on ihan itsestäänselvää mutta mulle se vain tuli suurehkona yllätyksenä koska en oikeastaan ollut edes huomannut tuota muutosta, ainakaan niin konkreettisella tasolla.

Ja kun se tuore suhde nyt sitten päättyi omasta aloitteestani, mä opin taas lisää. Olen kyllä aiemminkin tiedostanut olevani melko itsenäinen ja levoton luonne, ja senkin olen tiennyt että olen selvä joko-tai -tapaus, mutta silti monilla ajatuksillani ja tuntemuksillani mä jotenkin onnistuin yllättämään itseni. Tänään mietin suhdeasioita ja suhteettomuuttakin ja oli helpotus oivaltaa että mä ihan oikeasti en millään muotoa tarvitse ketään nyt elämääni. Tosiasia on että mä viihdyn hirveän hyvin yksin. Mä viihdyn nyt yksin paremmin kuin kenenkään toisen kanssa, ja siksipä mä aionkin antaa itselleni aikaa olla, yksin. Mulla on vahvasti sellainen tunne että mä tarvitsen sitä ja että se tekee hyvää mulle. Joku sanoisi nyt että tämä on ihan tyypillistä nuorelle ihmiselle joka on seurustellut yhteensä miltei puolet elämästään, ja varmasti se on sitäkin, muttei pelkästään. On tässä jotain muutakin, jotain, mitä mä en oikein osaa edes määritellä.

Todella hyvää on tehnyt huomata sekin että mä olen lopulta paljon vahvempi ja rohkeampi kuin luulin. Viimeisen vuoden aikana on tapahtunut järkyttävät määrät kaikenlaista - enimmäkseen huonoa - ja etenkin niiden kokemusten pohjalta mä olen tämän oivaltanut. Se tuntuu jotenkin ihan suhteettoman hyvältä. Ehkä se tuntuu siltä siksi, kun olen mä aikoinaan ajatellut toisinkin ja myös siksi, että ne ulkoiset asiat ovat nykyisessäkin elämäntilanteessani niin epävakaita. Silloin on hyvä luottaa itseensä ja tiedostaa vahvuutensa.

Alkuviikosta puhuin yhdelle ihmiselle siitä, miten mä tunnen olevani perusonnellinen ihminen. Ehkä enemmänkin kuin vain perusonnellinen; voisin jopa väittää olevani onnellinen ilman minkäänlaisia etuliitteitä. Elämäni on monilta osin aivan sekaisin ja silti mä tunnen sisimmässäni suurta riemua ja onnea joita vastoinkäymisetkään eivät voi kunnolla tukahduttaa. Kummallisinta on, että olen löytänyt nuo tunteet vasta suhteellisen vähän aikaa sitten. Toki ne siellä ovat olleet vaihtelevasti mutta nyt mä koen koko jutun ihan eri tavalla, jotenkin todella pysyvästi ja voimakkaasti. Mulla on vahva luotto siihen että asiat löytävät omat uomansa tavalla tai toisella. Ja mä myös uskon että melkeinpä mikä vain on mahdollista, että tulevaisuus on auki ja munkin kohdalleni osuu vielä paljon hyviä asioita. Olkoon sitten idealistista löpinää mutta musta on todella mieltäylentävää tuntea näin.

Tämä jaaritus ei missään määrin viittaa siihen etteikö esimerkiksi jo huominen päivä voisi taas saada mua ryömimään pohjamudissa. Ei, niin hörhö mä en sentään ole että sellaisia kuvitelmia elättelisin. Lähinnä vain tuntuukin niin hyvältä tietoisuus juuri siitä, että tämä vahva perustunne säilyy siitä huolimatta, mitä tapahtuu. Ehkä sitä saa huonoina päivinä oikein urakalla kaivella esiin mutta kyllä se siellä silti on - sen tiedän. Niin paljon on viimeisen vuoden aikana sattunut pahoja ja surullisia asioita, joista osa on käynnissä vieläkin, että se fiilis olisi jo häipynyt jos se olisi häipyäkseen :)


