Näitä ohjaajia en fanita

  • Tomi

Nämä ohjaajat eivät ole minulle mitään palvonnan tai ihailun kohteita. Ehkä joitakin suht hyviä elokuvia tehneet, mutta ei kuin enintään yhden joka on top 200 -listallani, ja voisin luetella 100 ohjaajaa joista pidän enemmän. Ei siis mikään inholista (vaikka on siinä pari keitä inhoan), vaan enemmän joku ne-mistä-tosi-moni-muu-pitää-tai-jopa-rakastaa-mutta-minä-en-lista.

Perässä montako jäsentä kunkin IRC-galleria-yhteisössä on.

Baz Luhrmann 44 (87% naispuolisia)
Christopher Nolan 56
George Lucas 12
Kevin Smith 56
M Night Shyamalan 106
Michael Moore 37
Quentin Tarantino 2708
Ridley Scott 24
Robert Zemeckis 5
Steven Spielberg 44
Terry Gilliam 88
Tim Burton 2883 (79% naispuolisia)

Lasken tossa luetellut pop-ohjaajiksi. Suuren yleisön ohjaajiksi. Hollywood-ohjaajiksi. Teiniohjaajiksi. Aivan kuin esim Tokio Hotel on poppia, joka on suunnattu laajoille teinijoukoille. Kun taas esim Chopin tai Ultralyd eivät ole poppia - ne on jotain mistä moni ei pidä tai ymmärrä. Ja vielä tämä selvennös: listaamani ohjaajat ovat melko pitkälti sitä mitä Renny Harlin yrittää olla mutta epäonnistuu.

Vastakohtana esim Hitchcockille tai Truffautille. Joiden dvd:itä perusteiniltä tuskin löytyy, ja juuri ja juuri ehkä tuon ekan nimen tunnistaa. Oikeastaan kaikki suomen/englanninkieliset dvd:t olisivat yllätyksiä teinin huoneessa. No, eivätpä teinit taida elokuvia edes osteskella. Vaan käyvät elokuvissa ja vuokrailevat Makuunista. Ja ei kai niissä hirveästi bulgariankielisiä löytyisikään. Mutta Yle Teemalta kyllä niihinkin voisi tutustua. Ei tosin kavereiden kanssa ehkä, ja varmaan teinit yleensä käy elokuvissa tai vuokraelokuvia katselee kavereidensa kanssa. Jostain syystä. Niin, miksi sitten kirjastosta vuokrattavat kirjat tulee luettua yksistään. Ei edes niin että luetaan sama kirja kaverin kanssa ja jutellaan mitä mieltä olit siitä.

Voisin luetella lisäksi ohjaajia jotka ovat melko samaa sarjaa, mutta joista pidän hiukan enemmän, eli voisivat olla lempiohjaajieni listalla sijoilla 80-100 (mutta joita ei tulisi mieleen luetella luetellessani lempiohjaajiani, koska en kuitenkaan niin paljon pidä): Clint Eastwood, David Fincher, John Carpenter, Michael Mann, Oliver Stone, Peter Jackson.

Oikeastaan teinit melko maltillisesti ovat liittyneet muiden kuin 2 selkeästi erottuvan (=muoti-ilmiöksi/trendiksi muodostuneen ohjaajan) yhteisöihin. Vaikka Nolanillakin on kaksi melko suosittua elokuvaa: Memento ja Dark Knight. Jopa Kurosawalla on enemmän jäseniä yhteisössään, eli 138, kuin muilla noista. Kubrickilla 630. Miksi Sam Raimin yhteisössä on vain 15 jäsentä? Vaikka hän ohjasi Spiderman 1, 2 ja 3, jotka tuottivat pelkästään Usassa noin miljardi dollaria, eli varmaan Suomessakin jonkun verran. Luulisi että olisivat teinien mieleen olevia elokuvia, eivätkä kovin vanhojakaan. Ei vaan ole cool fanittaa Sam Raimia. Ei kaveritkaan niin en minäkään. Miten joistakin tulee sellaisia että vaikka kuka alkaa fanittaa sitä? Dome Karukosken yhteisössä on 16 jäsentä. Tyttö sinä olet tähti -yhteisössä on 881. Mistä tuo epäsuhta? Eikö Dome ole mediaseksikäs? Miksi Aleksi Mäkelä ei ole suosittu? Elokuvansa kuitenkin ovat: Häjyt, Pahat Pojat, Vares 1-2, Matti... Vain 3 jäsentä yhteisössään; elokuvillaan taas 570, 128, 609, 144. Eli melkein 500 kertaa enemmän yhteensä.

Entä James Wan ja Darren Lynn Bousman? 2 ja 0 jäsentä yhteisöissään. Saw-elokuviensa (1-7) yhteisöissä kuitenkin yli 3000 jäsentä.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:50

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus