Kesän pimeys

Asiaa naisista ja muista romanttisista asioista.

Näytetään kirjoitukset marraskuulta 2007.
Edellinen

Haikuja Suomesta  1

Retuuttaa aikaa.
Se retuuttelee häntä.
Se taitaa voittaa.

Hirteenmeno vain
keskari niille jotka
jäävät jäljelle.

Jos nainen ei saa
selvää kirjaimistani
- niin mistä sitten?

Räntäsateessa
teinien takataskut
etuvaloissa.

Sininen ruutu
- sen synnyttyä minä
kiljun raivosta.

Tuo jälkimmäinen siis mun versio Nerudan kysymyksestä:
"Ketkä kiljuivat ilosta sinisen värin syntyessä?"

Kävi nimittäin noin tehdessäni tätä:
http://www.city.fi/keskustelut/view.php?id=40440

Sattumoisin tuon id on lähellä tätä:
http://en.wikipedia.org/wiki/404_error

Mutta onko tässä uusi anti-kristus:
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkomaat/uutinen.asp?id=1458666

Ei kai sentään. Numerokkaita unia.

[483]


Taviksen muotokuva (1-22.3) 2/2  2

Tavis probleemien syövereissä

Taviksen suurimpia huolenaiheita on meneekö auto katsastuksesta läpi, unohtuiko kahvinkeitin päälle, mitä tänään syötäisiin, onko maksalaatikossa rusinoita, mitä muut ajattelee minusta, mistä saisi pölypusseja imuriin, mitä muut minusta ajattelee, ja juhannussää.

Taviksen seksuaaliset toimet

Lähetyssaarnausta keskellä sänkyä keskellä yötä. Lits läts uuh aah. Spruits. Krooh pyyh.

Tavis sisustajana

Taviksen olohuoneesta löytyy maailman tylyin matto. Sohvan yläpuolella, neutraalikuvioisella tapetilla koristetulla seinällä, lepää autuaasti maalaus, jossa nököttää lato kesäisen miedolla pellolla ja löyhän ruskea soutuvene jossain siinä sivussa. Taivaalla muutama autereisen pilven tapainen. Tunnelma kielii ajan pysähtymisestä. Oikeassa alalaidassa signeeraus, tummansinisellä, 98,7% tapauksista Purontakanen tai Tuppurainen.

Tavis tv:n ääressä

Tympeän ja näännyttävän työpäivänsä jälkeen tavis rentoutuu televisiota katsellen, kalsealta yksiväriseltä kangassohvaltaan. Hän antaa saippuaoopperoiden ja visailujen turruttaa mieltään entistäkin turremmaksi ja tuhnummaksi. Erityisesti Emmerdalen tuppukylän käänteet tuottavat tavikselle jopa hunajaisten tennissukkien tuoksua kiihottavampaa euforiaa. Twin Peaksista tavis ei tajua mitään, mutta katsoo silti, jotta voisi osallistua työpaikan kahvipöytäkeskusteluihin. Amazing Racea tiiratessaan taviksen sormet hikoavat musiikin tahtiin, kun kisaajat yrittävät ostaa bulgarialaiselta torilta turskaa. Tavis tykkää katsella uusintoja, vaikka hän olisi katsellut samat jaksot jo kymmeniä kertoja. Ritari Ässäänhän ei voi kyllästyä. Kaikkein kovin on kuitenkin MacGyver, kaikkien tavisten sankari. Jos tavis saisi valita, riippumatta siitä onko hän mies vai nainen, hän menisi ehdottomasti naimisiin MacGyverin kanssa.

Tavis ei ole missi muttei mikään rumakaan

Taviksen vaatteissa harmaa ja muut haaleat hiirulaisvärit ovat kovassa huudossa. Taviksen alkuperäinen hiusten väri on akselilta kaurapuuro-betoniseinä. Hän saattaa hävetä hiustensa epäeksoottista värimaailmaa, joten usein hän värjääkin ne vaikka minkä väriseksi. Etenkin naispuolinen tavis, jonka puhetta värittääkin jatkuva juurikasvun kiroaminen. Taviksen kohdatessa jonkun Kriisin, hän saattaa mennä ottamaan jonkun hölmön tatuoinnin, joka saa symboloida Uuden Elämän alkua.

Tavis unelmien pyörteissä

Taviksen harvoja vakavia unelmia on lottovoitto. Juuri muuta tavis ei rukoilekaan. Pienemmistä unelmista mainittakoon se, että tavis sujauttaa mielellään lappusensa megahalpahallin 10-vuotisarvontaan, josta voisi voittaa takakontin täyteen mätitahnatuubeja.

Yhteenveto

Tavis on kaikesta huolimatta enimmäkseen harmiton ja hassukin olento, ja syytä huolestua on vasta, kun tavis oppii valmistamaan sekamehutiivisteestä ja banaanijogurtin kolme kuukautta vanhoista jäänteistä ydinpommin.


Taviksen muotokuva (1-22.3) 1/2  2

Tässäpä keväällä Cityn Äänitorvi-kilpailuun tekemäni 11 000 merkin pituinen "juttu". Empä tiedä kuka voitti kisan ja sai ne 400e, mutta eipä ole mulle ainakaan tullut vastaan missään. En tosin lue lehteä muuten kuin netistä satunnaisesti.

Juttu on jo joiltain osin vanhentunut, esim se että nainen muka kysyisi mieheltä baarissa tulta. Tupakkalakihan astui voimaan kesäkuussa, joten se kikka on menetetty pitkälti.

Kuulin eilen että kaveri on mennyt uuden jättiruokamarketin avajaisiin suhisevassa kokohaalaritoppa-asussa... Hah. Kunpa olisin ollut mukana. Kunpa olisin koko avajaisista koskaan kuullutkaan.

Taisin saada idean tähän Helsingin Sanomien Nyt-liitteen julkkisten Tavis-testisarjasta. Joka oli melko paljon kyllä/ei rasti ruutuun. Ja kohdat oli melkein kokonaan eri kuin tässä. Esim "tiedätkö paljonko maitolitra maksaa" ja jos tietää niin on sitten niin tavis niin tavis, sen testin mukaan.

Yksi jännähkö probleema on se mitä kullekin tavis tarkoittaa. Joillekin tavis on julkkiksen vastakohta. Jollekin rikkaan vastakohta. Jollekin synonyymi kuivalle, mielikuvituksettomalle, harmaalle ja munattomalle peruskeskivertomeiningille. Ja joidenkin mukaan tavis ja ei-tavis määrittyy sen mukaan missä ammatissa on tai mikä on työpaikka tai mitä tekee työkseen tai missä on töissä.

Mutta tässä siis se "juttu", jonka tekemiseen meni Wordin mukaan 6 tuntia:

Taviksen muotokuva

Tavis. Tuo salaperäinen sana, joka on melkein kuin penis, mutta ei kuitenkaan aivan. Jokainen meistä on varmasti monestikin törmännyt tavikseen - saattaapa joku meistä tietämättään enemmän tai vähemmän tai vieläkin enemmän olla hivenen sellainen - mutta mitä kaikkea oikeastaan piileekään sisälleen tuo kaukainen, mutta ah niin kiehtova asia. Millainen ihminen on tavis, jos ihminen ollenkaan? Tässäpä muutamia matalaan rantaveteen piirrettyjä suuntaviivoja taviksen hahmotelmaksi.

Taviksen egon jatkeista

Ruokakaupan pihaan tavis parkkeeraa punaisen Toyota Corollan, jonka on muutama vuosi aiemmin vaihtanut muutaman vuoden vanhempaan tummansiniseen Toyota Corollaan. Keltaista pörssiä tuli kahisteltua Karpon mainoskatkolla, ja kohtapa sitä jo oltiinkin hämärtyvässä marraskuun illassa jonkun kämäisen kerrostalolähiön pihassa hankien välissä renkaita potkiskelemassa toppahousut suhisten.

Tavis ja baari-illan huuma

Taviskin kaipaa Rakkautta. Tavis etsii Sitä Oikeaa juuri baareista, juuri Lauantaisin. Tavis juo pohjiksi lähikaupan halvimman six packin olutta, tai muutaman omenasiiderin jos on nainen. Sitten naistavis (puolen tunnin valintakamppailun voittanut avonaisehko toppi ja tiukahkot farkut) suuntaa pöytään istuskelemaan, ja odottamaan Niitä Sanoja, miestaviksen (siniset perusfarkut ja musta tusinanahkatakki) suunnatessa norkoilemaan, ja odottamaan että huomaisi naisen, jolle sanoa Ne Sanat: ”Sinulla on Tosi Kauniit silmät, voisinko minä tarjota sinulle Jotain Juotavaa.” Joskus harvoin nainen kuitenkin turhautuu ja ennättää kysyä mieheltä tulta. Taviksen ensimmäisessä tekstarissa ehdotetaan joko Kahvilla Käyntiä, tai ”läheks leffaan”.

Taviksen palvonnan kohteet

Tavista ei kiinnosta jumala tai muut sellaiset, vaan hän palvoo armottomasti Big Brother –tähtiä ja Idols-kisaajia, tai muita joihin samaistuminen on helpompaa kuin olutkorkin aukaisu. Taviksen elon taipaleen ehdottomia tähtihetkiä on nimikirjoituksen saaminen joltain tangoprinssin varajäsenen managerilta, tai että erottaa häivähdyksen omaisesti Veeti Kallion kaljun kaistaleen katoavan nurkan taa suojatiellä kahden korttelin päässä. Puhelin käy kuumana koko illan. Joka muuten on joku Nokian melko uusi malli, joka melkein voisi saada työkaverit kateellisiksi, jos ei olisi kuitenkin niin halpa, että todennäköisesti niilläkin jo on sellainen.

Taviksen kielinäyte

Moi! Mä oon tavis. Oon varattu. Eli siis tavallaan seurustelen :) Mutten enään exäni kaa. Uusi hanini on kiva, vähintäin <3. Menemme viikonloppuna niinku syömään porukoilleni. Hä? Ai mitä syödään. No itse asiassa en tiedä vielä. Mut sori ny pitää lopettaa, alan vetään kalsarikännejä ku on saikkua.

Taviskin syö leipää suun kautta

Taviksen lempileipä on Ruispalat, tai joku muu sieluton valmiiksi paloiteltu massataikinatuote, jonka löytää vaikka mistä nopeasti eikä tarvitse miettiä minkälaista leipää tekee mieli. Ja leipää kohden säästyy 2 sekuntia, kun ei tarvitse ottaa leipäveistä ja leikata, eikä myös ole riskiä saada haavaa sormeen. Jotka taviksilla on lyhyenläntiä, maailmaan kyllästyneen tuntuisia.

Tavis arkea paossa

Tavis harrastaa laivaristeilyjä. Taviksen vakitaivaana toimii Tallinna, siellä hän aina silloin tällöin pistäytyy lataamassa akkujaan. Kun tavis haluaa brassailla, hän piipahtaa paatilla Tukholmassa asti. Kun sukanvarteen on kertynyt tarpeeksi ropoja, tavis liitää loskan lotinaa pakoon Teneriffalle. Josta lähes väistämättä tarttuu mukaan kahmalokaupalla kaikenlaista turhaa härpäkettä, jolle ei kotimaan kamaralla keksitä muuta käyttöä kuin jaella tutuille "tuliaisina". Jos tavis on päässyt kasvattamaan ympärilleen tavisperheen, hän suuntaa kesällä Puuhamaahan, tai johonkin muuhun yhtä viriiliin paikkaan, jossa voi taluttaa perhettä hitaasti ees taas idylliä esittäen. Ja heittää tikkaa ja syödä lihapullia.

Taviskin osaa lukea

Pentuna tavikselle tuli Aku Ankka. Teininä tavis tavaili Suosikkia, jonka julisteilla tapetoi kuppaisen huoneensa. Vähän kasvettuaan tavis siirtyi Seiskan lukijaksi. Lähes aina lähtiessään vääntämään keskiruskeaa pökälettä tavis ottaa mukaansa jonkun lehden: miestavis autolehden; naistavis ehostaa aivojaan pöntöllä nököttäessään todennäköisimmin naistenlehden sisustusvinkeillä. Joskus tavis koskee myös kirjoihin. Eniten häntä kiehtoo Tom Clancyn ja Leena Lehtolaisen lausekokonaisuudet. Runoon tarttuessaan tavikselle tulee huti, ja hän löytää käsistään Heli Laaksosen uusimman, tai jotain muuta kamalaa murrehässäkkää.

Taviksen luonteen kulmakivet

Tavis on useimmiten tolkuttoman asiallinen ja hippusen yllätyksetön. Poikkeus tähän on se, että tavikseltakin luonnistuu pieremisen sietämätön keveys, kuitenkin lähes aina löperön munattomasti sekin. Tavista ei enää muista puolen sekunnin päästä kadulla ohitettuaan, jos sitä edes koskaan rekisteröi mitenkään. Melkein sama jos jutteli taviksen kanssa tunnin edellisenä päivänä. Muinaisessa Napakympissä tavis oli se, joka uteli horoskooppia, ja sitä onko sermin toisella puolella eronneita vai karanneita.

Taviksellakin on mielipiteitä maailmasta

Selatessaan Miss Suomi –finalistien saunanpuhtoisia kuvia tavisnainen tokaisee, että ovatpa tavallisia pulliaisia, tuollaisiahan tulee kadulla vastaan joka päivä. Mutta tavisnaista ei saisi istumaan pihakiikussa ilman meikkiä edes kahta minuuttia, ei vaikka lupaisi sukkahousut vuodeksi. Jos miestavis näkee hienon auton pysäköitynä tai liikennevaloissa tai lehdessä tai televisiossa, hän osoittaa sormellaan ja sanoo "wau".

Taviksen musiikkinautinnot

Tavis ei tajua mitään jazzista, hän inhoaa sitä. Klassisesta musiikistakin hänelle kelpaa enintään vain Vivaldin Vuodenajat ja Sibeliuksen Finlandia, niitäkin hän uskaltaa kuunnella vain, kun kukaan ei ole näkemässä. Radiokanavista tavikseen uppoa tykeimmin NRJ, ja muut jotka soittavat lähes taukoamatta Anastaciaa ja Shakiraa ja Pinkiä, kuivien aamutiimiensä lomassa. Taviksen musiikkimakua on se, mikä milloinkin sattuu olemaan soittolistoilla kuumaa hömppää. Kaksi vuotta sitten taviksen soittoäänenä oli Lenni Lokinpoikanen. Tänä keväänä Koneeseen kadonnut. Taviksen musiikkimaku on massaan kadonnut yhtä jämäkästi kuin lokinpaska lumihankeen.

Taviksellakin on netti

Netissä taviksen nikki on mallia woman-78, tytteli21, panettaa-m, tai jopa Anonymous. Parhaiten tavis viihtyy Suomi24:ssä suoltamassa chattiin hymiöitä ja keskustelupalstoille yhden sanan tai lauseen syväluotaavia viestejä. Toki tavis saattaa myös pitää maanmainiota blogia, jossa turisee kaikelle kansalle montako minuuttia tänään käytti imuria, ja ketkä kaikki tänään soittivat hänelle, ja mitä kälättivät, tai muuta yhtä joviaalia. Jos joku joskus on saanut jonkunlaisen ketjusähköpostin, ei tarvitse kauaa miettiä kenestä se johtui. Tavis on lähes virtuoosimaisen taitava yhdistelemään kliseitä yhteen nippuun. Näissä deitti-ilmoituksen nimellä kulkevissa kliseearmeijoissa marssii mm seuraavat järjen jättiläiset: ”Löydänkö sinut näin”, ”Olen h-tajuinen, rehellinen ja luotettava neitonen 06-alueelta”, ”Etsin normaalia suomalaista miestä piristämään pimeitä syysiltoja”, ”Kaipaan kainaloa johon käpertyä”, ”Se mikä ei tapa vahvistaa”, ”Asioilla on tapana järjestyä”, ”Jos kolahti mitenkään ota yhteyttä jos kiinnostaa tietää lisää” jne zzzzz...

Taviksenkin nimi on enne

Taviksen sukunimi on lähes aina Miettinen tai Koistinen tai Korhonen. Taviksen toinen etunimi on lähes väistämättä Maria, Johanna, Antero tai Juhani. Joskus miestavis kuin ihmeen kaupalla kohtaa naistaviksen ja vieläpä hedelmöittää tämän, vieläkin isomman ihmeen kaupalla, ja heille syntyy yhteinen iki-ihana tavis taapero, jonka nimeksi tuupataan joku sama mikä naapureidenkin edellisellä penikalla. Ja sitten kun lupaavia taviksen alkuja on tupsahdellut jonkun verran, tavisperhe päättää yhteen ääneen hankkia kultaisen noutajan, jolle aamiaispöydässä annetaan nimeksi Jesse.


Runo yksinäisyydestä (16.8)  1

Pakastimessa on kärpässieniä ja pieniä miehiä.
Jääkaapissa hirven pää.
Voitelen sen sarvia margariinilla.
Lähden sitten ulos kauppaan josta en ostakaan mitään.
Kun palaan huomaan hirven pään pöydällä.
Ja että se on syönyt ne pienet miehet
ja marjapussi makaa revittynä lattialla.
Hirvi alkaa puhua.
Tungen leipäveitsen sen kitaan ja
lukitsen itseni vessaan.
Katselen kaakelien kuvioita.
Tarkkailen lavuaarin pintaa.
Seuraan saippuaa joka ei sano mitään.
Pyykkikoneen päällä iso vuori.
Mikään ei liikahda ja kaikki on paikallaan.
Minulla ei ole ystäviä.


Haikuja tuolta ja täältä  1

En pääse nettiin.
Suuntaan ruokatunnille.
Lintuset pomppii.

Tuijotan tyhjää
Google-ruutua koko
lopputyöpäivän.

Kauneinta mitä
nähnyt kuukauteen: loska
parkkipaikalla.

Rappukäytävän
tunkkaisuus ilahduttaa
- kohta kotona.

Tahdotko kantaa
tulen kanssani taakse
vuorten, taivaaseen?

Yhtä lähellä
olin erästä toista,
sille juttelin.

Miten kävi näin.
Puhelinluettelon
repii jo lapsi.

Leijuin taivaissa,
herkkusienitölkin vain
meille avasin.

Katoit veitsetkin,
mutta emme käyttäneet.
Ja keräsit pois.

Hikipisara
lakanaan lipuessaan
suhteen symboli.

Oletko myös kuin
roskiksessa makaava
miljoonataulu?

[478]


Radiosarjakuva iskee takaisin!  1

1 - 2006 kevät, Suomen jalkapallomaajoukkue. Ajatuskupla: Äh, ei osallistuta EM-karsintoihin kun ei me kuitenkaan päästä sinne kisoihin.
2 - 2004 kesäkuu, Kreikan jalkapallomaajoukkue. Ajatuskupla: Äh, ei me kuitenkaan saada kuin pari tasuria hyvällä onnella, ei meidän kannata osallistua koko kisoihin.
3 - 2007 syksy, nainen baaritiskillä katsomassa muutaman metrin päässä olevaa miestä. Ajatuskupla: Höh nyyh, ei mulla ole mitään sänssejä, en edes vilkaise häneen päin enää.

http://en.wikipedia.org/wiki/Cinderella_(sports)
http://www.youtube.com/watch?v=lclPTuSnkIQ
http://fi.wikipedia.org/wiki/Talvisota
http://fi.wikipedia.org/wiki/Lordi

Onhan noita. Epätodennäköinen tai vaikeasti kuviteltava ei ole sama kuin mahdoton.

Arvasin että ()-linkit ei toimi mutta laitoinpa sen silti... Kreikka siis voitti nuo EM-kisat kuten jotkut varmaan muistaa. Tais olla FIFA:n listalla silloin maailman 35:nneksi paras (=Euroopan 20:es tms) jalismaa mukamas, Suomi #42 tuolloin, nyt #44, melko sama ollut edelliset 5 vuotta.


Telepatijaa  1

Ajattelin asiaa minkä olin unohtanut ajatella. Väänsin ja käänsin enkä muistanut. Tulin koneelle. Päivitin Cityn etusivun. Papukaijan puhekuplaan lumpsahti eräs tuttu ketju, erään tutun ihmisen aloittama. Cityssä on 40197 ketjua. Kyseisellä ihmisellä 5 aloitettua ketjua.

Papukaija mainostaa myös kyselyitä, artikkeleita, niksipalstaa, rippituolia, peilikuvalaisia, Valopää-testiä jne. Ehkä vain noin 5% hänen mainoksistaan koskee keskustelupalstaa. Eli jotain 1/160000 mahdollisuus että papukaija mainostaisi juuri sen kyseisen ihmisen aloittamaa ketjua. Ja millä todennäköisyydellä edes huomaan noita puhekuplia - nyt katse osui siihen automaattisesti. En edes tiedä mikä sai minut päivittämään sivun, ehkä tuli vähän sellainen tunne että sillä voisi olla jotain vaikutusta. Ja tämä kyseinen nikki jonka ketju se oli oli juuri se ihminen jota olin unohtanut ajatella.

Ja se tosiaan ei ollut mukavaa kun tiesi että jotain olen unohtanut tehdä tässä, jota kuitenkin vähän aiemmin ajattelin että pitäisi tehdä. Tällaisia nyt on blogissani aiemminkin ollut. Esim:
http://www.city.fi/yhteisot/blogi/olakrez/37583

Mutta on papukaijojen kanssa ennenkin tapahtunut yllättäviä sattumia (mitkä sattumat ei yllätä?) - 31.8 oli takaraja yhteen kirjoitusjuttukilpailuun, jonne lähetin erään tarinan papukaijasta, joka saa nimekseen Che. Samana päivänä oli iltalehdissä uutinen että Che Guevaran hiustupsu on huutokaupattu/huutokaupataan, ja eräs jonka tapasin sinä päivänä oli ehdottanut että menisimme papukaijoja katsomaan.


Raadeltua totuutta eräästä sormuksesta  1

Iltalehti 20.11:
"- Kotona se tapahtui, ihan arkisesti kauppareissun jälkeen. Itse olin valmistellut asiaa jonkin aikaa, mutta Ullalle se oli täysi yllätys, Janne paljastaa.

Paitsi tyttöystävälle, myös juontajan lähipiirille ja isolle yleisölle kihlaus oli yllätys."

Iltasanomat 20.11 (otsikko "Suosikkijuontaja kosi Ullaansa kauppareissulla"): "Kataja kertoi jo runsas kuukausi sitten IS:lle, että hän aikoo kosia tyttöystäväänsä Ullaa milloin tahansa." -- "Janne kertoo kosineensa Ullaa kotioloissa kauppareissun jälkeen."

vrt

Iltasanomat 1.11: "- Muutimme tällä viikolla yhteen Ullan kanssa. Puhumme kihloista joka päivä. Kihlautuminen tapahtuu nyt ihan mikä päivä tahansa, Janne paljastaa."

Vai oliko todellinen yllätys sittenkin se että sukulaiset ja avoliittokumppani eivät lue Jannea koskevia lehtijuttuja? Koska jos lukevat eihän heille pitäisi mitään yllätystä tässä olla. Vai oliko se todellinen yllätys sittenkin se että kauppareissulla ei ostettu maksalaatikkoa?

Ja: onko se kun muovipussia tyhjennetään jääkaappiin vielä osa kauppareissua? Ja vaikka onkin, kuinka todennäköistä on että kukaan siinä tiimellyksessä ketään kosii?

Millainen sormus oli? Tapahtuiko homma polvillaan? Sen tahtoo nyt koko kansa tietää aivan ehdottomasti ja hetimiten tai muuten ei tule pikkujoulujen viettämisestä kellekään mitään kun sormet syyhyää päästä käsiksi Totuuteen(tm).


500 min/kk liittymät  1

Sain puhelimeni jouluaattona 2v sitten, joskus iltaneljältä. Eli se on ollut käytössäni kohta 695 vuorokautta. Eli 23 kuukautta, tarkalleen 22.83kk. Soitetut puhelut näyttää 1:41:53. Eli 101min ja 53 sek, eli 101.88min. Tuo jaettuna 22.83 kuukaudella tekee 4.46 min/kk eli 4min ja 28 sek per kuukausi. Se on 0,89% eli 8,9 promillea eli tuhannesosaa 500 minuutista. Eli minulla ei ole tarvetta 500 min/kk-liittymälle. Voisi myös laskea että minulta menisi 500 min soitettujen puheluiden rajan saavuttamiseen 112.11 kuukautta, eli 9 vuotta, 4 kuukautta, ja vajaa 3 päivää.

Ja puhelimeni puheluista noin 20% on muiden ihmisten soittamia. Osa on maksanut käteisellä. Ainakin jotkut ihan tuntemattomat ihmiset. Ainakin yrittäneet.

On tuossa reilussa 100 minsassa kuitenkin kolme 5-15 min puhelua yhdelle ja samalle naiselle. Mutta niitä lukuunottamatta puhelut on olleet sellasia jonka ois voinu vähän hitaammin hoitaa tekstarillakin, eli missä olet, tai monelta tulet, eli ei sellasia turinapuheluita tai juttelupuheluita tai asioistapuhumispuheluita tai juoruilupuheluita, vaan pikaisesti vaan joku asia selville että miten se onkaan.

Edellinen