Nuori ja fiksu - epätodennäköinen yhtälö?  5

Mä en enää edes tiedä, että kuinka monen ihmisen suusta olen kuullut eri variaatioita seuraavasta lauseesta: "Sä olet kyllä tosi fiksu vaikka oletkin noin nuori". Ja silti, vieläkään, mä en tajua tuota lausetta. Nuorenko ei normaalisti oleteta voivan olla fiksu? Vai tarkoittaako tuo sitä etten olekaan niin lapsellinen kuin mitä ikäni perusteella oletettiin? Se on hassua, sillä usein tuon lauseen kuulee juurikin muutaman vuoden itseäni vanhemmilta henkilöiltä. Hassua siksi, että mä en henkilökohtaisesti näe kovin suurta eroa siinä, onko ihminen 21- vai 26-vuotias. Siis kun mä uskon että jossain kohtaa ihminen ns. saavuttaa itsensä, eli siis kasvaa sellaiseksi mitä sitten tulee olemaan vastaisuudessakin siitä ihan hirveästi enää muuttumatta. Toki ihminen varmasti kehittyy henkisesti koko ikänsä, mutta se on vähän eri juttu. Tarkoitan sitä, että kun on saavuttanut tietyn henkisen tason, ei siitä yleensä enää kovin radikaalisti muutu, tai jos muuttuu, niin ainakaan se ei tapahdu sillä tahdilla kuin nuoruusvuosina. Mä itse koen kasvaneeni ihmisenä todella paljon viimeisten kolmen vuoden aikana, ja nyt mä koen saavuttaneeni itseni sillä tavalla etten enää ihmisenä varsinaisesti muutu, vaikka toki kehityn edelleen ja ajatusmaailmakin tästä oletettavasti vielä jollain tapaa muokkaantuu.

Meni nyt ehkä vähän ohi aiheen taas, mutta kummastuttaa vain joskus tuo maininta siitä, miten mä olenkin niin ja niin fiksu vaikka olen näin nuori. Joskus tekisi mieli kysyä että mitä sä sitten oletit? Että mä leikkisin barbeilla ja puhuisin vain meikeistä ja uusimmista hiustrendeistä? Kuinka paljon ihminen yleensäkin muuttuu esimerkiksi 21:n ja 26:n ikävuoden välillä? Varmasti jollain tavalla, niin kuin koko ajan, mutta en millään voi uskoa että neljän vuoden päästä olisin jotenkin tosi erilainen ihminen, koska musta todellakin tuntuu että olen nyt saavuttanut sen mitä tulen jatkossakin olemaan. Ehkä se sitten on jonkinlainen ehjä identiteetti tai tietoisuus siitä, mitä on ihmisenä. Sellaista mulla ei vielä muutama vuosi sitten ollut, mutta nyt on ja pysyy. Niin mä uskon.

Kaikkein huvittavin kommentti tuli yhdeltä tutulta joka on viitisen vuotta itseäni vanhempi. Kun olimme tutustuneet, hän kerran kertoi mulle mitä oli alkujaan ajatellut musta ikäni perusteella ja mitä oli sitten todennut kun oli oppinut tuntemaan mut paremmin: "Mä puhuin kaverilleni siitä, miten kiva ja fiksu sä oot. Sanoin että sehän on ihan kuin me, vaikka onkin niin nuori!" Ihan kuin me? No mitäs sitten? :D


Elämä on.  2

Elämä on ihmeellistä ja muuttuu nopeasti. Jos jotain viime aikoina olen oppinut, niin sen. On myös kummallista, miten järki ja tunteet usein lähtevät ihan päinvastaisiin suuntiin.

