Kesän pimeys

Asiaa naisista ja muista romanttisista asioista.

Näytetään kirjoitukset marraskuulta 2008.
Edellinen

Haikuja viikon sisältä  1

(harvinaisen huono tämä, vaatisi pitkän selostuksen, mutta itselleni kuvaa erää tapahtumaa, tuskinpa muille avautuu)

Ja yhtäkkiä
rinnakkaistodellisuus
hehkui runosta.

Ennen treffejä
näin kahden piipun savun
soljuvan yhteen.

4 variaatiota samasta teemasta (eka ja vika parhaat):

Kun kutittelin
kainaloitasi huusit
kuin pahin natsi.

Kun imeskelin
korviasi huusit kuin
Janet suihkussa.

Imin sinua
korvasta; seinistä tein
Janet Leigh'n suihkun.

Imen sinua
ja seinät kirkuvat kuin
Janet Leigh'n kurkku.

Hain joulukuusen
juurelta elämäni
ainoan naisen.

Viikonloppumme
jälkeen etusormeni
aivan sileä.

Vihdoinkin löysin
naisen jolle ostella
runokirjoja.

Kissapullojen
kirjo katonrajassa
sekunti iltaa.

Sain kolmeen aamuun
herätä Suomen parhaan
naisen vierestä.

Ensisuudelma
Cocteau Twinsin soidessa
unohtumaton.

Laitoin kynttilään
tulen. Huitaisin halki
auringonkukan.

Pina coladan
juotuani kävelen
trooppiseen myrskyyn.

En ajattele
Roomaa enkä joulua
vaan meitä kahta.

[472]

Juustohöyläni
ja Pirkan Gouda-juusto
eivät onnistu.
Katselen käsiäsi.
Ihailen silmiäsi.

Luen netistä
yksinäisyysrunoa,
silmälasien
kulmasta heijastelee
FA-cupin vilskettä.

{162}


Tankoja viikon sisältä  1

Ensilumesta
kuvia suu ammollaan
niin että vasen
pikkurilli tukehtui
sälekaihtimen naruun.

Kahdeksantoista
kuukauden jälkeen poistan
serpentiinimme.
Keittiön hämärässä
katselen lumiauraa.

Kun astronautti
hukkasi työkalunsa
uutisissa päin
suurta mustaa tyhjyyttä
muistin monta ihmistä.

Auringonkukka
punaviinipullossa
kuivunut, päätön.
Taustalla lumiaura
jylyten ja välkkyen.

Ensi kerralla
voisimme tutkia sen
Dorsey-teoksen
tarkoin kannesta kanteen.
Ja esim...

[160]


Facebookin siviilisäädyistä  2

Otos eräästä kaupungista.

Heteromiehet:
sinkkuja 196
suhteessa 81
kihloissa 44
naimisissa 39
sekava suhde 7
avoin suhde 1

Homomiehiä oli muuten sinkkuna 1. Eli selvästi sama kuin avoimen suhteen kanssa: lähes kaikki salaavat.

Heteronaiset:
sinkkuja 84
suhteessa 81
kihloissa 47
naimisissa 44
sekava suhde 8
avoin suhde 0

Mikä pisti silmään? Niin, muuten luvut melkein identtiset, mutta sinkkumiehiä 196 ja sinkkunaisia 84.

Noin kaksi kolmasosaa Facebookin profiileista on ei-julkisia.

Teoria:
Sekä sinkkumiesten että sinkkunaisten kaikkien profiilien määrä kyseisessä kaupungissa 450. Normaalijakaumalla 150 sinkkumiehen profiili olisi julkinen, mutta sinkkuus lisää halua olla esillä joten siksi 196. Sinkkunaisilla taas normaalijakauman mukaan 150 julkista profiilia, MUTTA koska naisella sinkkuus lisää häpeää, tai ei halua olla ihan niin esillä, ja haluaa välttää vonkausviestit, niin siksi vain hieman reilut puolet ilmoittanut olevansa sinkku. Ja/tai sitten osa sinkkunaisista jopa pitää profiilinsa salaisena vonkausviestit välttääkseen.

Kun hakeekin sinkkunaisia, ilman että on täyttänyt että he ovat kiinnostuneita miehistä, hakutuloksia tulee 135. Eli lähes 40% ei ole täyttänyt olevansa kiinnostuneita miehistä (eli useimmilla se kohta tyhjänä koska naisista kiinnostuneita sinkkunaisia löytyy vain 3).

Sinkkumiehillä vastaavanlainen haku tuottaa 207 tulosta. Joissa siis mukana se yksi homo. Ja todnäk 9 kaapissa olevaa homoa.

Eli näyttäisi siltä että heterosinkkumiehistä 196/197 ilmoittaa julkisessa Facebook-profiilissaan olevansa kiinnostuneita naisista.

Naisilla vastaava osuus on 84/128. (4 kaappilesboa vähennetty)

99,5% ja 66%. Jos joku heteromies jätti sen mainitsematta, kyseessä on vahinko tai unohdus, tai sitten hän onkin kaappihomo (eivät minunkaan laskelmat voi olla kuin arvioita).

Miksi 34% sinkkunaisista jättää mainitsematta olevansa kiinnostuneita miehistä? Koska se vaikuttaisi huomiohakuiselta, säälittävältä, huorahtavalta, epätoivoiselta, päällekäyvältä, ja siltä että he käyttävät Facebookia deittailupaikkana.

Heidät on kasvatettu siten että on väärin osoittaa mielenkiintoa toista sukupuolta kohtaan. On väärin tehdä millään lailla aloitetta toista sukupuolta kohtaan. On väärin millään lailla houkutella toista sukupuolta luokseen.

Ne hienot vaatteet ja meikit siellä baarissa ja muissa tilaisuuksissa, nekin on vain ITSEN ja TOISTEN NAISTEN takia laitettu. Ei missään tapauksessa sen takia että joku mies huomaisi, lähestyisi, kiinnostuisi, rakastuisi, tai poistaisi sen sinkkuuden. Tai ihan vain panisi. Ei. Vaan siksi että on hyvä näyttää hyvältä ja siitä tulee itselle hyvä olo kun tietää ettei ihan kauhealta näytä. Mutta mitään tekemistä sillä ei ole sen kanssa että joku mies kiinnittäisi huomiota ja alkaisi tykkäämään. Enhän minä edes mene baariin miehiä etsimään. Vaan pitämään hauskaa ja tanssimaan ja bilettämään ja näkemään kavereita ja juhlimaan ja juomaan mukavia drinksuja.

Vaikka eihän sitä koskaan tiedä että keneen siellä sitten törmää... Oops, myönsinkö juuri että oikeastaan toivon sitä..? Kääk, menen puskaan nolostumaan.


Telkkareista ja murto-osista  1

IS tänään otsikolla "Taulutelevisioiden hinnoista lähti vuodessa kolmasosa":

"Ilouutisia lama-ajan kynnyksellä. Modernin taulutelevision ostaja saa olohuoneeseensa tuumia ja teräväpiirtoa murto-osalla vuoden takaisesta euromäärästä."

"Hintahaarukan yläpäätä edustava 40-tuumainen laatumerkki maksaa 1 399 euroa.

Holopainen ei muista tarkkaan, mitä vastaava malli maksoi vuosi sitten. Vanha IS mainos virkistää muistia.

- 1 899, oliko se noin paljon?"

Kolmasosa on 33,3%. 500 euroa 1899 eurosta on 26,3%.

"- Mikään ei viittaa siihen, että taulutelevisiobuumi hiljenee. Tänä vuonna televisioita myydään 450 000, joista enää murto-osa on kuvaputkimallia, Karipuu ennustaa."

Jos murto-osa on 100%-33,3% tai 100%-26,3% eli 66,7%/73,7%, silloin tämän vuoden 450000 myydystä televisiosta 300000-330000 on kuvaputkimallia.

JOS siis jutussa käytettiin murto-osatermiä oikein.

Matematiikassahan 1000/1001 on murto-osa. Mutta yleisessä kielenkäytössä murto-osalla tarkoitetaan jotain hyvin pientä osuutta, esim 5-10%.

Kuvitellaanpa otsikko "SDP sai kunnallisvaaleissa murto-osan äänistä". Eli 73,7%.



Sinkkunaisten seksuaalisuus  1

Otos 1 Kuopio

Facebook:
hetero 85
lesbo 2
bi 1
ei kerro 46

Suomi24:
hetero 193
lesbo 2
bi 11
ei kerro 34

Yleensä lesbojen osuudeksi arvioidaan noin 5% ja biseksuaalien osuudeksi noin 10%. Tämä tarkoittaisi noilla lukemilla että 28% lesboista kertoo sen Facebookissa, biseksuaaleista 8% (ainakin julkisissa profiileissa). Suomi24:ssä 16% lesboista kertoo sen, biseksuaaleista 46%.

