Cityparin elämää

Cityn kautta alkunsa saaneen parisuhteen ja sittemmin uusperheen arkea.

Näytetään kirjoitukset maaliskuulta 2009.

Sosialisointia  1

Päivä alkoi melko huonoissa merkeissä mutta parani kummasti. Tapasin taas sen vanhan tuttavuuden ja juteltiin muun muassa treenaamisesta, matkustelusta ja vähän politiikastakin. Oli oikein rattoisaa. Oon ehkäpä saamassa uuden ystävän - tai sitten lämmittelemässä vanhaa ystävyyttä, miten sen nyt ottaa.
Myöhemmin tapasin myös hyvän kaverin, jonka kanssa tuli siemastua yksi siideri ja höpötettyä niitä näitä. Oli kivaa sekin.

Loppuviikkokin menee sosiaalisissa merkeissä. Huomenna on työpalaveri ja illalla juttukeikka, jonka jälkeen tapaan yhden toisen vanhan kaverin. Torstaina näen yhtä ystävää ja myös ehkä veljeä. Perjantaina lähdenkin sitten Tampereelle, jossa tapaan J:n ja lauantaina suunnataan kaverin tupareihin.

Huh. Oiskohan ens viikolla taas erakoitumisen aika? Ei se kyllä taida onnistua, kun on seuraa...

Nyt kuitenkin kokka kohti salia.


Krapula ja yöllinen kaukokaipuu  3

Perjantai-iltana join kaksi lasillista punkkua. Tuli lievähkö krapula.
Eilisiltana join kolme siideriä. Oli selvästi krapulainen olo aamulla sekä vielä päivälläkin.
Onko toi nyt sitten reilua? Jotkut tinaa itsensä sammuksiin eikä seuraavana päivänä olo poikkea normaalista ollenkaan. Mä taas kärsin jo parin jälkeen, ja jos intoudun kännäämään, saan kahden tai jopa kolmen päivän megadarran. Dna:n mainos toteaisi tähän väliin, että elämä on, mutta onko sen pakko olla?

Noh. Krapulaisuus onneksi hellitti myöhemmin, ja sain itse asiassa aika paljon aikaan tuossa päivän ja illan aikana. Kirjoitin jutun, luin tärkeitä opuksia, kävin salilla, jopa kokkailin. Ja nyt, kun mikään ei enää pidä kiireisenä, surffailen lentoyhtiöiden sivuilla. Tekemässä mitä? No ihan vain sillain vaivihkaa katselemassa, millä hintaa pääsisi esim. Kaakkois-Aasiaan. Suunnittelin sinne menoa viime vuonna, mutta meninkin muualle. Haave siitä ei ole kuitenkaan kuollut. Josko ens talvena. Tai seuraavana. Mun ongelma reissuille säästämisessä on se, että kohteita on niin jumalattomasti, että jos päätän alkaa säästää jonnekin, tulee sata muuta tarjousta ja ideaa, ja kohta huomaankin olevani jossain ihan muualla. Ei sekään tietty huono juttu ole. Olen nähnyt aika paljon aika kiintoisia paikkoja.

Mutta kun haluan lisää, lisää, lisää. Australiaankin haluan. Kaukokohteiden ongelma vain on se, että niihin pitäisi varata aika paljon aikaa. Mä kun haluan reppureissailla ihan rauhassa. Tosin olen mä sitä aikaa saanut kulumaan ihan Euroopankin kohteissa, kuukausia. Muu maa mustikka vain maistuu niin hyvältä. Ahdistaa vain, kun tietää, ettei kaikkiin jänniin paikkoihin voi koskaan päästä. Pitää siis tehdä parhaansa päästäkseen mahdollisimman moneen. :P


"Nuoruuden" ihastus :D  5

Tapasin tänään yhden pojan tai miehen, johon olin ihastunut viis-kuus vuotta sitten. Seurustelin silloin kyllä, mutta veljen pippaloissa menin sitten haksahtamaan kyseiseen miesolentoon. Mitään sen suurempaa ei koskaan tapahtunut vaikka tavattiinkin muutaman kerran, kavereina. Mutta silloin kyllä mietin vakavissani silloisen suhteen tulevaisuutta ja että olisiko sitä. Hetken harkitsin, josko jättäisin vanhan ja tarttuisin uuteen. Mutta sitten kuitenkin tajusin, että välitin silloisesta poikaystävästäni kovasti ja että tuon toisen miehen kohdalla kyse saattaisi olla vain ohimenevästä ihastuksesta. Tein siis päätöksen ja jäin silloiseen suhteeseeni.

