Ensimmäinen otos salibandyä

• Tomi

Eilen katsoin ekan kerran salibandyottelun televisiosta. Sählyä olen harrastanut viitisen vuotta eli oli ehkä aikakin. Tosin ihan eri lajejahan nuo. Tai melko. Kaukana synonyymeistä ainakin.

Toki joskus olen katsonut osan jotain peliä, esim MM-finaalia siihen saakka kun Ruotsi johtaa Suomea 4-1. Eli 9 minsan pelin jälkeen tms...

Enkä eilenkään ihan koko peliä katsonut, esim toisesta erästä vain pari minsaa.

Mutta silti. Blogimerkinnän arvoinen peli etten sanoisi.

Se oli siis viides ja ratkaiseva välierä Classicin (Tampere) ja Erän (Helsinki) välillä.

Classic meni ekan erän lopussa reilussa 3 minsassa noin vain 3-0 johtoon. Erä kavensi äkkiä 3-1 joka jäi ekan erän loppuluvuiksi.

Sitten tuli erätauko ja eksyin jonnekin tallentavan digiboksin syövereihin. Kahveja keittelin jne.

Toisen erän jälkeen peli oli 7-2. Classicin paras pelaaja oli saanut mailasta silmään ja oli lääkärin paikattavana ja epävarmana pystyykö enää pelaamaan ottelussa, tai koko kaudella.

Mikä lie sai katsomaan kolmannen erän alusta.. Sekö että edellisessä pelissä Erä oli kuulema kirinyt lopussa 7-2 tilanteesta 7-5, ja halusin nähdä millainen kiri nyt tulisi..?

Kiri näytti kuitenkin kaukaiselta, yhden maalin Erä teki mutta sitten otti jäähyjä ja Classic teki 8-3.

Tässä välissä kävin tekemässä pizzaa. Kun palasin oli Classic kuulema namitellut ylivoimalla varmassa paikassa niin etteivät saaneet maalia.

7 minsaa jäljellä ja 8-3. No, televisiosta ei tullut oikein muutakaan joten siinä vaan pizzaa mässytin.

53:10 ja 8-4. No, sentään jotain edes tapahtuu. Mietin missä vaiheessa Erä ottaa maalivahtia pois että olisi edes jotain toivoa tehdä 7 minsassa 4 maalia.

55 minsaa pelattu ja 8-5. No, tulipahan edes jotain äksöniä ettei ihan nukahda.

56 minsaa pelattu ja taas olin jotain hakemassa keittiöstä ja alkoi kuulua huutoa ja kun palaan niin näen hidastettuna miten Erä survoo pallon maalin takaa mahallaan makaavan maalivahdin olkapään kautta maaliin. 8-6.

58 minsaa ja vielä 86. 58:30 ja Erä ottaa maalivahdin pois.

Eye of the Tiger soi pelikatkoilla.

59 min ja 8-7.

5 sekuntia jäljellä ja vapaalyönti Erälle.

Eye of the Tiger soi.

Zoomausta katsomossa istuvaan Rauno Korpeen.

Tuomari viheltää pilliin ja vapaalyönti annetaan.

3,5 sekuntia jäljellä ja pallo puolustajalle siniviivaan.

3,1 sekuntia jäljellä ja lämppi lähtee.

3 sekuntia jäljellä ja peli tasan 8-8.

Erän pelaajat tuulettaa ja riemuitsee jne jne.

10 minuutin jatkoaika.

Ekan minuutin aikana Classic saa pallon ylärimaan ja tolppaan.

Muita tilanteita ei sitten juuri olekaan, Erä pitää palloa itsevarmana että voittaisivat rankkarit.

5 sekuntia jatkoaikaa jäljellä ja Erällä olisi vapaalyönti hyvästä paikasta. Eivät kuitenkaan osaa tarpeeksi nopeasti päättää laittaisivatko ykkös- vai kakkoskentän joten tuomari antaa pelin jatkua.

Rankkareille menee.

Sekunnit venyvät merkillisesti kun pelaajat kiikuttavat kolopalloa pitkin parkettia millimetri kerrallaan kohti maalivahtia.

Erän valmentajana pelissä toimi kakkosvalmentaja koska päävalmentajan vaimo viimeisillään raskaana. Rankkareiden kohdalla mietti katsoiko Erän päävalmentaja peliä kotisohvalta vai synnytysosastolta. Entä jos vauva putkahtaisi maailmaan samalla sekunnilla kun ratkaiseva rankkari napsahtaisi verkon perukoille..?

Minäkin tutisin, vaikken edes kannata kumpaakaan joukkuetta. Kahvi tutisi kädessäni, ja laineet sen pinnalla ja vesimolekyylit niissä. Pölyhiukkaset värähteli television ruudulla.

Classicin eka ampuja epäonnistui. Erän eka onnistui. 8-9. Sitten tuli kaksi epäonnistumista putkeen molemmilta, mm Erän ylärimalaukaus. Miten paljon kaikkea jännää voikaan saada typistettyä yhteen virkkeeseen.

No. Sitten Classic sai maalin. 9-9. Ja Erä ei saanut.

Viimeiset ampujat.

Classicilta astelee kentälle se paras pelaajansa joka oli pelin viimeiset puoli tuntia ollut lääkärin hoideltavana. Toinen silmä oli melkein muurautunut umpeen kuin Rockyllä. Dramatiikka sai purskahtamaan nauruun.

Ei saanut maalia.

Sitten Erä laittaa kentälle nuoren klopin joka oli ratkaissut kolmannen välieräpelin Erälle, vaikka oli koko pelin istunut penkillä. Ratkaisisiko hän taas?

Ja vitut.

9-9 säilyy ja tarvitaan lisäkierroksia.

Mustasilmä-äijä saa taas yrittää.

Ei onnistu.

Ei onnistu Eräkään.

Vielä tarvitaan uusia ampujia. Jännitys yrittää tiivistyä vielä lisää.

Haen kahvia.

Palaan hakemasta kahvia.

Ampumaan astelee se Classicin ainut joka on toistaiseksi onnistunut rankkarissa.

Onnistuu jälleen. 10-9.