Enää mä en ole itselleni vihainen. Herätessä oli melko tyhjä, haikea ja surullinenkin olo, sellainen määrittelemätön. Kai se on ominaista muutostilanteille. Kuitenkin mä olen samalla jollain tapaa myös seesteinen. On hyvä oivaltaa että pystyy nykyisin jo niin hyvin lukemaan itseään, ainakin joskus.

Tästä tämä taas lähtee. On hyvä että päivä on täynnä ohjelmaa; muuten miettisin liikaa. Nyt aion miettiä vain sopivasti.


Vittu kun vituttaa  13

Ihan yleisesti. Ihan kaikki. Tai jos ei kaikki, niin hyvin moni asia ainakin. Tosiaankin vituttaa, turhauttaa, ahdistaa, ärsyttää, itkettää. On paska fiilis. Tuliko jo selväksi? No varmuuden vuoksi: ottaa päähän, harmittaa, suututtaa, on paha mieli. Ja raivostuttavinta on että mikään, siis todellakaan mikään ei johdu kestään toisesta ihmisestä vaan vain ja ainoastaan minusta. Voin siis kyllä purkaa tunteitani, kiukutella ja tiuskia muille, mutta ei se mitään auta. Kuitenkin kaiken pahan alku ja juuri olen minä, vain minä. Kerrassaan siistiä, kaikessa kurjuudessaan.


Täällä taas  6

Tulipa taas vähän taukoiltua citystä ja moikattua vaihteeksi sitä kuuluisaa Elämääkin. Sille kuului ihan hyvää ja ajattelinkin nyt olla sen kanssa tekemisissä vähän enemmän. Cityssä on hyvä pyöriä näin työaikana niin ei mene kallisarvoista vapaa-aikaa hukkaan ;)

Juu, aloitin tosiaan työt tänään. Palaveerattiin tuossa aamulla ja nyt pitäis työstää muutamaa juttua mutta eihän tässä vielä mikään kiire ole kun lehti ilmestyy seuraavan kerran vasta lauantaina. Keskiviikot ovat perinteisesti lusmupäiviä, joten ihan teeman mukaisesti mennään. Mä kyllä muutenkin olen ehkä parhaimmillani sitten lievässä kiireessä, joten enköhän mä huomisen ja perjantain aikana saa jotain aikaankin. Täytyy kyllä sanoa että on hirveän kiva olla täällä taas; varsinkin nyt, kun meillä on ihan loistava kesäporukka. Kaikkein parasta on tietysti se että täällä on ihminen jonka kanssa ystävystyin viime kesänä tosi paljonkin ja nyt saadaan koko kesä tehdä yhdessä töitä. Saatiin myös akkreditoitua itsemme Ruisrockiin joten jee, pääsen sinne ilmaiseksi ja voin brassailla VIP-alueella pressipassilla. :D

Muutenkin tästä viikosta taitaa muodostua todella hyvä, ihan kaikin puolin. Huomenna on toimittajien kesäinfo ilmaisine ruokineen ja juomineen ja sinne suunnataan just tuon työkaverin kanssa. Sitten lauantaina lupauduin vielä viihteelle sen kanssa. Sanon sen taas: Kesä on POP!



Kun on pärjättävä  6

Mä olin vihainen ja katkera ja surullinen ja ajattelin avautua tänne oikein kunnolla. Nyt mä en kuitenkaan enää ole kuin alakuloinen ja ehkä hitusen kiukkuinen. Alakuloinen siksi, että läheisellä ihmisellä on niin järjettömän paha olla, ja kiukkuinen siksi, että mä jäin yksin tähän tilanteeseen. Ja myös siksi ettei ymmärretty, miten raskasta tämä voi mulle olla, kun olisi todellakin pitänyt ymmärtää. Itsehän mä toki suostuin ottamaan vastuun kaikesta väliaikaisesti, mutta silti mä olen sitä mieltä että joku teki väärin, enkä se joku ollut minä. Kai pitäisi olla otettu kun muhun luotetaan niin paljon, kun uskotaan että mä jaksan ja kestän ja pärjään, mutta nyt vain tuntui että joudun yksin kannattelemaan koko taakkaa, ilman edellytyksiä, ilman kyseenalaistamista. Ja se tuntui liialliselta.

