Liian hiljaiset signaalit

  • Tuija

Onko tässä maailmassa mitään niin älytöntä kuin aikuiset ihmiset tilanteessa, missä kumpikin osapuoli on kiinnostunut toisesta, mutta kumpikaan ei tee aloitetta? Kierrellään ja kaarrellaan eikä sanota mitään suoraan. Voisi kuvitella, että kyseessä olisi vakavampikin rikos, josta ei saa jäädä kiinni.

Totta kai tilanteessa auttaisi, että olisi esim. 24 vuotta (nuorempana ei aina mieti seurauksia) tai saatanan kännissä (kännissä ei mieti koskaan seurauksia), mutta entäs jos ollaan jo yli 30 vuotta, varovaisia ja selvinpäin. Silloin ei enää pulloposti saavuta rantaa ja savumerkitkin hajoavat tuuleen. Mars ei puhu Venusta eikä toisin päin.

Tämä miesten ja naisten välinen kommunikaatiokuilu muistutti olemassa olostaan, kun vanha fleimi otti yhteyttä Facebookin chätissä. Kertoi tavanneensa elämänsä naisen, joka sai hänet vihdoin luopumaan sit.kam-puolueen jäsenkirjasta. Jei, onnea onnea!

Tarina ei kuitenkaan päättynyt tähän. Seuraavaksi viestiboxissa koettiin tarpeelliseksi selitellä menneitä. Niihinhän on turvallista palata sieltä parisuhteesta käsin. "Niin, silloin kun viimeksi tavattiin ja ihmettelit jälkikäteen, että miksi mitään ei tapahtunut, niin olisi voinut tapahtua, jos olisit tehnyt aloitteen".

Ahaa! Ai, että minun olisi pitänyt tehdä aloite!

Räps räps, tykkään susta. Tajuu se ilman, et mun pitää sanoa se ääneen.
Räps räps, tykkään susta. Tajuu se ilman, et mun pitää sanoa se ääneen.

Kelataanpas hiukan taaksepäin ja muistellaan mitä tapahtuikaan. Eli, pyysin kyseistä mieshenkilöä deitiksi muuan gaalaan. Okei, voihan noihin toki kaverinakin mennä. Tarjosin myös yöpaikkaa, kun kuitenkin oikein toiselta paikkakunnalta tuli mestoille. Okei okei, en haluannut aiheuttaa paineita, joten lupailin, että sohvalla saa nukkua.

Oli oikein kiva ilta, joten sanoinkin, pienen pieneen yöasuun pukeutuneena, että viereenkin saa tulla nukkumaan. Tarjous otettiin vastaan. Mutta, kuten jo tarinan alusta päättelittekin, mitään ei tapahtunut ja naisellinen itsetuntoni murskaantui huomattavan pitkäksi aikaa ja olin yhtä WTF:iä!

Summaroin muistelot viestinboxin kautta tiedoksi myös keskustelun toiselle osapuolelle.

"Niin, mutta sun ois pitänyt tarttua mua vaikka perseestä kiinni".

Okei, ihan noin yksioikoisia te miehet ette nyt yksinkertaisesti saa olla. Kaltaiseni tyylikäs ja viileä leidi EI tee aloitetta tarttumalla etumukseen tai takamukseen. Että jos kiinnostaa, niin pitää hioa aisteja ja tarkkailla muitakin signaaleja. Niin ja ottaa tilanteesta itsekin vastuuta eikä odottaa valmista kuin teini-iässä kotona.

Toisaalta, sorruinko itsekin vastuunpakoiluun? Miksi en sanonut, että haluaisin sinut deitikseni, koska olisit erittäin edustava avec, tykkään susta ja minusta on typerää, ettei me olla kimpassa. Ehei, piti olla cool ja coolisti sanoa, et tuu messiin, mulla on ylimääräinen lippu.

Järki sanoo (ja aika moni kaverikin on sanonut), ettei kukaan pahastu siitä, että kuulee olevansa ihana ja tykättävä ja että enemmän sitä häviää siinä, ettei kerro.

Silti se on maailman vaikeinta. Helpompi on olla hiljaa, välttää pakit ja die alone!

Kirjoitettaessa soi No Doubt: Don't speak

4 kommenttia

MBL

16.9.2013 11:21

Hetkinen. Ajatellaanpas asiaa nyt hieman toisenkin osapuolen näkökulmasta. Miten sen miehen olisi pitänyt eskaloida tilannetta siiinä vaiheessa, kun on jonkun tuttunsa kanssa nukkumassa sängyssä? Toki on ymmärrettävää, että samassa tilanteessa ei nainenkaan voi alkaa puristella peffasta, mutta mikä olisi sitten oikea tapa? Tuollaisen tilanteen vertaaminen siihen, että kumpikaan ei kerro kiinnostuksestaan on hieman hassua. On kai paljon neutraalimpaa kertoa kiinnostuksestaan jotenkin muuten, kuin keskellä yötä toisen ihmisen asunnossa ja vielä fyysisesti lähietäisyydellä.

Jos tuossa ei mitään tapahdu, on kiertely ja kaartelu tapahtunut jo aikaisemmassa vaiheessa ja tilanne ajautunut väärille urille. Ehkä parempi ratkaisu olisi ollut jättää puheet sohvasta väliin ja sanoa vain, että yöksi saa tulla ja katsotaan sitten myöhemmin miten asia hoidetaan. Tai jotenkin muuten olla selkeämpi siitä, mikä on homman nimi. Tiivistetysti voisi sanoa, että suoruudesta tulee paljon vähemmän kiusallisten tilanteiden riskejä, kun sitä harjoittaa nopeasti.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tuija

16.9.2013 21:18

Niin, toisaalta suorassa toiminnassa on se riski, että sillä saa kenties sen nopean voiton, mutta jatkoa ei seuraa. Olen minä sitäkin lähestymistapaa joskus kokeillut :D. Mutta, elämä on tasapainoilua :-)

licence27

26.9.2013 23:02

Virheistä pitää oppia, mutta tuossa tapauksessa virhe ei ollut tuossa yössä vaan siinä mitä tapahtui sitä ennen ja sen jälkeen. On minunkin syliini kirjaimellisesti kaatunut ja kirjaimellisesti olen taluttanut sydän pamppailen baarista ulos paikan upeimman naisen, mutta sen jälkeen ei ole tapahtunut mitään. Ei ole tapahtunut, koska kumpikaan tai ainakaan molemmat eivät halua sitä tarpeeksi. Jos haluavat niin sitten alkaa tapahtumaan.

En ole kovin montaa kertaa torjunut naisen tekemää suoraa aloitetta, mutta parhaiten muistan epämielyttävänä juurikin sen suoraan etumukseen tarttumisen kun itse ajoin autolla. Veikkaan että vastaavassa tilanteessa 9/10 sinkkumiehestä tarttuu tilaisuuteen ja minä vaan satun olemaan sitä vähemmistöä jolta ei saa ensitapaamisella, eikä toisellakaan.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:34

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus