Cityparin elämää

Cityn kautta alkunsa saaneen parisuhteen ja sittemmin uusperheen arkea.

Näytetään kirjoitukset tammikuulta 2009.
Seuraava

Imurointia leprechaunin kera?  7

Ai niin. Valoin tinaa uuden vuoden aattona. Tinasta muodostui ankkuri, imuri ja leprechaun, eli se irlantilainen menninkäinen. Mitä v***a?! Luin että ankkuri povaa sitoutumista - esim. kumppaniin, työhön, ystävään tai asuinpaikkaan. No jaa, oiskohan se se ystävä sitten. Imurille ei löytynyt selitystä, mutta järkeilin sen ennustavan, jos nyt ei siivousintoa, niin ainakin sitä että siivoan joskus, edes sen kerran vuodessa. Ja sitten se leprechaun? No joo, en edes yritä keksiä selitystä sille. Mutta se oli ihan selkeä semmonen, hattu päässä ja tanssikin vielä! Mielipide jopa jaettiin, joten en ihan omiani nähnyt. Ehkä sitoudun leprechauniin ja imuroin sen kanssa kaikki päivät? Ööh...

Taidan lähteä illemmalla leffaan kattelemaan Kauneuden vallan, soon semmonen epsanjalainen leffa. Yksin. Nyyh.


Uudenvuodenpäivä  1

Vuoden masentavin päivä on kohta ohi. Oon aina ajatellut että uudenvuodenpäivä on melankolinen, tyhjä ja ontto. Vanha vuosi iloineen ja suruineen on takana, ja edessä aukeaa uusi aikakausi, jonka tapahtumista ei ole mitään ennakkotietoa. No, enpä haluaisikaan nähdä tulevaa, mutta ehkä joku tajusi pointin. Kun katsoo taakse, näkee, tuntee, muistaa ja haistaa niin paljon, mutta edessä ei ole mitään. Tai on tietysti, mutta sen valeasu on tyhjä ja valkoinen. Samoin edessä aukeaa loputtoman pitkältä tuntuva talvi sekä sohjoinen kevät, joiden takana pilkottava kesä ei vielä tässä vaiheessa juurikaan lämmitä.

Mutta toki se on vain tämä päivä. Ankeus tasoittuu kunnes haihtuu, ja kohta jo katson mielenkiinnolla eteenpäin. Sillä se on suunta, johon pää kallistuu väistämättäkin. Sen täytyy olla.

Vanha vuosi toi tullessaan paljon. Ja myös sitten vei. Olin onnettomimmillani vuoden viimeisen viikon, onnellisimmillani monet ajat ennen sitä. Tähän voisi kliseisesti todeta, ettei se vahinko todellakaan tule kello kaulassa, eikä elämästä koskaan tiedä. Toivottavasti alkanut vuosi näyttää jälkimmäisen toteen myös hyvässä mielessä.

Loppuun biisi, joka täytyy aina kuunnella tänä ankeana aikana:

Zen Cafe - Uudenvuodenpäivä

Mä en vilkuile enää muita
mä en huoraa ja petä
jos on tarvetta, minä autan
kysy milloin ja ketä

Olen muutoissa kantomiestä
enkä valita
jos on korkea rima mulle
en sitä alita

On uudenvuodenpäivä
ja hiljasta
hiljaista

Olen juomatta tammikuussa
tumppaan röökini tähän
luen kirjoja, lepään paljon
ja laihdutan vähän
minä uimassa alan käydä
enkä marise
hoidan keittiön kukat niin
et ne ei varise

On uudenvuodenpäivä
ja hiljaista
hiljaista

Minä tuhlaa enää en fyrkkaa
nyt en taksilla aja
maksan laskut ja ulosottoon eräpäivä on raja
olen paastolla viikon päivät enkä napise
olen päättänyt pysyä tässä
mä en vapise

On uudenvuodenpäivä
ja hiljaista
hiljaista

On uudenvuodenpäivä
ja hiljaista


Seuraava