Facebookin julkisten profiileiden perusteella 1,1% naisista olisi bi. Suomi24:n perusteella 5,5%. Eli jos binaisella on julkinen Facebook-profiili, hän 90% todennäköisyydellä ei ilmaise olevansa bi, eli sieltä näkyy vain että on kiinnostunut miehistä, tai koko kohtaa ei ole täytetty lainkaan.

Voisi luulla netistä seuraa hakevissa olevan enemmän lesboja kuin keskimäärin. Koska jos lesboja on vain 5%, niin voi olla vaikea löytää toista lesboa. Joten ihminen ajautuisi nettiin. Tosin ehkä tästä yleisesti koetusta vaikeudesta johtuen lesboille on järjestynyt kaikenlaisia erikoistilaisuuksia, kuten Seta-toiminta, joten nettiin ei tarvitse edes turvautua.

Otos 2 Turku

Facebook:
hetero 179
lesbo 4
bi 1
ei kerro ?? (mahdoton selvittää koska jättämällä kohdan tyhjäksi saa vähemmän hakutuloksia kuin laittamalla että Interested in men...)

Suomi24:
hetero 637 (normaalijakaumalla 659)
lesbo 16 (normaalijakaumalla 38)
bi 46 (normaalijakaumalla 78)
ei kerro 76

Eli jos noista naisista 5% olisi lesboja ja 10% bi, niin nuo 76 jotka eivät kerro mitä ovat jakautuisivat näin: hetero 22, lesbo 22, bi 32.

Mutta usein jos ei kerro seksuaalisuuttaan, niin niissä profiileissa ei ole kerrottu mitään muutakaan. Eli ei ole täytetty pituus, tupakointi, ja oikein mitään muitakaan kohtia. Mutta jos on, ja profiili on kuvallinen, ainakin itselleni on melko selvää että kyseessä on kaappi-bi. Ainakin kaikki tuollaiset tapaukset joilta olen asiaa kysynyt ovat myöntäneet olevansa bi.

637 heteron joukossa on varmaan 10-15 jotka tietävät olevansa bi. Tai joilla on väärä käsitys siitä mitä bi on. Esim että vain silloin on bi jos voisi kuvitella seurustelevansa sekä miehen että naisen kanssa. Ja ovat siksi laittaneet että hetero. Bi-kohdan täyttäneissä naisissa tuskin on yhtään naista joka oikeasti olisikin hetero. Voi kyllä olla muutama mies joka on luullut keksineensä hyvän tavan tutustua naisiin, tai löytää kolmas pyörä avioliiton rattaita liukastamaan.

Otos 3 Jyväskylä

Facebook:
hetero 93
lesbo 0
bi 1
ei kerro 29

Hieman epäilyttävä, eikö?

Jostain syystä tuo bi ei löytynyt normaalihaulla vaan piti etsiä Jyväskylän sinkkunaisia joiden lempitv-ohjelmissa on L-koodi.


City vs Facebook deittipaikkana  1

Esimerkki 1:

Kajaanilaiset sinkkunaiset Facebookissa: 43 joista 42:lla kuva (julkiset profiilit)
Kajaanilaiset vieteltävissä olevat naiset Cityssä: 11 joista 4:llä kuva (vain 2 profiilia [1 kuvallinen ja 1 kuvaton] alle 2,5 v vanhoja, molemmat niistä tosin alle kuukauden vanhoja)

Facebookissa naiset kertovat avoimemmin itsestään. Applicationit, Groupit, Fan paget, kuvat, kaverilista, musamaut, kirjamaut, tv-maut, mielenkiinnonkohteet, harrastukset, lempisitaatit, opiskelu/työ-paikat.

Ja kun määrässä Facebook voittaa 42-1. Ja suurinpiirtein sama suhde oli se paikkakunta melkein mikä vaan Suomessa.

Cityä useimmat käyttää vain panoseuran hakuun, jos jonkun seuran. Facebookissa ihmiset taas on omina itseinään, ihmisinään. Ei mitään roolileikkejä tai pervoiluja, kun molemmat tietää heti alussa toistensa koko nimet. Ja näkee naaman. Yli puolet City-herutteluista tulee kasvottomilta, kuvattomilta, anonyymeiltä ihmisiltä joilla ei ole edes profiilia. Ja useimmat heistä eivät halua edes sitä kuvaansa toimittaa edes kuukauden viestittelyn jälkeen.

Lisää esimerkkejä (vain alle 1v vanhat City-profiilit mukana):
Hanko 16-0
Jämsä 8-1
Kotka 67-5
Rauma 53-4
Tornio 27-0

Yhteensä 171-10


Tapahtui eräänä sunnuntaina (13.11)  1

Olin ollut kauan jääkaapin perällä,
kuin minua ei koskaan käytettäisikään.
Sinä tulit ja otit minut sieltä,
katsoit mitä minussa on,
mikä on nimeni.
Luit vähät ohjeet,
purskuttelit kasvojesi lähellä,
revit minut auki.
Nostit nenääsi miltä kaikelta tuoksuin.
Kaadoit minua läpinäkyvään lasiin,
hedelmälihaisena, raikkaana.
Kannoit parvekkeen kaiteelle.
Aurinko helotti.
Saatoin nähdä nurmen,
lapset hiekkalaatikolla ämpärineen,
muita parvekkeita, ikkunoita, verhoja,
mattotelineen, ympärillä rauhaisina vellovat pilvet.
Ja kohta sain alkaa tulla osaksi sinua.


Kokista saatan joskus juoda avoautossa helteellä  3

Lupaan että törmäämme tällä vuosituhannella ja joskus saat lukea tämän.
Lupaan luvata sinulle jatkossa paljon lisää, mutta en turhaan.
Lupaan etten koskaan suutele sinua mistelin alla.
Lupaan etten koskaan vie sinua elokuvateatteriin popcornia mussuttamaan.
Lupaan etten koskaan kuunteluta sinulla Indiana Jonesin soundtrackia.
Lupaan etten koskaan aja lapsiamme Karkki tai kepponen -kiertueelle.
Lupaan ettei ensitapaamisemme ole kertaakaan kahvilassa.
Lupaan etten koskaan korista kotiamme joka puolelta kultakehystetyillä parikuvillamme.
Lupaan etten koskaan pukeudu joulupukiksi.
Lupaan etten riisu sinulta sukkanauhaa sadan pikku huppelissa olevan sukulaisen tuijottaessa.
Lupaan ettemme koskaan kaiverra kurpitsaa ontoksi.
Lupaan etten koskaan sytytä tupakkaa panon jälkeen.
Lupaan etten koskaan aloita suhdetta maitomiehen kanssa.
Lupaan etten koskaan heittele takapihalla palloa kenenkään räpylään.
Lupaan ettei minua tulla näkemään marssimassa kaupungilla vastustaakseni jotain sotaa tai presidenttiä.
Lupaan etten koskaan heitä LP-levy-hevosenhäntä-mutantin näköistä hattua ilmaan.
Lupaan etten koskaan tule vaaleansinisessä pyjamassa sänkyyn.
Lupaan etten koskaan osta haulikkoa tai käsiasetta.
Lupaan etten ikinä vittu ikinä jää kiinni kyrpä omenapiirakassa.
Rape me if I do,
please.


Uusimpia haikuja ja tankoja vaihteeksi  1

Tahdon kiroilla
yhdessä sinun kanssa
talvihelteellä.

Tule astellaan
kohti joen parrasta
kädet käsikkäin.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Texas_hold_'em

Käsikortteja tosin kutsutaan pocket tai hole cardseiksi. Mutta kuulostaisipa hölmöltä "reikä reiässä" tai "taskut taskukkain".

Olisimme kuin
Omaha jokaisessa
tilanteessamme.

http://en.wikipedia.org/wiki/Omaha_hold_'em

Muuten sama peli siis kuin Texas hold 'em mutta alussa saa 4 korttia, joista 2 tulee käyttää. Omaha siis on vähän kuin parisuhde, korttien määrä tuplautuu. Paremmin lutviutuu joka tilanteesta kun enemmän vaihtoehtoja. Olin siis saanut uuden tv:n ja sattumalta maksulliset antennikanavat näkyi ilmaiseksi ja muutaman tunnin per yö tapitin pokereita.

Tahdon kertoa
sinulle sen mihin ei
ole sanoja.

Unelmoin että
roikumme linja-auton
remmeissä yöllä.

Ilman sinua
tulevaisuuteni vain
sinuttomuutta.

[456]

Raha minulle
oikeastaan vieläkin
vain jotain jolla
ostella karkkeja tai
joskus jotain keksejä.

Saisit viestini
jos olisin sinusta
kymmenen kertaa
vähemmän kiinnostunut.
Nyt vain teen tällaisia.

{155}

ps: tuo vika oli ensin oikeastaan jotenkin näin: "Jos olisin kymmenen kertaa vähemmän kiinnostunut sinusta saisit kaveripyynnön." Siis Facebookissa.

Edellinen