Ne oikeat sanat

  • Tomi

Onko mitään kamalampaa kuin että kaksi ihmistä jotka voisivat rakastaa toisiaan kohtaavat, mutta toinen sanoo väärät sanat, sanat jotka johtavat siihen etteivät he aloita toisiinsa tutustumista. Ja kenen syy se silloin on, olisiko toisen pitänyt osata sanoa paremmat sanat? Olisiko toisen pitänyt osata olla ymmärtäväisempi ja rennompi?

Entä jos sanat kyllä olivat hyvät ja sopivat, mutta ilmaistu väärällä äänensävyllä.

Tai kyllä aivan oikealla äänensävyllä, mutta liian nopeasti.

Tai liian hitaasti.

Tai hieman väärät sanat minimaalisen väärällä äänensävyllä hivenen liian hitaasti tai nopeasti.

Tai oikeat sanat oikeassa järjestyksessä oikealla äänensävyllä oikealla nopeudelle oikea ilme kasvoilla ja pää oikeassa asennossa, mutta sitten tapahtuu jotain väärää mikä muuttaa tapahtumasarjaa. Jos ei sekunnin päästä niin viiden sekunnin päästä, tai kahdentoista. Jos ei ihan väärää mutta tarpeeksi väärää, etenkin kun mikään tuleva lause ei enää saa asioita takaisin oikeille raiteille, sellaisille jotka johtaisivat siihen että nämä kaksi ihmistä alkaisivat rakastaa toisiaan aidosti, ei sinä päivänä, mutta seuraavina satoina päivinä pala palalta, osasina, kimppuina, ja se kaikki olisi sekä ihme, erittäin ainutlaatuista, kaunista, mutta toisaalta näiden kahden tietyn ihmisen ollessa kysymyksessä myös hyvin luonnollista.

Ja olisi traagista jos niin ei tapahtuisikaan.

Toisaalta he eivät ehkä koskaan saisi tietää että mitä silloin joskus tapahtui ja miten väärää se oli, ja mihin kaikki olisi johtanut jos se olisi mennyt oikein.

100, 200, 500 vuoden perspektiivissä se että tuolloin tapahtui jotain väärää - tai joku tarpeeksi väärä vaikkakin pieni asia, tai lause, tai teko, tai ilme - johtaa siihen että sadat, kymmenet, tuhannet, kymmenet tuhannet, ja tuhansia vuosia eteenpäin katsoessa sadat tuhannet ihmiset jäävät syntymättä, saapumatta maailmaan, elämättä.

Juuri sellaisia ihmisiä jotka voisivat muuttaa maailman suunnan. Tai jos ei edes sitä, yksilöinä, mutta kylläkin suurena ryhmänä, tai jos ei, niin edes olla olemassa, sanoa jollekin oikeita sanoja, ja aloittaa uusia aitoja oikeita hyviä rakkauksia, ja vähitellen kokonaisuutena, tuhansien ihmisten sarjana ja virtana eri puolilla, muuttaa maailman suuntaa, ja suunnan.

Mutta. Ehkä juuri se väärä lause tai sana siinä alkutilanteessa sen oikean ihmisen vieressä saakin tapahtumat johtamaan lopulta siihen että maailman tuhoutuminen ei tulekaan koskaan estymään.

Tai ne sanat on viimeinen pisara. Jota kukaan kyllä ei silloin tietäisi. Eikä jälkeenpäin osaisi tutkia vaikka olisi millainen professori tahansa.

Lauseista kaunein jonka haluan sinulle sanoa, se on vielä sanomatta. Lausumatta. Keksimättä. Yritän saada yöllä unen.

7 kommenttia

Kivikaja

20.5.2008 21:24

Entä jos kommunikaation takana ei ole mitään mihin rakastutaan? Entä jos rakastumisen kohde onkin aina vain käyttöliittymä, eli eleet ja puheet, koska se välittää kaiken tiedon?