"Pärjäätkö sä?"
Mitä tuo kysymys oikeastaan tarkoittaa? Ja mitä siihen voi vastata? "En"? Ei, niin ei voi vastata, ei ainakaan nyt tässä tilanteessa. Siis täytyy vastata myöntävästi. Tottahan se onkin; kyllä mä pärjään. Mitäpä sitä muutakaan voi? Olla pärjäämättä? Ei, pakko tässä on pärjätä, kun ei oikein ole vaihtoehtoja. Ehken edes aina haluaisi pärjätä mutta pärjään silti kun kerran on pärjättävä. Täytyy tehdä se mikä täytyy tehdä, ja sen toki teen. Ehkä joskus tuntuu etten jaksaisi, ehkä joskus kaikki painaa liikaa, ehkä joskus sitä on liian yksin. Ehkä joskus haluaisin sanoa etten todellakaan pärjää, että voiko joku auttaa ja hoitaa asiat kuntoon puolestani. Paha vain, etten mä nyt voi mitenkään sanoa niin, kun tällä hetkellä olen ainoa ihminen joka voi tämän hoitaa. Eli täytyy siis pärjätä, ja pärjäänhän mä.

Huomenna mä kyllä antaudun sille tunteelle etten ole yksin, ja huomenna mä en ihan näin yksin enää olekaan.


Pala minua  2

Mä en juurikaan pidä Irinasta laulajana. Mutta yhden biisin sanat sopivat kyllä melko täydellisesti omaan elämääni ja siihen, millainen mä tietyssä suhteessa olen. On jollain oudolla tavalla helpottavaa löytää pala itsestään jonkun toisen kirjoituksista; silloin tuntuu ettei ehkä sittenkään ole ihan niin omituinen kuin mitä joskus pelkää. Koska vaikkeivät ne sanat kertoisikaan sen laulajan (tai sanoittajan) omasta elämästä, niin sieltä tunnepuolelta ilmeisesti kuitenkin löytyy joitain yhtäläisyyksiä, sillä eiväthän nuo sanoitukset tyhjästä synny. Se on lohduttavaa. Ja erityisen lohduttavaa se on juuri tässä nimenomaisessa asiassa, sillä mä en ole oikeastaan koskaan voinut jakaa näitä tuntemuksiani kenenkään kanssa. Olen toki puhunut, mutten vielä toistaiseksi törmännyt ihmiseen joka tietäisi mistä puhun, ja joka tuntisi samoin.

Irina - Hiljaisuus

Mä kuulen eteisestä askeleet
sä viereen kaadut tilaa siihen teet
Et sano sanaakaan
tuijotat mun niskaa vaan
samalla kun mä leikin nukkuvaa
Liian usein kaipaan niitä hetkiä
et saisin yksin nukahtaa ja herätä
Ei tarvis jännittää
ja sisintänsä selvittää
kun ei sitä ymmärrä itsekkään

Mä tiedän sun on vaikee ymmärtää
haluan sun lähelle mutten että kosket
Ja voi kun se riittäisi sullekkin
niin tää kaikki vois jatkuu paljon helpommin

Mulle tämä syvä hiljaisuus
on parempi kuin huono valhe uus
En voi sanoo suoraankaan
et joo edelleen ahdistaa
kun me sitä jäätäis sitten kelaamaan

Mä tiedän sun on vaikee ymmärtää
haluan sun lähelle mutten että kosket
Ja voi kun se riittäisi sullekkin
niin tää kaikki vois jatkuu paljon helpommin

Mut hei ei tää oo helppoo mullekkaan
mä en vaan pysty sanomaan
mikä mieltä painaa
Joo ja mä tiedän ettet jaksa kovinkaan kauaa,
tää hiljaisuus taitaa meidät tappaa

Toki nuo sanat voi varmasti tulkita monellakin tapaa. Mutta kun mun ei oikeastaan tarvitse edes etsiä niistä itseäni - ne kun ovat kuin suoraan omasta elämästäni. Eikä mitenkään erityisesti juuri tämänhetkisestä elämästäni vaan siitä, mitä aina on ollut ja mitä varmaankin aina tulee olemaan.


Ei toimi  19

On etenkin viime aikoina sen verran alkanut huvittaa (ja myös turhauttaa) miessukupuolen tekemät aloitteet, keskustelun avaukset ja iskuyritykset että on ihan pakko sanoa aiheesta pari sanaa. Musta on vaan aika veikeetä, että jotkut yksilöt ilmeisesti ihan oikeasti kuvittelevat esimerkiksi söpöksi sanomisen olevan suurin kohteliaisuus jonka nainen vain voi saada.

Jos mä tapaisin baarissa/bileissä/rannalla/kaupassa tai ihan missä vain jollain tapaa mielenkiintoisen yksilön, vaikka sitten vain ulkoisestikin, niin ei kyllä ihan ensimmäisenä tulisi mieleen avata keskustelua kehumalla tyypin ulkomuotoa. Kenties se joihinkin narsismiin vivahtaviin henkilöihin voisi tehotakin mutta harva kai tuollaiselle lämpenee. Siis kun mun mielestä ihmisestä nyt vain kertoo jotain jo se, että hän kuvittelee sanovansa jotain kovinkin hienoa ja mieltäylentävää kehaistessaan toista vaikkapa kauniiksi. Enkä nyt sitä tarkoita etteikö koskaan saisi laukoa kohteliaisuuksia, mutta ykkösrepliikkinä sellainen on kyllä melko läpinäkyvää. Eri asia sitten on se, jos ihan vilpittömästi vailla taka-ajatuksia niin tahtoo tehdä, ja kyllä mäkin olen vieraille naisillekin joissain tilanteissa joskus ihan ohimennen heittänyt että ootpas nätti tai muuta vastaavaa.

En nyt ehkä kovin hyvin osaa tuoda esille asian pointtia mutta siis ulkonäköön kohdistuvat kohteliaisuudet ovat ihan jees toisinaan, tosin se riippuu hyvin paljon tilanteesta. Mutta joskus (usein) niitä lauotaan kyllä siihen tyyliin kuin niiden viljelijä ihan oikeasti luulisi sellaisen olevan parasta mitä nainen/mies voi kuulla. Oikeassa tilanteessa ja oikean ihmisen suusta se toki voikin olla sitä, mutta henkilökohtaisesti en pidä mitenkään erityisen viehättävänä sitä että ventovieras ihminen tulee virittelemään kanssani keskustelua kehumalla ulkoista olemustani. Ehkä se toimii joillakin mutta allekirjoittanutta moinen ei kyllä pahemmin nappaa.

Esimerkkinä tällaisesta suhteellisen tökeröstä käytöksestä voisin mainita lähimenneisyydestä baari-illan, jonka aikana eräs miekkonen tuli istumaan pöytäämme. Tämä tapaus ei kyllä avannut keskustelua "Sulla on niin kauniit silmät" -tyylisellä ylistyksellä mutta hetken juteltuamme hän kysäisi että tiedänkö mä minkä vuoksi hän istuu siinä vieressäni juttelemassa. En tiennyt, joten tyyppi valaisi asiaa: "Koska sä oot niin söpö."
Jep, pikkuhousut pysyivät kuivina. Ja tuon voisi kyllä muutenkin ottaa jo enemmän loukkauksena kuin kohteliaisuutena; sen verran ne mun jutut sitten kiinnostivat :D