Cityparin elämää

Cityn kautta alkunsa saaneen parisuhteen ja sittemmin uusperheen arkea.

Näytetään kirjoitukset syyskuulta 2007.

Vuosi sinkkuna  6

Piti mennä lenkille, mutten mennyt. Piti siivota, mutten siivonnut. Piti tehdä ruokaa, mutten tehnyt. Mitä sitten tein? Työ- ja opiskelujuttuja vain. Muttei haittaa, koska se oli kivaa. Ja kävin mä sentään vähän pyöräilemässä ja näin veljenkin pikaisesti. Huomenna sitten voisin tehdä tänään tekemättömiksi jääneitä juttuja. Niin, ja huomenna on myös yksi hauska juttukeikka; meen haastattelemaan Kokki Kolmosta. :D
Joskus myöhemmin illalla sitten varmaan näen vielä O:n, muttei ole hajuakaan, mitä sen kanssa tekisin. Yritin tänään miettiä, kun jotenkin huvittais joku muu kuin sen tai mun luona hengailu, mutta en kyllä keksinyt mitään innostavaa. No, onhan tässä vielä hetki aikaa pohdiskella.

Ai joo, tänään taitaa olla sinkkuuntumiseni vuosipäivä. Muistelisin että se ois ollut juuri syyskuun 26. päivä kun läksin kävelemään J:n luota. Silloin olin täysin varma päätöksen oikeudesta, ja sitä olen yhä. On tähän vuoteen silti kaikenlaista mahtunut, niin hyvässä kuin pahassakin. :) Saa nähdä, milloin seuraavan kerran löydän itseni parisuhteesta. Just nyt olen kyllä hyvin tyytyväinen vallitsevaan tilanteeseen.

Hyvää yötä, murut.


Vierailu  2

Meillä kävi tänään töissä joku Krishna-liikkeen edustaja. Halusi liikkeen tapahtumasta pienen jutun lehteen. En tiedä missä asemassa tuo kyseinen tyyppi oli, mutta se näytti ihan munkilta kaljuineen ja oransseine kaapuineen. :) Mutta se oli kiva "munkki"; antoi mulle kiitokseksi pussin kuivattuja hedelmiä ja pähkinöitä. Rusinoita ja pähkinöitä maistellessani tuli ihan joulufiilis. No, kohta se jo onkin. :D


Matkakuume nousee  1

En vietäkään uuttavuotta Dublinissa. Sen sijaan saatan viettää siellä synttäreitäni. Nimittäin on hyvin luultavaa, että lähdetään kaverin kanssa sinne 9. joulukuuta - 10. päivähän mulla on synttärit. Jihuu. Tuo vaan osuu ihan city-risteilyn perään, kun eikös sieltä kotiuduta 8. päivä? Mietinkin, että mitä ihmettä teen matkatavaroiden kanssa. Kun kerran lauantaina olen takaisin Helsingissä, ja sunnuntaina lähtee lento Tampereelta, en millään viitsisi tulla kotiin Turkuun siinä välissä. Mutta en mä kyllä viikon Dublinin reissun tavaroita viittis laivallekaan ottaa. Ehkä joku armollinen helsinkiläistuttavani voisi majoittaa tavarani luokseen laivamatkan ajaksi niin, että voisin tuoda ne ennen risteilyä ja noutaa sen jälkeen... *vink vink* :D No, pitänee katsella, miten oikein toimin niiden kanssa.

Mutta oon kyllä tosi innoissani siitä että pääsen taas matkailemaan, ja vielä hyvän kaverin kanssa. Pariisin reissumme on vielä tuoreessa muistissa, ja luulenpa, että tästä tulee vähintäänkin yhtä hulvaton. ;)


Tuparit  13

Nyt on vähän pakko saada kämppä kuntoon la 6.10. mennessä, sillä päätin pitää silloin tuparit. Olen jo kutsunut valtaosan ihmisistä ja aika moni kutsutuista näyttää olevan tulossa tänne silloin. Joten tuon tavaravuoren olis pikkuhiljaa aika kävellä pois valtaamasta puolta toisesta huoneesta. :)


Ulrich Schafferia lainaten  2

Lueskelin muiden sivustojen blogeja ja törmäsin erääseen lainattuun tekstinkappaleeseen. Matkin ja liitän sen tähän, sillä paljon paremmin asiaa ei voisi ilmaista:

"Minä ihmettelen muuttumista elämässäni.
Olenko yhä se, joka olen ollut?
Minä opin päästämään irti ja kehittymään edelleen,
luopumaan tarkoin tietämisen pakosta
ja antamaan sijaa aavistuksille.

Joskus ihmettelen sitä,
mitä kerran olen uskonut,
ja kuinka olen elänyt
täysin vakuuttuneena ja itsevarmana.
Kun se kaikki minusta karisee,
kuka minä sitten olen?
Onko minussa olemassa ydin,
joka pysyy muuttumattomana?
Vai olenko syvimmiltäni se,
joksi alati muutun?

Minä ihmettelen muuttunutta muotoani
ja käsitän yhä syvemmin etten ole staattinen,
että ihmisen ei ole pakko pysähtyä paikoilleen.
Kasvu on mahdollisuus,
jonka voin valita."

-Ulrich Schaffer


Uusivuosi Dublinissa?  2

Niin, oon vähän harkinnut tota. Kaverin kanssa puheltiin, josko joulun jälkeen mentäis sinne, ja nyt näyttäis siltä, että Ryanairin halvimmat lennot osuu uudenvuodenaatolle. Niinpä mietin, että jos sillon lähtis ja palailisi viikon jälkeen. Tuo menolento ois jo päivällä perillä, niin ehtis sitten kyllä hyvin vastaanottamaan alkavaa vuotta. :) Saa nähdä, mieluusti kyllä lähtisin.


Yöjuoksu  6

Aina kun ajattelee, että lenkistä tulee paska, siitä tuleekin hyvä ja päinvastoin. Nyt onneksi odotin paskaa lenkkiä. Lähdin vasta hiukan ennen kymmentä juoksentelemaan ja kotiuduin tuossa vähän aikaa sitten. Jotain 70 min tuli laukattua, ja hyvää teki. Lenkki tosiaankin kulki ihan mainiosti, mitä nyt se oikea nilkka taas vähän reistaili ja alkuun pohkeita jumitti kun en pahemmin lämmitellyt niitä. Mutta siis henki kulki loistavasti koko lenkin ajan eikä sykekään noussut liian korkealle.

Oli ihan kivaa mennä tuolla yksin, mutta kyllä sitten pimeillä syrjäkujilla hiukan arvelutti. Sanon `arvelutti`, koska ei varsinaisesti pelottanut, mutta mielessä kävi, mitä kaikkea sielläkin olisi saattanut olla. Olinkin ihan tyytyväinen selviytyessäni takaisin ihmisten ilmoille. Kai se on ihan normaalia ja hyväksikin olla hiukan epäluuloinen kun tuolla naisena yksin kulkee, ja varmasti myös aikoinaan sattuneet ikävät mieskokemukset vaikuttavat siihen että mielikuvitus alkaa toisinaan laukata. Olen kuitenkin tyytyväinen että nyt taas illat pimenevät ja kylmenevät, sillä voi pukea enemmän päälle eikä juosta niin provosoivasti pienissä vaatteissa kuin kesähelteillä. Tiedän kyllä että esimerkiksi raiskauksissa harvemmin on kyse seksistä, eivätkä siis raiskaajat useinkaan valitse uhrejaan pukeutumisen perusteella, mutta eipä se tuulipukutuulamaisuus varmasti ainakaan tilannetta pahenna. No, menipä taas aiheen vierestä, kun tarkoitus oli vain kertoa onnistuneesta yöjuoksusta. :)

Huomasin myös että tuolla on täysikuu. Enpä siis taida nukkua kovinkaan hyvin. Eikä tämä nyt johdu siitä, että huomasin täysikuun, sillä kymmenet kerrat on käynyt niin että olen nukkunut vielä tavallistakin huonommin ja sitten jälkeenpäin vasta kuullut täysikuusta. Sanokaa mitä sanotte, mutta mua se tasan valvottaa, ja myös muita, esimerkiksi äitiäni. Kai pitäisi pikkuhiljaa kuitenkin mennä koittamaan, josko saisi nukuttua edes vähän...


Murolöytö  9

Löysin terveysmuroja. Normimuroissahan ravintoarvo on aika lähellä nollaa, mutta näitä syödessään ei tarvitse potea niin huonoa omatuntoa: Kuitua on jopa 27 prosenttia! Muroiksi se on melko paljon. Proteiiniakin löytyy 14 grammaa sataa grammaa kohden. Rasvaa on aika vähän, rautaa paljon, energiaa jonkin verran vähemmän kuin tavallisissa muroissa. On sitä toki muroja terveellisempiäkin elintarvikkeita, mutta olen mä silti aika yllättynyt etenkin tuosta kuitumäärästä. Ja nuo vielä maistuvatkin ihan hyviltä olematta kuitenkaan liian herkullisia kuin eräät kauramurot joiden mussutusta oli vaikea lopettaa. Niissäkin kyllä ravintoarvo oli kohtalaisen hyvä, muttei silti lähelläkään tätä tasoa. Tykkään tehdä tällaisia löytöjä. :)

Niin, merkki on Kellogg´s Allbran Plus fiber-on-top.


Katse vasempaan nimettömään päin!  2

Joskus suhteessa (ja kihloissa) olessani ihmettelin, miten miehet usein baarissa ja muuallakin kyyläsivät ekana sitä vasenta nimetöntäni ja pistivät heti merkille sormuksen. Joillakin se toimi karkottimena, joillakin magneettina ja joidenkin kohdalla se ei muuttanut mitään. Ihmettelin, koska en itse ollut koskaan toiminut niin; en katsellut ihmisten sormia mahdollisen sormuksen pelossa/toivossa. Luulin että kyseessä oli tapa, jota itse en myöskään tulisi koskaan tekemään, eikä mieleeni edes juolahtanut, että juuri olosuhteiden vuoksi en noin toiminut; seurustellessa ei juuri kiinnostanut, oliko joku mies kihloissa vai ei, ja ennen tuota kyseistä suhdettani olin niin nuori, etteivät ihannoimani miehet juuri olleet rengastettuja (teiniXkihloja lukuun ottamatta tietysti).

No, nyt, kun on tullut taivallettua sinkkuna lähes vuoden verran, huomaan itse tekeväni tuota ihan samaa; vaistomaisesti kiinnostavan miehen nähdessäni vilkaisen, näkyykö sitä sormusta. Eihän sormuksettomuus toki koko totuutta kerro, sillä voihan sitä toki seurustella ilman kihlojakin, mutta sillä tarkistuksella on ainakin helppo sulkea jotkut tyypit kokonaan pois. Jos sormessa on sormus, eipä tarvitse edes harkita juttusille menoa. Eikä siinä nyt toki enää mitään kummallista ole; kai on ihan normaalia katsastaa, onko tyyppi varmuudella varattu vaiko ei, kun kerran tuollainen merkki saattaa olla nähtävissä.

Juu, eipä tässäkään taas mitään sen kummempaa pointtia ollut. Kunhan tuli mieleen, kun äsken lounasostoksilla hauskannäköisen kassapojan käsiä vilkuilin. :D


Kauhukuvia  1

Yöllä nukkumaan mennessäni iski ihmeen vainoharhainen olo. Olin koko ajan kuulevinani joitain kummallisia ääniä ja kuvittelin jo että asunnossani on joku ylimääräinen tyyppi. No, kaikenlaista kopinaa ja rapinaa kyllä kuuluikin, mutta sen taisivat aiheuttaa kanit tai sitten naapuri. Toki yölläkin tiedostin nämä todennäköisemmät vaihtoehdot, mutta siltikin mieli oli levoton ja mielikuvitus laukkasi villinä. Sain sitten kuitenkin lopulta nukuttua ilman että mikään hullu raiskaajamurhaaja hyökkäsi kimppuuni. :)
Tässä muuten syy, miksi en katso kauhuelokuvia: Mielikuvitus on muutenkin niin vilkas, että vaikka katsomishetkellä nuo leffat voivat olla ihan viihdyttäviä, ne sitten saattavat jäädä mieleeni kummittelemaan pitkäksikin aikaa ja typerätkin jutut muuttuvat tietyissä tilanteissa hyvinkin karmiviksi. Mummiini kai olen tullut...