Ja kun kerran on (sattuman kaupalla oikeaan osuneen ensivaikutelman kautta) rakastuttu, niin rakkaus ruokkii itseään, ja jatkossa kaikki mitä toinen antaa itsestään ilmi, on jo valmiiksi positiivista. Vaikka se olisi sellaista, joka ensitapaamisella olisi ollut neutraalia ja tylsää.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tomi

20.5.2008 21:52

Kommunikaation takana on ihminen ja ihmisen teot ja mieli joihin vaikka voi sitten rakastua. Vaikkei niihin 100% pääsikään käsiksi. En rakastuisi kenessäkään vain hänen ilmaisuunsa, ja hyviä tekoja en laskisi vain "eleiksi". On muutakin kuin informaatio. Ihmiset ei ole koneita kuitenkaan, se kannattaa kysymyksenasetteluissa muistaa. Kone voi sanoa lauseita ja ottaa eri hymiöitä, mutta kone ei yltäisi inhimillisiin asioihin. Terminatornaiseen en rakastuisi. Vaikka kyllä voisin rakastua robottiin joka suoltaisi taidetta josta nautin. Norsut osaa - osaa ja osaa - maalata, mutta kökösti. Haikuja eivät osaa sitten alkuunkaan. Puhumattakaan valokuvauksesta. Tai blogeista. Sanojenkin takana on aina joku tunne tai mielipide tai ajatus, joten aina on muutakin kuin käyttöliittymä. Se mikä on ihmisen sisällä ratkaisee. Ja se mitä sieltä tulee ulos. Ja se mitä siitä mikä tulee ulos voi päätellä siitä mitä siellä sisällä on, tai ehkä on. Monesti voi tunteet ja odotukset kasvaa kunnes toinen sitten laukoo jotain tosi tyhmää. Yleensä laitankin naiset ensitreffeillä ÄO- ja yleisivistystestiin. 62% naisista ei ole koskaan kuullut sellaisesta kuin Jim Morrison. 78% ei ole koskaan kuullut Sylvia Plathista. 27% ei tiedä milloin Suomi itsenäistyi. 72% ei osaa laskea kaksi potenssiin kolme. 99% ei osaa ottaa suihin kunnolla.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kivikaja

23.5.2008 19:43

Aika romanttinen vuodatus, mistä en ole ihan kokonaan eri mieltä, mutta miksipäs luulet että rakastumisessa tapahtuu jotakin ylikommunikatoorista? Miksei rakkauskin voisi perustua vain toisen eleiden ja äänien ja kaiken muun havaittavan ja tulkittavan perusteella muodostuneelle KUVITELMALLE elämää syvemmästä yhteydestä? Huom. hormonit yms. pöhinä.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tomi

24.5.2008 18:39

Varmasti perustuukin kuvitelmalle. Mutta yli 10 vuoden onnellisissa suhteissa on jo selvää että kuvitelma perustui totuudelle. Tai veikkaus osui oikeaan. Useimmat "rakkaudet" kuitenkin perustuvat isompaan tai pienempään harhaan, eli kestävät alle 4 vuotta. Mutta kun esim katsoo toisen levyhyllyä ja alkaa tuntea yhteyttä, niin eiköhän se perustu melkoselle faktalle. Paitsi jos toinen on tarkoituksella lavastanut levyhyllynsä vain toisen vierailua silmällä pitäen - kuinka todennäköistä?

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kivikaja

25.5.2008 11:11

Levyhyllystäni ehkä 20% on vanhoja levyjä, joista en tykkää enää yhtään.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tomi

25.5.2008 19:58

Jos joku ei rakastu sen takia että toisella on levyhyllyssä osa paskoja levyjä niin.. ei kai sitten rakastu. Järkevä ihminen katsoo toisen levyhyllyä tällasin silmin: "tässä on kaikki tämän ostamat levyt joita se ei ole vielä myynyt pois" eikä näin: "tässä on sen tämän hetkinen musamaku kristallinkirkkaana". Ja on eri asia ostaa kirpputorilta joku paska levy puolella eurolla kuin uutena 20 eurolla. Mulla on monia halvalla ostettuja vain koska pidän niiden kansikuvasta. Ja olen ostanut jotta voisin selata kansilehtiä ja saada ideoita valokuviin tms.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 11:00

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus