Kesän pimeys

Asiaa naisista ja muista romanttisista asioista.

Näytetään kirjoitukset huhtikuulta 2008.
Edellinen

Työntekijäpulasta  1

"Hakijoiden runsaus on kiinnostavaa, koska koko ajan puhutaan sosiaali- ja terveysalan työntekijäpulasta. Se ei onneksi näy Kuopiossa ainakaan vielä, sanoo sen-ja-sen johtaja Se-ja-Se."

- Savon Sanomat tänään

Suomennos:
"Mahtavaa että tällä alalla on niin sikana työttömiä että pääsemme valitsemaan sadasta hakijasta kaksi parasta, tää on ihan uber-magee tilanne meidän kannalta, njam njam."



My little ponyjen dialogin suomennoksia  1

Wind Whistler: "The currencies are destroying my balance!"
Viuhina: "Virtaukset tuhoavat tasapainoelimeni!"

Grundles: "Grundlemumph."
Runkeli: "Runkelo."

Honeysuckle after a dangerous landslide: "That was a close call, Rosedust!"
Mesimur vaarallisen maanvyöryn jälkeen: "Se oli lähipuhelu, Ruusutar!"

Honeysuckle: "Sometimes it's hard to keep up hope!"
Mesimur: "Joskus on vaikeaa luopua toivosta!"


Epoa perkele!  1

"Maastohiihdon sisäpiirin kovimpaan ytimeen kuulunut lähde on nyt valmis todistamaan ja kertomaan viime kädessä tuomioistuimelle suomalaisen hiihtourheilun dopingaineiden hankinnasta, käytöstä ja järjestelmällisistä peiteoperaatioista - seikkaperäisesti. Lähteen motiivina on lopettaa vuosikymmenestä toiseen jatkuva valehtelu ja salailu."

Nyt vaan sitten Hymy asialle soittelemaan kaikki Suomen talonmiehet läpi.


Baarivonkaus vs City-vonkaus  1

Kummasta on helpompi ja parempi löytää panoseuraa, baarista vai Citystä?

1. Baarissa useimmat naiset on näköetäisyydellä tai puolen minsan kävelyn päässä. Cityssä useimmat naiset on 5-500km päässä. Jos joku näyttääkin asuvan samalla paikkakunnalla, tieto ei välttämättä pidäkään paikkaansa. Tai jos pitääkin, niin nainen saattaa olla tällä hetkellä lomalla ulkomailla tai kyläilemässä kaverinsa luona monen sadan kilsan päässä, ja palaa esim vasta monen viikon kuluttua. Tai nainen on juuri muuttamassa pois läheltäsi.

2. Baarissa naiset on humalassa. Cityssä naiset on selvinpäin.

3. Baarissa on enintään 100 kilpailijavonkaajaa. Vaikka baarissa olisikin 200 miestä, osa on homoja tai naisensa kanssa tai niin ujoja etteivät osaa lähestyä ketään. Cityssä on noin 34000 miestä. Myös ne jotka ovat ujoja tai joilla on nainen uskaltavat vongata Cityssä.

4. Baarissa näet naisen kolmiulotteisena, liikkuvana, eleet ja ilmehdinnät. Cityssä näet naisesta vain osan. Ehkä läskit reidet on rajattu pois. Ehkä sadasta otoksesta on valittu paras. Ehkä rupia ja naamakarvoja on photoshopattu pois. "Ehkä" on valittu juuri ne parhaat kuvakulmat. Baarissa on haittatekijöinä hämäryys ja humalatila, mutta voithan aina mennä baariin selvinpäin taskulampulla varustautuneena.

5. Kun lähestyt naista baarissa, pallo on sinulla. Kun lähestyt naista Cityssä, nainen voi loggautua tänne vasta 19 tunnin päästä, huomatakseen että on saanut 7 pikaviestiä, 11 kuvakommenttia, 2 kaveripyyntöä, 1 viettelyn, ja 3 sähköpostia. Hän klikkaa jokaisen yhteydenottajan nikin, katsoo oletuskuvaa 1-2 sekuntia ja silmäisee ehkä profiilitekstiä 3-5 sekuntia ja sitten back-nappulalla uutta uroota klikkaamaan - nainen saattaa raakata sinut epäkiinnostavaksi koska ei satu pitämään 104x70 pikselin kokoisesta thumbnailistasi ja niistä 3 lauseesta joiden kohdalle naisen katse sattuu osumaan profiilissasi... Baarissa olet naisen edessä ja back-nappulaa ei ole missään eikä myöskään hiirtä. Vain jos olet tosi kamala nainen saattaa paeta jonkun tekosyyn varjolla, mutta jos olet kamalaa parempi niin pääset näyttämään naiselle millainen baarivonkaaja olet. Jos ei heru niin tiedät tasan tarkkaan että naisella vaan sattui olemaan huono miesmaku. Cityssä taas jos ei heru niin nainen vaan on liian kiireinen tai suosittu tai hätiköivä.

6. Cityssä on vaarana että hyvä pano menee sivusuun koska satut huomaamaan hänen profiilissaan lukevan "Musamaku: Popeda, Sunrise Avenue, Uniklubi." Baarissa saattaisit iskeä saman naisen, sutaista häntä, ja jäädä autuaan tietämättömäksi hänen levyhyllynsä sisällöstä. Jos päädyt baari-iltana naisen kämpille, koita pitää katse lattiassa ennen kuin pääset rojahtamaan sänkyyn. Pidän peukut pystyssä ettei se nainen ole sellanen ääliö joka säilyttää levyjään lattialla. Toisaalta voi olla että käy moukan tuuri ja juuri kun olisit huomaamassa sen lattialla olevan paskan yhtyeen CD:n niin suustasi purkautuu yrjö joka lätsähtää juuri sen levyn päälle, ja nainen on puuteroimassa nenäänsä ja tuikkaat äkkiä jalkaterän kärjellä sen yrjöpäällysteisen levyn sohvan alle piiloon.



Haikuja ja tankoja  1

Edellisen blogimerkintäni otsikko oli "Haikuja ja tankoja bussin kyydistä ja muualtakin" ja 5 tuntia tuosta sitten tapahtui se bussiturma Espanjassa. Joten jatketaan taas lakonisella otsikointilinjalla.

Muste paperiin,
yksi tapa hengittää,
olla maailmaa.

Neekerinpusun
tinapaperista tein
sinulle jotain.

Kaiken parhaan taas
haikuihini talletin,
sinua varten.

Uskomatonta.
Siitä on vasta vuosi.
Sinusta. Meistä.

Lasit makoili
tennissukkien päällä
yön, leppoisina.

En usko lainkaan
kotialbumiemme
kylkeytymiseen.

Oikea runo
on tehty sydämeen, ei
Upojen oviin.

[115]

Kerroit syöneesi
uusia perunoita.
Sitten vain mykkää.
Sydämessäni yhä
haarukka kädessäsi.

Sarjis nimeltä
Kyrpähomomulkku myy
satatuhatta.
Ja kas: pankit kisaavat
kuka saa sen korttiinsa.

Yritän pitää
pokkaa selatessani
isoa läjää
sukujuhlakuvia.
Jopa South Park kalpenee.

Eka kertani
tomaattimehun suhteen
tapahtui äsken,
Lidlin parkkipaikalla,
lamppujen syttyillessä.

Runolappunen
kahvilautasen yllä
kuin haluaisi
hot dogin mukaan mikroon.
Vippaan näppäimistölle.

{85}

ps: miten tulkitsit runot? miten koit ne? joku haluaa tehdä jollekin roskiinkin menevästä asiasta jotain, mitä se kertoo? lasit "symboloi" yleensä älykkyyttä, tennissukat tyhmyyttä tai junttiutta, kertooko tuo haiku siitä että ne tulevat silti toimeen keskenään rinta rinnan, vai siitä että älykkyys on kuitenkin tyhmyyden yläpuolella? entäs tuo että oikea runo on tehty yhteen sydämeen, ei useiden jääkaappien oveen? onko kyse jääkaappimagneettirunobuumin dissauksesta, ja oikeiden runojen palvonnasta? vai siitä että hyvä runo tuntuu aina juuri sinulle tehdyltä, eikä massatuotteelta joita ihmiset kopioi jääkaappiensa oveen ympäri maailman, se on banaalia, pop-viihdettä, sisustustuotetta, trendiä. runo joka todella koskettaa, sitä ei tarvitse tulostaa ja kehystää jotta muistaisi, se painautuu sydämeen. se ei ole objekti jolla koristaa taloaan, vaan joku mikä muuttaa maailmankatsomuksen, uudistaa, puhdistaa, minäkuva tuoreutuu, maailma tuntuu taas raikkaalta, että on asioita näkemättä ja kokematta. entä se kun runo ei pääsekään hotdog-sämpylöiden väliin, vaan vipataan näppäimistölle, ehkä se osuu joidenkin kirjaimien väliin, onko kirjaimetkin eräänlaisia sämpylöitä, jotka ladataan runojen ja sisältöjen nakeilla, rivien välissä oleva liha muuttaa vehnätuotteen eläimeksi? lappusessa on runo, mutta se on vain 2-3 näppäimen mittainen, yksittäiset kirjaimet ovat paljon isompia kuin mikään runo, vaikka miten pitkä, kuinka paljon köyhempää kaikki olisi vaikka ilman v-kirjainta, jos se olisi pois kirjainarsenaalista..? vai onko kyse siitä että kaikki muodostuu yksityiskohdista, sämpylät+nakki=hot dog, kirjaimet+kirjaimet=runo? vai siitä että runo on valmis, sitä ei tarvitse lämmittää, se on tuore, sen voi jo laittaa odottamaan muuntamista toiseen muotoon, liplatusta näppäinmeren halki kohti monitorin ulapoita. no, oli miten oli, en usko että juuri kukaan lukee runoja niin kuin niitä pitää=kannattaa lukea, ei sanat ole sitä mitä ne on uutisteksteissä. kaikki tarkoittaa jotain, kaikki on ladattu jollain, kaikki symboloi jotain, kaikki muodostaa joitakin merkityksiä, kaikki viestii jostakin isommasta. yksinkertaisuuskin voi olla vain näennäistä yksinkertaisuutta. vaikka jossain on paljon lyhyitä runoja, ei se tarkoita sitä että siitä vaan kourallinen naamaan kuin pop cornia. minulle vain hiukan yksinkertaisempaa laittaa näitä kerralla 12 kuin tunnin välein yks kipale.

kysyisin tämän blogimerkinnän katsojalta: milloin viimeksi luit runoja paperilta? paperilta ihminen on oppinut lukemaan Raamattua, koulukirjoja, lehtiuutisia, haastatteluja. asioita jotka kiinnostavat paljon, jotka ihminen haluaa sisäistää. monitorilta ihminen on oppinut lukemaan kaikkea sekalaista tuubaa jolla ei ole paljon väliä. ero on paljolti kuin katsoisi nettipornoa tai katsoisi kiikareilla ihan samaa tapahtumassa vastapäisessä kerrostalossa.

runoja kannattaisi lukea sängyssä ison tyynyvuoren luona kahvikupposen ja suklaakeksiläjän kanssa. ei mitään ääniä tai sitten jotain klassista. mieluiten vaikka lauantaipäivä, tai perjantai-ilta. hiukan eri asia arjen kiireen ja Salkkareiden keskellä monitorilta tapittaa kökkötuolilla istuen ja mikroateriaa lusikoiden. kandee kokeilla miten vaikuttaa, kun oikeasti, ei pelkästään lue runoja, vaan viettää aikaa niiden kanssa, lähtee niiden kanssa treffeille, vaikka picnicille, harrastaa niiden kanssa kimppakivaa yösydännä, antaa niiden raiskata sinut äkkiä linja-auton istuimeen.

Nyt keittelen kahvit itselleni. En siis esimerkiksi sinulle tai meille. Vaan minulle ja itselleni.


Haikuja ja tankoja bussin kyydistä ja muualtakin  1

Desinmitta jo
käytössä, joten tule
tiskaamaan pian.

Tarakan varjo
aamulla tosi kaunis
pubin seinällä.

Haluan olla
vartalosi connoisseur
vappuun mennessä.

Shift-näppäimellä
lepää nenäkarvani.
Sipautan piiloon.

Halaan tyynyä.
Kuvittelen sinuksi.
Hyi, höllyy liikaa.

Räkänokare
kuin alienrusina.
Ei, en kuvannut.

Kevät selailee
ohjepumaskaa. Väsyy.
Nähnyt niin paljon.

Mieluummin olen
oma itse ja yksin
kuin suosittu muu.

Mietin runoa
samalla kun ihailen
kiveksiäni.

[108]

Niin luonnollista.
Otan Lomo-kuvia
sälekaihdinten
läpi ulko-ovia
putsaavasta naisesta.

Milloinkahan ne
adrenaliinisykkeet
hiipuvat jotka
minun vuoksi vatsaasi
tämän tuosta rientelee?

Amiksen ohi
aina baariin käppästiin.
Männyt tuimia,
pilvet upeita. Naiset
sitten vähän niin ja näin.

Skeittarisampo
ja rollaattorikyösti
kävelykujan
kevätpaisteessa, allaan
sama vaikea hiekka.

Kuin performanssi:
kokistölkki seinään ja
limppaisu katuun
ja lompsimus Anttilaan
surffitukka liehuen.

Tietsikkatuoli
piikkipensaan edessä
kadun varrella.
Pölyinen pulska istuin.
Taivaallinen ilmestys.

Rastaantien Teboil.
Äiti vei minut kerran
sinne kun olin
tosi masentunut ja
tarjosi Sacher-kaakun.

Vanhainkodissa
mankka suoltaa tangoja.
Kahvilusikka
heijastaa kasvojani.
Tekee mieli pillua.

Räkälätkin on
Helsingissä luxusta
minulle, olen
niin uupunut Kuopion
kuluneisiin naamoihin.

Suussa seitsemät
banaanivaahtokarkit,
otsassa taivas,
kuin kesä kutittaisi
mielihyväkeskukseen.

Kohta on vappu
ja tässä sen tajuan:
puihin tulossa
lehtiä, lehdet, vehreys!
Äänet, liikkeet, olemus!

Kesä tulossa!
Öliö möngertäen
monitorilla
pitkin Paris Hiltonin
olkapäitä, hymyillen.

Istun paskalla.
Kittaan Vana Tallinnaa.
Maailma tuntuu
jotenkin riittävän ja
olevan suht koht ok.

Joku puhuisi
perhosista, minä vain
sykehtivästä
adrenaliinivuosta
joka riehuu suolissa.

Kuntosali, ja
sauna ja käteenveto
ja runo, toinen,
kolmaskin, ja keittiöön
juomaan paskaa Pepsiä.

Mahaperhoset
eivät ole symboli
rakkaudelle, vaan
kehon hykertelyä
panon lähestyessä.

{80}


Böö-projekti  3

Kuvaa Peilikuvaan pari kertaa päivässä ja samoin profiilin päivityksiä usein kipalein niin johan alkoi vieraskirjassa pörrätä väkeä. No ehkä 50 vuorokauden sisään. Joista jopa alle puolet naisia. 12-13 kiinnostavimmalle (sen erityisemmin kriteerein) pikaviestinä "bööööööööö" ja mitä tapahtui? Sain tällaisia pikaviestejä

1. no hui.....
2. moikkis moi =)
3. böö? :)
4. Böö vaan itelles!
5. bööö itelles :)
6. Bööö... :D
7. Elä säikyttele
8. pööööö
9. no böö! itelles :)
10. Böööööö itselles!!!!! :)

Jostain syystä juuri ne 2-3 parhaimman näköistä eivät vastanneet.

No, noille 10:lle pikaviesti "no hei millos nähään?" ja 4 vastausta. Ja kas kas, ei niiltä parhaimman näköisiltä.

Mitä tämä kertoo?

Jos haluaa parasta pitää onkia usein ja aktiivisesti ja mahdollisimman hyvillä ja tarkoilla uistimilla.

Mitä menee laatunaisen päässä kun hän saa kökön pikaviestin/iskureplan? "Jos tohon lankean niin olenpa kyllä tosi helppo. Ja ei, en ole helppo, rumat naiset on helppoja, en minä, joten jos haluan vaikuttaa sellaiselta kuin olenkin eli kauniilta ja seksikkäältä ja tasokkaalta niin en reagoi tuollaiseen mitenkään. Vaikka mies kyllä kiinnostaisi minua, mutta ei tuo uistin, minut saadakseen pitää olla paremmat uistimet käytössä, ei sellaset joita heitellään helpoillekin. Tuota uistinta en niele, toivottavasti mies käy yrittämässä jollain paremmalla pian, tai jos ei, niin toivottavasti joku muu vähintään yhtä kiinnostava mies käy uistintaan koittamassa, ja paree ollakin sitten hyvä uistin sillä kertaa. En ole helppo. Minua ei saa helpolla eikä halvalla. Olen tasokas ja laadukas."

Mut aika hyvä osoitus siitä että kun vaan on aktiivinen (parikymmentä kipaletta yksittäisiä klikkauksia että peilikuva ja profiili menee taas jonon etummaiseksi) yhden päivän niin pääsis 3-4 kanssa sopimaan treffit. Yksi laittoi ettei ehkä ennätä treffaamaan, gradukiireiden takia. Öhöm, gradua useimmat vääntää 3-6kk, ja useimmat treffit kestää 1-3 tuntia... Ja, gradun jälkeen on työkiireet ja lastenhakutarhasta-kiireet ja lastenhoitokiireet. Ennen gradua on tenttikiireet. Ennen tenttikiireitä on yliopistoon pänttäys -kiireet. Ennen niitä on yo-koe-kiireet. Ennen niitä on lukion läksy ja kokeisiin luku -kiireet. Ennen niitä on sakkolihatuskiireet.


Huh huh hUU!  1

Huomenna sitä taas vaihteeks aamulla herää ja suuntaa nettiin iltalehtien sivuille. Ja pääsee tsekkaamaan että missä kaupungissa ja maassa se olympiasoihtuliekkituli tällä kertaa seikkailee ja montako poliisia ja millanen reitti ja montako mielenosoittajaa ja montako niistä pidätetään. Nam nam. Kylläpä siinä on oikein kissanpäivät juoda aamukahvia ja pullaa mässyttää ja kuvitella mielenmaisemassaan sitä olympiatuliliekkisoihtusaattueen uusinta tapahtumasarjaa. Sormet jo syyhyää ja kita on aivan kuiva. Olisipa jo lauantaiaamu, olen aivan täpinöissäni. Olympiatuli, mikset vitussa saapuisi Suomeenkin? Piipahtaisit edes. Pliide!

ps: Niin ja onneksi on myös Savon Sanomat. Ah, unelmoin jo että millanen etusivu ja kuka lähihoitaja on tällä kertaa ottanut ja millasen tatuoinnin ja mihin. Toivottavasti ois oikein koko sivun kuva ja otsikko tällä kertaa.
pss: Muistinko mainita että Metropoli on paska lehti? Luepa vaikka kyseisen lehden uusimman version pääkirjoitus niin... Äärimmäisen syväluotaava, yllätyksellinen, ja mehukas salaliittoteoria, ehkä jopa koko vuosisadan ehdottomasti isoin uutispommi! Jep. Vilkaisepa samaan sössöön myös muita juttuja kyseisestä luxusselluloosasta jos aivomasturbaatio kiinnostaa.

Edellinen