Fraaseista

  • Tomi

Onkohan olemassa yhtään fraasia joka ei särähdä silmääni kuin tähtisädetikulla tuikattas? Mistäköhän tämä edes johtuu? Esim seuraavat tulee heti mieleen:

- epäsäännöllisen säännöllisesti
- ihastuttanut ja vihastuttanut
- koko pienen ikänsä
- siitäkin huolimatta tai ehkä juuri siksi
- palataan astialle
- ottaa itseään niskasta kiinni
- neljän seinän sisällä

[puhumattakaan urheilijoiden suutuotoksista]

Noissa on se homma että kun nuo huomaa ekan kerran, ei ne tietenkään aiheuta mitään reaktioita, mutta seuraavilla kerroilla kyllä. Jostain syystä ilmaukset kuten "mies juo kahvia" tai "kiekko tipahtaa jäähän" tai "ompas siellä hyvä sää" eivät aiheuta kummoisia reaktioita. Ne kuulostaa suht normaalilta kieleltä, ja sitä toki ovatkin. Kukaan tuskin edes kutsuisi noita fraaseiksi. Ja jotkut "arpa on heitetty" eivät taida olla edes fraaseja vaan lentäviä lauseita, nekään ei aiheuta kummoisia tuntemuksia.

Fraaseillahan puhekielessä tarkoitetaan kulunutta latteahkoa ilmausta joka yrittää olla komea mutta ei tarkoita juuri mitään. Tai asian olisi voinut sanoa myös "joskus" tai "aina", eikä "koko pienen ikänsä" tai "säännöllisen epäsäännöllisesti".

Itsekin kyllä monesti ilmaisen asiat kaikkea muuta kuin ytimekkäästi ja yksinkertaisesti. Mutta siten että ei ole vaaraa että ne leviävät yleiseen kielenkäyttöön, koska ovat niin monimutkaisia ja muutaman sienenkin nielaisseita.

Osoittaakohan tämä fraasi-kielteisyys tavallista isompaa tylsistymistaipumustani. Ehkä useat ihmiset sietävät fraaseja sellaiset 5-10 kertaa, itselle tökkii tosiaan jo toinen esiintymiskerta kovasti otsalumpioon.

En keksi yhtään fraasia josta pitäisin tai jota käyttäisin. Olisin kiitollinen jos joku minulle 999 viestin arkistostani sellaisen esittäisi.

Muistan kyllä että olen joitakin viestejä laittanut tyyliin "x on saatanasta". Ne kuulostavat enemmän sloganeilta kuin fraaseilta. Sitä ne toki ovatkin. Jos harrastaisin mielenosoituksia, tai banderolleja, tai teksti-paitoja tai -pipoja, niissä voisi hyvinkin lukea jotain "Mielenosoitukset on saatanasta" tms.

t:
olakrez joka fiksuilla ja filmaattisilla viesteillään säännöllisen epäsäännöllisesti ihastuttaa ja vihastuttaa ihmisiä näköön ja kokoon katsomatta kiireestä kantapäähän, siitäkin huolimatta - tai ehkä juuri siksi - että on pohjimmiltaan lutuinen nallekaahu

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 11:27

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus