Sinkkujen eheytysleiri

  • Tuija

Eilisessä kirjoituksessani kerroin, etten osaa seurustella eli ihan käytännössä en tiedä miten sen miehen kanssa sitä vapaa-aikaa pitäisi viettää.

Ystäväni, myös pitkään sinkkuna ollut, otti yhteyttä ja sanoi, että hänellä on vähän samat fiilikset, erityisesti kun pitäisi päästää toinen silleen oikein lähelle. Huokailtuaan hetken ystäväni totesi, että amerikassa on taatusti jotain eheytysleirejä sinkuille. Että oppivat nekin olemaan. Parisuhteessa.

Koska kaikenlainen henkinen kädestä pitäminen on nykyaikana niin kovin suosittua, viikonloppuleiri, jossa sinusta luvataan tehdä parisuhdekelpoinen sinkku, myytäisiin taatusti loppuun alta aikayksikön. Leiriltä voisi jopa saada mukaansa diplomin. Siitä vaan selfie diplomin kanssa ja senssipalstoille metsästämään.

Omiin parisuhderäpellyskokemuksiini perustuen leirin ohjelma voisi näyttää vaikka tällaiselta.

1. Sitoutumiskammosta pois siedätys

Hevosten koulutuksessa käytetään metodia, jota kutsutaan siedättämiseksi. Se tarkoittaa sitä, että hevonen opetetaan pikkuhiljaa sietämään asiaa, jota se pelkää. Esimerkiksi jos hevonen pelkää klippauskonetta, haetaan ensin etäisyys, jonka päässä hevonen ei saa klippauskoneen surinasta ns. paskahalvausta. Etäisyys voi olla vaikka viisi metriä. Sitten pikkuhiljaa edetään lähemmäksi, kunnes hevonen on rento, vaikka klipperi on ihan vieressä.

Sinkkujen eheytysleirillä tällä metodilla pyritään vähentämään sitoutumiskammoa, jonka tiedetään romuttaneen monetkin positiivisessa hengessä alkaneet sutinat.

Eheyttäjä seisoo naamatusten sitoutumiskammosta kärsivän kanssa. Sitoutumiskammoisella on sykevyö, josta tarkkaileva eheyttäjän assistentti seuraa sinkun stressitasoa. Ensin eheyttäjä sanoo sinkulle, että “minusta olisi kiva tavata uudelleen”. Tämä on siis ensimmäinen taso, jossa toinen osapuoli indikoi, että ainakin vähän kiinnostaisi sitoutua.

Kun tästä tasosta päästään ilman antureiden paljastamaan stressitasoa, voidaan siirtyä seuraavaan tasoon, joka on vaikka, että “Minusta olisi kiva tapailla säännöllisesti”. Tämä on jo vaativa taso. Suurin osa vaatii elvytystä, että selviää järkytyksestä. Mutta pikkuhiljaa, pikkuhiljaa. Kun eheyttäjä sanoo “olen sinun tyttö/poikaystäväsi” ilman, että sinkun stressitaso nousee merkittävästi, on eheytysleirin ensimmäinen osa suoritettu (Periaatteessa vaativin taso olisi “haluaisitko tavata vanhempani”, mutta tämä taso poistettaisiin, koska siinä epäonnistuminen aiheuttaisi liikaa reklamaatiota, joissa vaadittaisiin rahojen palauttamista).

2. Ruokavaliot

Toinen eheytysleirin harjoitus olisi huomattavasti käytännöllisempi. Tänä päivänä on lähes mahdoton tavata kumppania, joka ei noudattaisi jotain tiettyä ruokavaliota. Vähintäänkin kumppanikandilla on joku allergia. Siinäpä on sinkku ihmeissään kaupassa, kun pitäisi osata ostaa ensinnäkin kahdelle ja toisekseen jotain, mitä se toinen suostuu ylipäätään syömään.

Harjoitukseen kuuluisi ensin “Yleisimmät erikoisruokavaliot” –luento, jonka jälkeen leiriläiset nostaisivat hatusta arvan, jossa on heidän kuvitellun kumppanin ruokavalio.

Harjoitus ei suinkaan jatku heti, vaan seuraavaksi kurssilaiset väsytetään ja heitä pidetään nälässä ja janossa. Sitten heille puetaan jalkaan kiristävät kengät. Näin on simuloitu tilanne, missä ollaan oltu koko päivä töissä, haettu muksu tarhasta ja sitten riennetään pinna kireänä kauppaan.

Kaupassa tehtävänä on käydä ostamassa ateriatarvikkeet, joista voi rakentaa illallisen erikoisruokavaliota noudattavalle kumppanille. Kaikki, jotka selviävät kaupasta ilman itkupotkuraivaria, saavat harjoituksesta hyväksytyn suorituksen.

3. Ajanhallinta

Kolmas pakollinen kurssi on ajanhallinta. Kaikkihan tietää, ettei aikuisilla sinkuilla ole aikaa nyhjätä kiinni toisissaan. On työt, on harrastukset, on lasten harrastukset jii än ee. Kurssissa olisi kaksi osaa. Toinen on Linda Liukkaan vetämä koodaustyöpaja, jossa kaikki rakentavat Ruby on Railsilla kalenterin. Kalenterin avulla sinkku voi optimoida ajankäyttöään ja saada etukäteen hälytyksen, kun vuorokauden sisällä molempien kalenterit näyttävät tyhjää vähintään kaksi tuntia.

Kurssin toisessa osassa laillistettu Positiivari &Lifecoach Jatta-Maaria Ylisirniö-Jaakkola luennoisi hengittämistekniikoista sekä ajanhallinnasta. Tiivistetysti sanoma on “kun oikein kovasti jotain haluaa, niin universumi ja yksisarvinen järkkää sun päivään lisää tunteja”.

Tässäpä sitä puuhaa jo yhdeksi viikonlopuksi olikin. Jos ylimääräistä aikaa jää, voivat kurssin priimukset osallistua myös muutamaan valinnaiseen työpajaan kuten “Miten kohtaan tilanteen, jossa astiastoni viedään suoraan kirpputorille”, “Miten siedätän silmäni rumiin esineisiin”, “Jokailtainen hyvänyön toivotus pikaviestitse – uhka vai mahdollisuus?”.

Miksi näitä ei jo järjestetä? En tajua!

5 kommenttia

Franny_Berry

27.11.2014 07:47

Voi elämä! Nauroin niin että nyt on maha krampissa :D -> heti sen jälkeen kun ahdistus hävisi. En voisi kai siis mennä tuollaiselle eheytysleirille, kun jo lukeminen otti niin koville!

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tuija

27.11.2014 09:29

Kiitos :D. Tää leiri vois kyllä olla aikaa hooceeta monelle!

Franny_Berry

27.11.2014 21:05

Kyllä! Tajutonta touhua, ihan oikeasti. Ehdoton lempparini on kohta "Jokailtainen hyvänyön toivotus pikaviestitse – uhka vai mahdollisuus?” Ulvoin naurusta, koskapa juuri tästä on niin kirpaisevia kokemuksia viime kerralta. Tuohon kun pitää lisätä myös se hyvän huomenen toivotus (mielellään ennen kuin on edes sängystä noussut jne). Uhhuh, vielkii ahistaa :D

licence27

28.11.2014 22:27

Jos tämä oli vitsiksi tarkotettu niin ei naurata yhtään. Tässähän on ihan toimiva idea varmaankin jollekin osalle väestöstä.

Ylipäätään jo se jos kaksi toisistaan kiinnostunutta ihmistä saadaan jonnekin omien päivittäisten ympyröidensä ja mukavuusalueensa ulkopuolelle on monta kertaa hyvä juttu.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:31

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus