Taas ette kertoneet

  • Tomi

Vaaleanpunainen
lumihiutale minun
silmään laskeutui.

Tuossahan on ekalla rivillä 6 tavua!

Mutta ennen kuin korjaan sen, mietitään hiukan mistä tuo haiku kertoo. Kuinka monta vaaleanpunaista lumihiutaletta olet nähnyt? Kuinka moni lumihiutale on koskaan laskeutunut silmääsi? Onko tässä kysymyksessä ensisilmäyksellä rakastumisen metafora? Rakkauden kohtaamisen harvinaisuus? Rakkauden ohimenevyys? Sattumanvaraisuus? Vai kohtalo? Vaaleanpunainen kohtalo?!

Vaaleanpunainen lumihiutale siis sulaa silmään. Sekoittuu kyynelnesteeseen. Hetken maisema on vaaleanpunainen. Vähitellen katse kuitenkin palautuu kirkkaammaksi ja kirkkaammaksi. Mutta minne se lumihiutale joka suli vedeksi meni? Haihtuiko se ilmaan, vai sulautuiko pään sisälle jonnekin?

Noniin ja sitten muokkaamaan sitä. Olisi helppo ratkaisu laittaa vaaleanpunaisen paikalle pinkki, niin jäisi 3 tavua joillekin muille sanoille. En vaan pidä pinkki-sanasta. Siitä tulee mieleen pinkit flamingot, siitä taas homot jne. Vaaleanpunainen on viattomuutta ja herkkyyttä jne sisältävä sana. Pinkki siis joko homomainen tai huoran minihameen väri. Ei jei jei. Ei sovi ihan tämän haikun tunnelmaan.

Lumihiutale
vaaleanpunaa minun
silmään laskeutui.

Vaaleanpunaisuus ei ole enää määre lumihiutaleelle, vaan lumihiutaleellinen on vaaleanpunan määrä. Tietty annos vaaleanpunaa. Ei niin että tietyn värinen lumihiutale. En lähde karttakepillä osoittelemaan miten tämä saattaisi muuttaa tulkintaa.

Yhden tavun olisi säästänyt jos olisi laittanut "silmääni", eikä "minun silmään", mutta haluan korostaa juuri sitä että minun silmään.

Entä jos kaikki hiutaleet olikin vaaleanpunaisia, vaikka auringonnousun "värjääminä", eli kaikki olikin vain illuusiota? Missä lukee etteivätkö muutkin lumihiutaleet näyttäneet vaaleanpunaisilta? Missä lukee että muita lumihiutaleita edes oli lähettyvillä?

Mistä on kyse silloin jos joku on vaaleanpunaista? Siitä että se näyttää vaaleanpunaiselta? Siitä että se "ON" vaaleanpunaista?

Tavumääriä säätäessähän tuli konkreettisemmaksi tuo vaaleanpunaisuus. Tai kyseessä ei enää ole vaaleanpunaisuus, vaan vaaleanpuna. Ei se että johonkin lankeaa vaaleanpunainen valo. Vaan että joku on itsessään vaaleanpunaa. Lumihiutaleen verran.

Ja juuri nyt kun olin lopettelemassa, tv:ssä mainostettiin vaaleanpunaista huulikiillettä.

Jonka jälkeen tuli musiikkivideo jossa vaaleanpunaisessa t-paidassa räppäri. How rare is that?

Kävin raottamassa sälekaihtimia mutten havainnut yhtään lumihiutaletta.

edit:
huomasin että tämä tulee tänään:
http://www.yle.fi/teema/elokuvat/kino_klassikko/id13603.html
http://www.youtube.com/watch?v=QZVTEVIuLQ0

Varmaan vaaleanpunainen tuo kadulta ongittu kukka...

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 11:24

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus