Kesän pimeys

Asiaa naisista ja muista romanttisista asioista.

Näytetään kirjoitukset lokakuulta 2010.

Cityn ja Facebookin erot  1

Facebookin perustaja-keksijä on nykyään miljardööri.

Facebook avattiin 4.2.2004.

Facebookissa ja Cityssä ei kuitenkaan ole monta eroa.

Mistä oli kiinni se, ettei Cityn perustajista tullut miljardöörejä?

Kaverilista täällä on ollut ainakin kesästä 2003 (näen listasta, että vanhin lähetetty kaveripyyntöni on 1.6.2003, siihen ei ole vastattu vieläkään).

Erot ovat oikeastaan vain se, että täällä kaverilista on salainen, Facebookissa julkinen. Ja täällä toimitaan nimimerkeillä, Facebookissa koko nimillä.

Nuo erot johtuvat tietenki siitä, että pääasiallinen syy Cityilyyn ihmisillä on.. No löytää jos jonkinlaista seuraa. Kukapa sitä uskaltaisi omalla nimellään tehdä? Paitsi Facebookissa.

Myöskin jos kaikki herutukset näkyy listalla, jonka näkee kuka vaan (tai ainakin omat herutukset), niin ketä kiinnostaa... No Facebookissa tämän voi tehdä ilman huolta, koska eihän kukaan tiedä kuka niistä kaunottarista on työkaveri, kuka serkku, kuka kaverin avovaimo, ja kuka ihkaoikea herutus...

Tärkeä addiktoiva tekijä on toki myös se, että kunkin kaverilistan ihmisen uusimmat FB-puuhat rullaa silmieni edessä.

Mutta ei siis monta eroavaisuutta.

Ja Cityssä on moni asia jopa paremmin. Esimerkiksi: täällä on keskustelupalsta, Facebookissa ei. Keskusteluja voi toki käydä vaikka Jethro Rostedt -ryhmän keskusteluissa, mutta erittäin vähän käytetty ominaisuus.

Lähes kaikki social networking -sivustot ennen Facebookia perustuivat sille, että voisi tutustua netissä uusiin ihmisiin. Koulukaverit.com perustui siihen, että voisi löytää vanhat kadonneet koulukaverinsa. Facebookin ajatus oli, että ne ketkä tuntevat toisensa livenä, voivat olla kavereita myös netissä. Ja tämän mahdollistama stalkkaus on tietenkin erittäin herkullista. Minkälaisia kavereita kelläkin on. Keitä samoja ihmisiä tunnemme.

Helpoin tapa tutustua uusiin ihmisiin on yhteisten tuttujen kautta. Tämä toimii livenä. Oli kyseessä sitten baari tai alkoholiton tikanheittoiltama. Tietenkin tämä toimii myös netissä.

Kaupan päälle saa sitten jälleen yhteyden vanhoihin kavereihin ja naapureihin, ja pääsee heruttamaan uusia tuttavuuksia kaikenlaisissa deittailusovelluksissa, kuten Are You Interested.

Cityn ongelma on se, että tämä ei edes yritä imitoida reaalimaailmaa. Pelkästään miiteissä. Eli cityläiset itse joutuvat yrittämään imitoida reaalimaailmaa.

Vaikka tarvitaanhan tällaisiakin sivustoja.

Se vaan, että tietenkin Cityn perustajat mielellään olisivat miljardöörejä.

Mutta tässä ilmainen vihje: Facebook + Suomi24.

Googlettamalla löysin 2 vastaavaa tapausta tästä:
http://keskustelu.suomi24.fi/node/9420222

Jos keskustelupalsta olisi maailmanlaajuinen, tulisi varmasti kymmenittäin vastauksia tuohon ketjuun, joka löytyy tänään Suomi24:n tämän päivän suosituimmissa.

Trollauskin voisi olla maailmanlaajuista:
http://keskustelu.suomi24.fi/node/9416187

Ketä kiinnostaa sohia nettiprovoja vain oman maan kansalaisille?