Se oli siis joskus vuosina 2003-2004. Sittemmin ollaan silloin tällöin vaihdeltu kuulumisia, mutta ei enää nähty, sillä elämä on kuljettanut meitä vähän eri suuntiin. Nyt sitten päätettiin viimeinkin nähdä, vuosien jälkeen. Ja kun se astui siihen baariin tänään, tiesin heti, kuka se oli ja se tiesi heti, kuka mä olin.

Oli tosi kiva nähdä piiitkästä aikaa. Muisteltiin vähän vanhoja, ja puhuttiin sitten kaikenlaista muutakin, aika paljon reissuistakin. Se on siinä mielessä ihan samanlainen kuin mä, palaa halusta nähdä maailmaa ja onkin tehnyt pitkiä reppureissuja niin Aasiaan, Brasiliaan kuin Australiaankin. Muutenkin meillä tuntui yhä olevan aika paljon yhteistä, ja tällä tarkoitan yleistä suhtautumista elämään ja ihmisiin. Juteltiin parisuhteistakin, ja silläkin saralla meillä on ollut vähän samankaltaisia kokemuksia. Muistelin, että sen kanssa oli tosi helppo olla ja puhua, ja se kyllä piti yhä paikkansa. Tuntui ettei ollut mitään rajoja, vaan kaikesta sopi avautua.

Olis ollut niin paljon enemmänkin puhuttavaa, mutta aika oli rajallinen. Keskustelu rönsyili sinne tänne kun teki mieli puhua yhtä aikaa kaikesta. Ehkä me nähdään joku toinen päivä, niin voidaan sitten jatkaa tästä. :)


Ilomieli  1

Vietin eilen iltaa vanhemmilla ja oli oikein rattoisaa. Velikin oli siellä, itse asiassa osan illasta molemmat veljet, kun toinen oli työmatkalla Dublinista. Se kyllä viipyy Suomessa vain kolme päivää, jonka jälkeen suuntaa Moskovaan yhdeksäksi päiväksi. No, oli kumminkin kiva nähdä sitäkin, kun ei taas olla hetkeen nähty. Jossain vaiheessa se siitä sitten häipyi kaverilleen, ja mä jäin väittelemään äidin sekä toisen veljen kanssa mm. huumeista, psykologiasta ja uskonnoista. Oli erittäin antoisa väittely. Veljen kaveri luuli että me tapellaan, mutta totesin vain että jos sä luulet tätä tappeluksi, et ole nähnyt vielä mitään. :)

Juotiin vähän viiniä, ja mä sain parista lasillisesta lievän krapulan. Hienoa. Syötiin valkosipuliperunoita ja tonnikalapihvejä ja salaattia. Katsottiin Katua. Äidin kanssa etsiskelin synttärirunoa 60-vuotispäiville, joille ne isän kanssa menee tänään. Ehdotin Aku Ankan "Suo mulle hauta pohjassa meren, kun vanhuuden peikko mun hyytävi veren" -riimitystä, mutta jostain syystä se ei kelvannut. :D
Aamulla oli kiva herätä kun oli kerrankin kahvia valmiina, munia, viittä sorttia leipää, vihanneksia, juustoa, hedelmiä ja ties mitä. Sinkkutaloudessa kun ei tule aina panostettua tuohon ruokakaappien sisältöön...

Mutta siis joo, tosi kivaa oli. Nyt on hyvä mieli. Lueskelin tuossa vähän esseitä ranskalaisesta nykykirjallisuudesta ja sekin viihdytti. Luen vielä vähän lisää ja sitten suuntaan salille. Illalla ois vielä tarkoitus nähdä yksi vanha tuttu, jonka kanssa ei olla törmätty vuosiin. Mennään yhdelle tai kahdelle, ja ainakin mun osalta se todella jää siihen yhteen tai kahteen. Tämä on lupaus, ja pyhä sellainen. *Pus*


Karu totuus  10

Kääk, mä olen lihonnut kilon. Vähän toinen suunta pitäis kyllä olla, mutta sen siitä saa kun ei eksy vaa´alle kuukauteen ja syö vähän mitä sattuu. Oon mä kyllä kuntoillut, mutten nähtävästi riittävästi. No, hyvä että menin punnitsemaan itseni vaikka se vähän masensikin, sillä nyt pistän itseni takaisin ruotuun. Vielä ehtii hyvin pudottaa ne viis kiloa ja risat tässä kevään aikana, ja samalla tipauttaa painoindeksin tuonne 21:n tuntumaan. Eikä sitä tarvi tehdä edes kovin ripeällä tahdilla, mikä on hyvä, koska mä en kumminkaan halua kadottaa liikaa työllä saavutettua lihaskudosta.

Onneksi en oo sentään juossut viihteellä liiemmin, koska se on omiaan lihottamaan. Alkoholi, aamuyön suolapalat, krapulapäivä tai -päivät, joina tulee mussutettua sitä sun tätä eikä pysty edes vastapainoksi liikkumaan... Juu ei sovi tähän kuvioon. Viimeksi olin viihteellä kolme viikkoa sitten enkä meinaa mennä tänä viikonloppunakaan. Ens viikonloppuna on kaverin tuparit, ja sinne kyllä menen. Mutta sitten sen jälkeen voisi taas elää hiljaiseloa, keskittyä kaventumiseen sekä rahansäästöprojektiin, jotka kyllä sitten palkitaan heinäkuussa Atlantissa lillumisella. ;)

Jep jep. Tää päivä alkoi ihan hyvin kuitumuroilla, maidolla, banaanilla ja kananmunalla, ja jatkuu samaa rataa. Saliakin ois tiedossa. Kyllä se tästä. Ja enää en pakoile vaakaa!


Murmanskin kutsu  4

Sain houkuttelevan tarjouksen lähteä Murmanskiin toukokuussa. Siellä olisi toimittajaseminaari, eikä matkan hinta olisi paha ollenkaan. Murmanskissa järjestetään tuona aikana myös sotilasparaati, jota pääsisi seuraamaan ja lisäksi voisi vierailla ydinkäyttöisellä jäänsärkijällä. Kuulostaa melko eksoottiselta. :D

Laitetaan harkintaan.



Mitäpä jos ei jossiteltaisi  2

On taas jotenkin levoton olo. Näitä tuntemuksia on ollut yhä enenevissä määrin viime aikoina. En mä tiedä, mistä ne kumpuaa enkä mä tiedä, mikä niitä lievittäisi. Joku ääni päässä tai sydämessä tai molemmissa sanoo, että pitäisi tehdä enemmän, muttei se kerro, enemmän mitä. Kun siis kuitenkin teen koko ajan. Siltikin on vähän horrosmainen olo. Kuin odottaisin jotain. Mutten halua odottaa, vaan tehdä, mutta vaikka teen, niin tuntuu, ettei se jotenkin ole tarpeeksi tai sitten se ei ole sitä, mitä sen pitäisi olla. Tai ehkä olen vain vähän sekaisin. Tulisi jo kesä, tai edes kunnon kevät, koska jotenkin musta tuntuu, että sitten kaikki on parempaa ja vapaampaa.

Tänään olen tykkäillyt tästä biisistä. Onneksi siihen ei sentään tarvitse samaistua. Ei mua oikeastaan pelota. Enkä mä koe jossittelevani elämääni. Pikemminkin päinvastoin, mutten mä tiedä, onko sekään aina niin hyvä juttu. Hyppiä sinne tänne tuntemustensa perässä. Pöh.


Yöunelmien prinssi  2

Näin hyvää unta viime yönä. Olin taas Galwayssa ja unessa olin ollut siellä monta kuukautta jo. Tapasin siellä ihanan miehen, joka näytti ja kai tavallaan olikin Adam Brody, vaikkakin unessa se oli vielä ihQmman näköinen. Kävelin ja istuskelin sen kanssa vähän liian lähekkäin ja mieli teki kovasti koskettaa enemmän, mutta tiesin, että olin vielä sekasortoisessa suhteessani nyksän kanssa. Siispä en tehnyt mitään sen enempää, mutta mielessäni tein päätöksen nykyisen suhteen lopettamisesta, sillä olin niin rakastunut tuohon mieheen ja jotenkin tiesin, että meillä tulisi olemaan ihanaa yhdessä.

Vitsit että olikin todentuntuinen se unen fiilis ja varmuus siitä, että mennyt oli mennyttä. Nyt kun vielä valvetilassakin valkenisi, mitä hittoa oikein haluan. Jäädäkö katsomaan, josko nykyisellä suhteella on tulevaisuutta, vai heittääkö pyyhe kehään ja jäädä odottelemaan sitä tosielämän Adam Brodyä? Tunne sen kertonee, mutta saisi pistää vähän liikettä kinttuihin!


Atlanttiin lillumaan  6

Oli pakko vähän vähentää työ- sekä elämästressiä googlen annilla. Muun muassa näitä maisemia pääsen sitten kesällä katselemaan:

http://uv-blog.uio.no/mt/flexlearn/porto.jpg
http://www.sitiunesco.it/pix/portovenere/porto_venere_big.jpg
http://pwp.netcabo.pt/0510598901/Figuras/Portugal_NazareForteDoSitio.jpg
http://es.geocities.com/igna_572000/nazare2.jpg
http://www.urscher-reisen.de/Nazare.jpg
http://grow.lx.it.pt/local-info/lisboa.jpg

<3

Niin joo, Lontooseen tosiaan mennään myös, mutta jostain syystä kylmyyden ja pimeyden keskellä mä olen nyt enemmän innoissani noista paikoista. :D